|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
pawie oczko jak byłam u pediatry to on mówił żeby czasem nie wybudzać na jedzenie, bo dziecko to nie maszyna jak zgłodnieje to się upomni. Moja mała w końcu zasnęła godz temu, oczywiście po jedzeniu. Ogarnęłam mieszkanie, spakowałam nas. Nie wiem co jej zabrać więc biorę ciuchy na każdą pogodę, jutro spakuję kosmetyki. TŻta spakowałam no i siebie też. Zrobiłam TŻtowi kolację i śniadanie na jutro, eh on znów dziś został dłużej w pracy i wróci o 20;/ i tyle się z nim widzę ![]() JEszcze muszę wskoczyć pod prysznic ale mała coś się kręci więc poczekam trochę, bo u nas w łazience to nie ma szans żebym usłyszała jej płacz. A chciałabym teraz zaliczyć prysznic, bo z myciem małej poczekam na TŻta, później karmienie i pewnie zejdzie a chciałam iść spać koło 20. Pewnie znów się przeciągnie. Ciekawe czy mała dziś pośpi w nocy bo jakaś marudna jest ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Marchewka wielkie gratulacje!!!!! Dużego masz maluszka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Biedna Marchewcia ![]()
![]() |
#3933 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj z kolei następne pismo z ZUS (skierowane do mojej szefowej, ale dla mnie kopia do wiadomości), z zapytaniem czy nadal jestem pracownikiem firmy, w związku z wypłatą zasiłku za kolejne zwolnienie, które miałam od 19 kwietnia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Boszeę jaka ja przybita chodze 2 dzień z rzędu. Przez te pogode tylko bym spała,głowa ćmi. Bleee:banghead:
Wyczynem było dzisiaj dla mnie powieszenie prania i zrobienie obiadu. Karolina co do smoczka to czasami się przydaje. Nie pchać dziecku dla zasady oczywiście,ale nie które maluchy mają taką potrzebę ssania,że smoczek bywa wybawieniem. Ja miałam tak ze starszym synem. Już w szpitalu sama położna przyszła i mu dała bo by mnie wykończył. 24 h na dobe leżałam z wywalonym cycem bo mały czy spał czy jadł to na nim wisiał. Moje wyjście do wc kończyło się wrzaskiem. Także ten tego,wiesz;-) Pawie Oczko biedna Ty. Dotrzecie się z Nelcią:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3937 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
no i moja mała obudziła się z wrzaskiem
![]() w ogóle czy wasze maleństwa się zrywają podczas snu? jeśli wiecie o co mi chodzi. Bo moja bardzo często i albo nią "potrzęsie" i śpi dalej albo zaczyna strasznie płakać. Żal mi jej ![]() ![]() dobra ja zmykam ogarniać do końca. Może się jeszcze odezwę ale ciężko mi tak z tel ![]() Jadę jutro do mamusi więc odezwę się pewnie dopiero w poniedziałek. Trzymajcie kciuki za mają dzisiejszą nockę bo czarno to widzę ![]() trzymam kciuki za kolejne porody! |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny GRATULACJE !!!!! Cały dzień spr czy macie już swoje maluchy przy sobie i w końcu radosna wiadomość!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, które mają ręczne laktatory z aventa... jak wrażenia? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
Rewelacja
![]() Justi, Marchewka gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Tylko to co obiło mi się o oczka na ostatniej stronie, bo nie mam czasu na więcej a weszłam zobaczyć nowe nabytki ![]() smoczek - w nocy po godzinie mordowania się z małą (ja miałam poprzednie 2h) mąż wyparzył smoka i czasami zdaje egzamin, ale przeważnie po paru minutach się wścieka że nic nie leci ![]() majtki - zdecydowanie siateczkowe.
#3941 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje maarchewko! ![]() ![]() Gratulacje Justi! ![]() ![]() Ja po wizycie. Młody waży około 2770 g, położenia główkowe, mam idealną anatomię do porodu sn i wszystko wygląda bardzo dobrze. Przepływy okej i reszta też. Jednak trochę muszę chyba przyspieszyć z przygotowaniami, bo po badaniu wyszło, że szyjka się już skróciła i zmiękczyła. ![]() ![]() No i spytałam o 2 tygodnie L4 dla męża jako opiekę nade mną, to powiedział, że po porodzie sn rzadko w szpitalu wystawiają takie zwolnienie. Ale... coś na to poradzimy. ![]() ![]() Miałam więcej pocytować, ale jestem u mamy, a resztę zaznaczoną mam na swoim kompie. Wieczorem poodpowiadam na resztę. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam bardzo na nie na ten laktator, wyzywałam na niego na czym świat stoi. Po 2 tyg tego mleka mam już dużo więcej i jest dużo lepiej ze ściąganiem mleka laktatorem.
![]() |
#3943 |
siedzę i myślę
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Dziekuje za odpowiedzi odnosnie smoczka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3944 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3945 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam i takie i takie i gin mi dziś mówiła, że lepiej jednorazowe bo to co wylatuje z nas jest toksyczne i nie powinno się prać i zakładać 2 raz bo zawsze jakieś bakterie zostaną. Ale to tylko opinia mojej gin. Ja mam i jedne i drugie i bede używac tych w których będzie mi wygodniej.
Cytat:
A reala najbliższego mam 30km tak jak i carrefour.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 | ||
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marchewcia to się biedna naczekała na Wojtka a teraz jeszcze taki poród. Mam nadzieje ze szybko o nim zapomni ![]() majtki - zdecydowanie siateczkowe.[/QUOTE] ok, a te siateczkowie tez bez problemu dostanę w aptece?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o tym ratowniku, który odebrał poród przez telefon...znaczy udzielał informacji babce co ma robić bo była sama w domu i urodziła sama.
#3948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My smoczek spróbowaliśmy za radą położnej. Jak jej powiedziałam, że mała potrafi jeść godzinę to zasugerowała smoczek. Ale u nas za bardzo nie działa, bo pluje nim, więc już wolę, żeby jadła dłużej i smacznie zasnęła przy piersi i spała niż wisieć pół h nad łóżeczkiem i wpychać jej ten smoczek jak wypluje ![]() ![]() Sharp przypomnij mi proszę nazwę tej zasypki co polecałaś na ranę po CC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Xal Twoją opinię już znam, czekam na resztę dziewczyn ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
JA bym chciała 12 czerwca bo remont w domu jeszcze bedzie, a ojcec przylatuje najprawdopodobniej 2 dopiero.
#3951 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To buba z tymi marketami. ![]() Motylek mi przypomniała, że zapomniałam się pochwalić, że wylicytowałam laktator. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Wtajemniczenie
|
może Mała Cię posłucha. ja bym chciała w terminie czyli 8 czerwca bo mąż ma wtedy urodziny a poza tym przyjeżdża do domu dopiero 7 więc jak Mała zechce wyjść wcześniej to będę sama
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zadomowienie
|
salviae to Ty byłaś tą dobrą duszyczką. Dziękuję!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ano laktacja się normuje, a mała cierpi i jak tak dalej będzie to będziemy odstawiać od cyca i na nutramigen albo bebiko pepti... ![]() Teraz leży u taty na brzuchu i nie pręży się tak bardzo, ale bąki sadzi takie, że ech ![]() No nic walczymy dalej. Swoją drogą własnie będę pić pierwszą szklankę Nutramigenu. Chyba się zbełtam... ![]()
![]() |
#3956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziennikarka - CC uratowałoby życie temu dziecku. Lekarz - A skąd to pani wie? Jest pani tego pewna? D - Yyyy... tak uważają rodzice dziecka. L - Tego nie wiedzą ani ginekolodzy, ani neonatolodzy. Powikłania po cc również są różne. [...] L (mocno poirytowany) - Ale niestety widzę, że o CC najwięcej wiedzą... fryzjerki, ...i dziennikarze TVN-u. Padłam. ![]() To wielka tragedia, ale nie umiem tych dziennikarzy czasem słuchać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Justi podobno też miała bardzo ciężki poród. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Wtajemniczenie
|
dzieki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- o to nie dobrze ciekawa aż jestem opisów skoro takie ciężkie porody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a słyszałyście lub miałyście do czynienia z obniżonym napięciem mięśniowym u noworodków? moja mała miała w 1 minucie 9/10 (ale to za skórę, bo była owinięta pępowiną) w 5 minucie już 10/10, w szpitalu też nie zauważyłam żeby miała jakieś obniżone napięcie...
![]() ![]() a i jakby któraś zauważyła odparzenia na pupce to polecam zwykłą mąkę ziemniaczaną ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.