Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 12:36   #2551
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Ladan mi o dziwo pomimo różu się podobają te ciuszkiSama też będę mieć trochę różowych, nie przesadzajmy Po prostu mnie tylko mdli,jak wszystko jest różowe dla dziewczynki,łącznie z całym pokoikiem. A tak to Twoja będzie wyglądać jak dziewczynka w tym różu,a moja jak chłopak (w bodach,pajacach itp)

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Wiesz co, kupowali tak standardowo - jak to dziewczynce
Trochę tego różu miała, ale tez sporo innych kolorów, np. błękitu, bo wygląda w nim prześlicznie Bardziej babcia w ten róż ją pakowała... może to gust "spaczyło"
Moja Mama na szczęście wie,żeby ograniczyć róż. Teściowej mówić nie będę,chyba,że zapyta. Ale znając jej praktyczne podejście to nie będzie kupowała ciuszków bo wie,że mamy dostać od kuzynki męża. Pewnie kupi coś praktycznego

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A my się witamy w początku 19 tyg.
Witaj śliczny Jasiu

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Hej

Na usg wszystko dobrze Dzidziolek sobie siedzi i macha rączkami, cała zdrowa

Mamy całe badanie nagrane na DVD, i 2D i 3D - fajne

Idę poczytać co u Was

Aaaaa jeszcze chciałam napisać, że gumka do włosów założona na guzik i pentelkę w krótkich spodenkach z powodzeniem daje radę Któraś z Was chyba mi to podopowiedziała. Sprawdziłam i jest git Zaoszczędziłam tym samym pieniążek na kupno wkładki poszerzającej...
Cieszę się,że wszystko ok
Ten patencik ja Ci podsunęłam, zresztą podpowiedziany przez koleżankę

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A ja kiedyś czytałam, że podobno u niektórych dzieci po szczepieniu (nie wiem jaki to był okres) stwierdzono autyzm i że niby te obowiązkowe szczepionki są tego wynikiem. Chryste chyba sobie internet odłączę .
Ja zamierzam szczepić na te podstawowe nie wiem co z tymi na
pneumokoki i i inne?

Ale ruszowe tylko ja nie jestem zwolenniczką hello kitty .
Mój mąż mnie wczoraj przywołał do porządku, nie damy się zwariować i zrobimy to co większość-zaszczepimy.Na wszystko.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Misia ma bo ona w Hiszpanii mieszka

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ale fajna wiosenna burza u mnie Fajnie grzmi, trochę polało... ale i tak najbardziej lubię jak jest ciemno, błyska się i grzmi
W Hiszpanii są czereśnie?Nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja w sobotę próbowałam nagrać aparatem (kamery nie posiadam) jak Mały się rusza. Nie wiedziałam, że tak trudno będzie uchwycić te ruchy Aparat ma spóźniony zapłon i jak tylko włączyłam start (tak jakby wiedział) przestał kopać Normalnie ponad 30 filmików nagrałam i większość musiałam skasować. A jak już nagrałam to na filmiku nie widać tak bardzo tych ruchów jak na żywo Może na kamerze wyszłoby to lepiej
No ale w następnym tygodniu próbuje jeszcze raz Chyba, że słaby ze mnie kamerzysta

No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Też wczoraj próbowałam nagrać,ale się nie udawało więc uznałam,że mąż sobie na żywo zobaczy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:36   #2552
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Śliczne I co tam, że różowe Ja nie jestem ani miłośniczką ani też wielką przeciwniczką różu, razi mnie tylko jak jedzie sobie różowy wózek, a w nim zawinięta w różowy kocyk ubrana total na różowo dziewczynka i jeszcze na dobitkę mamusia też cała na różowo, feee Jak obok idzie tatuś w obcisłej różowej koszulce wyglądający jakby mieszkał w solarium, to mi szkoda dizecka

ladan dopisz mi na I stronę następną wizytę 19 czerwca o 8:45, pliss
lecę
Stary 2013-05-22, 12:37   #2553
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Espańiola

no właśnie....

Kocham Martynki

Za moich młodych lat były 3 grube części. A teraz są takie cieniutkie, chyba jedno opowiadanie w niej jest. Żeby kupić wszystkie to chyba trzeba nieźle dużo kasy wydać.

