Rossmann - część XVII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-23, 19:16   #4681
201703241651
Konto usunięte

Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez Aishowa Pokaż wiadomość

-puder rimell stay matte ( pierwszy raz widzę wersje z 'wyrzeźbionym' znaczkiem na pudrze i solidniejszym zamknięciem!) i tak go używam na codzień więc szkoda było nie zrobić zapasów.
- podkład maybelline affinitone - potrzebowałam jakiegoś jasnego podkłady do rozjaśniania moich za ciemnych, mam nadzieję, że się do tego nadaje
Hihi, to samo
Nigdy nie miałam ani tego podkładu, ani tego pudru.
Mój Affinitone jest, jak na razie, troszkę za ciemny (030 'Sand Beige'), muszę go mieszać z resztkami starego podkładu... Ale jak się opalę, będzie OK
A jak oceniasz 'Stay Matte'? Bo przyznam się, że kupiłam go trochę w ciemno, bo był tańszy od 'Match Perfection' na który się czaiłam

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu wcześniej jej nie nabyłam , wspaniały kolor na lato dla mnie Fajnie, że ma krycie, które można stopniować.

Czekam na recenzję i zdjęcia jak coś
Ta 16 rzeczywiście taka ładna, że tak wiele dziewczyn ją kupiło?

Na pewno opiszę wrażenia, jestem małą tuszomaniaczką, chociaż, znając moje rzęsy, nie będzie się czym chwalić
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:19   #4682
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez czuprynka Pokaż wiadomość
Hehe jak bym widziała siebie rok temu A tak na serio, gdybym wiedziała ile trzeba się namęczyć, żeby wziąć ślub to po raz drugi raczej bym się nie zdecydowała Cieszę się, że w kwestiach makijażowo- fryzurowych jesteś zadowolona i życzę Ci , żebyś ze swojego ślubu i wesela zapamiętała więcej niż ja (od razu odpowiadam, że byłam trzeźwa jak świnia)
No sporo tego.
Mam nadzieję, że coś zapamiętam z Tego Dnia.
Stary 2013-05-23, 19:20   #4683
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noir_angele Pokaż wiadomość
mam go chyba od pół roku i nie mogę wymęczyć

kusicie... a miałam nic już więcej nie kupować. Jeszcze ten żelowy eyeliner mnie kusi
czy w ofercie ross są jeszcze jakieś inne żelowe, ale nieco tańsze?

ja miałam lirene w saszetce i polecam. teraz wzięłam saszetkę z bielendy, zobaczę co to za cudo
Fajny (w miarę) żelowy eyeliner ma Wibo https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...eye-liner.html, ale raz, że trzeba robić kreskę podwójnie, bo po jednym pociągnięciu robią się smugi, dwa - w zwykłej, małej szafie go nie ma, swój kupiłam, jak byłam w Krakowie w Rossmannie w jakiejś galerii handlowej (blisko dworca ) i mieli tam taką ogrooomną szafę Wibo. Niemniej jednak ładnie się trzyma na oku

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:23   #4684
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akna1102 Pokaż wiadomość
Jest na pewno w promocji, bo chciałam kupić mamie krem na dzień/noc - pod czytnikiem wyskakiwała cena zł.35.
Polecasz tą serię, bo ja w końcu odłożyłam ten krem i myślałam, że znajdę coś na KWC, ale brak opinii.
Cała seria jest świetna Moja mama używa tych kremów od kilku lat i nie zamienia ich na inne Stosuje je łącznie z specjalistycznym żelem na rozszerzone naczynka z tej samej serii i jest nimi zachwycona
Mama jutro idzie do rosska i ma zamiar kupić 5 kremików z tej serii

Tygrysek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:25   #4685
Dorcia91
Zakorzenienie

Dziewczyny, co powiecie na temat tego korektora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...concealer.html ?? Nie jestem przekonana czy jest dobry jeśli chodzi o wypryski... cena kusi

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:29   #4686
Fabryczna23
Zadomowienie

[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;40960247]Hej
Chciałabym kupić jutro lakier do paznokci w Rossmanie,ale mam pytanie.Na Rossnet jest on na promocji z 13,99zł na 8,49 zł czy w tym przypadku będzie obowiązywać ta promocja -40%?Jeśli tak to od której ceny?[/QUOTE]
-40% jest od ceny regularnej

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co powiecie na temat tego korektora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...concealer.html ?? Nie jestem przekonana czy jest dobry jeśli chodzi o wypryski... cena kusi
Kupiłam go dzisiaj, ale jak na złość nie mam wyprysków, więc Ci nie powiem.
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:31   #4687
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
jak za taką cenę to jest bardzo dobry, tylko po nałożeniu musisz trochę odczekać, żeby zastygł, bo jest bardzo płynny. nadaje się też na worki pod oczami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 19:31   #4688
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
On ma być na wypryski? Jeśli tak, to chyba lepsze są korektory w sztyfcie, ja mam Synergen, ale odcienie są dość ciemne i wielu dziewczynom może nie odpowiadać, a szkoda, bo jest dobry
Wydaje mi się, że płynne korektory są lepsze pod oczy, ale ja się nie znam
Stary 2013-05-23, 19:32   #4689
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
-40% jest od ceny regularnej

Ty się ciesz dziewczyno, a nie

Mój blog KLIK
Stary 2013-05-23, 19:32   #4690
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
to po co Ci korektor?

a tak na serio, może polecicie jakiś krem na noc przeciw wypryskom?
Stary 2013-05-23, 19:33   #4691
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monikaaa_19 Pokaż wiadomość
Rozumiem pytam bo słyszałam wiele dobrego o Artdeco i o bazie z inglota a chciałabym kupić jakąś bazę dzięki

ArtDeco nie używałam, ale wiem, że nosi już miano kultowej (tylko jak dla mnie za taka pojemność trochę za droga). Z tym, że ostatnio słyszałam głosy, że chyba grzebali w jej składzie i nic z tego grzebania dobrego nie wyszło bo ponoć już nie ma takich super właściwości jak przed zmianą składu.
Co do inglota, to z kolei słyszałam same niepochlebne opinie i staram się trzymać od niej z daleka (chyba że też coś w składzie pozmieniali i jest lepsza- jednak mnie nic o tym nie wiadomo).

[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;40960247]Hej
Chciałabym kupić jutro lakier do paznokci w Rossmanie,ale mam pytanie.Na Rossnet jest on na promocji z 13,99zł na 8,49 zł czy w tym przypadku będzie obowiązywać ta promocja -40%?Jeśli tak to od której ceny?[/QUOTE]

Od ceny regularnej.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Co do color tattoo, to ja mam kolor eternal silver jeszcze z marcowego szajniboksa i np pod niego bazy nie uzywam bo jest szalenie napigmentowany i trzyma sie caly dzien ja bym chciala fiolecik jakis!

Jutro mój turkus planuję właśnie tak zaaplikować- zobaczymy ile będzie się trzymał bez bazy- ponoć tatoo maja być niezniszczalne (sądząc po tym z jakim trudem zmywałam zaschnięty cień z ręki, po swatchowaniu testera- myślę, że w tej kwestii powinno być bardzo przyzwoicie).

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość
Widziałam 'Asię", całkiem ładny kolorek.
A może masz w swoich zbiorach jakieś ładne, dość delikatne, neutralne kolory, które mogłabyś polecić? Próbowałam oglądać testery, ale były tragicznie pomieszane, a do tego większości brakowało...
Bo mam małe usta i choć bardzo podobają mi się żywe, soczyste odcienie pomadek, to niekomfortowo się w nich czuję, mam wrażenie, że moje usta wyglądają na jeszcze mniejsze Przekichane.

Z delikatniejszych kolorków mówisz...
-Asia- mocniejsza, ale nadal neutralna i można stopniować nią kolor,
-stylish nr 122- też bardzo fajny kolor, ciut ciemniejszy niż asia i satynowa,
- maybelline z ich serii hydra extreme nr 430 sweet nectarine- bardzo przyjemny letni kolor brzoskwini, nektarynki. Komfortowo nosi się na ustach bo jest bardzo nawilżająca. Wykończenie: połyskliwe
- revlon z serii color burst nr 002 icy nude- ładny beż, bardzo neutralny. Bogata konsystencja, wykończenie kremowe z srebrnymi drobinkami

Co by Ci jeszcze polecić... nie wiem czy ta seria jeszcze jest w sprzedaży ale applause miał bardzo fajna linię gold&diamond- tam nr 85A to mój faworyt. Z tym, że on mocno drobinkowy jest, ale na ustach wygląda obłędnie- neutralnie ale widać, że coś się dzieje.

Możesz też spróbować coś z delii- co prawda osobiście nie mam, ale jest szał na ich pomadko- błyszczyki (forma pomadki) w bardzo nudowych kolorach z kremowym nawilżającym wykończeniem (z tym, że one pigmentu w sobie za dużo nie mają, ale na co dzień jak znalazł).

Kurcze, bardzo chciałam pomóc, ale wygląda na to, że ja bardziej w ostrych kolorach gustuję bo u mnie same ostre fuksje, czerwienie, borda, korale i pomarańcze
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 19:33   #4692
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
który odcień bourjois 123 jest bardzo jasny bez żółtych pigmentów? i ile kosztuje w promocji?
Cytat:
Napisane przez Cekiny Pokaż wiadomość
niecałe 30zł

dziś kupiłam

odcień 53

i wydaje mi się, że jest beż żółtych pigmentów

fajny naturalny

Najjaśniejszy jest 51. Ja używam 52 i uważam, że jest dobry dla osób przeciętnie bladych - jak ja Nie jestem szalenie blada ale opalac się nie lubię. I one chyba wszystkie niestety są żółtawe. Ale to lepiej, zdecydowanie

Kosztuje 29.99zł

No i ja będe go bronić jak niepodległości. super podkład, u mnie nie ciemnieje, nie utlenia się (dziewczyny wiecie, że utlenianie podkładu zależy np od tego jak dużo kremu się nałoży pod spód?Im więcej tym większa oksydacja podkładu)
No i wygląda cudownie naturalnie nałozony wilgotnym pędzlem.

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2013-05-23 o 19:36
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:35   #4693
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
On ma być na wypryski? Jeśli tak, to chyba lepsze są korektory w sztyfcie, ja mam Synergen, ale odcienie są dość ciemne i wielu dziewczynom może nie odpowiadać, a szkoda, bo jest dobry
właśnie dlatego nie jestem pewna czy na wypryski jest dobry, mialam z miss sporty ten w sztyfcie i byl za ciemny, ten najjasniejszy, wiec synergen odpada całkowicie... kasa sie mnie nie trzyma ostatnio wiec mam ograniczone środki, a moze jakiś inny polecacie, niekoniecznie z Rossa, byleby był jasny, bardzo jasny

Mój blog KLIK
Stary 2013-05-23, 19:44   #4694
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Ty się ciesz dziewczyno, a nie
Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
to po co Ci korektor?
Dosłownie w poniedziałek miałam parę wyprysków to się tak wkurzyłam, że korektora nie mam, że musiałam go kupić. A teraz jak go mam to nie ma nic Choć może to i dobrze, bo użerać się z tym dziadostwem (wypryskami) to po prostu szlag człowieka trafia
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:44   #4695
jestemann
Rozeznanie

Odp: Rossmann - część XVII

Poszło 85 zł, a jeszcze mam ochotę na TYLE rzeczy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowa torebka MICHAEL KORS ISADORE BLACK szuka domu
jestemann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:44   #4696
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używałam kiedyś ten korektor na wypryski (teraz używam go pod oczy) jak dla mnie warty zakupu, nie wiem ja np nie toleruje korektorów w sztyftach:ważą się,źle się rozsmarowują. A ten korektor jest naprawdę fajny chociaż tak jak mówię na wypryski i przebarwienia używam obecnie podkładu Kobo , który służy mi jako korektorDziś także ten korektor z miss Sporty kupiłam
Poza tym:
podkład Maybelline Affinitione 24h
podkład ManhattanPowder Mat Make Up
pomadkę Blistex Med(spróbuję, skoro polecacie)
puder Manhattan 2w1 clearface
peeling morelowy
krem siarkowa moc
Wydałam 85zł.
W sklepach w mairę spokojnie, a byłam po 12. Ale ludzie nie wiedzieli wcześniej w większości bo wydzwaniali do siebie i się informowali.

palnuję jeszcze zapolować na pomadkę nivea, lakier miętowy i krem BB dla mamy. Jaki polecacie??
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:45   #4697
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Z delikatniejszych kolorków mówisz...
-Asia- mocniejsza, ale nadal neutralna i można stopniować nią kolor,
-stylish nr 122- też bardzo fajny kolor, ciut ciemniejszy niż asia i satynowa,
- maybelline z ich serii hydra extreme nr 430 sweet nectarine- bardzo przyjemny letni kolor brzoskwini, nektarynki. Komfortowo nosi się na ustach bo jest bardzo nawilżająca. Wykończenie: połyskliwe
- revlon z serii color burst nr 002 icy nude- ładny beż, bardzo neutralny. Bogata konsystencja, wykończenie kremowe z srebrnymi drobinkami

Co by Ci jeszcze polecić... nie wiem czy ta seria jeszcze jest w sprzedaży ale applause miał bardzo fajna linię gold&diamond- tam nr 85A to mój faworyt. Z tym, że on mocno drobinkowy jest, ale na ustach wygląda obłędnie- neutralnie ale widać, że coś się dzieje.

Możesz też spróbować coś z delii- co prawda osobiście nie mam, ale jest szał na ich pomadko- błyszczyki (forma pomadki) w bardzo nudowych kolorach z kremowym nawilżającym wykończeniem (z tym, że one pigmentu w sobie za dużo nie mają, ale na co dzień jak znalazł).

Kurcze, bardzo chciałam pomóc, ale wygląda na to, że ja bardziej w ostrych kolorach gustuję bo u mnie same ostre fuksje, czerwienie, borda, korale i pomarańcze
Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź
Na 'Icy Nude' czaję się już jakiś czas
Rozejrzę się za pozostałymi.

Ale Ci zazdroszczę tych szmineczek...
Jestem zawsze zachwycona intensywnymi kolorami na ustach innych kobiet, ale do tego trzeba mieć dobry stelaż - czyli usta
No, a ja mam wielkie oczy, nos, a na usta już zabrakło
Najgorsze, że jestem tzw. „zimą południową” i wszelkie jaskrawe pomadki teoretycznie mi pasują i mi się podobają... No, ale cóż...
Marzy mi się szminka w kolorze dość ciemnej, chłodnej maliny
Stary 2013-05-23, 19:46   #4698
xmdln
Wtajemniczenie

Dziewczyny, polecicie jakiś jasny (bardziej różowy niż żółty) podkład, który nie podkreśla rozszerzonych porów ani nie zapycha?
xmdln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:47   #4699
dilerkacukierkow
szajbus

Cytat:
Ta 16 rzeczywiście taka ładna, że tak wiele dziewczyn ją kupiło?
serio boska : love:

Cytat:
Jutro mój turkus planuję właśnie tak zaaplikować- zobaczymy ile będzie się trzymał bez bazy- ponoć tatoo maja być niezniszczalne (sądząc po tym z jakim trudem zmywałam zaschnięty cień z ręki, po swatchowaniu testera- myślę, że w tej kwestii powinno być bardzo przyzwoicie).
ja jutro planuję go zarzucić na ustną maturę, zrobie szał, jak myślicie?
dilerkacukierkow jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-23, 19:49   #4700
Anecka
Zakorzenienie

Moje zdobycze w zalaczniku.

Lakier juz mam na paznokciach.. a jaki byl szok jak nalozylam pierwsza warstwe.. transparentny folecik, zalamka i dopiero 3 - 4 warstwy robia elegancki kolor. Co z tego jak dlugo musialam czekac az wyschnie max zawsze robie 2 warstwy a tutaj.. no makabra, ale kolor CUDOWNY. Choc moglby bardziej isc w granat
Zobacze jak z trwaloscia, bo jednak 4 warstwy to jest cos..

Chcialam wziasc jakis lakier WIBO bo uwielbiam je, ale jakos nie moglam sie zdecydowac na kolor wiec zostalam tylko przy tym :P

Maseczke Dermaglin uwielbiam za skład i działanie, moglaby byc mniej wodnista, ale nie przeszkadza mi to jakos szczegolnie.

Liner ktory mial byc niebieskim.. no coz, zuzyje czarny :/

Peeling-maseczka wzielam pierwszy raz, ciekawy sklad, zobaczymy jak sie spisze.

Krem Ava karotenowy.. szukalam Ziaja Ulga, ale nie bylo, takze moj wybor padl na ten, ma dosc ciekawy sklad a cena 6zl..

Pasta do zebow Himalaya, od dawna za mna chodzila.. mam dosc tych wszystkich Kolgejtów i innych

Blistex MedPlus, jedyna rzecz naustna ktora sobie radzi z moimi wargami.. mialam ochote na inne Blistexy, ale z braku kasy, wolalam wziac wyprobowany

No i Soraya HD kryjacy (powinien miec napis: ujednolicajacy, bo kryc nie kryje ), moj ulubiony podklad (mam cere mieszana, troche tlustawa - podklad mnie nie zapycha i daje swietne ujednolicenie na twarzy)

Mydlo bo sie skonczylo :P

W Zalaczniku jeszcze moj eternal silver z maybelline color tattoo.. aczklwiek aparat troche zjadl kolory bo jest bardziej nasycony.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1190014.jpg (133,9 KB, 158 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eternal silver.jpg (40,0 KB, 83 załadowań)

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:49   #4701
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Obecnie męczę potężny słój z hean, ale od razu mówię, że nie polecam. Niby fajna konsystencja do aplikacji, ale cieni to ona mi nie trzyma tak jak powinna.
mi baza z hean służy, nie miałam innej, ale mam tłuste powieki na których cienie bez bazy trzymały się może z godzinę, a z bazą praktycznie cały dzień. szkoda tylko, że nie podbija koloru

Cytat:
tak samo sądzę, mam ten korektor z poprzedniej promocji i pod oczy jest ok, ale na wypryski kompletnie się nie nadaje, jest za lekki
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:53   #4702
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cześć dziewczyny,widzę że Wy też już korzystacie z -40% Ja też dziś byłam-ale ponieważ był ze mną tż to nie mogłam się w pełni wyszaleć-choć i tak wydałam trochę zakupiłam:
-podkład Bourjois Healthy Mix 53 (wreszcie pełny produkt a nie testery) 35,99 zł
-tusz wodoodporny Maybelline Falsies 21,99 zł
-żel do mycia twarzy Eva Natura z koniczyną (mam tonik i jest boski) 5,39 zł
-szminka Rimmel Lasting Finish Airy Fairy (kurna,myślałam że bardziej nudziak będzie a tu trochę landrynkowy róż) 11,39 zł
-lakier do paznokci Lovely Gloss imitujący lakier żelowy-turkus 3,39 zł
-krem dla mamy Eveline +60 11,99 zł

miałam ochotę jeszcze Maybelline Colour Tatoo,kochane warto? ile kosztuje w cenie regularnej bo nie spojrzałam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1260322.jpg (91,9 KB, 143 załadowań)

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2013-05-23 o 19:59
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:57   #4703
dilerkacukierkow
szajbus

Cytat:
W Zalaczniku jeszcze moj eternal silver z maybelline color tattoo.. aczklwiek aparat troche zjadl kolory bo jest bardziej nasycony.
śliczny *_* czekam na jutro, zeby otworzyć mój turkus dzisiaj się opieram

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
miałam ochotę jeszcze Maybelline Colour Tatoo,kochane warto? ile kosztuje w cenie regularnej bo nie spojrzałam...
24 zł. polecamy! ja dzisiaj dorwałam turkusik, wyzej masz zdjęcia fioletu
dilerkacukierkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 19:59   #4704
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

kto ma puder synrgen?
Najjaśniejszy 03 jest rzeczywiście jasny?
Teraz używam l'oreal true match n1 , gosh x ceptional wear porcelain.
Latem się opalę i będę potrzebowała czegoś o 2 tony ciemniejszego.....
synergen sie nada? który nr brać?
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:00   #4705
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
palnuję jeszcze zapolować na pomadkę nivea, lakier miętowy i krem BB dla mamy. Jaki polecacie??
krem eveline z efektem liftingu czy coś takiego, dla skóry dojrzałej

Cytat:

No i Soraya HD kryjacy (powinien miec napis: ujednolicajacy, bo kryc nie kryje ), moj ulubiony podklad (mam cere mieszana, troche tlustawa - podklad mnie nie zapycha i daje swietne ujednolicenie na twarzy)
a możesz napisać czy podkład matuje, jak ze świeceniem?
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:02   #4706
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
-żel do mycia twarzy Eva Natura z koniczyną (mam tonik i jest boski) 5,39 zł
-szminka Rimmel Lasting Finish Airy Fairy (kurna,myślałam że bardziej nudziak będzie a tu trochę landrynkowy róż) 11,39 zł
Mnie ten żel trochę przesuszał, a mam tłustą cerę

Fajny nudziak, to Kate 14
Dla mnie 070 nie jest landrynkowa, wręcz zgaszona
Stary 2013-05-23, 20:03   #4707
Młoda86
Wtajemniczenie

Cytat:
Obecnie męczę potężny słój z hean, ale od razu mówię, że nie polecam. Niby fajna konsystencja do aplikacji, ale cieni to ona mi nie trzyma tak jak powinna.
Od bazy wymagam, żeby podbiła mi lekko kolor tych, u których słabo z pigmentacją i przede wszystkim ma mi przedłużać trwałość cienia na powiece do chwili zmycia makijażu (często jest to 12- 14godzin).
Wszystko to zapewniała mi baza z virtuala- wiem wiem, powiesz, że ma kijową konsystencję twardej plasteliny, ale w moim przypadku okazała się niezastąpiona i nawet trudności z aplikacją jej wybaczam- za działanie oraz stosunek jakości do ceny jest moim KWC.
Nie miałam virtuala to nie wiem, ale mam obecnie hean. I owszem, jak mam męczący dzień (tj. przydługi - makijaż ma przetrwać te bite 16h) to już niestety baza nie radzi sobie za dobrze. Zdarzyło się, że cienie mi się zrolowały, akurat te z UD, bo Ingloty i MAC akurat się na niej trzymają. Mam wrażenie, że nakładałam jej za dużo, teraz nakładam oszczędniej i jakoś nic takiego się nie dzieje, a cienie mam te same. Także może akurat o to chodzi. Fakt, że koloru cieni nie podbija.
Stary 2013-05-23, 20:04   #4708
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź
Na 'Icy Nude' czaję się już jakiś czas
Rozejrzę się za pozostałymi.

Ale Ci zazdroszczę tych szmineczek...
Jestem zawsze zachwycona intensywnymi kolorami na ustach innych kobiet, ale do tego trzeba mieć dobry stelaż - czyli usta
No, a ja mam wielkie oczy, nos, a na usta już zabrakło
Najgorsze, że jestem tzw. „zimą południową” i wszelkie jaskrawe pomadki teoretycznie mi pasują i mi się podobają... No, ale cóż...
Marzy mi się szminka w kolorze dość ciemnej, chłodnej maliny

Taką chłodną niby czerwienią jest matowy błyszczyk (cholera- normalnie oksymoron jak nic, ale zawsze jakoś mnie to dziwi) z essence- "smooth berry" (na wątku essencowym wstawiałam zdjęcia z nim na ustach). Piszę niby czerwienia bo to tak naprawdę nasycona różowa malina, tylko głęboka. No i genialnie zęby wybiela. Może spróbuj z nią, a nadmiar ewentualnie odciśniesz chusteczką i będziesz miała po prostu zabarwione usta na mocniejszy kolor, ale nie będzie tak dawał po oczach jak nałożony standardowo.

Cytat:
Napisane przez dilerkacukierkow Pokaż wiadomość
ja jutro planuję go zarzucić na ustną maturę, zrobie szał, jak myślicie?

Jestem pewna, że będą z wrażenia sikać po nogach Tylko ładnie go jakoś opakuj, żeby nie walił po oczach bo wyjdzie Ci wiadomo co

(P.s. Ostatnio widziałam kobietę, która na oczach miała centralnie pacnięte prostokątne plamy jasnobłękitnego cienia- aż po samą wyrysowaną czarną brew, a na ustach wściekle perłową pomadkę w kolorze majtkowego różu. Powiem jedno- skazę na psychice mam do dziś A gdy dodać do tego jeszcze białe szpile w czub w czerwone serduszka to już w ogóle stałam jak zahipnotyzowana i gapiłam się bezczelnie)
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:08   #4709
martaw_mw
Rozeznanie

Ale szał na wątku, musiałam nieźle nadrabiać

Ja też byłam w Rossie:
- micel z Bourjois
- róż Bourjois
- żel do mycia twarzy Lirene
- tonik z Rival de loop
- maseczki i peeliengi w saszetkach
- carmex classic w słoiczku
- masło do ust z nivea

Spodziewałam się tłumów i pustych półek, bo byłam po pracy ok.16 ale nic takiego mnie nie spotkało. Sporo towaru w szafach, kosmetyki z pielęgnacji też na bieżąco dokładali. Także aż byłam zaskoczona!
martaw_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-23, 20:09   #4710
akna1102
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
Cała seria jest świetna Moja mama używa tych kremów od kilku lat i nie zamienia ich na inne Stosuje je łącznie z specjalistycznym żelem na rozszerzone naczynka z tej samej serii i jest nimi zachwycona
Mama jutro idzie do rosska i ma zamiar kupić 5 kremików z tej serii
Dzięki za recenzję, jutro lecę po kremy dla mamy
akna1102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości