|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Myślałam że może bardziej w moich okolicach.
To moja pierwsza ciąża w Szkocji. Poprzedniej nie odważyłam się prowadzić tutaj i siedziałam sama w Polsce, mąż był tylko na czas porodu i pobytu w szpitalu. Teraz ryzykuję. Poprzedni poród miałam bardzo ciężki (kilkunastogodzinny poród naturalny, kompletny brak rozwarcia przy partych skurczach, szybki spadek krzepliwości krwi, cesarka trwająca dwie godziny bo były problemy z zamknięciem mnie, endometrioza i powikłania po cesarce) Już się martwię co będzie teraz. W Polsce powiedzieli mi że przy tych wszystkich rzeczach które u mnie się zadziały podczas porodu czeka mnie znów cesarka. |
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Usia - może wcale nie będzie tak źle, przecież tam też na pewno robią cesarki, więc to nie będzie dla nich nowość. My po prostu chyba czasami z góry jesteśmy troszkę sceptycznie nastawione do wszystkiego co "nie nasze", ale może się okazać, że ten poród będziesz wspominała dużo lepiej.
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście że cesarki robią tylko z opowieści znajomych które tu rodziły wiem że z badaniami na koniec ciąży wygląda to trochę inaczej a u mnie właśnie trzeba monitorować wszystko gdy zaczyna się akcja porodowa, lekarz powiedział że taka już moja uroda. Jedno mogę powiedzieć że w Polsce opiekę lekarzy w trakcie i po porodzie miałam rewelacyjną zajmowało się mną trzech lekarzy jednocześnie oczywiście prócz położnych a nie zapłaciliśmy ani grosza nikomu. To tylko moja fizjonomia dała plamę. To dziwne że w pierwszej ciąży nie bałam się porodu a teraz panikuję. Gorzej panikowałam już gdy się staraliśmy.
Ale nie ma co narzekać synuś urodził się piękny i zdrowy oby z drugim dzidziusiem też się tak skończyło. |
|
|
|
#544 |
|
BAN stały
|
Już wiem
![]() (odnośnie głupiego pytania)
|
|
|
|
#545 | |
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczyny.
Witam sie standardowo z kawa ![]() Cytat:
Usia nie wiem czy to cie pocieszy,ale ja mialam jeden porod w Polsce,drugi w Anglii i ten drugi byl bez porownania lepszy,mialam naprawde swietna opieke. O,poradzilas sobie,bo chcialam ci napisac
|
|
#546 |
|
BAN stały
|
Udało się
ja też witam się - już po kawce Miłego dnia Kobietki ![]() !! u mnie słonko wychodzi, ale zimno jest...brrr
|
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Hello dziewczyny jeszcze przed kawą
![]() Izetka: ostatnią miesiączkę miałam 28.03 więc pewnie będziemy mieć zbliżony termin porodu. Widzę że faktycznie jest tu sporo dziewczyn z wątku staraczkowego i bardzo mnie cieszy ten wiosenny babyboom Usia198 moja siostra rok temu rodziła w szkocji w jej przypadku obyło się bez cesarki ale była bardzo zadowolona z opieki i wydaje mi się że nie ma czym się martwić na zapas. |
|
|
|
#548 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to będziecie mieć podwójne szczęście i faktycznie już na Boże Narodzenie możesz mieć Maleństwa przy sobie. Cytat:
![]() Cytat:
(to ja odżri ) Ja po wczorajszej wizycie już Miałam zajrzeć wczoraj, ale naturalnie wieczorem już ślinotok i mdłości mnie odcięły od rzeczywistości, tak że nawet na tap madl nie dotrzymałam.W każdym razie Kropek jest teraz Człowieczkiem Ma główkę, rączki, nóżki, brzuszek, a nawet dłonie i stópki Serduszko biło, Kluska ma 4,2cm i jest starsza o tydzień niż wskazywałby na to termin OM.Wg OM dzisiaj jest 10t6d a wg wczorajszego USG 11t5d.. Tak więc TP z OM mam na 15.12 a wg USG na 8.12 . Pewnie się wyrówna wszystko w trakcie ciąży. Mąż był ze mną, uprzedzony o tym jak wygląda dowcipne usg, ale był tak zafascynoany tym co było widać na monitorze, że zamilkł jak głaz i patrzył tak a jak wyszedł wyglądał tak: i był zdziwiony że takie to małe a takie ruchliwe ![]() Za 2 tygodnie mam usg genetyczne- przezierność karkowa itp, a kolejna wizyta 24.06. Witam serdecznie nowe Mamusie ![]() Widzę że dużo tutaj żonek 2012 Też się do nich zaliczam ![]() Z niecierpliwością czekam aż dolegliwości mi miną, bo jestem nimi prawdę powiedziawszy wykończona. Miłego dnia
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny! Czy mogę przyłączyć się do wątku nieśmiało
![]() Ostatnią miesiączkę miałam 9.04. Byłam ostatnio u gina na usg i widać już pęcherzyk, moją małą kropeczkę Jest to ok. 5-6 tydzień. Następną wizytę mam 11 czerwca, wtedy powinno już bić serduszko!!![]() Bardzo się cieszę, że fasolka jest już w brzuszku, bo staraliśmy się z mężem od początku roku, byłam umówiona na wizytę z myślą o jakiś badaniach czy wszystko jest w porządku, ale okazało się że niepotrzebnie hehe![]() Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe przyszłe mamusie!!!![]() ![]()
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#551 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Kokos witaj
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki
![]() U mnie pogoda paskudna- zimno i deszczow- brrrrr. Mam pytanko do Mamuś z większym brzuszkiem: czy na samym początku miałyście zgagi? Do tego mam taką "kluchę" z gardle... Czytalam, że zgaga pojawia się pod koniec a ja mam teraz- myślałam, że to po owocowych herbatkach no ale chyba nie po tym . No i kiedy zaczynałyście przybierać na wadze? Nie wiem czy moje dodatkowe 2 kg to wynik zatrzymania się wody (dość mało siusiam a pije sporo) czy też jedzenia (choć jem w zasadzie tak samo jak poprzednio...)
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jak nie jestem w ciazy to nie mam zgagi. W dwoch poprzednich ciazach mialam,alew ostatnim trymestrze,a teraz zaczelo sie od zgagi,jeszcze zanim zrobilam test ciazowy. Ale juz jest z tym lepiej u mnie.
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Azealia super ze wszytko oki Mój maz był ze mna juz na pierwszej wizycie i nic mu nie przeszkadzało. A jak sie wypytywał dopytywał.
kokos111 witaj bedziemy miec podobny termin bo ja ostatnia @ miałam 12 kwietnia Żonka 2011 Moja waga stoi w miejscu i nie chce ruszyc do przodu. Ale pewnie zaraz to sie skończy. |
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zgaga pojawia się jak zjem coś kwaśnego np pomarańcze albo jabłka.. Za to cały dzień towarzyszy mi kwaśny smak w ustach i nie mogę go niczym zwalczyć, żucie gumy powoduje że zaraz się robię głodna, ale przy mdlosciach to loteria co mi akurat podpisuje, więc pije dużo wody.na zgagę pomagają migdały
![]() Co do wagi: brzuszek mam maleńki, raczej taki wzdeciowy albo jakbym zjadła duży obiad, wyjściowa waga sprzed ciąży to 50kg, teraz schudłam pół kg. A jeszcze brzuchowo: mam straszne włosy na brzuchu ;-) więcej, dłuższe i ciemniejsze. Kefii ją na pierwszej byłam sama, wczoraj zapytałam czy może wejść Mąż bo wiem że nie każdy lekarz się zgadza, ale powiedział że jak najbardziej
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przed ciaza 49 kg teraz 48kg 1 na miniusie. Jak sie moja ciocia lekarka dowie ile ja ważę to bede mieć jazdy. U mnie nawte tak jak szłam na wizyte to mógl maż wejść i nie było problemu. Widomo ja go potem wyganialam. Teraz juz nie chce odpuscić i chce chodzić ze mną jak tylko będzie mógł. |
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Teraz i tak jest dobrze, bo przez lata waga stała na 47 i ani deko w górę. Po ślubie jak zaczęliśmy sobie dogadzac kolacyjkami to dopiero dobilam do 50. Znajomi się śmieją że muszę robić dużo zdjęć w ciąży bo później mogą mnie długo okrągłą nie zobaczyć, no ale tak mamy genetycznie. Moja mama ma 50 lat a waży 57 kg i jest laska jak nie wiem..
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
o rany Dziewczyny ale Wy mało ważycie -
|
|
#561 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta...
zgaga - paskudztwo, łączę się w bólu z współcierpiącymi na zgagę. Także zauważyłam od 2 tyg. u siebie nadmierne owłosienie na brzuchu... nie wiem, czy coś z tym zrobić, czy dać spokój... Zaczyna mi mocniej doskwierać zmienność nastrojów. Dopada mnie smutek, niepokój i utrzymuje się dłużej, próbuję sobie sama do głowy przemówić racjonalnymi argumentami, że wszystko jest OK, że moje życie będzie ciekawe jak dotąd i pełniejsze, ale moje humory i tak żyją własnym życiem. |
|
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Noo. Strasznie:p Ale mam kuzynke teraz w czerwcu ma termin. Jak z 45 waży to dobrze. Nóżki ma jak moje ręce (a pomimo wagi (56 czyli dużo jak na ten watek
![]() ) ręce to mam patyki:p). Bardzo fajnie wygląda z tym brzucholem. Ciekawe jak bedzie po porodzie. Moja szczupła przyjaciółka w ciazy może że 3 kg przytyła ale później się na niej to odbiło i teraz nie może zrzucić.Ja dziś po wizycie. Lekarz gratulował, życzył powodzenia. Przepisał mi acard75 w związku z poprzednia ciaza i #. Teraz wizyta 7 czerwca. Już się chyba nie doczekam ![]() I na razie kazał nie powtarzać hcg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#563 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
i na dodatek takie same imię mamy fajny zbieg okoliczności ![]() A co do humorów to mam wszystko poprzewracane W pracy to mnie wszystko denerwuje, dosłownie wszystko. A wracając do domu śpiewam piosenki w samochodzie i jak już otwieram drzwi to uśmiech jest
|
|
|
|
|
#564 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Kokos w naszym gronie. Patrycjja, 56 kg to wcale nie dużo, ja ważę więcej, a nadwagi nie mam. Straszne z Was chudzielce. |
||
|
|
|
#565 |
|
BAN stały
|
Hej
ja mam w plusie jakieś 2 kg (dziś pierwszy dzień 7 tygodnia) ;-) i brzuszek jak po dużym wzdęciu to pewnie wynika z tego, że jestem ciągle głodna... no i wiem, że nie powinnam, ale podjadam Nadal nie mam zgagi, nie wymiotuję, generalnie tylko sporo śpię i szybko się męczę - jest ok to moja pierwsza ciąża, więc bardzo uważnie słucham swojego ciała ... no i pewnie martwię się na zapas
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Kefii to super, będziemy razem przechodzić kolejne etapy
![]() ![]() Cieszę się, że można pogadać z kimś, kto wie co czuję i w jakiej sytuacji jestem na danym etapie hehe![]() Ale pokręciłam hihi Idę robić obiad mężowi...;/ ehhh jak mnie dzisiaj zmogło w dzień, właśnie wstałam, sen mnie dopadł i spałam dwie godziny hehe... a praca mgr sama się nie napisze niestety...;/
|
|
|
|
#567 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
![]() Nie wiem jeszcze co u Was (zaraz zacznę nadrabiac), ale mam nadzieje ze dobrze sie czujecie i ze dopisało sie kilka nowych noworocznych mam ![]() U mnie w kazdym razie bez zmian - nadal jestem chora juz mnie gardło nie boli i gorączki tez nie mam, ale katar, kaszel i ogólne zmęczenie organizmu jeszcze mnie nie opuszczają za to juz prawie wcale nie mam mdłości ![]() Rano byłam na badaniach (pierwsze badania krwi, czyli kompletny bilan). Wyniki za ok tydzien, a za 2 w końcu idę do ginekologa!! ![]() No dobra, zabieram sie za nadrabianie... |
|
|
|
#568 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
(aczkolwiek jestem z tego zadowolona bo już rzucałam nie wiadomo ile razy)Z moich obliczeń wynika że dziś też zaczynam 7 tydzień więc zobaczymy czy tak samo będziemy wszystko miały
|
|
|
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Kurcze, rano wróciłam od lekarza położyłam się spac. Obudzilam się godzinę temu i znów mi się oczy zamykają. Chyba przez najbliższe tygodnie mogę zapomnieć o normalnym funkcjonowaniu :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
można się do was przyłączyć ? ![]() wprawdzie termin mam na 24.12 więc jestem mamusią grudniową no ale pomyślałam, że skoro na wątku mamusie listopadowo-grudniowe są też mamy październikowe to ja z wami też pogadam ![]() jestem w 10 tc i 3 dni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

ja też witam się - już po kawce 

trzymam kciuki za obronę i prace
(to ja odżri
Serduszko biło, Kluska ma 4,2cm i jest starsza o tydzień niż wskazywałby na to termin OM.
a jak wyszedł wyglądał tak: 

16.06.2012 

juz mnie gardło nie boli i gorączki tez nie mam, ale katar, kaszel i ogólne zmęczenie organizmu jeszcze mnie nie opuszczają