|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
ciągle nie mogę wyjść z podziwu jaka ty ładna
|
|
#3512 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dawałam rady nadążać za Wami jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
Jak zwykle wątek pomaga nie tylko w problemach włosowych ![]() i gratuluję ładnych włosów zbiorowo ;-) |
|||
|
|
|
#3516 |
|
Konto usunięte
|
Pomoc powinna być bezinteresowna. Ale ludzie, którym pomagłam powinni umieć powiedzieć chociażby ,,dziękuję''. Teraz niestety spotykam się z tym bardzo rzadko. Poza tym mimo wszystko uważam, że jeżeli pomogłam komuś kogo znam to ta osoba powinna również mnie wspierać. Jeżeli komuś pomogłam, a ktoś później się odwróci do mnie d... to jaki sens ma pomaganie takiej osobie?
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ponoć mam włosy wysokoporowe i sa bardzo suche, więc którą powinnam wziąć? |
||
|
|
|
#3518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktoś się chwalił na wątku że ma 3 kallosy, może się wymień za coś na odlewki? ![]() bierz emolientową czyli z glinkami, błotkiem drożdżową lub shea proteiny często podawane rzadko jakie włosy lubią - raz na tydzień, dwa wystarczy
|
|
#3520 |
|
Konto usunięte
|
Przy takich włosach warto wypróbować Bingo z glinką Ghassoul oraz tę nową, arganową. Darowalabym sobie tę z masłem shea.
|
|
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40926210]Przy takich włosach warto wypróbować Bingo z glinką Ghassoul oraz tę nową, arganową. Darowalabym sobie tę z masłem shea.[/QUOTE]
a czemu? ![]() u mnie właśnie na suchość i megawysokoporowatość z masełm shea zrobiła cuda ![]() w miesiąc doprowadziła moje włosy do miękkości a teraz za każdym razem daje błysk
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Do weekendu mój budżet jest tak niski, że nawet muszę sobie na razie tę maskę odpuścić
![]() Cytat:
![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40926210]Przy takich włosach warto wypróbować Bingo z glinką Ghassoul oraz tę nową, arganową. Darowalabym sobie tę z masłem shea.[/QUOTE] Dzięki wielkie dziewczyny to pewnie wezmę z glinką skoro obie polecacie A wytłumaczcie mi jak mam poznać, która maska ma proteiny a która nie? Mam zwracać uwagę na skład? Czy normalnie na tych maskach pisze? |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a na razie masz lin do spisu odżywek emolientowych i proteinowych w pierwszym poście
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40925772]Piękne loczki! I twarz śliczna, tylko... strasznie szczuplutka - masz epickie kości policzkowe
![]() twarz nie szczuplutka, zasłoniłam telefonem szeroką kwadratową szczękę
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny przepraszam że tak pytam ale naprawdę chciałabym być trochę mądrzejsza przy zakupie kosmetyków ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do przenikania ultrafioletu przez mury - bicz plis, jeśli naprawdę nie wychodzisz całkiem z domu nie musisz się filtrować w takie dni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za bardzo pochwaliłam mojego TŻ W ciągu ostatniej godziny zbierałam jego zwłoki z Miasteczka AGH i odtransportowałam na mieszkanie. Niech się jutro tłumaczy
|
|
#3528 |
|
Wtajemniczenie
|
Nareszcie Was nadrobiłam! jesteście straszne... Jak można tyle spamować... !
![]() A tak wogóle to pamięta mnie ktoś? w ramach małego przypomnienia jutro wrzucę aktualizację ![]() i jeszcze powrócę do stanikowego offtopu doradzi mi któraś jaki rozmiar wybrać? pod biustem mam 68 cm, a w biuście 95... wydaje mi się, że powinnam mieć 65H.... teraz mam 70 G i jeszcze trochę do ideału mu brakuje, choć nie jest tak bardzo źle...
|
|
#3529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
ale aktualizacja się przyda ![]() właśnie zostałam ochrzaniona, że pisze sylikon a nie silikon ![]() a gdy mi się bardziej tak podoba, co z tego ze to forma przestarzała ![]()
|
|
#3530 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Jestem całkiem nowa. Nie znam się na tym forum, ale szukam porady na temat włosów. Zawsze miałam długie i generalnie ładne włosy, nic specjalnego z nimi nie robiłam. jednak bardzo często się elektryzują, czasami ciężko rozczesać, czasami się puszą, a przy nasadzie sa bardzo oklapnięte. Nie prostuję nie susze, tylko okazjonalnie. Tak samo nie farbuję moich włosów. W innym wątku odpowiadając na pytania dziewczyny określiły moje włosy na pogranicze średniej i niskiej porowatości Oczekuję czegoś więcej, chcę żeby moje włosy wyglądałly jak w reklamach, żeby łatwo się rozczesywały i były ładnie lejace nawet bez prostowania. Moje włosy wyglądają tak: ps. nie wiem jak wkleić zdjęcie ;/ wezcie przed tymi cyferkami napiszcie-> zapodaj . net/ 23c0c20c78356.jpg.html Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() ps. możecie mi napisać jak się dodaje zdjęcie? Edytowane przez xXMadzia90Xx Czas edycji: 2013-05-22 o 00:15 |
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Masz 68 cm pod biustem to patrz na obwody 60 lub 65 nie więcej. różnica u Ciebie, to 27 cm czyli tak jak mówisz 65H, ale spójrz też na mniejszy obwód, bo to on jest najważniejszy, musi dobrze podtrzymywać biust i ciasno obejmować. Sama mam 65 H ale mam 73 pod i 99 w biuście
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
hej xxMadzia !
Pokażesz nam zdjęcie włosków, opowiesz o sobie? ![]() edit: własnie zauważyłam ten link. czego ty od nich chcesz, przecież są piękne!! i długie!
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-05-22 o 00:20 |
|
|
|
#3534 |
|
Przyczajenie
|
Jak mi ktoś napisze jak się te zdjęcia dodaje, to z wielką chęcią
![]() No nazywam się Magdalena, jestem studentką mam 23 lata i dopiero zaczęłam interesować się moimi włosami. Wcześniej opisałam co nieco i dodam, że dwa razy w roku podcinam u fryzjerki końcówki. Teraz tylko próbuję myć bez silikonów, nawet widać na zdjęciu szampon z timotei Jednak mam wrażenie, że po tym włosy są jakby takie bardziej matowe, ciężko je rozczesać i się trochę pusząZnalazłam jak dodać załączniki! Mam nadzieję, że doda te zdjęcie.
Edytowane przez xXMadzia90Xx Czas edycji: 2013-05-22 o 00:26 |
|
|
|
#3535 | ||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40925772]masz epickie kości policzkowe No to hurtem: o włosy nie dbam, mam tragiczny odrost i koczek, malować mi się nie chce a na dodatek żrę więc pewnie utyłam ale boję się wejść na wagę. Jestę pasztetę ![]() Cytat:
![]() No to już nie uciekam a włosy naolejowane. Cytat:
![]() 2. nom Cytat:
![]() Mi chyba Gliss Kur służy ale ostatnio nawet nie chciało mi się ugniatać włosów więc testy były przekłamane. |
||||
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z włosowych opowieści na dobranoc: idę na kilka godzin na uczelnię, wracam, a tu lniana Joaśka zdenkowana, Isana bawełniana też prawie skończona i mydło sezamowe wyszło. chciałam akcję denko, ale nie jak się dzieje poza mną
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mnie trochę przeraża długość - ale to moje osobiste odczucie, nie zmienia to faktu, ze włosy są na prawdę fajne |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Już z porowatości mnie wygonili :P Chodzi mi o to, że mam wrażenie jakby mi włosy trochę zmatowiały. Znacie jakieś specyfiki, które ułatwiają rozczesywanie? Niestety, ale muszę je myć co wieczór, bo inaczej są strasznie oklapnięte i się przetłuszczają. Dodatkowo bardzo mi się elektryzują, jak się z tego pozbyć? Czym myć takie włosy jak moje? I jak o nie zadbać żeby bardziej błyszczały i nie puszyły się od połowy długości w dół? |
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Rozwiń mniej więcej czym i jak je pielęgnujesz. Wiesz, kosmetyki wypisz, te sprawy. 3. Mi ładnie wygładza skrobia ziemniaczana. Rozczesują się też lepiej po niej. Zawsze możesz spróbować dodać do pomyciowej maski/odżywki, chyba każdy ma w domu takie cuś. 4. Oddawaj mi swoje włosy, na-ten-tychmiast!
|
|
|
#3540 |
|
Spaceroholiczka
|
Piesku, dziękuję!
uśmiech mnie toczy, ja też piszę sylikon ![]() Madzia, masz prześliczne włosy! Nie możesz zostać na tym wątku Dzień dobry! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

na zdjęciu może za bardzo nie widać, za to perfekcyjnie moje wory pod oczami po nocy z TŻtem 
nie dawałam rady nadążać za Wami jeszcze 
60 minutowy bilet na komunikację miejską kosztuje tu 5 złotych. Dodam, że w tym mieście nie było Euro, a na stadionach nie odbywają się koncerty.
trzymaj się 

w ramach małego przypomnienia jutro wrzucę aktualizację
teraz mam 70 G i jeszcze trochę do ideału mu brakuje, choć nie jest tak bardzo źle...