|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
cześć dziewczyny! dawno się nie odzywałam...po pierwsze: bardzo dziękujemy za życzenia dlaMartusi
przepraszam że dopiero teraz ale ostatnio w ogóle nie zaglądałam na wizaż (trochę zamieszania u nas bo dostałam nową pracę ). teraz nadrabiam, więc sto lat,dużo radości i zdrówka dla wszystkich roczniaków! u nas ok, Martusia daje nam dużo radości. imprezka urodzinowa bardzo udana, w dzień urodzin wyszliśmy do restauracji - pierwszy raz całą trójką od cyca mała już odstawiona i teraz pije mleczko z butelki.no właśnie - czy Wasze dzieci potrafią same trzymać butlę? u nas wygląda to trochę śmiesznie. całkiem już duże dziecko a przy jedzeniu wygląda jak niemowle bo nie potrafi trzymać butli! przez rok dostawała cyca więc nie obsługiwała butelki.. dobrze że w ogóle umie z niej pić... |
|
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cześć
![]() Ale u nas padaka pogodowa... Zimno i pada...Podobno najgorsza wiosna ever... ![]() Najlepszego życzę dzisiejszym jubilatom! |
|
|
|
|
#1293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego Naj dla Malwinki, Julki i Szymonka
![]() Cytat:
Nasz w dniu w którym skończyła roczek nauczyła się trzymać. Na początku wkładała ją tylko do buźki i doiła smoczka i nie przechylała, a teraz już przechyla. Ja na próbę kładłam ją na poduszce dawałam butelkę do ręki i pomału, nauczyła ją sama przechylać. Teraz jak idziemy na spacer to daję butelkę i sama ja już przechyla ![]() Ale znajomych córa lat 4 do tej pory nie będzie trzymać butelki tylko oni jej trzymają, ze szklanki pije sama ale z butelki nie ![]() Poniżej zdjęcia z roczku
|
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
gatta, duza śliczna dziewczynka!!! A torcik super!
100lat dla wszystkich roczniaków!!!! |
|
|
|
|
#1296 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale gapa....No nic... w takim razie składam teraz spóźnione ale szczere życzenia dla Ady : samych uśmiechów i pogodnych dni na następny roczek oraz dużo zdrowia Super, że impreza się udała i brawa dla małej za nowe umiejętności ![]() Cytat:
ja zrobię chyba najprostszy marchewkowy, tylko może jakoś udekoruję na górze tylko jak niegdy tortu nie robiłam ani dekoracjiCytat:
Super dziewczyna! tzn ja nie, bo Tosia też będzie mieć urodzinki Cytat:
2) Tosia pije samo mleko przed snem ( rano daję jeszcze pierś ale lada dzień kończę kp i wtedy też będę dawać mm na dzień dobry) 3) obiad daję jednodaniowy ( gęsta zupka) Cytat:
Życzę też, żeby problemy skórne odeszły w zapomnienie! Wszystkiego najlepszego Ślicznie dziewczyny ![]() Adusia jaka piękna damulka tort ekstra! |
|||||
|
|
|
|
#1297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1298 | ||
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla-Szymonka,Julki i Malwinki Sto lat
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
śliczny torcik![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim serdecznie dziękujemy za życzenia
Niech nam nasze pociechy rosną wesołe, pełne chęci poznawania świata, w swoim własnym rytmie i zdrowiu Nie opisałam wam mojego porodu i dziś wklejam to co zapisałam 2 dni "po". Jakoś mnie naszło na podzielenie się, sama nie wiem dlaczego. Tak to czasami w życiu bywa Otwieram oczy...15 minut po północy. Dopiero, co się położyłam, ale lekki ból nie daje mi spać. Czekam cierpliwie, aż zniknie, w końcu ostatnio znika po kilku minutach. Czekam patrząc się na łóżeczko i naklejki Kubusia Puchatka nad nim, czekam i nic. Zamiast zelżeć on przybiera na sile i do tego pojawia się regularnie, co 10minut. Siku, zachciało mi sie siku, więc zmuszona jestem opuścić poduchowo i ruszam powoli. Mokro, chyba -a raczej na pewno- aż za mokro, kropla po kropli, powoli i bez pośpiechu odchodzą mi wody. „Pięknie, już się nie położę”. Jest 1.30, skurcze co 7 minut, Twórca śpi, aż miło. Po tym potopie przydałby się prysznic, więc puszczam kaskadę ciepłej wody, siadam w brodziku i odpoczywam nie myśląc o niczym. Świeża, pachnąca, lżejsza o wody płodowe i ze skurczami co 5 minut próbuję obudzić Twórcę. Ani drgnie. No cóż, suszarka w dłoń, pełna moc i zaczynamy koncert. 5 minut później Twórca nieporuszony, ja wykąpana, ubrana czekam. Jedno szturchnięcie, drugie, zrzucenie kołdry, nic. Trzeba przejść do ostatecznego działania, więc staję na łóżku i kopie, aż do momentu, gdy jego oczy otwierają się, a z jego ust pada krótkie „co?”. „To już”, „Co już?” pyta nieporuszony, „już rodzę” odpowiada trochę bardziej poruszona. Nagle moce jakieś przybyły, bo Twórca stoi przede mną ubrany z torbą i aparatem w ręku, oczy ma jak 5 złotówki, zęby nie umyte „To już?”, zapewniam go, że już, już. Skurcze co 3 minuty, jest cicho, spokojnie, ciepła majowa noc, jest 2:50. W izbie przyjęć powitała nas zaspana pielęgniarka. „Do porodu?”. Ruszyła machina, papiery proszę wypisać, tam się proszę przebrać i jedziemy na górę. A na górze mówią żeby męża do domu odprawić, niech się zdrzemnie i o 7 wróci. „ Jak to o 7? To ja nie urodzę wcześniej?”. Twórca zszokowany, no bo co on ma biedny ze sobą począć do tej 7. Zęby umyje . Sekundy, minuty, godziny płyną na KTG, oglądaniu rozwarcia i na skurczach nadal co 3 minuty. Jestem tak nieprzytomna, że budzę się tylko na skurcze i za chwile odpływam. Twórca trzyma za rękę, obserwuje i milczy. O 8.30 gdy ma nadejść skurcz wiemy o tym chwile wcześniej, bo na KTG widać jak małemu słabnie tętno. Ostatnie badanie, rzut. oka na wykres i decyzja: cesarskie cięcie.”Jakie chce pani znieczulenie?” „Bezpieczne „ Ukłucie. leżę i słucham dowcipów, a także dociera do mnie informacja iż będzie mnie cięło dwoje leworęcznych lekarzy. Znieczulenie zaczyna działać, na moim brzuchu rozpętał się sztorm. Targanie, szarpnięcia, lekki ból, odpływam. Na dowidzenia słyszę „Proszę spojrzeć na syna”. Otwieram oczy i widzę małą pupę i ciałko owinięte pępowiną. Oczy zamykają się i zasypiam. Po kilku godzinach przynoszą mi zawiniątko, a w nim ON. Mały, cudowny, z małym noskiem, wąskimi usteczkami, czarną grzywą. Mój. I oto mój roczniak. Edytowane przez onething Czas edycji: 2013-06-27 o 15:07 |
|
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
Timmii Seba sobie umie trzymać sam butelkę, ale ja mu zawsze trochę podtrzymuję, bo czasem zapomni, że trzeba trzymać i mu wypada
![]() Onething super wspomnienie, aż się wzruszyłam Najlepsze życzenia dla wszystkich roczniaków!!! ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Dziewczyny roczniaków, dajecie już mleko 3? |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ahhhh... Te wspomnienia Super Aż mnie wzięło na wspomnienia ![]() Dziękuję w imieniu Ady |
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2013-05-23 o 07:52 |
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
GaTTa jaki superaśny tort
Solenizantka uroczaDziękuję za życzenia dla Malwinki ![]() Dzisiaj Wiktorek świętuje! Sto lat!!! |
|
|
|
|
#1304 |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za odp w sparwie butli i mleka
|
|
|
|
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
pola musi być jakaś sprawiedliwość maj macie brzydki, a w marcu mieliście 20 stopni a my -20
Gatta śliczna Adusia, rozkoszne ma minki onething pięknie to opisałaś, masz talent rinco tak już od jakichś 2 tygodni, trochę przed roczkiem, ale stwierdziłam że mała jest już wystarczająco rozwinięta aha piosałam już ale jeśli miałoby to pomóc to mamy Espiro Magic i chwalę sobie (poza małym koszykiem) ale za to składa się do malutkich rozmiarów ![]() begie, rożowa dzięki za miłe słowa dla mej córci begie tak sobie spojrzałam i widzę że mamy sporo wspólnego rodziłysmy tego samego dnia, ten sam TP, obydwie córcie, nawet wzrost ten sam, dzielą nas tylko imiona dziewczynek i ich waga urodzeniowa Wreszcie doczekamy się dnia matki w roli matki, miał byc rok temu ale nasze dziewczyny to małe egoistki i wybrały dla siebie dzień dziecka na dzień urodzin ![]() sto lat dla Wiktorka!
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-05-23 o 08:32 |
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Piękne dzieciaczki, wszystkie Tradcyjnie Sto lat roczniakom ![]() onething- świetny opis porodu troche zabawny, ale i wzruszający Jeszcze raz poproszę o przepis na jakies ciacho czy muffine bez mleka krowy ![]() Już tylko 4 dni i wróci TŻ.. w końcu! Ciekawe jak mała zareaguje
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poleciały mi łzy.... ja z wtorku na środę się rozbeczałam.... Że te male cudo, które dopiero co przyszło na świat miało wczoraj urodziny, wspominaliśmy z mężem jak się zaczął poród, pierwsze chwile z niuńką ![]() mykam zaraz do pracy |
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Onething, piękny opis
![]() Sto lat dla Wiktorka ![]() Renatka, fajnie, że TZ wraca Na długo?Moje dziecko chyba czerpie energię z kosmosu ostatnio... Albo mu ten deszcz tak służy... Zasypia dobrze po 20, wstaje koło 6 i ostatnio różnie ze spaniem w dzień... Po południu ciężko go uśpic bardzo i przez parę dni po długich bojach w końcu zasypiał na rękach (a zazwyczaj już zasypia sam, wcześniej mu trochę śpiewał). POmyślałam więc, żeby go przestawić na jedną drzemkę, wczoraj przeciągnęłam gościa do południa prawie i liczyłam na jedną długą drzemkę - no i pospał troszkę ponad godzinę raptem... |
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
onething, łza mi popłynęła
![]() Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli suuuper, stęskniłam sie podziwiam kobiety, ktorych partnerzy stale pracują np.za granica, a one tu z dziecmi czekają.. moja młoda tez ma energie z kosmosu chyba )Za to teraz coś spi i spi.. o 8 wstała 9myslalam,ze juz koniec spania, i tak zwykle wstaje o 7), popiła mleczko i śpi do teraz. ![]()
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje za życzenie w imieniu Julci )
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Wiktora
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
hej! napisz co u was wrzuć jakąś fotkę jubilatki
![]() ![]() Renatka fajnie że TŻ wraca, zapowiada się kolejna ciąża? ;p
|
|
|
|
|
#1314 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podoba mi się Magic, koleżanka go ma i też powiedziała, że jedyną jego wadą jest mały koszyk (ale jak to w parasolkach), więc jest na mojej liście (a listę mam długą )Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Przede wszystkim sto lat dla Malwinki, Szymona, Julki i Wiktora ![]() Renatka 89- Jesli chodzi o mufiinki bez mleka krowiego to robisz tak jak normalne muffinki tylko dodajesz mleko modyfikowane ![]() Pisalam posta, pisalam nagle... placz, dziecie mi sie obudzilo. Wzielam na kolana i mi calego posta skasowalo! Dodam, ze Oliwa spala cale 40 minut... nie wiem co sie dzieje. Ostatnio ( pare dni temu) drzemki miala po 1,5-2h, a teraz nawet 1h nie ma. Budzi sie przed 6! Skad ona ma energie i sile to ja nie wiem :P |
|
|
|
|
#1316 |
|
Rozeznanie
|
onething - co za opis! fajny pomysl tak podac wspomnienia w roczek
tez sie wzruszylam....sto lat dla jubilatow! |
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Tort dla Renatki
![]() ![]() Napisz mi proszę jakiej wielkości chcesz zrobic to Ci wyłożę wszystko
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym, ale nie
![]() Cytat:
![]() dzieki!
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My wczoraj byliśmy załatwiac wszystkie dokumety do slubu cały dzien nam to zajelo. Sara wczoraj troche rzadsze kupy robi, chyba na zęby wczoraj przed kąpielą puściłam ja z gołą pupą żeby polatał i zrobiął kupę na środku pokoju
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

).
od cyca mała już odstawiona i teraz pije mleczko z butelki.

ale gapa....
niegdy tortu nie robiłam ani dekoracji

jeśli chodzi o jedzenie to może być skutek choroby, Matyldka jak chorowała w styczniu to jedzenie to był koszmar... i po chorobie jeszcze jej tak zostało ponad tydzień,... schudła wtedy... ale później wszystko wróciło do normy, także bądź dobrej myśli, tylko ubzrój się w cierpliwość