|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Mój też dziś od rana chodził zły jak osa, ale na 14 pojechał do pracy i się wyżywa na koledze. Wiem, bo mi nawet to napisał |
|
|
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Idę w ślady En i wstawiam zdjęcie mojej Perełki
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lioton 100 żel ![]() Się nie kłócić proszę już Ja akurat w tym temacie tez mam inne niz Domi zdanie troszke, aczkolwiek z drugiej strony, po latach pracy w NHS (Guy's & St Thomas' Hospital Trust Domi jesli kojarzysz - naprzeciw Big Bena ), wiem tez, ze sa kliniki i specjalizacje, w ktorych brytyjscy lekarze przoduja na tyle, ze i z USA maja przyjezdnych pacjentow, a wizyty zarezerwowane na rok do przodu. To raz. A dwa - standard i zamoznosc brytyjskiej SD - zele do dezynfekcji rak sa WSZEDZIE, mydlo w plynie WSZEDZIE, reczniki i suszarki do rak WSZEDZIE, tzw. sanitary bins dla kobiet WSZEDZIE, rekawiczki jednorazowe i foliowe ochraniacze, karty ciazy w formacie A4 kilkadziesiat (!!!) stron w standardzie, karty pacjenta podobnie, systemy rejestracji, sprzet do badan, sale pacjentow, bajery na oddzialach dla dzieci, przystosowanie dla niepelnosprawnych - ja tak moge wymieniac bez konca rzeczy, ktore mnie po przeskoczeniu zawodowo z polskiej do brytyjskiej sluzby zdrowia rozwalily na lopatki. A ze miesiac z hakiem po powrocie do PL mialam przyjemnosc rodzic Lale na wrocawskich klinikach, to i rychlo odwrotny szok przezylam: lazienka na poloznictwie BEZ mydla, zelu odkazajacego, recznikow, zafajdana podloga, w rogu toalety kubel na zuzyte podklady pozbawiony pokrywy, pojemnosc 120l - smrod zatem, etc. W czym sie z Domi natomiast zgadzam - jak kto swiadomie wybral, tak ma, i pozostaje mu tylko sie z realiami pogodzic. Domi swiadomie wybrala UK, ja swiadomie z UK zrezygnowalam - i git. Ita sie meczy, ale jak sama napisala - nie domagala sie dotad L4, wiec mam nadzieje, ze jesli o nie poprosi, to jednak dostanie. 9h siedzenia po prostu NIE JEST dobre na tym etapie dla ciazy i juz, end of story.
|
|
#4475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuruj się Cytat:
![]() A ile wiesz ile mm ma Twoja szyjka? Cytat:
Może Twój TŻ jest przemęczony, za dużo pracuje i nie ma sił na nic innego?![]() Cytat:
![]() I jak polski??? |
||||
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na odchodne widziałam jego szyderczy uśmieszek więc wiem, ze dobrze wszystko |
|
|
|
|
#4477 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
A ja nie widzę zdjęć Waszych pieskowych dzieci ;(;(;(
Mój sznaucer śp. jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to też śmiesznie się kładł, jak żaba tak nogi rozstawiał ![]() Co do kwasu foliowego, to mi coś tam świtało, ale dopiero gin na wizycie przed pierwszą ciążą (bo u mnie było wszystko planowane) kazał brać ten mocniejszy, a potem przejść na Folik. W tej ciąży dłuuugo brałam mocniejszy kwas foliowy. Ja tam jestem zadowolona tak generalnie z opieki medycznej w Polsce, bo z założenia system jest dobry, tylko lekarze czasami nędzni. Mój Młody dzisiaj leniwy, ale jak już kopnie (a raczej się przeciągnie tuż pod skórą), to mnie skręca z bólu. Muszę się jutro spytać gina, o co biega. Mam jutro wizytę, a potem całe mnóstwo rzeczy do załatwienia, więc modlę się o dobry stan mojej szyjki, a trochę się obawiam, bo coraz więcej mam skurczy i niektóre są bolesne trochę.... Muszę m.in. kupić prezent na ten ślub (odwołałam już wesele ) i chcę dać wypolerować obrączki i TŻową zwiększyć - ile takie rzeczy mniej więcej kosztują?Napiszę Wam pewnie z komórki, ile waży Młody, a będę na necie wieczorkiem Plus nie opuszcza mnie mój najlepszy ciążowy przyjaciel - zaparcie, to jest niemożliwe, jem ogromne ilości warzyw, tylko razowe/ciemne pieczywo, a tu korek korek korek i tyle.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nie, cuda się nie zdarzają Czekałam ponad godzinę, mdliło mnie, katar, ból gardła, mroczki przed oczami i takie tam. Ale najważniejsze że dałam radę i że sytuacja już pod kontrolą.
|
|
#4479 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=enlevee;40920554 Ja dla rozładowania napięcia wstawiam mojego psa, który nie wejdzie na kanapę, bo wie, że nie może- ale d*pą i tak siada na niej i wiszą mu nogi w powietrzu, bo chce się chociaż trochę poczuć jak człowiek ![]() I tak siedzi i ogląda z nami TV. ale jaja z tym psem Waszym, wygląda przekomicznie heheheh Cytat:
inaczej jakoś mi dziwnie![]() Cytat:
![]() zameczysz tego psiaka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To kobita nie za bardzo przekonała laski do siebie...nie dziwię się też bym do takiej nie chodziła.... |
||||||
|
|
|
#4480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Cytat:
ja też ![]() Cytat:
![]() ja już nie mogę się doczekać kiedy będę to uskuteczniać Cytat:
Cytat:
dzisiaj trochę poleżałam na leżaczku na działce, trochę poplewiłam, pograbiłam. Ale miałam dzisiaj pyszny obiadek- kapustę młoda na gęsto, dobrze, ze zostało tez na jutro, bo było rewelacyjne
|
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda, że En i Domi się klócią. Nie wypowiadam się na temat służby zdrowia w Anglii i Irlandii, bo nic na ten temat wiem. Tyle ile ze słyszenia, czytania i oglądania w TV.
Ale nasza służba zdrowia idealna też nie jest. Pamiętam jak w zeszłym roku byłam w szpitalu jak straciłam ciąże. Ordynator tylko pytał "Usuwamy?", nic innego od niego nie usłyszałam, przez cały pobyt w szpitalu. A na do widzenia usłyszałam "łe...pierwsze koty za płoty". Gdyby nie TŻ to bym się rzuciła pod pociąg.
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wam napisać jak moje szefostwo zareagowało na mój stan zdrowia
młodszy prezes "co Ty tu jeszcze robisz, idź do domu i na zwolnienie" prezes "pani nie powinna już pracować, to nie ma sensu" nie mam pojęcia co tym ludziom się stało-cukrzyca ciążowa tak na nich podziałała ![]() spróbuję dociągnąć do otrzymania kaski i dalej to już l4 będzie, jak kaska szybciej będzie to szybciej pobiegnę po l4 |
|
|
|
#4483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień- to już tak blisko ![]() A burzy współczuję! Widziałam w tv-masakra ... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
co do lekarzy i służby zdrowia to każda z nas ma inne doświadczenia i przeżycia ale ja dziękuję że trafiłam na służbę zdrowia w Polsce, bo w krajach gdzie traktują ciążę od 12 tc bym nie miała zwyczajnie na nią szans. Już w trakcie starań brałam duphaston bo lekarka stwierdziła za mały progesteron, a na początku krwawiłam i jak tylko ginka zobaczyła pęcherzyk ciążowy to powiedziała "uratujemy tę ciążę" i dała mi szansę i nadzieję, a w innym kraju niestety pewnie mój synek teraz by mnie nie kopał
|
#4485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oh, ale cudna
takie oczy proszące, przyznaj się- szynkę trzymałaś pewnie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40923494]A ja nie widzę zdjęć Waszych pieskowych dzieci ;(;(;( Mój sznaucer śp. jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to też śmiesznie się kładł, jak żaba tak nogi rozstawiał ![]() Co do kwasu foliowego, to mi coś tam świtało, ale dopiero gin na wizycie przed pierwszą ciążą (bo u mnie było wszystko planowane) kazał brać ten mocniejszy, a potem przejść na Folik. W tej ciąży dłuuugo brałam mocniejszy kwas foliowy. Ja tam jestem zadowolona tak generalnie z opieki medycznej w Polsce, bo z założenia system jest dobry, tylko lekarze czasami nędzni. Mój Młody dzisiaj leniwy, ale jak już kopnie (a raczej się przeciągnie tuż pod skórą), to mnie skręca z bólu. Muszę się jutro spytać gina, o co biega. Mam jutro wizytę, a potem całe mnóstwo rzeczy do załatwienia, więc modlę się o dobry stan mojej szyjki, a trochę się obawiam, bo coraz więcej mam skurczy i niektóre są bolesne trochę.... Muszę m.in. kupić prezent na ten ślub (odwołałam już wesele ) i chcę dać wypolerować obrączki i TŻową zwiększyć - ile takie rzeczy mniej więcej kosztują?Napiszę Wam pewnie z komórki, ile waży Młody, a będę na necie wieczorkiem Plus nie opuszcza mnie mój najlepszy ciążowy przyjaciel - zaparcie, to jest niemożliwe, jem ogromne ilości warzyw, tylko razowe/ciemne pieczywo, a tu korek korek korek i tyle.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Odnośnie obrączek się nie wypowiem, bo swojej nie mam, więc się nie dowiadywałam ![]() Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, ciekawe ile Arturek już waży bo nasze to tak blisko siebie, że zawsze czekam na wieści od Ciebie jak od siebie co najmniej Cytat:
Najważniejsze, że sytuacja pod kontrolą ! Cytat:
![]() Tak jak już pisałam- polska służba zdrowia też idealna nie jest, a konowały jak w Twoim przypadku zdarzają się niestety wszędzie, mimo, że z taką "empatią" powinni do rzeźni iść, a nie do szpitala. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#4486 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla siostry, żeby szybko doszła do siebie i mogła w pełni cieszyć się z maleństwa i starszego synusia ![]() Cytat:
Trzymam żebyś wyszła już jutroCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki...hemoglobina jak dla mnie świetna, u mnie ledwo 12 Cytat:
wygląda elegancko.. normalnie nie pogadasz Cytat:
oj lepiej, że nie za duży..łatwiej będzie Ci go wyprzeć Ja podobnie jak enlevee ostatnio nic nie widzę na usg Cytat:
![]() śliczna psinka ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Enlevee gdzieś mi Cię wycięło, a też chciałam pogratulować wizyty piękna waga Bezika .. cieszę się, że tym razem jesteś usatysfakcjonowana wizytą i spokojna |
|||||||||
|
|
|
#4487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę swojego podtuczyć ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40914562] Jaką miałam akcję Próbowałam obciąć TŻa maszynką, ale... eeee.... średnio mi to wychodziło. To szybko do fryzjera Ale po drodze tak mi się śmiać chciało, jak widziałam te dziury, co mu porobiłam we włosach, że ... trochę mi się nie wytrzymało, pierwszy raz w życiu takie coś :/ No ale poszliśmy do fryzjerki szybko, wytłumaczyłam jej, że Bozia mi poskąpiła talentu manualnego i żeby ratowała sytuację, bo mąż mnie chce zabić Na szczęście wygląda jak człowiek już uuuuf Ed. w nagrodę za te przeżycia dostał Magnum Black :P Skosztowałam trochę, dobre ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja swojego TŻ obcinam od lat- on z kolei nie dałby się obciąć fryzjerowi. Ex też obcinałam, ale na początku szło mi kiepskawo (no fryzjerką w końcu nie jestem) i zabrał mi maszynkę, chciał pokazać "jak to się robi" i się ciachnął na 2 mm na kawałku ![]() Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-21 o 21:51 |
||
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
mimo magnezu 3x dziennie dzisiaj znowu twardnieje mi brzuch, praktycznie cały dzien, a teraz czuje jakbym miałą jakiś pręcik w szyjce, mam nadzieje, ze to przejdzie, nie boli ale jest nieprzyjemne i troche mnie ogranicza
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40923494]A ja nie widzę zdjęć Waszych pieskowych dzieci ;(;(;( Mój sznaucer śp. jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to też śmiesznie się kładł, jak żaba tak nogi rozstawiał ![]() Co do kwasu foliowego, to mi coś tam świtało, ale dopiero gin na wizycie przed pierwszą ciążą (bo u mnie było wszystko planowane) kazał brać ten mocniejszy, a potem przejść na Folik. W tej ciąży dłuuugo brałam mocniejszy kwas foliowy. Ja tam jestem zadowolona tak generalnie z opieki medycznej w Polsce, bo z założenia system jest dobry, tylko lekarze czasami nędzni. Mój Młody dzisiaj leniwy, ale jak już kopnie (a raczej się przeciągnie tuż pod skórą), to mnie skręca z bólu. Muszę się jutro spytać gina, o co biega. Mam jutro wizytę, a potem całe mnóstwo rzeczy do załatwienia, więc modlę się o dobry stan mojej szyjki, a trochę się obawiam, bo coraz więcej mam skurczy i niektóre są bolesne trochę.... Muszę m.in. kupić prezent na ten ślub (odwołałam już wesele ) i chcę dać wypolerować obrączki i TŻową zwiększyć - ile takie rzeczy mniej więcej kosztują?Napiszę Wam pewnie z komórki, ile waży Młody, a będę na necie wieczorkiem Plus nie opuszcza mnie mój najlepszy ciążowy przyjaciel - zaparcie, to jest niemożliwe, jem ogromne ilości warzyw, tylko razowe/ciemne pieczywo, a tu korek korek korek i tyle.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] zmiana rozmiaru ok 15/20 zł a polerowanie nie wiem ile |
|
|
|
#4489 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
A tak swoją drogą Neni gratuluję wizyty, ja Was czytam wszystkie, ale ciągle coś robię lub też śpię i potem mi się zapomni cytować :/ Ale myślę o Was Apka nie ułatwia zadania, ja mam zupełnie inaczej podzielone strony niż Wy i inaczej się tu cytuje...I też czekam na info od Tweed! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja to hemoglobinę mam 15,1 mimo, że nic ze sobą nie robię Bo kanapa to jedyne miejsce, gdzie nie włazi.. wszędzie indziej jako champion ma kartę VIP-a i wstępu, ale tam mu zakazaliśmy Cytat:
tucz Kubusia, 100g i bedą jak bracia- niczym nasi partnerzy ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40924341]No ja mam nadzieję, że będzie ważyć co najmniej tyle, ile Neniowy... A tak swoją drogą Neni gratuluję wizyty, ja Was czytam wszystkie, ale ciągle coś robię lub też śpię i potem mi się zapomni cytować :/ Ale myślę o Was Apka nie ułatwia zadania, ja mam zupełnie inaczej podzielone strony niż Wy i inaczej się tu cytuje...I też czekam na info od Tweed! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Spokojnie, Arturek jest silnym gościem i wizażowe kciuki robią swoje
|
|||
|
|
|
#4491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zawsze sobie na cukier przeliczam, nie wiem czemu skoro nie słodzę Cytat:
A ja miałam być mną Za to mój mąż miał być dziewczynką i teściowa swe niespełnione marzenie realizowała poprzez robienie mu kucyków na głowie i ubieranie różowych sandałków |
|||
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
zawsze jak Tż sobie klika na komputerze i sie usmiecha do monitora to pytam z kim tak pisze, a On zawsze odpowiada "z dupeczkami"
Teraz ja siedze, on nie widzi co robie i tez stukam i stukam i on w koncu pyta "kuleczko co robisz"? a ja na to "piszę z fi*tkami" ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4493 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40923494]A ja nie widzę zdjęć Waszych pieskowych dzieci ;(;(;(
Mój sznaucer śp. jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to też śmiesznie się kładł, jak żaba tak nogi rozstawiał ![]() Co do kwasu foliowego, to mi coś tam świtało, ale dopiero gin na wizycie przed pierwszą ciążą (bo u mnie było wszystko planowane) kazał brać ten mocniejszy, a potem przejść na Folik. W tej ciąży dłuuugo brałam mocniejszy kwas foliowy. Ja tam jestem zadowolona tak generalnie z opieki medycznej w Polsce, bo z założenia system jest dobry, tylko lekarze czasami nędzni. Mój Młody dzisiaj leniwy, ale jak już kopnie (a raczej się przeciągnie tuż pod skórą), to mnie skręca z bólu. Muszę się jutro spytać gina, o co biega. Mam jutro wizytę, a potem całe mnóstwo rzeczy do załatwienia, więc modlę się o dobry stan mojej szyjki, a trochę się obawiam, bo coraz więcej mam skurczy i niektóre są bolesne trochę.... Muszę m.in. kupić prezent na ten ślub (odwołałam już wesele ) i chcę dać wypolerować obrączki i TŻową zwiększyć - ile takie rzeczy mniej więcej kosztują?Napiszę Wam pewnie z komórki, ile waży Młody, a będę na necie wieczorkiem Plus nie opuszcza mnie mój najlepszy ciążowy przyjaciel - zaparcie, to jest niemożliwe, jem ogromne ilości warzyw, tylko razowe/ciemne pieczywo, a tu korek korek korek i tyle.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymam kciuki za WIZYTĘ... Współczuję zaparcia...:/ jej jakie ona ma oczy!!!! Jakby tak na mnie spojrzałą to ja bym dla niej wszystko...ale na mnie nie patrzcie bo ja dla każdego psiaka był dała wszystko! Cytat:
![]() PS. MArgosia biedny ten Twój Tż będzie ![]() mężem już się nacieszyłąś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakby mieszkali w miare blisko to jasne, że ja bym do moich jeżdziłą jak mojego męża w domu by tydzień nie było więc Ci się nie dziwię, ze tez tak planujesz!Cytat:
![]() mama pewnie zachwycona ![]() Może przez ten długaśny wczorajszy spacer tak się skróciła...ale to chyba tak szybko nie postępuje...? |
||||||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
ja włąśnie do ostatniego razu miałam 15, ale wiesz - nie tyję, mała rośnie i mnie zżera
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40924341]No ja mam nadzieję, że będzie ważyć co najmniej tyle, ile Neniowy...
A tak swoją drogą Neni gratuluję wizyty, ja Was czytam wszystkie, ale ciągle coś robię lub też śpię i potem mi się zapomni cytować :/ Ale myślę o Was Apka nie ułatwia zadania, ja mam zupełnie inaczej podzielone strony niż Wy i inaczej się tu cytuje...I też czekam na info od Tweed! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dziękuję ![]() A Tweed zaginęła? ![]() Całe 100 gram różnicy A hemoglobinę to masz nieziemską To moje niecałe 13 lekarz dziś pochwalił, że super jak na ten etap ciąży...
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha niezłe z nas fiu.tki :P:
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- chciałam żeby był chwilę zazdrosny, ale chyba mi nie uwierzył bo go to jakoś nie wzruszyło
|
||
|
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej
teraz uciekam spać bo padnięta jestem, dobranoc!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj nie widzialam rownież naszej "prywatnej" forumowej położnej czarnejkejt
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Śpij dobrze!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

), wiem tez, ze sa kliniki i specjalizacje, w ktorych brytyjscy lekarze przoduja na tyle, ze i z USA maja przyjezdnych pacjentow, a wizyty zarezerwowane na rok do przodu. To raz. A dwa - standard i zamoznosc brytyjskiej SD - zele do dezynfekcji rak sa WSZEDZIE, mydlo w plynie WSZEDZIE, reczniki i suszarki do rak WSZEDZIE, tzw. sanitary bins dla kobiet WSZEDZIE, rekawiczki jednorazowe i foliowe ochraniacze, karty ciazy w formacie A4 kilkadziesiat (!!!) stron w standardzie, karty pacjenta podobnie, systemy rejestracji, sprzet do badan, sale pacjentow, bajery na oddzialach dla dzieci, przystosowanie dla niepelnosprawnych - ja tak moge wymieniac bez konca rzeczy, ktore mnie po przeskoczeniu zawodowo z polskiej do brytyjskiej sluzby zdrowia rozwalily na lopatki. A ze miesiac z hakiem po powrocie do PL mialam przyjemnosc rodzic Lale na wrocawskich klinikach, to i rychlo odwrotny szok przezylam: lazienka na poloznictwie BEZ mydla, zelu odkazajacego, recznikow, zafajdana podloga, w rogu toalety kubel na zuzyte podklady pozbawiony pokrywy, pojemnosc 120l - smrod zatem, etc.
Całą noc walczyłam z gorączką (38), bólem kręgosłupa, gardła, najpierw okropnym zimnem a potem gorącem i poceniem się i zawrotami w głowie. Dobrze że tż jest i pomaga jak może, bo samej byłoby ciężko. Jestem strasznie osłabiona, wieczorem ledwo dałam radę się umyć, kompletny brak sił. Zanim weszłam do wanny musiałam z 15 min siedieć i zbierać na to siły
Błagam, trzymajcie kciuki dziewczyny, nie chcę do szpitala, jeszcze nie teraz... Mam pytanie,czy gorączka może przyspieszyć poród? Wiem, schizuję już, ale miałam wczoraj takie dziwne kłucie w pochwie a potem takie bardzo dziwne uczucie nacisku nie wiem jak to opisać...
Kuruj się
z nia wszystko ok, wg usg termin porodu znowu wyszedl mi tydzien wczesniej. 

dla siostry, żeby szybko doszła do siebie i mogła w pełni cieszyć się z maleństwa i starszego synusia