Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 09:17   #2311
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego dla Serduszka Moje dziś skończyło 5 lat
dziękuję i dla Twojego Skarba najlepsze życzenia

Dziękuję dziewczyny za życzenia.
zmykam do pracy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:26   #2312
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Anulka a jaki miałaś wynik z podwójnego? U mnie wyszły drobne nieprawidłowości :/.

De tutaj chyba wszyscy robią usg genetyczne. Tzn każdy lekarz albo sam robi albo gdzieś wysyła.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:32   #2313
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Bry

Moje małe serduszko dzisiaj skończyło roczek
Wszystkiego najlepszego dla małej solenizantki!!

Cytat:
Napisane przez siasia_31 Pokaż wiadomość
Dużo radości dla Twojego Słoneczka

Ja nie mam w okolicy żadnego ciuchlandu żeby takie superowe ubranka kupować, a jak już trafię do jakiegoś to ni cholery nic nie mogę znaleźć fajnego.

Ja wczoraj byłam na genetycznym, więc dzidziuś ma 5,71 cm, i wszystko na swoim miejscu ufff ulga straszna tylko pani doktor zasugerowała że powinnam powtórzyć badanie w ciągu tygodnia gdyż za nic nie mogła zmierzyć NT. Gdy właśnie chciała się wziąć za ten pomiar dzidziuś ani myślał pokazać się z profilu, przez krótką chwilę namierzyła i wyszło 1,1 ale pewna w 100% nie jest, i tak własnie nie wiem co zrobić hmmm powtórzyć czy zaufać że jej pomiar jest ok ...... aaa i termin przesunął mi się o 5 dni wstecz na 30.11
Z lumpkiem mam to samo, nic nie mogę fajnego trafic ani dla siebie ani dla dzidziolki ale dziś zamierzam pochodzić po lumpkach i gratuluje udanej wizyty

U nas z rana śpiąco, TŻ w Warszawce od wczoraj, może wróci dziś, a może jutro i tak jakoś nudno samej :/ Nie lubię jak gdzieś wyjeżdża na parę dni haha jeszcze nam telewizor zdechł, tzn no włączyli ta cyfrówkę, a nasze pudełko to jeszcze z epoki łupanego kamienia i nie mam co oglądać a sama nie kupie telewizora, bo potem TŻ wyjdzie z siebie i stanie obok jak kupie jakieś cudo techniki, które gada, śpiewa, tańczy, gotuje i sprząta

Dziś wizyta, ale jestem dobrej myśli, bo usg genetyczne wyszło okej, badania też okej, więc chyba nie mam się czym martwic
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:34   #2314
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Gratuluje genetycznych.Czy prawie wszystkie robia?U nas sie za to placi ok 200 euro wiec teraz tez nie zrobilismy.
Ja nie robię,i jeszcze 2 dziewczyny też nie.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:39   #2315
siasia_31
Raczkowanie

Ja jestem stara więc muszę, a nawet powinnam zrobić usg wraz z testami pappa po 35 roku życia już powinno się sprawdzać dokładnie co i jak
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:39   #2316
kasias_84
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20

Cześć Dziewczyny! ja juz po wizycie
generalnie jest wszystko dobrze choć mam kiepską cytologie i dostałą globlulki - nienawidze tego no ale cóż zrobić
mam nie dzwigać i sie nie denerwować i więcej odpoczywać poza tym następna wizyta za miesiąc a w międzyczasie mam zrobić badania krwi i moczu bo ja i mój mąż mamy konflikt serologiczny i musze zrobic badania na antyciała chyba 4 albo 5 razy.
a za 6 tyg usg połówkowe
dziś mam 13tc i 6 dni według USG
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:44   #2317
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:

Ja nie mam w okolicy żadnego ciuchlandu żeby takie superowe ubranka kupować, a jak już trafię do jakiegoś to ni cholery nic nie mogę znaleźć fajnego.

Ja wczoraj byłam na genetycznym, więc dzidziuś ma 5,71 cm, i wszystko na swoim miejscu ufff ulga straszna tylko pani doktor zasugerowała że powinnam powtórzyć badanie w ciągu tygodnia gdyż za nic nie mogła zmierzyć NT. Gdy właśnie chciała się wziąć za ten pomiar dzidziuś ani myślał pokazać się z profilu, przez krótką chwilę namierzyła i wyszło 1,1 ale pewna w 100% nie jest, i tak własnie nie wiem co zrobić hmmm powtórzyć czy zaufać że jej pomiar jest ok ...... aaa i termin przesunął mi się o 5 dni wstecz na 30.11

Cytat:
Napisane przez kasias_84 Pokaż wiadomość
generalnie jest wszystko dobrze choć mam kiepską cytologie i dostałą globlulki - nienawidze tego no ale cóż zrobić
mam nie dzwigać i sie nie denerwować i więcej odpoczywać poza tym następna wizyta za miesiąc a w międzyczasie mam zrobić badania krwi i moczu bo ja i mój mąż mamy konflikt serologiczny i musze zrobic badania na antyciała chyba 4 albo 5 razy.
a za 6 tyg usg połówkowe
to kuruj się

kciuki za dzisiejsze wizyty
a ja zmykam muszę dziś odbyć wizytę w ZUSie ehhh na samą myśl mi się odechciewa ;]

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:44   #2318
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Siemanko
Powiedzcie mi dziewczyny jak wasze wakacyjne plany?
Bo powiem szczerze, że ja myślałam i myślałam, rozmawiałam z lekarzem i myślałam.Rozważaliśmy nasze morze ale ostatecznie zdecydowałam się i lecimy 11 czerwca na tydzień na Cypr Północny. tym bardziej że lekarz powiedział że nie ma przeciwwskazań - wręcz przeciwnie mówi śmiało lecieć i korzystać
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:47   #2319
siasia_31
Raczkowanie

o kurcze u mnie cytologia za tydzień na wizycie, ostatnią miałam robioną chyba w 2008

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Siemanko
Bo powiem szczerze, że ja myślałam i myślałam, rozmawiałam z lekarzem i myślałam.Rozważaliśmy nasze morze ale ostatecznie zdecydowałam się i lecimy 11 czerwca na tydzień na Cypr Północny. tym bardziej że lekarz powiedział że nie ma przeciwwskazań - wręcz przeciwnie mówi śmiało lecieć i korzystać
Mi się marzy nasze morze ale kasy nie mam
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:50   #2320
kasiunka8998
Raczkowanie

witam kobietki
widzę, że też lubicie polowanie na ciuszki w lumpkach super łowy ! i ile kasy zaoszczędzonej ja też uwielbiam wyszukiwać małych ciuszków w okolicznych lumpeksach ale chyba muszę przystopować bo odkąd dowiedziałam się że będzie chłopiec nakupiłam już chyba z 2 wielkie reklamówy ciuszków. Będą jaja jak okaże się że jednak dziewczynka nam się szykuje będzie okazja do nowych łowów
nie no, pożartować można, byle zdrowe te nasze dzieciątka były
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 09:56   #2321
anulka2205
Wtajemniczenie

Niunia w imieniu mojego łobuza dziękuję za życzenia

Cytat:

Super, że wszystko dobrze a powtórkę to bym chyba osobiście, ale zrobisz jak zechcesz

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anulka a jaki miałaś wynik z podwójnego? U mnie wyszły drobne nieprawidłowości :/.

De tutaj chyba wszyscy robią usg genetyczne. Tzn każdy lekarz albo sam robi albo gdzieś wysyła.

U mnie było w porządku, ale mam robione z programu, gdzie robią cały pakiet niezaleznie od wyników, do tego dwa usg między 11-13 tyg i po 20tym.

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:02   #2322
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
ooo szkoda że pracujesz to może wyślij kogoś na przeszpiegi

hihihi no wydaje mi się że każdy zakup przy tym śpiworku za złotówkę będzie się wydawać że się przepłaciło hihi
a powiedz mi, jak bardzo jest przydatny ten śpiworek na pierwsze miesiące..? bo przypuszczam, że jak dziecko starsze, to żeby się nie odkrywało, no ale taki maluszek..? bo ja idę na łowy w piątek ( o ile kolega weźmie mi połówkę dniówki :P )i może może coś mi się uda upolować

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
wow gdzie kupiłaś)? z moim synkiem juz ok, antybiotyk zadziałal i dzis nie wymiotuje ma tylko 37 gorączki, tylko mowi pijackim głosem

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

dobra cofam pytanie, doczytałam się gdzie można te pamiętniczki kupić normalnie śliepa jestem hehe ale od tych waszych postów można dostać oczopląsu kurczę, ale mnie chyba coś łapie, gardło mnie boli jak przełykam, coś załapałam od syna...kupiłam cholonex intens, zawsze mi pomagał
cholonex można w ciąży? dobrze że syn wyzdrowiał! a tak poza tym mnie przy zapaleniu krtANI też b. bolało gardło, potem miałam chrypkę, potem nie umiałam nawet śliny przelykac... i na koniec doszła gorączka... więc uważaj na siebie!!

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Przepraszam, ale nie jestem chyba w stanie być na bieżąco. Od jakiegoś czasu zajmuje się już Małà bez pomocy Mamy i po prostu brakuje dnia.

Zresztą szybko się męcze i koło 20 jestem nieprzytomna .

Czekam na wynik testu potrójnego. Będzie za tydzień około. Synuś jak i córa ma krótką kość udową. Będzie z kurduplastych.

Pozdrawiam Was bardzo ciepło i ślę buziaki

Witaj fajnie że się odezwałaś w końcu :p

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ktosiula dobrze, że z serduchem ok

Ryba, ale nas wczoraj przetrzymałaś Najważniejsze z dzidzia zdrowa

Magalska śliczny bruno

Gratulacje za egz.
A ratowanie TŻ musiało extra wyglądać, nie ma to jak zgodność w związku

Wszystkiego dobrego dla Serduszka Moje dziś skończyło 5 lat

Też za ok. tydz. będę miała wyniki testu potrójnego

Nemosek te cukierki to nie pamiętam dokłądnie, ale nie wiem czy nie maoam właśnie, to jak Ci te gumki za kwaśne, to i cukierki mogą nie podejść. Dla mnie hit
Wszystkiego naj!!
Cytat:

. Ja bym nie szła :p ale nie szłam w ogóle na genetyczne.. więc..

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-05-22 o 10:03
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:02   #2323
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla małej solenizantki!!

Z lumpkiem mam to samo, nic nie mogę fajnego trafic ani dla siebie ani dla dzidziolki ale dziś zamierzam pochodzić po lumpkach i gratuluje udanej wizyty

U nas z rana śpiąco, TŻ w Warszawce od wczoraj, może wróci dziś, a może jutro i tak jakoś nudno samej :/ Nie lubię jak gdzieś wyjeżdża na parę dni haha jeszcze nam telewizor zdechł, tzn no włączyli ta cyfrówkę, a nasze pudełko to jeszcze z epoki łupanego kamienia i nie mam co oglądać a sama nie kupie telewizora, bo potem TŻ wyjdzie z siebie i stanie obok jak kupie jakieś cudo techniki, które gada, śpiewa, tańczy, gotuje i sprząta

Dziś wizyta, ale jestem dobrej myśli, bo usg genetyczne wyszło okej, badania też okej, więc chyba nie mam się czym martwic
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
za wizyte
Cytat:
Ja nie robię,i jeszcze 2 dziewczyny też nie.

Ja nie robiłam :p

Cytat:
Siemanko
ja będę jechała na kilka dni na granice polsko/ruską hahaha, no ale tylko 4 dni maks ale chciałabym gdzies pojechać, tylko kasy brak.
NIE WIEDZIAŁAM ŻE JESTEŚ Z RŚ to blisko mnie
Stary 2013-05-22, 10:03   #2324
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Przede wszystkim wątki są dwumiesięczne - więc chcąc nie chcąc zawsze będzie różnica nawet 9 tygodni między dziewczynami! I jedna będzie oczekiwać kopniaków, druga dopiero będzie po teście.
Ja, jako iż mam termin na ostatniego października, czuję się bliżej naszego wątku. Z resztą dołączyłam bardzo późno. Mamy wrześniowo-październikowe zaczęłam podczytywać po zrobieniu testu, to tam już się bodajże II część kończyła. Dziewczyny już zdążyły się ze sobą zżyć. Potem powstał ten wątek, podczytywałam, a i tak sama długo (ze strachu ) się nie udzielałam i dołączyłam chyba dopiero w tej części (coralady mnie wywołała swoją przepukliną ). to ja nie mam nic przeciwko

To tyle ode mnie na ten temat

Wczoraj po pracy pojechaliśmy do lumpka, bo mąż szukał czegoś do pracy, a ja "przy okazji" wpadłam w kosz niemowlęcy. Chwalę się łupami

Załącznik 5258256

Załącznik 5258257

Dwa bawełniane pajace + dwa bodziaki z krótkim rękawkiem + jeansowe letnie ogrodniczki. Wszystko za 25zł Co prawda zastanawiałam się nad tymi ogrodniczkami, bo one są 3-6 m-cy, a nie sądzę, aby między styczniem a kwietniem była pogoda abym je założyła Ale za 5zł żal było nie brać
No właśnie ja się dziwie, dlaczego te wątki na wizazu są dwumiesięczne. Udziela się tyle osób, wiec nie ma problemu ze znalezieniem uczestników. Podczytuje też inne fora i zawsze jest podział po prostu na mamy z danego miesiąca. Jakoś to łatwiej ogarnąć

Gratuluję udanych zakupów, niestety u mnie cena w SH za kg to ok. 80 PLN. Sprawdzalam ostatnio cenę grubszego kaftanika i śpioszek - wyszło ok. 20 PLN za taką cenę to już chyba mogę kupić jakies gorszej jakości ale nowe rzeczy w sklepie.

Cytat:
ale widziałam też że tą książkę ciężarówką przez 9 mscy to można na allegro upolować za całkiem fajną cenę
Ja miałam kupować ale w końcu wypożyczyłam z bibloteki więc tam też można znaleźć jak by coś bardzo polecam książkę

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:05   #2325
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
a za 6 tyg usg połówkowe
Odpoczywaj i się nie przemęczaj!!

Cytat:
Siemanko
My myślimy nad podróżą poślubną, ale w tej kwestii chyba nigdy się nie dogadamy TŻ chce leciec samolotem, a ja mimo wszystko jakoś się boję :P on chce do Portugalii, w tamtym roku byliśmy w czerwcu i było upalnie, a teraz jakbyśmy lecieli w lipcu to ja tam przecież umrę mnie się marzy do Włoch nad Gardę - wspaniałe miejsce, ale również chciałabym nad nasze polskie morze - daaaaaawno nie byłam, z dobrych kilka lat

Co do usg genet moja ginka mnie powiedziała, że 3 razy będziemy robic podczas całej ciąży Fakt, że koszt nie mały, ale stwierdziłam, że nie ma co żałowac, najważniejsze jest to żeby dzidzia była zdrowa, a ja wole cieszyc się ciążą i myślą, że z córeczką wsio w porządku
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:10   #2326
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoula Pokaż wiadomość

a ja zdałam egzamin Chyba junior chcąc mi zrekompensować to złe samopoczucie dzisiaj to przyniósł szczęście i dostałam pytanie z wymarzonego tematu. Rozgadałam się i gościu mi przerwał powiedział ze wystarczy i więcej pytań nie zadał. Więc pierwsze 5.0 wpadło do indeksu bardzo sie cieszę ze mam to z głowy i to z takim wynikiem.
gratulacje!!!
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:11   #2327
ryba91
Zakorzenienie

http://ladygugu.pl/ fajny blog o modzie dziecięcej
Stary 2013-05-22, 10:11   #2328
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Siemanko
My jedziemy w podróż poślubną nad Bałtyk, niby lekarz mówił że przeciwwskazań do samolotu nie ma, żeby lecieć gdzieś dalej. Ale TŻ się boi żebym latała, wiec pojedziemy samochodem.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:18   #2329
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Siemanko
W poprzedniej ciazy jechalam w 7 miesiacu 1400km w jedna strone do Francji i bylismy tam dwa tygodnie.Teraz w 6 miesiacu lecimy do Francji na 3 tygodnie.

Co do spiworkow dla takich maluszkow-one potrafia juz bardzo raczkami ruszac i np kocyk sobie na twarz zarzucic.Dlatego wolalam spiworki,bo spalam spokojnie,ze mi sie dziecko pod kocykiem nie zadusi.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Ja jestem stara więc muszę, a nawet powinnam zrobić usg wraz z testami pappa po 35 roku życia już powinno się sprawdzać dokładnie co i jak
Masz 31 lat i stara? Bo ja tez tyle mam i wcale sie za stara nie uwazam.Jak bede miec 60 to moze zmienie zdanie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:24   #2330
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Kurczę, ale się rozpisałyście, nie zaglądałam trzy dni a tu aż oczy bolą od czytania) Ja mam w domu choróbsko, synek 2,5 latka wymiotował całą noc, gorączkował, w ciągu dnia również, teraz troszkę mu przeszło, rano był lekarz, dałantybiotyk i stwierdził, że jest cały oflegmiony i dlatego wymiotuje, ma załatwione gardło, nic biedak nie jadł, lekarz mnie nastraszył, że jak mały będzie nadal wymiotował a szczególnie po antybiotyku, czeka go szpital(i mnie również).
Mam nadzieje, że ja niczego nie złapię.
Moja córcia dostała się do jednej z agencji i zostanie małą modelką jutro jedzie do warszawy na sesję) Sama chce, i bardzo dobrze się bawi, jak ktoś jej robi zdjęcia. Niczego jej nie każę, jak nie będzie chciała- to zrezygnuję. W czwartek zaczynam 12 tydz))
dobrze że synkowi juz lepiej i oczywiście gratuluje małej modelki

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Widzę, że idziemy łeb w łeb - u mnie też dziś jest 12t3d wczoraj doktorek też na usg genetycznym potwierdził, że dzidzia ma ok 6cm
za udana wizytę. a myślałam że tylko moja dzidzia taka mała...
jednak to też tak nie dokońca prawdziwe wymiary bo zawsze może lekarz źle zmierzyć wiadomo że tylko o kilka mm może być pomyłka ale jednak

Cytat:
Już mam chwilkę czasu żeby wrzucić fotkę, mały ma około 15 cm ale nie mógł lekarz już zmierzyć dokładnie bo jest wygięty, na razie jest ułożony w położeniu pośladkowym no ale lekarz powiedział że to jeszcze z 10 razy może się zmienić Jak już wcześniej wspomniałam mały miał czkawkę, śmiesznie to wyglądało
za udana wizytę. śliczne dzieciątko

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Gratuluję wizyty! I czekam na fotkę! Strasznie lubię oglądac fotki z USG Takie fajne te smerfiki! O płci nic nie wspominał lekarz?

Wpadłam tylko na chwilkę i wybaczcie ale nie nadrobie w tej chwili tych paru stron bo przeziębienie mnie wzięło na maxa, z nosa się leje, głowa pęka i jest ciężka jak cegła. Kupiłam prenalen, piję herbatkę z miodem i cytryna i mleko z masłem... oby pomogło. Koleżanka z pracy jest na urlopie i nie mogę L4 wziąć nawet...

Jutro mam USG, już się nie mogę doczekać!
powiedział że nie dopatrzył się czy to chłopczyk czy dziewczynka
zdrowiej kochana
za wyzytę

Cytat:
Bry

Moje małe serduszko dzisiaj skończyło roczek
gratulacje i wszytkiego najlepszego

Cytat:
a za 6 tyg usg połówkowe
super że wszystko dobrze

Ryba gratuluje wyzyty

Anoula za pięknie zdany egzamin

a oto i moja dzidzia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0016a.jpg (79,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0017.jpg (78,7 KB, 31 załadowań)

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:25   #2331
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość

a oto i moja dzidzia
Dzięki, super Dzidzia
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:29   #2332
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Siemanko

A pracujesz czy jesteś na zwolnieniu? Bo ja właśnie na L4 i nie wiem jak to wtedy z urlopem jest

Stary 2013-05-22, 10:30   #2333
ania_cz79
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluje genetycznych.Czy prawie wszystkie robia?U nas sie za to placi ok 200 euro wiec teraz tez nie zrobilismy.
Mi lekarz powiedział ok 150 euro i zasugerował żeby zrobić z racji tego że skończyłam 33 lata i to moje pierwsze dziecko. Zdecydowałam się mam za tydzień. Boję się i myśle że może nie trzeba było sobie robić tego stresu.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:34   #2334
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A pracujesz czy jesteś na zwolnieniu? Bo ja właśnie na L4 i nie wiem jak to wtedy z urlopem jest

Ja na razie pracuję - mam zamiar do końca sierpnia albo połowy września. A jako że pracuję w biurze podróży to nie wyobrażam sobie nie lecieć na wakacje
Sama sie zastanawiałam jak to jest kiedy ma sie L4, teoretycznie nie jest to L4 leżące, ale nie wiem
Stary 2013-05-22, 10:37   #2335
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Przepraszam, ale nie jestem chyba w stanie być na bieżąco. Od jakiegoś czasu zajmuje się już Małà bez pomocy Mamy i po prostu brakuje dnia.

Zresztą szybko się męcze i koło 20 jestem nieprzytomna .

Czekam na wynik testu potrójnego. Będzie za tydzień około. Synuś jak i córa ma krótką kość udową. Będzie z kurduplastych.

Pozdrawiam Was bardzo ciepło i ślę buziaki

Dobrze ze tu jestes cały czas. . My tez ślemy buziaki I myślimy o Tobie *

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:38   #2336
kasias_84
Raczkowanie

Dziewczyny takie pytanie...
zapisałam sie juz na cwiczenia dla przyszłych mam ale są niestety raz w tygodniu po południu a ja pracuje wiec tylko popołudnie mi wchodzi w gre to nie wiecie czy mozna chodzić normalnie na basen?
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:42   #2337
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
dobrze że synkowi juz lepiej i oczywiście gratuluje małej modelki

za udana wizytę. a myślałam że tylko moja dzidzia taka mała...
jednak to też tak nie dokońca prawdziwe wymiary bo zawsze może lekarz źle zmierzyć wiadomo że tylko o kilka mm może być pomyłka ale jednak

za udana wizytę. śliczne dzieciątko

powiedział że nie dopatrzył się czy to chłopczyk czy dziewczynka
zdrowiej kochana
za wyzytę

gratulacje i wszytkiego najlepszego

super że wszystko dobrze

Ryba gratuluje wyzyty

a oto i moja dzidzia

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Mi lekarz powiedział ok 150 euro i zasugerował żeby zrobić z racji tego że skończyłam 33 lata i to moje pierwsze dziecko. Zdecydowałam się mam za tydzień. Boję się i myśle że może nie trzeba było sobie robić tego stresu.
no jakbym była w Twoim wieku to pewnie też bym zrobiła, u nas jest wskazane w tym wieku robić..

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny takie pytanie...
zapisałam sie juz na cwiczenia dla przyszłych mam ale są niestety raz w tygodniu po południu a ja pracuje wiec tylko popołudnie mi wchodzi w gre to nie wiecie czy mozna chodzić normalnie na basen?
można chodzić na basen, mój gin powiedział ze nawet jest wskazane, żeby kręgoslup był wytrzymalszy :p
Stary 2013-05-22, 10:44   #2338
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na razie pracuję - mam zamiar do końca sierpnia albo połowy września. A jako że pracuję w biurze podróży to nie wyobrażam sobie nie lecieć na wakacje
Sama sie zastanawiałam jak to jest kiedy ma sie L4, teoretycznie nie jest to L4 leżące, ale nie wiem
No właśnie, muszę lekarza zapytać . A wykupujesz jakieś dodatkowe ubezpieczenie na wypadek ewentualnych komplikacji? Ciekawa jestem ile takie coś kosztuje.

Stary 2013-05-22, 10:47   #2339
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:

.
U mnie genetyczne jest w standardzie , wiec ja sie nie wypowiem .. A co do lumpkòw to tez zazdroszcze , siedzialabym tam ciagle I szperała tylko., ale u mnie sa trzy na krzyż , obleżone przez babcie I nic w nich nie ma , wiec zostaje mi eBay

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 10:49   #2340
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No właśnie, muszę lekarza zapytać . A wykupujesz jakieś dodatkowe ubezpieczenie na wypadek ewentualnych komplikacji? Ciekawa jestem ile takie coś kosztuje.
Normalne ubezpieczenie jest w cenie, ale dokupie sobie większy pakiet - koszty leczenia 40000 euro i nnw 40000 zł na 8 dni koszt około 50 zł także nie ma źle. Oprócz tego dokupiłam ubezpieczenie kosztów rezygnacji - w razie czego jeśli nie będe mogła lecieć ze względu na stan zdrowia to dostane 100% zwrotu wpłaty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości