Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 15:18   #3901
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jako mamuśka masz dłuższe przepustki wizażowe
może mała po prostu coś przeżywała...? potrzebowała tylko bliskości, żeby sobie z jakimiś doświadczeniami lepiej poradzić... czytałam, że dzieci po prostu nie potrafią inaczej wyrażać emocji, więc sobie płaczą, jak coś przeżywają. nam się wydaje, że co też one mogą mieć za wrażenia - a te maluchy już u nas w brzuchu mają sny. po porodzie może ich psychika też potrzebuje trochę czasu, żeby się uspokoić...
dzięki za przepustkę
wiem, wiem czytałam o tym przeżywaniu, ale uwierzcie próbowaliśmy wszystkiego, tulenia, całowania, pieszczenia, kołysanek, masaży, bujaczków, leżenia na brzuszku, ciepłych miłych słówek i nic.... płacz i płacz, co na chwilkę usnęłam to znowu po 5 minutach w ryk i tak przez 9 godzin! jak już zasnęła to dopiero wtedy się rozbeczałam i teraz dopiero wszystko ze mnie schodzi
Stary 2013-05-23, 15:19   #3902
vil84
Wtajemniczenie

też kupiliśmy Dady ale 3ki, Młody rośnie w takim tempie że już nie ryzykowałam z dwójkami jedynek pochłonął kilka opakowań, teraz kończymy drugie opakowanie dużych papmpków 2 i właśnie mam dylemat, kupić mu jeszcze jedne 2 czy od razu 3

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dziewczyny wybaczcie, że tak mało się ostatnio udzielam ale Nelka pochłonęła mnie doszczętnie... w dzień jest grzeczna, śpi po 4 godziny, ale dziś w nocy dała nam tak popalić, że po południu jak usnęła aż się popłakałam nie spała od 2:30 do 11:30 !!!! nie licząc jakiś 5 miutowych drzemek, myślałam, że oszaleję... brzuszek jej raczej nie bolał, była nakarmiona, przebrana, wyprzytulana, kompletnie nie wiem skąd ta agresja... teraz śpi jak aniołek i tak szkoda mi jej wybudzać, a wiem, że muszę nie chcę już takich akcji, jestem kompletnie wypompowana
biedactwo wiem co czujesz. na szczęście Przemek ostatnio po nocnym karmieniu zasypia od razu, ale dopiero od 3 nocy i mam nadzieję że tak zostanie. Nelka też na pewno się poprzestawia !!! na to że dziecko śpi nie mamy wpływu, Przemcio w ogóle w dzień już nie chce spać.....ale możemy im pomóc zacząć odróżniać dzień od nocy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:19   #3903
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No właśnie to chyba zależy od dziecka

Kupiłam w razie czego i w ostateczności będę mu dawać w najgorszych momentach
Do szpitala chyba nie ma potrzeby brać?

ja nie miałam w szpitalu, ale np. koleżanka z łóżka obok już tak, i położne - wielkie przeciwniczki smoczków same jej kazały dawać tak żeby lekarze nie widzieli, młody chciał wisieć na cycu 24h!
Stary 2013-05-23, 15:24   #3904
gosiulka22
Wtajemniczenie

Powiedzcie mi gdzie można kupić te majtki jednorazowe poporodowe??w aptece?
bo z netu się boje że mogą nie zdążyć przyjść a się opamiętałam że nie mam

Edytowane przez gosiulka22
Czas edycji: 2013-05-23 o 16:05
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:25   #3905
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

biedactwo wiem co czujesz. na szczęście Przemek ostatnio po nocnym karmieniu zasypia od razu, ale dopiero od 3 nocy i mam nadzieję że tak zostanie. Nelka też na pewno się poprzestawia !!! na to że dziecko śpi nie mamy wpływu, Przemcio w ogóle w dzień już nie chce spać.....ale możemy im pomóc zacząć odróżniać dzień od nocy
u nas przez 3 tyg. to druga tak nieprzespana noc.. z reguły Nelka to bardzo grzeczne dziecko, dużo śpi, więc to tym bardziej jakoś mnie boli, że skoro jest zawsze taka grzeczna a tu takie szaleństwa, wcześniej jak nie spała to chociaż nie płakała tak bardzo, można było jej dużo opowiadać, pokazywać itd... a jak już przez tyle godzin się męczy maleństwo i nie wiem jak mu pomóc to jest najgorsze, nie zrozumcie mnie źle, że chce żeby moje dziecko było idealne i nie płakało, bo nie o to chodzi, ale naprawdę 9 godzin takiego uspokajania daje nieźle w kość i wiele założeń przed ciążowych trzeba zweryfikować.......
Stary 2013-05-23, 15:45   #3906
sharpnowaja
Zakorzenienie

halo
chyba pochwaliłam moją małą że w dzień jest jak aniołek bo jak to napisałam tak mi nie śpi ale może za to w dzień pośpi.
Głodna jest ale kurcze jadła o 14:30, później dostała jeszcze 30 ml bo jej mało. No nie ma bata muszę ją jakoś przetrzymać chociaż do 17 bo przecież nie będzie mi tak jadać na raty

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze maluszki w brzuszkach też mają tak często czkawki? Moja od rana już 2 razy a gdzie do końca dnia, wczoraj pewnie też miała za 4 razy i 2 razy czułam przez sen. Czyżby chciała wcześniej wyjść tak ćwiczy tą przeponę
moja miała bardzo często, kilka razy dziennie. Teraz też tak ma

prodiament zwolnienie zanosisz do ZUSu

MoTyleKsw widzę że miałyście wyczerpującą wizytę. Jak to nie myć warg sromowych? brud ma tam zalegać?

aaa i mam newsa o mojej teściowej. Robiła z mała kupę! no dosłownie jak mała stękała to ona razem z nią bo jej pokaże jak to się robi. Masakra, nie wiem która bardziej się zmęczyła tym stękaniem

Justi wielkie gratulacje!!!

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
dziewczyny wybaczcie, że tak mało się ostatnio udzielam ale Nelka pochłonęła mnie doszczętnie... w dzień jest grzeczna, śpi po 4 godziny, ale dziś w nocy dała nam tak popalić, że po południu jak usnęła aż się popłakałam nie spała od 2:30 do 11:30 !!!! nie licząc jakiś 5 miutowych drzemek, myślałam, że oszaleję... brzuszek jej raczej nie bolał, była nakarmiona, przebrana, wyprzytulana, kompletnie nie wiem skąd ta agresja... teraz śpi jak aniołek i tak szkoda mi jej wybudzać, a wiem, że muszę nie chcę już takich akcji, jestem kompletnie wypompowana
o matko od 2:30 do 11:30? wow moja na szczęście takich akcji jeszcze nie ma i mam nadzieje że mieć nie będzie. Takie marudy z tych naszych córeczek
czemu chcesz ją wybudzać? ja bym zostawiła żeby spała

karolina a ja właśnie jestem za smoczkami. Nawet w szpitalu mi powiedzieli że jesteśmy ssakami i dziecko ma potrzebę ssania. Ja daję butelkę więc smok też idzie w ruch. I zawsze to jakiś chwilowy uspakajacz
Stary 2013-05-23, 15:48   #3907
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo
Ehhh... to ja już się pogubiłam, bo wcześniej już 2 dziewczyny odpisały tu, że jednak do zakładu pracy
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 15:49   #3908
vil84
Wtajemniczenie

Pawie oczko wiadomo że jesteś wykończona najgorsze jak maleństwo płacze i nie wiadomo o co chodzi

zapomniałam się pożalić że w "mojej" Biedronce prawie nic promocyjnego nie było dla dzieciaczków tylko te pieluchy dada, słoiczki - ale tez z promocją że drugi za 50% ceny były tylko dwa smaki, no i wzięłam 3 słoiczki Hipp. chciałam kaszki ale były tylko duże opakowania bez-promocyjne, chciałam podkłady i te zestawy płatki kosmetyczne + patyczki i nie było ... buu a z tych disnay'owskich artykułów dla niemowląt były tylko bidony, ale brzydkie ...

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-05-23 o 15:58
Stary 2013-05-23, 16:00   #3909
Veronic
Wtajemniczenie

Chyba naprawdę podmienili mi dzieciaka

najadł się ,zmieniliśmy pieluszkę ( swoją drogą kolejny raz przeciekł nam oryginalny pampers- teraz kupka, a wcześniej siki, a był dobrze zapięty, falbanki wywinięte ...) i bez marudzenia poszedł spać

mogłam spokojnie uszykować i zjeść z TŻ-tem obiadek

ale trochę mi głupio , że on tak ciągle śpi już się trochę przyzwyczaiłam do jego harców

===
Vil- my zużyjemy 40 pampków 2 (tyle nam zostało), tą wielką pakę DADY 2 i wtedy przechodzimy na 3
mój Wojtuś też mega szybko rośnie

===
ja daję czasami Wojtusiowi smoka, jak widzę , że ma potrzebę ssania, przecież nie będzie cały dzień przy cycku wisiał
jestem zdania, że jeśli dziecko tego potrzebuje, to trzeba mu tą potrzebę zaspokoić

(w szpitalu potajemnie dawałam smoczka przydawał się , szczególnie gdy Mały cały dzień leżał w inkubatorze pod lampami)

---
antoinettee- Mój w brzuchu miał bardzo często czkawki, teraz jest to samo...

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Ehhh... to ja już się pogubiłam, bo wcześniej już 2 dziewczyny odpisały tu, że jednak do zakładu pracy
t0 zależy
ja np wysyłałam prosto do pracy
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:09   #3910
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

ale trochę mi głupio , że on tak ciągle śpi już się trochę przyzwyczaiłam do jego harców
Przemek też teraz przysnął i też mi dziwnie bo ciągle mi się wydaje że przez to w nocy nie pośpi ale wykorzystam to i poprasuje trochę.

Stary 2013-05-23, 16:12   #3911
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Przemek też teraz przysnął i też mi dziwnie bo ciągle mi się wydaje że przez to w nocy nie pośpi ale wykorzystam to i poprasuje trochę.
też mam takie wrażenie a w nocy to ja chcę spać!

miłego prasowania
dobrze pamiętam , że lubisz prasować ?? ja też lubię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 16:18   #3912
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
witam

oj to zrozumiałe że jako mamusia masz mniej czasu na wizaż. nie wiem co poradzić, mam nadzieję że spanie się Nelce ureguluje

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi gdzie można kupić te majtki jednorazowe poporodowe??w aptece?
bo z netu się boje że mogą nie zdążyć przyjść a się opamiętałam że nie mam
w aptece są bez problemu do dostania
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:18   #3913
vil84
Wtajemniczenie

lubię prasowanie, jak mam na nie czas, a ostatnio jak prasuje rzeczy Przemkowe to wygląda to tak że 3 ciuszki poprasowane - 5 min przytulanek - 3 ciuszki ... ale już nie prasuje wszystkich dzieciaczkowych rzeczy, tylko te nowe i tetrę

yhyyy to poprasowane ... pospał 15 min a ja dopiero obiad zjadłam.

Stary 2013-05-23, 16:26   #3914
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
oj bidulko, wyśpij się
ja wiem, że tyłek się smaruje, ale te wszystkie smarowidła "migrują" po skórze. wzięłabym coś bezcynkowego na wszelki wypadek. a cynkowe smarowidła zostawiła dopiero jak już zacznie się coś rumienić. no i oczywiście tą wodą bym jednak przecierała w ramach codziennej toalety, bo tak jak piszesz jakąś warstwę ochronną się wtedy zostawia. jest to też taka wypośrodkowana forma między dwoma innymi poradami - nie myć wcale i myć do czysta absolutnego
aaa tak w ogóle co do mycia "jak u dorosłej" - ginekolog mojej przyjaciółki wyznaje zasadę, że do okolic intymnych nie wolno się tykać z żelami itp... ma to być przemywane ciepłą wodą tylko i basta - tak samo jak mięso surowe przed przygotowaniem opłukujemy tylko wodą, a nie szorujemy żelem

czekamy na szczegóły!
teraz jeszcze maarchewka musi wyprzeć Wojtka i będzie git! a może już wyparła? w razie czego trzymam dalej kciuki

mniam! wpadłabym do ciebie na obiad
Ale u nas to serio coś innego było niż krem. Bo to bylo i było. I w szpitalu zakaz grzebania bo infekcja bla bla ...

Teraz już będziemy czyścić.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nitramigen oblesne jest :P
co do mycia pipki-przy kazdej zmianie pampka myc,znaczy wycierac, rozchylac i myc bo kupka i wszystkie paskudztwa tam sa i bez czysczenia okropne rzeczy sie dzieja

nawet dzis na wizycie mi babka przypominala o tym.

ale sie biedne meczycie,ale 3mam kciuki by szybko znalezc i wyealiminowac alergen...

My po wizycie, młoda waży 4810g, czyli 610g w 16dni
wszyyyyyystko dobrze jest, całkowicie wszystko a lekarki takiej drugiej ze świeca szukać, swietna babka

ide robic obiad pooki mala w miare cicho lezy :P

W BIEDRZE 156SZT PIELUCH DADA ZA 50PLN!!!
ale juz sie nie zalapalam na 2jki,same 4ki zostaly....

wiec kupilam 78szt za 29pln, trzydziescisiedem gr sztuka

do pozniej
Ale Twoja na mm jest w końcu?

A.co do pampersów dady to denerwują mnie zapiecia w nich

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Justi suuuuuper!! GRATULACJE!!

Marchewka też by mogła się zmobilizować i dać znać co i jak

Ash mąż już od poniedziałku do pracy chodzi:-( miał 3 tyg wolnego od porodu do zeszłego piątku...

Motylek ja to już się nikogo praktycznie nie słucham i biorę wszystko na intuicję. Były u nas 2 położne, tłum pielęgniarek w szpitalu i kilku lekarzy - każdy praktycznie co innego mówi.
A że większość rad jest i tak o kant d potluc i nie sprawdza się przy bliźniakach więc już w ogóle.
Pępkiem się nie przejmuj. Ali odpadł 2 tyg po porodzie. Majce 2 dni później.

Ale macie z tym uczuleniem...masakra...
No każdy co innego gada i robi wodę z mózgu i tak jak piszesz trzeba iść na czują. Tylko nie zawsze się wie czy to czy tamto jest ok.

Cytat:
ja też chciałam się obejść bez.. ale niestety chyba się nie da, przynajmniej u mnie, mała ma momentami taki odruch ssania (musi być cyc albo smok i tyle) i żeby ulżyć sobie i innym to daję jej na chwilę... staram się jak najmniej i tylko w momentach jej maksymalnej irytacji

Laski czytam tak po łebkach co piszecie, i Wy nie budzicie swoich dzieci na karmienie? moja śpi już od 11:30, toż to prawie 5 godzin, zawsze ją wybudzałam już po takim czasie, a tu niektóre piszą żeby nie budzić wcale
Mi znów lekarka dziś absolutnie żeby nie budzić. tymBardziej w nocy bo noc jest od.spania.
Na szczęście nasza ma już swoje pory i się budzi sama.

Cytat:
halo
chyba pochwaliłam moją małą że w dzień jest jak aniołek bo jak to napisałam tak mi nie śpi ale może za to w dzień pośpi.
Głodna jest ale kurcze jadła o 14:30, później dostała jeszcze 30 ml bo jej mało. No nie ma bata muszę ją jakoś przetrzymać chociaż do 17 bo przecież nie będzie mi tak jadać na raty

moja miała bardzo często, kilka razy dziennie. Teraz też tak ma

MoTyleKsw widzę że miałyście wyczerpującą wizytę. Jak to nie myć warg sromowych? brud ma tam zalegać?

aaa i mam newsa o mojej teściowej. Robiła z mała kupę! no dosłownie jak mała stękała to ona razem z nią bo jej pokaże jak to się robi. Masakra, nie wiem która bardziej się zmęczyła tym stękaniem

Justi wielkie gratulacje!!!

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

o matko od 2:30 do 11:30? wow moja na szczęście takich akcji jeszcze nie ma i mam nadzieje że mieć nie będzie. Takie marudy z tych naszych córeczek

karolina a ja właśnie jestem za smoczkami. Nawet w szpitalu mi powiedzieli że jesteśmy ssakami i dziecko ma potrzebę ssania. Ja daję butelkę więc smok też idzie w ruch. I zawsze to jakiś chwilowy uspakajacz
no to tak nam mówili w szpitalu.

Cytat:
Pawie oczko wiadomo że jesteś wykończona najgorsze jak maleństwo płacze i nie wiadomo o co chodzi

zapomniałam się pożalić że w "mojej" Biedronce prawie nic promocyjnego nie było dla dzieciaczków tylko te pieluchy dada, słoiczki - ale tez z promocją że drugi za 50% ceny były tylko dwa smaki, no i wzięłam 3 słoiczki Hipp. chciałam kaszki ale były tylko duże opakowania bez-promocyjne, chciałam podkłady i te zestawy płatki kosmetyczne + patyczki i nie było ... buu a z tych disnay'owskich artykułów dla niemowląt były tylko bidony, ale brzydkie ...
a my zapomnieliśmy że.coś miało być i nie jechaliśmy
Tylko o rossmana zahaczylismy.

JUSTYNA ogromne gratulacje !!!!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:34   #3915
justyna_g4
Zakorzenienie

My już w domu. A po wizycie chyba nic nowego. Mała tak jak była ostatnio ( choć miałam wrażenie jakby mi bardziej włożyła te palce niz ostatnio i gówki nie dotknęła ). Rozwarcia ani skurczy nie ma. Gin twierdzi, że wszytsko sie tam ładnie układa do szybkiego ( w sensie sam poród,a nie że już ) porodu. Przepływy dobre, łożysko młode. Mała wyszła jej 2815g czyli musiał być jakiś błąd ostatnio jak wyszło 2800g ale mówiła , że błąd pomiaru usg to nawet 400g wiec się nie martwię. Ktg w porządku choć była jakaś inna położna i miałam wrażenie, ze nie wie jak ma to podłączyć wszystko. No i kolejna wizyta w środę bo wiadomo w Boże Ciało nie pracują.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:37   #3916
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Mi znów lekarka dziś absolutnie żeby nie budzić. tymBardziej w nocy bo noc jest od.spania.
Na szczęście nasza ma już swoje pory i się budzi sama.
po 5 h spania dałam jej cyca na spaniu i śpi dalej... w nocy akurat nie muszę jej budzić bo sama dopomina się o swoje, w dzień zawsze śpi... , a co do pór to też myślałam "że ma już swoje pory i budzi się sama" ale jak widać jest to zmienne, przynajmniej u mnie...
Stary 2013-05-23, 16:37   #3917
Innocence_89
Rozeznanie

ale jestem głupia zachciAŁO mi sie oglądać falmy na youtubie z porodów (bez cenzury) i teraz zaczynam sie bać. Troche to masakrycznie wygląda...

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 16:40   #3918
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

żeby ją nakarmić,nam położne tłumaczyły, że takie dzieci mają malutkie żołądeczki i szybko stają się głodne, nie wiem, wydaje mi się, że 5 h spania to wystarczająco żeby znów nakarmić na szczęście po cycu śpi dalej w ogóle nie wstawała, pojadła, odbiło się i śpi dalej a ja mogę coś poogarniać w domu i odpocząć...
Stary 2013-05-23, 16:44   #3919
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
po 5 h spania dałam jej cyca na spaniu i śpi dalej... w nocy akurat nie muszę jej budzić bo sama dopomina się o swoje, w dzień zawsze śpi... , a co do pór to też myślałam "że ma już swoje pory i budzi się sama" ale jak widać jest to zmienne, przynajmniej u mnie...
U mnie nie ma.opcji by na śpiącego nakarmić bo po prostu nie ciągnie. Nie szuka cyca więc jedzenia też nie ma...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 16:45   #3920
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
ale jestem głupia zachciAŁO mi sie oglądać falmy na youtubie z porodów (bez cenzury) i teraz zaczynam sie bać. Troche to masakrycznie wygląda...
Tak to nie wygląda miło i przyjemnie, ale Ty jesteś z drugiej strony i tego nie widzisz jak trafisz na dobrą położną to poród może być najpiękniejszym przeżyciem w Twoim życiu Jak ja zobaczyłam swój pierwszy poród to sie poryczałam. Naprawdę są to piękne przeżycia, chociaż bolesne. Ale warto słuchać rad położnej w trakcie porodu i wpółpracować. Bo czasem brak współpracy może skomplikować całą sprawę (miałam okazje widzieć poród kleszczowy z powodu braku współpracy rodzącej, dziecku zaczeło spadać tętno i trzeba było szybko interweniować).

Lepiej nie oglądaj filmików z porodów nie od tej strony co trzeba, bo będziesz sie bardziej bała. Nie warto.

A najpiękniejszym momentem jest, jak już tutaj dziewczyny pisały, jak dziecko trafia w Twoje ramiona. Widać błogość na twarzy rodzącej, łzy, uśmiechy, radość, łzy tatusia. Dla takich chwil warto
Stary 2013-05-23, 16:45   #3921
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Informuję, że w dniu dzisiejszym Justi urodziła Bartoszka
Gratulacje!!!

Cytat:
nitramigen oblesne jest :P
co do mycia pipki-przy kazdej zmianie pampka myc,znaczy wycierac, rozchylac i myc bo kupka i wszystkie paskudztwa tam sa i bez czysczenia okropne rzeczy sie dzieja

nawet dzis na wizycie mi babka przypominala o tym.

ale sie biedne meczycie,ale 3mam kciuki by szybko znalezc i wyealiminowac alergen...

My po wizycie, młoda waży 4810g, czyli 610g w 16dni
wszyyyyyystko dobrze jest, całkowicie wszystko a lekarki takiej drugiej ze świeca szukać, swietna babka

ide robic obiad pooki mala w miare cicho lezy :P

W BIEDRZE 156SZT PIELUCH DADA ZA 50PLN!!!
ale juz sie nie zalapalam na 2jki,same 4ki zostaly....

wiec kupilam 78szt za 29pln, trzydziescisiedem gr sztuka

do pozniej
dla małej.

Ja się cały czas zastanawiam czy nie kupić od początku 2, ale moja mała się zapowiada tak nieco ponad 3kg wiec sama już nie wiem.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Justi gratulacje!!!

już po wizycie u gina, szyjka jest tak z pół cm, rozwarcie na 2 cm, zrobił mi masażyk, po którym mnie brzuch rozbolał, narazie ćmi mi tak w brzuchu i krzyżu, mam nadzieję że się rozkręci, jeśli nie to we wtorek kolejny masaż szyjki, a jak znowu nic to w piątek na oddział. Mały waży ok 3800 g, kawał chłopa z niego i boję się że nie dam rady go wycisnąć, bo jest margines błędu +/- 10%, wód dużo i łożysko w normie.
a więc czekam na skurczybyki
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Kurde. Szkoda że moje póki co się topią w tych dadach biedrowych bo bym kupiła. Nawet pampy najmniejsze na rynku prawie pod pachy im sięgają
W 1 się topią czy w 2??

Cytat:
kup na przyszlosc

mojej Z 1nki do pol tylka byly... rowek na wolności

te 2jki takie niewiele wiekszze... Z ma doope po mamie
no właśnie cały czas się zastanawiam ile jest to niewiele.
Wogole strasznie rzadko są w promocji jakieś pieluchy 1. Zazwyczaj tylko większe.

Laura

Stary 2013-05-23, 16:48   #3922
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
U mnie nie ma.opcji by na śpiącego nakarmić bo po prostu nie ciągnie. Nie szuka cyca więc jedzenia też nie ma...

moja w dzień na śnie spokojnie wszamie, bez otwierania oczek głodomór mały z niej. Co dowodzi, że tak czy siak każde dziecko jest inne i ma swoje upodobania tylko matki świrują do tych pociech, bo nikt nie chce żeby jego dziecko cierpiało, a każdy i tak robi jak uważa
Stary 2013-05-23, 16:55   #3923
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Tak to nie wygląda miło i przyjemnie, ale Ty jesteś z drugiej strony i tego nie widzisz jak trafisz na dobrą położną to poród może być najpiękniejszym przeżyciem w Twoim życiu Jak ja zobaczyłam swój pierwszy poród to sie poryczałam. Naprawdę są to piękne przeżycia, chociaż bolesne. Ale warto słuchać rad położnej w trakcie porodu i wpółpracować. Bo czasem brak współpracy może skomplikować całą sprawę (miałam okazje widzieć poród kleszczowy z powodu braku współpracy rodzącej, dziecku zaczeło spadać tętno i trzeba było szybko interweniować).

Lepiej nie oglądaj filmików z porodów nie od tej strony co trzeba, bo będziesz sie bardziej bała. Nie warto.

A najpiękniejszym momentem jest, jak już tutaj dziewczyny pisały, jak dziecko trafia w Twoje ramiona. Widać błogość na twarzy rodzącej, łzy, uśmiechy, radość, łzy tatusia. Dla takich chwil warto

potwierdzam w 100%
Stary 2013-05-23, 16:57   #3924
Ashyshqa
Zakorzenienie

Justi! Wielkie gratulacje!!!

To Bartuś i Wojtuś będą razem obchodzić urodziny!
Bo oto info od Marchewki:

"Dzisiaj o 11.25 sn urodziłam Wojtka. 56cm i 3800g. była to rzeźnia, dalej nie mogę się otrząsnąć. opowiem jak się dorwę do kompa."

Biedna, kolejny ciężki poród... Ale jest Wojtuś!!!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:00   #3925
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
ja wysyłam do pracy, stąd napisałam, że do pracy, ale najlepiej zrobisz, jak jutro zadzwonisz do ZUSu i po prostu zapytasz

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
ooooo nie... ja dałam rade obejrzeć jeden i dałam se siana... dla mnie to zbyt drastyczne...

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

"Dzisiaj o 11.25 sn urodziłam Wojtka. 56cm i 3800g. była to rzeźnia, dalej nie mogę się otrząsnąć. opowiem jak się dorwę do kompa."

GRATULACJE!! doczekałaś się w końcu

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:02   #3926
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Kolejne gratulacje!!!!

Laura

Stary 2013-05-23, 17:03   #3927
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

I kolejna mamusia!!!!! GRATULUJĘ!!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:03   #3928
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULACJE!!!!
Ale sms średnio napawa optymizmem.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-05-23, 17:04   #3929
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

brawo Marchewkaklask i: wielkie gratulacje !!
Stary 2013-05-23, 17:06   #3930
prodiament
Raczkowanie

Justi, Marchewka - wielkie gratulacje!!!
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości