Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 17:09   #601
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
witam się w nowym wątku i w domu

Wyszłam dzisiaj ze szpitala.

Ogólnie mam wypoczywać, wg lekarza obiad moge gotować co 5 dni Szyjka zamknięta brzuszek już mniej się stawia. więcej pewnie dowiem się z wypisu

Wczoraj miałam fajną sytuację Miałam zaplanowane zwiedzanie ze SR porodówki, a że byłam w szpitalu to poszłam prosto z sali. Obejrzałam boksy porodowe, w pokoiku noworodka, gdzie ważą i badają maluszki zrobiła mi się strasznie gorąco, więc ściągnęłam szlafrok. Potem poszliśmy oglądać salę cięć cesarskim i położna pokazała nam gdzie na cc patrzy mąż i wtedy nagle zrobiło mi się słabo przed oczami, położyłam się na leżance. Ciśnienie miałam 90/60 i wtedy dla mnie skończyło się zwiedzanie porodówki

I jeszcze powiem, że mimo, że wogóle nie brałam pod uwagi tego szpitala to teraz jestem na niego chyba zdecydowana Kobieta w ciąży

Nie będę was nadrabiać, bo raczej nie dam rady, ale teraz postaram się być na bieżąco
Surka, super że już jesteś w domu, odpoczywaj

------

Cynamonku, dobra robota
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:11   #602
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Ty nic nie masz... Twoja ciąża jest podejrzana, nie sapiesz, nie dyszysz, nie stękasz, nic Cię nie boli, nie uwiera, Glutek nad wyraz spokojnym dzieckiem jest... poród pewnie prześpisz i będziesz się pytać, czy to już
Szczerze mówiąc.... nie miałabym nic przeciwko
Cytat:

Ogólnie mam wypoczywać, wg lekarza obiad moge gotować co 5 dni Szyjka zamknięta brzuszek już mniej się stawia. więcej pewnie dowiem się z wypisu

Wczoraj miałam fajną sytuację Miałam zaplanowane zwiedzanie ze SR porodówki, a że byłam w szpitalu to poszłam prosto z sali. Obejrzałam boksy porodowe, w pokoiku noworodka, gdzie ważą i badają maluszki zrobiła mi się strasznie gorąco, więc ściągnęłam szlafrok. Potem poszliśmy oglądać salę cięć cesarskim i położna pokazała nam gdzie na cc patrzy mąż i wtedy nagle zrobiło mi się słabo przed oczami, położyłam się na leżance. Ciśnienie miałam 90/60 i wtedy dla mnie skończyło się zwiedzanie porodówki

I jeszcze powiem, że mimo, że wogóle nie brałam pod uwagi tego szpitala to teraz jestem na niego chyba zdecydowana Kobieta w ciąży

Nie będę was nadrabiać, bo raczej nie dam rady, ale teraz postaram się być na bieżąco
Witaj w domu!
Tylko nie zapomnij, że musisz ugotować na 5 dni

I dobrze, ze szpital zrobił pozytywne wrażenie I jakby na to nie patrzeć, masz juz jakieś znajomości

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:12   #603
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
mnie też obrzydza...ale wkońcu kupiłam tą fridę:/ najwyżej będę jechać glutki gruszką a mąż będzie poprawiał fridą bo on się nie brzydzi...tak twierdzi
o dziwo mnie obrzydza ta frida i męża też. Samo czyszczenie nie, ale taka blokada, że wciąga się te gluty, ... o matko

Domcia pisała, że tam jest blokada, ale wytlumaczy mi ktos to ze moje kolezanki zawsze chorowaly jak odciagaly ta fridą, a po katarku nie chorują. Czyli jednak bakterie przechodzą, a gluty pewnie nie ... ale to silniejsze ode mnie. Żebyscie widziały jaka mam teraz minę, jak o tym myslę

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Myślałam, że to tylko ja tak mam, że mnie to obrzydza...
Dobrze, że nie jestem w tym sama
widzisz, nie jestes sama

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wniósł mi

Tylko dzwonił do mnie na telefon z pod bloku czy jestem w domu, a mnie nie było bo byłam z psem i mówię mu, żeby przyjechał za 20 minut
A on mówi, że dzisiaj ma bardzo dużo zamówień i nie może na mnie czekać 20 minut i przyjedzie do mnie jutro
Ale do jutra bym jajko zniosła więc obiecałam, że zdążę w 10 minut no i w końcu wyrobiłam się w 7
Dobrze, że wniósł. Ma dużo zamówień bo ciężarówki kupują wózki, foteliki itp

No i gospodarkę napędzamy.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
haha, super mąż nie ma się czego brzydzić, przeciez tam w środku jest blokada która nie pozwoli dostać sie tego zcegoś do Twojej buzi hahah
wiem, o blokadzie, ale jednak to jest obrzydliwe, ani ja ani tż nie damy rady.

Dziwne jest to, że ani kupka, ani wymioty nas tak nie brzydzą ... chociaz gdybym miała poczucie, ze wciągam je do buzi

Idę sobie od Was, bo już zaczynam pisać ohydne rzeczy i wyobraznia działa.

Margoś Ty nie masz duszności, ani żadnych dolegliwości. Coś tam napisałaś, że ciężej sie biega w 9 miesiącu. Czy ty na prawdę jestes w ciazy? Może tylko po prostu chciałaś z nami pogadać?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:15   #604
czarownica1
Zakorzenienie

Roxi, Ty mnie tu nie przypominaj co gin mówił, bo Ci nakopie
wystarczy, ja musze miec siłe Syna wychowac a ja wrak człowieka sie robie

Margosia, takiego porodu i Tobie i sobie i nam reszcie naszego wspaniałego babińca z całego serca życzę... amen
Stary 2013-05-23, 17:16   #605
idzia111
Zakorzenienie

surka dobrze, ze już w domku jesteć Oby teraz do końca było już tylko lepiej, zdrówka
Stary 2013-05-23, 17:17   #606
czarownica1
Zakorzenienie

Idzia a w gemini sie poprawiło, byłam i produktów chyba dodali, braków jakos mało

---
moze mi ktos napisac po co pilam te kawke jak mnie po niej zgaga bierze?
Stary 2013-05-23, 17:21   #607
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Margoś Ty nie masz duszności, ani żadnych dolegliwości. Coś tam napisałaś, że ciężej sie biega w 9 miesiącu. Czy ty na prawdę jestes w ciazy? Może tylko po prostu chciałaś z nami pogadać?
Właśnie nie wiedziałam jak zagadać, a teraz to tak głupio odkręcać
Cytat:
Margosia, takiego porodu i Tobie i sobie i nam reszcie naszego wspaniałego babińca z całego serca życzę... amen
Ja Wam też
Cytat:
Żebyś mogła teraz popić mlekiem!

Mały
Stary 2013-05-23, 17:24   #608
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Idzia a w gemini sie poprawiło, byłam i produktów chyba dodali, braków jakos mało

---
bo jesteś jak ja

A po co ludzie piją alkohol, kiedy nastepnego dnia czeka kac...
Stary 2013-05-23, 17:24   #609
jakierka
Zadomowienie

Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:

Pytanie do dziewczyn z UK- w czym pierzecie ubranka? Ja jakiś czas temu kupiłam płyn do płukania Fairy czy jakoś tak i mi dziadostwo śmierdzi
Niby niedługo będziemy mieli paczkę z PL ale i tak wagowo ciążko nam będzie się zmieścić więc nie chcę dorzucać proszku i płynu dodatkowo
Ja jeszcze nie pralam, ale raczej kupie Fairy Non Bio lub jakis bio ze sklepu ekologicznego. No chyba ze znajde w polskim sklepie proszek typu Jelp czy inny podobny.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-23, 17:27   #610
surka
Zakorzenienie

A powiem wam jeszcze że moja córa chyba nie lubi KTG, tak podczas ktg szalała, że te elektrody (czy co to jest przestawiała). Położne się śm iały, że nie ma przy niej możliwość porządnego zapisu zrobić
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:31   #611
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Jak to jest z tymi patyczkami? Lekarz rodzinny do którego chodze a jest tez pediatra odradzal mi ich kupowanie, dlatego ze one wpychaja brud do srodka i lepiej zakreconym rogiem chusteczki wytrzec uszko z wierzchu.
Nam też mówili, żeby uszka umyć z zewnątrz tylko. Nasza położna twierdzi, że dla maluszka nawet lepiej jak tej wydzieliny tam trochę w uchu jest, bo ona stanowi barierę i nie dochodzi tak łatwo do zapalenia ucha po przewianiu np.
Ale wiecie, ja to przyjęłam wszystko, bo nie mam żadnych z tym doświadczeń.

Cytat:
Ależ miałam przebieżkę jak zadzwonił kurier, że czeka pod blokiem... Musiałam biec, żeby zdążyć(byłam z Sierścią) i powiem Wam, ze bieganie w 9 miesiącu wydawało mi się trudniejsze

Ale zdążyłam i burdelowy wózek pan przyniósł...ale nie umiem go złożyć I tak myślę, że dziecku wózek niepotrzebny jednak
Zakładasz, że nie będziesz musiała go nigdy sama składać ani rozkładać?
A odnośnie biegania. To jak wczoraj wracaliśmy od projektanta to w drodze do auta złapała nas burza. I szliśmy dość szybko i pod koniec już tak mi ciągło brzuch, że masakra... Więc pod tym względem ci zazdroszczę Chociaż też nie mam na co narzekać czytając o waszych dolegliwościach.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
No i jeszcze mam problem. Zalicytowałam w aukcjach (dwóch), kilka dni temu z nastawieniem, że "pewnie pójdzie za dużo więcej" i kur.a wygrałam obie aukcje - za sukienkę i zestaw spodenki+koszulka dla Weroniczki mam zapłacić 18zł z wysyłką, za zestaw ciuszków dla Norberta (9 t-shirtów, 3 bluzy, spodnie dresowe, 3 pary rajstopek) - 42zł. I nie wiem, co robić??? Mąż mnie wyklnie, bo musieliśmy poczynić jeden spory wydatek wczoraj i kasy na prawdę zostało na oszczędne jedzenie FUCK!
Chyba nie masz za bardzo wyjścia, jak zapłacić. Jeśli tego nie zrobisz, to dostaniesz upomnienie od all.

Cytat:

Super, że jesteście już w domu Odpoczywaj dużo i na porodówkę się jeszcze nie wybieraj
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:33   #612
enlevee
Zakorzenienie

Surka- dobrze, że już jesteś w domu!!

Mnie też Frida obrzydza, łeeeeeeeeeeeee postawię na Katarek chyba

polędwiczki dochodzą, frytki też.. surówkę zostało nałożyć i jeść
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:43   #613
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a ja sie wkurzylam bo nie ma juz tych dada w biedronkach tzn sa 4ki i 5ki nawet w biedronce w ktorej zaesze wszystko jedt nie ma!ale pani mowila zeby podejsv wieczorem lub jutro rano bo maja dowiesc...i kupilqm tylko dwa razy te patyvzki i waciki-ilez radochy mialam z szafjnego otwierania tych patyczkow na klik o ja Cieeee)
od jakiegoś czasu zwykłe biedronkowe patyczki też mają to zamknięcie

Cytat:
Jak Wy liczycie tygodnie ciąży, hm?
Wiem, że można liczyć skończone ale ja liczę rozpoczęte
Tyle, że widzę, że i iwona i sarna mają dzisiaj Xt0d i liczą, że są już w nowym tygodniu a ja zawsze myślałam, że nowy tydzień zaczyna się od Xt1d- tak przynajmniej majowo- czerwcowe mają na pierwszej stronie

No i druga rzecz- ciąża uznawana jest za donoszoną w 38tc, czyli w 38t0d(lub1d) czy w 37t0d(lub1d)? Bo nie wiem czy Adasiowi zostały 4 czy 5 tygodni błogiego wpychania dupska w moje żebra... [COLOR="Silver"]
ja liczę tak, że jutro mam 29t0d (suwaczek mi opóźnia o dzień), więc zawsze w sobotę zaczynamy nowy tydzień - teraz 30-ty. Ciąża donoszona to niby 38t0d, alezauważyłam, że wiele szpitali przyjmuje 37t0d i dopiero dzieciaki urodzine przed 36t6d są traktowane jako wcześniaki

Cytat:
Ja tak mam jak za szybko mówię, jak za szybko jem- muszę zrobić przerwę bo zaczynam fufać jak lokomotywa
To wszystko przez to, że maluszki już nie są takie małe i rozpychają się zabierając miejsce na prawidłowe rozszerzanie się płuc
do mnie dziś tata zadzwonił jak szłam do przedszkola, musiałam się z nim umówić na telefon o innej porze, bo myślałam, że mam niedotlenienie mózgu kilka słów + szybki krok i oodychać nie mogłam

Cytat:
Roxi, Ty mnie tu nie przypominaj co gin mówił, bo Ci nakopie
wystarczy, ja musze miec siłe Syna wychowac a ja wrak człowieka sie robie
zobaczysz jakiego speeda dostaniesz jak wypuścisz tego małego stworka... jeszcze zdążysz zmienić zdanie

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Chyba nie masz za bardzo wyjścia, jak zapłacić. Jeśli tego nie zrobisz, to dostaniesz upomnienie od all.
ale ja te rzeczy chcę, tylko kombinuję jak koń pod górę skąd tu kasę wziąć...

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
polędwiczki dochodzą, frytki też.. surówkę zostało nałożyć i jeść
wiesz co - te polędwiczki sobie zjedz na zdrowie, ale frytek to byś dała parę, co???

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:47   #614
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Jak to jest z tymi patyczkami? Lekarz rodzinny do którego chodze a jest tez pediatra odradzal mi ich kupowanie, dlatego ze one wpychaja brud do srodka i lepiej zakreconym rogiem chusteczki wytrzec uszko z wierzchu.
U mnie dzisiaj położna pokazywała, że tymi patyczkami się czyści TYLKO zewnętrzną część uszka, broń Boże nie wkłada się ich do środka ani do noska. Dziecko kicha i samo oczyszcza nosek, no chyba, że katar, to wtedy wiadomo, gruszki i te sprawy.

Cytat:

Kolega pracujący w "pampersach" sprawdzał - nie są - ale też o tym słyszałam...
A to być może, ja to tylko też słyszałam od kogoś. Ale dla mnie między nimi nie ma wielkiej różnicy, najtwardsze są chyba Huggies, a najgrubsze Bella.
Ja będę kupować raczej po taniości, chyba że Młodzież będzie miała delikatną i odparzającą się pupcię, to wtedy będziemy kupować to, co mu będzie służyć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 17:48   #615
surka
Zakorzenienie

EN, jak możesz dopisz mi wizytę 17.06 Coprawda jeszcze się nie umówiła, ale wtedy kończy mi się L4
Stary 2013-05-23, 17:53   #616
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
ja liczę tak, że jutro mam 29t0d (suwaczek mi opóźnia o dzień), więc zawsze w sobotę zaczynamy nowy tydzień - teraz 30-ty. Ciąża donoszona to niby 38t0d, alezauważyłam, że wiele szpitali przyjmuje 37t0d i dopiero dzieciaki urodzine przed 36t6d są traktowane jako wcześniaki
Ja gdzieś czytałam, że ciąża donoszona jest po skończonym 36t, a po skończonym 38t (38-42) jest terminowa
Ale ile w tym prawdy się nie wypowiadam

Mały
Stary 2013-05-23, 17:59   #617
tweedledee
Zakorzenienie

Jezu, umrę dzisiaj z nudów, TŻ znowu ma koncert, więc nawet po pracy na chwilę nie przyjechał, wróci koło 24 i tyle z niego
Mam trochę rzeczy do prasowania, ale oprócz tego NIC do roboty.
Może i dobrze, bo w sumie brzuch mnie co chwilę pobolewa

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

A co do tych tygodni, to tak na chłopski rozum: jeśli jest przykładowo 29t0d to 29tc jeszcze nie jest skończony - dopiero od 29t1d ale sama się z wami witam w nowych tygodniach szybciej, więc siedzę cicho
Też się zastanawiałam czy te siatki centylowe są dla skończonych tygodni czy rozpoczętych, bo nie wiem, gdzie tą swoją kulkę dopasować (chociaż nie wiem, ile waży obecnie)
Stary 2013-05-23, 17:59   #618
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Przykro mi. Kadrowa dała nieźle ciała

Mój mąż jako chrzestny nie składał życzeń. Razem wręczaliśmy prezent i powiedział coś w stylu- Proszę, przyjmij na pamiątkę pierwszej komunii świętej. Żebyś dzięki temu prezentowi pamiętała dzień, w którym pierwszy raz przyjęłaś Pana Jezusa do serca.
Zażądał buziaka i tyle
mhm to pewnie coś takiego powiem :P

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
a ja jutro, że 32t0d, więc że rozpoczynam 33tc
Ja tez licze ze np 32tydz to zaczynam 33 tydzien
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Rany ale sie urobilam! zdjęłam pranie z suszarki i wytarlam kurze. Zaraz zejde na zawal i padnie mi kręgosłup. Juz mam dosyc, zdecydowanie za długo trwa ta ciąża. .

Co do tygodni to moja gin liczy rozpoczete a nie wiem jak jest z donoszeniem.
Chciałabym urodzic w 38 tc i lykam juz sobie wiesiołka. Na razie 500
Od kiedy mozna to lykac? ja tez chce :P Wytlumacz,opisz i wogole o co cho??
to tabletki?
Cytat:
Hm.. wszyscy od lat uzywaja i nic sie nie dzieje wiec ja bede uzywać patyczkow :P
Cytat:
Wniósł mi

Tylko dzwonił do mnie na telefon z pod bloku czy jestem w domu, a mnie nie było bo byłam z psem i mówię mu, żeby przyjechał za 20 minut
A on mówi, że dzisiaj ma bardzo dużo zamówień i nie może na mnie czekać 20 minut i przyjedzie do mnie jutro
Ale do jutra bym jajko zniosła więc obiecałam, że zdążę w 10 minut no i w końcu wyrobiłam się w 7
a z kad bieglas? z parku?:P
Cytat:
od jakiegoś czasu zwykłe biedronkowe patyczki też mają to zamknięcie
tak? oj niewiem bo ja na auchan kupuje hurtowo co by pozniej miec spokoj haha :P

zrobilam kawke ale mi sie jej chce.. mmm

niebawem moze pojde do biedrony zobaczyc na pieluchy dzis jeszcze chodziaz tak zimno ze nie chce mi sie nosa wystawiac za drzwi :P

co do husty/nosidelek ja nie bede kupowac nie podoba mi sie to jakos itp.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:00   #619
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Ja gdzieś czytałam, że ciąża donoszona jest po skończonym 36t, a po skończonym 38t (38-42) jest terminowa
Ale ile w tym prawdy się nie wypowiadam
ja tez to slyszalam, ale nic sie nie odzywalam, zeby nie bylo ze znow wywołuje jakąs kłótnię)
jest jeszcze ciąża przeterminowana i przenoszona

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-23 o 18:12
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:02   #620
d0tkaaa
Zakorzenienie

Twee czy ja dobrze pamietam ze konczylas coś kosmetycznego? pytam bo potrzebuje sprawdzonej henny do brwi ( oczywiscie,jezeli ktos inny ma jakies zdanie to piszcie..) ostatnio kupilam brazowa na auchan niby fajna ale wychodzi na moich brwiach szaro jakas tam a wolalabym brazową ...

Zuza

Razem
Stary 2013-05-23, 18:05   #621
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
a z kad bieglas? z parku?:P
spod skrzyżowania koło komisariatu
ale, że biegi nigdy nie były moją mocną stronę więc to był marszo-bieg he he he
Cytat:
ja tez to slyszalam, ale nic sie nie odzywalam, zeby nie bylo ze znow wywołuje jakąs kłótnię)
jest jeszcze ciążą przeterminowana i przenoszona
myślę, że mnie czeka i przeterminowanie i przenoszenie

Mały
Stary 2013-05-23, 18:07   #622
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że to samo Ja to chyba nic o ciąży nie wiem

Surka- dobrze, że już jesteś w domku. Odpoczywaj i gotuj tylko co 5 dni

Mnie też frida brzydzi. Postawiłam na gruchę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:09   #623
czarownica1
Zakorzenienie

Roxi....

Kolega pracujący w "pampersach" sprawdzał ....

fajnych masz kolegow, ile latek sobie liczy ów kolega?

a co do speeda... jakos sobie niewyobrazam, ledwie teraz dychajac i czujac ból biodra, ze jeszcze kiedykolwiek bede smigac jak perszing

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Tweed, czemuś Ty tak daleko ode mła? U mnie tyle do roboty, nudzić bys sie nie nudziła
Stary 2013-05-23, 18:10   #624
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Twee czy ja dobrze pamietam ze konczylas coś kosmetycznego? pytam bo potrzebuje sprawdzonej henny do brwi ( oczywiscie,jezeli ktos inny ma jakies zdanie to piszcie..) ostatnio kupilam brazowa na auchan niby fajna ale wychodzi na moich brwiach szaro jakas tam a wolalabym brazową ...
Z chęcią bym pomogła dotka, ale ja "tylko" maluję
Sama henny w życiu nie nakładałam, ale sama zacznę się za jakąś oglądać, bo zawsze przy każdym makijażu uzupełniam sobie brwi, a przy klusce nie będę miała na to pewnie czasu
Stary 2013-05-23, 18:11   #625
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co - te polędwiczki sobie zjedz na zdrowie, ale frytek to byś dała parę, co???
haha za późno przeczytałam i pare frytek psu się dostało bo ja już nie mogłam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:11   #626
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A wyjaśnisz mi różnicę
Stary 2013-05-23, 18:12   #627
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Roxi....

Kolega pracujący w "pampersach" sprawdzał ....

fajnych masz kolegow, ile latek sobie liczy ów kolega?

a co do speeda... jakos sobie niewyobrazam, ledwie teraz dychajac i czujac ból biodra, ze jeszcze kiedykolwiek bede smigac jak perszing

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Tweed, czemuś Ty tak daleko ode mła? U mnie tyle do roboty, nudzić bys sie nie nudziła
wszystko co dobre, jest daleko a serio z chęcią bym pomogła!

A co do biegu w ciąży - żeby nie było lipy, dzisiaj jak gnałam do tż też z jakieś 10m przebiegłam reszta to był marszobieg, więc też nieźle (ale połowę drogi przeszłam z kolką)
Stary 2013-05-23, 18:14   #628
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
A wyjaśnisz mi różnicę

Ciąża przeterminowana

–przedłużenie trwania ciąży ponad 42. tydzień

Ciąża przenoszona

–biologiczne przedłużenie trwania ciąży, w której dochodzi do niewydolności maciczno - łożyskowej
;płód wykazuje cechy dojrzałości i istnieje zwiększone ryzyko dalszego wyczekiwania na rozwiązanie ciąży

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 18:14   #629
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
haha za późno przeczytałam i pare frytek psu się dostało bo ja już nie mogłam
No piękniea ja też się zdążyłam napalić

W ogóle od tego siedzenie w domu tak mi doopa puchnie, że szok. Co chwilę coś podjadam. Teraz za mną tosty francuskie chodzą, jeszcze dzisiaj kupiłam w lidlu ulubioną kiełbaskę podsuszaną ( a ona przepyszna jest na toście)
Stary 2013-05-23, 18:14   #630
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
spod skrzyżowania koło komisariatu
ale, że biegi nigdy nie były moją mocną stronę więc to był marszo-bieg he he he

myślę, że mnie czeka i przeterminowanie i przenoszenie
no to kawaleczek.. wyobrazam sobie jak biegniesz pomiedzy blokami hahaha )

Zuza

Razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości