|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Pospalam trochę, czuje sie juz lepiej psychicznie bo fizycznie to chyba za dużo na mnie Niestety i tak moje myśli krążą wokol ruskich Neni Wzięłam prysznic i czekam az mi włosy podeschna. Nie lubię myć na noc ale jutro bym nie zdążyła przed praca. Jeszcze 2 dni i koniec audytu w firmie W piątek mam ostatni dzien zeby zrobić glukoze. Zwlekalam do ostatniej chwili. Jakoś mam przeczucie ze wynik będzie kiepski ![]() Wizytę u gina mam za tydzień w środę....ciekawa jestem ile waży moja córcia bo patrząc na pierwsza stronę widze ze rozpietosci sa duze ![]() Idę spac
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Jaki tu spokój, na na na
Nic się nie dzieje, na na na na Nikt się nie rodzi, na na na Matki się nudzą, na na na na ![]() Dobry Den
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś czekam na kuriera z naszym burdelowym wózkiem
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-05-23 o 07:05 |
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Koniecznie nam fote tosterem zrob
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Jakie spiochy,wszystkie spia?pewnie zadnej skurcz w noge nie zlapal i moga sie wyspac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() nie bede ściemniać, żeby pokazać jaka jestem dzielna - noc kiepska, oj kiepska, znaczy się.... rewelacyjnie wszystko mnie boli, płakałam, nie mogłam oddychać, nawet włosy chciałam obcinać bo mnie tak denerwowały Ona, jeszcze troszke, już bliziutko, dasz radę ![]() Anulka, ale przeżycia, mam nadzieję, że spałaś dobrze po takich wrażeniach Margosia, jak się czujesz?
|
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40943713]Mago brawo
Anulka współczuję przeżyć ![]() My też dzisiaj widzieliśmy straszną rzecz.... Na jezdnię wbiegły, ale dosłownie sprintem wbiegły dwa koty :O Centralnie pod koła auta :O Samochód nie miał szans się zatrzymać. Ale ten jeden kot tak jakby dotknął tylko opony i szybko się wróciły oba.... Byłam w ciężkim szoku, oba pobiegły gdzieś daleko, nie widziałam ich już potem, mam nadzieję, że z tamtym kotem wszystko OK. Ale naprawdę kierowca nie miał szans się zatrzymać, to wszystko trwało może 2-3 sekundy... Nie umiałam potem dojść do siebie :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oby nic się nie stało. Ja to też panikara jestem. jak jade autem i widzę zwierze na drodze to od razu hamuję. Nawet jak ptaszek nisko leci i może mi wlecieć na szybe. ![]() Cytat:
A my dzisiaj z Anulką wizytujemy o 14.00 i trochę się boję. Będę miała robioną cytologie. Boję się też wejść na wage i jestem ciekawa ile mój klopnik waży. Miesiąc temu w 26tc miała 1,7kg Zaraz zbieram się do Lidla po zakupy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana!Śniadanko zjedzone,futro wyspacerowane,teraz tylko córke trzeba oddelegować do szkoły.czarownica1 współczuje strasznej nocy!I właśnie się popłakałam oglądając tvn24 a dokładnie słuchając relacji porodu w domu przy pomocy dyspozytora pogotowia!!
|
#219 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Witam sie w ten chlodny dzien
![]() Do tego mialam sen, ze mi ten krazek wyjmowali łopata i to na raty bo nie chcial wyjść ![]() Ide dalej ponadrabiac Cytat:
ladne ubrankaCytat:
![]() niemozliwe, pierwszy raz w 10-tceCytat:
ale tylko na 2 bylo widac, ewidentnie, ze chlop Cytat:
i za wizyte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za pierogi ale te z serem to bym zjadla
|
|||||||
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
A tyle się mówi że mamy czas,i że napewno zdążymy do szpitala!
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Ja również miałam dzisiaj straszny sen. Śniło mi się, że dostałam miesiączkę, byłam cała od krwi i bałam się o Anulkę i chciałam jechać na IP i dalej nie wiem co się działo, już nie pamiętam snu.
![]() A poza tym Anka, tak mnie szturcha po pęcherzu. Do porodu będę musiała sobie jakieś przenośne toi toi załatwić, bo nie będę stale po krzakach biegać jak będę gdzieś dalej od domu. Już kiedyś mówiłam, że założe jej niebieską karte za stosowanie przemocy na mnie od maleńkości. Do czego to doszło?
|
#222 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cześć!
Ja lecę do SR, a potem na Lidlowo-Biedronkowe łowy. Na szczęście na moim osiedlu Lidl, Biedronka, i Tesco stoją od siebie w takiej odległości, którą przejdę pieszo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Kciuki za wizyty ![]() Noc jak zwykle kiepska, a jeszcze przed noca peklam totalnie i zwylam sie mezowi na klate z powodu tych wszystkich zdrowotnych problemow. Noga rano prawie ok, ale nic straconego, juz nabiera .Dzis odwiedza mnie przyjaciolka, wiec sie musze predziorem zwijac z zaplanowana robota mebelkowa i sprzataniem do 10.30 ![]() Lece wiec i zajrze, jak sie zmecze
|
#225 | |||
|
Zakorzenienie
|
w sumie rozwazalam swego czasu pampery
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40941607] U nas na wizycie generalnie wszystko OK, Mały jest w sumie o tydzień mniejszy niż wynika z OM, TP na 28.07 mi dzisiaj wyszedł. Waży 1500 g, co Wam już pisałam, trochę malusio, no ale może będzie kruszynką, a może jeszcze przybierze. [/QUOTE] jeszcze raz brawa dla ArtusiaCytat:
![]() Cytat:
za udana wizyte ![]() Lekarz tłumaczyl mi, ze pessar moze sie zsunac pod wpływem skurczy, ze to nie korek i on nie zatka dziecka w srodku. Jesli natura a przewaznie maluch usilnie bedzie sie pchal na swiat to i pessar nie pomoze Mimo to powiedzial, ze wszystko jest w porzadku i sie nie przejmowac, takze nie bede sie przejmowac ![]() Cytat:
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-23 o 08:52 |
|||
|
|
|
#226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Dzień doberek
![]() Jesteśmy nawet my dziś z rana ![]() Cytat:
Będzie foto!!! Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40946914]Cześć! Ja lecę do SR, a potem na Lidlowo-Biedronkowe łowy. Na szczęście na moim osiedlu Lidl, Biedronka, i Tesco stoją od siebie w takiej odległości, którą przejdę pieszo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja mam tylko biedronkę...kupiłam pieluchy już wczoraj. Czy coś tam jeszcze jest ciekawego ![]() Idę zobaczyć gazetki
|
||
|
|
|
#227 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Pogoda nie nastraja zbyt optymistycznie, ale ufam, że będziemy mieć dobry dzień dzisiaj ![]() Cytat:
Ale nie martw się w szpitalu się na pewno panem dobrze zajęli.Cytat:
za wizytę![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40943713]Mago brawo Anulka współczuję przeżyć ![]() My też dzisiaj widzieliśmy straszną rzecz.... Na jezdnię wbiegły, ale dosłownie sprintem wbiegły dwa koty :O Centralnie pod koła auta :O Samochód nie miał szans się zatrzymać. Ale ten jeden kot tak jakby dotknął tylko opony i szybko się wróciły oba.... Byłam w ciężkim szoku, oba pobiegły gdzieś daleko, nie widziałam ich już potem, mam nadzieję, że z tamtym kotem wszystko OK. Ale naprawdę kierowca nie miał szans się zatrzymać, to wszystko trwało może 2-3 sekundy... Nie umiałam potem dojść do siebie :/ [/QUOTE] Ja zawsze krzyczę na TŻ, że ma uważać. A on krzyczy na mnie, że stresuję go tym bardziej niż to wybiegające zwierzę... A niestety zdarzają się takie, które biegają blisko drogi. Na szczęście jeszcze nigdy żaden nam nie wpadł pod koła. Cytat:
On pracuje rano co 4. dzień, a tak do południa jest w domu i te dni to jest udręka. Wolę jak go nie ma i mogę sobie spokojnie porobić w domu. Plus jedynie taki, jak trzeba coś załatwić, że jest rano. Ale w związku z jego systemem pracy mam nadzieję, że łatwiej będzie mi wrócić do pracy, bo babcia będzie się dzieckiem zajmować raz w tygodniu![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, ja już powróciłam z łowów
Kupiłam biustonosz do karmienia biało-różowy (chciałam jeszcze granatowy, ale akurat w tym lidlu były jeszcze tylko białe ) i nawet wygrzebałam dobry rozmiar 80C, 80tka idealnie leży pod biustem, a misieczka C jest póki co za duża, jak wiadomo, ale to z myślą o karmieniu Zastanawaiałąm się nad D, ale mam taki czarny biustonosz od siostry (też z Lidla), to mogę go sobie na głowę założyć mam nadzieję, że aż takiego nawału mieć nie będę Ale biustonosze bardzo ładne i porządneJeszcze kupiłam te leginsy czarne - w sumie z ciążowych mają tyle, że są z bardzo elastycznego materiału i z wysokim stanem. Wzięłam 40/42 żeby mnie nic nie uwierało, bo cholery w ciąży dostaję, jak coś mnie za bardzo na brzuchu obciska A w sumie wzięłam je z myślą o nadchodzących tygodniach i rosnącym brzuchu.W ogóle leciałam z tego Lidla jak głupia, aż kolki dostałam, bo TŻ wyjeżdżał do pracy o 8 i chciałam zdążyć wrócić i mu chociaż jogurcik podrzucić - doleciałam pod nasz blok, jak do auta wchodził Ale co tam, nie po to tak leciałam, żeby nie wziął.Teraz muszę coś zjeść, bo zaraz ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- A do biedronki już mi się nie chce lecieć W sumie i tak chciałam tylko kupić płyn do prania z Loveli, bo pieluszki wolę kupować na bieżąco - nie wiem jaką rozmiarówkę i jak szybko mały będzie zużywał. A tak skoczę może w przyszłym tygodniu do Rossmana po tego Bobini i wsio. W sumie ja dopiero co wyprałam wszystkie ciuszki w naszym płynie normalnie, to spokojnie mam ponad miesiąc, żeby wyprać w dzieciowym
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze Wam tego lidla za udane zakupy. Cytat:
|
||
|
|
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziwne pytanie?
Tak jak zwykle Czyli nie będę odpowiadać co by Ci na złość nie zrobić Cytat:
![]() Też prosiłam mędźa bo by mi wziął Cytat:
Co do prania to ja wyprałam ostatnie jasne ciuszki i mi schną ![]() W pralce jeszcze leży kilka ciemnych ale to łącznie może z 7 sztuk więc wypiorę jak mi się coś jeszcze do tego nazbiera
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie moze zbiore do biedronki, po koszule, moze jeszcze beda. do lidla za daleko, wstapie do sklepu z dobrymi jablkami i do domu... zimno u mnie dzis 9 st. trzeba cieple gacie naciagnac.
i chce pralke oczyscic i nasze ciuchy poprac. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Margosia, bo ja tak chcialam sie zawstydzic, ze marudze, bo boli i strzyka i mdli i wiruje i wszystko mnie wkurza ![]() dobra spylam stad poki mam jeszcze ochote wyjsc z domu, buźka! Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-05-23 o 08:42 |
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzień dobry ;-)
Ja juz wyprawilam meza do pracy, zjadlam śniadanie, z futrem sobie lezymy i pewnie pójdziemy jeszcze spac ;-) Chociaż mam w planie ogarnąć przynajmniej 1/100 mieszkania ![]() Co w tej Biedronie dzisiaj fajnego?
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Nie śpiochy, oj nie nie. Byłam w Lidlu i wróciłam z tarczą. Kupiłam: - body krótki rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56, - body długi rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56, - spodenki niebieskie, rozm. 50/56 Wczoraj pytałam o rozmiarówkę, a dzis sama odpowiem. Wg mnie spodenki są takie mniejsze, na 56 nie większe, ale body są spore, wg mnie bardziej nawet 62. Ale ostrzegam gdyby którać chciała brać w ciemno, że ja jestem nie do konca kumata w tych dzieciowych rozmiarach i jakby co nie biorę za nic odpowiedzialnosci ![]() ![]() Skład 100% bawełna, jest taka cieńsza. Jak będą się spisywać zobaczymy, stwierdziłam, że zaryzykuję i kupię. Body wychodzą po 7,50zł za szt., a spodenki po 7,90zł. Wiecie jaka u mnie walka była. Chwyciłam na poczatku czerwone spodenki, bo niebieskie były tylko te na 92, a potem jakaś baba odłozyła niebieskie i wzieła czerwone i ja szybko przejęłam te niebieskie najmniejsze. Tż prawie sikał ze śmiechu. Bodziaków w owoce było zdecydowanie więcej, najwięcej tych duzych rozmiarów. Były ciężarówki i też brały roz. 50/56 i twierdziły, że to bardziej 56, a nawet 62. UWAGA Nie wiem czy odkryłam Amerykę, a może to już wiecie ... Mam sposób na skurcze łydek. Tej nocy ani jednego skurczybyka nie było na drugi bok to przy wyprostowanej nodze przyciągam stopę do siebie. Nie wiem czy mnie rozumiecie??? Nie zginam nogi tylko stópkę samą przyciągam, palce jak najbliżej w stronę do kolan. I to powoduje, że mięsnie przez chwilę są mocniej napiete, a za moment rozluzniają się. Wiem, że pomaga, bo już od ponad tygodnia miałam skurcze, a poprzedniej nocy masakra jakaś była. Jak już skurcz złapie to też te przyciaganie stopy najszybciej daje ulgę. Bo masowanie czy chodzenie jest wg mnie gorsze, przyciagnac na siłę i moment mocniej zaboli i puszcza. O tej stopie to akurat tz mi powiedział bo on kiedys stale miał problemy ze skurczami łydek. A ja w nocy tylko profilaktycznie sobie tak robiłam i na razie ok. Jak bedzie działało to opatentuje
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 09:12 |
|
|
|
|
#235 | |||
|
Zakorzenienie
|
No bez lidla ani rusz
![]() Ja kupiłam jeszcze parę pierdółek do jedzenia i zapłaciłam tylko 14zł Muszę częściej tam chodzić, bo odkąd tu mieszkam, to tylko do biedronki latam, a w lidlu jest chyba nieco taniej (przynajmniej jeśli chodzi o te produkty, które my jemy najczęściej)Cytat:
przeraziłabym się, gdybym miała obwód koło 100![]() Cytat:
Fakt, że wzięłam S i jest spora, ale tak jak pisałam o leginsach, strasznie wkurzają mnie teraz jakieś obciskające czy przylegające ciuchy (a już na pewno do spania), więc tą koszulę uwielbiam. I jest całkiem długa, także nie będę tyłkiem świeciła na porodówce![]() Cytat:
![]() Jak tylko podeszłam do biustonoszy, babka, która przy nich stała zaczęła szybko chować wszystkie, które wybrała do wózka, tak jakbym przyszła specjalnie pozabierać jej rozmiary babeczki na zwykłej bieliźnie też się ładnie szarpały, jak widziałam![]() Co do spodenek, to fajniutkie były - ale tak jak pisałam wczoraj nie mam sensu ich kupować Chociaż akurat u nas przy dzieciowych rzeczach walk nie było
|
|
#236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A i dzisiaj otwarcie Rossmanna, więc muszę zajrzeć przed wizytą u giną i cosik mamie i teściowej kupić na Dzień Matki.
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was w ten zimowy poranek (kurna, ale pizga!!!)
Normalnie mamy dziś głęboki listopad Nawet nie wiedziałam w co Norberta ubrać do przedszkola...My własnie po śniadanku, mini chałeczki z żółtym serem i kawa z mlekiem (a właściwie mleko z kawą ) Teraz się biorę za fasolową i prasowanie, bo przywieźliśmy z rana od mojej mamy uprane ciuszki, więc sobie popatrzę i się pozachwycam ![]() Wczoraj Was nadrobiłam, skończyłam o 00:40, siły nie miałam już pisać, więc poszłam spać A wczoraj zapomniałam Wam napisać jaki miałam mega sen... Śniło mi się, że mam przezroczysty brzuch I normalnie siedzieliśmy z mężem i patrzyliśmy jak za tą "szybką" mała sobie plumka - oglądaliśmy jakie ma piękne małe rączki, stópki, jakie robi minki Chyba mi już na mózg pada...Idę popracować, zajrzę w wolnej chwili ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- aaaaaa polecam obejrzeć http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...I&feature=fvwp |
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście spokój tu jest
![]() Chyba część nadal w Lidlu i Biedronce bije się i próbuje o swoje zawalczyć Ja to nawet nie brałam koszyka tylko wleciałam i od razu na dzieciowe rzeczy Raz w tamtym roku przed wyjazdem na wakacje poszłam z mamą kupić sobie szorty i bluzeczki. To mama musiała stać i pilnować koszyka bo babki z mojego koszyka ,,kradły" zakupy Dziewuszki co do biustonoszy to u mnie było mało, zerknęłam tylko bo i tak nie planowałam zakupu. Obwody od 80, bardzo duże. Ja Wam radzę nie kupować takich wielkich, bo jak urodzimy to spadnie i obwód.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 09:27 |
|
|
|
#239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też były super, ta część do karmienia była ładna, koronkowa![]() Ja ciuchów po domu mam multum wręcz nie chcę już nic kupować, coby później się motywować do spłaszczenia brzucha![]() Cytat:
![]() Też mam stertę do prasowania, ale chyba poczeka na lepszy czas dzisiaj ![]() A co do snu - to dobrze, że tak nie jest w rzeczywistości pewnie siedziałybyśmy godzinami gapiąc się na brzuch i przeżywając jeszcze bardziej ![]() Filmik bym z chęcią obejrzała, ale to wymaga ode włączenia głośników, a właśnie się fajnie na fotelu ułożyłam
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
80 to nawet moja mama nie nosi a do najszczuplejszych niestety nie należy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

ladne ubranka
: poducha do spania, poduchy do zarzucenia na podloge, mieciutka owcza skora, poduchy na krzesla, lambrekin na wneke z lozeczkiem i zazdrostka do odnowienia rolety
niemozliwe, pierwszy raz w 10-tce

110 ruskich i 18 z serem białym na słodko, bo dziecko mnie prosiło