Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 12:01   #3031
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

O kurcze, współczuję Na pewno następnym razem będzie lepiej. ja też myślałam., że tego będzie do wypicia 75ml i naewet wymyśliłam, że wezmę sobie po prostu wodę w butelce z dodatkiem cytryny, ale jak to trzeba wypić 400 ml to już nie wiem...
400 ml? Ja miałam pełną szklankę czyli góra 300 ml i 75 g glukozy. Aż gęsta była.

Oj współczuję, następnym razem nastaw się może psychicznie, nie dopuszczaj myśli o pawiku i walcz do końca.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:01   #3032
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Wiecie, ja w ciąży jestem... TO i wrażliwa bardzo
u mnie też się zwiększyła wrażliwość, nawet zauważyłam rozchwianie emocjonalne
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przywitam się i ja Podczytuję Was czasem ale nie mam szans, żeby być na bieżąco.

Jestem mamą prawie 4-letniej Zuzi a teraz czekamy na synka Nadrabiać Was pewnie nie dam rady bo pracuję a po pracy to wiadomo ale będę udzielać się w miarę możliwości. Przyjmiecie mnie?
witaj!
Stary 2013-05-23, 12:02   #3033
teacherka
Zakorzenienie

Papalinko, ja też to miasto pokochałam, i ja i tż nie jesteśmy stąd, ale na studiach się poznaliśmy i tak już zostaliśmy Pięknie jest, zielono... Jak kiedyś będziecie /będziesz to zapraszam

Właśnie quixx dużo wygodniejszy był w aplikacji, bo teraz mam jakiś taki okropny psikacz któy mnie denerwuje, no ale działanie chyba to samo... Tylko może zasięg nie taki
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:02   #3034
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A mój tż był na stacji i wcisnęli mu napój energetyczny. Jeju jak on to otworzy i ja zapach poczuję to zwariuję. W ciąży to mi się zawsze zaostrza potrzeba na piwo, energetyki i wszystko co złe.
Ciekawe czy taki łyk energetyka albo np niebieskiego powerrada by zaszkodził znacząco?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:03   #3035
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
No niby nie wolno,ale to jest jedyna rzecz na kanapki ktora mi wchodzi...
To też jeszcze zależy, czy to jest salami salami, czy coś podobnego. tak jak np nie można jeść fety ani serów pleśniowych, a camembert (Turek) i niby-feta Favity sa z mleka pasteryzowanego, więc spokojnie można jeść

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:03   #3036
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Susanna, mam tę samą koszulę
Kobiieto, to ta glukoza dała Ci takiego kopa energetycznego czy Ty normalnie w ramach rozrywki bierzesz się za tapetowanie?
No co Ty - po glukozie to mi się niedobrze zrobiło i cały czas miałam TEN SMAK w ustach. Fuuj. A tapetować uwielbiam, kojarzy mi się to z szyciem, z cieciem tkanin więc to moja działa Tapeta czeka już drugi tydzień i cały czas myślę żeby wziąć i wytapetować tę ścianę w kuchni ewidentnie w ramach rozrywki

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:04   #3037
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
To też jeszcze zależy, czy to jest salami salami, czy coś podobnego. tak jak np nie można jeść fety ani serów pleśniowych, a camembert (Turek) i niby-feta Favity sa z mleka pasteryzowanego, więc spokojnie można jeść
No własnie te moje salami to takie ,,niby,,salami
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:09   #3038
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
A moja bedzie Liliana Aleksandra
Policzanko wogóle to mi się tak fajnie robi, jak ty napiszesz to imię w jakiejś formie, np. Lili i ja wtedy tak patrzę chwilę na to i mi tak dobrze na serduchu i się cieszę, że moja córcia to też taka Lili, utwierdzam się w przekonaniu, że to właściwe imię, mimo, że mamuśka wywiera presję na zmianę...nie dam się

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Może być Magda zamiast Magdalena??
Wtedy się mieści
może, może, tak, tak Podziękował
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:10   #3039
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie chcę za bardzo zdradzać szczegółów ale potrzebuję waszych kciuków... a wiem, że działają cuda chodzi o pracę D.
Kciuki są, za pracę i za szpital też mocne

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
Aaaamelkaaa - USG połówkowe (10:20),
matallewar - USG 3D (15:00),
bajka1807 (15:30),
angelikada (17:40)
Tzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, choć niektóre już są po

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przywitam się i ja Podczytuję Was czasem ale nie mam szans, żeby być na bieżąco.

Jestem mamą prawie 4-letniej Zuzi a teraz czekamy na synka Nadrabiać Was pewnie nie dam rady bo pracuję a po pracy to wiadomo ale będę udzielać się w miarę możliwości. Przyjmiecie mnie?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Pamiętacie ten kontrakt tż? No więc idzie pocztą...
Ale wczoraj jeszcze jedna babka dzwoniła i kazałam tż iść i się chociaż dowiedzieć, jakie mają warunki. No i przeszedł 1 część rekrutacji, jutro ma rozmowę, zaproponowali tak samo dobrą kasę, ale na umowę o pracę
No więc jeśli dobrze pójdzie, to weźmie umowę o pracę, a ten kontrakt pójdzie na pracownika i i tak na nim będziemy zarabiać

Także możecie za pracę tż kciuków nie puszczać

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hej Wam
czytam Was od wczoraj, na dziś zostało mi jeszcze 20stron ale przyszłam się pożalić
byłam na tej krzywej cukrowej i nie dałam rady, normalnie jestem taka zła i smutna i ryczeć mi się chce że nie wiem! pobrała mi krew, choć też od razu odczułam że dziwnie mnie bolało i górka mi się tam zrobiła zaraz, no ale ok, wypiłam to świństwo... (nie wiedziałam że tego jest 400ml..) w te 5 min... chwile posiedziałam z 5 czy 10 min i było mi i słabo od tej ręki i w gardle czułam to coś i myślałam że wytrzymam ale nie... i niestety nie udało się...
boję się też następnego razu, narazie sobie nie wyobrażam...
beznadziejna jestem
Następnym razem napewno będzie lepiej

A ja musiałam dziś porzucić błogie leżenie i udać sie ze starszym synem do lekarza, cos mi od poniedziałku wymiotuje, narzeka na bóle głowy, brzucha, chodzi z gorączką. No więc to jest coś wirusowego, ale że przy okazji mówiłam że jego często boli głowa i brzuch to pani doktor dała nam skierowanie na krew, kał, kazała umówić się do okulisty, laryngologa itp.
Zobaczymy cóż nam pokażą wyniki. Oby było wszystko ok

A tak wo ogóle to paskudnie zimno dziś
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:11   #3040
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj mi też się wydaje, że Salami nie wolno...

Susanna, mam tę samą koszulę
Kobiieto, to ta glukoza dała Ci takiego kopa energetycznego czy Ty normalnie w ramach rozrywki bierzesz się za tapetowanie?
ja tak sobie wczoraj dumalam zeby inaczej dzieciecy pokoj pomalowac ale maz by mnie chyba zabil ze walkiem szaleje po pokoju... a sam sie nie garnie, bo w sumie dzieci sa obecnie w fazie niszczaco-demolujacej

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:12   #3041
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Tyle mam roboty a mi się nie chce wstać z kanapy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:17   #3042
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Serio wegiel?A on nie jest na biegunke?
Wiesz co na opakowaniu mam napisane: biegunka, wzdęcia i zatrucie pokarmowe.
Ale lepiej pójdź do lekarza, albo do swojego gina zadzwoń i się upewnij

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam jakiegoś filmu do obejrzenia przy prasowaniu I tak mi się przypomniało: "tysiąc słów" z Eddim Murphym jest super!
O przypomniałaś mi o stercie koszul męża do wyprasowania - nienawidzę prasowania ich.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:17   #3043
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tak sobie wczoraj dumalam zeby inaczej dzieciecy pokoj pomalowac ale maz by mnie chyba zabil ze walkiem szaleje po pokoju... a sam sie nie garnie, bo w sumie dzieci sa obecnie w fazie niszczaco-demolujacej
Wyobraziłam sobie jak mąż cię tym wałkiem po pokoju goni
przepraszam
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:20   #3044
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Policzanko wogóle to mi się tak fajnie robi, jak ty napiszesz to imię w jakiejś formie, np. Lili i ja wtedy tak patrzę chwilę na to i mi tak dobrze na serduchu i się cieszę, że moja córcia to też taka Lili, utwierdzam się w przekonaniu, że to właściwe imię, mimo, że mamuśka wywiera presję na zmianę...nie dam się

Bardzo mi miło to czytacPrzeciez Liliana to takie piekne imie,nie rozumiem czemu Twoja mama nalega na zmiane..nie daj sie oj nie daj!Osobiscie nie znam zadnej Liliany więc nie moge sobie tego imienia do nikogo porownac Wierzę jednak ze Nasze corcie beda wyjatkowe

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Wiesz co na opakowaniu mam napisane: biegunka, wzdęcia i zatrucie pokarmowe.
Ale lepiej pójdź do lekarza, albo do swojego gina zadzwoń i się upewnij

O przypomniałaś mi o stercie koszul męża do wyprasowania - nienawidzę prasowania ich.
Jutro pojde do lekarza-to bedzie najlepsze rozwiazanie

A co do prasowania to u mnie juz chyba od 2 tygodni lezy prańsko a jeszcze jdna wysuszona cześc ciągle lezy w suszarce..zero motywacji...wstyd na maksa..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-05-23 o 12:21
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:24   #3045
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Melduję, ze byłam rano w Lidlu. Nabyłam stanik i koszulkę. Mały był wybór i rozmiary zawyżone (nosze 75, kupilam 85). Kupiłam ten biały stanik z różowym, co prawda wygląda jak spadochron , ale i tak lepiej niż takie "zwykłe" białe spadochrony (np. z H&M) i jest mega wygodny. Koszulka S (36-38) ale będzie dopiero na duży brzuchol.

Najfajniejsi byli faceci na telefonie ze swoimi ciężarówkami wybierający spodnie
jej ja własnie polowałam na te staniki, ale był tylko B - ja normalnie nosze C/D, a jeszcze Pani mi powiedziała, ze jak rodze dopiero we rzesniu to zebym sobie kupila rozmair za duzy - wiec lipa
chciałam wziac tez ten bezszwowy, ale jakos sie rozmyslilam- stwierdzilam ze tani i wygodny ale w sumie po co inwestowac w cos co jest tylko na ciaze, jak moge kupic sobie wiekszy do karmienia. nie wiem cyz dobrze zrobiłam.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A mój tż był na stacji i wcisnęli mu napój energetyczny. Jeju jak on to otworzy i ja zapach poczuję to zwariuję. W ciąży to mi się zawsze zaostrza potrzeba na piwo, energetyki i wszystko co złe.
Ciekawe czy taki łyk energetyka albo np niebieskiego powerrada by zaszkodził znacząco?

hmm powerrade to chyba izotonik a nie energetyk wiec mozna- ale nie duzo.
A od łyka to ci sie nawet od redbulla nic nie stanie- spokojnie.
tak samo amol do wdychania, czy syropy na alkoholu - alkohol owszem szkodzi, ale ilosci typu łyzka syropu są nie zauwazalne przez organizm- na w syropach sa po to by skladniki lepeij sie rozpuszczaly a co za tym idzie wchłaniały do organizmu. owszem trzeba uwazac, ale nie ma co popadac w skrajnosci.
Choc jak dla mnie nawet lampka wina jest przegieciem bo tyle wystarczy by uszkodzic rozwijajace sie komórki - szczegolnie jak sie w zlym momencie trafi. wiem , wiem mam hopla na punkcie rozwoju układu nerwowego;/

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:28   #3046
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo mi miło to czytacPrzeciez Liliana to takie piekne imie,nie rozumiem czemu Twoja mama nalega na zmiane..nie daj sie oj nie daj!Osobiscie nie znam zadnej Liliany więc nie moge sobie tego imienia do nikogo porownac Wierzę jednak ze Nasze corcie beda wyjatkowe[COLOR="Silver"]
Mamie się nie podoba, bo źle jej sie kojarzy, znała dwie Liliany, a jedna kiedys probowała rodzicom namieszać tuz przed ich ślubem, więc stąd może ta uraza. Przetłumaczyłam mamusi, że miała szansę wykazać się już cztery razy, a teraz ja z Arturem będziemy decydować. Przedwczoraj wyskoczyła do mnie: "a może Samanta?" "Sranta" odpowiedziałam Dla mnie temat imienia jest zamknięty, nawet nie patrzę za bardzo na opisy znaczenia imion, bo nawymyślaja Bóg wie jakie wady czy zalety, ktore można przypisać co drugiej osobie, a i tak większość zależy od genów i wychowania. Podzielam Twoją nadzieję, że nasze cory będą wyjątkowe
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:28   #3047
teacherka
Zakorzenienie

Ja też jestem absolutnie przeciwna piciu alkoholu w ciąży.
Normalnie mnie skręcało jak koleżanka opowiadała, ze akurat się kilka ważnych okazji trafiło i wypiła po kieliszku wina/szampana... Niby sączyła pół wieczoru, no ale ludzie... Nie rozumiem, ja bym nie chciała mieć zdrowia dziecka na sumieniu. I tak nie odżywiam się w 100% odpowiednio zdrowo, ale jeszcze ten alkohol...

Ostatnio mieliśmy rocznicę ślubu i "świętowaliśmy" z rodzicami i namawiali mnei na parę łyczków szampana, a ja twardo, że nie.
Stary 2013-05-23, 12:33   #3048
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie mnie skręcało jak koleżanka opowiadała, ze akurat się kilka ważnych okazji trafiło i wypiła po kieliszku wina/szampana... Niby sączyła pół wieczoru, no ale ludzie... Nie rozumiem, ja bym nie chciała mieć zdrowia dziecka na sumieniu. I tak nie odżywiam się w 100% odpowiednio zdrowo, ale jeszcze ten alkohol...

Ostatnio mieliśmy rocznicę ślubu i "świętowaliśmy" z rodzicami i namawiali mnei na parę łyczków szampana, a ja twardo, że nie.
Wiesz, są kobiety, które utrzymują, że lampka wina raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale jak dla mnie to lepiej omijać szerokim łukiem alkohol w dowolnej ilości

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:35   #3049
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:

Zgadzam się w zupełności, no rozumiem, że ktoś uzależniony to ma problem z odstawieniem, ale normalna kobieta to chyba sobie może odmówić przez te 9 miesięcy (no i później jeśli karmi).
Moja szwagierka, która niedługo rodzi, też mówiła, że czasem sobie lampkę wina wypije... Ja w tym czasie wolę soczek albo herbatkę. Poco dziecku szkodzić jak si nawet sobie nie pomaga w niczym - bo, co niby zmieni taka lampka wina? może chyba jak placebo zadziałać
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:40   #3050
teacherka
Zakorzenienie

JA wiem, ze kiedyś był inny stan wiedzy i np. tej koleżaki mama miała niby przez llekarza "zalecone" popijanie wina na obniżenie ciśnienia. Moja babcia z kolei twierdzi, że w ciiąży nic tak jej nie gasiło pragnienia jak właśnie wino. A teraz wychodza problemy zdrowotne jej syna własnie,po ponad 40 latach. Babcia teraz się wini, tzn. ja nie twierdzę, że to na pewno wina alkoholu,ale kto to wie...
Stary 2013-05-23, 12:41   #3051
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Matal - mowilam, ze los sie Wam odwroci ))
Teacherka-no przykro mi, ze badanie sie nie udalo...ja jakos lekko przeszlam, jeszcze sie smialam do pielegniarki, ze dobre drinki serwuja

Wrocilam od gina-szyjka wzorcowo sie trzyma, brzuszek byl miekki, wiec leki dzialaja
A u poloznej sluchalysmy serduszka
A wiercil sie maly strasznie.
Co do cukru, to troche nisko, ale ze jestem szczupla to moze byc. Ja zawsze mialam niski cukier.
Na wadze +5kg w 25 tc.

Kupilam w lidlu spodenki granatowe 62/68 i sobie top ciazowy w paski.
Smiesznie, bo kupowala jedna dziewczyna (choc ciazy nie bylo po niej widac...) i i juz sie udalo wygrzebac jakis wiekszy rozmiar (te wieksze juz wykupili, zostaly glownie S, wiec ja sobie spokojnie wybralam), a tu ktos jej z wozka zwedzil...no ludzie sa niemozliwi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-23, 12:41   #3052
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
kiedys gdzies czytalam zw a uk zaleca sie picie takih dopalaczy podczas porodu, w sumie tych dla sportowcow z elektrolitami, bo porod mocno jednak czlowieka kosztuje sił, a to daje energii wiecej. tyle ze nie wiem jak pozniej z karmieniem po takich substancjach

Stary 2013-05-23, 12:42   #3053
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
A moja bedzie Liliana Aleksandra
nie boicie się ze krateczek w urzędzie zabraknie na tak długie imiona i ewentualnie długie nazwisko

Cytat:
ja jem ser feta z mleka pasteryzowanego i myśle że większość to jakieś zabobony... trzeba czytac etykietki i już

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

A ja musiałam dziś porzucić błogie leżenie i udać sie ze starszym synem do lekarza, cos mi od poniedziałku wymiotuje, narzeka na bóle głowy, brzucha, chodzi z gorączką. No więc to jest coś wirusowego, ale że przy okazji mówiłam że jego często boli głowa i brzuch to pani doktor dała nam skierowanie na krew, kał, kazała umówić się do okulisty, laryngologa itp.
Zobaczymy cóż nam pokażą wyniki. Oby było wszystko ok

A tak wo ogóle to paskudnie zimno dziś
od poniedzialku wymiotuje, boli go głowa, brzuch i ma gorączkę i wypuściła go bez diagnozy?
ja bym go do szpitala zawiozła żeby się nieodwodnił czy ja jestem panikara

co do glukozy ja mialam w takim małym kubeczku z dystrybutora

czy te spodenki z Lidla dziecięce są czrwone czy różowe??

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-05-23 o 12:44
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:42   #3054
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Wyobraziłam sobie jak mąż cię tym wałkiem po pokoju goni
przepraszam
raczje jak ja sie z tym wałkiem tocze przed nim bo to ja bym malowala ale rzeczywiscie mogloby by c wesolo

Stary 2013-05-23, 12:43   #3055
Cierpliwosc
Zadomowienie

Czytałam gdzieś ostatnio, że niby do końca nie stwierdzono jak alkohol szkodzi dzieciom (poza dziećmi alkoholików), ale prowadzili jakieś badania i synowie kobiet, które coś tam piły w ciąży mieli mniej plemników.
Czyli rada dla ciężarnych: chcesz mieć wnuki - nie pij!
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:43   #3056
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

A co do prasowania to u mnie juz chyba od 2 tygodni lezy prańsko a jeszcze jdna wysuszona cześc ciągle lezy w suszarce..zero motywacji...wstyd na maksa..
u mnie chyba jeszcze dluzej... w ciagu ciazy dwa razy zmusilam sie do prasowania ale teraz bede miala urlop to w koncu nadrobie

Stary 2013-05-23, 12:43   #3057
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Legginsow ani spodni nie kupowalam, bo ja w zwyklych legginsach chodze. Wiec sie nie wypowiem, co do nich. Ogladalam staniki do karmienia-podobaly mi sie, ale nie bylo rozmiaru w ofercie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-23, 12:45   #3058
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Zgadzam się w zupełności, no rozumiem, że ktoś uzależniony to ma problem z odstawieniem, ale normalna kobieta to chyba sobie może odmówić przez te 9 miesięcy (no i później jeśli karmi).
Moja szwagierka, która niedługo rodzi, też mówiła, że czasem sobie lampkę wina wypije... Ja w tym czasie wolę soczek albo herbatkę. Poco dziecku szkodzić jak si nawet sobie nie pomaga w niczym - bo, co niby zmieni taka lampka wina? może chyba jak placebo zadziałać
przyznam sie bez bicuia - dosc czesto pije karmi a to ma niby 0,5 % alkoholu... choc niby bezalkoholowe...

Stary 2013-05-23, 12:45   #3059
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś ostatnio, że niby do końca nie stwierdzono jak alkohol szkodzi dzieciom (poza dziećmi alkoholików), ale prowadzili jakieś badania i synowie kobiet, które coś tam piły w ciąży mieli mniej plemników.
Czyli rada dla ciężarnych: chcesz mieć wnuki - nie pij!
Z tego, co czytałam, to nawet lampka wina może zaszkodzić. Nawet jeśli nie ma badań, które potwierdzają to w 100%, to po co ryzykować i do końca życia pluć sobie w brodę?

Tak samo palenie. Zbadano, że skutki uboczne palenia przez matkę w ciąży mogą skutkować nawet u wnuków tej kobiety jakimiś zaburzeniami!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:46   #3060
teacherka
Zakorzenienie

Snow, to nie mnie nie wyszło badanie, to naszej Larysie.
A co do tych koszulek... Hmmmmmmmmmmm się zdziwią w domu dziewczyny, tak jak i ja. Mała nie jestem, biust mam duuuuży a koszulka L na mnie wisi totalnie. Nie wiem czy M będzie na mnei dobre...
A z tym wykradanniem.... O matko! Pójdzie złodziejce w rozstępy, mówię Wam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości