|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Oto moje dzisiejsze zakupy
![]() ciężarówką przez 9 miesięcy, napisana z humorem i jest miejsce na notatki.. Twoja ciąża podręcznik przetrwania Album dziecka, naprawdę przepięknie wydany, dużo miejsca na zdjęcia i inne pamiątki...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też planuję kupić taki albumik, fajna sprawa ![]() Rybka, jak wizyta?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
tylko nie kupuj przez internet, bo lepiej zobaczyć w środku jak wygląda, w empiku było wiele albumów i naprawdę większość miała tak beznadziejną grafikę w środku, że za darmo bym takiego nie chciała... a ten po mimo że dość drogi (45zł) to jednak przepiękny w środku i będzie niezłą pamiątką dla Bruna
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
NO więc witam
Tak jak któraś wspomniała, w pracy częściej siedzę bo staram się zabierać się tylko za papierkową robotę- na kompie, żeby się nie przemęczać a w wolne odpoczywam i mniej jestem, choć dzisiaj to ... A więc całą noc nie spałam. Nawet na minutę bo tak się stresowałam. Z łózka wstałam o 5 poszłam się kąpać i przygotować. POtem leżałam trochę ale i tak nie zasnęłam,.. poszłam na wizytę, trochę poczekałam bo wyszłąm za wcześniej, brzuch mnie ze strsu tak bolał, był cały twardy ale jak weszłam do gabinetu jakoś mi ulżyło Miałam USG, bąbelek zdrowy, serce bije jak dzwon, ma już troszkę ponad 14cm a wymiar dwuciemieniowy to 49,3 mm No ale uspokoił mnie, powiedział że jestem na takim etapie ciąży że mam się nie stresować po zażyciu każdego leku jak lekarz mówi że mogę to mogę :P 14 czerwca mam tego dopplera... na 15:55 ![]() OGOLNIE wszystko ok Kazał mi pić 4 litry dziennie jeśc kefir o ile nie ma przeciwskazań od bąbla dzisiejsze ciśnienie 130/65 ![]() nie mogę się przemęczać pod żadnym pozorem nie stresować. i chyba tyle... aaaaaaaa no i mój bąbelek jest w 20tyg, starszy o tydzień :P ale powiedział że może się zmienic, póki co on bierze 19 tydzień pod uwagę ( dokładnie to jest 19t5d) no i tyle :P po wizycie byłam taka szczęsliwa więc poczekam do tego 14tegoi jak wróciłam to była prawie 13sta, zrobiłam na szybko ryż z warzywami, bo mąż na 15stą do pracy, potem już byłam tak zmęczona że postanowiłam Wam napisać szybko że wszystko ok, ale wylogowało mnie z wizazu i nie umiałam sobie przypomnieć hasła no i nie nastawiłam sobie budzika, więc dopiero od jakiś pół godziny nie spię. hahaha
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ryba najważniejsze,ze zdrowe! A Ty się nie przemęczaj i nie stresuj tak jak ginek radzi
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-21 o 20:05 |
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
w biedronie były za 7,99 bodajże, nie najgorsze, ale dość cienkie :P
|
#2260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zobaczyl co ma miedzy nóżkami?
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie najlepiej skonsultować, mi się wydawało że boli mnie ząb a okazało się że to nie ząb mnie bolał tylko dziąsło wokół niego, bo w ciąży mogą puchnąć dziąsła...
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
MAGALSKA - superowy chlopaczek. Ja mysle juz nad jakims usg zeby podgladac moja dzidzie, jakies 3d moze ? Bo planowo to zobaczymy sie dopiero po porodzie
|
#2267 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Serducho mi wali jak oszalałe i trzeba było sprawdzić czy to nie od tarczycy, nigdy wcześniej nie miałam badanej. Cytat:
Gratuluję wizyty! I czekam na fotkę! Strasznie lubię oglądac fotki z USG Takie fajne te smerfiki! O płci nic nie wspominał lekarz?Wpadłam tylko na chwilkę i wybaczcie ale nie nadrobie w tej chwili tych paru stron bo przeziębienie mnie wzięło na maxa, z nosa się leje, głowa pęka i jest ciężka jak cegła. Kupiłam prenalen, piję herbatkę z miodem i cytryna i mleko z masłem... oby pomogło. Koleżanka z pracy jest na urlopie i nie mogę L4 wziąć nawet... Byłam u kardiologa i powiedział, że nie wygląda jakby działo się coś niepokojącego. Ciśnienie może być niższe w ciąży tak samo jak i przyspieszona akcja serca. Może to też wynikać z anemii, bo lekką mam. Z EKG nic nie wyszło niepokojącego. Założył mi jeszcze Holtera i w poniedziałek mam mieć echo serca, tak na wszelki wypadek, żeby wszystko sprawdzic, ale nie wydaje mu się, że wszystko ok. Także do tego jestem teraz poobklejana elektrodami i okablowana... Jutro mam USG, już się nie mogę doczekać!
|
|
#2268 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie pokazał bąbel, odwrócil się dupką
Cytat:
mi tam się nie spieszy do porodu. teoretycznie lekarz powiedział, że on bardziej obstawia 10 październik na TP ale że ja wcześniak to może i mój bąbel będzie ciekawy świata tak jak ja to nawet i koniec września choć ja tam się nie spieszę. Narazie mam za mało rzeczy dla bąbelka, a sama też nie mam nie wiadomo ile hasju żeby kupić wszystko :P Mama zaoferowała się kupić lóżeczko i pościel więc jeden wydatek odpadnie, a teściowa olała system, choc myślałam że zaoferuję się chociaż dołoży kasę do wózka, albo kupi jakieś coś.. no ale........ nie. Cytat:
|
|
#2269 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- czas na kolację, na dziś żegnam się i do zobaczenia jutro
|||
|
|
|
#2270 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że na razie macie (mamy? bo ja też grudniowa, a dokładnie 21 lub 24/12) więcej tematów z noworocznym wątkiem, ale gdyby wszystkie dziewczyny zostały tutaj to i na tym wątku też znalazłoby się grono młodszych mam. Ja lubię poczytać jak czują się dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży, zawsze można o czymś wcześniej dowiedzieć się czy choćby przypomnieć o badaniach, które trzeba lub warto zrobić i nic mi nie umknie ;P ale może też wynika to z tego, że to moja druga ciąża i wiem, że jeżeli teraz wszystko będzie ok to mnie też czeka badanie połówkowe czy poznanie płci (przy współpracy maleństwa oczywiście ) Cytat:
|
|||
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze z podobnego powodu pazdziernikowe mamy są tutaj, a nie na wrześniowo-pazdziernikowym
|
|
#2272 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() No niestety cały dzień mdłości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cały czas było mi niedobrze a jak poszłam jego ratować po zatruciu alkoholowym to później wymiotowaliśmy razem ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję wizyty ![]() Cytat:
żeby kardiologicznie się wszystko ładnie wyjaśniło do końca ![]() A ja zdałam egzamin bardzo sie cieszę ze mam to z głowy i to z takim wynikiem. Później pojeździliśmy z TZ po restauracjach, ale część nie miało oferty obiadowej przygotowanej tylko stwierdzili że wyślą na maila. Czyli czekamy i mam nadzieję w tym tygodniu uda się coś zarezerwować ostatecznie. |
||||||
|
|
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2274 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzam![]() Cytat:
![]() Cytat:
za chłopaczka![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale tak jak pisze Azealia - każda niech będzie tam gdzie jej wygodnie ja przychodząc na ten wątek sugerowałam się tytułem ![]() nie czuję zazdrości o kopniaczki czy badań połówkowych - na kazda przyjdzie czas ![]() na razie podczytuję i tyle trzeba chyba bardziej z dystansem podchodzić do tego forum
|
||||||
|
|
|
#2275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam bo już myśłałam że komp, a co za tym idzie wizaż przepadł na kilka dni.
Wchodzę,chcę się zalogować na pocztę,gratkę,wizaż a tutaj cały czas mi błąd wyskakuje.Wyczyściłam historię,ciasteczka,spraw dziłam wtyczki i nic .Dopiero zwyklinałam kompa i poszłam sobie.A teraz po godzince działa No dokładnie Cytat:
. Mya Poprawy nastroju życzę Agnieszka Zdrowia dla synka Gratulacje dla córki Miki Gdzie Ty takie rzeczy wynajdujesz,chyba masz jakieś wtyki:< A tak w ogóle b.ładna z Ciebie dziewczyna.Zazdroszczę cery ![]() Magalska Ale się obkupiłaś ![]() Podręcznik przetrwania podobny jest do Ciężarówką przez 9 miesięcy? Rybko Trele 34 tydzień to raczej za późno,dzidzia ma mało miejsca w brzuchu,może nie być tak wyraźnie widać.Obstawiałabym jakiś 27 ![]() Ale może niech wypowiedzą się doświadczone mamy Ktosiula Super że z serduchem ok Zdrówka,kuruj sięAnoula Chciałoby się powiedzieć, a nie mówiłam
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula- to teraz nie masz pewnie tyle czasu na uzupełnianie kalendarza..? Możesz poprowadzić Go w takim razie do końca wątku a potem Cię ktoś zmieni?
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
dam radę, wiem że mam jeszcze wpisać m.in. Twoją wizytę na 14.06.
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nie zawsze na już uzupełniam, choć chciałabym, ale niestety nie zawsze dostaję pełne dane, dziewczyny też nie piszą czy wpisywać płeć bo pewnie to nie jest 3 dziewczynki 5 chłopców, bo tam jesczze gdzies po drodze czytałam że się dziewczynka ujawniła na 70 % no a tak ladnie by wyglądało :P
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, postaram się jeszcze wrzucić zdjęcie Malucha i mojego brzuszka, ale jak na końcówkę 18 tyg nie mam wcale brzucha i jak komuś mówię to odpowiada, że jaja sobie z niego robię
tymczasem idę zrobić sobie truskałki ze śmietanką ![]() a odnośnie tego zamieszania, jako że jestem październikowa a jestem tutaj, to wynikało z terminu porodu, byłam pewna, że wypadnie mi na początek listopada, poza tym to wszystko może się jeszcze poprzesuwać, więc dziewczyny jak chcecie być tam to przecież nikt was siłą nie ciągnie tutaj, ale też nikt nie powinien zarzucać październikowym, że są tutaj... takie jest przynajmniej moje zdanie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Ślub 25.08.2012
ale jak weszłam do gabinetu jakoś mi ulżyło

jeśc kefir o ile nie ma przeciwskazań od bąbla
więc poczekam do tego 14tego

KCIUKI DLA ANI 

gratulacje
wczoraj mój pies zjadł oczywiście ze śmietnika folię od parówki i rzygnał, myślała, że się nie wyda