Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 14:03   #4141
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
W letnie miesiące może być "beznadziejnie gorąco". Nigdy wszystkim się nie dogodzi
ja np. nie wyobrażam sobie mojego TŻa jak na dworze jest +30 C a on musi być w długich spodniach, koszuli i marynarce, jemu jest w zimie gorąco i wszystkie okna by najchętniej pootwierał więc na prawdę sobie nie wyobrażam jak zakłada ten garniak w taka pogode
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:05   #4142
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Czy to znak dla Veliki na kolor przewodni?:hahaha :
chyba tak, bo w tej kokardzie było jej bardzo do Twarzy

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ja np. nie wyobrażam sobie mojego TŻa jak na dworze jest +30 C a on musi być w długich spodniach, koszuli i marynarce, jemu jest w zimie gorąco i wszystkie okna by najchętniej pootwierał więc na prawdę sobie nie wyobrażam jak zakłada ten garniak w taka pogode
mój ma identycznie !!! całe życie gorąco mu !! a spać z nim to takie uczucie jakby ktoś koło mnie ognisko rozpalił

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:10   #4143
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
my na podróż chcielibyśmy do Portugalii i po drodze zatyrzymac sie w mojej wymarzonej Barcelonie na kilka dni

w ogóle co do koszmarów przedslubnych, to mnie sie ciagle snią jacyś faceci, z którymi wplątuję się w romans. Dzisiaj to był uwaga: MARCIN TYSZKA zarywałam do niego i zaprosiłam go na piwo. Umówilismy sie na 20.00
Barcelona Byłam dokładnie rok temu i zakochałam się w tym mieście Straaaasznie chcę tam jeszcze pojechać

Marcin Tyszka Osttanio coś czytałam o Davidzie Beckhamie i mi się śnił też - podświadomość działa w śnie

Cytat:
Napisane przez Martika654 Pokaż wiadomość
MoTyleKsw https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
tutaj możesz zamówić darmowy zestaw dla malucha,nie wiem czy już to widziałaś

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Piękne, ale Tż by mnie udusił, w życiu nie zgodzi się na krótką sukienkę
Pożyczyłam link dla mojej przyjaciółki, ok? Rodzi za 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Tytuł nowego świetny! Bardzo mi się podoba

Jeśli chodzi o dzieci to ja myślę że poczekamy tak ze 4 lata od ślubu. Poza tym ja bym bardzo chciała adoptować dziecko, ponieważ zawsze mnie wzrusza los tych maleństw. Mój TŻ nie jest przekonany do adopcji, jedynie w sytuacji gdybyśmy nie mogli mieć swoich, ale wiem że też by takie dziecko pokochał.

U mnie dziś zimno, pochmurno, brzydko, a miałam myć okna
Jeśli chodzi o dzieci, to czasem myślę że mogłabym być w ciązy niedługo po ślubie, ale jak jadę do domu i zajmuję się dziećmi moich sióstr, to maskara.. Ostatnio wprost im(siostrom, nie dzieciom ) powiedziałam, że przez nie tracę instynkt macierzyński W weekend majowy siedzialam z 4 - po 1 dniu głowę to miałam kwadratową
Może niesłusznie ale wydaje mi się że swoimi dziećmi będzie inaczej trochę, że będę miec więcej cierpliwości - przynajmniej mam taką nadzieję .. A adopcji też nie wykluczam.
Jeśli chodzi o wiek to w przyszlym roku po ślubie TZ będzie mieć 30, ja 27,5.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
W DDTVN Leci aktualnie laser zamiast okularów... laska miała -4 i przez operację wyzerowała jej się wada... Może po ślubie z mężem zamiast poślubnej zrobilibyśmy sobie taki prezent... Muszę mu ten pomysł sprzedać

tak bardzo chciałabym widzieć bez soczewek/okularów...
Wiem co czujesz Też może sobie zrobię taką po ślubie?
Na ślub będziesz zakładała soczewki? Ja napewno tak, ale zastanawiam się czy nie wypłyną mi jak będę ryczeć Poza tym słyszałam, że makijażystki zakrapiają oczy czymś, żeby nie były przekrwione. Nie wiem czy to prawda.. nie robiłam sobie też nigdy takiego makijażu.. Jeśli tak, to nie wiecie czy mogą one w jakis sposób oddziałowywać na soczewki?

My mamy kompletny misz masz z salą.. Od dwóch dni mnie boli non stop żołądek, głowa, pewnie z nerwów.. Znaleźliśmy inną salę, ale nasz termin jest już zajęty i teraz kombinujemy z terminem, bo ja chciałabym bardzo na wiosnę, najbardziej w maju, nie wiem czy nam sie to uda dograć z zespołem... Tzn jest jeden termin majowy, ale wtedy byłaby komunia mojego chrzesniaka, która nie wiadomo czy będzie w 2014 czy w 2015, bo w naszej diecezji jeszcze się nie zdecydowali, chociaż w prawie całej Polsce już zostały podjęte decyzje co do ewentualnego przeniesienia komunii o rok..
Czy któraś z Was ma dojścia do kogoś z diecezji rzeszowskiej? Albo wie w jaki sposób mogę się dowiedzieć? Dzwoniłam juz do kurii, ale "miły" ksiądz mi powiedział że mam pytać u proboszcza, on będzie wiedział jak będzie decyzja. A jest decyzja?- Nie ma .Czekac
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:11   #4144
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas odwrotnie - obydwoje zmarźluchy

załamałam się, znowu przez ojca wszystkie moje plany legły w gruzach

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:15   #4145
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hehe może tak, może nie. Mam tak jak monia, poświęciłam 8 lat nauce, nie wyobrażam sobie, że wszystkie te moje poświęcenia miałaby pójść na marne, bo dziecko... W moim zawodzie nie można sobie pozwolić na przerwę, bo się wypada się obrotu, tu trzeba być na bieżąco. Poza tym nie mam nikogo, kto mógłby się zaopiekować ewentualnym dzieckiem, w grę wchodzi tylko żłobek albo opiekunka, rodzice i teściowie są aktywni zawodowo i to się nie zmieni przez najbliższych 10 lat ;] A ja nie porzucę pracy na dłużej, bo nie będę miała takiej możliwości. Chcę mieć swoją działalność, a to niestety wymaga stałej obecności w robocie. Moja szefowa po urodzeniu córki wróciła do pracy po 2 tygodniach....
Że już nie wspomnę o pobudkach egoistycznych, własnej wygodzie i zamiłowaniu do życia bez większych wyrzeczeń...
Pjona kobitko, pjona
Mogę się podpisać w 100%. Też nie mam nikogo, kto mógłby mi ewentualnie pomóc przy dziecku. Teściowie mieszkają 70 km stąd, a moja mama jest młodą kobietą, 45 lat, aktywna zawodowo jak najbardziej, a poza tym pomaga babci przy chorym dziadku. Nie pomogą mi, choćby chcieli. Tak samo zostaje mi tylko żłobek albo opiekunka.
Zaraz po ślubie zamierzam otworzyć własną działalność, własny gabinet i chcę się temu poświęcić, a poza tym praca naukowa i jak mi się poszcześci to może uda się zostać na uczelni. Nie widzę w tym wszystkim dziecka...
Co do ostatniego zdania o pobudkach egoistycznych - mam tak samo.

Mam też tak jak pysia, że nie wiem czy byłabym w stanie wziąć stuprocentową odpowiedzialność za drugą osobę.

Co do tekstu Verunki (?) i jej skomentowaniu mojego doktoratu jako "babraniu się w przeszłości" to może lepiej pozostawię to bez zbędnego komentarza Nie masz pojęcia, o czym piszę to raz, a dwa - są w życiu jeszcze takie kwestie jak pasja I widzisz - ja akurat nie chcę jej zamieniać na pieluchy
Stary 2013-05-23, 14:16   #4146
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
mój ma identycznie !!! całe życie gorąco mu !! a spać z nim to takie uczucie jakby ktoś koło mnie ognisko rozpalił
dokładnie choć nie powiem, nie narzekam bo ja jako totalny zmarzluch czuję wielką ulgę jak z nim jestem pod kołderką, jak mnie przytuli to od razu zasypiam bo wtedy w końcu jest mi idealnie

Cytat:

co się stało ?
Stary 2013-05-23, 14:18   #4147
velika
Winter is coming

Cytat:
hej ale mialam sen

Śniło m i się ze z wszystkimi dziewczynami z wątku umówiłysmy sie na spotkanie i kazda pila piwo i palila papierosy !!! a ja od jednej kupilam dwa listki gumy orbit za 2,50zł bo balam sie do domu wrocic
A najwyrazniej snila mi sie Velika , miala wlosy zwiazane w kucyk z piekna fioletowa duza kokarda no a na sobie miala tylko majtki (fioletowe) i biala koszule ktora byla rozpieta a pod spodem nie bylo biustonosza i kazda z nas sie zachwycala jej dorodnym biustem
co to byl za sen!!!!!!!!!!
matko i córko, padłam

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
chyba tak, bo w tej kokardzie było jej bardzo do Twarzy

a pacz pani, nie mam koloru przewodniego póki co, trza o tym fiolecie pomyśleć a dziś mam na sobie fioletową kieckę, to znak
Mój też gorący chłopak!! Nie wiem, jak on przeżyje w czerwcu, dla niego upałem jest 20 stopni...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:19   #4148
Dotka90
Zakorzenienie

O rany, mojemu też zawsze gorąco!
A ja nawet jak w lecie przy kompie siedzę, to się kocem przykrywam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:34   #4149
monikkad
Wtajemniczenie

Zadzwoniła do mnie babka z tego ośrodka językowego, gdzie ostatnio byłam na rozmowie. I chcą mnie teraz na 10 godzin próbnych, a jak się sprawdzę to na wrzesień.
Stary 2013-05-23, 14:38   #4150
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
W letnie miesiące może być "beznadziejnie gorąco". Nigdy wszystkim się nie dogodzi
Ostatnio była jakaś gadka z TŻ i wyszło, że ja się go spytałam:"to dlaczego Ty chciałeś ślub w czerwcu jak w czerwcu może być gorąco?", a on mi na to"Ja nie chciałem, dla Ciebie to robię"
No słodziak

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Zadzwoniła do mnie babka z tego ośrodka językowego, gdzie ostatnio byłam na rozmowie. I chcą mnie teraz na 10 godzin próbnych, a jak się sprawdzę to na wrzesień.
I podoba Ci się taka opcja?
Stary 2013-05-23, 14:43   #4151
_McDusia_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
ja chce druhny ale nie wiem czy to wypali ;ppp
Ja też nie wiem, ale skonsultuję z nimi myślę, ze będą się cieszyły, bo żadna nie brała nigdy udziału w czymś takim i to mnie nastraja optymistycznie
_McDusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:43   #4152
moniczka_90
Zakorzenienie

czy jest tutaj jakaś osóbka która studiuje/studiować będzie filologię angielską ? albo może znacie kogoś kto studiuje ?
Stary 2013-05-23, 14:49   #4153
_McDusia_
Przyczajenie

Nie dogodzimy każdemu A to ma być nasz: "najpiękniejszy dzień " Więc spełniajmy marzenia: zmarzluchy w czerwcu, te, którym zawsze gorąco w styczniu grunt, żebyśmy były zadowolone
_McDusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 14:50   #4154
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ostatnio była jakaś gadka z TŻ i wyszło, że ja się go spytałam:"to dlaczego Ty chciałeś ślub w czerwcu jak w czerwcu może być gorąco?", a on mi na to"Ja nie chciałem, dla Ciebie to robię"
No słodziak

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

I podoba Ci się taka opcja?
Teraz mam dużo roboty, kończę 2 kierunki studiów :/ Więc tak średnio. Ale od września bardzo bym chciała, więc się zgodziłam, bo wiem, że jak teraz odmówię to już mnie oleją we wrześniu.
Dobrze, że zapłacą mi normalnie za te godziny teraz. Jutro jeszcze idę na spotkanie to się dowiem dokładnie wszystkiego.
Stary 2013-05-23, 14:55   #4155
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Teraz mam dużo roboty, kończę 2 kierunki studiów :/ Więc tak średnio. Ale od września bardzo bym chciała, więc się zgodziłam, bo wiem, że jak teraz odmówię to już mnie oleją we wrześniu.
Dobrze, że zapłacą mi normalnie za te godziny teraz. Jutro jeszcze idę na spotkanie to się dowiem dokładnie wszystkiego.
To życzę powodzenia
Stary 2013-05-23, 15:01   #4156
docik10
Zakorzenienie

Hej
Dziś was tylko podczytuje. Dzień zaczął się wspaniale, spałam u tż wieczór i poranek potem do pracy jak jechałam do pracy to samochód stanął mi na skrzyżowaniu. Pół auta na skrzyżowaniu Jechałam z kumpelą ona panika, że nas coś potraci ja nie wiedziałam czy mam sie śmiać czy płakać jedynie co mi przyszło do głowy jestem kobietą i nie potrafię odpalić auta i tamuje skrzyżowanie Moja kumpla wyszła próbowała rozbujać samochód żeby zjechać na pobocze, samochód ani nie drgnął Dopiero jakiś gościu się zatrzymał i popchał mnie na pobocze. Przyjechał po nas tata kumpeli ale co się uśmiałyśmy to nasze Dzwoniłam do tż, powiedział, że zalał mi się samochód cokolwiek to znaczy Mu odpalił bez problemu , dziś go zawożę do tż żeby naprawił Zawsze mogę na niego liczyć w takich sytuacjach jechał 30km żeby zobaczyć co mam z autem.

Do tej piz..y co trąbiła na nas przyklejona do mojego zderzaka widząc awaryjne i słysząc w moim sejku zarzynający silnik jak próbowałam odpalić samochód, niech przesiądzie się na ciągnik i jeździ po polu jak nie potrafi korzystać z dróg publicznych.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-05-23 o 15:04
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:15   #4157
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Idę spać, dobranoc

Dziewczyny, tylko pamiętajcie, zeby w noc poślubną nie przecholować
O, mamuniu! Jak tu z takim brzucholem chodzić?!

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość

w ogóle co do koszmarów przedslubnych, to mnie sie ciagle snią jacyś faceci, z którymi wplątuję się w romans. Dzisiaj to był uwaga: MARCIN TYSZKA zarywałam do niego i zaprosiłam go na piwo. Umówilismy sie na 20.00

Ja też miałam kiedyś takie sny- u mnie w roli głównej pojawił się Julian Casablancas (załącznik)
Cytat:
Napisane przez _McDusia_ Pokaż wiadomość
Zgadzam się z koleżanką- niesamowicie szybko piszecie ale to super
Znamy się 2 lata, jesteśmy razem od roku Ślub zaplanowaliśmy na 27 grudnia 2014 roku W zasadzie mamy już prawie wszystko ustalone: listę gości, salę, zespół Tylko, żeby śnieg był
Ps. Co sądzicie o większej liczbie druhen? Bo u mnie raczej na 1 starszą się nie zapowiada Czy sukienki w tym samym fasonie i kolorze dla nich, to dobry pomysł?
Wg mnie sukienki w takim samym fasonie i kolorze niezbyt ciekawie wyglądają. Taki korowód- ale co kto lubi.
No i nie każdy będzie wyglądał dobrze w danym fasonie.

Cytat:
mi się to baaaardzo podoba jak patrze na jakieś zdjęcia z neta ale kurde to już raczej musiałabyś tez ustalać z nimi tj. tymi druhnami bo np. jak ja bym miała być czyjąś druhną i by mi ktoś bez mojego zdania narzucił, ze mam się ubrać w taki a taki fason w takim a takim kolorze to bym się wściekła... musisz z dziewczynami ustalić kolor, fason itp. no i nie wiem jak to wychodzi z kasą ? każda za swoją normalnie płaci czy jak ?
Moim zdaniem, jeśli komuś narzuca się ubiór, to powinno się za to zapłacić.
W Anglii tak jest. Panna młoda płaci za suknie druhen.

Co do ślubu w zimie
Moja siostra stryjeczna miała w Szczepana i było pięknie. Pełno śniegu, -30C (uwielbiam mróz). Sama chciałam ślub w zimie, ale narzeczony nalegał na lato, więc jest latem.

Idę uzupełniać naszą stronę, bo do wieczora mam luźniejsze kilka godz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg casablancas.jpg (46,4 KB, 3 załadowań)
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-05-23 o 15:20
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:17   #4158
fianceee
Przyczajenie

Witam wszystkie Panny Młode 2014. Dołączam do wątku, będę ślubować 21.06.2014

Na dzień dzisiejszy mamy już salę, zespół, fotografa i kamerzystę.

Cytat:
czy jest tutaj jakaś osóbka która studiuje/studiować będzie filologię angielską ? albo może znacie kogoś kto studiuje ?
Kończę trzeci rok filologii angielskiej
fianceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:20   #4159
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fianceee Pokaż wiadomość
Witaj, jak ja to mawiam "szemasz"!

Tycikata przypomniałaś mi o ilości dni!!! Dziękuję

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:23   #4160
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:

to zaraz Ci napiszę pw

no i witaj
Stary 2013-05-23, 15:25   #4161
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie Panny Młode 2014.
Witamy
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:30   #4162
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
To nie jest do końca prawda co piszesz mi się zaręczynowy całkowicie obraca i nigdy nie dopasuje idealnie rozmiaru,bo mam szersze kosteczki, więc to wszystko zależy od palcy jakie dana osoba ma moja znajoma miała z oczkiem obrączkę i w ogóle jej się nie obraca, ma 5mm i ciężej jest się takiej obrączce obrócić, niż pierścionkowi, który jest znacznie cieńszy wszystko zależy od paluszków i obrączki.
dodam , że koleżanka ma okrągłą w środku, więc najlepiej sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać, która najlepiej leży i czy będzie mieć skłonności do okręcania się
my planujemy mieć 6 mm więc ogóle
Cytat:
hej ale mialam sen

Śniło m i się ze z wszystkimi dziewczynami z wątku umówiłysmy sie na spotkanie i kazda pila piwo i palila papierosy !!! a ja od jednej kupilam dwa listki gumy orbit za 2,50zł bo balam sie do domu wrocic
A najwyrazniej snila mi sie Velika , miala wlosy zwiazane w kucyk z piekna fioletowa duza kokarda no a na sobie miala tylko majtki (fioletowe) i biala koszule ktora byla rozpieta a pod spodem nie bylo biustonosza i kazda z nas sie zachwycala jej dorodnym biustem
w końcu jedna z naszych cycowatych specjalistek
Cytat:
tylko wiesz, żeby nie było tak że mają nóż na gardle, teraz Cię wykorzystają, a od września podziękują

paczcie co sobie kupiłam

o pokaże Wam moją kociczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130522_142645.jpg (148,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130523_150903.jpg (101,9 KB, 13 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:30   #4163
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja również... Chciałabym odstawić soczewki i widzieć normalnie. Mój tż namawia mnie na taką operację. Chyba po ślubie uzbieram kasę i się zdecyduję.
Moj TZ tez cos o tym mówił, ale ja bym sie bała takiej operacji, on na razie tez sie boi wiec nic z tym nie robimy. Nosi soczewki.

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Ja mialam laserową operacje oczu, 13 lat temu, ale przez inne schorzenie nabyty zez zbiezny obu oczu, z prognoza slepoty do 13 roku życia najgorszemu wrogowi nie życzę.

Jak jest ze zwrotem podatku? Skąd wiadomo czy i ile sie dostanie? I jak to przysyłają, poczta?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
TZ dostał pocztą, przy obliczaniu pita wiesz ile powinnas dostac zwrotu.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
MI zabrali ze zwrotu podatku 3 stówy
Bo nie chciało mi się zapłacić mandatu, który dostałam w zeszłym roku w lutym
A wiedziałam, że sobie sami ściągną [COLOR="Silver"]
hehe nie wiedziałam, ze tak robią no trudno, dobrze ze ze zwrotu a nie z portfela:P

Cytat:
Witam serdecznie
Co sądzicie o zimowym ślubie? Wybraliśmy termin w grudniu, ale nikt znajomy nie miał ślubu w zimę i tak się zastanawiam, na co się nastawiać Pozdrawiam serdecznie
siostra TZta miała i było zimno (wybrali sobie kosciół który miał wymieniany w tym czasie dach ) plucha, szaro, deszcz... ale byłam tez na slubach chyba dwóch w lecie, kiedy było zimno, burza i deszcze, wiec nie da sie nic zaradzić

Cytat:
własnie tego jeszcze nie wiem, ogólnie takie futerka mi sie nigdy nie podobały, jak dla mnie troche tandetne bardzo podobają mi się sweterki np. KLIK albo KLIK ale wytrzymac w styczniu całą msze w sweterku może być ciężko [COLOR="Silver"]
ta niebieska sukienka Kiry mogłabym taką miec do slubu. Boska, zastanawiałam sie nawet jakis czas nad taką, ale musiałabym szyc, a boje sie zaufac krawcowej.

Cytat:
hej ale mialam sen

hehe ale sexy

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz Też może sobie zrobię taką po ślubie?
Na ślub będziesz zakładała soczewki? Ja napewno tak, ale zastanawiam się czy nie wypłyną mi jak będę ryczeć Poza tym słyszałam, że makijażystki zakrapiają oczy czymś, żeby nie były przekrwione. Nie wiem czy to prawda.. nie robiłam sobie też nigdy takiego makijażu.. Jeśli tak, to nie wiecie czy mogą one w jakis sposób oddziałowywać na soczewki?

My mamy kompletny misz masz z salą.. Od dwóch dni mnie boli non stop żołądek, głowa, pewnie z nerwów.. Znaleźliśmy inną salę, ale nasz termin jest już zajęty i teraz kombinujemy z terminem, bo ja chciałabym bardzo na wiosnę, najbardziej w maju, nie wiem czy nam sie to uda dograć z zespołem... Tzn jest jeden termin majowy, ale wtedy byłaby komunia mojego chrzesniaka, która nie wiadomo czy będzie w 2014 czy w 2015, bo w naszej diecezji jeszcze się nie zdecydowali, chociaż w prawie całej Polsce już zostały podjęte decyzje co do ewentualnego przeniesienia komunii o rok..
Czy któraś z Was ma dojścia do kogoś z diecezji rzeszowskiej? Albo wie w jaki sposób mogę się dowiedzieć? Dzwoniłam juz do kurii, ale "miły" ksiądz mi powiedział że mam pytać u proboszcza, on będzie wiedział jak będzie decyzja. A jest decyzja?- Nie ma .Czekac
co do soczewek - są specjalne krople do oczu dla os. noszących soczewki, mozesz kupic w aptece i tym zakrapiac, są droższe niestety niz normalne krople. Albo mozesz kupic normalne, zakropic poczekac iles tam minut (chyba kwadrans) i wtedy załozyc znowu soczewki.

co do sali, jeju nie zazdroszcze faktycznie to musi byc ciezkie do zniesienia takie zamieszanie.

Cytat:

dlaczego? Co sie stało?

Cytat:
Co do tekstu Verunki (?) i jej skomentowaniu mojego doktoratu jako "babraniu się w przeszłości" to może lepiej pozostawię to bez zbędnego komentarza Nie masz pojęcia, o czym piszę to raz, a dwa - są w życiu jeszcze takie kwestie jak pasja I widzisz - ja akurat nie chcę jej zamieniać na pieluchy
mówiłaś o czym piszesz Kazdy ma oczywiscie inne podejscie, ja powiedziałam tylko, ze nie chciałam robic teraz doktoratu, bo uwazam inne sprawy za ważniejsze. Nie chce sie obudizc po 40 ze chce miec dziecko, a juz nie bardzo mogę. Ja akurat mam takie pasje, które mogę realizować bez poświęcania życia osobistego. To jest dla mnie najważniejsze- harmonia pomiedzy realizowaniem siebie, a dbaniem o bliskich i o dom

byłam w centrum, sie obkupiłam kosmetycznie i szmatkowo potem zjadłam ciacho z przyjaciołką i jestem, a wieczorem imprezka i moja randka z Tyszką

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:31   #4164
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

witaj
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-23, 15:34   #4165
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
o pokaże Wam moją kociczkę
ojej jakie małe cudo !
Stary 2013-05-23, 15:41   #4166
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:

tylko wiesz, żeby nie było tak że mają nóż na gardle, teraz Cię wykorzystają, a od września podziękują

Bardzo możliwe, że tak zrobią, nie sprawdzę tego przecież w żaden sposób
Przynajmniej teraz sobie zarobię coś
Stary 2013-05-23, 15:43   #4167
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:53   #4168
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie kończę 5 rok

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:54   #4169
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo możliwe, że tak zrobią, nie sprawdzę tego przecież w żaden sposób
Przynajmniej teraz sobie zarobię coś
no jasne, lepsze to niż nic

Serwuję kawkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130523_153718.jpg (78,4 KB, 11 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-23, 15:58   #4170
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z koleżanką- niesamowicie szybko piszecie ale to super
Znamy się 2 lata, jesteśmy razem od roku Ślub zaplanowaliśmy na 27 grudnia 2014 roku W zasadzie mamy już prawie wszystko ustalone: listę gości, salę, zespół Tylko, żeby śnieg był
Ps. Co sądzicie o większej liczbie druhen? Bo u mnie raczej na 1 starszą się nie zapowiada Czy sukienki w tym samym fasonie i kolorze dla nich, to dobry pomysł?
U mnie bedzie 3, luzno zasugerowlam odcien sukni. I juz

Cytat:

MOJA DATA! Pjona!

Cytat:
no jasne, lepsze to niż nic

Serwuję kawkę
Fajnie wyglada!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości