|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() A ma skutki uboczne w postaci tycia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle jeszcze o nuvaring.. nie chce mi sie babrac znw z tabletkami ![]() ani z gumkami ym bardziej,chce cos bardziej "stalego" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Wtajemniczenie
|
marchewka-
![]() Justi- hop, hop, jesteś tutaj czy na porodówce?!? ![]()
#3425 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Wtajemniczenie
|
heh u nas jest śmiesznie z chusteczkami, mamy ich całą półkę
![]() ![]() ![]() Marchewka - trzymam kciuki !!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze jak dla mnie pampers-takie zielone, te z lidla ok ale nie zamkniete wysychaja od razu,biedowe ok. ale huggiesami sie niezle nawkurzalam... zeszly mi 4duze paki chusteczek w 2tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,
podczytuję Was wręcz codziennie, trzymam kciuki za wszystkie porody i gratuluję wszystkim mamusiom, które już tulą dzieciaczki ![]() widzę rozmowę nt. chusteczek huggies, muszę Wam powiedzieć że też mnie one na początku denerwowały przez to że się darły ale to kwestia wprawy i przyzwyczajenie - teraz to dla mnie najlepsze chusteczki na świecie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() Marchewka- 3mam kciuki !! dzisiaj nocka taka sobie.... mój Mały ciągle głodny... ![]() (jak on kocha tego cycka ![]() co do chusteczek to używamy tych z Netto i bardzo sobie chwalimy ![]() naturalny skład, odpowiednio nawilżone ![]() vil- mój już też powoli wyrasta z ciuszków, zaczęłam już odkładać te za malutkie... Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-22 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oooo właśnie, plan porodu! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() maarchewka ![]() Ja już po badaniach, byłam przy okazji w aptece, w rossmanie i po coś na śniadanie i nie mam prawie 150 zł. ![]() Aaa, dziewczyny rozmawiacie o chusteczkach. Kiedyś czytałam taki ranking stworzony przez eko-mamy i wyszło, że najlepsze są chusteczki z dyskontów. Nie zawierają tyle chemii i innych badziewnych produktów co np. nivea, pampers, johnson's, czy inne markowe. Pamiętam, że bardzo dobry skład miały te albo z Aldi albo z Netto. Już nie pamiętam, ale chyba z Aldi. ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Po przeczytaniu Veronic jednak myślę, że to były chusteczki z Netto. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie Grubasek ![]() ![]() Ale powiększenie mi nie działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do terminu rodzenia... pierwotnie chciałam urodzić 24 maja, ale dowiedziałam się, że brat mojego męża, którego średnio lubię ... ![]() ![]() ![]() W sumie 26 to fajna data... taki prezent dla mamusi ![]()
![]() |
#3434 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - coś na rozluźnienie i pośmianie
![]() JAK ZACHOWUJE SIĘ MATKA PRZY PIERWSZYM, DRUGIM I TRZECIM DZIECKU? Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. * * * Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. * * * Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? * * * Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. * * * Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. * * * Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie oskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. * * * Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. * * * Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * * W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. * * * Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra . Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie już to foto usunęłam,, coś jest nie tak... i nie mogę wrzucać załączników
![]() jak naprawię to wrzucę foto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a ja sobie czytałam na temat niewydolności łożyska... bo chyba to podejrzewa mój gin. wód płodowych też niewiele... chyba trzeba wszystko przygotować na wcześniejszy poród jednak... ale aż takiego stresu nie ma, bo KTG jest dobre i doppler chyba też w normnie. no w każdym razie tak jak się wcześniej bałam wywoływania przedwczesnego, tak sobie teraz myślę, że chyba byłoby lepiej...
#3437 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Zaraz zaczynam trening ze schodami, może i na mnie podziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wystrasz sie jakbys lekko krwawila po tym badaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3440 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lady uwielbiam Twój słownik z kom ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zapomniałam co to przytulanki a mamy 2 miesiace abstynencji jak narazie. Jak skończe 38tc to mam to gdzieś już. Moja przybrała w 2 tygodnie 560g Cytat:
4,39 kosztowały Cytat:
![]()
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Obudziłam się wyspana ok 3:00 i dobrze, że spojrzałam na zegarek, bo już chciałam lecieć z kubeczkiem do wc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kończymy dziś 38 tc / zaczynamy 39 tc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-05-22 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzonka więc.. jeszcze chwila i będziesz z małym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Już się nie mogę doczekać
![]() ![]() ![]() Byle tylko przetrwać dzisiaj i jutrzejsze wesele, a od piątku po wizycie niech się dzieje co chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i moja rada,zapamietajcie przy porodzie jak najmocniej kazdy najmniejszy szczegol, to jak pierwszy raz zobaczycie, uslyszycie, pocalujecie swoje malenstwo.. do tej pory ja o tym mysle.. mam lzy w oczach ![]() ![]() ![]() to byl zdecydowanie najlepszy,najpiekniejszy dzien w moim zyciu.. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. taaa, cały czas powtarzam to moim rodzicom ![]() ![]() 3. chyba sprawdzę skład tych nettowych, chociaż netto nie po drodze... ale ogólnie faktycznie takie marketowe no-name są ok. np. kauflandowe sensitive wyglądają całkiem fajnie, no i stosuję je już od daaawna do mojej pupy ![]() Cytat:
![]() ![]() aaa, może mój młody czeka też na moją wizytę u kosmetyczki? chcę sobie tam na dole dać zrobić ładnie i gładko ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
za 25 minut musmy wyjsc a mloda spi w najlepsze..
obudzic ją czy co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zabawek : mój ma 2 pluszowe liski i jeżyka piszczącego i książeczkę szeleszczącą z Rossmanna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.