Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 09:29   #241
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie

Nie śpiochy, oj nie nie. Byłam w Lidlu i wróciłam z tarczą. Kupiłam:

- body krótki rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56,
- body długi rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56,
- spodenki niebieskie, rozm. 50/56

Wczoraj pytałam o rozmiarówkę, a dzis sama odpowiem. Wg mnie spodenki są takie mniejsze, na 56 nie większe, ale body są spore, wg mnie bardziej nawet 62. Ale ostrzegam gdyby którać chciała brać w ciemno, że ja jestem nie do konca kumata w tych dzieciowych rozmiarach i jakby co nie biorę za nic odpowiedzialnosci

Skład 100% bawełna, jest taka cieńsza. Jak będą się spisywać zobaczymy, stwierdziłam, że zaryzykuję i kupię. Body wychodzą po 7,50zł za szt., a spodenki po 7,90zł.

Wiecie jaka u mnie walka była. Chwyciłam na poczatku czerwone spodenki, bo niebieskie były tylko te na 92, a potem jakaś baba odłozyła niebieskie i wzieła czerwone i ja szybko przejęłam te niebieskie najmniejsze. Tż prawie sikał ze śmiechu. Bodziaków w owoce było zdecydowanie więcej, najwięcej tych duzych rozmiarów. Były ciężarówki i też brały roz. 50/56 i twierdziły, że to bardziej 56, a nawet 62.

UWAGA Nie wiem czy odkryłam Amerykę, a może to już wiecie ... Mam sposób na skurcze łydek. Tej nocy ani jednego skurczybyka nie było Mój sposób jest taki, że jak w nocy przebudzam się na sikundę lub przewalić się na drugi bok to przy wyprostowanej nodze przyciągam stopę do siebie. Nie wiem czy mnie rozumiecie??? Nie zginam nogi tylko stópkę samą przyciągam, palce jak najbliżej w stronę do kolan. I to powoduje, że mięsnie przez chwilę są mocniej napiete, a za moment rozluzniają się. Wiem, że pomaga, bo już od ponad tygodnia miałam skurcze, a poprzedniej nocy masakra jakaś była.

Jak już skurcz złapie to też te przyciaganie stopy najszybciej daje ulgę. Bo masowanie czy chodzenie jest wg mnie gorsze, przyciagnac na siłę i moment mocniej zaboli i puszcza. O tej stopie to akurat tz mi powiedział bo on kiedys stale miał problemy ze skurczami łydek. A ja w nocy tylko profilaktycznie sobie tak robiłam i na razie ok. Jak bedzie działało to opatentuje
bardzo dobry sposob wyprobowany przeze mnie przed ciaza. Paluchy u stopy wygiac ku gorze i je rozdziabić No ale nie pomyslalam o nim, bo mnie ten problem teraz nie dotknął

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:29   #242
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Normalnie mamy dziś głęboki listopad Nawet nie wiedziałam w co Norberta ubrać do przedszkola...
O żesz kurcze Jak głęboki listopad to się chyba zbiorę do rodzenia co?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:30   #243
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście spokój tu jest

Chyba część nadal w Lidlu i Biedronce bije się i próbuje o swoje zawalczyć A reszta śpi ...

Ja to nawet nie brałam koszyka tylko wleciałam i od razu na dzieciowe rzeczy. Ale nie brałam jak nie normalna tylko to co chciałam i tyle. A ludzie do koszyków po 3-4 opakowania (chyba czesc do sklepów???), czesc potem odkładało.

Raz w tamtym roku przed wyjazdem na wakacje poszłam z mamą kupić sobie szorty i bluzeczki. To mama musiała stać i pilnować koszyka bo babki z mojego koszyka ,,kradły" zakupy Jedną córka zawstydziła i patrzy na matkę swoją i na mnie i mówi ,,i po co ty kradniesz tej dziewczynie szorty, przeciez chyba jedna nogę byś wsadziła". No babka była dwa razy grubsza ode mnie.
Wiesz, może myśleli, że sobie na spokojnie obejrzą, jak do swojego koszyka odłożą

A co do ostatniegoSzok, czegoś takiego nie widziałam akurat. Fakt, że babki nie raz, nie dwa wyrywały sobie rzeczy z rąk ale nikt z koszyków nie wyciągał.
Ja przyznaję się bez bicia, że dwa razy czekałam w kolejce przed lidlem, a później biegłam jak opętana przez cały sklep, żeby zaklepać daną rzecz
Ale raz kupowałam szafkę do łazienki (były 2 na sklep), a raz ciuchy na narty (których nie zdążyłam ubrać nawetale są). Pamiętam, że nieźle się babki rozpychały pod drzwiami już przed otwarciem
Stary 2013-05-23, 09:32   #244
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ale raz kupowałam szafkę do łazienki (były 2 na sklep), a raz ciuchy na narty (których nie zdążyłam ubrać nawetale są). Pamiętam, że nieźle się babki rozpychały pod drzwiami już przed otwarciem
U nas się zdarzało, że jak przychodziło coś 2 szt na sklep to i tak najczęściej nie było bo sprzedawczynie odkładały sobie/rodzinie/znajomym

Mały
Stary 2013-05-23, 09:32   #245
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
No jak dla mnie to zdecydowanie za duży ten obwód!!!!!!
80 to nawet moja mama nie nosi a do najszczuplejszych niestety nie należy
to mnie niestety obwod wzrósł w ciazy do takich rozmiarów mniejsze mnie cisna i ciezko mi oddychac, ale i tak zakładam na wielkie wyjścia

Franuś
Stary 2013-05-23, 09:32   #246
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, no ja 75 miałam przed ciążą, a teraz jak kupowałam 80tkę (serio wg ciebie taka wielka?) to tak, żeby zapiąć się na ostatnią haftkę, bo później będę chciała pewnie trochę poluzować.
To raczej takie normalne obwody, koło 90 i powyżej są już spore
Stary 2013-05-23, 09:33   #247
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Też kupiłam biustonosz biało różowy w roz. 80C, chciałam jeszcze granatowy, ale nie było. Z resztą mały wybór był jeśli chodzi o biustonosze. Koszulki wziełam dwie ciążkowe, jedną czarną a drugą w paski. Do chodzenia po domu jak znalazł, ładnie zakrywają mój duuuuży brzuch i mama się już nie skarży, że z gołym brzuchem po domu chodzę.

A i dzisiaj otwarcie Rossmanna, więc muszę zajrzeć przed wizytą u giną i cosik mamie i teściowej kupić na Dzień Matki.
Moja tez tak gada, ale ja lubie chodzic po domu z golym brzuchem. Na dwór tak nie wychodzę i jak ktos do drzwi puka to szybko zakładam tunikę, ale tak to lubię tak chodzić z golaskiem na wierzchu

Cytat:
Wg mnie tez duże obwody dziewczyny biorą. A już do karmienia to w ogóle trzeba brać obwód mniejszy, bo po porodzie spadnie nam. Mam duzo koleżanek, ktore zrobiły ten bład i kupowały wieksze. Mają takie obwody, że śmiejemy sie, że dwa razy można okręcić się

Właśnie oglądam wiadomości, kobieta urodziła w domu dziecko, i dyspozytor ją instruował co ma robić. Dzidzia na brzuchu leżała, płakała, a karetka jechała do niej. Az łezka się w oku zakreciła jak tego słuchałam.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-23 o 09:37
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:33   #248
enlevee
Zakorzenienie

no heeeej

Witamy się porannie.
My bez łowów w lidlu, czy biedronce, za to pod kołdrą i z laptopem w łóżku
Dziewczynom, które czatowały na zakupy gratuluję ciekawe czy w naszym lidlu też się tak biją dzisiaj
Pogoda niezbyt z tego co patrzyłam za okno w ogóle jakis taki sredni humor od samego otworzenia oczu mnie wziął

za wizyty i za tygodnie!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:34   #249
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się zastanawiam jakim cudem wy takie szczypiorki nosicie takie obwody biustonoszy?????
ja też się zastanawiam ,. ja teraz po przytyciu to max bedzie 75

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
witam Was w ten zimowy poranek (kurna, ale pizga!!!)

Normalnie mamy dziś głęboki listopad Nawet nie wiedziałam w co Norberta ubrać do przedszkola...

A wczoraj zapomniałam Wam napisać jaki miałam mega sen... Śniło mi się, że mam przezroczysty brzuch I normalnie siedzieliśmy z mężem i patrzyliśmy jak za tą "szybką" mała sobie plumka - oglądaliśmy jakie ma piękne małe rączki, stópki, jakie robi minki Chyba mi już na mózg pada...
jak listopad to może margosia będzie rodzić ;p

co do snu to mi się śniło, że mój trener od szkolenia wyjadł mi pomidory suszone ze słoika i kazałam mu oddawać

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:36   #250
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
O żesz kurcze Jak głęboki listopad to się chyba zbiorę do rodzenia co?
Jak nie początek grudnia
Nasze słoniątko wątkowe
Cytat:
U nas się zdarzało, że jak przychodziło coś 2 szt na sklep to i tak najczęściej nie było bo sprzedawczynie odkładały sobie/rodzinie/znajomym
Wiesz, ja podejrzewam, że przyszło więcej sztuk, tylko tak jak piszesz, pracownicy poodkładali sobie/rodzinie, a coś trzeba było wystawić, to chociaż 2 sztuki
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
to mnie niestety obwod wzrósł w ciazy do takich rozmiarów mniejsze mnie cisna i ciezko mi oddychac, ale i tak zakładam na wielkie wyjścia
Mi też, ale to chyba normalne nie
Stare biustonosze tragicznie mi się wpijają, poza tym odkłada mi się już sporo tłuszczyku na bokach, więc jak zakładam za ciasny biustonosz, to się wylewam pod pachami
Stary 2013-05-23, 09:37   #251
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Wiesz co, no ja 75 miałam przed ciążą, a teraz jak kupowałam 80tkę (serio wg ciebie taka wielka?) to tak, żeby zapiąć się na ostatnią haftkę, bo później będę chciała pewnie trochę poluzować.
Jak dla mnie to zdecydowana większość kobiet nosi zdecydowanie za duży obwód pod biustem
Do najmniejszych osób jednak nie należę bo ubrania noszę l/xl ale obwód miałam przed ciążą 70 w sumie dalej mam taki sam
A w karmnikowym staniku mam 65 (pani tłumaczyła, że ciążowe robią zwykle większe)

Mały
Stary 2013-05-23, 09:37   #252
sammi24
Zadomowienie

Dzień dobry pączuszki

Cytat:
Jaki tu spokój, na na na
Nic się nie dzieje, na na na na
Nikt się nie rodzi, na na na
Matki się nudzą, na na na na
stoją i kupują w lidlu albo biedronce, na na na na

Madi kurcze ja też ostatnio latam do wc a więcej nie piję. Na przedostatnim USG widzieliśmy jak mały z rozpędem małą stopólką wali mnie w pęcherz, nawet lekarz się chichrolił może to dla naszych dzieci fajne miejsce do zabawy

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzien dobry.wlasnie ide do pracy.czym blizej l4 tym gorzej z checiami
Podziwiam Cię...to jak w szkole, im bliżej wakacji, tym mniej się chciało uczyć

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40946914]Cześć!
Ja lecę do SR, a potem na Lidlowo-Biedronkowe łowy.
Na szczęście na moim osiedlu Lidl, Biedronka, i Tesco stoją od siebie w takiej odległości, którą przejdę pieszo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse nie zdążyłam wczoraj pogratulować Ci wizyty, brawa dla Ciebie i Artusia
Magolina dla Ciebie też salwy braw za udaną wizytę i porządek w brzuszku

Cytat:
Hello, ja już powróciłam z łowów

Kupiłam biustonosz do karmienia biało-różowy (chciałam jeszcze granatowy, ale akurat w tym lidlu były jeszcze tylko białe)

W ogóle leciałam z tego Lidla jak głupia, aż kolki dostałam, bo TŻ wyjeżdżał do pracy o 8 i chciałam zdążyć wrócić i mu chociaż jogurcik podrzucić - doleciałam pod nasz blok, jak do auta wchodził co prawda siedział już z koleżanką w aucie, więc trochę siary mu narobiłam Ale co tam, nie po to tak leciałam, żeby nie wziął.
Ale z Ciebie dobra żonka
Fajnie, że kupiłaś to co zaplanowałaś no i brawa za determinację, żeby tak rano lecieć

Cytat:
Witajcie

Nie śpiochy, oj nie nie. Byłam w Lidlu i wróciłam z tarczą. Kupiłam:

- body krótki rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56,
- body długi rękaw z samochodzikami, rozm. 50/56,
- spodenki niebieskie, rozm. 50/56

Wiecie jaka u mnie walka była. Chwyciłam na poczatku czerwone spodenki, bo niebieskie były tylko te na 92, a potem jakaś baba odłozyła niebieskie i wzieła czerwone i ja szybko przejęłam te niebieskie najmniejsze. Tż prawie sikał ze śmiechu. Bodziaków w owoce było zdecydowanie więcej, najwięcej tych duzych rozmiarów. Były ciężarówki i też brały roz. 50/56 i twierdziły, że to bardziej 56, a nawet 62.
Uwielbiam to w marketach brawa za zakupy

Anulka współczuję przeżyć

malaczarnakejt a ja jak jadę do rodziców to te śpiewające ptaki to dla mnie jedna z najcudowniejszych rzeczy na wsi tyle, że ja to zawsze miałam okna i drzwi na taras wiosną, latem pootwierane całą noc. Rodzice mieszkają na terenie parku krajobrazowego, w którym jest rezerwat przyrody (ornitologiczny, czyli ochrona ptaków) - a stanowi go jezioro ponad 100 ha z szuwarami i my z domu mamy do niego jakieś 300 m, okna mojego pokoju są z widokiem na, więc możesz sobie wyobrazić jakie są koncerty - gęsi, żurawie, bąki i inne których nazw nawet nie znam ale ja nawet jak się budzę to słucham póki nie zasnę chociaż ostatnio szpaki jakieś na jabłoni obok domu sie budują i też mnie te dziady wkurzają, bo jakoś nie pasują to tego tła, więc po części Cię rozumiem rozmarzyłam się

Ja też miałam ambitny plan rano wbić do Lidla, ale po wczorajszym dniu nie dałam rady... wstałam z Tż o 6.00, zjedliśmy śniadanie i jak wyszedł do pracy to połozyłam się znowu. I jak już się tak fajnie rozgrzałam, zasnęłam, to po 30 min Tż dzwoni i pyta czy w domu jest taka i taka kurtka, bo zimno jest, a on dzisiaj z szefem na jakieś poważne rozmowy do kontrahenta jedzie i nie chce jak dziad wyglądać i już zasnąć nie mogłam i taka jestem roztrzepana z rana

Uciekam, muszę zobaczyć jak się autem wbić do tego lidla, żeby blisko było i bez korków

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Jak wrócę to Wam coś śmiesznego napiszę ale to w klubie
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:38   #253
nuna2
Zakorzenienie

Witam Podczytuje was, bo sprawdzam, czy którąś już coś bierze
Margosiu daj znać, jak urodzisz

Perse wagą maluszka się nie martw Jeszcze może podgonić Najważniejsze, że jest ok

Pozdrawiam
Stary 2013-05-23, 09:40   #254
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak na zdjęciach to Ty drobna jesteś i taki duży obwód
ja przed ciążą miałam obwód 70 przy wzroście 169cm i wadze 62kg

Synek
Stary 2013-05-23, 09:43   #255
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie tez duże obwody dziewczyny biorą. A już do karmienia to w ogóle trzeba brać obwód mniejszy, bo po porodzie spadnie nam. Mam duzo koleżanek, ktore zrobiły ten bład i kupowały wieksze. Mają takie obwody, że śmiejemy sie, że dwa razy można okręcić się
O włąsnie to też mi ta kobieta mówiła! żeby biustonosz do karmienia kupić w obwodzie sprzed ciąży bo po porodzie obwód bardzo szybko wraca do swoich rozmiarów... Przynajmniej ona takie doświadczenia miała (po rozmowach z klientkami)

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witam Podczytuje was, bo sprawdzam, czy którąś już coś bierze
Margosiu daj znać, jak urodzisz

Perse wagą maluszka się nie martw Jeszcze może podgonić Najważniejsze, że jest ok
Pewnie, że dam... chociaż będę rodzić w listopadzie bo kompletnie nic mnie nie chce wziąć
Ale dziewczyny mi tutaj tą listopadową pogodą na duchu podnoszą
Cytat:
Ja bardzo podobne wymiary mam właśnie
I nie wyobrażam sobie mieć choć troszkę większego obwodu

Mały
Stary 2013-05-23, 09:43   #256
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie początek grudnia
Nasze słoniątko wątkowe

Wiesz, ja podejrzewam, że przyszło więcej sztuk, tylko tak jak piszesz, pracownicy poodkładali sobie/rodzinie, a coś trzeba było wystawić, to chociaż 2 sztuki

Mi też, ale to chyba normalne nie
Stare biustonosze tragicznie mi się wpijają, poza tym odkłada mi się już sporo tłuszczyku na bokach, więc jak zakładam za ciasny biustonosz, to się wylewam pod pachami
znajomy problem

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-23 o 09:44
Stary 2013-05-23, 09:43   #257
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie to zdecydowana większość kobiet nosi zdecydowanie za duży obwód pod biustem
Do najmniejszych osób jednak nie należę bo ubrania noszę l/xl ale obwód miałam przed ciążą 70 w sumie dalej mam taki sam
A w karmnikowym staniku mam 65 (pani tłumaczyła, że ciążowe robią zwykle większe)
Ja też jestem tego samego zdania. Przed ciążą nosiłam 65 max 70 obwód, teraz mam 75 aż i w sumie rozumiem, że mniejsze mogą cisnąć. Mam brzuszek bardzo wysoko. Właściwie piersi i od razu brzuch i na serio w 70 jest mi bardzo ciasno.

Jednak do karmienia kupuję jeden na 65 i jeden na 70.
Stary 2013-05-23, 09:45   #258
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
ale to chyba tez zalezy od szerokosci klaty, nie?
ja przed ciaza wazyłam 55kg, a obwód 75, mniejszych nie mogłam bo były za ciasne... w sumie to tez zalezy na jaka rozmiarówke sie trafi

Franuś
Stary 2013-05-23, 09:46   #259
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Moja tez tak gada, ale ja lubie chodzic po domu z golym brzuchem. Na dwór tak nie wychodzę i jak ktos do drzwi puka to szybko zakładam tunikę, ale tak to lubię tak chodzić z golaskiem na wierzchu

Właśnie oglądam wiadomości, kobieta urodziła w domu dziecko, i dyspozytor ją instruował co ma robić. Dzidzia na brzuchu leżała, płakała, a karetka jechała do niej. Az łezka się w oku zakreciła jak tego słuchałam.
Ja sobie osttnimi czasy podwijam bluzkę, bo zaczęłam się rano smarować kremami, a nie wieczorem. Bo zazwyczaj po kąpieli się smarowałam, ale zaraz szybko siup w piżamę, to pewnie więcej kremu weszło w materiał niż moją skórę
A teraz nawet oliwka mi sie fajnie wchłania

Co do biustonoszy - tak jak napisałam, przed ciążą normalnie nosiłam 75 (nie, nie podnosił mi się tył) więc 80tka tragedią na mnie nie jest, a wiadomo, że teraz dopiero zaczynam na dobre tyć. Erę noszenia za ciasnych staników mam za sobą, już szczerze wolałabym się 3 razy pooplatać niż mieć za mały

Dobrze, że ja tv nie oglądam, bo pewnie już bym beczała
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
no heeeej

Witamy się porannie.
My bez łowów w lidlu, czy biedronce, za to pod kołdrą i z laptopem w łóżku
Dziewczynom, które czatowały na zakupy gratuluję ciekawe czy w naszym lidlu też się tak biją dzisiaj
Pogoda niezbyt z tego co patrzyłam za okno w ogóle jakis taki sredni humor od samego otworzenia oczu mnie wziął

za wizyty i za tygodnie!
No pięknie
Cytat:
margoś, ale ty szczypior jesteś, to ja nie rozumiem po co ci te l/xl
A co do obwodu, to też zależy chyba od budowy pleców, bo ja super szczypiorkiem nigdy nie byłam, całkiem niedawno spędzałam mnóstwo godzin na siłowni więc super wąskich pleców nie mam
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Ale z Ciebie dobra żonka
Fajnie, że kupiłaś to co zaplanowałaś no i brawa za determinację, żeby tak rano lecieć

Ja też miałam ambitny plan rano wbić do Lidla, ale po wczorajszym dniu nie dałam rady... wstałam z Tż o 6.00, zjedliśmy śniadanie i jak wyszedł do pracy to połozyłam się znowu. I jak już się tak fajnie rozgrzałam, zasnęłam, to po 30 min Tż dzwoni i pyta czy w domu jest taka i taka kurtka, bo zimno jest, a on dzisiaj z szefem na jakieś poważne rozmowy do kontrahenta jedzie i nie chce jak dziad wyglądać i już zasnąć nie mogłam i taka jestem roztrzepana z rana
Sama, jestem w szoku, że wstałam, bo tak mi się dobrze spało dzisiaj, że szok. Jeszcze taka szarówa za oknem
Ale jak już wstałam, to chyba nie położyłabym się znowu, bo pewnie teraz z wami mnie by tu nie było
Stary 2013-05-23, 09:47   #260
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam z rana!

nastawiłam pierwsze pranie,
mam stresa, tak jakby nigdy wcześniej nic nie prała hahaha

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:47   #261
Katerine2
Raczkowanie

Czesc kochane

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Witam się w nowym watku

Kochane mam pytanie....czy czujecie jeszcze takie konkretne ruchy czy raczej wypinanie i przekręcanie??

Zaczynam się martwić bo ja czuje właśnie takie przeciąganie a już takich "ruchów" już nie..

Pochwale się, ze kupiliśmy dziś pieluchy w Biedronce
U mnie to roznie jest. Jak siedze to i kopy i przemieszczanie sie niuni czuje a jak sie poloze na wznak to raczej przeciaganie.

[QUOTE=kooocur;40939290]No ja jestem drobnej budowy i brzuch raczej tez mały...i czuje takie właśnie przeciąganie, wyginanie, widać ruchy, ale kopniaków jak miesiąc temu nie ma.

Chociaz żebro mi odpadnie chyba bo tam coś pod nim chowa...

Musze przyznać, że się uspokoiłam.

To mam jeszcze jedno pytanko...

CZy którejś maluszek jest jeszcze główką do góry

Mój coś chyba się nie chce przekręcic[/QUOTE
Moja niunia na ostatniej wizycie tydzien temu byla glowka do gory chociaz wczesniej byla glowka w dol, a pare dni do tylu nawet wam o tym pisalam - podejrzewam ze fiknela glowka w dol bo czkawka na dole i straszne parcie na pecherz i tak jakby odbyt od srodka. A wczoraj juz tego nie mialam i czkawka na gorze wiec znowu glowke w gorze łobuzica ma.

En dopisz i wage mojej niuni 29 tydzien 1733 g.
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:48   #262
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię...to jak w szkole, im bliżej wakacji, tym mniej się chciało uczyć

malaczarnakejt a ja jak jadę do rodziców to te śpiewające ptaki to dla mnie jedna z najcudowniejszych rzeczy na wsi tyle, że ja to zawsze miałam okna i drzwi na taras wiosną, latem pootwierane całą noc. Rodzice mieszkają na terenie parku krajobrazowego, w którym jest rezerwat przyrody (ornitologiczny, czyli ochrona ptaków) - a stanowi go jezioro ponad 100 ha z szuwarami i my z domu mamy do niego jakieś 300 m, okna mojego pokoju są z widokiem na, więc możesz sobie wyobrazić jakie są koncerty - gęsi, żurawie, bąki i inne których nazw nawet nie znam ale ja nawet jak się budzę to słucham póki nie zasnę chociaż ostatnio szpaki jakieś na jabłoni obok domu sie budują i też mnie te dziady wkurzają, bo jakoś nie pasują to tego tła, więc po części Cię rozumiem rozmarzyłam się
ja sama siebie podziwiam, ale koniec z tym, zmieniłam zdanie co do l4 i jeszcze dziś i jutro i spadam na l4
źle się czuję i nie będę się przemęczać

co do miejsca zamieszkania rodziców-zazdroszczę, ja to tylko na wsi mieszkałam blisko miasta, ale też było super świeże powietrze ptaszki
a w mieście tylko hałas i samochody

Cytat:
Ja bardzo podobne wymiary mam właśnie
I nie wyobrażam sobie mieć choć troszkę większego obwodu
to tak samo jak z miseczkami, dużo dziewczyn źle dobiera, ja przed ciążą miałam 70D, a jakis wielkich balonów nie mam

Synek
Stary 2013-05-23, 09:49   #263
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Ja też lubię chodzić z gołym brzuszkiem, niech Anulka sobie trochę świata zobaczy przez pępek

Nawet jak położe się na łóżku to zaraz koszulke podciągam i głaszcze się po brzuszku i czasem kopniaka poczuje lub wypięcię pupki. A potem wchodzi moja mama "AAAAAAaaa...zakryj ten brzuch, to nie wypada! Nie mogę na to patrzeć"
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 09:49   #264
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie osttnimi czasy podwijam bluzkę, bo zaczęłam się rano smarować kremami, a nie wieczorem. Bo zazwyczaj po kąpieli się smarowałam, ale zaraz szybko siup w piżamę, to pewnie więcej kremu weszło w materiał niż moją skórę
A teraz nawet oliwka mi sie fajnie wchłania

Co do biustonoszy - tak jak napisałam, przed ciążą normalnie nosiłam 75 (nie, nie podnosił mi się tył) więc 80tka tragedią na mnie nie jest, a wiadomo, że teraz dopiero zaczynam na dobre tyć. Erę noszenia za ciasnych staników mam za sobą, już szczerze wolałabym się 3 razy pooplatać niż mieć za mały

Dobrze, że ja tv nie oglądam, bo pewnie już bym beczała

No pięknie

margoś, ale ty szczypior jesteś, to ja nie rozumiem po co ci te l/xl
A co do obwodu, to też zależy chyba od budowy pleców, bo ja super szczypiorkiem nigdy nie byłam, całkiem niedawno spędzałam mnóstwo godzin na siłowni więc super wąskich pleców nie mam

Sama, jestem w szoku, że wstałam, bo tak mi się dobrze spało dzisiaj, że szok. Jeszcze taka szarówa za oknem
Ale jak już wstałam, to chyba nie położyłabym się znowu, bo pewnie teraz z wami mnie by tu nie było
Taki mam rozmiar z prostej przyczyny
W mniejszym się nie mieszczę Szczególnie biust he he he zaraz się będziemy pod biustami mierzyć o

Mały
Stary 2013-05-23, 09:50   #265
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
to tylko zdjęcia W sumie sama widzę, że wychodzę na nich drobniej, niż normalnie.
Ja zaczynałam ciążę ze 163cm/ok.62kg i tak jak piszę, szczypiorkiem nigdy nie byłam i nie będę. Jestem bardzo ubita, mam sporo tkanki mięśniowej (która w dodatku bardzo szybko mi się rozrasta) więc wiadomo, że bielizna układa się nieco inaczej
Cytat:
znajomy problem
Stary 2013-05-23, 09:51   #266
idzia111
Zakorzenienie

Jak już gadamy o ubrankach na nasze bimbały to ja powiem, że dopóki nie byłam uświadomiona stanikowo to kupowałam standardowe 75B lub nawet 80C, a potem jak juz byłam obczajona to wskoczyłam na 65E/F (zalezy od firmy), a ze ciezko jest kupic staniki (normalne, ale wg sprzedawców oczywiscie nie normalne), to ostatecznie kupowałam 70D/E. I wiecie, że nawet jak wczesniej miałam jakiś tłuszczyk na pleckach to on nagle zniknał, przestał mnie boleć kręgosłup, przestałam czuć, że mam w ogóle stanik na sobie.

Serio każdej kobiecie polecam taką przemianę. Obwód powinien być ciasny, a przewaznie kobiety kupuja wielkie obwody i za mały miseczki. A tu trzeba zejsc z obwodu i wskoczyc w wieksza miskę.
Stary 2013-05-23, 09:54   #267
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam z rana!

nastawiłam pierwsze pranie,
mam stresa, tak jakby nigdy wcześniej nic nie prała hahaha
Powodzenia!!!!
Cytat:
to tylko zdjęcia W sumie sama widzę, że wychodzę na nich drobniej, niż normalnie.
Ja zaczynałam ciążę ze 163cm/ok.62kg i tak jak piszę, szczypiorkiem nigdy nie byłam i nie będę. Jestem bardzo ubita, mam sporo tkanki mięśniowej (która w dodatku bardzo szybko mi się rozrasta) więc wiadomo, że bielizna układa się nieco inaczej

Cytat:
Jak już gadamy o ubrankach na nasze bimbały to ja powiem, że dopóki nie byłam uświadomiona stanikowo to kupowałam standardowe 75B lub nawet 80C, a potem jak juz byłam obczajona to wskoczyłam na 65E/F (zalezy od firmy), a ze ciezko jest kupic staniki (normalne, ale wg sprzedawców oczywiscie nie normalne), to ostatecznie kupowałam 70D/E. I wiecie, że nawet jak wczesniej miałam jakiś tłuszczyk na pleckach to on nagle zniknał, przestał mnie boleć kręgosłup, przestałam czuć, że mam w ogóle stanik na sobie.

Serio każdej kobiecie polecam taką przemianę. Obwód powinien być ciasny, a przewaznie kobiety kupuja wielkie obwody i za mały miseczki. A tu trzeba zejsc z obwodu i wskoczyc w wieksza miskę.
No te biustonosze są super... mają tylko jedną wadę
CENA!
I za chiny nie mogę znaleźć białego mam same ciemne Białych chyba w moim rozmiarze nie produkują

Mały
Stary 2013-05-23, 09:54   #268
Niunia20
Rozeznanie

witajcie dawno mnie nie było 3 tyg leżałam w szpitalu ...mam skurcze cały czas wczoraj wróciłam do domu biorę leki... mam leżeć... szyjka miękka krótka a maluszek leży główką na samym dole gotowy do wyjścia

nie mam łóżeczka wózka nie zdecydowałam też co z materacem...głowa mnie od tego boli....tyle czasu offline a już bym miała wszystko
Stary 2013-05-23, 09:55   #269
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Taki mam rozmiar z prostej przyczyny
W mniejszym się nie mieszczę Szczególnie biust he he he zaraz się będziemy pod biustami mierzyć o
Dobrze, że nie mam centymetra krawieckiego

A co do tych rozmiarów jeszcze - to siostra kupiła mi w połowie ciąży biustonosz miękki, taki do chodzenia na teraz też w lidlu (z tej lini Lycra Jolinesse) 80B i w tamtym biustonoszu po założeniu mogłabym sobie parę rąk włożyć jeszcze w obwód, tyle mam miejsca A miseczki są za duże na teraz.
Gdzie 80C który dzisiaj kupiłam, jest tak jak pisałam na styk w obwodzie, a miseczki większe, bo wiadomo, że to do karmienia. Więc zasady nie ma, zwłaszcza, że to przecież jedna firma jest
Stary 2013-05-23, 09:57   #270
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
eeee nie?
nie! bo mi robisz smaka jak diabli!!
niby nie mam zachcianek ale jak czytam co która tu bedzie jesc to mam slinki aż do piet
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości