|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
a na USG zawsze możesz gdzieś pójść ![]() Cytat:
mój gin też za każdym razem robił mi USG :PCytat:
|
|
#2432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Tylko szkoda, że bez USG! Ale najważniejsze że z Maluszkiem ok
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
De28 tez myslalam o takiej dostawce ale mój szymek raczej dużo chodzi wiec nie wiem czy będzie sens,
aaby już sie poprawiam, Anoula możesz mi wpisac usg genetyczne 7.06 ![]() lusesita23 bardzo fajny wozek,
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spokojnie, płeć przyjdzie jeszcze czas fajnie,ze wozek się podoba - chyba najbardziej podobają mi się wlasnie te TAKOwskie
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...265331232.html
naan0007 -
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2438 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj nam znać Kochana Cytat:
![]() Cytat:
Też jestem przyzwyczajona, że na każdej wizycie mam usg i zawsze nie mogę sie doczekać aż zobaczę dzidzię ![]() Cytat:
Cytat:
super, że wszystko ok z maleńswem wyniki na pewno będą ok Ja mam wizytę w niedzielę to będzie mój 14t6d i podpytam ginkę, czy cos tam widać między nogami
|
|||||
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
naan0007 Gratuluję udanej wizyty !
|
|
|
|
#2440 |
|
Raczkowanie
|
a ja dziś zapomnialam ubrać majtki przed wyjsciem na badania i zauważyłam to dopiero po 30 minutach
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej nie musiałaś się za długo rozbierać |
|
|
|
|
#2442 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wieeem, a Ty już na pólmetku, a ja 13 tydz i bym chciała wiedzieć ale ja to taka wścibska i niecierpliwa baba jestem, wszystko muszę wiedzieć od razu Dziś nie wytrzymałam i kupiłam 4 szt. body, oczywiście w neutralnych kolorach, chociaż jeden jest cały w kwiatki ale był taki piękny ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d: d:d:d:d |
||
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie aż świerzbi,żeby już coś kupić z ubranek,ale jeszcze jestem twarda ![]() jutro ide z kolezanka do Lidla (już przed 8!), zobaczę co wyhaczę dla siebie z tych ciążowych ciuszków ![]() podziwiam ją - ona jest już w 22 tyg., ale jeszcze nic dla maleństwa nie kupiła.twarda jest
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super gratualcje
|
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że będzie mój rozmiar bo nie mam już żadnych spodni które by na mnie pasowały A Legginsy nie do wszyskiego można ubrać |
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję udanej wizyty
|
|
|
#2447 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam! Ledwo nadrobiłam.
Na USG wszystko ok, dzidziol zdrowy i piękny! Mam film z USG, później może wrzucę jakieś foto. Bobasek ma 5,6 cm (co odpowiada 12t1d a wg OM jest 13t1d więc od początku mamy opóźnienie o 7 dni). Zapomniałam zapytac jaki wychodzi TP, ale skoro wg USG 28.11 to pewnie będzie później o tydzień, w grudniu (jak mamusia ). Ja miałam skierowanie na USg od gin, pobrali mi też krew na test PAPPA, wyniki za ok. 10 dni. Płci lekarz nie szukał, na leżance zapomniałam zapytać o to, i później spytałam to powiedział, że bąbel był tak ułożony, że nic nie było widać aha tętno było 175/min! wowA teraz złe wieści - kichanie przerodziło się w przeziębienie z gorączką. Zdycham własnie w pracy ale byłam u lekarza i od jutra mam L4. Dostałam antybiotyk, ale mam zacząć brać w piątek jak nie będzie poprawy. Czuję się tragicznie, jakby mnie czołg przejechał. A jak zmierzyłam ciśnienie to puls miała 109! Ciekawe czy holter coś wykaże, zaraz go zdejmuję bo już 24h mija. Cytat:
![]() Sto lat, sto lat nieeeech żyje nam! Cytat:
[QUOTE=issia88;40928598 U nas z rana śpiąco, TŻ w Warszawce od wczoraj, może wróci dziś, a może jutro i tak jakoś nudno samej :/ Nie lubię jak gdzieś wyjeżdża na parę dni haha jeszcze nam telewizor zdechł, tzn no włączyli ta cyfrówkę, a nasze pudełko to jeszcze z epoki łupanego kamienia i nie mam co oglądać a sama nie kupie telewizora, bo potem TŻ wyjdzie z siebie i stanie obok jak kupie jakieś cudo techniki, które gada, śpiewa, tańczy, gotuje i sprząta ![]() [/QUOTE]Ja też zostałam bez tv co ja na tym L4 będę robić Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam do Lidla lecieć, a muszę w łożku leżeć, buuu... może chociaż męża wyślę bo leginsy....
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty bidulko kuruj się
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Rozeznanie
|
w koncu dodzwoniłam sie do lekarza, kazał leżeć a jak nie przejdzie w ciagu 2-3 godz to na IP...jak nie urok to sraczka;/
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Nie poszłam jednak do dentysty. Kurcze, stwierdziłam, że w piątek mam wizytę u gina to z nim to skonsultuję, a potem pójde do dentysty. Bo z jednej strony boję się, że zęby mogą zasZkodzić dziecku,a z drugiej boję się, że znieczulenie może mu zaszkodzić
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Antibia, trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze ![]() A co do chorób to ostatnio chyba panuje jakieś paskudztwo bo u nas wszyscy na gardło chorzy, ja też byłam, ale brałam stodal, apap i tantum verde i przeszło na szczęście. |
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mocne masz te bóle?? Mnie tak lekko ćmi brzuch prawie codziennie, ale nie twardnieje
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
De ja też planuje ten podstawek. Moja raz na miesiąc ma kaprys na wózek. A tak to piechur na potęgę.
Planuje kupować gondolę i fotelik osobno. Gondolę może nawet używaną. Po córce żałuję wózka 3w1 (sam wózek był ok. Tako jumper x, ale potem było już ciężko i na trasach zajmował pół bagażnika).po roku kupowałam spacerówkę coneco juupi. Pamietajcie, że zimą na małych kółkach daleko nie dotrzecie. A nie zawsze leży śnieg. Gratuluję wizyt. Mój Mały w poniedziałek miał 117g .Ruchy w pierwszej ciąży czułam na przełomie 17 i 18tc. Teraz jestem w końcówce 16 i czuję kopy od 2tyg. Bulgotki już w 13. Zazdraszczam tych wakacji... I zakupów. Ja nadal nie mogę się zdecydować na pierwszy zakup. Oczywiście fotki mi się nie ładują .Mam straszne spadki nastroju. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie w mojej rodzinie też nie bo doradzali mi aventa albo ttCytat:
Cytat:
mi po holterze ii UKG serca czy jak to sie tam nazywało wyszło że mam tachykardię zatokową ![]() oby wszystko było ok!! ![]() Cytat:
dzidzia- - głowa do góry
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-05-22 o 17:28 |
||||
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Fajnie, że już kopie tulę na poprawę nastroju |
|
|
|
|
#2455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Ja mam jakis dziwny bol reki , niby cierpniecie niby takie dudnienie .. Boli cale przedramie , I mam wrazenie jakbym zyly miala jakies napuchniete strasznie az do dloni. Zeby mi sie tylko jakies swinstwo nie przyplatało .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
Czujesz jakby ci ktos kamien na brzuch polozyl.Ciezej oddychac i sie poruszac.Przy dotyku brzuch jest naprawde twardy. Ja tak mialam ostatnio.Teraz wiecej odpoczywam i jest znow miekki.
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby to nic poważnego a nie przeciążyłaś jej??Cytat:
tak jeszcze nie miałam na szczęście
|
||
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Trele to co De napisała.albo może więcej-pamiętasz jak Ci kulka rosla od dzidziaka? I wystawala? To tak wlasnie jest-czujesz spiecie ale takie dlugotrwale-jakby Ci ktos pradem potraktowal miesnie. Brzuch jest ciężki ,spiety na całej powierzchni macicy i nie pomaga masowanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
No ja czesto mam tak jakbym dolna czesc brzucha miala mega ciezka , czasem troche twarda ale np tylko prawa albo lewa strona. Takie uczucie ciagniecia w dol, z tym ze nigdy nie boli I nie kłuje .. Pytam Was bo jakbym zapytała lekarza to pewnie paracetamol bym dostała w odpowiedzi ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Trele to o czym piszesz to przeciagajacy sie maluch.
A ból ręki przypomina reumatyczny-być może dzidz naciska na jakiś nerw. Rybka , paula dzięki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Stawianie macicy to dokładnie to samo co twardnienie brzucha .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

a na USG zawsze możesz gdzieś pójść 

tylko widze jak pulsuje
oczywiście

). Ja miałam skierowanie na USg od gin, pobrali mi też krew na test PAPPA, wyniki za ok. 10 dni. Płci lekarz nie szukał, na leżance zapomniałam zapytać o to, i później spytałam to powiedział, że bąbel był tak ułożony, że nic nie było widać aha tętno było 175/min! wow
co ja na tym L4 będę robić
widocznie w mojej rodzinie też nie