Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 10:21   #3811
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
130 zł i darmowa przesyłka a jest piękna, nie widziałam wcześniej takiego wzoru

dasz linka do kobietki? ona sprzedaje więcej chust czy tylko jedną miała?

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
edit: doczytałam, że jak najbardziej normalne.
szkoda, że nie wyglądają tak nasze noce i tatuś odsypia po pracy...
u mnie też w dzień książkowe dziecko a w nicy diabełek

nuna za wizytę

maluśka trzymam kciuki za Twoją cierpliwość

diabli dla Ciebie. Gratulacje!!!
Stary 2013-05-23, 10:25   #3812
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
cloche za przesyłkę

Innocence no może dziś się już zacznie tego ci życzę

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:26   #3813
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
gratuluję piękne zdjęcie

własnie dzwi mnie ze już ktoryś raz mówisz ze ci zimno przy takiej temperaturze fakt dzisiaj w nocy sie ochlodzilo i w dzien tez ma byc chlodniej ale to dopiero dzisiaj ja caly czas smigam z krotkim rekawkiem i krotkie spodnie i tak tez spie i to bez poscieli przy rozszczelnionym oknie dzisiaj na noc tylko zalozylam cos dlugiego bo zapowiadali ochlodzenie ale i tak sie zgrzalam, chyba musisz to z kims skonsultowac
no do lekarza dopiero za 2 tyg ide, do gina...

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
witam w klubie juz wczesniej mialam pisac , ja tak mam jak tylko wrocilam do domu mam wrazenie ze moja cieplota ciala gdzies sie podziala marzna mi stopy , rano szybko skiety zakladam i bluze polarowa bo zamarzam, nawet jak byly te upaly to zimno mi bylo a w domu 26 stopniii...
oo, no wlasnie, czemu tak
to meczace strasznie...

moze tluszcz przestal mnie grzac?

zaraz wizyta a mała śpi.ale wczoraj było dokładnie to samo

odkryłam jak zamaskowac moj zwiso-brzuch... zakladam bokserkę do pół tylka a na ta luzna koszule na krotki rekaw. od dolu zapieta maskuje zwisa, haha.

i zamowilam na c&a (bo jest do -70%) taka fajna,zwykla kiecke..
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...kienki/90770/3
a potem przypomnialy mi sie moje rozstepy..

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-05-23 o 10:31
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:29   #3814
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Magiusa Ty pytałaś o to, gdzie kupić wiesiołka i liście malin? Ja kupiłam u siebie w sklepie ze zdrową żywnością, więc Ty pewnie znajdziesz je w sklepiku naprzeciw Kupca (przy przystanku 16) i jest jeszcze jeden, tylko nie wiem jak ta ulica się nazywa (pierwsza za zamkiem też na trasie 16, teatr na niej jest i park z fontanną) sklep jest w piwnicy. Ja za 60 kapsułek wiesiołka płaciłam 12,50 i jakieś 5 zeta za liście malin. Tylko ja mam kapsułki wypełnione olejem z wiesiołka, a dziewczyny pisały o tabletkach.
O...masz rację, zupełnie zapomniałam, że tam jest taki sklep Mam niedaleko to się wkrótce przejdę.
Odnośnie tabletek to ja właśnie myślałam, że to są kapsułki wypełnione takim olejem, a nie jakieś tabletki twarde...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:31   #3815
cloche
Zakorzenienie

ta chusta jest cudna! kolorki boskie, materiał jakby to określić... taki chwytny, solidny. i ten splot wygląda dobrze - jak rozciągam pod skosami, to się troszkę "poddaje", a jak na prosto i w poprzek, to trzyma mocno. i na jednym końcu kieszonka - widać na zdjęciu instrukcje są... chyba czas zacząć ćwiczyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01905.jpg (23,6 KB, 44 załadowań)
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:33   #3816
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale to przy okazji wrzuce nowe. Marchewka sie kiedyś pytała czy je rozróżniamy. No mamy takie różne sposoby;-)
piękne dziewczyny!
Stary 2013-05-23, 10:37   #3817
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ta chusta jest cudna! kolorki boskie, materiał jakby to określić... taki chwytny, solidny. i ten splot wygląda dobrze - jak rozciągam pod skosami, to się troszkę "poddaje", a jak na prosto i w poprzek, to trzyma mocno. i na jednym końcu kieszonka - widać na zdjęciu instrukcje są... chyba czas zacząć ćwiczyć
to jest bardzo dobra chusta (my tu o Nati głównie bo są tańsze), a teraz misia w obroty i ładnie pokaż, jak wiążesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 10:38   #3818
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
witam sie po przespanej nocy
tż mial nocna zmiane z mala haha

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dlaczego ?
nie wiem dlaczego, na razie cierpliwie ją poprawiam

dziewczyny co mogę mamie kupić za to że u nas była i na dzień matki?
tak do 300 zł. Jakbym wiedziała wcześniej że pojadę do domu to bym jej zamówiła kosmetyki z vichy na all a tak to za późno a tutaj nigdzie nie kupię.

hump teściowa mieszka w tym samym mieście, wzięła tydzień urlopu.
Stary 2013-05-23, 10:41   #3819
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, nie mam niestety info od Marchewki... Mam nadzieję, że to dlatego, że jest zbyt zajęta tuleniem Wojtusia

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Witam,

Paulina urodziła dzisiaj o godzinie 17.36

Nela 10/10 , waga 3930 więcej informacji jak Paulina wróci ;-)

Pozdrawiam Mateusz.
Dziękujemy za wieści i zdjęcie
Diabli, Mateusz, ale z Was świetna rodzinka I Nela ssie zawodowo! Sofci tydzień zajęło zanim się tak nauczyła.
Diabli, czekamy na Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale to przy okazji wrzuce nowe. Marchewka sie kiedyś pytała czy je rozróżniamy. No mamy takie różne sposoby;-)

Załącznik 5259788
Jakie krasnale Cudne są, i wierzę, że mocno absorbujace. Trzymajcie się tam! Mąż wciąż ma wolne? Mam nadzieję, że będziecie mogli być we dwoje z dziewczynkami jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wrzucam opis porodu - będzie krótki

Koło godziny 20.00 założyli mi balonik w szpitalu, trochę połaziłam po korytarzu i położna kazała mi iść spać Balonik nie uwierał ani nic, dziwne uczucie po prostu i tyle i rurka dynda z boku. Bolało mnie podbrzusze do ok. 22.00 i poszłam spać. Koło 9.00 na badaniu lekarz stwierdził, że jest prawie 6 cm rozwarcia, więc ja cała happy, że na porodówkę idę, na porodówce byłam od 9.30, lewatywa Przebrałam się, podpięli welflon, koło 10.00 pod oxy zostałam podpięta. Jeszcze w między czasie pytałam położnej o której mąż ma przyjść, a ona, że spokojnie zanim Cię weźmie to godziny mogą minąć. Ale tak się nie stało, pierwsze nieregularne skurcze były już po 10 min. i się nasilały, położna z przerażeniem, po 20 min. powiedziała, żebym lepiej po męża dzwoniła bo strasznie szybko mnie wzięło, TŻ przyleciał w 10 min. a ja już miałam jazdy straszne, nie pomagał gaz, skakanie na piłce, chodzenie, cały czas pytałam TŻta za jakie grzechy my tak cierpieć musimy o 11.00 apogeum, z 8 cm na 10 cm rozwarcia zrobiło się w ciągu dwóch skurczy, więc położna stwierdziła, że przemy, partych było ok. 40 min. Malutka urodziła się na supermana, z rączką przy główce, więc zostałam nacięta Jak już wyszła to poleżała u mnie może z 5 min. - była taka cieplitka, kochana, TŻ świeczki w oczach - ale dostałam krwotoku i zabrali ją i wyprosili TŻta z sali, a mnie zaczęli ratować - na szczęście obyło się bez przetaczania krwi, ale czułam się jak zombie później, TŻ przyszedł i pilnował żebym nie przysypiała. Lekarz też co chwilkę mnie wybudzał. Sytuacja została opanowana i po 2h pojechałam do sali matki i dostaliśmy naszą Lilcię Dzisiaj jesteśmy w domku i powoli przyzwyczajamy się do nowej sytuacji.

Nie wiem kiedy nadrobię - chyba nawet nie będę próbować, trzymam kciuki dziewczyny za Wasze porody - oby każdy trwał tyle co mój - 1h40min.
Kinga! Ale nieźle! Tyle dobrego, że po całym tym czekaniu chociaż poród był raz, dwa, trzy. DObrze, że szybko krwotok opanowali.
I jak tam z karmieniem? Trzymam za Was mocno kciuki!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
witam sie po przespanej nocy
tż mial nocna zmiane z mala haha

za 2 h wizyta u lekarza,dzis w koncu sie dowiem co i jak.

mloda wykapana,wpachniona i śpi

mam pytanie,czy Wam po porodzie tez jest tak zimno?
mialam kilka razy pytac i zapominalam.

w nocy zmne poty mnie oblerwaja a chodze w kilku warstwach ciuchow plus grrruuuuby sweter lub szlafrok i mi zimno.i spalam pod dwoma koldrami dzis

tż zaczyna sie wkurzac bo ponad 20stopni a ja nie pozwalam okna otworzyc..

ma ktoras tez tak?
Powodzenia u lekarza!

Mi jest za to ciągle gorąco. Chodzę po domu w samych majtkach, śpię też Okno cały czas otwarte...

Cytat:
ale nie było tak, że porody się kumulują jakoś 2-3 dni po pełni dopiero???

właśnie przyszedł kurier. i wszystko podostawałam, na co jeszcze czekałam! aaa, no prócz łóżeczka... ale dobra, materac jest, chusta hoppka jest, i nawet router z ebaya przyszedł! a już myśleliśmy, że nas oszukali... ale nie będę się cieszyła za wcześnie, spróbuję w końcu podłączyć to cholerstwo
dla kuriera Uwielbiam jak i do naszych drzwi puka...
A my wciąż czekamy na paczkę z RPA... Już drugi miesiąc... Ciekawe czy kiedyś dotrze do nas... Ale teść ponoć wysłał ją drogą morską więc może gdzieś spoczywa na dnie oceanu, albo została zrabowana przez piratów
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 10:55   #3820
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
to jest bardzo dobra chusta (my tu o Nati głównie bo są tańsze), a teraz misia w obroty i ładnie pokaż, jak wiążesz
właśnie stwierdziłam, że nie mam ani jednego misia/lalki... no nic, co by przypominało noworodka! i co teraz? może sobie z poduszki jakąś maskotę "ukręcę"...?
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
tak do 300 zł. Jakbym wiedziała wcześniej że pojadę do domu to bym jej zamówiła kosmetyki z vichy na all a tak to za późno a tutaj nigdzie nie kupię.

dziwna ta twoja teściowa... ale jak tydzień urlopu, to już niedługo niech se robi te kupy dalej, ale jak cię to bardzo wkurza, to ją postrasz, że jej naczynka popękają, jak tak dalej będzie przeć
a dla mamy... hmm... tak na szybko to nie wiem. kosmetyki jakieś fajne to zawsze dobry patent, ale jak nie masz gdzie kupić to już nie wiem... załatwienie czegokolwiek innego też może potrwać i nie wiem, czy tam gdzieś na miejscu się da - jakieś zabiegi kosmetyczne, małe spa czy coś - to trzebaby dogadać w jakimś zakładzie kosmetycznym blisko twojej mamy...

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
dla kuriera Uwielbiam jak i do naszych drzwi puka...
A my wciąż czekamy na paczkę z RPA... Już drugi miesiąc... Ciekawe czy kiedyś dotrze do nas... Ale teść ponoć wysłał ją drogą morską więc może gdzieś spoczywa na dnie oceanu, albo została zrabowana przez piratów
łoooo, to długo płynie! ale statki to sobie tak żółwiowo płyną, więc może to normalne? byle by paka zdążyła dojść przed waszą przeprowadzką
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:10   #3821
ankaaa206
Wtajemniczenie

lecę do gina, mam nadzieję że organizm już się przygotowuje do porodu

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:11   #3822
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
lecę do gina, mam nadzieję że organizm już się przygotowuje do porodu
Może zrobi Ci niespodziankę i powie, że masz już 3 cm rozwarcia
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:14   #3823
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie chcę pomocy od swojej teściowej niech pomaga mojemu mężowi jak zostawię go samego z małym
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:21   #3824
antoinettee
Zadomowienie

GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ

Dawno nie pisałam, ale jakoś mi się nie chciało Czytam na bieżąco lecz sił na pisanie brak Zajęłam się "wiciem gniazda" Już prawie wszystko poprane, jeszcze ciemne ciuszki, ale ich bardzo mało i szkoda mi pralkę nastawiać, pieluchy tetrowe, flanelowe i pościel dla małej do łóżeczka.
Czekam na kaskę z ZUSU, zamówię termometr, laktator już mam nagrany (dzięki Vil ) i kilka innych drobiazgów i będę gotowa

Dziś zaczynamy 36 TC i tym samym 9 miesiąc Cieszę się, ale i się strasznie boję co to będzie

Dziewczyny czy wasze maluszki w brzuszkach też mają tak często czkawki? Moja od rana już 2 razy a gdzie do końca dnia, wczoraj pewnie też miała za 4 razy i 2 razy czułam przez sen. Czyżby chciała wcześniej wyjść tak ćwiczy tą przeponę

za rodzące.
Stary 2013-05-23, 11:24   #3825
prodiament
Raczkowanie

Pytanko:
mój pracodawca zatrudnia tylko kilka osób i zapłacił mi już za te 33 dni zwolnienia ciążowego - teraz ma mi już płacić ZUS. Czy w takim razie L4 powinnam przesłać do zakładu pracy, czy do ZUS-u? - bo księgowa w firmie jakaś nieogarnięta i nie zna przepisów, a kadrowej brak.
Stary 2013-05-23, 11:26   #3826
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Pytanko:
mój pracodawca zatrudnia tylko kilka osób i zapłacił mi już za te 33 dni zwolnienia ciążowego - teraz ma mi już płacić ZUS. Czy w takim razie L4 powinnam przesłać do zakładu pracy, czy do ZUS-u? - bo księgowa w firmie jakaś nieogarnięta i nie zna przepisów, a kadrowej brak.
Nie wiem jak jest w innych firmach, ale ja noszę do kierowniczki, ona przekazuje księgowej i ona to zanosi do ZUSU.
Stary 2013-05-23, 11:26   #3827
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Kurna pocytowałam i mi wcięło:banghead:

Kinga widzę że komplikacje Cię nie ominęły ale dobrze,że już po wszystkim!

Nie wiem co komu chciałam odpisać. Mózg mi szwankuje:-P

Idę ten obiad robić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:26   #3828
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem dlaczego, na razie cierpliwie ją poprawiam

Ja kupiłam mojej mamie torebkę ( właściwie to torbę bo raczej nie jest malutkich rozmiarów) bo mi wspominała jakiś czas temu, że już ma zużyte.
Rozmyślałam też nad branzoletką ( nie wiem czy Twoja mama nosi) i zegarkiem ozdobnym ( bo tato już dostał ode mnie jeden, mąż też i mama też chciała), ale że nie znalazłam nic co mi się podobało to stanęło na torebce.
Na bransoletce i zegarku zakładałam, że dam jakąś dedykację.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:28   #3829
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze maluszki w brzuszkach też mają tak często czkawki? Moja od rana już 2 razy a gdzie do końca dnia, wczoraj pewnie też miała za 4 razy i 2 razy czułam przez sen. Czyżby chciała wcześniej wyjść tak ćwiczy tą przeponę

za rodzące.
Moja Mała też miała czkawkę po kilka razy dziennie przez te ostatnie miesiące, a już prawie zawsze, jak zjadłam coś słodkiego - tak łapczywie łykała słodkie wody a teraz wcale jej się nie spieszy z wychodzeniem - już się 7 dzień spóźnia, więc nie masz powodów do obaw
Stary 2013-05-23, 11:36   #3830
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Moja Mała też miała czkawkę po kilka razy dziennie przez te ostatnie miesiące, a już prawie zawsze, jak zjadłam coś słodkiego - tak łapczywie łykała słodkie wody a teraz wcale jej się nie spieszy z wychodzeniem - już się 7 dzień spóźnia, więc nie masz powodów do obaw
A już myślałam Wcale bym się nie obraziła gdyby chciała sobie wyjść w 38 TC ;-)
Stary 2013-05-23, 11:41   #3831
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee
Dziś zaczynamy 36 TC i tym samym 9 miesiąc
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:47   #3832
antoinettee
Zadomowienie

Dzięki Hump Na Twoje brawa zawszę mogę liczyć
Stary 2013-05-23, 11:57   #3833
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Wróciliśmy...
Mała przybrała 180 g w 9 dni. Bez szału ale w normie.
Robi kwaśne stolce stąd popękana skórka wokół odbytu. Wyeliminować to co uczula, tylko najpierw trzeba dojść do tego. No i smarować maścią.
Dostaliśmy mleko dla alergików to na N i ja mam pić szklankę dziennie.
Pępek nam nie odpadł a to już 12 dzień. Dostaliśmy kropelki do zalewania 3-4 razy dziennie.
W zwiazku z moim AZS proponuje zaszczepić na pneumokoki i reszte kombinowanych bo po nich nie ma dzieci z powikłaniami a po zwykłych niestety ma (ona)
Mała jak będzie się krztusić dalej to przejść na butelkę dr brownsa.
jak będziemy chcieli zrezygnować z cyca to też przyjść to przepisze mleko.
Czekamy na wyniki krwi i moczu.
Ja też się załapałam na wizytę u rodzinnego w zwiazku z nadciśnieniem. Od dziś dopegyt a jutro krew, mocz i EKG.
Jeśli dalej będzie się jej ulewać nosem i buzią to usg brzuszka.

Wróciliśmy do domu, zjadła i tak się jej ulało i cały mój optymizm po wizycie prysnął jak bańka i chce mi się wyć, że nie wiem jak pomóc własnemu dziecku.

A z takich innych rad to absolutnie nie budzić dziecka na jedzenie. Będzie głodna to wstanie.

No i dla mam dziewczynek.
w szpitalu powiedzieli mi, że absolutnie nie czyscić psiochy, bo sama się oczyszcza.
Położna, że przemywać tylko wacikiem
Lekarka, że ma tam być czysto bo inaczej jej się wargi sromowe posklejają
Każdy mówi co innego.
Na wizycie byłą ta moja położna i lekarka. Lekarka do mnie czemu tak ubogo jem...I kazała mi jeść ileś tam produktów mi wymieniała i codziennie coś, przeszliśmy z położną na pobranie krwi a ona swoje, że tylko to i to powinnam jeść, że może powinnam zrobić tak, że jednego dnia suchy chleb, drugiego dnia wprowadzić wędlinę i obserwować itd itd. To TŻ sie zaśmiał, że spróbuje mnie przestawić na dietę wodną...

a do mycia dla dzieci rodziców z AZS poleca Topialyse

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-05-23 o 12:01
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 11:59   #3834
justyna_g4
Zakorzenienie

Dalej nic nie wiadomo o rodzących??

Ja dzisiaj jak na szpilkach. Wizyta o 15. Ciekawe czy będą jakieś skurcze na ktg no i jak tam szyjka czy mam już rozwarcie jakieś.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:01   #3835
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ

Dawno nie pisałam, ale jakoś mi się nie chciało Czytam na bieżąco lecz sił na pisanie brak Zajęłam się "wiciem gniazda" Już prawie wszystko poprane, jeszcze ciemne ciuszki, ale ich bardzo mało i szkoda mi pralkę nastawiać, pieluchy tetrowe, flanelowe i pościel dla małej do łóżeczka.
Czekam na kaskę z ZUSU, zamówię termometr, laktator już mam nagrany (dzięki Vil ) i kilka innych drobiazgów i będę gotowa

Dziś zaczynamy 36 TC i tym samym 9 miesiąc Cieszę się, ale i się strasznie boję co to będzie

za rodzące.
za 36 tydzień mój też ma czesto czkawkę wczoraj wieczorem mial i w nocy też być moze to od słodkiego po podjadalam i wieczorem i w nocy i raczej nie ma to nic wspolnego z wczesniejszym wyjsciem bo ja czekam już od 38 az wyjdzie a tu w sobote juz termin a maly sie nie pcha na zewnątrz

Cytat:
ale śliczny kolor bardzo mi sie podoba

Cytat:
Witam
u nas nocka prawie przespana
TZ czuwał nam małą od 20 do 22. A że wcześniej przespałą preawie 5 godz to nie chciało jej się spać. I tak ją usypiał, odkładał do łóżeczka i płacz. I znów usypianie, odkładanie i płacz. Namęczył się biedak i był strasznie smutny że nie potrafi uśpić swojego dziecka. Aż mi go żal było. W końcu mała zasnęła po 22, wstała o 24 na jedzenie, dokładka jedzenie i po półtorej godz spała. A później budziła się po 4 i o 6:30 ale już na samo jedzenie więc nocka jak najbardziej pozytywna

A teraz jest u mnie teściowa i mam dość;/ mała robi kupkę to ta stęka razem z nią, nie wiem która się bardziej męczy;/ W ogóle ona mówi do małej cały czas w rodzaju męskim. On chce jeść, on sika.
Eh dużo by pisać, zmęczona jestem.
A jutro jadę do domku z małą do mojej kochanej mamusi
i umówiłam się do fryzjera

ooo a on ma nowe za 279zł
matko jak ty dajesz rade z ta tesciowa przeciez bym jej tak nagadala ze od razu by sie uspokoila ja nie jestem az tak cierpliwa no masakra zebys sie musiala jeszcze dodatkowo nią denerwowac a nie mozesz zrezygnowac z jej pomocy?

ja od rana sprzatam na kolanach i o dziwo jak mnie kuła z rana szyjka tak po tym wysilku przestala
Męzuś kazał mi być gotowa do wyjscia dzisiaj o 16 ma jakąś niespodziankę ( mamy dzisiaj rocznice ślubu -4)

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-05-23 o 12:03
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:01   #3836
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

juz prawie po zakupach, w rossie wydalam prawie 100 zl ale kupilam tez kilka sloiczkow babydream bo sa w promocji po 2,99, wiec do biedrony juz raczej nie ide
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-23, 12:02   #3837
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wróciliśmy...
Mała przybrała 180 g w 9 dni. Bez szału ale w normie.
Robi kwaśne stolce stąd popękana skórka wokół odbytu. Wyeliminować to co uczula, tylko najpierw trzeba dojść do tego. No i smarować maścią.
Dostaliśmy mleko dla alergików to na N i ja mam pić szklankę dziennie.
Pępek nam nie odpadł a to już 12 dzień. Dostaliśmy kropelki do zalewania 3-4 razy dziennie.
W zwiazku z moim AZS proponuje zaszczepić na pneumokoki i reszte kombinowanych bo po nich nie ma dzieci z powikłaniami a po zwykłych niestety ma (ona)
Mała jak będzie się krztusić dalej to przejść na butelkę dr brownsa.
jak będziemy chcieli zrezygnować z cyca to też przyjść to przepisze mleko.
Czekamy na wyniki krwi i moczu.
Ja też się załapałam na wizytę u rodzinnego w zwiazku z nadciśnieniem. Od dziś dopegyt a jutro krew, mocz i EKG.
Jeśli dalej będzie się jej ulewać nosem i buzią to usg brzuszka.

Wróciliśmy do domu, zjadła i tak się jej ulało i cały mój optymizm po wizycie prysnął jak bańka i chce mi się wyć, że nie wiem jak pomóc własnemu dziecku.

A z takich innych rad to absolutnie nie budzić dziecka na jedzenie. Będzie głodna to wstanie.

No i dla mam dziewczynek.
w szpitalu powiedzieli mi, że absolutnie nie czyscić psiochy, bo sama się oczyszcza.
Położna, że przemywać tylko wacikiem
Lekarka, że ma tam być czysto bo inaczej jej się wargi sromowe posklejają
Każdy mówi co innego.
Na wizycie byłą ta moja położna i lekarka. Lekarka do mnie czemu tak ubogo jem...I kazała mi jeść ileś tam produktów mi wymieniała i codziennie coś, przeszliśmy z położną na pobranie krwi a ona swoje, że tylko to i to powinnam jeść, że może powinnam zrobić tak, że jednego dnia suchy chleb, drugiego dnia wprowadzić wędlinę i obserwować itd itd. To TŻ sie zaśmiał, że spróbuje mnie przestawić na dietę wodną...

a do mycia dla dzieci rodziców z AZS poleca Topialyse

to na N to pewnie nutramigen? mleko dla alergików, podziwiam Cie, ja bym się poddała i karmiła mm
Stary 2013-05-23, 12:07   #3838
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
to na N to pewnie nutramigen? mleko dla alergików, podziwiam Cie, ja bym się poddała i karmiła mm
No dokładnie Nutramigen.
Zobaczymy, może coś się polepszy, ale tak to to szkoda mi dzieciaka strasznie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:08   #3839
becik_4
Zadomowienie

Motylek ale z tymi radami lekarzy to tez masakra jeden powie tak drugi tak no szok ja na dodatek nie mam jakiegos zaufanego pediatry i bede sie musiala zdac na tego do ktorego trafie

a jak jest z myciem siusiaka u chlopcow naciaga sie ten napletek zeby tam oczyscic czy raczej nie bo juz tez mase opini slyszalam
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 12:13   #3840
gosiulka22
Wtajemniczenie

dziewczyny mam pytanie cały czas mam uczucie że chce mi się siku nawet jak chwile wcześniej wróciłam z wc. zastanawiam się czy to dlatego że mała ma tak nisko główkę czy zaczyna mnie brać infekcja??
Nic nie raczej nie piecze i nie swędzi
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości