|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ale pędzicie!
Ja właśnie rozkminiam wybór butelki. Chcę karmić piersią, ale coś ewentualnie trzeba mieć w domku np. żeby dokarmić odciągnietym lub mm. I właśnie utknęłam na etapie - tommee teppe antykolkowa czy dr browns... macie jakieś zdanie w tym temacie? Cytat:
[QUOTE=dzidziadziumdzia;40 952064] Moja kumpela była wczoraj na tescie podwojnyn-dziecko ma 6,5 cm w 12t6d. Moje w tym czasie miało 2cm mniej [QUOTE] To jest chyba sprawa mocno indywidualna. U mnie w 13t1d (wg USG 12t1d) maluch miał 5,6 cm. Najwazniejsze, że się dobrze rozwija w swoim tempie. Cytat:
|
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie wszyscy są uzależnienie od czegoś Mama na marmolade, siostra na majonez Mi gin nie mówił, że mam odstawić kwas... z tym ze ja mam w witaminach, które czasem biorę...a to jak się bierze całą ciążę kwas to może coś sie stac? Ja tego też nie zrozumiem nigdy.... to jest dla mnie karygodne i straszne. Słyszałyście o tym jak gdzieś tam w Ameryce chyba, przez odsysanie wykonywana jest aborcja? dziecko może "wyjść" w całości, albo i nie, może nawet oddychać... STRASZNE !
|
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie miałam wczoraj Was pytać czy myślicie że taki zestaw startowy butelek jak wczoraj RYBA wrzucała linka ( nie chodzi mi o konkretną firmę) będzie przydatny jeżeli planuje się karmić piersią?? Czy wtedy lepiej kupić jedną dwie butelki??
Bo ja właśnie się już zastanawiałam nad tym zestawem startowym jakiś czas temu i nie wiem czy jak planuje karmić piersią to taki zestaw się przyda czy niepotrzebny wydatek???
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Maomami ja uważam że warto mieć butle. Jeśli nie do mleka to do picia wody za chwile. Tylko smoczek zmienisz. Aczkolwiek zestawu Ryby nie widziałam.
Ja miałam zestaw tt z laktatorem ręcznym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad TT i może ktoś się wypowie o zaletach i wadach tych firm butelkowych? TT, AVENT, BROWN'S?
|
|
#2647 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam, ale na bank nie zacytowało mi parę postów. Muszę zmienić taktykę
Wszystkich wizyt jak zwykle gratuluję i witam jeszcze jedną mamę, która do nas dołączyła. Cytat:
Bo jak czuję, że się zbliża, to siadam i trzymam się za brzuch. Wtedy nic nie boli.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogólnie sport działa na mnie rewelacyjnie, a kiedy ja czuję się dobrze, to i moja dzidzia ![]() A teraz skopiuję wam z innego wątku opis mojej wizyty państwowo, bo nie mam nerwów pisać tego jeszcze raz. Witam wczoraj miałam wizytę państwowo. Nic nowego nie powiem. Pani doktor super babka, a położna do odrzutu od zaraz. Jak zwykle problem ze skserowaniem badan. Po dłuższej dyskusji w końcu otrzymuję je, ale humor położnej jest już poważnie zaburzony przez moje zachowanie. Tak więc zaczyna się nieprzyjemny ton. No nic zdążyłam się przyzwyczaić. Zaczynamy słuchać tonów serca. Według położnej nic nie słychać. Pada seria dziwnych pytań. Czy czuję pani ruchy płodu? Ja nie wiem może jestem jakaś niedouczona, ale wydaję mi się, że w 14 tygodniu w pierwszej ciąży, to raczej rzadko czuję się ruchy płodu. Już nawet nie chce mi się opisywać całego tego badania. W każdym razie miałam w głowie tylko to, że po raz kolejny mogę stracić ciążę, co położna każdym swoim dziwacznym pytaniem i miną skutecznie potwierdzała. Przyszła pani doktor i po sekundzie usłyszałam serduszko mojego dziecka. Jeszcze może gdyby ginekolog choć trochę potrudziła się ze znalezieniem tętna, to może jakoś łatwiej uwierzyła bym, że nie było robione to po złości. Tylko, że doktor przyłożyła to w jedno miejsce , przesunęła parę centymetrów i już. Brak mi po prostu słów. Po wszystkim położnej chyba w końcu zrobiło się mnie żal i kiedy się ubierałam zarzuciła mi komplementa "o jakie piękne ma pani trampki".Jakoś nie poprawiło mi to humoru. Zaraz wrzucę też zdjęcia mojego brzucholka, bo chyba jako jedyna na wątku jeszcze tego nie zrobiłam
|
||||
|
|
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Moim zdaniem również warto, tymbardziej za tak niską cenę.
Te większe butelki i tak później będzie trzeba kupić np do kaszki itp i do tego są jeszcze wymienne smoczki do butelek ![]() Ja raczej zamówie
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pięknieChwilę mnie nie było i 2 strony więcej
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Maomami ten zestaw zawiera fajne wielkości. Bo masz male butle na początek (choć znam szkraby ktore majac 2 miesiące piły 150ml) i duże ktore przy wymianie smoczkow starczaja na bardzo długo. Jestem za. 4 butle to nie bardzo dużo.
Różne sa sytuacje i dzieci-herbatki ktorych nie popieram, czasem dopajanie glukoza przy zoltaczce, czy woda. Czasem z głupiej bezsilnosci dajesz mm, żeby odpocząć. Popieram taki zestaw, nawet przy karmieniu piersia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
ale kupilam !! Mam w planach karmic piersia , ale podchodze do tego tak , ze jak tylko bedzie miało to stresowac mnie albo dziecko to przeskakujemy na butle. Moja kolezanka w Polsce , na codzien silna , ogarnieta baba popadla w bardzo ciezka depresje wymagajaca leczenia szpitalnego , wlasnie dlatego ze mała nie chciała cyca .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Utwierdziłyście mnie w tym że warto kupić. Ja właśnie jeszcze siedziałam na allegro i patrzyłam na elektroniczne termometry takie na podczerwień, zaczynam się oglądać poważniej za dzieciaczkowymi akcesoriami
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I takie baby sa położnymi. Mam nadzieje ze juz jej nigdy nie spotkasz ..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Moge sie wypowiedzieć o butelkach.
Dziecko i tak wybierze co mu przypasuje. Moja młoda 3 miesiące bez problemu ciagnela tt. Potem foch na 4 miesiące-przerobilam wszystkie butle, smoczki, nakladki jakie znam. Raz ze chciałam dawać jej pic bo miała mega zaparcia a dwa ze studia. Szybko trzeba było rozszerzac diete niestety. Ostatecznie w 8 miesiącu, po miesiącu podchodow z kaszka z butli podmienilam na smoczek tt vari flow i była na nim do niedawna. Także zdecydowanie polecam tt. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie nie mogę się zdecydować czy avent czy tt, mój brat, siostrzeniec męża i inne dzieciaczki jakie znałam miały avent i było ok, nei było sprzeciwów, teraz kuzynka męża ma tt, nie karmi piersią tylko od początku mm i chwali sobie tt i mała jej ładnie śpi ( chociaż to zapewne nie zależy od butelki) i nie miała kolek.
A chciałąbym te butelki kupić już na dniach żeby powoli rozkładać koszty
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam taki zestaw ( nie wliczajac elektronicznej niani ) pewnie w zupelnosci sie nie przyda , najwyzej oddprzedam polowe butelek .. ImageUploadedByWizaz Forum1369312519.841968.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2658 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze z jabłuszkiem ![]() Cytat:
Cytat:
co za baba![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ladne brzuszki macie
|
|
#2660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o butelki, to uważam, że nie należy dużo kupować od razu z jednej marki bo dziecko może nie chcieć ssać z danego smoka i trzeba szukać innych...
Dziewczyny dzis jadę na usg to w 13tc... na 16.40 mam wizytę. Trzymajcie kciuki!!! ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Aha i witam w 14tc
|
|
|
|
#2662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale produkujecie nie nadążam nadrabiać...Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajne spodnie i świetnie w nich wyglądasz Cytat:
co za babsztyl!! Że taka bab pracuje w takim zawodzie to aż dziw bierze Trele widziałam u nas podobne zestawy i tez chyba się zdecydujemy, tym bardziej, że promocja jest prawie pół ceny za dzisiejsze wizyty!!
|
|||
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ROZKŁADANIE KOSZTÓW- to jest to ola- ok, ale butelka może zostać a smoczek dokupić inny prawda? czy smoczki są tez zależne do butelek? zgłupiałam ..
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryba - zapłaciłam nie wiele bo z 200 zł jakby przeliczyć Za wszystko. Promocji była a ja jeszcze miałam kupony rabatowe ktore dostalam od położnej ..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam na bieżąco, ale łeb mnie rozbolał i już nie pamiętam, co komu
![]() ola - za genetyczne! I kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! Ja powolutku zbieram się do domu, jakiś szybki obiadek i na wizytę. Pls o kciuki ![]() A co do butelek - ja na pewno kupię jedną lub dwie "w razie w" - ale nie wiem jeszcze jakie, czekam na opinie doświadczonych mam ![]()
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcie:
1-8 tydz 2-12 tydz 3-14 tydz
|
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Gratuluje udanych wizyt i poznanych płci ![]() Ja mam połówkowe 4 czerwca,więc pewnie dowiem się kto tam u mnie w Brzuszku siedzi ![]() Moja córeczka lubi dotykać mój Brzuch. Wie, że jest w nim nasz Dzidziuś. Mam odstający pępek, który ja bardzo fascynuje, chyba dlatego, że jest mięciutki. Na początku twierdziła, że to oko dzidziusia , a teraz mówi, że to po prostu nasz Dzidziuś . Przytula Brzuch i mówi, że kocha. Strasznie mnie to rozczulaDoczytałam was po łebkach Nie wyrabiam,mam nadzieję,ze zrozumiecie.Cytat:
Do lata to Ci dziecko dawno z nich wyrosnie Trzeba było wziąc większe rozmiary.Obawiam się,że będzie musiała upchnąc na allegro
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zadomowienie
|
Anoula właśnie zauważyłam że godzin wizyt nie podałam 6 czerwca na 12 a 13 czerwca na 11:20
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
mnie ostatnio moja siostrzenica pogłaskała po brzuchu i powiedziała że dzidziuś tam mieszka.. hehe dobrze że się nie zapytała gdzie ten kanalik jest
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
masz podobny brzuchol do mojego
z tym że ja jutro 20t zaczynam ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

Szkoda tylko że pewnie nie będe miała okazji ubrać, bo wszystkie te sukienusie są w rozmiarze 0-3 mce, a u mnie pierwsze trzy miesiące to będzie zima
- POLECAM swoją drogą) i po jakiś 20-30 minutach od zjedzenia poczułam takie dziwne uczucie w brzuchu... takie bąbelki, smyranie 

u mnie wszyscy są uzależnienie od czegoś 
ale jak już zjem to mi się smak przypomni i będę chciała więcej i więcej, a to źle wróży ....

pięknie

I takie baby sa położnymi. Mam nadzieje ze juz jej nigdy nie spotkasz ..
co za baba
Ślub 25.08.2012