Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 23:19   #541
usia198
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja w okolicach Glasgow
Myślałam że może bardziej w moich okolicach.
To moja pierwsza ciąża w Szkocji. Poprzedniej nie odważyłam się prowadzić tutaj i siedziałam sama w Polsce, mąż był tylko na czas porodu i pobytu w szpitalu. Teraz ryzykuję. Poprzedni poród miałam bardzo ciężki (kilkunastogodzinny poród naturalny, kompletny brak rozwarcia przy partych skurczach, szybki spadek krzepliwości krwi, cesarka trwająca dwie godziny bo były problemy z zamknięciem mnie, endometrioza i powikłania po cesarce) Już się martwię co będzie teraz. W Polsce powiedzieli mi że przy tych wszystkich rzeczach które u mnie się zadziały podczas porodu czeka mnie znów cesarka.
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 23:24   #542
Malgos_12
Zakorzenienie

Usia - może wcale nie będzie tak źle, przecież tam też na pewno robią cesarki, więc to nie będzie dla nich nowość. My po prostu chyba czasami z góry jesteśmy troszkę sceptycznie nastawione do wszystkiego co "nie nasze", ale może się okazać, że ten poród będziesz wspominała dużo lepiej.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 00:27   #543
usia198
Raczkowanie

Oczywiście że cesarki robią tylko z opowieści znajomych które tu rodziły wiem że z badaniami na koniec ciąży wygląda to trochę inaczej a u mnie właśnie trzeba monitorować wszystko gdy zaczyna się akcja porodowa, lekarz powiedział że taka już moja uroda. Jedno mogę powiedzieć że w Polsce opiekę lekarzy w trakcie i po porodzie miałam rewelacyjną zajmowało się mną trzech lekarzy jednocześnie oczywiście prócz położnych a nie zapłaciliśmy ani grosza nikomu. To tylko moja fizjonomia dała plamę. To dziwne że w pierwszej ciąży nie bałam się porodu a teraz panikuję. Gorzej panikowałam już gdy się staraliśmy.
Ale nie ma co narzekać synuś urodził się piękny i zdrowy oby z drugim dzidziusiem też się tak skończyło.
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 00:42   #544
yummi_mummy
BAN stały

Już wiem (odnośnie głupiego pytania)
yummi_mummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 08:46   #545
gosia261282
Gang Iren

Czesc dziewczyny.
Witam sie standardowo z kawa

Cytat:
Napisane przez usia198 Pokaż wiadomość
Myślałam że może bardziej w moich okolicach.
To moja pierwsza ciąża w Szkocji. Poprzedniej nie odważyłam się prowadzić tutaj i siedziałam sama w Polsce, mąż był tylko na czas porodu i pobytu w szpitalu. Teraz ryzykuję. Poprzedni poród miałam bardzo ciężki (kilkunastogodzinny poród naturalny, kompletny brak rozwarcia przy partych skurczach, szybki spadek krzepliwości krwi, cesarka trwająca dwie godziny bo były problemy z zamknięciem mnie, endometrioza i powikłania po cesarce) Już się martwię co będzie teraz. W Polsce powiedzieli mi że przy tych wszystkich rzeczach które u mnie się zadziały podczas porodu czeka mnie znów cesarka.

Usia nie wiem czy to cie pocieszy,ale ja mialam jeden porod w Polsce,drugi w Anglii i ten drugi byl bez porownania lepszy,mialam naprawde swietna opieke.

Cytat:
Napisane przez yummi_mummy Pokaż wiadomość
Już wiem (odnośnie głupiego pytania)
O,poradzilas sobie,bo chcialam ci napisac
Stary 2013-05-23, 09:00   #546
yummi_mummy
BAN stały

Udało się ja też witam się - już po kawce Miłego dnia Kobietki !! u mnie słonko wychodzi, ale zimno jest...brrr
Stary 2013-05-23, 09:09   #547
freedom19
Raczkowanie

Hello dziewczyny jeszcze przed kawą
Izetka: ostatnią miesiączkę miałam 28.03 więc pewnie będziemy mieć zbliżony termin porodu.
Widzę że faktycznie jest tu sporo dziewczyn z wątku staraczkowego i bardzo mnie cieszy ten wiosenny babyboom .
Usia198 moja siostra rok temu rodziła w szkocji w jej przypadku obyło się bez cesarki ale była bardzo zadowolona z opieki i wydaje mi się że nie ma czym się martwić na zapas.
freedom19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:22   #548
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Witam się po raz drugi
Już po wizycie A wiec z tego co mi ginek mówił (tym razem pamiętam ) . Są dwa pęcherzyki ( 6mm i 8mm) , z USG wychodzi termin porodu 05.01 , jako że mam cykle bardzo nie regularne ,lekarz stwierdził ,że mogło dojść do wcześniejszej owulki Już u tego lekarza zostanę ,wypisał mi zwolnienie do końca czerwca

Witam nowe mamusie

SunShine i Justii -trzymam kciuki za obronę i prace
Super
No to będziecie mieć podwójne szczęście i faktycznie już na Boże Narodzenie możesz mieć Maleństwa przy sobie.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Jak u Was plany wakacyjne? Wybieracie sie gdzieś? My jeśli wszystko bedzie dobrze pojedziemy do Grecji/Hiszpanii pod koniec września.
My w planach mieliśmy Chorwację z całą paczką, ale że ja w ciąży to nie chce wkurzać się że oni chodzą po imprezach i piją a ja będę siedzieć na tyłku, więc odpuszczamy. Poza tym w wakacje zaczynamy remont sypialni, musimy zmienić samochód bo teraz mamy sportowe 3 drzwiowe, więc akurat budżet wakacyjny spożytkujemy lepiej, a za rok już z Maleństwem nad Polskie morze

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Witam! Ja dalej w szpitalu, nie chca mnie na razie puscic. Krwawienie ustalo, jutro mam miec powtorke bety i mam nadzieje ze bedzie ok i mnie w koncu wypuszcza - mam juz dosc lezenia, jednak w domu bez porownania lepiej...oprocz meza nikt to mnie nie zaglada i bardzo mi sie ten czas ciagnie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana trzymajcie się tam (to ja odżri )

Ja po wczorajszej wizycie już Miałam zajrzeć wczoraj, ale naturalnie wieczorem już ślinotok i mdłości mnie odcięły od rzeczywistości, tak że nawet na tap madl nie dotrzymałam.
W każdym razie Kropek jest teraz Człowieczkiem Ma główkę, rączki, nóżki, brzuszek, a nawet dłonie i stópki Ruszał się, fikał, siedział po turecku i potrząsał dupką- będzie tancerz po mamie Serduszko biło, Kluska ma 4,2cm i jest starsza o tydzień niż wskazywałby na to termin OM.
Wg OM dzisiaj jest 10t6d a wg wczorajszego USG 11t5d.. Tak więc TP z OM mam na 15.12 a wg USG na 8.12 . Pewnie się wyrówna wszystko w trakcie ciąży.

Mąż był ze mną, uprzedzony o tym jak wygląda dowcipne usg, ale był tak zafascynoany tym co było widać na monitorze, że zamilkł jak głaz i patrzył tak a jak wyszedł wyglądał tak: i był zdziwiony że takie to małe a takie ruchliwe

Za 2 tygodnie mam usg genetyczne- przezierność karkowa itp, a kolejna wizyta 24.06.

Witam serdecznie nowe Mamusie
Widzę że dużo tutaj żonek 2012 Też się do nich zaliczam

Z niecierpliwością czekam aż dolegliwości mi miną, bo jestem nimi prawdę powiedziawszy wykończona.

Miłego dnia
Stary 2013-05-23, 09:51   #549
kokos111
Raczkowanie

Witam dziewczyny! Czy mogę przyłączyć się do wątku nieśmiało Ostatnią miesiączkę miałam 9.04. Byłam ostatnio u gina na usg i widać już pęcherzyk, moją małą kropeczkę Jest to ok. 5-6 tydzień. Następną wizytę mam 11 czerwca, wtedy powinno już bić serduszko!! Bardzo się cieszę, że fasolka jest już w brzuszku, bo staraliśmy się z mężem od początku roku, byłam umówiona na wizytę z myślą o jakiś badaniach czy wszystko jest w porządku, ale okazało się że niepotrzebnie hehe Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe przyszłe mamusie!!!
kokos111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:05   #550
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszej wizycie już Miałam zajrzeć wczoraj, ale naturalnie wieczorem już ślinotok i mdłości mnie odcięły od rzeczywistości, tak że nawet na tap madl nie dotrzymałam.
W każdym razie Kropek jest teraz Człowieczkiem Ma główkę, rączki, nóżki, brzuszek, a nawet dłonie i stópki Ruszał się, fikał, siedział po turecku i potrząsał dupką- będzie tancerz po mamie Serduszko biło, Kluska ma 4,2cm i jest starsza o tydzień niż wskazywałby na to termin OM.
Wg OM dzisiaj jest 10t6d a wg wczorajszego USG 11t5d.. Tak więc TP z OM mam na 15.12 a wg USG na 8.12 . Pewnie się wyrówna wszystko w trakcie ciąży.
Dobrze słyszeć dobre wieści od Ciebie, ja mam dzisiaj wizytę i podglądniemy juniora, zobaczymy czy w dalszym ciągu goni OM i czy termin też mi się przesunie jak Tobie hehe
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:08   #551
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Fajnie,ze wszystko w porzadku. Masz juz w sobie sporego czlowieczka

Kokos witaj
Stary 2013-05-23, 11:17   #552
magnusia
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki

U mnie pogoda paskudna- zimno i deszczow- brrrrr.

Mam pytanko do Mamuś z większym brzuszkiem: czy na samym początku miałyście zgagi? Do tego mam taką "kluchę" z gardle... Czytalam, że zgaga pojawia się pod koniec a ja mam teraz- myślałam, że to po owocowych herbatkach no ale chyba nie po tym .
No i kiedy zaczynałyście przybierać na wadze? Nie wiem czy moje dodatkowe 2 kg to wynik zatrzymania się wody (dość mało siusiam a pije sporo) czy też jedzenia (choć jem w zasadzie tak samo jak poprzednio...)
Stary 2013-05-23, 11:25   #553
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki

U mnie pogoda paskudna- zimno i deszczow- brrrrr.

Mam pytanko do Mamuś z większym brzuszkiem: czy na samym początku miałyście zgagi? Do tego mam taką "kluchę" z gardle... Czytalam, że zgaga pojawia się pod koniec a ja mam teraz- myślałam, że to po owocowych herbatkach no ale chyba nie po tym .
No i kiedy zaczynałyście przybierać na wadze? Nie wiem czy moje dodatkowe 2 kg to wynik zatrzymania się wody (dość mało siusiam a pije sporo) czy też jedzenia (choć jem w zasadzie tak samo jak poprzednio...)
Bywają zgagi, szczególnie po posiłkach o silnym smaku. Co do wagi to na pierwszej wizycie (5 tydzień) waga była jak przed ciąży a na kolejnej (7 tydzień) było już 0,5 kg do przodu. Dziś zobaczymy ile przytyłam (zaczynam 11 tydzień) ale moim zdaniem wg domowej wagi to już jestem 1,5 kg do przodu w stosunku do wagi początkowej.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:00   #554
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Jak nie jestem w ciazy to nie mam zgagi. W dwoch poprzednich ciazach mialam,alew ostatnim trymestrze,a teraz zaczelo sie od zgagi,jeszcze zanim zrobilam test ciazowy. Ale juz jest z tym lepiej u mnie.
Stary 2013-05-23, 12:23   #555
kefii
Wtajemniczenie

Azealia super ze wszytko oki Mój maz był ze mna juz na pierwszej wizycie i nic mu nie przeszkadzało. A jak sie wypytywał dopytywał.

kokos111 witaj bedziemy miec podobny termin bo ja ostatnia @ miałam 12 kwietnia Żonka 2011

Moja waga stoi w miejscu i nie chce ruszyc do przodu. Ale pewnie zaraz to sie skończy.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:45   #556
Azealia
Raczkowanie

U mnie zgaga pojawia się jak zjem coś kwaśnego np pomarańcze albo jabłka.. Za to cały dzień towarzyszy mi kwaśny smak w ustach i nie mogę go niczym zwalczyć, żucie gumy powoduje że zaraz się robię głodna, ale przy mdlosciach to loteria co mi akurat podpisuje, więc pije dużo wody.na zgagę pomagają migdały

Co do wagi: brzuszek mam maleńki, raczej taki wzdeciowy albo jakbym zjadła duży obiad, wyjściowa waga sprzed ciąży to 50kg, teraz schudłam pół kg.

A jeszcze brzuchowo: mam straszne włosy na brzuchu ;-) więcej, dłuższe i ciemniejsze.

Kefii ją na pierwszej byłam sama, wczoraj zapytałam czy może wejść Mąż bo wiem że nie każdy lekarz się zgadza, ale powiedział że jak najbardziej
Stary 2013-05-23, 12:47   #557
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wagi: brzuszek mam maleńki, raczej taki wzdeciowy albo jakbym zjadła duży obiad, wyjściowa waga sprzed ciąży to 50kg, teraz schudłam pół kg.
ojej ale szczupaczek z Ciebie
Stary 2013-05-23, 12:56   #558
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie zgaga pojawia się jak zjem coś kwaśnego np pomarańcze albo jabłka.. Za to cały dzień towarzyszy mi kwaśny smak w ustach i nie mogę go niczym zwalczyć, żucie gumy powoduje że zaraz się robię głodna, ale przy mdlosciach to loteria co mi akurat podpisuje, więc pije dużo wody.na zgagę pomagają migdały

A jeszcze brzuchowo: mam straszne włosy na brzuchu ;-) więcej, dłuższe i ciemniejsze.

Kefii ją na pierwszej byłam sama, wczoraj zapytałam czy może wejść Mąż bo wiem że nie każdy lekarz się zgadza, ale powiedział że jak najbardziej
Na zgage i na mdłosci mi pomagaja migdały.
Ja przed ciaza 49 kg teraz 48kg 1 na miniusie. Jak sie moja ciocia lekarka dowie ile ja ważę to bede mieć jazdy.

U mnie nawte tak jak szłam na wizyte to mógl maż wejść i nie było problemu. Widomo ja go potem wyganialam. Teraz juz nie chce odpuscić i chce chodzić ze mną jak tylko będzie mógł.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:56   #559
Azealia
Raczkowanie

Teraz i tak jest dobrze, bo przez lata waga stała na 47 i ani deko w górę. Po ślubie jak zaczęliśmy sobie dogadzac kolacyjkami to dopiero dobilam do 50. Znajomi się śmieją że muszę robić dużo zdjęć w ciąży bo później mogą mnie długo okrągłą nie zobaczyć, no ale tak mamy genetycznie. Moja mama ma 50 lat a waży 57 kg i jest laska jak nie wiem..
Stary 2013-05-23, 13:02   #560
magnusia
Zakorzenienie

o rany Dziewczyny ale Wy mało ważycie -
Stary 2013-05-23, 13:10   #561
PawMaj13
Rozeznanie

Cześć dziewczęta...

zgaga - paskudztwo, łączę się w bólu z współcierpiącymi na zgagę.

Także zauważyłam od 2 tyg. u siebie nadmierne owłosienie na brzuchu... nie wiem, czy coś z tym zrobić, czy dać spokój...

Zaczyna mi mocniej doskwierać zmienność nastrojów. Dopada mnie smutek, niepokój i utrzymuje się dłużej, próbuję sobie sama do głowy przemówić racjonalnymi argumentami, że wszystko jest OK, że moje życie będzie ciekawe jak dotąd i pełniejsze, ale moje humory i tak żyją własnym życiem. Nie wiem jak mogę sobie jeszcze pomóc, nie chce mi się nawet robić rzeczy, które kiedyś uwielbiałam robić i które zawsze mnie podnosiły na duchu. Nie chce mi się wychodzić z domu, najchętniej nie wychodziłabym z łóżka. Jak TZ wychodzi z domu, to cały czas leże, wychodzę z niego jak wraca, żeby stwarzać pozory normalności. Nie chcę obciążać tym bliskich, żeby się nie martwili, że mnie jednak sytuacja przerasta, nie mogę zakłócać ich wszędobylskiej radości. Zwłaszcza, że przychodzi chwila, że wszystko znów widzę w różowych kolorach. I jak tu żyć, jak żyć?
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:14   #562
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
o rany Dziewczyny ale Wy mało ważycie -
Noo. Strasznie:p Ale mam kuzynke teraz w czerwcu ma termin. Jak z 45 waży to dobrze. Nóżki ma jak moje ręce (a pomimo wagi (56 czyli dużo jak na ten watek ) ręce to mam patyki:p). Bardzo fajnie wygląda z tym brzucholem. Ciekawe jak bedzie po porodzie. Moja szczupła przyjaciółka w ciazy może że 3 kg przytyła ale później się na niej to odbiło i teraz nie może zrzucić.

Ja dziś po wizycie. Lekarz gratulował, życzył powodzenia. Przepisał mi acard75 w związku z poprzednia ciaza i #. Teraz wizyta 7 czerwca. Już się chyba nie doczekam
I na razie kazał nie powtarzać hcg.

Stary 2013-05-23, 13:48   #563
zodiakalnapanna
Przyczajenie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Noo. Strasznie:p Ale mam kuzynke teraz w czerwcu ma termin. Jak z 45 waży to dobrze. Nóżki ma jak moje ręce (a pomimo wagi (56 czyli dużo jak na ten watek ) ręce to mam patyki:p). Bardzo fajnie wygląda z tym brzucholem. Ciekawe jak bedzie po porodzie. Moja szczupła przyjaciółka w ciazy może że 3 kg przytyła ale później się na niej to odbiło i teraz nie może zrzucić.

Jeżeli dobrze zrozumiałam to ważysz 56 kg czyli tyle co ja i na dodatek takie same imię mamy fajny zbieg okoliczności

A co do humorów to mam wszystko poprzewracane W pracy to mnie wszystko denerwuje, dosłownie wszystko. A wracając do domu śpiewam piosenki w samochodzie i jak już otwieram drzwi to uśmiech jest
zodiakalnapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:52   #564
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez freedom19 Pokaż wiadomość
Hello dziewczyny jeszcze przed kawą
Izetka: ostatnią miesiączkę miałam 28.03 więc pewnie będziemy mieć zbliżony termin porodu.
Oo, ja miałam OM dokładnie 28.03, ciekawe, czy będziemy rodzić w tym samym czasie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta...

zgaga - paskudztwo, łączę się w bólu z współcierpiącymi na zgagę.

Także zauważyłam od 2 tyg. u siebie nadmierne owłosienie na brzuchu... nie wiem, czy coś z tym zrobić, czy dać spokój...

Zaczyna mi mocniej doskwierać zmienność nastrojów. Dopada mnie smutek, niepokój i utrzymuje się dłużej, próbuję sobie sama do głowy przemówić racjonalnymi argumentami, że wszystko jest OK, że moje życie będzie ciekawe jak dotąd i pełniejsze, ale moje humory i tak żyją własnym życiem. Nie wiem jak mogę sobie jeszcze pomóc, nie chce mi się nawet robić rzeczy, które kiedyś uwielbiałam robić i które zawsze mnie podnosiły na duchu. Nie chce mi się wychodzić z domu, najchętniej nie wychodziłabym z łóżka. Jak TZ wychodzi z domu, to cały czas leże, wychodzę z niego jak wraca, żeby stwarzać pozory normalności. Nie chcę obciążać tym bliskich, żeby się nie martwili, że mnie jednak sytuacja przerasta, nie mogę zakłócać ich wszędobylskiej radości. Zwłaszcza, że przychodzi chwila, że wszystko znów widzę w różowych kolorach. I jak tu żyć, jak żyć?
Takie uroki ciąży, hormony szaleją. I oczywiście pierwsze dziecko stawia dotychczasowe życie na głowie, więc Twoje obawy są normalne. Zdajesz sobie sprawę, że już nigdy nie będzie tak, jak wtedy, gdy byliście tylko we dwoje. Ja też się czasem martwię, zastanawiam, czy damy radę, szczególnie, że jesteśmy tu zupełnie sami. Ale wierzę, że będzie dobrze.

Witam Kokos w naszym gronie.

Patrycjja, 56 kg to wcale nie dużo, ja ważę więcej, a nadwagi nie mam.
Straszne z Was chudzielce.
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 13:53   #565
yummi_mummy
BAN stały

Hej ja mam w plusie jakieś 2 kg (dziś pierwszy dzień 7 tygodnia) ;-) i brzuszek jak po dużym wzdęciu to pewnie wynika z tego, że jestem ciągle głodna... no i wiem, że nie powinnam, ale podjadam Nadal nie mam zgagi, nie wymiotuję, generalnie tylko sporo śpię i szybko się męczę - jest ok to moja pierwsza ciąża, więc bardzo uważnie słucham swojego ciała ... no i pewnie martwię się na zapas
Stary 2013-05-23, 13:54   #566
kokos111
Raczkowanie

Kefii to super, będziemy razem przechodzić kolejne etapy Cieszę się, że można pogadać z kimś, kto wie co czuję i w jakiej sytuacji jestem na danym etapie hehe Ale pokręciłam hihi Idę robić obiad mężowi...;/ ehhh jak mnie dzisiaj zmogło w dzień, właśnie wstałam, sen mnie dopadł i spałam dwie godziny hehe... a praca mgr sama się nie napisze niestety...;/
kokos111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:06   #567
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cześć mamuśki
Nie wiem jeszcze co u Was (zaraz zacznę nadrabiac), ale mam nadzieje ze dobrze sie czujecie i ze dopisało sie kilka nowych noworocznych mam
U mnie w kazdym razie bez zmian - nadal jestem chora juz mnie gardło nie boli i gorączki tez nie mam, ale katar, kaszel i ogólne zmęczenie organizmu jeszcze mnie nie opuszczają za to juz prawie wcale nie mam mdłości jedynie jak zjem cos słodkiego, to mnie mdli, więc nie jem
Rano byłam na badaniach (pierwsze badania krwi, czyli kompletny bilan). Wyniki za ok tydzien, a za 2 w końcu idę do ginekologa!! chyba nigdy sie tak nie cieszylam na wizytę u ginekologa

No dobra, zabieram sie za nadrabianie...
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:11   #568
zodiakalnapanna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yummi_mummy Pokaż wiadomość
Hej ja mam w plusie jakieś 2 kg (dziś pierwszy dzień 7 tygodnia) ;-) i brzuszek jak po dużym wzdęciu to pewnie wynika z tego, że jestem ciągle głodna... no i wiem, że nie powinnam, ale podjadam Nadal nie mam zgagi, nie wymiotuję, generalnie tylko sporo śpię i szybko się męczę - jest ok to moja pierwsza ciąża, więc bardzo uważnie słucham swojego ciała ... no i pewnie martwię się na zapas
Ja mam identycznie. Z brzucha to w sumie już się śmiejemy. A podjadanie to u mnie na porządku dziennym, ale myślę że to też wynika z tego, że odstawiłam papieroski i inne przyjemności (aczkolwiek jestem z tego zadowolona bo już rzucałam nie wiadomo ile razy)
Z moich obliczeń wynika że dziś też zaczynam 7 tydzień więc zobaczymy czy tak samo będziemy wszystko miały
zodiakalnapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:22   #569
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez zodiakalnapanna Pokaż wiadomość
Jeżeli dobrze zrozumiałam to ważysz 56 kg czyli tyle co ja i na dodatek takie same imię mamy fajny zbieg okoliczności
O, to witam imienniczkę

Kurcze, rano wróciłam od lekarza położyłam się spac. Obudzilam się godzinę temu i znów mi się oczy zamykają. Chyba przez najbliższe tygodnie mogę zapomnieć o normalnym funkcjonowaniu :p

Stary 2013-05-23, 14:39   #570
Messsuah
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

można się do was przyłączyć ?

wprawdzie termin mam na 24.12 więc jestem mamusią grudniową no ale pomyślałam, że skoro na wątku mamusie listopadowo-grudniowe są też mamy październikowe to ja z wami też pogadam

jestem w 10 tc i 3 dni
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości