|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Dziewczyny a jak to jest w nocy jak sie karmi malenstwo, czy trzeba wstac i go nosic az sie odbije czy wystarczy polozyc na boczku? |
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
ale to był normalny serial, nie jakiś położniczy, bo to takiego to bym go wołami nie zaciągnęła
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak pranko?Cytat:
Cytat:
Cytat:
taki urok rozlazacego sie podwozia
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co po tych 3 tyg. już cut lepiej, dzidzia się cos więcej rusza? |
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole co mi sie snilo...ze siedzialam ja,en margos i idzia ktora defacto wygladala jak rocky w obi na takich paletach i odpoczywalysmy bo cos (niepamietam co)strasznie nas zmeczylo ..pamietam tylko ze mowilysmy do idzi ze nas klamie i idzia to rocky i ma dwa konta na wizazu hahahahahahhahaha ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- oliath tak,przyznaje sie ze ostatmio nie mam czasu i podczytuje po lebkach... ![]() w kauflandzie kest pizza guseppe na promocji za 3.99:-P jakby ktoras chciala hahaha ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- idzia dopytam jak spotkam
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JAKI SEN p.s. Lepiej nie dopytuj, bo jak sobie odpomni to gotów znowu chlać kolejną noc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#307 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Dzień dobry brzuszki
![]() Ale szaro i buro dzisiaj bleee Gratuluję wygranych bitew zakupowych :pJa też mam zamiar zapolować trochę w biedronce ale jeszcze w proszku jestem, jakoś nie spieszy mi się dziś na dwór ![]() Dołączam do ofiar dzisiejszej nocy Najadłam się na noc truskawek i tak mnie żołądek bolał, że myślałam, że mnie poskręca![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wyprawką się nie przejmuj, tak jak dziewczyny pisały poszukaj na necie, teraz wszystko możesz kupić bez wychodzenia z domu![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba zobaczyć na żywo, bo każde dziecko inne ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
słyszałam że tonic napój też może pomagać. a pranie się robi, już od godziny, co chwile zerkam. posegregowałam już białe i pójda w drugiej kolejce )
|
||
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
wrociłam z zakupów:
2 koszule w biedronce (od szarej odetne sobie różowy, bo Tż nie pojdzie ze mną rodzić ), druga w paski.podjechałąm do lidla, ledwo ale poszlam i wziełam topy: czarny, biały i w paseczki. jakaś starsza pani mnie namówiła, że wygodnie będzie mi się karmiło i na lato dobre, bo ona w zawodzie 20 lat była... więc może jakaś położna ?Idzia, sposób na skurcz znam ale teraz po pierwsze daleko zeby sobie reka stope przytrzymac bo zazwyczaj jak ból łapie to nie mam siły usiąść nawet ![]() Roxi, znaczy się akwarium z brzucha miałąś a tam śliczny rekinek a raczej rekinka ?Domcia, oj tyż będę miała tremę przed praniem ciuszków Na razie czyszcze pralkę, a rzeczy Małego prać będę jak mi pralkarz gume wymieni.Niunia, leżakuj grzecznie, pisz tu z nami, czas szybko zleci, a my kciukami zaciśniętymi będziemy stopowac Twoje dziecię by się za szybko nie wykluło
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath ja sobie tak wlasnie ostatnio myslalam czy porod tak boli jak surcze lydek. Wiadomo, ze to beda skurcze macicy, ale czy to jest podobne uczucie???
Jesli tak to ja juz moze nie bede protestowac przed ta cc, niech tam tną
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 11:03 |
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath-
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...cje_35476.html masz tu link o potasie , czytaj czytaj. bo ja jakbym o tobie czytala!!! Niedobór potasu - objawy
Puchną ci nogi albo ręce, masz nadciśnienie lub nieregularne bicie serca – to mogą być objawy niedoboru potasu. O braku tego pierwiastka w organizmie mogą też świadczyć skurcze mięśni nóg występujące podczas wysiłku i w upał. W ten sposób organizm sygnalizuje, że wraz z potem uciekło z niego zbyt dużo potasu i trzeba go uzupełnić. O niedoborze potasu może też świadczyć podenerwowanie lub zmęczenie. Najbogatsze źródła potasu (zawartość potasu w 100 g produktu)
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...cje_35476.html Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-05-23 o 10:59 |
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Dotkaaa, bolą pachwiny jakbym zakwasy miała, ale już trochę mnie, teraz pośladki, rwa, czasem zakłuje w pachwinie..... rozłazi się podwozie, po porodzie trzeba będzie do blacharza co by pospawał rame, wyklepał
|
|
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale porównać można ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
tak jkaby cos sie rozciagalo i przeszlo chwilowo. ale nie zapeszam hahah czarownica dzieki za odwiedzinki u mnie )
|
||
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lece zagladne pozniej pqaa |
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Domcia, zaglądam regularnie
|
|
|
|
#317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli urodzisz wcześniej to i tak dziecka nie wypuszcza za szybko ze szpitala. Wiem co przezywasz. Wejdz na allegro i zrób zakupy będziesz spokojniejsza Cytat:
Jeśli mocno boli to radze iść do lekarza...może to hemoroid Cytat:
![]() Prawie się przekręciłam jak usłyszałam cene...też się czaje na ta aptekę internetową Cytat:
|
||||
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
domcia po tej najgorszej nocy ze skurczami, zanim zbudzilam tż-ta (bo bylo mi go szkoda budzić na pocztaku) miałam skurcz kazdy ponad 1,5 min. zanim przeszedł. Potem jak tż mi pomagał to tak 30sek. kazdy trwał. Ale to juz był ostry skurcz, bo stope mi wykreciło dosłownie. Miałam wrazenie ze ktos mi w noge wsadził drut i nie moglam nic sama z nia zrobić. Koszmar jakiś.
kooocur 72zł , to za 20zł więcej masz w gemini 2 opakowania. Jak podliczyłam w sumie ile zaoszczedziłam na tych zakupach to i tak wyszło, że jestem duzo do przodu, tylko jak to się stało, że wydałam te 250zł
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 11:09 |
|
|
|
#320 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
zresztą sam pewnie by się na to odważył ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#321 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
roznie pewnie bywa.. sama zobaczysz... ze zmiana pieluchy w nocy tez bylo tak ze dopoki robil przy jedzeniu kupe to go przebieralam i sie rozbudzal, ale jak siku to zostawialam po jakims czasie pieluche na cala noc tylko grubiej smarowalam pupe i spal troche lepiej dzien dobry ! mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-( zaraz wbijam sie na ogrodek zeby cos zaczac robic bo zwariuje!!! oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-( |
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia, gemini witaminy jeszcze ma w promocji, i parę rzeczy też, ale kurcze mogliby już uzupełnić zapasy bo strasznie dużo braków mają od momentu nieczynnej strony i "remontu".
a włosy po porodzie wypadają nie zawsze juz na początku, czasem 2-3 miesiace pożniej i dobrze brać witaminy bez przerwy. Pytałam ostatnio gina czy mam brac tez po porodzie a on, że lepiej tak bo dziecko będzie ze mnie ssało wszystko co najlepsze i żeby uchronić się przed anemia, brakami dobrze jechac na tych witaminach co w ciąży
|
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
Witam się Brzuchatki w nowym wątku i w nowy dzień
Tak lecicie,że bardzo ciężko mi się w rozmowę wbić Może zacznę od obiadu gulasz dzisiaj będzie,ale jeszcze nie wiem,czy z ziemniaczkami młodymi czy z kaszą. Nie mam na co narzekac,bo czuję się Ok.to sobie z Wami na ten teamt nie pogadam. Za to trzymam kciuki,żeby się Wasze zdrowie poprawiło,żebyście nie musiały się tam męczyć. Biedronki i Lidla też nie mam,za to gratuluję Wam udanych zakupów Oraz udanych wizyt Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dzionka ![]() ps.aha i się pochwalę,bo wszystkie się chwalą nowymi zdobyczami dla maleństwa,a ja wczoraj zaszalałam i poszłam na zakupy do H&M na dział ciążowy i kupiłam sobie kilka t-shirtów i lnianą tuniczkę a co,mi też się coś należy hehe
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz tak sobie myślę, że Twój blog będzie dla mnie swego rodzaju pamiątką po tym co tu razem przechodzimy i jak będę na niego wchodzić po porodzie będzie mi przypominał i moje boje ciążowe
Tym bardziej on mi bliski bo w końcu tego samego dnia test robiłyśmy
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie chodzę za często bo bym bankruta strzeliła hahah ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- czarownica no my łeb w łeb lecimy. ten sam dzień porodu i om ))zobaczymy która się pierwsza rozpakuje haha |
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domcia z tym, że poród trudniejszy nie zaprzeczę, bo tez tak myslę. Ja Ci tak opisałam jak to wygląda, bo sama wczesnije miałam skurcze, ale tej jednej nocy dopiero zobaczyłam co to znaczy skurcz. A juz wczesniej cierpiałam i wydawało mi się ze juz gorzej byc nie moze. Już drugi dzien ledwo staję na nogę, bo miesnie sa obolałe.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-23 o 11:19 |
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876]u mnie akurat bylo tak ze kladlam ignacka na boczku i spal... zreszta czest w nocy dzieci jedza spokojnie i nie nalykaja sie przy tym powietrza wiec nie trzeba odbijac...
roznie pewnie bywa.. sama zobaczysz... ze zmiana pieluchy w nocy tez bylo tak ze dopoki robil przy jedzeniu kupe to go przebieralam i sie rozbudzal, ale jak siku to zostawialam po jakims czasie pieluche na cala noc tylko grubiej smarowalam pupe i spal troche lepiej dzien dobry ! mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-( zaraz wbijam sie na ogrodek zeby cos zaczac robic bo zwariuje!!! oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-([/QUOTE] nie rycz mała, nie rycz... bo jak ryknę z Tobą to będziesz mnie miała na sumieniu
|
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te porodowe to na poczatku przy rozwieraniu bola jak na okres, tylko coraz mocniej kolejne i dluzej, najgorsze sa krzyzowe taki bolesny okres x 100 ![]() Te parte to juz ciezko powiedziec, bo nie ogarniasz, instynkt calkowicie przejmuje kontrole nad cialem uczucie jak na kupke, tylko x 1000. Nie umiem Ci powiedziec, czy i jak to boli. W sumie napierajaca glowka tak dociska zakonczenia nerwowe, ze swoiscie znieczula cale krocze - dlatego wlasnie nie czujesz np. naciecia czy pekniecia w ogole ![]() Cytat:
rzeczywiscie pasuje jak ulal wiec to potasik jednak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

. Jak pranko?

Najadłam się na noc truskawek i tak mnie żołądek bolał, że myślałam, że mnie poskręca
za dzisiejsze wizyty!
smutno mi troszke, ze nie bedzie go z nami, ale dobre sie skonczylo.

zresztą sam pewnie by się na to odważył
Może zacznę od obiadu
taki bolesny okres x 100