|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
dasz linka do kobietki? ona sprzedaje więcej chust czy tylko jedną miała? Cytat:
![]() nuna ![]() maluśka trzymam kciuki za Twoją cierpliwość diabli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to meczace strasznie... moze tluszcz przestal mnie grzac? ![]() zaraz wizyta a mała śpi.ale wczoraj było dokładnie to samo ![]() odkryłam jak zamaskowac moj zwiso-brzuch... zakladam bokserkę do pół tylka a na ta luzna koszule na krotki rekaw. od dolu zapieta maskuje zwisa, haha. i zamowilam na c&a (bo jest do -70%) taka fajna,zwykla kiecke.. http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...kienki/90770/3 a potem przypomnialy mi sie moje rozstepy.. ![]() Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-05-23 o 10:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie tabletek to ja właśnie myślałam, że to są kapsułki wypełnione takim olejem, a nie jakieś tabletki twarde...
![]() |
#3815 |
Zakorzenienie
|
ta chusta jest cudna! kolorki boskie, materiał jakby to określić... taki chwytny, solidny. i ten splot wygląda dobrze - jak rozciągam pod skosami, to się troszkę "poddaje", a jak na prosto i w poprzek, to trzyma mocno. i na jednym końcu kieszonka - widać na zdjęciu
![]() ![]()
#3816 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
piękne dziewczyny!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
![]() nie wiem dlaczego, na razie cierpliwie ją poprawiam ![]() dziewczyny co mogę mamie kupić za to że u nas była i na dzień matki? tak do 300 zł. Jakbym wiedziała wcześniej że pojadę do domu to bym jej zamówiła kosmetyki z vichy na all a tak to za późno a tutaj nigdzie nie kupię. hump teściowa mieszka w tym samym mieście, wzięła tydzień urlopu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, nie mam niestety info od Marchewki... Mam nadzieję, że to dlatego, że jest zbyt zajęta tuleniem Wojtusia
![]() Cytat:
![]() Diabli, Mateusz, ale z Was świetna rodzinka ![]() Diabli, czekamy na Ciebie! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I jak tam z karmieniem? Trzymam za Was mocno kciuki! Cytat:
![]() Mi jest za to ciągle gorąco. Chodzę po domu w samych majtkach, śpię też ![]() Cytat:
![]() ![]() A my wciąż czekamy na paczkę z RPA... Już drugi miesiąc... Ciekawe czy kiedyś dotrze do nas... Ale teść ponoć wysłał ją drogą morską ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a dla mamy... hmm... tak na szybko to nie wiem. kosmetyki jakieś fajne to zawsze dobry patent, ale jak nie masz gdzie kupić to już nie wiem... załatwienie czegokolwiek innego też może potrwać i nie wiem, czy tam gdzieś na miejscu się da - jakieś zabiegi kosmetyczne, małe spa czy coś - to trzebaby dogadać w jakimś zakładzie kosmetycznym blisko twojej mamy... ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
ja nie chcę pomocy od swojej teściowej
![]() ![]()
#3824 |
Zadomowienie
|
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ
Dawno nie pisałam, ale jakoś mi się nie chciało ![]() ![]() ![]() Czekam na kaskę z ZUSU, zamówię termometr, laktator już mam nagrany (dzięki Vil ![]() ![]() Dziś zaczynamy 36 TC i tym samym 9 miesiąc ![]() ![]() Dziewczyny czy wasze maluszki w brzuszkach też mają tak często czkawki? Moja od rana już 2 razy a gdzie do końca dnia, wczoraj pewnie też miała za 4 razy i 2 razy czułam przez sen. Czyżby chciała wcześniej wyjść tak ćwiczy tą przeponę ![]() ![]()
#3825 |
Raczkowanie
|
Pytanko:
mój pracodawca zatrudnia tylko kilka osób i zapłacił mi już za te 33 dni zwolnienia ciążowego - teraz ma mi już płacić ZUS. Czy w takim razie L4 powinnam przesłać do zakładu pracy, czy do ZUS-u? - bo księgowa w firmie jakaś nieogarnięta i nie zna przepisów, a kadrowej brak. |
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Kurna pocytowałam i mi wcięło:banghead:
Kinga widzę że komplikacje Cię nie ominęły ![]() Nie wiem co komu chciałam odpisać. Mózg mi szwankuje:-P Idę ten obiad robić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmyślałam też nad branzoletką ( nie wiem czy Twoja mama nosi) i zegarkiem ozdobnym ( bo tato już dostał ode mnie jeden, mąż też i mama też chciała), ale że nie znalazłam nic co mi się podobało to stanęło na torebce. Na bransoletce i zegarku zakładałam, że dam jakąś dedykację.
![]() |
#3829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3832 |
Zadomowienie
|
Dzięki Hump
![]() ![]()
#3833 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy...
Mała przybrała 180 g w 9 dni. Bez szału ale w normie. Robi kwaśne stolce stąd popękana skórka wokół odbytu. Wyeliminować to co uczula, tylko najpierw trzeba dojść do tego. No i smarować maścią. Dostaliśmy mleko dla alergików to na N i ja mam pić szklankę dziennie. Pępek nam nie odpadł a to już 12 dzień. Dostaliśmy kropelki do zalewania 3-4 razy dziennie. W zwiazku z moim AZS proponuje zaszczepić na pneumokoki i reszte kombinowanych bo po nich nie ma dzieci z powikłaniami a po zwykłych niestety ma (ona) Mała jak będzie się krztusić dalej to przejść na butelkę dr brownsa. jak będziemy chcieli zrezygnować z cyca to też przyjść to przepisze mleko. Czekamy na wyniki krwi i moczu. Ja też się załapałam na wizytę u rodzinnego w zwiazku z nadciśnieniem. Od dziś dopegyt a jutro krew, mocz i EKG. Jeśli dalej będzie się jej ulewać nosem i buzią to usg brzuszka. Wróciliśmy do domu, zjadła i tak się jej ulało i cały mój optymizm po wizycie prysnął jak bańka i chce mi się wyć, że nie wiem jak pomóc własnemu dziecku. A z takich innych rad to absolutnie nie budzić dziecka na jedzenie. Będzie głodna to wstanie. No i dla mam dziewczynek. w szpitalu powiedzieli mi, że absolutnie nie czyscić psiochy, bo sama się oczyszcza. Położna, że przemywać tylko wacikiem Lekarka, że ma tam być czysto bo inaczej jej się wargi sromowe posklejają ![]() Każdy mówi co innego. Na wizycie byłą ta moja położna i lekarka. Lekarka do mnie czemu tak ubogo jem...I kazała mi jeść ileś tam produktów mi wymieniała i codziennie coś, przeszliśmy z położną na pobranie krwi a ona swoje, że tylko to i to powinnam jeść, że może powinnam zrobić tak, że jednego dnia suchy chleb, drugiego dnia wprowadzić wędlinę i obserwować itd itd. To TŻ sie zaśmiał, że spróbuje mnie przestawić na dietę wodną... ![]() a do mycia dla dzieci rodziców z AZS poleca Topialyse
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-05-23 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 |
Zakorzenienie
|
Dalej nic nie wiadomo o rodzących??
Ja dzisiaj jak na szpilkach. Wizyta o 15. Ciekawe czy będą jakieś skurcze na ktg no i jak tam szyjka czy mam już rozwarcie jakieś.
#3835 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja od rana sprzatam na kolanach i o dziwo jak mnie kuła z rana szyjka tak po tym wysilku przestala Męzuś kazał mi być gotowa do wyjscia dzisiaj o 16 ma jakąś niespodziankę ( mamy dzisiaj rocznice ślubu -4 ![]() Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2013-05-23 o 12:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
siedzę i myślę
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
juz prawie po zakupach, w rossie wydalam prawie 100 zl ale kupilam tez kilka sloiczkow babydream bo sa w promocji po 2,99, wiec do biedrony juz raczej nie ide
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na N to pewnie nutramigen? mleko dla alergików, podziwiam Cie, ja bym się poddała i karmiła mm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy, może coś się polepszy, ale tak to to szkoda mi dzieciaka strasznie ![]()
![]() |
#3839 |
Zadomowienie
|
Motylek ale z tymi radami lekarzy to tez masakra jeden powie tak drugi tak no szok ja na dodatek nie mam jakiegos zaufanego pediatry i bede sie musiala zdac na tego do ktorego trafie
![]() a jak jest z myciem siusiaka u chlopcow naciaga sie ten napletek zeby tam oczyscic czy raczej nie bo juz tez mase opini slyszalam |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie cały czas mam uczucie że chce mi się siku nawet jak chwile wcześniej wróciłam z wc. zastanawiam się czy to dlatego że mała ma tak nisko główkę czy zaczyna mnie brać infekcja??
Nic nie raczej nie piecze i nie swędzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.