|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
Kupiłam też TT, ale licze na to, że mały będzie na piersi więc przy sporadycznych karmieniach butelką może nie będzie miał problemu bo smoczek niby ma kształt cycki. U mnie wszyscy maja problemy żołątkowo-jelitowe i są wrażliwi dosyć więc wolałam oszczędzać na ciuszkach i pokupować jak najtańsze a butelki z wyższej półki. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-05-23 o 11:07 |
|
|
|
|
#2972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Uważam, że po tylu złych należy nam się
![]() Chociaż może bez przesady, bo jak się zaraz okaże, że mogę normalnie funkcjonować, to się normalnie posikam ze szczęścia ![]() Cytat:
Jakie łóżko, coś mnie ominęło? W sensie dla Was nowe kupujecie? Cytat:
), a wrócił z tymi w samochody i z niebieskimi spodniami Na szczęście mi wszystko jedno, może Elenka i niebieskie samochody nosić ![]() Cytat:
![]() Za 4 h usg Obejrzę odcinek serialu, pójdę pod prysznic, zjem obiad i już będzie trzeba jechać ![]() Ciekawe, jak Amelka, ona chyba na 11 miała mieć
|
|
|
#2973 |
|
BAN stały
|
To napisz do sprzedawcy.Ja miałam kiedyś podobnie to mi wysłali nowy a ten pomylony mogłam zatrzymać w ramach rekompensaty.
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w prawidłowo przebiegającej ciąży wydaje mi się, że wszystko z umiarem. Ostatnio z Amelką grałam w łapki . Pukałyśmy się w to samo miejsce.Cytat:
Cytat:
Ja teraz jak będę robiła krzywą cukrową to dodatkowo za jednym zamachem morfologię, mocz, może dołącze hormony tarczycy.
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc nie wiem czy chce mi się bawić w odsyłanie kocyka i potem może latanie na pocztę za nowym.... ;/ Teraz sie udało, ze listonosz trafił akurat jak byłam w domu...
Żółty nie jest brzydki, w sumie może fajniejszy niż koralowy, bo koralowy to własciwie jak różowy... Maharet, ale ten kocyk kosztował 129 zł, to nie sądzę, ze zostawią mi w gratisie (prezent od mojej siostry, ja bym sie nie szarpnęła...) Dzięki dziewczyny za porady nosowe Na razie chyba zaaplikuję sobie mega dawkę wody morskiej i zobaczymy co to zdziała. BO zaszkodzić chyba nie powinno...
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-05-23 o 11:12 |
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
hej Wam
![]() czytam Was od wczoraj, na dziś zostało mi jeszcze 20stron ale przyszłam się pożalić ![]() byłam na tej krzywej cukrowej i nie dałam rady, normalnie jestem taka zła i smutna i ryczeć mi się chce że nie wiem! pobrała mi krew, choć też od razu odczułam że dziwnie mnie bolało i górka mi się tam zrobiła zaraz, no ale ok, wypiłam to świństwo... (nie wiedziałam że tego jest 400ml..) w te 5 min... chwile posiedziałam z 5 czy 10 min i było mi i słabo od tej ręki i w gardle czułam to coś i myślałam że wytrzymam ale nie... i niestety nie udało się... boję się też następnego razu, narazie sobie nie wyobrażam... beznadziejna jestem
|
#2978 |
|
BAN stały
|
Przez przypadek weszłam na prognozę pogody w Kuopio (Finlandia) i tam jest cieplej niż u nas.U męża był lekki przymrozek.
|
|
|
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
Mialam koszmarna noc..Nie spałam od 2..Strasznie mnie zoładek bolał i wymiotowałam..Zastanawiam sie czy to dzidzia tak uciskała czy tez moze zjadłam cos co mi zaszkodzilo..z racji tego ze rano bylam nie tomna i musiałam polozyc sie spac,moja tessciowa poszla do Lidla i zakupila mi te spodenki dla Lili i body na dlugi rekaw.Kupila 62-68.Mysle ze pozniej przejde sie sama i kupie tez jakies wieksze bo sa naprawde fajne. Wogole to wczoraj byłam na Dniach Godnosci w mojej bylej pracy.Nie bylo mnie tam chyba z 3 lata.Myslałam ze wszyscy uczestnicy o mnie zapomnieli,a gdzie tam-bardzo milo mnie przyjeli i nie mogla sie częsć ode mnie przez cały pobyt odkleic-kochani ludzie..Z racji tego ze było to tez jubileuszowa uroczystosc dostałam piekne i oficjalne podziekowanie za to ze kiedys u nich pracowałam.Naprawde miło mi sie na serduszku zrobiło ![]() O kurcze..znow zoladek daje o sobie znac...Zawsze na takie dolegliwosci pomagal mi Amol no ale teraz przeciez nie bede go brala..ma za duzo spirytusu w sobie...co jeszcze mozna na bole zołądkowe? |
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, Larysa...
Ale aż 400 ml?! To nie miao być 50-75? Policzanko, współczuję i łącze sie w bólu, też nie spałam dłuuuuugo. I ostatnio tez wróciły wymioty ![]()
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w łóżeczku masz tylko ochraniacze a dzieciątko kładziesz do śpiworka?A on jest taki grubszy i czymś wypełniony, czy przykładowo jak z polarku?Cytat:
Kurcze a mi mówili,że ta glukoza jest na tyle sycąca,że wytrzymam... Maharet dzięki za opinie. No to teraz nie wiem. U mnie w rodzinie nie ma takich problemów, ale u mojego męża są większe
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-05-23 o 11:20 |
||
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, ze byłam rano w Lidlu. Nabyłam stanik i koszulkę. Mały był wybór i rozmiary zawyżone (nosze 75, kupilam 85). Kupiłam ten biały stanik z różowym, co prawda wygląda jak spadochron
, ale i tak lepiej niż takie "zwykłe" białe spadochrony (np. z H&M) i jest mega wygodny. Najfajniejsi byli faceci na telefonie ze swoimi ciężarówkami wybierający spodnie
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Larysa ja też w pon. miałam problem z wypiciem tego shitu, cały dzień miałam zamuła, a nie zwymiotowałam chyba tylko dzięki cytrynie.... Policzanka witaj w klubie, właśnie miałam was pytać, czy też tak was męczą dol. żoładkowe, chociaż mnie boli nie tak nieznośnie, ale ta zgaga...od dwóch nocy spać nie mogę, tak mnie pali cały przełyk. Nie wiem co ci może pomóc, ani mi, zasypiam w końcu chyba za zmęczenia. |
|
|
|
#2986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj kupiłam dla Jasia łóżeczko, bo znalazłam w promocji takie jak chciałam kupić w Polsce, więc ze 170 na 70 euro to mi się opłacało. Tak kupujemy też nowe łózko dla nas do nowej sypialni, a tamto zostawiamy dla gości.
Cytat:
Cytat:
Smaruj to miejsce altacetem. I nie jesteś beznadziejna
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
katarzyna, no to rzeczywiście geny do pozazdroszczenia
Ja mniej więcej od jakichś 15 lat wyglądam tak samo najpierw było fajnie, bo wszyscy mnie za starsza brali (w LO to ja kupowałam piwo ), potem wyglądałam na swój wiek, a teraz babka mnie zdziwiła... chociaż fakt, w tenisówkach i końskim ogonie wyglądam młodziej... ale żeby aż siksa ![]() misia, a widzisz, nie wiedziałam, że powinni kasy otworzyć, dobrze wiedzieć ![]() Pojechałam do LuxMedu "materiał zostawić" czytaj pojemniczek z moczem - punkt pobrań czynny od 7.30 i tak też przyjechałam, ale ogonek spooory. Babka z rejestracji powiedziała, że mam się nie przejmować, drugi pokój jest otwarty dla ciężarnych i żebym sobie siadła i poczekała, bo właśnie weszła dziewczyna, to po niej ja. No ok, siadam na krzesełku, kurta i torba na kolana i czekam grzecznie. Z pokoju wychodzi dziewczyna, pielęgniarka mnie wola, a tu zza winkla wybiega laseczka z mamusią i drze się, że ona w ciąży i ma pierwszeństwo i TERAZ ONA WCHODZI! Pielęgniarkę lekko zatkało, ale grzecznie mówi, że ja byłam pierwsza, na co lala znowu krzyk, że jak to, ONA JEST W CIĄŻY! i co to w ogóle jest?! Pól korytarza się patrzy, ale pielęgniarka dalej spokojne, że rozumie, ale ja też jestem w ciąży i też czekam - że to jest pokój gdzie tylko ciężarne są przyjmowane i żeby usiadła sobie i poczekała. Laska zmierzyła mnie wzrokiem i znowu wrzask ŻE ONA JEST BARDZIEJ W CIĄŻY Wstałam, odsłoniłam brzuch (widać kurtka rzeczywiście zasłaniała ), i laskę zamurowało, bo jednak mój brzuch już dobrze widać. Grzecznie powiedziałam, że na oko się ciąży nie ocenia, ale jeśli bardzo chce, to jednak po mnie bardziej widać - lala płaska była, że hej Coś jeszcze chciała powiedzieć, ale mamusia ją chyba lekko siłą posadziła na krześle, ale jak weszłam do gabinetu, to było słychać jak się piekli. Co ciekawe, kiedy wyszłam - po 5 minutach, bo tyle trwa sprawdzenie w systemie i nadrukowanie karteczki - obu Pań nie było ![]() Teściowa maharet, jak pisałam wcześniej, mogę Ci dobrego endokrynologa polecić w Konsylium w Głogowie kropla_deszczu przeczytałam o szpitalu ladan, jedź i melduj ![]() ![]() ![]() kaska, też puszczam Ja mam wielki kosz, a ktoś z dwoma piwkami za mną staje, to zawsze puszczęHmm... staram się na lewym zasypiać, ale budzę się czasami na brzuchu, na prawym, a czasami w ogóle na plecach... ale wychodzę z założenia, że mój organizm wie lepiej jak się ułożyć ![]() pszczoua, gratuluję zdrowego chłopaka i do tego przystojniaka Przepływami się nie denerwuj - jeśli lekarz powiedział, że na razie jest w normie, to stres w niczym nie pomoże teacherka, avek tassia, to ja polecam oliwkę Babydream - piękny, prosty skład: oleje sojowy, ze słodkich migdałów, słonecznikowy, jojoba, macadamia, a do tego tocopherol (wit,. E pochodzeni roślinnego - antyoksydant) i na ostatnim miejscu (czyli najmniej) zapach ![]() sylwia, lepiej sprawdzić, niż się denerwować motylku, też bardzo lubię to ciasto gorgulka Najazd na Lidla się udał, chociaż kurde, jak to jest - byłam tam o 810, a otwierają o 8.00 i połowy rzeczy już nie było? Kupiłam spodnie jeansowe (do oddania, bo mi z tyłka zlatują, a jednocześnie są za ciasne ), białe spodnie (zostają ), dwie koszulki (białą i czarną rozmiar S... jak zwykle w Lidlu), białą lnianą sukienkę (ale się zastanawiam czy nie oddać, bo musiałabym ją lekko przerobić) i cienkie legginsy (nie ciążowe, ale cieniutki i niskie).U oczologa natomiast było mega dziwnie... z jednej strony fajnie, bo wada się nie powiększa, ale z drugie, jakieś tam rozrzedzenia siatkówki znalazła i się zaczęło maglowanie. Jak chce rodzić? Dlaczego SN? A czy myślałam o laserze? Odpowiedziałam, że chciałabym SN o ile nie będzie przeciwwskazań i pytam czy są. Nooo... w sumie to nie wiadomo, ale przy takiej wadzie ryzyko zawsze jest, ale mam przyjść między 8 a 9 mc żeby zrobić pełne badanie i wtedy będzie decyzja. I dalej maglowanie, dlaczego nie chcę cesarki, bo córki jej znajomych ginów to wszystkie miały cesarki, ze to lepsze dla dziecka...etc... Wkurzyłam się trochę i mówię, że jeśli będzie wskazanie, to jasne, ale cesarka na życzenie to trochę drogi interes ![]() Przestała namawiać, zmierzyła mi ciśnienie, ale na odchodnem jeszcze rzuciła "Widzimy się pod koniec sierpnia. Ty się dziecko dobrze zastanów co być chciała, bo od tego co wpiszemy, będzie dużo zależało". Kurcze, albo ja jestem przewrażliwiona, albo z jakiegoś powodu babka chce, żebym się na cesarkę zdecydowała
|
|
|
|
#2989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj ja tez mam mega zgage..dzien w dzien a od jakiegos czasu pali nie milosiernie..Zawsze na wieczor biore zapobiegawczo Rennie ale nie zawsze pomaga... |
|
|
|
|
#2990 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dla Ciebie i dzidzi żeby przestało boleć i mamusia odetchnęła z ulgtą Cytat:
Cytat:
W szpitalu, gdzie chcę rodzić, jest taka ginka zakonnica, której zawsze na usg wychodzi, że dziecko taaaakie duże, a później się rodzi i ma co najmniej pół kg mniej ona chyba tego urządzenia nie potrafi obsługiwać![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mała cieszy się, że będzie miała braciszka?Aaaamelkaaa, matallewar, bajka1807 , angelikada za wizyty, niech się zdrowiutkie dzieciaczki pokażą z każdej strony!
|
|
|
#2991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z jedzeniem nawet nie było problemu, tym nie ma się co przejmować, tak czy tak siedziałam tam te 2 godziny bo poszłam z koleżanką jej na szczęście się udało, ale siedziałam tam bo mi słabo było caly czas i bałam się do auta wsiąść
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś beznadziejna |
|
|
|
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to nie wiem, a co Ci się dokładnie dzieje? Może do lekarza? Cytat:
![]() Dali tż kasę na urodzinach Edzika i będą foty gwiazdy
|
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale może to i lepiej, bo jeste spłukana juz od tygodnia....Gdzie wcięło Inwersję? |
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak zaproponowałam to późniejsze przeniesienie, bo pamiętam, że na poprzednim wątku ciążowym próbowałam nadrabiać dwa i nijak to nie szło... Do tego na koniec na poczekalni zostało kilka dziewczyn i rzadko wpadały te, co urodziły
![]() Dziewczyny, spróbujcie migdały na tą zgagę, serio cud nad cudami. Wiem, że w nocy to kiepsko z powodu zębów, ale ja wieczorem zjadam i w nocy nie męczy
|
|
#2996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sciska mnie cos w tym zołądku no i jakby cos siedzialo na nim...Jak dzis nie przejdzie to jutro umowie sie do rodzinnej. |
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się, uda się za drugim podejściem.Cytat:
Na początku ciąży miałam straszny rozstrój żołądka: ból i wymioty. Wtedy mój ginekolog polecił mi węgiel w tabletkach.
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję Wam kochane trochę mi lepiej ale nie jestem zadowolona ,że tak wyszło, drugi raz będę musiała wcześniej wieczorem zjeść (co ja często nawet koło północy podjadam ) drugi raz płacić, znów wstawać rano eh
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Coś tam pomogło
minimum 3 dni. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze

Ja się też boję tego badania, bo mi jest słabo rano bez jedzenia... A za jednym zamachem można robić z tym cukrem morfologię i inne badania?

, ale i tak lepiej niż takie "zwykłe" białe spadochrony (np. z H&M) i jest mega wygodny. 

nie martw się, uda się za drugim podejściem.