Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 10:47   #2551
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

ja też jestem po lidlowych zakupach.
Niestety najmniejsze rozmiary to 36 i S (to i tak pojedyncze sztuki), ale legginsy sa świetne, właśnie je wciągnęłam na tyłek. Kupiłam też jeansy - w wersji granatowej. Fajne są też topy, bokserki ciążowe - niestety niewielki wybór kolorów, białe, czarne i w marynarskie paski. Kpuiłam każdego po jednym, ale najmniejszy rozmiar to S a rozmiarówka jest zwyżona. No i staniki do karmienia, tyle że jeśli chodzi o wzory to niezbyt ładne, ostatecznie wzięłam jeden. Ogólnie powiem wam że przy tej odzieży ciążowej to więcej się kręciło grubasków niż ciężarówek
to tak jak u mnie w ogóle to bardzo dużo było ciuszków w rozmiarze L, średnio w M a mało w S...
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Gdzieś mi się cytowanie wcięło nacytowałam i znikło, ehhh...

Issia gratuluję USG

Trzymaj się na tym pogrzebie, bardzo Ci współczuje kochana

Ojjjj oby wszystko przeszło jak ręką odjął.

Ja wysłałam męża do Lidla, ale znając jego to tam dotrze o 20 i już niczego nie będzie :P
Poluję na leginsy i te spodnie z pasem, ale teraz się zastanawiam czy rozmiar S nie będzie na mnie za duży....
A te leginsy to normalną rozmiarówkę mają?

Właśnie gotuję sobie rosolek na moje choróbsko. Dzisiaj bez gorączki ale za to kaszel męczy...
Doczytałam na wydruku z USG, że przewidywany TP wychodzi na 4.12 - heheh Czyli pewnie będę grudniową mamusią!
leginsy to rozmiarówka chyba normalna, przynajmniej wg mnie a jaki rozmiar nosisz na codzień?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:59   #2552
anulka2205
Wtajemniczenie

ktosiula zdówka

Antibia i jak się czujesz?

Kabriela trzymaj się tam jakoś

Historie z majtkami i spodniami od piżamek

[QUOTE=jezzka;40940012[/QUOTE]

Witaj

Ja zawsze chciałam dwójkę, drugie dużo szybciej niż jest, ale to życie zweryfikowało jak się mała pojawiła i wszystko poprzestawiała, to ju,ż się tak szybko nie chciało

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Taką podstawkę mam w pracy dla drugiego dzieciaczka, jak zostaję z dwójką. I to jest w sumie fajna sprawa, jak się starsze zmęczy to można go na chwilę zabrać i przewieźć na podstawce. Nie jest ciężkie, nie trzeba dźwigać. Lepsza taka podstawka niż niesienie dwu albo i trzylatka a do tego prowadzenie wózka z maluszkiem.
Gratulacje za egz.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Uploaded with ImageShack.us
Urocze

Gratuluję udanej wizyty i wszystkich pozostałych tez, bo widze, że mi sporo postów nie pocytowało

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Witamy się z Jr w skończonym 17tc!
Tym samym jutro zaczynamy 18tc i 5ty m-c

...i dziś wizyta

Anoula, ola, acelinka - za wizyty!
naan - bardzo się cieszę, że na usg wszystko ok

żyłam w błogiej nieświadomości że jestem ciągle w 4 miesiącu i jeszcze kawał czasu do 5tego mam, a tu takie kuku bo mamy podobny termin , nie ogarniam czasu ostatnio

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
oooo to niedługo imprezka?

hihihi ja życzę jak najlepiej mojej przyjaciółki znajoma (ok 33 lat) ma już 13 letnie dziecko, 7 letnie, jakieś 1,5 roku temu wpadli i mają 0,5 roczne i teraz zamiast się zabezpieczać (ona mówiła mu że bierze tabletki ale szkoda jej kasy było) to znowu wpadli i się okazało że bliźniaki a najlepsze jest to że tylko ona pracuje, on jakiś rok temu stracił pracę (a dość dobrze w poprzedniej zarabiał) i teraz za najniższą krajową to on nie pójdzie robić i woli przed tv gnić a ona w ciąży z bliźniakami a pracuje na 12stki w jakiejś przetwórni ryb (chyba na zlecenie), właściciel tej przetwórni zaproponował żeby albo ona przychodziła do pracy na 6h i później jej mąż na 6h albo niech on całkiem za nią przychodzi to on powiedział że to przecież taka sama kasa będzie wpływać do budżetu domowego więc po co on ma iść robić? szczerze ubiłabym takiego męża!
dla mnie to nie facet

Cytat:

ja też jestem po lidlowych zakupach.
Niestety najmniejsze rozmiary to 36 i S (to i tak pojedyncze sztuki), ale legginsy sa świetne, właśnie je wciągnęłam na tyłek. Kupiłam też jeansy - w wersji granatowej. Fajne są też topy, bokserki ciążowe - niestety niewielki wybór kolorów, białe, czarne i w marynarskie paski. Kpuiłam każdego po jednym, ale najmniejszy rozmiar to S a rozmiarówka jest zwyżona. No i staniki do karmienia, tyle że jeśli chodzi o wzory to niezbyt ładne, ostatecznie wzięłam jeden. Ogólnie powiem wam że przy tej odzieży ciążowej to więcej się kręciło grubasków niż ciężarówek
Ja kupiłam legginsy pary i biustonosz, ale zwykły tylko większy
U nas za to przy tych półkach było tyle ciężarówek, że aż się śmiałam z takiego zlotu brzuszków

Dziewczyny powodzneia na dzisiejszych wizytach

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-05-23 o 11:01
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:01   #2553
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Mi lekarz polecił żurawinę na nieprzespane noce przez pęcherz. Kupiłam w aptece herbatę z żurawiną i mi pomogło
Kurde musze sprobowac , ja juz jestem na etapie ze wytrzymuje do rana z sikaniem ale pozniej jakby mnie bolal pusty pecherz!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:01   #2554
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Chodzę prywatnie i jestem przyzwyczajona do wizyty z USG,może dlatego czuję delikatny niedosyt..

Przeboleję to jakoś
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dobrze że wszystko ok a na USG zawsze możesz gdzieś pójść

Faaaajny wóz! mój gin też za każdym razem robił mi USG :P

myślę, ze te USG z NFZ to jest tez zależne od lekarza ile zrobi
ja też chodzę prywatnie, ale moja dr nie robi usg co wizytę (tak było w pierwszej ciąży). Ma rozsądne podejście do tego, zresztą ja też. Nie potrzebuję usg na każdej wizycie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

mnie aż świerzbi,żeby już coś kupić z ubranek,ale jeszcze jestem twarda

jutro ide z kolezanka do Lidla (już przed 8!), zobaczę co wyhaczę dla siebie z tych ciążowych ciuszków

podziwiam ją - ona jest już w 22 tyg., ale jeszcze nic dla maleństwa nie kupiła.twarda jest
można zacząć kupować neutralne kolorki
nie wiedziałam, że coś w lidlu będzie, muszę obadać

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No ja czesto mam tak jakbym dolna czesc brzucha miala mega ciezka , czasem troche twarda ale np tylko prawa albo lewa strona. Takie uczucie ciagniecia w dol, z tym ze nigdy nie boli I nie kłuje .. Pytam Was bo jakbym zapytała lekarza to pewnie paracetamol bym dostała w odpowiedzi ..

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

To jesli to takie uczucie jak wtedy kiedy podobno macica mi sie stawiala to napewno tego wiecej nie mialam . Dziekuje *

na takie twardnienia najlepsza nospa, można nawet 3x dziennie brać

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Słuchajcie babki, czy na usg prenetalnym możliwe jest stwierdzenie płci? ja idę na takie usg we wt to wtedy u mnie będzie 12tydz i 4 dzień ciązy. naczytałam się , że niekórym kobietkom lekarz powiedział juz w 11 tyg ciązy)
może się udać, ale nie koniecznie
ja miałam płeć podglądaną tylko na połówkowym w pierwszej ciąży i się sprawdziło

Cytat:
hihihi ja życzę jak najlepiej mojej przyjaciółki znajoma (ok 33 lat) ma już 13 letnie dziecko, 7 letnie, jakieś 1,5 roku temu wpadli i mają 0,5 roczne i teraz zamiast się zabezpieczać (ona mówiła mu że bierze tabletki ale szkoda jej kasy było) to znowu wpadli i się okazało że bliźniaki a najlepsze jest to że tylko ona pracuje, on jakiś rok temu stracił pracę (a dość dobrze w poprzedniej zarabiał) i teraz za najniższą krajową to on nie pójdzie robić i woli przed tv gnić a ona w ciąży z bliźniakami a pracuje na 12stki w jakiejś przetwórni ryb (chyba na zlecenie), właściciel tej przetwórni zaproponował żeby albo ona przychodziła do pracy na 6h i później jej mąż na 6h albo niech on całkiem za nią przychodzi to on powiedział że to przecież taka sama kasa będzie wpływać do budżetu domowego więc po co on ma iść robić? szczerze ubiłabym takiego męża!
zatłukłabym

Cytat:
ja bardzo chciałam bliźniaki ale u nas w rodzinie nie ma żadnych
ja się bałam bliźniaków - żeby w drugiej ciąży nie było

wczoraj wieczorem czułam już bardzo słabe kopniaczki raz za razem Dzidziol kopał mąż niecierpliwie czeka, aż coś przez brzuch będzie mógł poczuć
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:03   #2555
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Słuchajcie babki, czy na usg prenetalnym możliwe jest stwierdzenie płci? ja idę na takie usg we wt to wtedy u mnie będzie 12tydz i 4 dzień ciązy. naczytałam się , że niekórym kobietkom lekarz powiedział juz w 11 tyg ciązy)
Mysle ze w 11 tygodniu to zgadywanka. W UK szpitale maja takie regulaminy ze nawet jak cos lekarz widzi to nie wilno mu ujawnic do 19 tygodnia

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-23, 11:05   #2556
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
ja też chodzę prywatnie, ale moja dr nie robi usg co wizytę (tak było w pierwszej ciąży). Ma rozsądne podejście do tego, zresztą ja też. Nie potrzebuję usg na każdej wizycie

można zacząć kupować neutralne kolorki
nie wiedziałam, że coś w lidlu będzie, muszę obadać

na takie twardnienia najlepsza nospa, można nawet 3x dziennie brać

może się udać, ale nie koniecznie
ja miałam płeć podglądaną tylko na połówkowym w pierwszej ciąży i się sprawdziło

zatłukłabym

ja się bałam bliźniaków - żeby w drugiej ciąży nie było

wczoraj wieczorem czułam już bardzo słabe kopniaczki raz za razem Dzidziol kopał mąż niecierpliwie czeka, aż coś przez brzuch będzie mógł poczuć
Gratuluję kopniaczków

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-05-23, 11:05   #2557
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Dzastin08 co do planowania dzieci to my chcelismy 2 w odstepie 2-3 letnim z naciskiem na 2 ale jak widac bedzie prawie 3,

gratuluje udanych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze,

moja wczorajsza wizyta ok, na nastepna mam zrobic wszystkie badania

moje dziecko przeszlo dzis samego siebie, od jakiegos czasu zrobil sie beksa z byle powodu, dzis przebudzil sie po 5, przyszedl do nas do lozka, ja mowie ide do toalety a ten za mna i wielki placz bo on chcial wode sposcic, no i od 5 nie spalismy juz,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:10   #2558
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
oooo to niedługo imprezka?

I właśnie dlatego w UK antykoncepcja w UK jest do koloru do wyboru I za darmo. Przynajmniej tyle

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

Dzastin08 co do planowania dzieci to my chcelismy 2 w odstepie 2-3 letnim z naciskiem na 2 ale jak widac bedzie prawie 3,

gratuluje udanych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze,

moja wczorajsza wizyta ok, na nastepna mam zrobic wszystkie badania

moje dziecko przeszlo dzis samego siebie, od jakiegos czasu zrobil sie beksa z byle powodu, dzis przebudzil sie po 5, przyszedl do nas do lozka, ja mowie ide do toalety a ten za mna i wielki placz bo on chcial wode sposcic, no i od 5 nie spalismy juz,
udany

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-23, 11:12   #2559
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
I właśnie dlatego w UK antykoncepcja w UK jest do koloru do wyboru I za darmo. Przynajmniej tyle

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

udany

i tak powinno być

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 11:16   #2560
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
leginsy to rozmiarówka chyba normalna, przynajmniej wg mnie a jaki rozmiar nosisz na codzień?
Normalnie noszę 36/38.

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:19   #2561
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Normalnie noszę 36/38.

jak 36/38 to myślę że te spodnie z pasem to pewnie za duże będą na Ciebie ale może pod koniec ciąży Ci się przydadzą...

ja właśnie sobie słucham muzyki tak na chybił trafił na yt i Brunowi spodobała się Amy Whinehouse, zaczął mnie kopać teraz leci beyonce i już nie bardzo

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 11:20   #2562
kasias_84
Raczkowanie

Dziewczyny, czy nie macie problemów z kichaniem? jak ja kichne to matko mam taki ból brzucha czasem wogóle jak kicham musz sobie brzuch trzymać
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:22   #2563
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasias_84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy nie macie problemów z kichaniem? jak ja kichne to matko mam taki ból brzucha czasem wogóle jak kicham musz sobie brzuch trzymać
ogólnie zauważyłam że częściej ostatnio kicham ale żeby mnie coś zabolało to nie....

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 11:25   #2564
aksbarg
Raczkowanie

Witam dziewczyny!
Podczytuję Was cały czas ale nie miałam ostatnio za bardzo czasu. Nadrobiłam wpisy od soboty
Witam wszystkie nowe mamusie!

czy Wy też macie bóle w kości ogonowej?? Czasami tak mnie boli, że aż mnie skręca. Może od siedzenia na krześle?

Co do poduszki dla ciężarnych- chyba też taką kupię bo już się męczę w nocy, budzę się często, nie mogę znalezc odpowiedniej pozycji do spania. A brzuszek nie jest jeszcze duży.

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
No też tak mi sie wydawało, że może i jem mało, nie wymiotuje- jestem w 4 miesiacu ciazy- ale jesli nie ssie mnie po brzuchu nie powinnam jesc na sile

Ok zjem serek homogenizowany, ale dlatego, że jest otwary i szkoda, żeby stał i sie zepsuł do rana.

Moj jadlospis: Śniadanie:1 kromka chleba z szynka krakowska (bez masła) do tego pomidor.
Czasami 2 śniadania w formie serka homogenizowanego.
Obiad 1. danie (1. danie jest zazwyczaj ale nie zawsze) np. zupa pomidorowa, rosol, barszcz ogorkowy
Obiad2. danie: udko z kurczaka z ziemniakami.
Kolacja: kromka z szynka i pomidorem.

czasami jakiś lód się znajdzie po drodze

Mysle, ze nie jest tak zle chyba.
Szczerze? Moim zdaniem jedzenie jest za mało róznorodne.
W ciągu całego dnia zjadłaś dwie porcje pomidorów tylko (może dwa pomidory) i ziemniaki. Mało produktów zawierających wapno, niekoniecznie chodzi o nabiał. Poza tym żadnych warzyw ani owoców. Nie ma też w tym jadłospisie dobrych tłuszczy, można by podjadać chociaż orzechy, zrobic sałatkę z dodatkiem oliwy. Nie chodzi o to aby jeść na siłę więcej jeśli się nie jest głodnym ale żeby dostarczyć sobie dużo wartości odżywczych z różnorodnych rodzajów jedzenia.
Chyba, że masz ciągle mdłości/wymioty i nie możesz zbyt wiele włożyć do ust.
Ja staram się odżywiać bardzo dobrze, odstawiłam słodycze i słone przekąski, nie słodzę. Piję dużo wody wysokozmineralizowanej (Kryniczanka, Muszynianka) Staram się jeść co 2-3 godziny małe porcje.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Mój dzidziuś w 12t3dn miał rowne 6cm wiec kazdy inaczej
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Mój w 12 tyg miał 5,23 cm. Ciekawe jak będzie w czerwcu na kolejnym USG.
Mój podobnie-miał 5,65 cm w 12t2d wg USG ale myślę,że nie ma się czym przejmować, przecież każdy dzieciaczek się rozwija w innym tempie.

U mnie cena za usg genetyczne w 12 tygodniu wyniosła tak samo jak za normalną wizytę z usg czyli 150 zł.

Cytat:
Dziewczynki! ja powoli spadam bo zaraz wychodze z pracy
wiem, ze to nie temat na ten wątek ale musiałam dziś uśpić (szczęście ze zaocznie) kota... strasznie mi przykro...
ale lepiej dla nie bo sie nei meczy

trzymajcie kciuki bo mam dzis wizyte jutro zdam relację co i jak
Bardzo współczuję .

Cytat:
Dziewczyny takie pytanie...
zapisałam sie juz na cwiczenia dla przyszłych mam ale są niestety raz w tygodniu po południu a ja pracuje wiec tylko popołudnie mi wchodzi w gre to nie wiecie czy mozna chodzić normalnie na basen?
Basen nawet wskazany

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was jeździ na rowerze?
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
A widzisz moj lekarz nie widzi przeciwskazań, jesli ciąża nie jest zagrożona, oczywiście po asfalcie tylko i krótkie wyprawy,( oczywiście na rowerze typowo damskiem,tzw.holenderka) własnie próbuje się zorientować czy tylko ja jeżdzę

Mi lekarz zabronił ze względu na duże ryzyko kolizji/upadku. Nigdy ni przewidzisz ,że się potkniesz, ktoś na Ciebie wpadnie/popchnie Cię itp.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
sorki że Wam zanudzam o sobie zaś........:/
Jako że lekarz kazał mi pić ok. 4 litry dziennie to stwierdziłam że 1l soku "KUBUS" 2 duże herbaty ( rano i wieczorem piję po kubku 500ml) i reszta czyli 2 litry woda. NO ale po tych sokach kubuś, pysio itd jest mi słabo normalnie wypiłam teraz duszkiem całą szkankę i po chwili mnie zemdliło i zaczęło kręcić się w głowie... może to byc od "przecukrzenia" bo w tych sokach to tyle cukru......... ale data ważności jest ok... dziwna jestem.
Możesz też pic np. szklankę mleka/ jogurtu pitnego, koktajle z owoców i mleka, zrobić zupę- to też się liczy jako płyny, a łatwiej wkomponować w posiłki. Ciężko wypic dziennie 4 litry.. co chwilę trzeba latać na siku. Ja nie daję rady z 2-3 litrami.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z wózkiem bugaboo cameleon? Prawdopodobnie kupimy używany od kuzyna, czytałam opinie- w większości pozytywne ale zdarzają się też negatywne.

Kolejne pytanie Jak jesteście na wizycie to lekarz za każdym razem Was bada na fotelu? Mnie tak. Rozmawiałam z koleżanką położną i powiedziała mi abym na kolejnej wizycie spytała doktora czy badanie wewnętrzne jest konieczne? Szyjkę może mi sprawdzić na usg podobno a badanie na fotelu to świetna droga do złapania infekcji.

Zrobiła mi się afta na dziąśle, przeszłam całe miasto , każdą aptekę w poszukiwaniu preparatu, który na mnie działa ( mało popularny- nigdzie go nie ma) a jak już się okazało,że go nigdzie nie ma to chciałam go zamówić i spytałam czy jest ok dla kobiet w ciąży ale nie jest
W składzie ma same mocne kwasy.

dziewczyny polecam Wam książkę Pawła Zawitkowskiego, fajnie się czyta:
http://www.mamotatocotynato.pl/

a dziewczynom angielskojęzycznym świetny film o życiu płodowym:
http://topdocumentaryfilms.com/natio...c-in-the-womb/

Co sądzicie o pobieraniu krwi pępowinowej? Moim zdaniem super sprawa ale koszt.. ok. 2500 zł+ ok. 450 zł rocznie za przechowywanie
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:26   #2565
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
My jeszcze przed moją ciążą zawsze mówiliśmy,ze chcielibyśmy córeczkę ale jak już zaszłam w tą ciąże to nam to obojętne zwłaszcza,że to pierwsze Nasze dziecko.

A tak w ogole to planujecie w przyszłosci więcej dzieciaczków?

Jak wszystko nam się będzie dobrze układać to chcemy dwójkę ale w odstępie 4-5 lat

My też myśllimy o dwójce, tylko w odstępie 2 lat. Przed ciążą też ciągle mówiliśmy o córci i teraz też o dzidzi mówimy ona Ciężko się będzie przestawić jak się okaże, że to chłopak W ogóle chciałabym 2 córeczki, ale wiadomo najważniejsze żeby było zdrowe, płeć tak na prawdę nie ma znaczenia!
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:26   #2566
anulka2205
Wtajemniczenie

Mnie dopadła alergia więc kicham i prycham :/ na szczęście bezboleśnie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-05-23, 11:31   #2567
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:
ogólnie zauważyłam że częściej ostatnio kicham ale żeby mnie coś zabolało to nie....
moze sie powinnam lekarza podpytać...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

aksbarg
"Kolejne pytanie Jak jesteście na wizycie to lekarz za każdym razem Was bada na fotelu? Mnie tak. Rozmawiałam z koleżanką położną i powiedziała mi abym na kolejnej wizycie spytała doktora czy badanie wewnętrzne jest konieczne? Szyjkę może mi sprawdzić na usg podobno a badanie na fotelu to świetna droga do złapania infekcji."
wydaje mi się, ze lekarz wie lepiej co powinnien zrobić, mnie tez bada za każdym razem przede wszystkim miękość macicy przez usg tego nei sprawdzi....jak macica jest twarda to zły znak
Stary 2013-05-23, 11:34   #2568
nena1984
Zakorzenienie

dziewczyny, czy mierzycie sobie temperaturę? Wiem że nie jest to konieczne, ale ja mam wrażenie że ciągle mam jakiś stan podgorączkowy. No i u mnie norma w ciągu dnia to 36,8 / 36,9. Kurde trochę wysoko, martwię się.

Co do bólów przy kichaniu, to ja mam takie ale tylko w pozycji leżącej, więc jak czuję się się kichnięcie zbliża, to szybko siadam

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:38   #2569
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Podczytuję Was cały czas ale nie miałam ostatnio za bardzo czasu. Nadrobiłam wpisy od soboty
Witam wszystkie nowe mamusie!

czy Wy też macie bóle w kości ogonowej?? Czasami tak mnie boli, że aż mnie skręca. Może od siedzenia na krześle?

Co do poduszki dla ciężarnych- chyba też taką kupię bo już się męczę w nocy, budzę się często, nie mogę znalezc odpowiedniej pozycji do spania. A brzuszek nie jest jeszcze duży.

Szczerze? Moim zdaniem jedzenie jest za mało róznorodne.
W ciągu całego dnia zjadłaś dwie porcje pomidorów tylko (może dwa pomidory) i ziemniaki. Mało produktów zawierających wapno, niekoniecznie chodzi o nabiał. Poza tym żadnych warzyw ani owoców. Nie ma też w tym jadłospisie dobrych tłuszczy, można by podjadać chociaż orzechy, zrobic sałatkę z dodatkiem oliwy. Nie chodzi o to aby jeść na siłę więcej jeśli się nie jest głodnym ale żeby dostarczyć sobie dużo wartości odżywczych z różnorodnych rodzajów jedzenia.
Chyba, że masz ciągle mdłości/wymioty i nie możesz zbyt wiele włożyć do ust.
Ja staram się odżywiać bardzo dobrze, odstawiłam słodycze i słone przekąski, nie słodzę. Piję dużo wody wysokozmineralizowanej (Kryniczanka, Muszynianka) Staram się jeść co 2-3 godziny małe porcje.

Mój podobnie-miał 5,65 cm w 12t2d wg USG ale myślę,że nie ma się czym przejmować, przecież każdy dzieciaczek się rozwija w innym tempie.

U mnie cena za usg genetyczne w 12 tygodniu wyniosła tak samo jak za normalną wizytę z usg czyli 150 zł.

Bardzo współczuję .

Basen nawet wskazany

Mi lekarz zabronił ze względu na duże ryzyko kolizji/upadku. Nigdy ni przewidzisz ,że się potkniesz, ktoś na Ciebie wpadnie/popchnie Cię itp.

Możesz też pic np. szklankę mleka/ jogurtu pitnego, koktajle z owoców i mleka, zrobić zupę- to też się liczy jako płyny, a łatwiej wkomponować w posiłki. Ciężko wypic dziennie 4 litry.. co chwilę trzeba latać na siku. Ja nie daję rady z 2-3 litrami.

Czy któraś z Was ma doświadczenie z wózkiem bugaboo cameleon? Prawdopodobnie kupimy używany od kuzyna, czytałam opinie- w większości pozytywne ale zdarzają się też negatywne.

Kolejne pytanie Jak jesteście na wizycie to lekarz za każdym razem Was bada na fotelu? Mnie tak. Rozmawiałam z koleżanką położną i powiedziała mi abym na kolejnej wizycie spytała doktora czy badanie wewnętrzne jest konieczne? Szyjkę może mi sprawdzić na usg podobno a badanie na fotelu to świetna droga do złapania infekcji.

Zrobiła mi się afta na dziąśle, przeszłam całe miasto , każdą aptekę w poszukiwaniu preparatu, który na mnie działa ( mało popularny- nigdzie go nie ma) a jak już się okazało,że go nigdzie nie ma to chciałam go zamówić i spytałam czy jest ok dla kobiet w ciąży ale nie jest
W składzie ma same mocne kwasy.

dziewczyny polecam Wam książkę Pawła Zawitkowskiego, fajnie się czyta:
http://www.mamotatocotynato.pl/

a dziewczynom angielskojęzycznym świetny film o życiu płodowym:
http://topdocumentaryfilms.com/natio...c-in-the-womb/

Co sądzicie o pobieraniu krwi pępowinowej? Moim zdaniem super sprawa ale koszt.. ok. 2500 zł+ ok. 450 zł rocznie za przechowywanie
kobiety w ciąży/karmiące powinny pić wodę źródlaną a nie wysokozmineralizowaną... co do badania mnie też bada palpacyjnie (ręcznie) ale zawsze jest w rękawiczkach... a moja gin nie ma usg w gabinecie

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
moze sie powinnam lekarza podpytać...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

aksbarg
"Kolejne pytanie Jak jesteście na wizycie to lekarz za każdym razem Was bada na fotelu? Mnie tak. Rozmawiałam z koleżanką położną i powiedziała mi abym na kolejnej wizycie spytała doktora czy badanie wewnętrzne jest konieczne? Szyjkę może mi sprawdzić na usg podobno a badanie na fotelu to świetna droga do złapania infekcji."
wydaje mi się, ze lekarz wie lepiej co powinnien zrobić, mnie tez bada za każdym razem przede wszystkim miękość macicy przez usg tego nei sprawdzi....jak macica jest twarda to zły znak
myślę że zapytać nie zaszkodzi
Cytat:
dziewczyny, czy mierzycie sobie temperaturę? Wiem że nie jest to konieczne, ale ja mam wrażenie że ciągle mam jakiś stan podgorączkowy. No i u mnie norma w ciągu dnia to 36,8 / 36,9. Kurde trochę wysoko, martwię się.

Co do bólów przy kichaniu, to ja mam takie ale tylko w pozycji leżącej, więc jak czuję się się kichnięcie zbliża, to szybko siadam
czytałam gdzieś że u kobiet w ciąży temp 36,9 to nie jest stan podgorączkowy, bo my teraz jesteśmy inkubatorami i możemy mieć wyższą temp że stan podgorączkowy to ok 37 i kilka

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 11:41   #2570
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Hej! Mam nadzieję, że przyjmujecie jeszcze nowe mamy

Mam na imię Iza, 24 l, TM 22.11

To moja pierwsza ciąża. Prawdopodobnie będzie chłopak Wklejam (o ile mi się uda bo to mój pierwszy post na wizażu) zdjęcie z ostatniej wizyty (07.05)
Witamy! Ale się ładnie rozkraczył do zdjęcia podobnie jak mój
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:48   #2571
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Witamy się z Jr w skończonym 17tc!
Tym samym jutro zaczynamy 18tc i 5ty m-c

...i dziś wizyta

Anoula, ola, acelinka - za wizyty!
naan - bardzo się cieszę, że na usg wszystko ok
koala - tak bez bielizny? No wiesz! I spodnie Cię nie uwierały?
ktosiula - za usg! I kuruj się dziewczyno!
Antibia - i jak tam?
jezzka - witaj! Oczywiście, że przyjmujemy! Im nas więcej, tym weselej Piękny dzieć!
maomami - brawa za egzamin! Zuch dziewczyna
De - kochany mąż! Takie gesty znaczą najwięcej
issia - bardzo się cieszę, że na wizycie ok
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
My się witamy w 11 tygodniu dzis idziemy podgladać Juniora ale dopiero wieczorem jak ja wytrzymam do tego czasu :x
za kolejne tygodnie
Cytat:
Właśnie wróciłam z lidla po raz drugi dziś, niestety musiałam dygać drugi raz żeby wymienić koszulki a więc zakupiłam
- 2 pary leginsów szare i czarne (są po prostu nieziemskie, miękkie w dotyku, wygodne, nie prześwitują),
- 2 topy biały i w paski i tu uwaga jest zawyżona rozmiarówka na początku wzięłam rozm M który okazał się mega za duży (chociaż to mój normalny rozmiar) jakbym ubrała worek i poleciałam wymienić na S,
- granatowe spodnie z pasem (i tu również zawyżona rozmiarówka normalnie noszę raczej L a tu mogłam spokojnie wziąć rozm S ale nie było w kolorze granatowym więc wzięłam rozm M troszkę są teraz za duże ale myślę że jak brzuch jeszcze urośnie to będzie okej)
i wsio co do tych spodni jeansowych to tylko na nie zerknęłam, są one bez pasa tylko na taką gumkę więc od razu je odrzuciłam

ja kupiłam:
- czarne leginsy - i tu uwaga: normalnie nosze S/M (36-38), a wzielam 40-42
ale maja mi posluzyc do końca, maleć raczej nie będę
- bialy top - L - ale wymienię na M

nie ma co kupować na styk, szczególnie mamusie grudniowe, no chyba,ze chcecie nosic już teraz i tylko teraz
Stary 2013-05-23, 11:54   #2572
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dziewczyny tak czytam, że nie bierzecie witamin codziennie. Ja codziennie od kilku miesiecy biorę 2 tabletki DHA i jedną tabletke Femibionu Classic. To za dużo? nie powinnam brać? Gin mówi, że to okej...

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:56   #2573
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

dokładnie tak jak Magalska napisała, nie masz się czym martwić

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-05-23, 11:56   #2574
kasias_84
Raczkowanie

mnie powiedział, ze w drugiej połowie ciązy zaczne brac witaminy ale moze ja poprostu miałam bardzo dobrze wyniki krwi
Stary 2013-05-23, 11:58   #2575
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam gdzieś że u kobiet w ciąży temp 36,9 to nie jest stan podgorączkowy, bo my teraz jesteśmy inkubatorami i możemy mieć wyższą temp że stan podgorączkowy to ok 37 i kilka
to mnie uspokoiłaś trochę

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:59   #2576
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam, że nie bierzecie witamin codziennie. Ja codziennie od kilku miesiecy biorę 2 tabletki DHA i jedną tabletke Femibionu Classic. To za dużo? nie powinnam brać? Gin mówi, że to okej...
Mi też gin kazał łykac i biorę codziennie, ale z tego co dziewczyny p[iszą to lekarze/pielęgniarki mówią im o tym, że dziecko za "grube" się może po witaminach rodzić i lepiej dostarczac naturalnie. Ja w tamtej ciązy łykałam ile mi kazął i mała się urodziła z normalną wagą, to teraz też nie dyskutuje. Chociaz też się zastanawiałam przez chwilę. Tylko że jak pomyślę o tym naturalnych witaminach i innych dobrociach co są w kupowanych warzywach i owocach, to łykam i nie mam pytań

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-05-23, 12:00   #2577
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
za kolejne tygodnie

ja kupiłam:
- czarne leginsy - i tu uwaga: normalnie nosze S/M (36-38), a wzielam 40-42
ale maja mi posluzyc do końca, maleć raczej nie będę
- bialy top - L - ale wymienię na M

nie ma co kupować na styk, szczególnie mamusie grudniowe, no chyba,ze chcecie nosic już teraz i tylko teraz
też leginsy wzięłam 40-42, ale nie są bardzo opięte i też mi mają posłużyć długo ale co do tych koszulek to naprawdę ja w M się topiłam (zwłaszcza w biuście a mam rozmiar 80 DD więc nie mały )
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
ja też nie biorę codziennie często zapominam tzn w I trymestrze brałam codziennie ale teraz jak pamiętam a co do DHA to sprawdź z czego jest pozyskiwany bo jak z ryb to może mieć dużo metali szkodliwych i jak to mój lekarz mówi nie wiadomo gdzie te ryby hodowali a może niedaleko Czarnobylu albo Japonii że najlepszy jest kwas DHA z alg (pochodzenia roślinnego)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 12:03   #2578
ryba91
Zakorzenienie

Temperatura kobiet w ciąży jest podwyższona
choć ja mam cały czas 36,1 no ale nic mi nie jest oprócz tego że jest zimno ;/

Poza tym gratuluję kolejnych tygodni i kopniaków

Krew pępowinowa... kiedyś o nią pytałam, fajna sprawa ale dość droga..

a mnie męczy mokry, uporczywy kaszel... dopiero co wyleczyłam się z zapalenia krtani i zatok to łapie mi coś płuca. :/ o matko, mam nadzieję,że będzie dobrze...
Stary 2013-05-23, 12:04   #2579
magalska
Zadomowienie

Cytat:
to mnie uspokoiłaś trochę
to dobrze

co do witamin jeszcze to wiadomo, że te dostarczane w warzywach/owocach są o wieeeeele lepiej przyswajalne niż te w tabletkach dlatego nie wolno rezygnować z warzyw/owoców bo jemy tabletki, bo niby na nich jest napisane 100% dziennego zapotrzebowania a ile się z tego naprawdę wchłonie to druga sprawa i jak robimy sałatki to warto dodawać oliwy (nawet jak ktoś nie lubi) bo są witaminy A D E K które rozpuszczają się w tłuszczach i wtedy są lepiej wchłanialne uhh ale wywód zrobiłam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-23, 12:04   #2580
naan0007
Raczkowanie

lusesita23 upolowałaś coś ładnego?
magalska dzięki za relacje, w takim razie chyba się wybiorę - o ile o tej godzinie jeszcze coś będzie
Taszanta kurcze, ja nie wiem co z tymi lekarzami, moja lekarka mówi, że przed 18 tyg. nie zabiera się za zgadywanie płci, a ten od genetycznego (a taki miał super sprzęt) po prostu powiedział nie!
kasias_84 tez tak mam z kichaniem! Tak mnie kłuje!

Dziś znowu nie przespałam całej nocy, nie wiem co mi jest - po prostu nie mogę spać. A teraz po 3 dniach spokoju znowu wróciły potworne mdłości... Normalnie nie wytrzymam !!!
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości