Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 10:46   #301
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
brzuch mi cały twardnieje obojętnie w jakiej pozycji jest mi od razu słabo gorąco serce mi wali macica jak się położe wystaje tak nienaturanie i maluch się nie rusza i do tego mam ból jak na okres
wiem co przezywasz, doatalas jakies silniejsze leki?

Dziewczyny a jak to jest w nocy jak sie karmi malenstwo, czy trzeba wstac i go nosic az sie odbije czy wystarczy polozyc na boczku?

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:46   #302
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
dlatego ja takich romantycznych filmów nie oglądam
ale to był normalny serial, nie jakiś położniczy, bo to takiego to bym go wołami nie zaciągnęła
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:46   #303
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Oliath, idzia, ja też mam skurcze łydek.
średnio raz na jedną noc.
ale taki chyba już urok, więc jakoś przechodze przez to z zaciśniętymi zębami i mówię sobie, że poród będzie gorszy hahaha
Domi... ja mam co noc po 6? 7? 8? takich, ze wyje. Porod bedzie chyba porownywalny w moim przypadku . Jak pranko?
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej.

Znów pół nocy nie spałam tak mnie bolał odbyt nawet nie tyle co sam wylot tylko jakby tam w środku. Boli (kłuje) do tej pory czy siedzę, czy lezę i nie ważne na którym boku. No i oczywiście nie mogąc spać w nocy wymyśliłam sobie, że pewnie mam guza
Ojojoj, zeby tylko nie wiesz co
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
jesteś pewna, że nie zaczynają Ci się dziady jak u Oliath? oby nie i był to maluch uciskający, ale lepiej sprawdzić kochana!
No wlasnie...
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
pytanie za sto pkt!czy ktoras bola pachwiny?wsumie to nawet nie z dwoch stron a jednej prawej...w nocy nie moge nogi wyprostowac ani sie na plecach polozyc bo taaaak boli:-(
Dotka, cos kiepsko podczytujesz, wiele z nas zna ten bol taki urok rozlazacego sie podwozia
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:47   #304
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
brzuch mi cały twardnieje obojętnie w jakiej pozycji jest mi od razu słabo gorąco serce mi wali macica jak się położe wystaje tak nienaturanie i maluch się nie rusza i do tego mam ból jak na okres
ups to powaznie...

A co po tych 3 tyg. już cut lepiej, dzidzia się cos więcej rusza?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:50   #305
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
My jak oglądaliśmy kiedyś serial w którym był poród i było już widać główki trochę to zarówno ja jak i Tż zamknęliśmy oczy krzycząc "o fuuuuuuuuuuuuuuuj":brzyda l:
no bedziecie miec o fuj hahaha:-P

wogole co mi sie snilo...ze siedzialam ja,en margos i idzia ktora defacto wygladala jak rocky w obi na takich paletach i odpoczywalysmy bo cos (niepamietam co)strasznie nas zmeczylo ..pamietam tylko ze mowilysmy do idzi ze nas klamie i idzia to rocky i ma dwa konta na wizazu hahahahahahhahaha

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

oliath tak,przyznaje sie ze ostatmio nie mam czasu i podczytuje po lebkach...

w kauflandzie kest pizza guseppe na promocji za 3.99:-P jakby ktoras chciala hahaha

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

idzia dopytam jak spotkam

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:52   #306
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
wogole co mi sie snilo...ze siedzialam ja,en margos i idzia ktora defacto wygladala jak rocky w obi na takich paletach i odpoczywalysmy bo cos (niepamietam co)strasznie nas zmeczylo ..pamietam tylko ze mowilysmy do idzi ze nas klamie i idzia to rocky i ma dwa konta na wizazu hahahahahahhahaha

idzia dopytam jak spotkam

JAKI SEN

p.s. Lepiej nie dopytuj, bo jak sobie odpomni to gotów znowu chlać kolejną noc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:52   #307
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Dzień dobry brzuszki
Ale szaro i buro dzisiaj bleee

Gratuluję wygranych bitew zakupowych:p
Ja też mam zamiar zapolować trochę w biedronce ale jeszcze w proszku jestem, jakoś nie spieszy mi się dziś na dwór

Dołączam do ofiar dzisiejszej nocy Najadłam się na noc truskawek i tak mnie żołądek bolał, że myślałam, że mnie poskręca

Trzymam za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

kallisto spacerek do parku powiadasz - przymierzasz sie juz do roli

Moj TZ dzis zrobila badania do pracy i od soboty po 100 dniach zwolnienia zaczyna prace smutno mi troszke, ze nie bedzie go z nami, ale dobre sie skonczylo.
No właśnie siostra coś często mi małą podrzuca ostatnio, chyba chce mnie potrenować trochę

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
a ja jak jadę do rodziców to te śpiewające ptaki to dla mnie jedna z najcudowniejszych rzeczy na wsi tyle, że ja to zawsze miałam okna i drzwi na taras wiosną, latem pootwierane całą noc. Rodzice mieszkają na terenie parku krajobrazowego, w którym jest rezerwat przyrody (ornitologiczny, czyli ochrona ptaków) - a stanowi go jezioro ponad 100 ha z szuwarami i my z domu mamy do niego jakieś 300 m, okna mojego pokoju są z widokiem na, więc możesz sobie wyobrazić jakie są koncerty - gęsi, żurawie, bąki i inne których nazw nawet nie znam ale ja nawet jak się budzę to słucham póki nie zasnę chociaż ostatnio szpaki jakieś na jabłoni obok domu sie budują i też mnie te dziady wkurzają, bo jakoś nie pasują to tego tła, więc po części Cię rozumiem rozmarzyłam się
Zabierz mnie tam

Cytat:
witajcie dawno mnie nie było 3 tyg leżałam w szpitalu ...mam skurcze cały czas wczoraj wróciłam do domu biorę leki... mam leżeć... szyjka miękka krótka a maluszek leży główką na samym dole gotowy do wyjścia

nie mam łóżeczka wózka nie zdecydowałam też co z materacem...głowa mnie od tego boli....tyle czasu offline a już bym miała wszystko
To leż teraz jak najwięcej i wypoczywaj, będzie dobrze wyprawką się nie przejmuj, tak jak dziewczyny pisały poszukaj na necie, teraz wszystko możesz kupić bez wychodzenia z domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:55   #308
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest w nocy jak sie karmi malenstwo, czy trzeba wstac i go nosic az sie odbije czy wystarczy polozyc na boczku?
mi się wydaje, że trzeba czekac aż się odbije i ewentualnie uleje.

ale chyba zobaczyć na żywo, bo każde dziecko inne

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Domi... ja mam co noc po 6? 7? 8? takich, ze wyje. Porod bedzie chyba porownywalny w moim przypadku . Jak pranko?
weź jedz ten potas, banany itp.
słyszałam że tonic napój też może pomagać.

a pranie się robi, już od godziny, co chwile zerkam.
posegregowałam już białe i pójda w drugiej kolejce)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:57   #309
czarownica1
Zakorzenienie

wrociłam z zakupów:
2 koszule w biedronce (od szarej odetne sobie różowy, bo Tż nie pojdzie ze mną rodzić), druga w paski.
podjechałąm do lidla, ledwo ale poszlam i wziełam topy: czarny, biały i w paseczki.
jakaś starsza pani mnie namówiła, że wygodnie będzie mi się karmiło i na lato dobre, bo ona w zawodzie 20 lat była... więc może jakaś położna?

Idzia, sposób na skurcz znam ale teraz po pierwsze daleko zeby sobie reka stope przytrzymac bo zazwyczaj jak ból łapie to nie mam siły usiąść nawet

Roxi, znaczy się akwarium z brzucha miałąś a tam śliczny rekinek a raczej rekinka?

Domcia, oj tyż będę miała tremę przed praniem ciuszków Na razie czyszcze pralkę, a rzeczy Małego prać będę jak mi pralkarz gume wymieni.

Niunia, leżakuj grzecznie, pisz tu z nami, czas szybko zleci, a my kciukami zaciśniętymi będziemy stopowac Twoje dziecię by się za szybko nie wykluło
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:57   #310
idzia111
Zakorzenienie

Oliath ja sobie tak wlasnie ostatnio myslalam czy porod tak boli jak surcze lydek. Wiadomo, ze to beda skurcze macicy, ale czy to jest podobne uczucie???
Jesli tak to ja juz moze nie bede protestowac przed ta cc, niech tam tną

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-23 o 11:03
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:58   #311
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath-
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...cje_35476.html

masz tu link o potasie , czytaj czytaj.
bo ja jakbym o tobie czytala!!!

Niedobór potasu - objawy

Puchną ci nogi albo ręce, masz nadciśnienie lub nieregularne bicie serca – to mogą być objawy niedoboru potasu. O braku tego pierwiastka w organizmie mogą też świadczyć skurcze mięśni nóg występujące podczas wysiłku i w upał. W ten sposób organizm sygnalizuje, że wraz z potem uciekło z niego zbyt dużo potasu i trzeba go uzupełnić. O niedoborze potasu może też świadczyć podenerwowanie lub zmęczenie.

Najbogatsze źródła potasu

(zawartość potasu w 100 g produktu)
  • morele suszone – 1666 mg
  • figi suszone – 938 mg
  • awokado – 600 mg
  • banany – 395 mg
  • ziemniaki – 357 mg
  • seler – 320 mg
  • kiwi – 290 mg
  • pomidory – 282 mg
  • grejpfruty – 277 mg

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:59
Stary 2013-05-23, 11:00   #312
czarownica1
Zakorzenienie

Dotkaaa, bolą pachwiny jakbym zakwasy miała, ale już trochę mnie, teraz pośladki, rwa, czasem zakłuje w pachwinie..... rozłazi się podwozie, po porodzie trzeba będzie do blacharza co by pospawał rame, wyklepał
Stary 2013-05-23, 11:01   #313
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Oliath ja sobie tak wlasnie ostatnio myslalam czy porod tak boli jak surcze lydem. Wiadomo, ze to beda skurcze macicy, ale czy to jest podobne uczucie???
myślę, że skurcze porodowe w ostatnich fazach będę dłuższe i mocniejsze.
ale porównać można

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dotkaaa, bolą pachwiny jakbym zakwasy miała, ale już trochę mnie, teraz pośladki, rwa, czasem zakłuje w pachwinie..... rozłazi się podwozie, po porodzie trzeba będzie do blacharza co by pospawał rame, wyklepał
o jakie takie zakwasy tez mialam, ale po 8 dniach minelo.
tak jkaby cos sie rozciagalo i przeszlo chwilowo.
ale nie zapeszam hahah

czarownica
dzieki za odwiedzinki u mnie)

Stary 2013-05-23, 11:02   #314
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath-

Niedobór potasu - objawy

Puchną ci nogi albo ręce, masz nadciśnienie lub nieregularne bicie serca – to mogą być objawy niedoboru potasu. O braku tego pierwiastka w organizmie mogą też świadczyć skurcze mięśni nóg występujące podczas wysiłku i w upał. W ten sposób organizm sygnalizuje, że wraz z potem uciekło z niego zbyt dużo potasu i trzeba go uzupełnić. O niedoborze potasu może też świadczyć podenerwowanie lub zmęczenie.

• figi suszone – 938 mg
  • awokado – 600 mg
  • banany – 395 mg
  • ziemniaki – 357 mg
  • seler – 320 mg
  • kiwi – 290 mg
  • pomidory – 282 mg
  • grejpfruty – 277 mg

i przy niedoborach magnezu, potasu i tych wszystkich mikro/makro przystopujcie z kawą i herbatą bo szczególnie kawa mocno magnez wylukuje
Stary 2013-05-23, 11:02   #315
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ooooo bol w posladku tez mam hahahaha no tak doskonale to ujelas!wkleic to na 1atrone "co zrobic po porodzie"

lece zagladne pozniej pqaa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:03   #316
czarownica1
Zakorzenienie

Domcia, zaglądam regularnie
Stary 2013-05-23, 11:04   #317
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie dawno mnie nie było 3 tyg leżałam w szpitalu ...mam skurcze cały czas wczoraj wróciłam do domu biorę leki... mam leżeć... szyjka miękka krótka a maluszek leży główką na samym dole gotowy do wyjścia

nie mam łóżeczka wózka nie zdecydowałam też co z materacem...głowa mnie od tego boli....tyle czasu offline a już bym miała wszystko

Jeśli urodzisz wcześniej to i tak dziecka nie wypuszcza za szybko ze szpitala.

Wiem co przezywasz. Wejdz na allegro i zrób zakupy będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej.

Znów pół nocy nie spałam tak mnie bolał odbyt nawet nie tyle co sam wylot tylko jakby tam w środku. Boli (kłuje) do tej pory czy siedzę, czy lezę i nie ważne na którym boku. No i oczywiście nie mogąc spać w nocy wymyśliłam sobie, że pewnie mam guza

Jeśli mocno boli to radze iść do lekarza...może to hemoroid

Cytat:
Dziś powinnam dostać zamówiony fotelik

A w aptece gemini nadal jest promocja na femibion natal 2, w ogóle zrobiłam w aptece zakupy na 250zł, bo wziełam dwa femibiony natal2 (92zł, a u mnie zapłaciłabym najmniej 124zł), dla tz-ta leki na watrobę, katarek dla maluszka (ten hardcorowy do odkurzacza), oillatum (do kapieli dla maluszka, ale wzielam 150ml żeby zobaczyc czy sprawdzi sie), apap i tak sie nazbierało. Ja nie umiem robic zakupów. Nauczycie mnie???

.
U mnie w aptece zażyczyli sobie 75 zł za jedno opakowanie

Prawie się przekręciłam jak usłyszałam cene...też się czaje na ta aptekę internetową

Cytat:
Najlepiej jak się ładnie odbije i wtedy spokojnie można kłaść dalej lulu..

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:05   #318
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Domcia, zaglądam regularnie
o porsze jak miło

Stary 2013-05-23, 11:06   #319
idzia111
Zakorzenienie

domcia po tej najgorszej nocy ze skurczami, zanim zbudzilam tż-ta (bo bylo mi go szkoda budzić na pocztaku) miałam skurcz kazdy ponad 1,5 min. zanim przeszedł. Potem jak tż mi pomagał to tak 30sek. kazdy trwał. Ale to juz był ostry skurcz, bo stope mi wykreciło dosłownie. Miałam wrazenie ze ktos mi w noge wsadził drut i nie moglam nic sama z nia zrobić. Koszmar jakiś.

kooocur 72zł , to za 20zł więcej masz w gemini 2 opakowania. Jak podliczyłam w sumie ile zaoszczedziłam na tych zakupach to i tak wyszło, że jestem duzo do przodu, tylko jak to się stało, że wydałam te 250zł

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-23 o 11:09
Stary 2013-05-23, 11:07   #320
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Dziś powinnam dostać zamówiony fotelik

A w aptece gemini nadal jest promocja na femibion natal 2, w ogóle zrobiłam w aptece zakupy na 250zł, bo wziełam dwa femibiony natal2 (92zł, a u mnie zapłaciłabym najmniej 124zł), dla tz-ta leki na watrobę, katarek dla maluszka (ten hardcorowy do odkurzacza), oillatum (do kapieli dla maluszka, ale wzielam 150ml żeby zobaczyc czy sprawdzi sie), apap i tak sie nazbierało. Ja nie umiem robic zakupów. Nauczycie mnie???

Dziewczynki dwie kolezanki mi mówiły, ze jeszcze po ciazy przez pewien czas łykały femibion natal 2 i włosy nie wypadały. Bo podobno po ciazy leca garsciami, paznokcie lamia się. Chyba będę próbowała tak samo robić, bo na serio jak zobaczyłam moją koleżankę, która miała piękne włosy, a teraz ma 5 na krzyż to sie przeraziłam. Tak po ciąży jej lecą.
Ja będę łykać witaminki jeszcze jakiś czas po porodzie bo problem z wypadaniem włosów miałam już na długo przed ciążą i aż się boję co będzie po

Cytat:
nie dopytywalam sie ,ale wydaje mi sie ze stal bardziej przy nogach niz przy glowie..no albo za lekarzem...i podgladal hahha
Ja bym mojego zatłukła gdyby zachciało mu się tam zaglądać zresztą sam pewnie by się na to odważył

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:08   #321
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
u mnie akurat bylo tak ze kladlam ignacka na boczku i spal... zreszta czest w nocy dzieci jedza spokojnie i nie nalykaja sie przy tym powietrza wiec nie trzeba odbijac... roznie pewnie bywa.. sama zobaczysz... ze zmiana pieluchy w nocy tez bylo tak ze dopoki robil przy jedzeniu kupe to go przebieralam i sie rozbudzal, ale jak siku to zostawialam po jakims czasie pieluche na cala noc tylko grubiej smarowalam pupe i spal troche lepiej

dzien dobry !
mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-(

zaraz wbijam sie na ogrodek zeby cos zaczac robic bo zwariuje!!!

oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-(
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:08   #322
czarownica1
Zakorzenienie

Idzia, gemini witaminy jeszcze ma w promocji, i parę rzeczy też, ale kurcze mogliby już uzupełnić zapasy bo strasznie dużo braków mają od momentu nieczynnej strony i "remontu".
a włosy po porodzie wypadają nie zawsze juz na początku, czasem 2-3 miesiace pożniej i dobrze brać witaminy bez przerwy. Pytałam ostatnio gina czy mam brac tez po porodzie a on, że lepiej tak bo dziecko będzie ze mnie ssało wszystko co najlepsze i żeby uchronić się przed anemia, brakami dobrze jechac na tych witaminach co w ciąży
Stary 2013-05-23, 11:10   #323
kubus puchatek
Rozeznanie

Witam się Brzuchatki w nowym wątku i w nowy dzień Tak lecicie,że bardzo ciężko mi się w rozmowę wbić Może zacznę od obiadu gulasz dzisiaj będzie,ale jeszcze nie wiem,czy z ziemniaczkami młodymi czy z kaszą.

Nie mam na co narzekac,bo czuję się Ok.to sobie z Wami na ten teamt nie pogadam. Za to trzymam kciuki,żeby się Wasze zdrowie poprawiło,żebyście nie musiały się tam męczyć. Biedronki i Lidla też nie mam,za to gratuluję Wam udanych zakupów Oraz udanych wizyt

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dzionka

ps.aha i się pochwalę,bo wszystkie się chwalą nowymi zdobyczami dla maleństwa,a ja wczoraj zaszalałam i poszłam na zakupy do H&M na dział ciążowy i kupiłam sobie kilka t-shirtów i lnianą tuniczkę a co,mi też się coś należy hehe
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:10   #324
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
domcia po tej najgorszej nocy ze skurczami, zanim zbudzilam tż-ta (bo bylo mi go szkoda budzić na pocztaku) miałam skurcz kazdy ponad 1,5 min. zanim przeszedł. Potem jak tż mi pomagał to tak 30sek. kazdy trwał. Ale to juz był ostry skurcz, bo stope mi wykreciło dosłownie. Miałam wrazenie ze ktos mi w noge wsadził drut i nie moglam nic sama z nia zrobić. Koszmar jakiś.
wydaje mi się, że poród będzie trudniejszy jednak)

Stary 2013-05-23, 11:11   #325
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
o porsze jak miło
wiesz tak sobie myślę, że Twój blog będzie dla mnie swego rodzaju pamiątką po tym co tu razem przechodzimy i jak będę na niego wchodzić po porodzie będzie mi przypominał i moje boje ciążowe Tym bardziej on mi bliski bo w końcu tego samego dnia test robiłyśmy
Stary 2013-05-23, 11:13   #326
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Witam się Brzuchatki w nowym wątku i w nowy dzień Tak lecicie,że bardzo ciężko mi się w rozmowę wbić Może zacznę od obiadu gulasz dzisiaj będzie,ale jeszcze nie wiem,czy z ziemniaczkami młodymi czy z kaszą.

Nie mam na co narzekac,bo czuję się Ok.to sobie z Wami na ten teamt nie pogadam. Za to trzymam kciuki,żeby się Wasze zdrowie poprawiło,żebyście nie musiały się tam męczyć. Biedronki i Lidla też nie mam,za to gratuluję Wam udanych zakupów Oraz udanych wizyt

ps.aha i się pochwalę,bo wszystkie się chwalą nowymi zdobyczami dla maleństwa,a ja wczoraj zaszalałam i poszłam na zakupy do H&M na dział ciążowy i kupiłam sobie kilka t-shirtów i lnianą tuniczkę a co,mi też się coś należy hehe
oh ja też lubię HM, szczegolnie wyprzedaże i przeceny haha
ale nie chodzę za często bo bym bankruta strzeliła hahah

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

czarownica no my łeb w łeb lecimy. ten sam dzień porodu i om))
zobaczymy która się pierwsza rozpakuje haha

Stary 2013-05-23, 11:13   #327
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

Kubuśku drogi, dobrze, że sięodzywasz i rób to jak najczęsciej. I wbijaj, nie przejmuj się, że lecimy i same za soba nie nadążamy
Stary 2013-05-23, 11:14   #328
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Idzia, gemini witaminy jeszcze ma w promocji, i parę rzeczy też, ale kurcze mogliby już uzupełnić zapasy bo strasznie dużo braków mają od momentu nieczynnej strony i "remontu".
a włosy po porodzie wypadają nie zawsze juz na początku, czasem 2-3 miesiace pożniej i dobrze brać witaminy bez przerwy. Pytałam ostatnio gina czy mam brac tez po porodzie a on, że lepiej tak bo dziecko będzie ze mnie ssało wszystko co najlepsze i żeby uchronić się przed anemia, brakami dobrze jechac na tych witaminach co w ciąży
no tak maja braki, np. bepanhten (nie wiem czy dobrze napisałam???) kupiłam razem z fotelikiem w agito, bo wyszło mnie taniej. Natomiast na lekach dla mnie, tż-ta, rzeczach dla maluszka duzo taniej wychodzi na gemini. Mam nadzieję, że będą trzymac cene femibionu na takim poziomie, bo ja mam jedno opakowanie na po porodzie, a nie chcialam az takich zapasow robic.

domcia z tym, że poród trudniejszy nie zaprzeczę, bo tez tak myslę. Ja Ci tak opisałam jak to wygląda, bo sama wczesnije miałam skurcze, ale tej jednej nocy dopiero zobaczyłam co to znaczy skurcz. A juz wczesniej cierpiałam i wydawało mi się ze juz gorzej byc nie moze. Już drugi dzien ledwo staję na nogę, bo miesnie sa obolałe.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-23 o 11:19
Stary 2013-05-23, 11:16   #329
czarownica1
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40949876]u mnie akurat bylo tak ze kladlam ignacka na boczku i spal... zreszta czest w nocy dzieci jedza spokojnie i nie nalykaja sie przy tym powietrza wiec nie trzeba odbijac... roznie pewnie bywa.. sama zobaczysz... ze zmiana pieluchy w nocy tez bylo tak ze dopoki robil przy jedzeniu kupe to go przebieralam i sie rozbudzal, ale jak siku to zostawialam po jakims czasie pieluche na cala noc tylko grubiej smarowalam pupe i spal troche lepiej

dzien dobry !
mam od rana taki zjazd psychiczny ze masakra rycze co chwile i nie mam z kim pogadac bo tz pracuje ciagle pracuje i nie gada ze mna... zwykle sobie radze ze wszystkim i nie potrzebuje wcale poklepywania po plecach ale teraz chyba dodatkowo hormony dzialaja bo czuje sie sama x 100!!!! :-(

zaraz wbijam sie na ogrodek zeby cos zaczac robic bo zwariuje!!!

oliath jak przyklejalas material na drewno to co robilas zeby sie nie prul na koncach ??? bo u mnie masakra :-([/QUOTE]

nie rycz mała, nie rycz... bo jak ryknę z Tobą to będziesz mnie miała na sumieniu
Stary 2013-05-23, 11:18   #330
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath ja sobie tak wlasnie ostatnio myslalam czy porod tak boli jak surcze lydek. Wiadomo, ze to beda skurcze macicy, ale czy to jest podobne uczucie???
Ha.
Te porodowe to na poczatku przy rozwieraniu bola jak na okres, tylko coraz mocniej kolejne i dluzej, najgorsze sa krzyzowe taki bolesny okres x 100
Te parte to juz ciezko powiedziec, bo nie ogarniasz, instynkt calkowicie przejmuje kontrole nad cialem uczucie jak na kupke, tylko x 1000. Nie umiem Ci powiedziec, czy i jak to boli. W sumie napierajaca glowka tak dociska zakonczenia nerwowe, ze swoiscie znieczula cale krocze - dlatego wlasnie nie czujesz np. naciecia czy pekniecia w ogole
Cytat:
Oliath-

Niedobór potasu - objawy

• figi suszone – 938 mg
  • awokado – 600 mg
  • banany – 395 mg
  • ziemniaki – 357 mg
  • seler – 320 mg
  • kiwi – 290 mg
  • pomidory – 282 mg
  • grejpfruty – 277 mg

Dzieki Ci dobra kobieto rzeczywiscie pasuje jak ulal wiec to potasik jednak
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości