|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ale co zrobić jak te wstrętne rozstępy już się pojawią? ![]() ja mam coraz to więcej na cyckach... a wyszły mi po porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
na cyckach to ja też mam z okresu dorastania, ale spoko, na cyckach mało widać, gorzej na brzuchu czy udach jak się opali człowiek, a one baiłe zostają:/
![]() |
#3573 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam się zdrzemnąć, a później jak będzie mi się chciało i będę się czuła na siłach to skoczę na to bierzmowanie do Kościoła. Później ciacho i lody u rodziców, a później pewnie zdychanko...
Mam nadzieję, że wieczorkiem przeczytam jakąś miłą informację pisaną na czerwono... ![]() A właśnie, diabli chyba już po?!?
#3574 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na marginesie, na te moje powypadkowe blizny cepan tak samo nic nie dał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- ja się dalej łudzę... ale jak widzisz, nawet i po porodzie mogą wyskoczyć...
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
Juz myślałam ze Marcheweczka urodziła
![]() Do końca dnia daleko, może sie uda ![]() My jesteśmy w trasie z zielonej góry do domku. Dziś jeszcze czeka mnie spacer po schodach zobaczymy czy coś sie ruszy. Kupiłam dziś w rossmannie terminie z myślą o skurczach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam z okresu dorastania na boczkach ![]() ![]() ![]() szprotka- no chyba diabli ma już swoją córcię przy sobie jeśli faktycznie miała dziś cc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Nie nadrobie teraz, napiszę tylko, ze jestem w szpitalu i z powodu braku postepu porodu wyladowalam na patologii. Pocieszaja, ze moze w nocy wroce a tymczasem mam odpoczywac. Ale jak.. skurcze mecza caly czas, juz tyle godzin... Mam nadzieję, ze zadna z Was tego nie doświadczy...
Trzymajcie sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3578 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Oby ruszyło szybko!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Justi współczuję , że tak długo się musisz męczyć ![]() ![]() 3mam mocno kciuki !! Na pewno niedługo urodzisz !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Raczkowanie
|
JUSTI, MARCHEWKA kciuki!!!
![]() ![]() ![]() Na piątek umówiłam się z doradcą chustowym ![]() ![]() Nie mam cierpliwości sama się tego uczyć i pyrgnęłam chustę w kąt, ale stwierdziłam, że szkoda 240 zł i postanowiłam profesjonalnie ponowić naukę ![]() Zobaczymy jaki efekt będzie. A powiem szczerze, że z dwójką maluchów to wolne ręce baaardzo się przydają. Już kwęczy... zaraz wrócę może |
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
przysnelam na godzine i jestem zombie
![]() ![]() tż bedze dopiero za mw godzine bo pojechal wyjac psu kleszcza ![]() a ja na obiad robie zapiekanke pieczarkowa z kurczczkiem ![]() tylko na raty bo mloda sie budzi i coś meczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Justii trzyma kciuki zeby ![]() ![]() a my po wizycie i tak Michas przybral przez 8 dni 400 gram wazy 3780g. to ze chrobocze mu w nosie to normalka, dostalismy mleko na recepte nutramigen - jest przeokrutnie ochydneee i mlody tez to czuje i nie za bardzo chce go spozywac iii nad sercem ma szmery ![]() ![]() ![]() ide Was nadrobic szybkoo
![]() |
#3586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mamuśka nie stresuj się tak !! ![]() co do nutramigenu, to Michaś na pewno się przyzwyczai, nie będzie miał wyjścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie rzeczy chyba sie często zdarzają. A ja już wiem jak to jest z tymi salami do porodu. Są 2 jedna do rodzinnego i 2 w której są 2 boksy. Jeżeli zajęta jest ta rodzinna to w tej dwuosobowej może być mąż tylko wtedy jak 2 łóżko nie jest zajęte. Co jest bardzo mało prawdopodobne...
![]() |
#3588 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Michaś ładnie przybiera, a to chrobotanie to nie sapka? oby z serduchem było ok ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wpadam na chwilke, bo zarobiona jestem przygotowywaniem pokoiku
byliśmy wreszcie odebrac wózek! ![]() ![]() pokoik gotowy, w klubie zdjęcie, a wózek obfoce później ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3591 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze poprawi sie po nutramigenie..
![]() |
#3592 | |||||||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oby z serduszkiem Michasia było wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3593 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam rabarbar! i nawet nie mam zamiaru czekać do weekendu, tylko zaraz po obiedzie zabieram się za jakieś ciasto/babeczki z rabarbarem ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
halo
pisałam do was z telefonu i mi nie wysłało ![]() w ogóle dziewczyny jak jest z tą aplikacją? bo ja nic nie instalowałam na telefonie, tylko normalnie wchodzę jak na stronkę i przyznam że trochę to jest męczące. Mam nadzieje że nasze dziewczyny już urodziły, trzymałam kciuki ![]() Justi i inne dziewczyny które zakupiły chusty, czym się sugerowałyście? nie mam pojęcia czym się różnię te za 40 zł od tych za 300 zł. HELP! Pyta mamuśka która się zarzekała że chusty kupować nie będzie ![]() MoTyleKsw czyżbyśmy miały jedną teściową. Ja wiem że może w tym momencie jestem wredna i powinnam docenić że teściowa wzięła tydzień urlopu, ale jestem przy niej zmęczona bardziej niż gdybym była sama z mała. Mała puści bąka to od razy sprawdzanie pieluchy, dziś chyba z 10 razy w ciągu jednej godziny. Mała ma za często czkawkę- na pewno jest chora. Nasz wózek jest zepsuty- nie da się bujać (kurna to nie jest wózek na paskach do bujania). W ogóle jak nasz wózek przetrwa ten tydzień spacerów to będzie dobrze, o parasolce nie wspomnę ![]() Mała kwęknie to na ręce, spanie na rękach. Za głośno je, za szybko je, dlaczego jeszcze nie zrobiła kupki ![]() Eh zmęczona jestem ![]() Ale za to chciałam się pochwalić że nocka była taka w miarę. Mała marudziła tylko od 3:20 do 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3596 |
Raczkowanie
|
ja już nie daje rady niech ktoś zabierze moja teściowa!!!!! Kobieta ciągle krytykuje zamiast doradzi to ciągle to źle karmiłam piersią to było masz duże piersi wklęsłe brodawki dziecko płacze meczy sie i kolki dostanie. Karmie butelka dostał kolki to słyszę bo dajesz mu badziewie może wrócisz do piersi.A ja radziłam sie siostry bo mały teraz rzadko kupke robi to usłyszałam trzeba radzić sie kogoś mądrego tak jakby moje siostry były głupie. Teraz ciagle szuka w gazetach o kolkach i zamist mówic o tu pisza tak i tak to z pretęsjami trzeba masowac trzeba to tamo pisze w gaztach tak jakbym miała ksiazki i gazety znac na pamiec ona z trojka dzieci probmeow nie miala bo karmiła piersia i mlekiem bebiko ,ktore kupiła bo moje aptamil(angielkie bebilon)jest gównem jak to okresiła. I jak dziecko zapłacze to ciągle pewnie obsikany co 15minut mam zmieniać pieluchy i to robic szybko bo czkawki dostanie ,dziecko kwiknie juz mu smoczka pcha a ono czasem chce pogaworzyc!!!!.Wogule mój mały urodził się w 37tygodniu z waga 2960 dletego że mało jadłam a jak mowie dużo jadłam to ona ale na poczatku mało jadłas a skad ona to wie jak była w polsce. Ogólnie chyba zaczne palić bo nie wytrzymam newow ciagła krytya i obrażanie mojej rodziny sorki za błędy i marudzenie ale muszę się wyżalić a jak żale sie mężowi gada bo mama taka jest .Ale która świeżo upieczona mama by to zniosła jak ciągle ktoś cie krytykuje skąd ja mam wszystko wiedzieć to moje 1dziecko!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() axella zastrzyki antykoncepcyjne? nie wiedziałam że takie coś jest. Nie ma żadnych skutków ubocznych? bo po tabletkach była ze mną masakra axella ja mam teraz chusteczki z z biedrony i jestem zadowolona. Wcześniej miałam babydream i były okropne. Jenny ![]() prodiament ja mam tentno średnio 116 i problemów przy porodzie żadnych nie miałam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3598 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Właśnie dzisiaj na tablicy pojawiła się chusta z Nati za 99 zł. Zauważyłam w miarę szybko i byłam pierwszą chętną do kupna. Kurier 15 zł. Ale zrezygnowałam... Zapytałam na początek czy oferta aktualna, a babka mi odpisała, że tak, podała od razu numer konta i napisała, że po zaksięgowaniu wpłaty wyśle na wskazany adres. Nawet nie podała adresu do przelewu, tylko imię i nazwisko. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję bardzo i życzę dużo sił. Mam nadzieje że przynajmniej masz oparcie TZta w tym wszytskim ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna, trzymaj się ![]() Głupia baba ![]() Jak słucham takich historii to jakkolwiek jestem dość spokojną osobą to mam pewność, że bym takiej babie nagadała nawet jakby się miała obrazić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.