|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
e no to spoko
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2343 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GratkiWszystkiego Najlepszego dla Twojego serduszka Anulka dla Twojej 5-latki również wszystkiego NAJ NAJ!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hej 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty (Ktosiula,Issia i JA) .Moja już za niecałe 2,5h ![]() Ale mi sie dziś dobrze spało ![]() P.S Ryba, chlodniczek wyszedł pyszny.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie byłam wczoraj u gina i zapomniałam sie zapytać dzięki za podpowiedź
|
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba, Dzastin dzięki
Na basen można chodzić i dla kręgosłupa to w sumie super sprawa, jest tylko trochę zwiększone ryzyko stanów zapalnych, także do rozważenia/wypróbowania. No ale najczęściej nic sie nie dzieje ![]() Trzymam kciuki za wizyty i czekam na relacje ![]() A mi po więcej niż miesiącu przerwy w 18tym tyg. powróciły mdłości no żesz
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny,korzystajcie z wakacji poki mozecie.Bo jednak z dzieckiem nie da sie tak wypoczac.Bo albo placze,albo trzeba nakarmic,przebrac.Ciagle cos.Wiec spijcie i korzystajcie z wakcji poki mozecie.Wiem,ze teraz tego sie nie chce sluchac,sama nie chcialam.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-22 o 11:19 |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ryba91, na ulotce pisze ze za zgoda lekarza, wec wziełam, brałam doraźnie w poprzedniej ciąży i nie zaszkodzilo
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
pytanie numer 2
http://www.optigen.pl/nowosci-i-aktu...ych-matek.html czy któraś wie cos zasiłkiem macierzyńskim dla kobiet które mają swoją firme ale są tez zastrudnione w innej firmie ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- pytam sie bo jestem właśnie w takiej sytuacji
|
|
#2352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze w szpitalu jak mi małą przynosi śpiącą, to ją z mężem szturchaliśmy, całowaliśmy, zeby tylko te oczka śliczne otworzyła, popatrzyła na nas, niedługo zaczęła się sprawdzać druga część przepowiedni położnej
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka, nie cytuję, bo jestem tak zestresowana, że połowy Waszych wiadomości to nawet nei zrozumiałam
Idę do dentysty i tak się boję, że
|
|
|
|
#2354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale gonicie, nie było mnie tu od rana a tu już tyle do nadrobienia .Przede wszystkim dużo zdrówka i wszystkiego co najlepsze dla Twojego małego serduszka ![]() Cytat:
. Niedawno pisałaś że źle u Was a tu proszę jaka zmiana. Cudownie że się wszystko poukładało ! No i fajnie że z dzidzią wszystko w porządku przynajmniej się uspokoiłaś po wizycie ![]() Cytat:
czuję że prędko się od nich nie wyprowadzę, póki co pomieszkuję trochę w domu, trochę u TŻ-ta i całkiem dobrze mi z tym ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Wszystkiego dobrego także dla Twojej córy ! ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-22 o 11:35 |
||||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jaka burza u nas, tak walnęło grzmotem ze az sie alarmy w autach włączyły. I psa mam na kolanach bo wybuchów nienawidzi. Masakra.
|
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
widzę że dziś tez dużo naprodukowałyście. jeśli chodzi o usg genetyczne to ja tez nie mam w planach.Ja idę się dziś poprawiać swoje samopoczucie czeka mnie wizyta u kosmetyczki i fryzjera.![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Taka burza była wczoraj u nas, były grzmoty, błyskawice ale z deszczem marnie |
|
|
|
#2358 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#2359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurczę...to może ja tez się jeszcze na listopad załapięCytat:
Cytat:
jak coś ma wyjść to wyjdzie na połówkowym... poza tym u nas to 350 zl (razem z krwią), a gin mój może tez zrobić,ale nie oceni wszystkiego bo nie ma jakiegoś certyfikatu czy coś ![]() wśród nasych znajomych nikt nie robil; my tez się nie zdecydowaliśmy... sliczne serduszko wszystkiego naj |
|||
|
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
mam normalną umowe o prace
szef wie ze mam działalność
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby nie bolało ! ![]() Cytat:
aaaa, fryzjer z chęcią bym ścieła te swoje kudły,ale mąż nie wyraża zgody mi jest wygodniej w krótkich, za ucho- do brody, ale on woli długieee.... ;/ a mam je tak poniszczone przy końcach ze masakra domii- tak, było nieciekawie, ale zauważyłam swój błąd i zrozumiałam o co chodzi mężowi, on mi też powiedział co i jak , pogadaliśmy i staramy się aby wszystko było ok teraz chcemy wyjechać na kilka dni właśnie pod Rosiję a naprawdę widzę że nam tego trzeba. NAWET gin mi powedział, że jestem przemęczona, że w moich oczach to widać dlatego cieszę się że wszystko nam się powoli układa i idzie ku dobremu a wczorajszy dzień uświadomił mi że naprawdę jesteśmy dla siebie stworzeni :P Nawet nie zapomniał o tej rocznicy
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
więc to szef opłaca za Ciebie składki społeczne/emerytalne/zdrowotne/fundusz pracy do zusu a na firmę pewnie Ty sama opłacasz tylko zdrowotną (ok 261 zł) więc niestety ale nie załapałabyś się na ten wysoki macierzyński, musiałabyś zrezygnować z tamtej pracy.... więc zus będzie Ci wypłacał macierzyński w wysokości Twojej pensji z umowy o pracę..
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ryba91;40931832]Będzie dobrze
zeby nie bolało ! ![]() aaaa, fryzjer z chęcią bym ścieła te swoje kudły,ale mąż nie wyraża zgody mi jest wygodniej w krótkich, za ucho- do brody, ale on woli długieee.... ;/ a mam je tak poniszczone przy końcach ze masakra Może po urodzeniu ci pozwoli kobieta jednak potrzebuje zmian |
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2365 |
|
Konto usunięte
|
Dostaniesz zasiłek macierzyński normalnie z racji tej umowy o pracy (z tego co pamiętam w wysokości pensji).
A jeśli chodzi o własną firmę to możesz dalej ją prowadzić, ale trzeba wtedy odprowadzać składki, albo ją na czas urlopu macierzyńskiego zawiesić. Co do śpiworków- są bardzo bardzo przydatne My kupiliśmy córci 1-mały za 5zł w ciuchu, służył bardzo długo. Potem znów w ciuszku kupiliśmy większy i w sumie spała w śpiworku ponad rok.A co do ćwiczeń dla kobiet w ciąży- ja od 30tc chodziłam do szkoły rodzenia i tam była gimnastyka dla ciężarnych, całkiem fajna, takie tam: koci grzbiet, lekkie wymachy nóg, skłony boczne, rozciąganie na piłce, ale niestety moja pani dr szybko mi zabroniła takich wysiłków (chociaż były minimalne). Ale mi się szybko obniżała córcia, za szybko. Moim ulubionym ćwiczeniem były spacery z mężem
|
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40932005]Dostaniesz zasiłek macierzyński normalnie z racji tej umowy o pracy (z tego co pamiętam w wysokości pensji).
A jeśli chodzi o własną firmę to możesz dalej ją prowadzić, ale trzeba wtedy odprowadzać składki, albo ją na czas urlopu macierzyńskiego zawiesić. Co do śpiworków- są bardzo bardzo przydatne My kupiliśmy córci 1-mały za 5zł w ciuchu, służył bardzo długo. Potem znów w ciuszku kupiliśmy większy i w sumie spała w śpiworku ponad rok.A co do ćwiczeń dla kobiet w ciąży- ja od 30tc chodziłam do szkoły rodzenia i tam była gimnastyka dla ciężarnych, całkiem fajna, takie tam: koci grzbiet, lekkie wymachy nóg, skłony boczne, rozciąganie na piłce, ale niestety moja pani dr szybko mi zabroniła takich wysiłków (chociaż były minimalne). Ale mi się szybko obniżała córcia, za szybko. Moim ulubionym ćwiczeniem były spacery z mężem [/QUOTE]a powiedz mi w tym śpiworku dzidzi nie jest zimno w rączki?
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Muszę wziać przykład z Was i zrobić tak samo z moim TŻ-tem... pogadać na spokojnie (bez krzyków), pójść na jakąś romantyczną kolacje albo sama coś przygotuje i może jakoś powoli się poukłada bo póki co to nie robimy nic innego tylko się kłócimy. Może przesadzam i za bardzo na niego naskakuje ale jakoś ostatnimi czasy jest okropnie irytujący
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Konto usunięte
|
Dzieci bardzo długo śpią w pozycji jakby ktoś im powiedział stój bo strzelam
więc tak czy inaczej rączki są w górze i nie przykryte. Ja urodziłam 30 czerwca więc było gorąco, spała w koszulce i samym pampersie i w śpiworek. Teraz myślę, że trzeba by dziecko jeszcze przykryć kocykiem/cienką kołderką na wierch. Śpiworek jest dobry żeby się dziecko nie rozkopało.
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hah, no ale na szczęscie jest ok i oby było jak najdłużej
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszły wylicytowane na allegro spodnie z pasem, mój pierwszy typowo ciążowy zakup (poza lekami). Zdecydowałam na razie kupić rozmiar 34, były tanie więc nie będzie mi żal ich odstawić jak urosnę
. Przy okazji chwalę się brzuszkiem ostatni dzień 10 tygodnia. Przy okazji mój pies, bo tak się boi tej burzy cały czas (mimo ze już przeszła) że chodzi za mną krok w krok i wszedł w kadr.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

KCIUKI DLA ANI
Gratki
ja też uwielbiam wyszukiwać małych ciuszków w okolicznych lumpeksach ale chyba muszę przystopować bo odkąd dowiedziałam się że będzie chłopiec nakupiłam już chyba z 2 wielkie reklamówy ciuszków. Będą jaja jak okaże się że jednak dziewczynka nam się szykuje 
no żesz

u mnie koo pracy sprzedają za 12 zł
Ślub 25.08.2012 
mi jest wygodniej w krótkich, za ucho- do brody, ale on woli długieee.... ;/ a mam je tak poniszczone przy końcach ze masakra