|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
w ogóle to bardzo dużo było ciuszków w rozmiarze L, średnio w M a mało w S...Cytat:
a jaki rozmiar nosisz na codzień?
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#2552 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ktosiula zdówka
Antibia i jak się czujesz? Kabriela trzymaj się tam jakoś Historie z majtkami i spodniami od piżamek [QUOTE=jezzka;40940012[/QUOTE] Witaj Ja zawsze chciałam dwójkę, drugie dużo szybciej niż jest, ale to życie zweryfikowało jak się mała pojawiła i wszystko poprzestawiała, to ju,ż się tak szybko nie chciało Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję udanej wizyty i wszystkich pozostałych tez, bo widze, że mi sporo postów nie pocytowało Cytat:
i jeszcze kawał czasu do 5tego mam, a tu takie kuku Cytat:
Cytat:
U nas za to przy tych półkach było tyle ciężarówek, że aż się śmiałam z takiego zlotu brzuszków ![]() Dziewczyny powodzneia na dzisiejszych wizytach Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-05-23 o 11:01 |
|||||
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2554 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiedziałam, że coś w lidlu będzie, muszę obadać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja miałam płeć podglądaną tylko na połówkowym w pierwszej ciąży i się sprawdziło Cytat:
ja się bałam bliźniaków - żeby w drugiej ciąży nie było ![]() wczoraj wieczorem czułam już bardzo słabe kopniaczki |
||||||
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Dzastin08 co do planowania dzieci to my chcelismy 2 w odstepie 2-3 letnim z naciskiem na 2 ale jak widac bedzie prawie 3, gratuluje udanych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze, moja wczorajsza wizyta ok, na nastepna mam zrobic wszystkie badania moje dziecko przeszlo dzis samego siebie, od jakiegos czasu zrobil sie beksa z byle powodu, dzis przebudzil sie po 5, przyszedl do nas do lozka, ja mowie ide do toalety a ten za mna i wielki placz bo on chcial wode sposcic, no i od 5 nie spalismy juz,
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
|
#2559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
jak 36/38 to myślę że te spodnie z pasem to pewnie za duże będą na Ciebie ale może pod koniec ciąży Ci się przydadzą...
ja właśnie sobie słucham muzyki tak na chybił trafił na yt i Brunowi spodobała się Amy Whinehouse, zaczął mnie kopać teraz leci beyonce i już nie bardzo
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy nie macie problemów z kichaniem? jak ja kichne to matko mam taki ból brzucha czasem wogóle jak kicham musz sobie brzuch trzymać
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
ogólnie zauważyłam że częściej ostatnio kicham ale żeby mnie coś zabolało to nie....
|
|
|
#2564 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Podczytuję Was cały czas ale nie miałam ostatnio za bardzo czasu. Nadrobiłam wpisy od soboty Witam wszystkie nowe mamusie! czy Wy też macie bóle w kości ogonowej?? Czasami tak mnie boli, że aż mnie skręca. Może od siedzenia na krześle? Co do poduszki dla ciężarnych- chyba też taką kupię bo już się męczę w nocy, budzę się często, nie mogę znalezc odpowiedniej pozycji do spania. A brzuszek nie jest jeszcze duży. Cytat:
W ciągu całego dnia zjadłaś dwie porcje pomidorów tylko (może dwa pomidory) i ziemniaki. Mało produktów zawierających wapno, niekoniecznie chodzi o nabiał. Poza tym żadnych warzyw ani owoców. Nie ma też w tym jadłospisie dobrych tłuszczy, można by podjadać chociaż orzechy, zrobic sałatkę z dodatkiem oliwy. Nie chodzi o to aby jeść na siłę więcej jeśli się nie jest głodnym ale żeby dostarczyć sobie dużo wartości odżywczych z różnorodnych rodzajów jedzenia. Chyba, że masz ciągle mdłości/wymioty i nie możesz zbyt wiele włożyć do ust. Ja staram się odżywiać bardzo dobrze, odstawiłam słodycze i słone przekąski, nie słodzę. Piję dużo wody wysokozmineralizowanej (Kryniczanka, Muszynianka) Staram się jeść co 2-3 godziny małe porcje. Cytat:
U mnie cena za usg genetyczne w 12 tygodniu wyniosła tak samo jak za normalną wizytę z usg czyli 150 zł. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi lekarz zabronił ze względu na duże ryzyko kolizji/upadku. Nigdy ni przewidzisz ,że się potkniesz, ktoś na Ciebie wpadnie/popchnie Cię itp. Cytat:
Czy któraś z Was ma doświadczenie z wózkiem bugaboo cameleon? Prawdopodobnie kupimy używany od kuzyna, czytałam opinie- w większości pozytywne ale zdarzają się też negatywne. Kolejne pytanie Jak jesteście na wizycie to lekarz za każdym razem Was bada na fotelu? Mnie tak. Rozmawiałam z koleżanką położną i powiedziała mi abym na kolejnej wizycie spytała doktora czy badanie wewnętrzne jest konieczne? Szyjkę może mi sprawdzić na usg podobno a badanie na fotelu to świetna droga do złapania infekcji.Zrobiła mi się afta na dziąśle, przeszłam całe miasto , każdą aptekę w poszukiwaniu preparatu, który na mnie działa ( mało popularny- nigdzie go nie ma) a jak już się okazało,że go nigdzie nie ma to chciałam go zamówić i spytałam czy jest ok dla kobiet w ciąży ale nie jest W składzie ma same mocne kwasy. dziewczyny polecam Wam książkę Pawła Zawitkowskiego, fajnie się czyta: http://www.mamotatocotynato.pl/ a dziewczynom angielskojęzycznym świetny film o życiu płodowym: http://topdocumentaryfilms.com/natio...c-in-the-womb/ Co sądzicie o pobieraniu krwi pępowinowej? Moim zdaniem super sprawa ale koszt.. ok. 2500 zł+ ok. 450 zł rocznie za przechowywanie
|
|
#2565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też myśllimy o dwójce, tylko w odstępie 2 lat. Przed ciążą też ciągle mówiliśmy o córci i teraz też o dzidzi mówimy ona Ciężko się będzie przestawić jak się okaże, że to chłopak W ogóle chciałabym 2 córeczki, ale wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe, płeć tak na prawdę nie ma znaczenia!
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- aksbarg "Kolejne pytanie Jak jesteście na wizycie to lekarz za każdym razem Was bada na fotelu? Mnie tak. Rozmawiałam z koleżanką położną i powiedziała mi abym na kolejnej wizycie spytała doktora czy badanie wewnętrzne jest konieczne? Szyjkę może mi sprawdzić na usg podobno a badanie na fotelu to świetna droga do złapania infekcji."wydaje mi się, ze lekarz wie lepiej co powinnien zrobić, mnie tez bada za każdym razem przede wszystkim miękość macicy przez usg tego nei sprawdzi....jak macica jest twarda to zły znak
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy mierzycie sobie temperaturę? Wiem że nie jest to konieczne, ale ja mam wrażenie że ciągle mam jakiś stan podgorączkowy. No i u mnie norma w ciągu dnia to 36,8 / 36,9. Kurde trochę wysoko, martwię się.
Co do bólów przy kichaniu, to ja mam takie ale tylko w pozycji leżącej, więc jak czuję się się kichnięcie zbliża, to szybko siadam
|
|
|
|
#2569 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
że stan podgorączkowy to ok 37 i kilka
|||
|
|
|
#2570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za kolejne tygodnie![]() Cytat:
![]() ja kupiłam: - czarne leginsy - i tu uwaga: normalnie nosze S/M (36-38), a wzielam 40-42 ale maja mi posluzyc do końca, maleć raczej nie będę - bialy top - L - ale wymienię na M nie ma co kupować na styk, szczególnie mamusie grudniowe , no chyba,ze chcecie nosic już teraz i tylko teraz
|
|||
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak czytam, że nie bierzecie witamin codziennie. Ja codziennie od kilku miesiecy biorę 2 tabletki DHA i jedną tabletke Femibionu Classic. To za dużo? nie powinnam brać? Gin mówi, że to okej...
|
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
mnie powiedział, ze w drugiej połowie ciązy zaczne brac witaminy ale moze ja poprostu miałam bardzo dobrze wyniki krwi
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2577 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc nie mały )Cytat:
często zapominam tzn w I trymestrze brałam codziennie ale teraz jak pamiętam a co do DHA to sprawdź z czego jest pozyskiwany bo jak z ryb to może mieć dużo metali szkodliwych i jak to mój lekarz mówi nie wiadomo gdzie te ryby hodowali a może niedaleko Czarnobylu albo Japonii że najlepszy jest kwas DHA z alg (pochodzenia roślinnego)
||
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Temperatura kobiet w ciąży jest podwyższona
choć ja mam cały czas 36,1 no ale nic mi nie jest oprócz tego że jest zimno ;/ Poza tym gratuluję kolejnych tygodni i kopniaków ![]() Krew pępowinowa... kiedyś o nią pytałam, fajna sprawa ale dość droga.. a mnie męczy mokry, uporczywy kaszel... dopiero co wyleczyłam się z zapalenia krtani i zatok to łapie mi coś płuca. :/ o matko, mam nadzieję,że będzie dobrze...
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
to dobrze
![]() co do witamin jeszcze to wiadomo, że te dostarczane w warzywach/owocach są o wieeeeele lepiej przyswajalne niż te w tabletkach dlatego nie wolno rezygnować z warzyw/owoców bo jemy tabletki, bo niby na nich jest napisane 100% dziennego zapotrzebowania a ile się z tego naprawdę wchłonie to druga sprawa i jak robimy sałatki to warto dodawać oliwy (nawet jak ktoś nie lubi) bo są witaminy A D E K które rozpuszczają się w tłuszczach i wtedy są lepiej wchłanialne uhh ale wywód zrobiłam
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
lusesita23 upolowałaś coś ładnego?
magalska dzięki za relacje, w takim razie chyba się wybiorę - o ile o tej godzinie jeszcze coś będzie Taszanta kurcze, ja nie wiem co z tymi lekarzami, moja lekarka mówi, że przed 18 tyg. nie zabiera się za zgadywanie płci, a ten od genetycznego (a taki miał super sprzęt) po prostu powiedział nie! kasias_84 tez tak mam z kichaniem! Tak mnie kłuje! Dziś znowu nie przespałam całej nocy, nie wiem co mi jest - po prostu nie mogę spać. A teraz po 3 dniach spokoju znowu wróciły potworne mdłości... Normalnie nie wytrzymam !!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

w ogóle to bardzo dużo było ciuszków w rozmiarze L, średnio w M a mało w S...
nacytowałam i znikło, ehhh...
Ślub 25.08.2012 

za wizyty!
i jeszcze kawał czasu do 5tego mam, a tu takie kuku 

normalnie wypiłam teraz duszkiem całą szkankę i po chwili mnie zemdliło i zaczęło kręcić się w głowie... może to byc od "przecukrzenia" bo w tych sokach to tyle cukru.........
ale data ważności jest ok... dziwna jestem.