|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostrzenica pytała mnie jak właśnie będę rodzić, po czym na końcu zapytała jak rodziłą Maryja jak była z Jezusem w ciąży. ( dosłownie) zatkało mnie
![]()
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
ryba to zalezy od marki bo sa rozne szerokosci butelek. moze byc tak ze wystarczy wymienic smoczka a moze byc tez tak ze trzeba bedzie szukac innego modelu... za zaczynalam od tt. przez avent a skonczylam na nuku ;-)
powiem Wam ze bardzo zle sie czuje w tej ciazy... mdlosci mi nie przechodza i jestem caly czas oslabiona a teraz jeszcze mam katar. co mozna na katar ? |
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż był fanem nuka i nic innego nie ssał, więc wzięliśmy bo był w promocji a mozę maluch w tatuśka się wrodzi na nos- sól morska,
|
|
#2675 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
najczęściej na spacerze, bo taka głodzilla mi się trafiła a u mnie nawet ławki nie ma, więc nie bardzo z wyciąganiem cyca na stojąco ![]() ale o butlach miało być wg mnie jedną warto mieć na początek, jak nie będziesz dokarmiać to do wody/soku na pewno zaczniesz używać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Femibion ma żelazo w składzie? a położnej nie skomentuję ![]() Cytat:
) i działa bez zarzutu, można też mierzyć temp wody/jedzenia itp
|
|||||
|
|
|
#2676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie słodziutka ta moja córa,serce rośnie jak sie patrzy na takie czułości
![]() Cytat:
babku ładnie rośniesz
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-05-23 o 15:31 |
|
|
|
|
#2677 |
|
Raczkowanie
|
super piekny brzusio
![]() a ja myślałam,, ze ja szybko rosne
|
|
#2678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale już duży :O Cytat:
A ja dzisiaj cąły dzien spałam. Od 5 rano nie moglam spać b mój pies miał ataki kretynizmu, potem zansełam do 10, potem godzinę porobiłam naleśniki, które dwa razy mi nie wyszły. Raz dałam zamiast cukru soli 3 łyżki a za drugim jakieś bez smaku ale owoce z bita śmietan a wsunęłam:d No i spałam do 15![]() Babku, współczuję położnej, co za baba.... ![]() Dziewczyny, powymieniajcie jakieś warzywka, owoce, które warto jeść w ciąży. Ja jem dosyc dużo owoców - bnanany, pomarańcza, jabłka, truskawki, nektaryki, arbuzy,ale ja lubie. Jem też troszkę warzyw, ale mniej. Marchew, bób, buraczki, ale ze słoika, ogórki, pomidory, kiszone ogórki No i jem dużo nabiału: sery żółte, serki białe, jogurty, maślankę piję. Bo już nie wiem sama... Fakt, że warzywa jem rzadziej, ale nie mam pomysłu jakie
|
||||||
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
to dużo owocków jesz
a z warzyw to pietruszka napewno ( choć ja nie lubię...) buraczki można pod róznymi postaciami- sałatka, zupa, pomidor i ziemniaki to potas http://zdrowe-zywienie.wieszjak.pl/c...ciezarnej.html
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jem warzyw mniej nie lubię za bardzo różnych takich jak kalafior czy brokułya, no i pomidor np. w sałatce greckiej (a tu jeszcze sałata albo pekinka dodatkowo wpadnie;p) Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-05-23 o 15:54 |
|
|
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę po wizycie kupię
![]() ładnie rośniesz Cytat:
Cytat:
![]() I tak dużo jesz owoców - bo ja to tylko jabłka i banany codziennie a czasami malinki, truskawki. Z warzyw jem sałatę, pomidora, ogórka, marchew, brokuły, kalafior, kukurydzę, szczypio, rzodkiewka...nabiału też dużo wcinam, ale ja zawsze wolałam ser od szynki |
||
|
|
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja uwielbiam owoce, nie moge się powstrzymać jak widzę, wiadomo, że nie jem codziennie wszystkich, ale ostatnio nektarynki właśnie, banany, pomarańcza. Innym razem jabłka, tak na zmianę. A z warzyw to faktycznie, jeszcze pekinkę lubię, no i musze kalafiora wszamać, no i na fasolkę mam ochotę
|
||
|
|
|
#2684 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki.
Ależ wy tego zdrowego jedzenia wcinacie... wow. Sama zwiększyłam ilość owoców i warzyw (przed ciążą to była rzadkość) ale nadal w porównaniu z wami to jestem daleko za murzynami.... Rano tzw. śniadanie mistrzów banan, kiwi czasem truskawki (w kawałki) z jogurtem. Dodatkowo dorzucę sobie albo nektarynkę albo grejfruta lub co tam akurat osobisty przyniesie do domu. Jeśli jem kanapki w ciągu dnia dowalam rzodkiewkę, pomidora, jeśli mam to ogórka. Mój problem jest taki że nie znoszę warzyw.... tych świeżych warzyw... bo groszku, kukurydzy, fasoli itp nie liczę bo te rzeczy zawsze znajdą się w moich sałatkach. Świeże przeżyję tylko na kanapce, bądź jako dodatek do obiadu. A mimo to wszystkie badania wychodzą mi idealnie
|
|
|
|
#2685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieci są niesamowite coralady Twoja córeczka słodziak na maksa - oko dzidziusia ![]() Ja już po zakupach w Lidlu. Dorwałam ostatnie jeansy w rozmiarze 36 i kupiłam czarne leginsy (super jakościowo). Jeansy na długość na styk, ale za tą kasę mogą być i jeszcze trochę przestrzeni mi zostało jakby pupa urosła ![]() Wy już dziewczyny wszystkie o butelkach i innych rzeczach tyle wiecie, a ja za murzynami. Ale chyba takie zakupy zostawię na 3ci trymestr. Nena a te ciuszki dla małej są przepiękne! Chociaż ja się nie znam czy takim malutkim dzieciom zakłada się rajstopki
|
|
|
|
|
#2686 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszcze wam drzemek.Ja sie w nocy nie wysypiam,bo sie maly budzi z placzem a potem nie moge zasnac.A o drzemkach w dzien moge zapomniec. Cytat:
Co wam sie stalo,ze tak piszecie,nie wyrabiam Pracuje w ogrodku, biegam za synkiem i probuje ogarnac dom. ehh---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Noworodkowi to raczej nie zalozy Na zime to raczej spioszki i pajacyki.Tez chcialam karmic piersia i w koncu po 4 miesiacach walki maly sam sie odstawil.Caly czas byla walka,bo mial zoltaczke i zasypial przy piersi.Odciagalam,mialam wrazenie,ze caly dzien odciagam i karmie. Siedzialam na laktatorze srednio 12 godzin. Teraz kupie butelke medeli,ktora ciezko sie ciagnie,by imitowala piers.Bo moj byl leniwy i jak raz dostal butle z ktorej lepiej lecialo,to z cycka sciagal tylko to pierwsze mleko. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-23 o 16:16 |
||||
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co to jest tak w ogóle butelka antykolkowa?
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Hejooo
![]() Wybaczcie, że nie cytuje, ale chciałam szybko nadrobić zaległości ![]() Co do kwasu foliowego, ja bym sama go nie odstawiała. Ja zaczęłam brać kwas 3 mies przed ciążą i biorę dalej a jestem w 12tyg i 4d i nawet wczoraj ginka mi mówiła żebym brała dalej. Wydaje mi się, ze zaszkodzić nie zaszkodzi, ale sama bym nie odstawiała ![]() Pięknie wszystkie rośniecie Ja jestem prawie, że w 13tyg, przytyłam tylko 1,5kg, a brzucha w ogóle nie mam, a dzidzia rośnie w sumie się cieszę, ze mnie jeszcze nie wybiło, bo chciałabym się w suknie zmieścić a do ślubu tuz tuz po ślubie mogę być szersza niż wyższa ![]() A ja właśnie zjadłam całe opakowanie draży kokosowych o 18 jadę do Lidla, ale niestety nie wierze w to, że coś jeszcze będzie ale mam dziś strasznego lenia i nic mi się nie chce :P
|
|
|
|
#2690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie jak u większości podczas leżenia tylko najczęsciej jak siedzę ślicznie, a połozna do Cytat:
Justyśka witaj no dziewczynki wracajcie i meldujcie
|
||
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
No super :
chyba jestesmy podobnych rozmiarowWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2692 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale rosniecie! Szybko! Piękny brzuszek! A Ty jesteś Babku w pierwszej ciąży? I współczuje tej głupiej położnej, co za babsztyl ehhh... Cytat:
Oko dzidzi hehehehe ![]() Cytat:
Dobrze, że jeszcze tyle czasu mam Cytat:
To jest butelka ze specjalnym systemem odpowietrzającym, która zapobiega połykaniu powietrza przez malucha a co za tym idzie zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia kolek.
|
|
#2693 |
|
Wtajemniczenie
|
My jak raz sięgnęliśmy po butelki Lovi to tak do końca zostało, wszystko w zasadzie zależy od dziecka i stopnia jego uległości albo upartości
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Mya- a co Ci przepisał na infekcje? ;>
ja uwielbiam kalafori, brokuły, brukselki itd ![]() butelka antykolkowa : rodzaj butelki służącej do karmienia niemowląt, charakteryzujący się specjalną budową, zmniejszającą ryzyko wystąpienia kolki niemowlęcej u dzieci. Butelka antykolkowa posiada charakterystyczną budowę, która sprawia, że pęcherzyki powietrza zawarte w podawanych płynach, są odprowadzane przed dostaniem się do przewodu pokarmowego niemowlęcia, a w ten sposób eliminuje się jeden z podstawowych czynników odpowiedzialnych za powstawanie kolek. W zależności od zastosowanego systemu, powietrze może być odprowadzane dzięki odpowiedniemu kształtowi butelki i systemowi zaworów w smoczku, albo dzięki specjalnym częściom zapobiegającym tworzeniu się pęcherzyków w butelce. System odpowietrzający dodatkowo usuwa też z butelki próżnię, co ułatwia ssanie. Zastosowanie butelki antykolkowej nie gwarantuje wyeliminowania kolek niemowlęcych, które mogą powstawać także z innych powodów niż zasysanie powietrza, ale jest ważnym czynnikiem łagodzenia tego rodzaju problemów. źródło - wikipedia.pl
|
#2695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pamietam jak moja koezanka byla w ciazy, i dosc tezsza babka... tak sie scisnela gorsetem ![]() ![]() Moje pytanko macie problemy z pecherzem moczowym w ciazy? Mnie strasznie męczy, co zazywacie? Milego gawedzenia ja ide jesc pierogi z truskawkami |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Moje Kochane,
Jeszcze trzeba odróżnić kolkę od wzdęć. Na prawdziwą kolkę nie ma wpływu butla czy rodzaj pokarmu. Kolka wynika z zakażenia układu pokarmowego dziecka bakterią; Przepraszam ale nie pamiętam nazwy. To co powszechnie nazywa się kolką to wzdecia, nagromadzenie gazów w jelitach. I tu może pomóc butla, dieta mamy, masowanie itd. Moja córka miała tą medyczną i to był długi i okropny koszmar .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
Wita się z Wami mój dzidziuś!
Budowniczka ja często chodze do WC, ale żadnego zapalenia nie mam a Tobie chyba o to chodzi. A jak się nie wysiusiam to pęcherz aż boli, np. po nocy jak mi się nie chce zwlec...
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się witam
![]() Ależ mam dzisiaj dzień,od rana biegam to tu to tam.Zdążyłam być w Biedronce,Lidlu,galerii i centrum handlowym oraz oczekałam się jak zwykle w UP ![]() Miałam z moja pomarańczką trochę gimnastyki bo pomierzyłam sobie ciuszki ciążowe w h&m Fajne jeansy były ale za 149 zł!!!!
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tam nie przeszkadza ślub w czasie ciąży Bardziej chodziło mi oto, że kiedy kupowałam suknie to byłam płaska jak deska, teraz mam ciążę tzw. spożywczą a za 3tyg na pewno trochę przybiorę, więc chciałabym zmieścić się w suknie, chociaż wybrałam taką z "zapasem" na mały brzuszek gorsetu nie mam to mi nie grozi wypłynięcie tłuszczu tym bardziej, że ja koścista jestem ![]() Ja odpukać nie mam problemów z pęcherzem, mimo, że przed ciążą miałam co chwile :/ więc mam nadzieję, że tak już zostanie
|
|
|
|
|
#2700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nigdzie nie moge znaleźć!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

mój mąż był fanem nuka i nic innego nie ssał, więc wzięliśmy bo był w promocji a mozę maluch w tatuśka się wrodzi
a u mnie nawet ławki nie ma, więc nie bardzo z wyciąganiem cyca na stojąco 

) i działa bez zarzutu, można też mierzyć temp wody/jedzenia itp

wiem, głupia jestem
- POLECAM swoją drogą) i po jakiś 20-30 minutach od zjedzenia poczułam takie dziwne uczucie w brzuchu... takie bąbelki, smyranie 
ale owoce z bita śmietan a wsunęłam:d No i spałam do 15

Pracuje w ogrodku, biegam za synkiem i probuje ogarnac dom. ehh

.