Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 17:05   #3601
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Jenny chyba podała ostatnio linka do sprzedawcy, zastanawiam się nad taką chustą http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...262532864.html z defektem na druku ale praktycznie połowę tańsza
Bardzo dobra chusta na początek. Spytaj Veronic jak się nosi, bo ma właśnie tą nati o ile dobrze pamiętam.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:09   #3602
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

współczuję tesciowych ... mi nikt nie będzie raczej się wtrącał bo tesciowie nie żyją... no chyba że ciotką męża, ale ona rzadko nas odwiedza

Wymyśliłam sobie domowe Spa na dzisiejszy wieczór jak mam wkrótce rodzic to muszę dobrze prezentować się na porodowce
nie wiem tylko czy malować paznokcie u rąk ? któraś musiała zmywac lakier przed porodem ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-22, 17:11   #3603
sharpnowaja
Zakorzenienie

VERONIC pytam o chustę polecasz?
Stary 2013-05-22, 17:19   #3604
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja już nie daje rady niech ktoś zabierze moja teściowa!!!!! Kobieta ciągle krytykuje zamiast doradzi to ciągle to źle karmiłam piersią to było masz duże piersi wklęsłe brodawki dziecko płacze meczy sie i kolki dostanie. Karmie butelka dostał kolki to słyszę bo dajesz mu badziewie może wrócisz do piersi.A ja radziłam sie siostry bo mały teraz rzadko kupke robi to usłyszałam trzeba radzić sie kogoś mądrego tak jakby moje siostry były głupie. Teraz ciagle szuka w gazetach o kolkach i zamist mówic o tu pisza tak i tak to z pretęsjami trzeba masowac trzeba to tamo pisze w gaztach tak jakbym miała ksiazki i gazety znac na pamiec ona z trojka dzieci probmeow nie miala bo karmiła piersia i mlekiem bebiko ,ktore kupiła bo moje aptamil(angielkie bebilon)jest gównem jak to okresiła. I jak dziecko zapłacze to ciągle pewnie obsikany co 15minut mam zmieniać pieluchy i to robic szybko bo czkawki dostanie ,dziecko kwiknie juz mu smoczka pcha a ono czasem chce pogaworzyc!!!!.Wogule mój mały urodził się w 37tygodniu z waga 2960 dletego że mało jadłam a jak mowie dużo jadłam to ona ale na poczatku mało jadłas a skad ona to wie jak była w polsce. Ogólnie chyba zaczne palić bo nie wytrzymam newow ciagła krytya i obrażanie mojej rodziny sorki za błędy i marudzenie ale muszę się wyżalić a jak żale sie mężowi gada bo mama taka jest .Ale która świeżo upieczona mama by to zniosła jak ciągle ktoś cie krytykuje skąd ja mam wszystko wiedzieć to moje 1dziecko!!!!
a ona przyjechała do was czy wy jesteście teraz w Polsce u niej? głupia baba i mężowi też się należy bacik jak to "mama taka jest" choćby nie wiadomo jaka była to nie ma prawa cię dołować zwłaszcza że teraz masz sporo na głowie i nie jest łatwo odnaleźć się w nowej sytuacji. nie zapominaj że to ty jesteś mamusią małego, i to najlepszą na świecie

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

przyszło zamówienie numer 1 a w nim wiesiołek i jeszcze pododawali mi jakieś gratisy w postaci truskawkowych koktajli o obniżonej ilości kalorii i napojów na wzmocnienie stawów ale na razie zaczynam się faszerować moim ulubionym wiesiołkiem (ale że to falstart to na razie 1 tabletka 2 x dziennie), a od skończonego 36t idziemy na całość czuję się jak mały ćpunek
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:23   #3605
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Pytanko odnośnie czopu śluzowego:
Kobietki moja od wczorej wieczór kilka razy po wizycie w toalecie zauważyłam paski śłuzu takie jakby "glutki" raczej bezbarwne, przypominajce śluz płodny, jak bierze sie w palce to ciagnie się to , rozciagliwe i bez zapachu, male ilości tego, takie strzepki bym powiedziłą i brak jakich kolwiek mam upławów wiec to nie upławy a i przytulaneki były rano wczorej ostatnio wiec to napewno nie to , zreszta nieta konsystencja i wygląd wiec czy to może być czop???? (sorki za taki szczegółowy opis )
mój się nie ciągnął był raczej taki glutowato galaretowaty i kremowo brązowy

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:28   #3606
ankaaa206
Wtajemniczenie

maluska88 co za wredna baba ja chyba bym nie wytrzymała i wyrzuciła z domu, ja rozumiem jak ktoś bierze wolne i chce pomóc przy dziecku, ale nie wtrącanie się i wygłaszanie swoich mądrości na każdym kroku, pogadaj z nią! chyba przestanę narzekac na moją, owszem ma swoje jakieś dziwne poglądy ale zawsze na końcu mówi - i tak zrobisz jak uważasz i jak będziesz czuła

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
mój się nie ciągnął był raczej taki glutowato galaretowaty i kremowo brązowy
mi najpierw wypadła galaretka z nitkami krwi a teraz mam pełno takiego mlecznego ni to śluzu ni to upławu, mam nadzieję że to nie żadna infekcja

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:33   #3607
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
nuna2, Mysia mysz, katherine271 trzymam za wizyty

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Marchewka ma już salę i może dziś urodzi
Diabli ma mieć dziś cc
A Justi od rana chyba się nie odzywała
dzięki, dobra kobieto

Diabli- kciukujemy tu z Helenką!!!

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
Marchewka- 3mam kciuki !

nie nadrobię Was... Maluch jednak zajmuje trochę czasu
teraz akurat Wojtuś śpi u mnie na brzuchu, (jak ja kocham to Moje Maleństwo:lov e:)

TŻ pojechał w rodzinne strony, więc zostałam sama.. pada deszcz i jest burza... dzisiaj nie zaliczyliśmy spacerku

był u nas właściciel rozliczyć rachunki , Wojtuś dostał fajną grzechotkę i 100zł (odliczone z rachunków) spoko jest ten nasz właściciel
aa i jeszcze będziemy mogli za free wydrukować kilka zdjęć u jego syna w salonie fotograficznym

Mysia Mysz- nie jest tak źle !!
ale super właściciel

Cytat:
o matko, to ja może na swoją teściową nie będę tak narzekać

współczuję bardzo i życzę dużo sił. Mam nadzieje że przynajmniej masz oparcie TZta w tym wszytskim

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Jenny chyba podała ostatnio linka do sprzedawcy, zastanawiam się nad taką chustą http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...262532864.html z defektem na druku ale praktycznie połowę tańsza
Sharp, nowa na stronie Natibaby kosztuje 189, więc nie do końca o połowę, na tej aukcji wychodzi po 174 z dostawą

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-05-22 o 17:39
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 17:34   #3608
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dokładnie! Ale jak widać na to akurat wpływu się nie ma... Można się smarować, dbać, pieścić te ciało a i tak , wyskoczą na ostatniej prostej i rób co chcesz...
Zgadzam się Ja przez całą ciąże może posmarowałam sie ze 3 razy i nie mam (odpukać ) ani jednego rozstępu

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:43   #3609
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nie widziałam w rossmannie, kuknę przy kolejnej okazji.

O kurde. Mógłby się Bartek pospieszyć.

Te tanie po 50 zł to jest zwykła bawełna pościelowa, posiada certyfikaty, ale tylko takie, które mówią o tym, że ten materiał nie szkodzi dziecku. Wg ekspertów nie mają nic wspólnego z dobrymi chustami do chustonoszenia. Ja rozglądam się na początek za Natibaby, Lenny Lamb, albo Hoppediz (taką ma cloche np.).

Właśnie dzisiaj na tablicy pojawiła się chusta z Nati za 99 zł. Zauważyłam w miarę szybko i byłam pierwszą chętną do kupna. Kurier 15 zł. Ale zrezygnowałam... Zapytałam na początek czy oferta aktualna, a babka mi odpisała, że tak, podała od razu numer konta i napisała, że po zaksięgowaniu wpłaty wyśle na wskazany adres. Nawet nie podała adresu do przelewu, tylko imię i nazwisko. Adres dopisała później na moją prośbę, ale jakiś dziwny; coś w stylu: Góra 15 k/Niedźicy. Nie odpisała mi na pytanie gdzie byłby możliwy odbiór osobisty, ani nie zgodziła się na wysyłkę za pobraniem. Spytałam czy mogłaby ją wystawić na allegro, ale do teraz cisza. Fajnie byłoby mieć natkę za 114 zł, ale jakoś wolę chyba wydać 20 zł więcej (na jakiejś aukcji na all) i mieć jakikolwiek dowód zakupu, niż później chodzić po policjach z powodu 100 zł.

dobrze zrobiłaś z tą tablicą, lepiej uważać :/ ja już znalazłam wzór Nati używanej który mi odpowiada, skończyła się aukcja już, ale napisałam wiadomość do babeczki, że odezwę się w czerwcu (muszę czekać do następnej wypłaty, chyba że jednak męża jakoś przekonam na ten miesiąc- o, może jako prezent na dzień matki i dzień dziecka kupimy ). 130 zł i darmowa przesyłka a jest piękna, nie widziałam wcześniej takiego wzoru

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Drogie mamy!!!
moje dziecko cały czas śpi w dzień... to normalne? budzi się tylko na 20 minutowe ssanie, a resztę czasu przesypia. w dzień łączny czas czuwania to raczej mniej 1h też uwielbiam spać, ale Helena to już przegina chyba, conie?

edit: doczytałam, że jak najbardziej normalne.
szkoda, że nie wyglądają tak nasze noce i tatuś odsypia po pracy...

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-05-22 o 17:48
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:51   #3610
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dobrze zrobiłaś z tą tablicą, lepiej uważać :/ ja już znalazłam wzór Nati używanej który mi odpowiada, skończyła się aukcja już, ale napisałam wiadomość do babeczki, że odezwę się w czerwcu (muszę czekać do następnej wypłaty, chyba że jednak męża jakoś przekonam na ten miesiąc- o, może jako prezent na dzień matki i dzień dziecka kupimy ). 130 zł i darmowa przesyłka a jest piękna, nie widziałam wcześniej takiego wzoru
No to super, że znalazłaś taką, jaka Ci się spodobała. A jaki to kolor? Powoli nawet mój mąż się przekonuje do chusty i nawet o kolory ze mną walczy. Także mam nadzieję, że też znajdziemy "swoją".

No a co do spania Twojej laleczki, to niestety nie pomogę. Ale przesyłam wirtualnego tulaska.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:55   #3611
Kamciatka
Rozeznanie

No i po aku Położna tym razem powiedziała po zapisie ktg, ze macica wygląda na gotową do skurczowania. Nie znaczy to że dzis urodzę, ale gotowość jest. Czyli jakbym się nic nie dowiedziałaSynka zapis super i to cieszy jak zawsze bardzo. Natomiast skurcze macicy to takie pierdy nie skurcze, do "ekstremalnych" (jak to pani powiedziała) jeszcze im daleko. O dziwo w piatek kolejna akupunktura a myślałam, ze można tylko 3 No i jutro wizyta u ginki, zobaczymy co słychać od tamtej strony. Wprawdzie położna mnie chciałą dziś badać, ale skoro jutro i tak do gin więc sie nie dałam

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Byliśmy z tatą w sklepie z rzeczami dla dzieci i zakupiliśmy łóżeczko turystyczne - takie jak chciałam tzn. z kilkoma wysokościami i przewijakiem składanym w pakiecie Póki co łóżeczko postawimy w domku rodziców, a w razie potrzeby będziemy od nich wypożyczali
A mozna wiedzieć, ile zapłaciłaś za to łóżeczko?
Potrzebuję kupić ale ostatnio widziałam w jysku chyba za 300zł i mi sie to jakoś dużo wydało.
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 17:56   #3612
nuna2
Zakorzenienie

Dziewczyny współczuję teściowych

Mysia Myszz małe masz te rozstępy, szybko zbledną

My już po wizycie

Mała w 35t 5 dniu waży 3 kg. Gin spytał, czy się aby za bardzo nie objadam słodyczami bo w ciągu 2 tyg przybrała 700 gram. Ja od ostatniej wizyty nic. Mała jest główką, brzuszkiem, nóżkami o 11 dni do przodu.

Odstawiam nospę Powiedział, że jak się ma zacząć to się zacznie
I że lepiej by było, jakby tak za 2 tyg wyszła, żeby nie była bardzo duża, ale teraz też by nic się nie stało. No nic-ja czekam do następnego piątku

Kolejna wizyta na 6.06.
Stary 2013-05-22, 17:57   #3613
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

przyszło zamówienie numer 1 a w nim wiesiołek i jeszcze pododawali mi jakieś gratisy w postaci truskawkowych koktajli o obniżonej ilości kalorii i napojów na wzmocnienie stawów ale na razie zaczynam się faszerować moim ulubionym wiesiołkiem (ale że to falstart to na razie 1 tabletka 2 x dziennie), a od skończonego 36t idziemy na całość czuję się jak mały ćpunek
A gdzie go zamawiałaś? Zamawiałaś już tą herbatkę z liści malin? Ja planuję dopiero w czerwcu kupić, bo póki co za wcześnie u mnie na używanie, ale może masz miejsce godne polecenia na kupno

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 17:59   #3614
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
No i po aku Położna tym razem powiedziała po zapisie ktg, ze macica wygląda na gotową do skurczowania. Nie znaczy to że dzis urodzę, ale gotowość jest. Czyli jakbym się nic nie dowiedziałaSynka zapis super i to cieszy jak zawsze bardzo. Natomiast skurcze macicy to takie pierdy nie skurcze, do "ekstremalnych" (jak to pani powiedziała) jeszcze im daleko. O dziwo w piatek kolejna akupunktura a myślałam, ze można tylko 3 No i jutro wizyta u ginki, zobaczymy co słychać od tamtej strony. Wprawdzie położna mnie chciałą dziś badać, ale skoro jutro i tak do gin więc sie nie dałam
.
a miałaś jakieś skurcze na ktg tj do ilu %? ja miałam ostatnio chyba byle jak podpiętą pelotę od skurczy bo caly czas było ponad 20%

Julka
Stary 2013-05-22, 17:59   #3615
nuna2
Zakorzenienie

Justi, Marchewka-myślałam, że wy już po

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 18:00   #3616
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

My już po wizycie

Mała w 35t 5 dniu waży 3 kg. Gin spytał, czy się aby za bardzo nie objadam słodyczami bo w ciągu 2 tyg przybrała 700 gram. Ja od ostatniej wizyty nic. Mała jest główką, brzuszkiem, nóżkami o 11 dni do przodu.

I że lepiej by było, jakby tak za 2 tyg wyszła, żeby nie była bardzo duża, ale teraz też by nic się nie stało. No nic-ja czekam do następnego piątku

Kolejna wizyta na 6.06.
duża panna

Julka
Stary 2013-05-22, 18:02   #3617
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Justi jak tam???
Marchewko a u Ciebie??

Mam nadzieję że dziewczyny nie będą się za długo męczyć i już dzisiaj utulą chłopców

Ciekawe co z Diabli

Kurczaki ale pogoda.spanie tak mnie męczy że to koniec

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 18:04   #3618
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nie nadrobie teraz, napiszę tylko, ze jestem w szpitalu i z powodu braku postepu porodu wyladowalam na patologii. Pocieszaja, ze moze w nocy wroce a tymczasem mam odpoczywac. Ale jak.. skurcze mecza caly czas, juz tyle godzin... Mam nadzieję, ze zadna z Was tego nie doświadczy...

Trzymajcie sie

Ty się trzymaj KOchana
Trzymam kciuki zeby się rozkręciło i sprawnie poszło

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jakie skromne?? piekne
Justii trzyma kciuki zeby sie wkoncu rozbujalooo

a my po wizycie i tak Michas przybral przez 8 dni 400 gram wazy 3780g. to ze chrobocze mu w nosie to normalka, dostalismy mleko na recepte nutramigen - jest przeokrutnie ochydneee i mlody tez to czuje i nie za bardzo chce go spozywac iii nad sercem ma szmery ( i mam y skierowanie do kardiologa ( i p. doktor stwierdzial ze jestem za bardzo zestresowana i wogole a zawsze taka twarda ogarnieta ....achhh
ide Was nadrobic szybkoo
za wagę maluszka
I nie strecuj się tak

Cytat:
ja już nie daje rady niech ktoś zabierze moja teściowa!!!!! Kobieta ciągle krytykuje zamiast doradzi to ciągle to źle karmiłam piersią to było masz duże piersi wklęsłe brodawki dziecko płacze meczy sie i kolki dostanie. Karmie butelka dostał kolki to słyszę bo dajesz mu badziewie może wrócisz do piersi.A ja radziłam sie siostry bo mały teraz rzadko kupke robi to usłyszałam trzeba radzić sie kogoś mądrego tak jakby moje siostry były głupie. Teraz ciagle szuka w gazetach o kolkach i zamist mówic o tu pisza tak i tak to z pretęsjami trzeba masowac trzeba to tamo pisze w gaztach tak jakbym miała ksiazki i gazety znac na pamiec ona z trojka dzieci probmeow nie miala bo karmiła piersia i mlekiem bebiko ,ktore kupiła bo moje aptamil(angielkie bebilon)jest gównem jak to okresiła. I jak dziecko zapłacze to ciągle pewnie obsikany co 15minut mam zmieniać pieluchy i to robic szybko bo czkawki dostanie ,dziecko kwiknie juz mu smoczka pcha a ono czasem chce pogaworzyc!!!!.Wogule mój mały urodził się w 37tygodniu z waga 2960 dletego że mało jadłam a jak mowie dużo jadłam to ona ale na poczatku mało jadłas a skad ona to wie jak była w polsce. Ogólnie chyba zaczne palić bo nie wytrzymam newow ciagła krytya i obrażanie mojej rodziny sorki za błędy i marudzenie ale muszę się wyżalić a jak żale sie mężowi gada bo mama taka jest .Ale która świeżo upieczona mama by to zniosła jak ciągle ktoś cie krytykuje skąd ja mam wszystko wiedzieć to moje 1dziecko!!!!
No ja bym nie wytrzymała i zrobiłabym awanturę. Co za babsztyl
Stary 2013-05-22, 18:07   #3619
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
VERONIC pytam o chustę polecasz?

w 100% polecam

maluska- jaka baba , też tym nie wyrobiła.....

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-05-22 o 18:09
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 18:11   #3620
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

ty mały ćpunku

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a miałaś jakieś skurcze na ktg tj do ilu %? ja miałam ostatnio chyba byle jak podpiętą pelotę od skurczy bo caly czas było ponad 20%
jeden nawet do 60%, reszta różnie, głównie 40% ale tu chodzi raczej nie tylko o procenty. Z tego co mi tłumaczyła, to to urządzenie jest bardzo czułe, więc jak dziecko akurat walnie nózką czy rączką w ścianę macicy, to to też się pisze na ktg. I ważna jest też regularność.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Justi jak tam???
Marchewko a u Ciebie??

Mam nadzieję że dziewczyny nie będą się za długo męczyć i już dzisiaj utulą chłopców

Ciekawe co z Diabli

Kurczaki ale pogoda.spanie tak mnie męczy że to koniec

NIc nie mów, u mnie temperatura spadła do 8 C, a rano było prawie 18 C
Stary 2013-05-22, 18:13   #3621
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Właśnie dzisiaj na tablicy pojawiła się chusta z Nati za 99 zł. Zauważyłam w miarę szybko i byłam pierwszą chętną do kupna. Kurier 15 zł. Ale zrezygnowałam... Zapytałam na początek czy oferta aktualna, a babka mi odpisała, że tak, podała od razu numer konta i napisała, że po zaksięgowaniu wpłaty wyśle na wskazany adres. Nawet nie podała adresu do przelewu, tylko imię i nazwisko. Adres dopisała później na moją prośbę, ale jakiś dziwny; coś w stylu: Góra 15 k/Niedźicy. Nie odpisała mi na pytanie gdzie byłby możliwy odbiór osobisty, ani nie zgodziła się na wysyłkę za pobraniem. Spytałam czy mogłaby ją wystawić na allegro, ale do teraz cisza. Fajnie byłoby mieć natkę za 114 zł, ale jakoś wolę chyba wydać 20 zł więcej (na jakiejś aukcji na all) i mieć jakikolwiek dowód zakupu, niż później chodzić po policjach z powodu 100 zł.
Ja też bym już kasy nie wysłała z tablicy. Choć allegro tez nic nie gwarantuje. Ja chciałam laktator z tablicy i też mi napisali, że po wpłacie wyślą. Ja powiedziałam, że tylko za pobraniem i zero oddzewu. Kupiłam na allegro. Wpłaciłam przez payu i mam cichą nadzieję, że przyjdzie, ale jak na razie zero info od sprzedawcy. A w wiadomości przy płatności napisałam, że proszę o podanie numeru przesyłki. Na razie spoko czekam bo wpłate zrobiłam wczoraj.

Cytat:

Gdzie zamawiałaś?? Ja próbuję kupić wiesiołka od tygodnia i nic. A u mnie już skończył się 37tc...
Szkoda że nie pomyślałam wcześniej o tym żeby kupić.

Cytat:

My już po wizycie

Kolejna wizyta na 6.06.
dla małej.
Długa masz przerwę między wizytami. Ja od poczatku 9 miesiąca mam co tydzień i na każdej ktg.

Kolejna partia ciuszków poprasowana. W takim tepie to może do końca maja poprasuje to co mam już wyprane. Najgorsze, że wszytsko było posegregowane a teraz znów trzeba to robić bo wiadomo w praniu wszytsko razem.

A u nas zapowiada się remont na czerwiec... Wczoraj koleś od okien mówił, że będą na 28 maja ( dla mnie 2 dni to dużo), a dzisiaj dzownił, że na 28maja to beda na 70% ( cokolwiek to oznacza ) ale już na 1 czerwca na 100% ( bo sie im termin kończy). Teraz to już sama nie wiem jak to będzie...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 18:18   #3622
nuna2
Zakorzenienie

JustynaG zawsze mogę do niego zadzwonić, jak będzie mnie coś niepokoić A do terminu jeszcze 4 tyg, to jakbym co tydzień chodziła, to w miesiąc 400 zł. :P AAAA i dostałam zaświadczenie do becikowego
Stary 2013-05-22, 18:20   #3623
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Mi ja się pisały 20% do 30% to mi położna powiedziała że nie ma skurczy i wszytsko ok

Cytat:
JustynaG zawsze mogę do niego zadzwonić, jak będzie mnie coś niepokoić A do terminu jeszcze 4 tyg, to jakbym co tydzień chodziła, to w miesiąc 400 zł. :P AAAA i dostałam zaświadczenie do becikowego
No to pewnie zależy od lekarza. Moja chce mnie widzieć i robić ktg.
Miałaś już ktg??

Laura

Stary 2013-05-22, 18:21   #3624
joooasia
Raczkowanie

maarchewka, Justi, diabli, trzymam

no i gratulacje dla nowych Mamuś

Cytat:
co za kobita... szkoda, że nie masz wsparcia w mężu...

_________________________ ___________________

u nas wszystko OK poza typowymi dolegliwościami: ból spojenia, ból żeber i kręgosłupa, poza tym przypałętało mi się dzisiaj przeziębienie
siedzę przy herbacie z cytryną, może mi się uda wykurowac jak najszybciej...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 18:28   #3625
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Drogie mamy!!!
moje dziecko cały czas śpi w dzień... to normalne? budzi się tylko na 20 minutowe ssanie, a resztę czasu przesypia. w dzień łączny czas czuwania to raczej mniej 1h też uwielbiam spać, ale Helena to już przegina chyba, conie?

edit: doczytałam, że jak najbardziej normalne.
szkoda, że nie wyglądają tak nasze noce i tatuś odsypia po pracy...
Mamy chyba ten sam typ dziecka jedyny okres gdy jest aktywna to od 24 do 3 ale bez płaczu.

T
Sharp to ten sam typ cZłowieka moja teściowa. Kochaną.osoba ale zaglaskac kotka na śmierć...także opis pasuje idealnie do mojej Marysię

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mi ja się pisały 20% do 30% to mi położna powiedziała że nie ma skurczy i wszytsko ok

No to pewnie zależy od lekarza. Moja chce mnie widzieć i robić ktg.
Miałaś już ktg??
Ją.przy takich rodzilam. Więc nie można do końca ufać tym sprzętom bo te koło 80 proc nie bolały a te.30 masakra i brzuch mi się nie spinal wtedy tylko bolał jak na.okres dlatego się nie pisaly

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-05-22 o 18:30
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 18:28   #3626
maluska88
Raczkowanie

moja teściowa będzie dokońca lipca wtedy wraca do polski mam nadziej ze do tego czasu nie zwariuje trzymcie kciuki
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 18:30   #3627
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
opinie podzielone jak zawsze :<
mysle jeszcze o nuvaring..

nie chce mi sie babrac znw z tabletkami
ani z gumkami ym bardziej,chce cos bardziej "stalego"
Ja ze swojej strony mogę Ci polecić nuvaring, bo stosowałam go ponad rok (żeby nie było - Jasiek jest dzieckiem planowanym, zaszłam w ciążę w trzecim miesiącu po odstawieniu NuvaRingu )
Wcześniej brałam tabletki anty, ale miałam z nimi zasadniczy problem - zapominałam o nich Poza tym miałam po nich migreny Jak używałam nuvaringu, migreny prawie zanikły. No i co najważniejsze, nie musiałam o nim pamiętać przez 3 tygodnie

Ale wiadomo, że zawsze antykoncepcja jest kwestią indywidualną i nie każdej kobiecie może NR odpowiadać.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
moja teściowa będzie dokońca lipca wtedy wraca do polski mam nadziej ze do tego czasu nie zwariuje trzymcie kciuki
życzę cierpliwości

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 18:31   #3628
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
pogadaj z nią, powiedz że oczekujesz wparcia a nie dołowania za każdym razem, mam nadzieję ze będzie lepiej

Julka
Stary 2013-05-22, 18:34   #3629
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ją.przy takich rodzilam. Więc nie można do końca ufać tym sprzętom bo te koło 80 proc nie bolały a te.30 masakra i brzuch mi się nie spinal wtedy tylko bolał jak na.okres dlatego się nie pisaly

Też mi się wydaje że nie do końca i nie zawsze to jest miarodajne. Nie raz już dziewczyny pisały, że czuły skurcze, a na ktg nie wychodziły albo odwrotnie.

Cytat:
Szczerze Ci współczuje. Ja bym chyba babe zamknęła w łazience.

My mamy miec remont ( wymian okien, malowanie) i teściowa zaproponowała, że odda nam swoją sypialnie na ten czas jakby mała już była. I ja mówię Tż że mamy w domu tyle pokoi, że najwyżej pójdę do innego i już. A on oburzony nie rozumie czemu nie chcę iść do jego mamy. No kurde po pierwsze byłabym tam bez niego bo on bedzie pomagał ojcu, po drugie chciałabym dochodzić do siebie tam gdzie czuję się swobodnie. W domu mam prysznic i wanne mogę się myć gdzie mi wygodnie i wiadomo, że swobodniej w domu jak coś przecieknie np. A po trzecie nie zniosłabym patrzenia mi na ręce. A obok Tż mieszka siostra która wie wszystko najlepiej pewnie tez by miała dla mnie jakieś złote rady. Ale Tż nie rozumie...

Laura

Stary 2013-05-22, 18:37   #3630
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

maarchewka, Justi, diabli, trzymam

no i gratulacje dla nowych Mamuś

co za kobita... szkoda, że nie masz wsparcia w mężu...

_________________________ ___________________

u nas wszystko OK poza typowymi dolegliwościami: ból spojenia, ból żeber i kręgosłupa, poza tym przypałętało mi się dzisiaj przeziębienie
siedzę przy herbacie z cytryną, może mi się uda wykurowac jak najszybciej...
Zdrowiej szybko Jakby co polecam syrop dla cięzarnych i matek karmiacych PrenalenDo dostania w aptece af kors
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości