|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
No ale nie pomyslalam o nim, bo mnie ten problem teraz nie dotknął |
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Jak głęboki listopad to się chyba zbiorę do rodzenia co?
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do ostatniego ale nikt z koszyków nie wyciągał.Ja przyznaję się bez bicia, że dwa razy czekałam w kolejce przed lidlem, a później biegłam jak opętana przez cały sklep, żeby zaklepać daną rzecz ![]() Ale raz kupowałam szafkę do łazienki (były 2 na sklep ), a raz ciuchy na narty (których nie zdążyłam ubrać nawet ale są). Pamiętam, że nieźle się babki rozpychały pod drzwiami już przed otwarciem
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniejsze mnie cisna i ciezko mi oddychac, ale i tak zakładam na wielkie wyjścia
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to tak, żeby zapiąć się na ostatnią haftkę, bo później będę chciała pewnie trochę poluzować.To raczej takie normalne obwody, koło 90 i powyżej są już spore
|
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie oglądam wiadomości, kobieta urodziła w domu dziecko, i dyspozytor ją instruował co ma robić. Dzidzia na brzuchu leżała, płakała, a karetka jechała do niej. Az łezka się w oku zakreciła jak tego słuchałam.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 09:37 |
||
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
no heeeej
Witamy się porannie. My bez łowów w lidlu, czy biedronce, za to pod kołdrą i z laptopem w łóżku ![]() Dziewczynom, które czatowały na zakupy gratuluję ciekawe czy w naszym lidlu też się tak biją dzisiaj ![]() Pogoda niezbyt z tego co patrzyłam za okno w ogóle jakis taki sredni humor od samego otworzenia oczu mnie wziął ![]() za wizyty i za tygodnie!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do snu to mi się śniło, że mój trener od szkolenia wyjadł mi pomidory suszone ze słoika i kazałam mu oddawać |
||
|
|
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze słoniątko wątkowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stare biustonosze tragicznie mi się wpijają, poza tym odkłada mi się już sporo tłuszczyku na bokach, więc jak zakładam za ciasny biustonosz, to się wylewam pod pachami
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do najmniejszych osób jednak nie należę bo ubrania noszę l/xl ale obwód miałam przed ciążą 70 w sumie dalej mam taki sam![]() A w karmnikowym staniku mam 65 (pani tłumaczyła, że ciążowe robią zwykle większe
|
|
#252 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry pączuszki
![]() Cytat:
![]() Madi kurcze ja też ostatnio latam do wc a więcej nie piję. Na przedostatnim USG widzieliśmy jak mały z rozpędem małą stopólką wali mnie w pęcherz, nawet lekarz się chichrolił może to dla naszych dzieci fajne miejsce do zabawy ![]() Podziwiam Cię...to jak w szkole, im bliżej wakacji, tym mniej się chciało uczyć ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40946914]Cześć! Ja lecę do SR, a potem na Lidlowo-Biedronkowe łowy. Na szczęście na moim osiedlu Lidl, Biedronka, i Tesco stoją od siebie w takiej odległości, którą przejdę pieszo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse nie zdążyłam wczoraj pogratulować Ci wizyty, brawa dla Ciebie i Artusia ![]() ![]() Magolina dla Ciebie też salwy braw za udaną wizytę i porządek w brzuszku ![]() ![]() Cytat:
Fajnie, że kupiłaś to co zaplanowałaś ![]() Cytat:
Anulka współczuję przeżyć malaczarnakejt a ja jak jadę do rodziców to te śpiewające ptaki to dla mnie jedna z najcudowniejszych rzeczy na wsi i my z domu mamy do niego jakieś 300 m, okna mojego pokoju są z widokiem na, więc możesz sobie wyobrazić jakie są koncerty - gęsi, żurawie, bąki i inne których nazw nawet nie znam ale ja nawet jak się budzę to słucham póki nie zasnę chociaż ostatnio szpaki jakieś na jabłoni obok domu sie budują i też mnie te dziady wkurzają, bo jakoś nie pasują to tego tła, więc po części Cię rozumiem rozmarzyłam się ![]() Ja też miałam ambitny plan rano wbić do Lidla, ale po wczorajszym dniu nie dałam rady... ![]() i już zasnąć nie mogłam i taka jestem roztrzepana z rana ![]() Uciekam, muszę zobaczyć jak się autem wbić do tego lidla, żeby blisko było i bez korków ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Jak wrócę to Wam coś śmiesznego napiszę ale to w klubie
|
|||
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Podczytuje was, bo sprawdzam, czy którąś już coś bierze![]() Margosiu daj znać, jak urodzisz ![]() Perse wagą maluszka się nie martw ![]() Pozdrawiam
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przed ciążą miałam obwód 70 przy wzroście 169cm i wadze 62kg |
|
|
|
|
#255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() Ale dziewczyny mi tutaj tą listopadową pogodą na duchu podnoszą Cytat:
I nie wyobrażam sobie mieć choć troszkę większego obwodu
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-23 o 09:44 |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak do karmienia kupuję jeden na 65 i jeden na 70. |
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przed ciaza wazyłam 55kg, a obwód 75, mniejszych nie mogłam bo były za ciasne... w sumie to tez zalezy na jaka rozmiarówke sie trafi |
|
|
|
|
#259 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz nawet oliwka mi sie fajnie wchłania Co do biustonoszy - tak jak napisałam, przed ciążą normalnie nosiłam 75 (nie, nie podnosił mi się tył ) więc 80tka tragedią na mnie nie jest, a wiadomo, że teraz dopiero zaczynam na dobre tyć. Erę noszenia za ciasnych staników mam za sobą, już szczerze wolałabym się 3 razy pooplatać niż mieć za mały![]() Dobrze, że ja tv nie oglądam, bo pewnie już bym beczała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do obwodu, to też zależy chyba od budowy pleców, bo ja super szczypiorkiem nigdy nie byłam, całkiem niedawno spędzałam mnóstwo godzin na siłowni więc super wąskich pleców nie mam Cytat:
![]() Ale jak już wstałam, to chyba nie położyłabym się znowu, bo pewnie teraz z wami mnie by tu nie było
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana!
nastawiłam pierwsze pranie, mam stresa, tak jakby nigdy wcześniej nic nie prała hahaha |
|
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Czesc kochane
![]() Cytat:
[QUOTE=kooocur;40939290]No ja jestem drobnej budowy i brzuch raczej tez mały...i czuje takie właśnie przeciąganie, wyginanie, widać ruchy, ale kopniaków jak miesiąc temu nie ma. Chociaz żebro mi odpadnie chyba bo tam coś pod nim chowa... Musze przyznać, że się uspokoiłam. To mam jeszcze jedno pytanko... ![]() CZy którejś maluszek jest jeszcze główką do góry ![]() Mój coś chyba się nie chce przekręcic [/QUOTEMoja niunia na ostatniej wizycie tydzien temu byla glowka do gory chociaz wczesniej byla glowka w dol, a pare dni do tylu nawet wam o tym pisalam - podejrzewam ze fiknela glowka w dol bo czkawka na dole i straszne parcie na pecherz i tak jakby odbyt od srodka. A wczoraj juz tego nie mialam i czkawka na gorze wiec znowu glowke w gorze łobuzica ma. En dopisz i wage mojej niuni 29 tydzien 1733 g.
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle się czuję i nie będę się przemęczać co do miejsca zamieszkania rodziców-zazdroszczę, ja to tylko na wsi mieszkałam blisko miasta, ale też było super świeże powietrze ptaszki a w mieście tylko hałas i samochody to tak samo jak z miseczkami, dużo dziewczyn źle dobiera, ja przed ciążą miałam 70D, a jakis wielkich balonów nie mam |
|
|
|
|
#263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet jak położe się na łóżku to zaraz koszulke podciągam i głaszcze się po brzuszku i czasem kopniaka poczuje lub wypięcię pupki. A potem wchodzi moja mama "AAAAAAaaa...zakryj ten brzuch, to nie wypada! Nie mogę na to patrzeć"
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mniejszym się nie mieszczę
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie sama widzę, że wychodzę na nich drobniej, niż normalnie.Ja zaczynałam ciążę ze 163cm/ok.62kg i tak jak piszę, szczypiorkiem nigdy nie byłam i nie będę. Jestem bardzo ubita, mam sporo tkanki mięśniowej (która w dodatku bardzo szybko mi się rozrasta ) więc wiadomo, że bielizna układa się nieco inaczej
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już gadamy o ubrankach na nasze bimbały
![]() to ja powiem, że dopóki nie byłam uświadomiona stanikowo to kupowałam standardowe 75B lub nawet 80C![]() , a potem jak juz byłam obczajona to wskoczyłam na 65E/F (zalezy od firmy), a ze ciezko jest kupic staniki (normalne, ale wg sprzedawców oczywiscie nie normalne ), to ostatecznie kupowałam 70D/E. I wiecie, że nawet jak wczesniej miałam jakiś tłuszczyk na pleckach to on nagle zniknał, przestał mnie boleć kręgosłup, przestałam czuć, że mam w ogóle stanik na sobie.Serio każdej kobiecie polecam taką przemianę. Obwód powinien być ciasny, a przewaznie kobiety kupuja wielkie obwody i za mały miseczki. A tu trzeba zejsc z obwodu i wskoczyc w wieksza miskę. |
|
|
|
#267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
CENA! I za chiny nie mogę znaleźć białego mam same ciemne
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dawno mnie nie było 3 tyg leżałam w szpitalu ...mam skurcze cały czas wczoraj wróciłam do domu biorę leki... mam leżeć... szyjka miękka krótka a maluszek leży główką na samym dole gotowy do wyjścia
nie mam łóżeczka wózka nie zdecydowałam też co z materacem...głowa mnie od tego boli....tyle czasu offline a już bym miała wszystko
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tych rozmiarów jeszcze - to siostra kupiła mi w połowie ciąży biustonosz miękki, taki do chodzenia na teraz też w lidlu (z tej lini Lycra Jolinesse) 80B i w tamtym biustonoszu po założeniu mogłabym sobie parę rąk włożyć jeszcze w obwód, tyle mam miejsca A miseczki są za duże na teraz.Gdzie 80C który dzisiaj kupiłam, jest tak jak pisałam na styk w obwodzie, a miseczki większe, bo wiadomo, że to do karmienia. Więc zasady nie ma, zwłaszcza, że to przecież jedna firma jest
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
nie! bo mi robisz smaka jak diabli!!
niby nie mam zachcianek ale jak czytam co która tu bedzie jesc to mam slinki aż do piet |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

Nawet nie wiedziałam w co Norberta ubrać do przedszkola...

mniejsze mnie cisna i ciezko mi oddychac, ale i tak zakładam na wielkie wyjścia 

w ogóle jakis taki sredni humor od samego otworzenia oczu mnie wziął
za wizyty i
za tygodnie!

i już zasnąć nie mogłam
i taka jestem roztrzepana z rana 

[/QUOTE

, a potem jak juz byłam obczajona to wskoczyłam na 65E/F (zalezy od firmy), a ze ciezko jest kupic staniki (normalne, ale wg sprzedawców oczywiscie nie normalne