Stary 2013-05-22, 12:42   #2554
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ladan mi o dziwo pomimo różu się podobają te ciuszkiSama też będę mieć trochę różowych, nie przesadzajmy Po prostu mnie tylko mdli,jak wszystko jest różowe dla dziewczynki,łącznie z całym pokoikiem. A tak to Twoja będzie wyglądać jak dziewczynka w tym różu,a moja jak chłopak (w bodach,pajacach itp)

Moja Mama na szczęście wie,żeby ograniczyć róż. Teściowej mówić nie będę,chyba,że zapyta. Ale znając jej praktyczne podejście to nie będzie kupowała ciuszków bo wie,że mamy dostać od kuzynki męża. Pewnie kupi coś praktycznego

Witaj śliczny Jasiu

Cieszę się,że wszystko ok
Ten patencik ja Ci podsunęłam, zresztą podpowiedziany przez koleżankę

Mój mąż mnie wczoraj przywołał do porządku, nie damy się zwariować i zrobimy to co większość-zaszczepimy.Na wszystko.

W Hiszpanii są czereśnie?Nie wiedziałam

Też wczoraj próbowałam nagrać,ale się nie udawało więc uznałam,że mąż sobie na żywo zobaczy
Oh dziękuję za komplement z tym slicznym Jaśkiem.

W hiszpanii są czereśnie, nie ma wiśni, agrestu i porzeczek..
Ale w tym roku owoce będę drogie, dobrze, że my mamy za darmoszke

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Za moich młodych lat były 3 grube części. A teraz są takie cieniutkie, chyba jedno opowiadanie w niej jest. Żeby kupić wszystkie to chyba trzeba nieźle dużo kasy wydać.
Oj starszuszko, za Twoich młodych lat i moich też

Ja kupowałam ostatnio dla kogoś to 14,99 za jedną

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Ladan masz staniczek sportowy na tym zdjęciu czy taką koszuleczkę ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:44   #2555
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
też mam te książki, uwielbiłam je czytać
Mąż wczoraj kupił 3 książeczki dla Maleństwa Juliana Tuwima Lokomotywa, Rzepka i Słoń Trąbalski

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:44   #2556
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny ja już spadam, pupa mnie boli od siedzenia przed laptopem, idę się pokrzątać po mieszkaniu. Buziaki.
Stary 2013-05-22, 12:44   #2557
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
akurat kucyki to chyba disney czy inne hasbro (czyli usa)
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/sza...lo_311225.html

z wschodnich to polecam calym sercem Ponyo oraz Sekretny świat Arietty i Mój sąsiad Totoro - swietne rodzinne bajki! a dla doroslych smutne Grobowiec swietlikow, ale chyba lepiej w ciazy nie ogladac, wyciska łzy...

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

KUCYKI

ta pinki to mi sie z glupia lolitka kojarzy takie "ups i did it egain" czy jak to sie pisalo ja tam lubie ta od jabłek (apple costam)

cos zle zacytowalam
heheh może i tak być ja tam tych kucyków nie oglądam.Może na początku tylko ze dwa odcinki żeby zobaczyć "z czym to się je" i czy nie jest wulgarnie.Ale to takie słodkie i rozciapane postacie

Jeśli chodzi o bajki to niesamowita ze mnie konserwa-uwielbiam te ze swojego dzieciństwa

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Hej

Na usg wszystko dobrze Dzidziolek sobie siedzi i macha rączkami, cała zdrowa (...)
Super-gratki

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Ale fajna wiosenna burza u mnie Fajnie grzmi, trochę polało... ale i tak najbardziej lubię jak jest ciemno, błyska się i grzmi
A ja się boję burzy

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Witam się i jak co rano lecę ogarniać bo syf roku

Dziś jadę oglądać pierwsze mieszkanie. Ciekawa jestem bo to nasze pierwsze jakie będziemy badać na żywo a coś czuję że rozpocznie tylko serię oglądanych. I oby coś szybko znaleźć i już działać bo zazdroszczę wam tego układania w szafeczkach, malowania i tapetowania pokoików
za piękne i tanie mieszkanko

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wiesz co, moje dziecko tez od malego w roznych kolorach chodzilo i chodzi, ale na pytanie jaki jest jej ulubiony kolor odpowiada rozowy i fioletowy a ulubiona postacia jest myszka minnie
Moja na pytanie o ulubione kolory też wymienia róż i fiolet a ulubiona postać to Spongebob

Cytat:
Pinkie pie to taka slodka idiotka
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:44   #2558
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan masz staniczek sportowy na tym zdjęciu czy taką koszuleczkę ?
stanik sportowy
Stary 2013-05-22, 12:45   #2559
t_89
Zakorzenienie

Ja juz chyba na 80% podjelam decyzje odnosnie wozka. Chciałabym go zobaczyc osobiscie, ale nie wiem czy w tym sklepie bedzie co mam zamiar isc.

Kupilabym taka gondole:
http://allegro.pl/britax-romer-gondo...261535201.html

Taką spacerowke:
http://allegro.pl/britax-romer-b-sma...267378355.html

czarna lub czerwona

fotelik:
cos takiego
http://allegro.pl/romer-2000002747-b...234155119.html
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:46   #2560
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
lecę
Dzięki

To teraz jeszcze poproszę, żeby mnie któraś kopnęła w dupę, wręczyła szmatę i najlepiej stałą nade mną z batem żebym sobie przerwy nie zrobiła w sprzątaniu, którego jeszcze praktycznie nie zaczęłam
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:48   #2561
butterfly20
Zakorzenienie

Diorisha Kucyki Pony były za moich czasów i kochałam tę bajkę

T_89
super, to kupuj!Jeden problem z głowy mniej Ale fotelik używany?

Stary 2013-05-22, 12:49   #2562
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Diorisha Kucyki Pony były za moich czasów i kochałam tę bajkę

T_89
super, to kupuj!Jeden problem z głowy mniej Ale fotelik używany?
Nie wiem albo nowy tak wrzucilam, ale musze pierwsze poejchac do sklepu zobaczyc na zywo wozki ale z moim tz bedzie ciezko sie wybrac

bo moim 2 faworytem jest mura i juz sama nie wiem ;/
Stary 2013-05-22, 12:50   #2563
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

To teraz jeszcze poproszę, żeby mnie któraś kopnęła w dupę, wręczyła szmatę i najlepiej stałą nade mną z batem żebym sobie przerwy nie zrobiła w sprzątaniu, którego jeszcze praktycznie nie zaczęłam
ooo mnie tez niech ktos pogoni, bo zamiast sprzatac to siedze
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:51   #2564
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ooo mnie tez niech ktos pogoni, bo zamiast sprzatac to siedze
nie wierzyłam, że kiedyś to powiem ale zazdroszczę wam tego sprzątania!
Stary 2013-05-22, 12:51   #2565
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Nie wiem albo nowy tak wrzucilam, ale musze pierwsze poejchac do sklepu zobaczyc na zywo wozki ale z moim tz bedzie ciezko sie wybrac

bo moim 2 faworytem jest mura i juz sama nie wiem ;/
Przynajmniej masz jakieś faworyty, ze mną jest gorzej
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:52   #2566
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Vea, będziecie korzystać z pomocy babci po tym pierwszym roku?
Jak się tak garnie do pomocy...
Moi teściowie też na emeryturze, ale mają działkę i na nic nie mają czasu, małej jeszcze nic nie kupili, ostatnie spotkanie minęło bez jednego pytania o małą. Wprawdzie teściowa powiedziała, ze ona będzie przyjeżdżać codziennie i zajmować się mała, byle bbyśmy jej nie oddawali do żłobka po roku, ale jakoś nie do końca w to wierzę... Pewnie w ostatniej chwili działka okaże się ważniejsza.
(aha, moj Tż jedynak, to prawdopodobnie ich jedyna wnusia jaką będą mieć...A ona ostatnio narzekała jak to nie ma czasu, bo "działka, obiad ugotować, zjeść, pozmywać, posprzątać" )
Na pewno będziemy
Z teściowej pewnie częściej, bo mieszka bliżej i jak mówiłam na emeryturze jest, ale pewnie i moich rodziców czasami poprosimy
Będę chciała dziecia do Klubu Malucha albo Żłobka tak czy tak wysłać, ale ktoś będzie go musiał odbierać i tutaj liczę na pomoc i zajęcie się małym, aż nie wrócimy.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
U mnie podobnie Mąż to jedynak (dodatkowo jedyny kontynuator nazwiska) i myślałam że teściowie będą nastawieni na synka, a tu wręcz odwrotnie. Teściowa marzy o wnuczce, bo sama córeczki nie miała.
Oczywiście wnuczek też ma być, wg nich bo zakładają że my min. 3-4 powinniśmy mieć. taa pewnie...
Heh, Teściu się wczoraj ucieszył (jak już mu przeszło po informacji, ze nie dziewczynka), że nazwisko rodowe przetrwa
Nasi ilościowych wymagań nie mają, byle by wnuczek i wnuczka była

Cytat:
wiesz co, moje dziecko tez od malego w roznych kolorach chodzilo i chodzi, ale na pytanie jaki jest jej ulubiony kolor odpowiada rozowy i fioletowy a ulubiona postacia jest myszka minnie

skads znam ten temat tyle ze on dotyczyl mojej matki w pewnym sensie. tzn chodzi mi o to ze traktowala Blanke jak wlasna corke poniekad rozumialam bo to takie przelanie milosci na nia po moim bracie. no ale w koncu jej powiedzialam jak zaczela mnie cisnac ze dziecku za malo uwagii poswiecam jak u niej jestem, to odpowiedzialam "nie bede do niej cwierkac na dwa glosy skoro ty ciagle nad nia wisisz a ja jestem spychana na dalszy plan" wtedy przestala

a co do tesciowej, oj moja tez chciala wozeczek pchac, ale okazje miala dopiero jak mloda miala rok czasu wiem, wredna jestem
Ha, widać małe dziewczynki maja róż zakodowany

Okropna jesteś

Cytat:
Ależ ze mnie proste stworzenie.

Pojechałam do Biedry,kupiłam croissanty maślane, bieżnik na ławę i fioletową ścierkę do kuchni a mam taki zaciesz! Od razu humor lepszy. Nawet pomimo tego,że o 14 mam dentystę
Mała rzecz, a cieszy

Trzymać kciuki proszę O 16.20 mam oczologa

Co do pościeli i innych elementów Mały ma już przyobiecaną taką serię http://cebababy.pl/kolekcje/marynarski

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 12:55   #2567
ladanseuse14
Zakorzenienie

ja będę chciała Tako Baby Heaven tylko muszę go gdzieś jeszcze wymacać na żywo
Stary 2013-05-22, 12:57   #2568
matallewar
Zakorzenienie

Jestem

No więc ogólnie dalej szyjka długa (4,2 mm! ) i zamknięta, łożysko prawidłowe, nic się nie odkleja, mała pozostaje małą (chociaż Pani powiedziała, że nie na 100% :P) i rusza się, połyka sobie wody i ogólnie git.

Jeśli chodzi o te twardnienia i bóle, to mam brać 3xNo-Spa Forte i jakby nie przeszło, to od razu jechać do szpitala, bo tu niby nic się nie dzieje, a wystarczy 1 dzień i może być szyjka skrócona. Zapisała mi też Duphaston, jakby skurcze nie przechodziły, ale na razie mówiła, żeby nie brać. No i w sumie tyle.

A, no i mam bezwzględnie leżeć dopóki te skurcze i bóle nie przejdą, wstawać tylko do łazienki i dmuchać i chuchać na siebie, bo gin się te skurcze bardzo nie podobają.

Także wracam do grona leżących, co najmniej do 10.06 jestem uwięziona w łóżku (tż mi jutro obiecał pojechać do Lidla ) i idę nadrabiać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:00   #2569
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Na pewno będziemy
Z teściowej pewnie częściej, bo mieszka bliżej i jak mówiłam na emeryturze jest, ale pewnie i moich rodziców czasami poprosimy
Będę chciała dziecia do Klubu Malucha albo Żłobka tak czy tak wysłać, ale ktoś będzie go musiał odbierać i tutaj liczę na pomoc i zajęcie się małym, aż nie wrócimy.

Heh, Teściu się wczoraj ucieszył (jak już mu przeszło po informacji, ze nie dziewczynka), że nazwisko rodowe przetrwa
Nasi ilościowych wymagań nie mają, byle by wnuczek i wnuczka była

Ha, widać małe dziewczynki maja róż zakodowany

Okropna jesteś

Mała rzecz, a cieszy

Trzymać kciuki proszę O 16.20 mam oczologa

Co do pościeli i innych elementów Mały ma już przyobiecaną taką serię http://cebababy.pl/kolekcje/marynarski

Śliczna

A co będziesz robić u oczologa?

Co do pościeli to ja wyczaiłam takie zupełnie gładkie poszewki i chcę je kupić razem z tymi ochraniaczami, a dokupię tylko jeszcze poszewki na kołderkę i podusie z żyrafkami u tego samego sprzedawcy. I wtedy te ochraniacze mi będą pasować. Albo kupię oba zestawy z ochraniaczami i będę to mieszać, żeby nie było naciaprane od żyraf

Stary 2013-05-22, 13:01   #2570
kaska87
Zakorzenienie

hej
nadrabiam pierwszą część z rana zaraz będzie ciąg dalszy
Cytat:
No bo, jak się okazało, że jestem w ciąży to mój mąż od razu chodził i gadał, że chłopiec. Za boyem przemawiało też to, że dawno już mamy wybrane imię dla chłopca. No więc na wczorajszą wizytę poszłam nastawiona na poznanie płci i wielką radość z tego, ze będę mogła bardziej osobowo zwracać się do brzuszka
A gin powiedział, że w tym ułożeniu za bardzo nie widzi, ale w kierunku dziewczynki. Ja smile i łza w oku a Tż co? Jak wyszliśmy, to rzucił coś w stylu "dziewczynka phi". Potem też coś tam jęczał jeszcze, bo mu powiedziałam, że przecież to on strzelał No i widać, że się łudzi teraz, że jednak jej coś tam wyrośnie.
kochana u nas było tak samo, mąż od początku, że to Miki i Miki, jak mówiłam, że może dziewczynka, żeby tak nie mówił to się nie odzywał nic jak kupiłam różowe bodziaki (zanim znałam płeć) to kazał je schować wiem, że jakby była córa to by się musiał przekonywać do niej bo pierwszy musi być syn

Cytat:
pokaze wam radosna tworczosc tatusia
super

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie z rana. Dzis usg polowkowe i z tych emocji spac nie moge... Takze prosze o kciuki o 11.20
chociaż w sumie już po wizycie, ale pewnie wszystko dobrze

Cytat:
Potrzebuje czasu na oswojenie się... JA też sie mocno nastawiłam na dziewczynkę (oboje od zawsze o córeczce wwłaśnie marzyliśmy). Nie wiem jak bym zareagowała, ale Ty jesteś madrą kobietą, że tak podeszłaś do tego. Tatuś też się oswoi z tą myślą i będzie kochał córeczkę, na pewno!
do mnie nadal nie do końca dociera, że to synek, ale jak widzę jak mąż się cieszy to mi dużo łatwiej

gratuluję kolejnych rozpoczętych miesięcy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:03   #2571
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jestem

No więc ogólnie dalej szyjka długa (4,2 mm! ) i zamknięta, łożysko prawidłowe, nic się nie odkleja, mała pozostaje małą (chociaż Pani powiedziała, że nie na 100% :P) i rusza się, połyka sobie wody i ogólnie git.

Jeśli chodzi o te twardnienia i bóle, to mam brać 3xNo-Spa Forte i jakby nie przeszło, to od razu jechać do szpitala, bo tu niby nic się nie dzieje, a wystarczy 1 dzień i może być szyjka skrócona. Zapisała mi też Duphaston, jakby skurcze nie przechodziły, ale na razie mówiła, żeby nie brać. No i w sumie tyle.

A, no i mam bezwzględnie leżeć dopóki te skurcze i bóle nie przejdą, wstawać tylko do łazienki i dmuchać i chuchać na siebie, bo gin się te skurcze bardzo nie podobają.

Także wracam do grona leżących, co najmniej do 10.06 jestem uwięziona w łóżku (tż mi jutro obiecał pojechać do Lidla ) i idę nadrabiać
Ale chociaż na 99%? Widziałaś sikorkę?

Stary 2013-05-22, 13:05   #2572
your Angel
czyli Endżi

Kurde, co za przeprawę miałam rano. Poszłam na zlecone badanie glukozy. Czeka się potem 2 godziny więc doszłam do wniosku, że pierwszy raz poproszę o ustąpienia mi pierwszeństwa (na drzwiach była odpowiednia kartka).

Kolejka miała ładne parę osób więc zapytałam kto jest pierwszy, zgłosiła się babka więc powiedziałam, że wobec tego wejdę przed nią. Dodam, że specjalnie ubrałam jasne, obcisłe wdzianko żeby już nie musieć wdawać się w tłumaczenia (lada moment mi stuknie 7 miesiąc więc już jednak cokolwiek widać ). Babiszon mnie zmierzył i zapytał, że niby dlaczego. Powiedziałam (oczywiście mega spokojnie), że jestem w ciąży i według zasad przychodni mam do tego prawo. Słuchajcie, wyobraźcie sobie, że suka do mnie wyjechała z aferą, że ciąża to nie choroba a ja najwyraźniej jestem zdrowa skoro mam siłę się kłócić i nie umiem liczyć skoro chcę wejść przed nią
Zaraz poparła ją druga zołza siedząca obok i twierdząca, że ona wchodzi po suce. Potem odezwała się jakaś małolata, że potem ona.

Mina mi zrzedła i już postanowiłam, że oleję suki i poczekam na końcu kolejki (głodna w dusznym pomieszczeniu, w którym miałam spędzić kolejne 3 godziny...), ale odezwał się pan w średnim wieku. Mega spokojnie powiedział, że właśnie weszła jedna ciężarna, przepuścimy dwie osoby i wtedy wejdę.

Słuchajcie, najlepsze, że tamte dwie świnie, które dołączyły do chórku były o wiele dalej niż mi wciskały. Po wyszczekanej babie wchodziło dwóch facetów (którzy w ogóle się nie odzywali i nie protestowali). A w końcu okazało się, że suka sama potem co najmniej 3 razy właziła do środka poza kolejką, bo nie potrafiła dobrze odliczyć pieniędzy, które miała dać.

No i taka bzdura, a człowiekowi humor psuje. I przykre, że to baby takie wstrętne. Zamiast trzymać się razem to by ciężarną jeszcze zagryzły To facet mnie wyratował z tego zwierzęcego stada.

Żałuję, że teżeta nie było, ten to by dał suce do słuchu tak, że na długo by sobie to zapamiętała W smsie mnie poinstruował, że mam jej powiedzieć, że ciąża to nie choroba, ale analfabetyzm leczy się w szkole i jeszcze w promocji można otrzymać szczyptę kultury

Myszy ją wpierniczą jak nic!

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-05-22 o 13:10
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:06   #2573
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Heheheh ja mojemu też mówię WSZYSTKO....

Wiecie jaki miałam dylemat jak zrobiłam test ciążowy? Nie wychodzilam z tej łazienki i tylko się zastanawiałam... Powiedziec mu od razu, czy przygotować piękną kolację i wręczyć mu jakis symbol - tak uroczyście... Nie wytrzymałam i powiedziałam.
Ja jak zobaczyłam na teście 2 kreski to wystrzeliłam z łazienki i jak szczęśliwe dziecko wpadłam z rozpędem na łóżko i pokazałam test mężowi (nie wiedział, że właśnie go robiłam). Najpierw zrobił duuże oczy a dopiero potem zaczął się cieszyć.

Cytat:
Drogie Panie bazując na obiegowych opiniach czy tam własnym przeczuciu obstawiłyście 9 : 6 że w moim brzuchu skacze sobie dziewczynka
Mogłam się pomylić w liczeniu i chyba raz machnęłam kreskę przy dziewczynkach, zamiast przy chłopcach, ale i tak wygrywa płeć piękna.
Dziękuję

I teraz chciałabym się z Wami czymś podzielić, bo od wczoraj jestem wkurzona na Tż i taka jakaś rozmamłana (ryczę z byle powodu i w ogóle przeżywam).
No bo, jak się okazało, że jestem w ciąży to mój mąż od razu chodził i gadał, że chłopiec. Ja jakoś nie byłam przekonana, znaczy w rodzinie zauważyłam pewne prawdopodobieństwa wskazujące na to, że będzie pierworodny, ale nie miałam (nie mam) takiego wewnętrznego przeczucia. Teściowie i cała rodzina z ich strony też stawia na synka. Za boyem przemawiało też to, że dawno już mamy wybrane imię dla chłopca (i tak ono na nas spadło w tym samym momencie, w kościele w dodatku). Tak, że ja tez jakoś się przekonywałam do tego, że syn (popełniłam nawet 2 typowo chłopięce zakupy - patrz załącznik) i zaczęłam się bać, co to będzie jak gin powie, że córka. Z racji, że uważam, że dziecko już w brzuchu pewne rzeczy czuje i nie chciałam, żeby czuło się odrzucone, zrobiłam sobie pranie mózgu i uświadomiłam, że przecież kocham to swoje dziecko niezależnie od płci. No więc na wczorajszą wizytę poszłam nastawiona na poznanie płci i wielką radość z tego, ze będę mogła bardziej osobowo zwracać się do brzuszka
A gin powiedział, że w tym ułożeniu za bardzo nie widzi, ale w kierunku dziewczynki. Ja smile i łza w oku a Tż co? Jak wyszliśmy, to rzucił coś w stylu "dziewczynka phi". Potem też coś tam jęczał jeszcze, bo mu powiedziałam, że przecież to on strzelał No i widać, że się łudzi teraz, że jednak jej coś tam wyrośnie.

Może to normalne dla facetów, że syn podbudowuje ich męskie ego itd., ale kurcze ja to czuję tak, że on odrzucił nasze dziecko, że jeśli jest dziewczynką to jest gorsza, nie spełnia oczekiwań tatusia...
Ech może ja się za dużo psychologii nastudiowałam
Cierpliwość nic się nie przejmuj. On po prostu nastawił się wstępnie na chłopaka i chwilę mu zajmie zanim się oswoi z myślą, że będzie jednak córcia. Zwłaszcza, że dowiadujecie się o płci dopiero teraz czyli mniej więcej w połowie ciąży. Daj mu trochę czasu. Oswoi się z tą myślą a potem będzie się z córki cieszył jak głupi. Poza tym skądś się bierze powiedzonko "córeczka tatusia"

Mój mąż z kolei na odwrót. On spodziewał się córki, ale ja cały czas powtarzałam, że czuję, że będzie chłopak. No i jak się okazało, że jednak chłopak to przyjął to spokojnie.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:07   #2574
teacherka
Zakorzenienie

Do wszystkiego da się przyzwycczaić, byle dziecię było zdrowe! Ale to sie tak mówi, a wiadommo że nawet jak chore to się kocha i tak. Może nawet bardziej. Po prostu byle dzieciątku było jak najlepiej.

Masakra, przez to choróbsko nie mam zupełnie smaku... Mężuś wypasione śniadanko zrobił - jajecznica ze szparagami... A ja nic, jednego kęsa miałam takiego, ze poczułam,a resztę po prostu zjadłam i tyle
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:08   #2575
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
nadrabiam pierwszą część z rana zaraz będzie ciąg dalszy
kochana u nas było tak samo, mąż od początku, że to Miki i Miki, jak mówiłam, że może dziewczynka, żeby tak nie mówił to się nie odzywał nic jak kupiłam różowe bodziaki (zanim znałam płeć) to kazał je schować wiem, że jakby była córa to by się musiał przekonywać do niej bo pierwszy musi być syn

super

chociaż w sumie już po wizycie, ale pewnie wszystko dobrze

do mnie nadal nie do końca dociera, że to synek, ale jak widzę jak mąż się cieszy to mi dużo łatwiej

gratuluję kolejnych rozpoczętych miesięcy
Moj tż przecież też chcial chlopaka jak okazalo sie, ze dziewczynka to widzialam, ze byl zawiedziony, a teraz smieje sie, ze moze odmieni si ena chlopaka na III usg a on ze teraz to chyba woli dziewczynke no i wez go zrozum przyzwyczai sie nie martw sie Mi juz obojetnie jest
Stary 2013-05-22, 13:09   #2576
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ty chyba wcześniej wklejałaś swoje zdjęcia brzuszków z poprzednie ciąży, Ty raczej nie miałaś problemów z rozstępami. Nie dopatrzyłam się ich .
Wyskoczyły mi 2 tygodnie przed porodem i są widoczne tylko z przodu (dookoła pępka i na dole brzucha), a nie wrzucam takich zdjęć

Cytat:
Moj tz uparl sie na lozeczko turystyczne, ale trzeba tam dokupic chyba dodatkowy materac i nie potrzeba chyba ochraniaczy do tego lozeczka nie ? jakbym miala drewniane to bym kupila, ale wezcie go przekonajcie
Wg mnie lepsze drewniane, ale jeśli chcecie turystyczne, to kupcie porządny materac, ochraniacza wtedy nie trzeba. I szukajcie takiego, które ma 2 poziomy

Cytat:
nie wierzyłam, że kiedyś to powiem ale zazdroszczę wam tego sprzątania!
Ja teeeeeeeeeż!
Okna bym umyła, wszystko posprzątała, nawet podłogi bym pomyła na kolanach!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 13:13   #2577
teacherka
Zakorzenienie

Matal, no to nadrobisz wszelkie zaległości czytelnicze i filmowe. Dla Elenki Jakoś to sobie wszystko zorganizujecie na pewno.

ANgel, o ja pier......... Dlatego ja się nie wybieram na żadne badanie bez Tża. Na szczęście piątki mamy oboje wolne więc w któryś piątek pójdziemy i tyle. Choć na razie lekarz nie zlecił glukozy. Przestań, 3 razy może mialas czekać w kolejce.
A baby.... szkoda gadać, naprawdę choć w tym względzie powinna być jakaś solidarność, a nie tak... ;/
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:15   #2578
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chociaż na 99%? Widziałaś sikorkę?
Nie, babka mówi, że siusiaka nie widać, ale ona by była ostrożna
Ale jutro i tak mam to połówkowe, to na 3d poproszę o zdjęcie

I zabroniła mi brzucha dotykać, powiedziała, że to bardzo ważne i koniec z głaskaniem i trzymaniem ręki na brzuchu (w sumie ja to już nawet nie głaskałam, tylko trzymałam rękę, żeby kopniaki lepiej czuć).

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurde, co za przeprawę miałam rano. Poszłam na zlecone badanie glukozy. Czeka się potem 2 godziny więc doszłam do wniosku, że pierwszy raz poproszę o ustąpienia mi pierwszeństwa (na drzwiach była odpowiednia kartka).

Kolejka miała ładne parę osób więc zapytałam kto jest pierwszy, zgłosiła się babka więc powiedziałam, że wobec tego wejdę przed nią. Dodam, że specjalnie ubrałam jasne, obcisłe wdzianko żeby już nie musieć wdawać się w tłumaczenia (lada moment mi stuknie 7 miesiąc więc już jednak cokolwiek widać ). Babiszon mnie zmierzył i zapytał, że niby dlaczego. Powiedziałam (oczywiście mega spokojnie), że jestem w ciąży i według zasad przychodni mam do tego prawo. Słuchajcie, wyobraźcie sobie, że suka do mnie wyjechała z aferą, że ciąża to nie choroba a ja najwyraźniej jestem zdrowa skoro mam siłę się kłócić i nie umiem liczyć skoro chcę wejść przed nią
Zaraz poparła ją druga zołza siedząca obok i twierdząca, że ona wchodzi po suce. Potem odezwała się jakaś małolata, że potem ona.

Mina mi zrzedła i już postanowiłam, że oleję suki i poczekam na końcu kolejki (głodna w dusznym pomieszczeniu, w którym miałam spędzić kolejne 3 godziny...), ale odezwał się pan w średnim wieku. Mega spokojnie powiedział, że właśnie weszła jedna ciężarna, przepuścimy dwie osoby i wtedy wejdę.

Słuchajcie, najlepsze, że tamte dwie świnie, które dołączyły do chórku były o wiele dalej niż mi wciskały. Po wyszczekanej babie wchodziło dwóch facetów (którzy w ogóle się nie odzywali i nie protestowali). A w końcu okazało się, że suka sama potem co najmniej 3 razy właziła do środka poza kolejką, bo nie potrafiła dobrze odliczyć pieniędzy, które miała dać.

No i taka bzdura, a człowiekowi humor psuje. I przykre, że to baby takie wstrętne. Zamiast trzymać się razem to by ciężarną jeszcze zagryzły To facet mnie wyratował z tego zwierzęcego stada.

Żałuję, że teżeta nie było, ten to by dał suce do słuchu tak, że na długo by sobie to zapamiętała W smsie mnie poinstruował, że mam jej powiedzieć, że ciąża to nie choroba, ale analfabetyzm leczy się w szkole i jeszcze w promocji można otrzymać szczyptę kultury

Myszy ją wpierniczą jak nic!

W ogóle przy tej glukozie nawet przed innymi ciężarnymi się wchodzi, bo potem się długo siedzi i trzeba się wyrobić przed zamknięciem punktu pobrań. Jak za peirwszym razem czekałam w kolejce, to dostałam ochrzan od pielęgniarki, że czemu ja przed kolejką nie weszłam...

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Matal, no to nadrobisz wszelkie zaległości czytelnicze i filmowe. Dla Elenki Jakoś to sobie wszystko zorganizujecie na pewno.

ANgel, o ja pier......... Dlatego ja się nie wybieram na żadne badanie bez Tża. Na szczęście piątki mamy oboje wolne więc w któryś piątek pójdziemy i tyle. Choć na razie lekarz nie zlecił glukozy. Przestań, 3 razy może mialas czekać w kolejce.
A baby.... szkoda gadać, naprawdę choć w tym względzie powinna być jakaś solidarność, a nie tak... ;/
Siostra ma mi coś do czytania zorganizować, bo filmy już mi się kończą Ale jakoś dam radę, byle przestał twardnieć i nic się tam nie rozwierało jeszcze te 14-15 tyg.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-22, 13:18   #2579
butterfly20
Zakorzenienie

Cool Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Your_angel i dlatego ja się nie proszę nigdy o wpuszczenie, bo po co się denerwować

Matal ale ty chyba żartujesz,że myłabyś okna?Mój mąż by się na mnie wydarł za ten pomysł. Sam widzi kiedy trzeba je umyć (te dachowe się ciągle brudzą) i bierze się za mycie

Ja rozumiem,że głaskać brzuszka nie można. Ale nigdy nie mogę zrozumieć dlaczego nawet trzymać ręki nie wolno...

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Ok, zbieram się na tę dentystyczną rzeźnię.
Jakoś zawsze wolałam dentystę niż ginekologa, nigdy się nie bałam do dentysty chodzić, a w ciąży mi się odmieniło.
Będę dzisiaj brać znieczulenie, bo robimy ósemkę:mur :

Stary 2013-05-22, 13:19   #2580
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tz tez sie nie wtraca jedynie chce lozeczko turystyczne, wozek powiedzial, ze mam sobie sama wybrac jaki chce i te posciele itp tez tylko uparl sie na to lozeczko zeby je skldac i wozic ze soba jak bedzie potrzeba ekhm
Moja siostra kupiła sobie łóżeczko turystyczne i raczej nie polecam. Oczywiście na jakieś podróże czy coś fajnie mieć bo zapakuje się do samochodu, ale na co dzień lepiej drewniane

Cytat:
(...)
Mój mąż codziennie widzi jak Mały się rusza, tylko chciałam nagrać te kopniaki na pamiątkę Jeszcze będę próbować go nagrać
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
(...)
Spokojnie Niestety takie wredoty istnieją Nie stresuj się
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości