Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 23:46   #211
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nawet nic nie mow

Jedna wiecej, jedna mniej... a chodz

O, to ja tak samo. Maz ma mi kupic taki preparat magnez+wapn+potas+B6 - CARDIOMIN B6 - moze mi potasu brak albo wapnia, nie magnezu... no bo zelaza to na bank, i to tez powoduje skurcze plus ja mam w tej jednej opuchnietej nodze tylko, wiec moze heparyna pomoze no i teraz ostatnio w prawej dloni, palce mi wykreca wrecz karykaturalnie, paranoja jakas tak ze podobnie jak Ty BOJĘ SIĘ IŚĆ SPAĆ, co byloby zabawne, gdyby nie bylo az tak bolesne i nie budzilo mnie na 30 minut CO GODZINE!!!
Oj Ola jak ja cię rozumiem. Tez sie boje nocy bo wyć sie chce z bólu, złości i zmęczenia. TZ śpi a ja zeby zaciskam z bólu. Skurcze mam w nogach i rekach żaden magnez mi nie pomaga. Powoli przyzwyczajam sie do myśli ze tak będzie do porodu (OMG jakby mnie wzięło w trakcie porodu to chyba sobie nogi odgryze)

Pospalam trochę, czuje sie juz lepiej psychicznie bo fizycznie to chyba za dużo na mnie jak TZ wrócił z pracy to zaprosił mnie na lody do Maca
Niestety i tak moje myśli krążą wokol ruskich Neni

Wzięłam prysznic i czekam az mi włosy podeschna. Nie lubię myć na noc ale jutro bym nie zdążyła przed praca. Jeszcze 2 dni i koniec audytu w firmie

W piątek mam ostatni dzien zeby zrobić glukoze. Zwlekalam do ostatniej chwili. Jakoś mam przeczucie ze wynik będzie kiepski
Wizytę u gina mam za tydzień w środę....ciekawa jestem ile waży moja córcia bo patrząc na pierwsza stronę widze ze rozpietosci sa duze

Idę spac

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 06:50   #212
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Jaki tu spokój, na na na
Nic się nie dzieje, na na na na
Nikt się nie rodzi, na na na
Matki się nudzą, na na na na

Dobry Den

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 06:59   #213
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jaki tu spokój, na na na

Dobry Den
Hejka ja sie zbieram do lab.Co tam u Ciebie Margo?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 07:04   #214
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hejka ja sie zbieram do lab.Co tam u Ciebie Margo?

Jak zwykle nic

Dziś czekam na kuriera z naszym burdelowym wózkiem

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-05-23 o 07:05
Stary 2013-05-23, 07:33   #215
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Jak zwykle nic

Koniecznie nam fote tosterem zrob

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Jakie spiochy,wszystkie spia?pewnie zadnej skurcz w noge nie zlapal i moga sie wyspac

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 07:37   #216
czarownica1
Zakorzenienie

Dzien dobry
nie bede ściemniać, żeby pokazać jaka jestem dzielna - noc kiepska, oj kiepska, znaczy się.... rewelacyjnie wszystko mnie boli, płakałam, nie mogłam oddychać, nawet włosy chciałam obcinać bo mnie tak denerwowały

Ona, jeszcze troszke, już bliziutko, dasz radę

Anulka, ale przeżycia, mam nadzieję, że spałaś dobrze po takich wrażeniach

Margosia, jak się czujesz?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 07:43   #217
Charlize89
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40943713]Mago brawo

Anulka współczuję przeżyć

My też dzisiaj widzieliśmy straszną rzecz.... Na jezdnię wbiegły, ale dosłownie sprintem wbiegły dwa koty :O Centralnie pod koła auta :O Samochód nie miał szans się zatrzymać. Ale ten jeden kot tak jakby dotknął tylko opony i szybko się wróciły oba.... Byłam w ciężkim szoku, oba pobiegły gdzieś daleko, nie widziałam ich już potem, mam nadzieję, że z tamtym kotem wszystko OK. Ale naprawdę kierowca nie miał szans się zatrzymać, to wszystko trwało może 2-3 sekundy... Nie umiałam potem dojść do siebie :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Oby nic się nie stało. Ja to też panikara jestem. jak jade autem i widzę zwierze na drodze to od razu hamuję. Nawet jak ptaszek nisko leci i może mi wlecieć na szybe.

Cytat:
Jaki tu spokój, na na na

Dobry Den
Dobry, dobry

A my dzisiaj z Anulką wizytujemy o 14.00 i trochę się boję. Będę miała robioną cytologie. Boję się też wejść na wage i jestem ciekawa ile mój klopnik waży. Miesiąc temu w 26tc miała 1,7kg

Zaraz zbieram się do Lidla po zakupy
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 07:48   #218
kayka11
Raczkowanie

Witam się z rana!Śniadanko zjedzone,futro wyspacerowane,teraz tylko córke trzeba oddelegować do szkoły.czarownica1 współczuje strasznej nocy!I właśnie się popłakałam oglądając tvn24 a dokładnie słuchając relacji porodu w domu przy pomocy dyspozytora pogotowia!!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 07:49   #219
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

Witam sie w ten chlodny dzien
Do tego mialam sen, ze mi ten krazek wyjmowali łopata i to na raty bo nie chcial wyjść

Ide dalej ponadrabiac

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
A jeszcze chciałam Wam pokazać, wygrałam licytację i dopiero wczoraj zauważyłam warto było?
http://allegro.pl/piekne-ubranka-dla...244052382.html
ladne ubranka

Cytat:
Patrzcie co kupilam mojej biednej poszkodowanej sredniej coreczce do nowych mebli do nowego pokoju ksiezniczki : poducha do spania, poduchy do zarzucenia na podloge, mieciutka owcza skora, poduchy na krzesla, lambrekin na wneke z lozeczkiem i zazdrostka do odnowienia rolety
sliczne tego wlochacza to i ja mialam, cudny byl, był bo juz nie jest taki wlochaty, nie umialam o niego zadbac

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Kto nadał wiadomość? Ilość wiadomości: 5 011
niemozliwe, pierwszy raz w 10-tce

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
myśle, ze może sie tak zdarzyc, szczególnie jeżeli ktoś miał np 3 usg tylko
mialam w sumie 4 ale tylko na 2 bylo widac, ewidentnie, ze chlop

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

co do wizyty słowa gina : " Szyjka zamknięta , Tętno dziecka książkowe, a maluszek przybiera na wadze prawidłowo , oby tak dalej " , achh usłyszeć cos takiego to od razu humor poprawiony na cały dzień
za maturke i za wizyte

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a ja wlasnie orzed chwila bylam w biedronce i wykladaly panie te rzeczy od jutra ale mowily ze dzis nie mozna ich kupic...
ja kiedys tak sie zalatwilam, wzielam rzeczy, ktore mialy byc sprzedawane nastepnego dnia, ale skoro juz lezaly to stwierdzilam, ze mozna. Poszlam do kasy i musialam sie zawrocic, a pan i rozkladajaca towar nic mi nie powiedziala

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
CZy którejś maluszek jest jeszcze główką do góry

Mój coś chyba się nie chce przekręcic
moj sie wierci, niby ostatnio byl glowka w dol, ale tez czuje czkawke na wysokosci pepka

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Za to Was pozłoszczę i pochwalę się wynikiem pierogowym na dziś: 128 sztuk 110 ruskich i 18 z serem białym na słodko, bo dziecko mnie prosiło
:
za pierogi ale te z serem to bym zjadla

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 07:50   #220
kayka11
Raczkowanie

A tyle się mówi że mamy czas,i że napewno zdążymy do szpitala!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 07:54   #221
Charlize89
Rozeznanie

Ja również miałam dzisiaj straszny sen. Śniło mi się, że dostałam miesiączkę, byłam cała od krwi i bałam się o Anulkę i chciałam jechać na IP i dalej nie wiem co się działo, już nie pamiętam snu.

A poza tym Anka, tak mnie szturcha po pęcherzu. Do porodu będę musiała sobie jakieś przenośne toi toi załatwić, bo nie będę stale po krzakach biegać jak będę gdzieś dalej od domu.

Już kiedyś mówiłam, że założe jej niebieską karte za stosowanie przemocy na mnie od maleńkości. Do czego to doszło?
Stary 2013-05-23, 07:58   #222
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cześć!
Ja lecę do SR, a potem na Lidlowo-Biedronkowe łowy.
Na szczęście na moim osiedlu Lidl, Biedronka, i Tesco stoją od siebie w takiej odległości, którą przejdę pieszo

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:00   #223
fiazo
Zakorzenienie

Dzien dobry.wlasnie ide do pracy.czym blizej l4 tym gorzej z checiami

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:03   #224
Oliath
Zakorzenienie

Bry
Kciuki za wizyty
Noc jak zwykle kiepska, a jeszcze przed noca peklam totalnie i zwylam sie mezowi na klate z powodu tych wszystkich zdrowotnych problemow.
Noga rano prawie ok, ale nic straconego, juz nabiera .
Dzis odwiedza mnie przyjaciolka, wiec sie musze predziorem zwijac z zaplanowana robota mebelkowa i sprzataniem do 10.30
Lece wiec i zajrze, jak sie zmecze
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:05   #225
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

A musisz?
w sumie rozwazalam swego czasu pampery

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40941607]
U nas na wizycie generalnie wszystko OK, Mały jest w sumie o tydzień mniejszy niż wynika z OM, TP na 28.07 mi dzisiaj wyszedł. Waży 1500 g, co Wam już pisałam, trochę malusio, no ale może będzie kruszynką, a może jeszcze przybierze.
[/QUOTE]

jeszcze raz brawa dla Artusia

Cytat:
O, to ja tak samo. Maz ma mi kupic taki preparat magnez+wapn+potas+B6 - CARDIOMIN B6 - moze mi potasu brak albo wapnia, nie magnezu... no bo zelaza to na bank, i to tez powoduje skurcze plus ja mam w tej jednej opuchnietej nodze tylko, wiec moze heparyna pomoze no i teraz ostatnio w prawej dloni, palce mi wykreca wrecz karykaturalnie, paranoja jakas tak ze podobnie jak Ty BOJĘ SIĘ IŚĆ SPAĆ, co byloby zabawne, gdyby nie bylo az tak bolesne i nie budzilo mnie na 30 minut CO GODZINE!!!
Wspolczuje

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i wszystko ok
Adaś jest strasznym powsinogą, jeszcze po południu jak leżałam na plecach walił mnie nóżkami wysoko nad pępkiem, a już jak się szykowałam na wizytę czułam go bardziej na dole no i okazało się, że jest główką u góry

Pessar ładnie trzyma

mimo założonego pessara Ci się skraca???
Najważniejsze, że serduszko ładnie bije
za udana wizyte

Lekarz tłumaczyl mi, ze pessar moze sie zsunac pod wpływem skurczy, ze to nie korek i on nie zatka dziecka w srodku. Jesli natura a przewaznie maluch usilnie bedzie sie pchal na swiat to i pessar nie pomoze Mimo to powiedzial, ze wszystko jest w porzadku i sie nie przejmowac, takze nie bede sie przejmowac

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
nie bede ściemniać, żeby pokazać jaka jestem dzielna - noc kiepska, oj kiepska, znaczy się.... rewelacyjnie wszystko mnie boli, płakałam, nie mogłam oddychać, nawet włosy chciałam obcinać bo mnie tak denerwowały

Ona, jeszcze troszke, już bliziutko, dasz radę

Anulka, ale przeżycia, mam nadzieję, że spałaś dobrze po takich wrażeniach

bidulko Ty

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-23 o 08:52
Stary 2013-05-23, 08:06   #226
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Dzień doberek

Jesteśmy nawet my dziś z rana

Cytat:
Jaki tu spokój, na na na

Dobry Den
Matulki śpią

Cytat:
Jak zwykle nic

Będzie foto!!!

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Dobry, dobry

A my dzisiaj z Anulką wizytujemy o 14.00 i trochę się boję. Będę miała robioną cytologie. Boję się też wejść na wage i jestem ciekawa ile mój klopnik waży. Miesiąc temu w 26tc miała 1,7kg

Zaraz zbieram się do Lidla po zakupy
pewnie dobrze ponad 2 kg Niezły klocuszek

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40946914]Cześć!
Ja lecę do SR, a potem na Lidlowo-Biedronkowe łowy.
Na szczęście na moim osiedlu Lidl, Biedronka, i Tesco stoją od siebie w takiej odległości, którą przejdę pieszo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ja mam tylko biedronkę...kupiłam pieluchy już wczoraj.

Czy coś tam jeszcze jest ciekawego

Idę zobaczyć gazetki

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:07   #227
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Pogoda nie nastraja zbyt optymistycznie, ale ufam, że będziemy mieć dobry dzień dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ach, dziewczyny, straszny wieczór Byliśmy z mężem w Biedronce. Wracając zobaczyliśmy, że na skrzyżowaniu za miastem był jakiś wypadek. Mąż powiedział, że zatrzyma się i sprawdzi tylko czy trzeba komuś pomóc. Nie wracał chwilkę, więc wysiadłam i podeszłam do samochodu. W samochodzie Pan w kiepskim stanie. Trzymał się za brzuch, powtarzał, że boli. Z nosa leciała mu krew. Ktoś przed nami zadzwonił po karetkę i policję. Sprawca wypadku, młody chłopak stał przy samochodzie i płakał, a poszkodowany był w takim szoku, że chciał wychodzić z samochodu. Musieliśmy go trzymać. Mąż trzymał i oboje powtarzaliśmy, że musi siedzieć spokojnie, że rozumiemy, że boli, ale jak wysiądzie to zrobi sobie krzywdę. Pocieszaliśmy, że karetka zaraz będzie...To czekanie było straszne. Karetka przyjechała po jakiś 20 minutach i zabrali Pana do szpitala. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie, że przeżyje. Był przytomny, mówił do nas. Kiedy pytaliśmy, czy dobrze mu się oddycha, to twierdził, że tak i że tylko boli go brzuch... Oby było z nim dobrze.
Za dużo mi wrażeń na dziś. Zmykam do łóżka.
Wrażenia nie zbyt fajne dla ciężarnej Ale nie martw się w szpitalu się na pewno panem dobrze zajęli.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i wszystko ok
Adaś jest strasznym powsinogą, jeszcze po południu jak leżałam na plecach walił mnie nóżkami wysoko nad pępkiem, a już jak się szykowałam na wizytę czułam go bardziej na dole no i okazało się, że jest główką u góry
Pani doktor robiąc usg sama stwierdziła, że straszny wiercipięta - ja nie wiem kiedy on śpi no ale nic, dla mojej zjechanej psychiki to bardzo mi na rękę że czuje go praktycznie non stop.

Wagi nie znam, bo sprawdziła łożysko, pępowinę, posłuchałam serducha

Pessar ładnie trzyma
za wizytę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40943713]Mago brawo

Anulka współczuję przeżyć

My też dzisiaj widzieliśmy straszną rzecz.... Na jezdnię wbiegły, ale dosłownie sprintem wbiegły dwa koty :O Centralnie pod koła auta :O Samochód nie miał szans się zatrzymać. Ale ten jeden kot tak jakby dotknął tylko opony i szybko się wróciły oba.... Byłam w ciężkim szoku, oba pobiegły gdzieś daleko, nie widziałam ich już potem, mam nadzieję, że z tamtym kotem wszystko OK. Ale naprawdę kierowca nie miał szans się zatrzymać, to wszystko trwało może 2-3 sekundy... Nie umiałam potem dojść do siebie :/
[/QUOTE]

Ja zawsze krzyczę na TŻ, że ma uważać. A on krzyczy na mnie, że stresuję go tym bardziej niż to wybiegające zwierzę... A niestety zdarzają się takie, które biegają blisko drogi. Na szczęście jeszcze nigdy żaden nam nie wpadł pod koła.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Moj TZ dzis zrobila badania do pracy i od soboty po 100 dniach zwolnienia zaczyna prace smutno mi troszke, ze nie bedzie go z nami, ale dobre sie skonczylo.
Ja bym nie wytrzymała z moim w domu tyle On pracuje rano co 4. dzień, a tak do południa jest w domu i te dni to jest udręka. Wolę jak go nie ma i mogę sobie spokojnie porobić w domu. Plus jedynie taki, jak trzeba coś załatwić, że jest rano. Ale w związku z jego systemem pracy mam nadzieję, że łatwiej będzie mi wrócić do pracy, bo babcia będzie się dzieckiem zajmować raz w tygodniu

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Najeździłam się dzisiaj z mężem rozwożąc jego wizytówki. Strasznie mnie to zmęczyło..wiecie jak to przy nowych budowach, przeważnie brak asfaltu, same dziury, doły, kamole.. wytelepało mnie, że nie wiedziałam jak siedzieć..biedny Lol..musiałam nawet siknąć gdzieś w lesie, tak mnie pęcherz od skoków gniótł.. Przejechaliśmy łącznie prawie 80km..zjedliśmy obiad i padłam na kanapie z głową na nogach męża. Później jeszcze skoczyliśmy do rodziców, wróciliśmy ok. 20, umyłam się, nadrobiłam Was i padam totalnie wykończona
A co twój TŻ robi na tych budowach?

Cytat:

Jakie spiochy,wszystkie spia?pewnie zadnej skurcz w noge nie zlapal i moga sie wyspac
Mnie tylko dwa Ale już do nich przywykłam.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:26   #228
tweedledee
Zakorzenienie

Hello, ja już powróciłam z łowów

Kupiłam biustonosz do karmienia biało-różowy (chciałam jeszcze granatowy, ale akurat w tym lidlu były jeszcze tylko białe) i nawet wygrzebałam dobry rozmiar 80C, 80tka idealnie leży pod biustem, a misieczka C jest póki co za duża, jak wiadomo, ale to z myślą o karmieniu Zastanawaiałąm się nad D, ale mam taki czarny biustonosz od siostry (też z Lidla), to mogę go sobie na głowę założyć mam nadzieję, że aż takiego nawału mieć nie będę Ale biustonosze bardzo ładne i porządne
Jeszcze kupiłam te leginsy czarne - w sumie z ciążowych mają tyle, że są z bardzo elastycznego materiału i z wysokim stanem. Wzięłam 40/42 żeby mnie nic nie uwierało, bo cholery w ciąży dostaję, jak coś mnie za bardzo na brzuchu obciska A w sumie wzięłam je z myślą o nadchodzących tygodniach i rosnącym brzuchu.

W ogóle leciałam z tego Lidla jak głupia, aż kolki dostałam, bo TŻ wyjeżdżał do pracy o 8 i chciałam zdążyć wrócić i mu chociaż jogurcik podrzucić - doleciałam pod nasz blok, jak do auta wchodził co prawda siedział już z koleżanką w aucie, więc trochę siary mu narobiłam Ale co tam, nie po to tak leciałam, żeby nie wziął.

Teraz muszę coś zjeść, bo zaraz

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

A do biedronki już mi się nie chce lecieć W sumie i tak chciałam tylko kupić płyn do prania z Loveli, bo pieluszki wolę kupować na bieżąco - nie wiem jaką rozmiarówkę i jak szybko mały będzie zużywał. A tak skoczę może w przyszłym tygodniu do Rossmana po tego Bobini i wsio. W sumie ja dopiero co wyprałam wszystkie ciuszki w naszym płynie normalnie, to spokojnie mam ponad miesiąc, żeby wyprać w dzieciowym
Stary 2013-05-23, 08:31   #229
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Kupiłam biustonosz do karmienia biało-różowy (chciałam jeszcze granatowy, ale akurat w tym lidlu były jeszcze tylko białe) i nawet wygrzebałam dobry rozmiar 80C, 80tka idealnie leży pod biustem, a misieczka C jest póki co za duża, jak wiadomo, ale to z myślą o karmieniu Zastanawaiałąm się nad D, ale mam taki czarny biustonosz od siostry (też z Lidla), to mogę go sobie na głowę założyć mam nadzieję, że aż takiego nawału mieć nie będę Ale biustonosze bardzo ładne i porządne
Jeszcze kupiłam te leginsy czarne - w sumie z ciążowych mają tyle, że są z bardzo elastycznego materiału i z wysokim stanem. Wzięłam 40/42 żeby mnie nic nie uwierało, bo cholery w ciąży dostaję, jak coś mnie za bardzo na brzuchu obciska A w sumie wzięłam je z myślą o nadchodzących tygodniach i rosnącym brzuchu.

W ogóle leciałam z tego Lidla jak głupia, aż kolki dostałam, bo TŻ wyjeżdżał do pracy o 8 i chciałam zdążyć wrócić i mu chociaż jogurcik podrzucić - doleciałam pod nasz blok, jak do auta wchodził co prawda siedział już z koleżanką w aucie, więc trochę siary mu narobiłam Ale co tam, nie po to tak leciałam, żeby nie wziął.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

A do biedronki już mi się nie chce lecieć W sumie i tak chciałam tylko kupić płyn do prania z Loveli, bo pieluszki wolę kupować na bieżąco - nie wiem jaką rozmiarówkę i jak szybko mały będzie zużywał. A tak skoczę może w przyszłym tygodniu do Rossmana po tego Bobini i wsio. W sumie ja dopiero co wyprałam wszystkie ciuszki w naszym płynie normalnie, to spokojnie mam ponad miesiąc, żeby wyprać w dzieciowym
Szalona zazdroszcze Wam tego lidla za udane zakupy.

Cytat:
Koniecznie nam fote tosterem zrob

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

mnie nie łapią

Franuś
Stary 2013-05-23, 08:35   #230
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne pytanie?
Tak jak zwykle Czyli nie będę odpowiadać co by Ci na złość nie zrobić
Cytat:
A poza tym Anka, tak mnie szturcha po pęcherzu. Do porodu będę musiała sobie jakieś przenośne toi toi załatwić, bo nie będę stale po krzakach biegać jak będę gdzieś dalej od domu.

Już kiedyś mówiłam, że założe jej niebieską karte za stosowanie przemocy na mnie od maleńkości. Do czego to doszło?
W lidlu ostatnio było! Taki kibel mały plastikowy, piknikowy
Też prosiłam mędźa bo by mi wziął
Cytat:

A ja się zastanawiam jakim cudem wy takie szczypiorki nosicie takie obwody biustonoszy?????

Co do prania to ja wyprałam ostatnie jasne ciuszki i mi schną
W pralce jeszcze leży kilka ciemnych ale to łącznie może z 7 sztuk więc wypiorę jak mi się coś jeszcze do tego nazbiera

Mały
Stary 2013-05-23, 08:39   #231
czarownica1
Zakorzenienie

ja sie moze zbiore do biedronki, po koszule, moze jeszcze beda. do lidla za daleko, wstapie do sklepu z dobrymi jablkami i do domu... zimno u mnie dzis 9 st. trzeba cieple gacie naciagnac.
i chce pralke oczyscic i nasze ciuchy poprac.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Margosia, bo ja tak chcialam sie zawstydzic, ze marudze, bo boli i strzyka i mdli i wiruje i wszystko mnie wkurza

dobra spylam stad poki mam jeszcze ochote wyjsc z domu, buźka!

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-05-23 o 08:42
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:42   #232
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Margosia, bo ja tak chcialam sie zawstydzic, ze marudze, bo boli i strzyka i mdli i wiruje i wszystko mnie wkurza

Mały
Stary 2013-05-23, 08:47   #233
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Dzień dobry ;-)
Ja juz wyprawilam meza do pracy, zjadlam śniadanie, z futrem sobie lezymy i pewnie pójdziemy jeszcze spac ;-)
Chociaż mam w planie ogarnąć przynajmniej 1/100 mieszkania
Co w tej Biedronie dzisiaj fajnego?
Stary 2013-05-23, 09:01   #234
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:

[/COLOR]Jakie spiochy,wszystkie spia?pewnie zadnej skurcz w noge nie zlapal i moga sie wyspac

Nie śpiochy, oj nie nie. Byłam w Lidlu i wróciłam z tarczą. Kupiłam:

- body krótki rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56,
- body długi rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56,
- spodenki niebieskie, rozm. 50/56

Wczoraj pytałam o rozmiarówkę, a dzis sama odpowiem. Wg mnie spodenki są takie mniejsze, na 56 nie większe, ale body są spore, wg mnie bardziej nawet 62. Ale ostrzegam gdyby którać chciała brać w ciemno, że ja jestem nie do konca kumata w tych dzieciowych rozmiarach i jakby co nie biorę za nic odpowiedzialnosci

Skład 100% bawełna, jest taka cieńsza. Jak będą się spisywać zobaczymy, stwierdziłam, że zaryzykuję i kupię. Body wychodzą po 7,50zł za szt., a spodenki po 7,90zł.

Wiecie jaka u mnie walka była. Chwyciłam na poczatku czerwone spodenki, bo niebieskie były tylko te na 92, a potem jakaś baba odłozyła niebieskie i wzieła czerwone i ja szybko przejęłam te niebieskie najmniejsze. Tż prawie sikał ze śmiechu. Bodziaków w owoce było zdecydowanie więcej, najwięcej tych duzych rozmiarów. Były ciężarówki i też brały roz. 50/56 i twierdziły, że to bardziej 56, a nawet 62.

UWAGA Nie wiem czy odkryłam Amerykę, a może to już wiecie ... Mam sposób na skurcze łydek. Tej nocy ani jednego skurczybyka nie było Mój sposób jest taki, że jak w nocy przebudzam się na sikundę lub przewalić się na drugi bok to przy wyprostowanej nodze przyciągam stopę do siebie. Nie wiem czy mnie rozumiecie??? Nie zginam nogi tylko stópkę samą przyciągam, palce jak najbliżej w stronę do kolan. I to powoduje, że mięsnie przez chwilę są mocniej napiete, a za moment rozluzniają się. Wiem, że pomaga, bo już od ponad tygodnia miałam skurcze, a poprzedniej nocy masakra jakaś była.

Jak już skurcz złapie to też te przyciaganie stopy najszybciej daje ulgę. Bo masowanie czy chodzenie jest wg mnie gorsze, przyciagnac na siłę i moment mocniej zaboli i puszcza. O tej stopie to akurat tz mi powiedział bo on kiedys stale miał problemy ze skurczami łydek. A ja w nocy tylko profilaktycznie sobie tak robiłam i na razie ok. Jak bedzie działało to opatentuje

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-23 o 09:12
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:13   #235
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Szalona zazdroszcze Wam tego lidla za udane zakupy.
No bez lidla ani rusz
Ja kupiłam jeszcze parę pierdółek do jedzenia i zapłaciłam tylko 14zł Muszę częściej tam chodzić, bo odkąd tu mieszkam, to tylko do biedronki latam, a w lidlu jest chyba nieco taniej (przynajmniej jeśli chodzi o te produkty, które my jemy najczęściej)
Cytat:
A ja się zastanawiam jakim cudem wy takie szczypiorki nosicie takie obwody biustonoszy?????
No to nie jest wybitnie mały obwód to raz, a dwa, że wzrost 163cm zobowiązuje przeraziłabym się, gdybym miała obwód koło 100
Cytat:
ja sie moze zbiore do biedronki, po koszule, moze jeszcze beda. do lidla za daleko, wstapie do sklepu z dobrymi jablkami i do domu... zimno u mnie dzis 9 st. trzeba cieple gacie naciagnac.
i chce pralke oczyscic i nasze ciuchy poprac.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

dobra spylam stad poki mam jeszcze ochote wyjsc z domu, buźka!
Ja kupiłam wtedy tą koszulę w biedronce i nie wiem jak dziewczyny, ale jak dla mnie super Fakt, że wzięłam S i jest spora, ale tak jak pisałam o leginsach, strasznie wkurzają mnie teraz jakieś obciskające czy przylegające ciuchy (a już na pewno do spania), więc tą koszulę uwielbiam. I jest całkiem długa, także nie będę tyłkiem świeciła na porodówce
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Nie śpiochy, oj nie nie. Byłam w Lidlu i wróciłam z tarczą. Kupiłam:

- body krótki rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56,
- body długi rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56,
- spodenki niebieskie, rozm. 50/56

Wczoraj pytałam o rozmiarówkę, a dzis sama odpowiem. Wg mnie spodenki są takie mniejsze, na 56 nie większe, ale body są spore, wg mnie bardziej nawet 62. Ale ostrzegam gdyby którać chciała brać w ciemno, że ja jestem nie do konca kumata w tych dzieciowych rozmiarach i jakby co nie biorę za nic odpowiedzialnosci

Skład 100% bawełna, jest taka cieńsza. Jak będą się spisywać zobaczymy, stwierdziłam, że zaryzykuję i kupię. Body wychodzą po 7,50zł za szt., a spodenki po 7,90zł.

Wiecie jaka u mnie walka była. Chwyciłam na poczatku czerwone spodenki, bo niebieskie były tylko te na 92, a potem jakaś baba odłozyła niebieskie i wzieła czerwone i ja szybko przejęłam te niebieskie najmniejsze. Tż prawie sikał ze śmiechu. Bodziaków w owoce było zdecydowanie więcej, najwięcej tych duzych rozmiarów. Były ciężarówki i też brały roz. 50/56 i twierdziły, że to bardziej 56, a nawet 62.
Idzia a co ty nie wiesz, że z szarańczą nie wygrasz??

Jak tylko podeszłam do biustonoszy, babka, która przy nich stała zaczęła szybko chować wszystkie, które wybrała do wózka, tak jakbym przyszła specjalnie pozabierać jej rozmiary babeczki na zwykłej bieliźnie też się ładnie szarpały, jak widziałam
Co do spodenek, to fajniutkie były - ale tak jak pisałam wczoraj nie mam sensu ich kupować Chociaż akurat u nas przy dzieciowych rzeczach walk nie było
Stary 2013-05-23, 09:17   #236
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:

Też kupiłam biustonosz biało różowy w roz. 80C, chciałam jeszcze granatowy, ale nie było. Z resztą mały wybór był jeśli chodzi o biustonosze. Koszulki wziełam dwie ciążkowe, jedną czarną a drugą w paski. Do chodzenia po domu jak znalazł, ładnie zakrywają mój duuuuży brzuch i mama się już nie skarży, że z gołym brzuchem po domu chodzę.

A i dzisiaj otwarcie Rossmanna, więc muszę zajrzeć przed wizytą u giną i cosik mamie i teściowej kupić na Dzień Matki.
Stary 2013-05-23, 09:20   #237
roxi1980
Zakorzenienie

witam Was w ten zimowy poranek (kurna, ale pizga!!!)

Normalnie mamy dziś głęboki listopad Nawet nie wiedziałam w co Norberta ubrać do przedszkola...

My własnie po śniadanku, mini chałeczki z żółtym serem i kawa z mlekiem (a właściwie mleko z kawą ) Teraz się biorę za fasolową i prasowanie, bo przywieźliśmy z rana od mojej mamy uprane ciuszki, więc sobie popatrzę i się pozachwycam

Wczoraj Was nadrobiłam, skończyłam o 00:40, siły nie miałam już pisać, więc poszłam spać

A wczoraj zapomniałam Wam napisać jaki miałam mega sen... Śniło mi się, że mam przezroczysty brzuch I normalnie siedzieliśmy z mężem i patrzyliśmy jak za tą "szybką" mała sobie plumka - oglądaliśmy jakie ma piękne małe rączki, stópki, jakie robi minki Chyba mi już na mózg pada...

Idę popracować, zajrzę w wolnej chwili

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

aaaaaa polecam obejrzeć

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...I&feature=fvwp

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:24   #238
idzia111
Zakorzenienie

Rzeczywiście spokój tu jest

Chyba część nadal w Lidlu i Biedronce bije się i próbuje o swoje zawalczyć A reszta śpi ...

Ja to nawet nie brałam koszyka tylko wleciałam i od razu na dzieciowe rzeczy. Ale nie brałam jak nie normalna tylko to co chciałam i tyle. A ludzie do koszyków po 3-4 opakowania (chyba czesc do sklepów???), czesc potem odkładało.

Raz w tamtym roku przed wyjazdem na wakacje poszłam z mamą kupić sobie szorty i bluzeczki. To mama musiała stać i pilnować koszyka bo babki z mojego koszyka ,,kradły" zakupy Jedną córka zawstydziła i patrzy na matkę swoją i na mnie i mówi ,,i po co ty kradniesz tej dziewczynie szorty, przeciez chyba jedna nogę byś wsadziła". No babka była dwa razy grubsza ode mnie.

Dziewuszki co do biustonoszy to u mnie było mało, zerknęłam tylko bo i tak nie planowałam zakupu. Obwody od 80, bardzo duże. Ja Wam radzę nie kupować takich wielkich, bo jak urodzimy to spadnie i obwód.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-23 o 09:27
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:25   #239
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Też kupiłam biustonosz biało różowy w roz. 80C, chciałam jeszcze granatowy, ale nie było. Z resztą mały wybór był jeśli chodzi o biustonosze. Koszulki wziełam dwie ciążkowe, jedną czarną a drugą w paski. Do chodzenia po domu jak znalazł, ładnie zakrywają mój duuuuży brzuch i mama się już nie skarży, że z gołym brzuchem po domu chodzę.

A i dzisiaj otwarcie Rossmanna, więc muszę zajrzeć przed wizytą u giną i cosik mamie i teściowej kupić na Dzień Matki.
To ciekawe, gdzie oni rzucili te granatowe też były super, ta część do karmienia była ładna, koronkowa
Ja ciuchów po domu mam multum wręcz nie chcę już nic kupować, coby później się motywować do spłaszczenia brzucha
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
witam Was w ten zimowy poranek (kurna, ale pizga!!!)

Normalnie mamy dziś głęboki listopad Nawet nie wiedziałam w co Norberta ubrać do przedszkola...

My własnie po śniadanku, mini chałeczki z żółtym serem i kawa z mlekiem (a właściwie mleko z kawą ) Teraz się biorę za fasolową i prasowanie, bo przywieźliśmy z rana od mojej mamy uprane ciuszki, więc sobie popatrzę i się pozachwycam

Wczoraj Was nadrobiłam, skończyłam o 00:40, siły nie miałam już pisać, więc poszłam spać

A wczoraj zapomniałam Wam napisać jaki miałam mega sen... Śniło mi się, że mam przezroczysty brzuch I normalnie siedzieliśmy z mężem i patrzyliśmy jak za tą "szybką" mała sobie plumka - oglądaliśmy jakie ma piękne małe rączki, stópki, jakie robi minki Chyba mi już na mózg pada...

Idę popracować, zajrzę w wolnej chwili

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

aaaaaa polecam obejrzeć

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...I&feature=fvwp
Roxi, no to ja też w szoku byłam, jak wyskoczyłam w baletkach na gołe stopy i skórce - ładnie mnie wywiało

Też mam stertę do prasowania, ale chyba poczeka na lepszy czas dzisiaj
A co do snu - to dobrze, że tak nie jest w rzeczywistości pewnie siedziałybyśmy godzinami gapiąc się na brzuch i przeżywając jeszcze bardziej

Filmik bym z chęcią obejrzała, ale to wymaga ode włączenia głośników, a właśnie się fajnie na fotelu ułożyłam
Stary 2013-05-23, 09:28   #240
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie jest wybitnie mały obwód to raz, a dwa, że wzrost 163cm zobowiązuje przeraziłabym się, gdybym miała obwód koło 100
No jak dla mnie to zdecydowanie za duży ten obwód!!!!!!
80 to nawet moja mama nie nosi a do najszczuplejszych niestety nie należy

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości