Jak uwieść żonatego faceta? - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 03:08   #301
patrzacwniebo
Rozeznanie

Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?

Przeczytałam cały wątek i doprawdy zbiera mi się na wymioty I to nie tylko dlatego, że czytam tu o facecie, który odbija się od jednej do drugiej kobiety jak piłka ping-pongowa (a autorce to wcale nie przeszkadza, w dodatku mówi, że "są razem 2 miesiace". Jakie razem? On jest z żoną ) Jak można być tak pozbawionym empatii, egoistycznym i wyrachowanym człowiekiem jak autorka, to nie mam pojęcia. Faktycznie, byłoby idealnie gdyby pan o pojemnym sercu i autorka zostali razem, bo są siebie warci. Wtedy może jego żona i dziecko mogliby spokojnie zacząć życie z dala od tego syfu i dna.

Naprawdę bycie człowiekiem chyba zobowiązuje nas do jakiegoś myślenia (przynajmniej minimalnego!) i nie kierowania się jedynie instynktami i swędzącą waginą bądź penisem Czy się mylę?
Stary 2013-05-24, 03:57   #302
MssGrumpy
Przyczajenie

Cytat:
Pytanie mam do kobiet którym udało się "odbić" męża żonie: Co mam zrobić?
jak odbic meza zonie?
http://www.detektywrutkowski.pl/biuro_doradcze/

"chlopcy" pomoga...nie raz "odbijali" zakladnikow.

Sorry,nie moglam sie powstrzymac,watek tak podly,ze az nie wierze,ze prawdziwy.
MssGrumpy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 04:46   #303
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
ona nie jest winna.
jest wolna,nikogo nie oszukuje,nie okłamuje,nie zdradza,a on nie jest bezwolnym stworzeniem i w drodze ewolucji posiadł rozum .
Dodam, że nikt nie musi być moralnym za drugą osobę. On zdecydował, że zdradza. Czemu ona ma go od tego odwodzić, skoro chce być z nim? Przecież silą go nie bierze? Czy to takie dziwne, że przedkłada siebie nad obcą osobę. Wbrew swoim planom i chęciom ma walczyć za faceta o szczęście jego żony?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 04:59   #304
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Dodam, że nikt nie musi być moralnym za drugą osobę. On zdecydował, że zdradza. Czemu ona ma go od tego odwodzić, skoro chce być z nim? Przecież silą go nie bierze? Czy to takie dziwne, że przedkłada siebie nad obcą osobę. Wbrew swoim planom i chęciom ma walczyć za faceta o szczęście jego żony?
O swoje. Chyba nie sądzisz, że ten pan o pojemnym sercu jej je zapewni? Ktoś, kto mówi, że kocha dwie kobiety naraz w naszej strefie kulturalnej raczej nie jest dawcą szczęśliwości tylko zwiastunem dużych kłopotów. O ile szybko się nie ewakuujemy z zasięgu jego działalności.
No chyba, że jesteśmy na tyle otwarte aby zaakceptować układy poligamiczne i jeszcze z tego czerpać satysfakcję. Jest to pewnie możliwe ale mało realne.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-05-24 o 05:02
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 05:48   #305
kalincia
BAN stały

Autorka w to wierzy, że im mogłoby się udać stworzyć szczęśliwy związek - jej sprawa. Jeśli potem będzie załować - też jej sprawa, chodziło mi tylko o to, że ona nie ma obowiązku rezygnować z czegoś dla tej kobiety, skoro facet nie czuje się zobowiązany do wierności wobec niej.
Stary 2013-05-24, 06:02   #306
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Autorka w to wierzy, że im mogłoby się udać stworzyć szczęśliwy związek - jej sprawa. Jeśli potem będzie załować - też jej sprawa, chodziło mi tylko o to, że ona nie ma obowiązku rezygnować z czegoś dla tej kobiety, skoro facet nie czuje się zobowiązany do wierności wobec niej.
Tylko w sytuacji gdy facet nawet nie przebąkuje o nowym życiu z nią mówienie naiwnej dziewczynie, że ma walczyć o swoje szczęście to robienie jej wody z mózgu. Tak trochę jakbyś z urzędu, bez względu na okoliczności radziła zawsze to samo. W tej kwestii oczywiście.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 06:13   #307
Loyd
Zakorzenienie

Serio sa tak bezmyślnie dziewczyny.?
Autorko, jeśli on kogoś zostawi to raczej nie żonę. Poszaleje sobie a Ty pózniej zostaniesz z ta miłostka sama i wykorzystana.
Czemu nie szanujesz samej siebie?

Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow.

Edytowane przez Loyd
Czas edycji: 2013-05-24 o 06:21
Loyd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 06:14   #308
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Tylko w sytuacji gdy facet nawet nie przebąkuje o nowym życiu z nią mówienie naiwnej dziewczynie, że ma walczyć o swoje szczęście to robienie jej wody z mózgu. Tak trochę jakbyś z urzędu, bez względu na okoliczności radziła zawsze to samo. W tej kwestii oczywiście.
Mój też po 2 miesiącach znajomosci nie przebąkiwał. Wiedziałam, że im się nie układa, fakt, bo nie ukrywał, że są razem z przyzwyczajenia i dla dobrego funkcjonowania predsiębiorstwa zwanego rodziną.Ale wiedziałam też na tamtym etapie, że nie mam szans, by to zmienił. Z czasem to się zaczęło zmieniać.
Fakt, że facet autorki twierdzi o swojej żonie inaczej. Ale przecież autorka o tym wie, bierze ryzyko pod uwagę. Nie pisałam - walcz o swoje szczęście za wszelką cenę, wręcz przeciwnie, napisałam, że może przegrać, że wtedy będzie cierpieć, obojętnie czy odejdzie, czy zostanie "tą drugą" i że lepiej w takiej sytuacji odejść. Opisałam też, jak było u mnie, bo po to założyła wątek, prosząc o wypowiedzi kogoś, kto był w podobnej sytuacji.
Stary 2013-05-24, 06:23   #309
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
jeśli nie rozumiesz, to postaram się lepiej je opisać, bo być może piszę niejasno
no więc jeszcze raz.

jesli mam oceniac kto jest winny rozpadowi małżeństwa to wystawiłabym główną ocenę zdradzającemu.
to on zdradził i on jest winny.
pewnie doszukiwałabym się tez winy żony,ale to juz inna rozmowa.

natomiast jeśli miałabym ocenić moralność kochanki wzięłabym pod uwagę wiele czynników,jak uczucia,czy stopień wyrachowania.
jeśli kochanka nie wie o swojej rywalce uważam,że jest niewinna.jeśli dowiaduje się po czasie i zdąży się zakochać ,ale nie zrywa to wina jej sie powiększa,jednak nieznacząco.
jeśli kochanka to bliska osoba zdradzajacego ,a sex z nim traktuje jak zabawę,nauczkę,czy uprawia z nim seks dla korzyści materialnych jest wysoko na mojej liscie winnnych,ale tylko jedna jest wyżej od samego zdradzającego .ta,która ukradła męża bliskiej sobie osobie,jak siostra,czy przyjaciółka.
dla takich kobiet nie mam usprawiedliwienia.

podsumowywując:
-ocena moralności kochanki-winna,ale stopień winy zależy od jej intencji
-ocena winy męża-winny podwójnie,poniewaz oszukuje dwie osoby
-wina rozpadu małżeństwa-winny mąż

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2013-05-24 o 07:00
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 06:35   #310
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Tak trochę jakbyś z urzędu, bez względu na okoliczności radziła zawsze to samo. W tej kwestii oczywiście.
Jest tu wiele takich, które z urzędu i bez względu na okoliczności zawsze nazwą każdą kobietę, która jest z żonatym facetem z jakichkolwiek powodów, dziwką, zdzirą, szmatą i dosadnie jej powiedzą, czego jej życzą i czym myśli zamiast głową. Powtarzam - z urzędu i bez względu na okoliczności.
Im wolno zawsze reagować tak samo, bez wchodzenia w sprawę?
Stary 2013-05-24, 06:37   #311
Loyd
Zakorzenienie

Cytat:
Jest tu wiele takich, które z urzędu i bez względu na okoliczności zawsze nazwą każdą kobietę, która jest z żonatym facetem z jakichkolwiek powodów, dziwką, zdzirą, szmatą i dosadnie jej powiedzą, czego jej życzą i czym myśli zamiast głową. Powtarzam - z urzędu i bez względu na okoliczności.
Im wolno zawsze reagować tak samo, bez wchodzenia w sprawę?
Nie,ale jesli ktoś pyta o takie rzeczy na forum internetowym to sam sie prosi.

Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow.
Loyd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 06:51   #312
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Bo kobieta,która wie ,że facet ma rodzinę,a wpieprza się z butami w to-niestety,ale jest dz...ą,szmatą itp. i jest tak samo winna jak facet.
Trzeba mieć, po prostu, zasady i kręgosłup moralny i minimalny rozum,żeby wiedzieć, że z facetami z niewyjaśnioną sytuacją życiową(nie będącymi po rozwodzie,twierdzącymi ,że od żony nie odejdą bo rodzina/że żona jest zła i są z nią tylko dla dziecka itp. bzdety) ,nie wchodzi się do wyra.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 07:01   #313
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Bo kobieta,która wie ,że facet ma rodzinę,a wpieprza się z butami w to-niestety,ale jest dz...ą,szmatą itp. i jest tak samo winna jak facet.
Trzeba mieć, po prostu, zasady i kręgosłup moralny i minimalny rozum,żeby wiedzieć, że z facetami z niewyjaśnioną sytuacją życiową(nie będącymi po rozwodzie,twierdzącymi ,że od żony nie odejdą bo rodzina/że żona jest zła i są z nią tylko dla dziecka itp. bzdety) ,nie wchodzi się do wyra.
a on jest kim?
Stary 2013-05-24, 07:07   #314
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
1. Bo kobieta,która wie ,że facet ma rodzinę,a wpieprza się z butami w to-niestety,ale jest dz...ą,szmatą itp. i jest tak samo winna jak facet.
Trzeba mieć, po prostu,
2. zasady i kręgosłup moralny i minimalny rozum,żeby wiedzieć, że z facetami z niewyjaśnioną sytuacją życiową(nie będącymi po rozwodzie,twierdzącymi ,że od żony nie odejdą bo rodzina/że żona jest zła i są z nią tylko dla dziecka itp. bzdety) ,3.nie wchodzi się do wyra.

1. Ano właśnie tak to działa - dopóki takie golgie będą uważały, że mają prawo tak pisać - ja mam prawo wyrażać swoją opinię i będę.
2. Twoje zasady i kręgosłup moralny pozwalają ci wyzywać innych , bo ich nie przestrzegają. A ja mam w d...twoje zasady i w jednej i w drugiej sprawie. I kręgosłup moralny pozwala mi zrozumieć kobietę, którą ty nazywasz szmatą. Tak - dlatego, że mam takie doswiadczenia za sobą, jestem więc taka samą dziwką i szmatą i wiem, jak to wygląda od drugiej strony.
3. Jak się ma ochotę, to się wchodzi. I co?
Stary 2013-05-24, 07:11   #315
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
a on jest kim?
A jaką to robi różnicę? Przecież to nie on założył wątek tylko ona.

Już pomijając aspekt moralny itp., ja zawsze jestem w ciężkim w szoku, że są ludzie (kobiety), którym się chce spotykać z żonatym facetem. Przecież o wiele wygodniej, prościej i milej spotykać się z wolnym facetem. Można się z nim spotkać kiedy się chce, jak się chce, można dzwonić kiedy się chce, można normalnie jak człowiek wieczorem do miasta wyjść czy na noc zostać itp. A z żonatym to tragedia, ani nigdzie nie wyjdziesz do ludzi, no chyba że do lasu, ani na noc nie zostanie ani nic... Mnie by się zwyczajnie nie chciało tak cudować.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 07:14   #316
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

a twoim zdaniem każda jest winna?
Może nie każda, ale zdecydowana większość .
A juz na pewno podobne autorce wątku, bo jeżeli taka dziewucha zastanawia się jak uwieść takiego faceta, jak rozbić rodzinę i co więcej pie...się z nim doskonale wiedząc że ma on rodzinę to moim zdaniem jest winna.Dla mnie to po prostu ☠☠☠☠☠☠☠☠ i rzeczy trzeba nazywać po imieniu.
I żeby było jasne nie uważam że winna jest tylko ona, bo facet , który zdradza jest dla mnie burakiem, wredną szują a resztę epitetów sobie daruję...
Stary 2013-05-24, 07:17   #317
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
A to, że można nie wierzyć w Boga, można nie wierzyć w Jahwe czy w ogóle w nic, ale juz naukowo jest udowodnione, że energia w kosmosie krąży, nic nie ginie. I to, co zrobisz komuś złego to do ciebie wróci, w uproszczeniu. I każda jednostka, która ma mózg jest w stanie zrozumieć, że jeśli ty dzisiaj prześpisz się z żonatym facetem, czyli wyślesz złą energię w stosunku do jego żony/dzieci/ogolnie jest to zachowanie potępiane moralnie w każdej kulturze, to ta energia do ciebie wróci. Ktoś Cię skrzywdzi podobnie w przyszłości, czyli swoim umyślnym zachowaniem sprawi, że będziesz się czuła zdradzona jako człowiek. Może nie dosłownie mąż cię zdradzi, ale będziesz miała wypadek, coś ci się mocno w pracy nie powiedzie przez współpracownika, przyjaciel cię okradnie itp. Po prostu zła energia do ciebie wróci.

Dlatego warto być w życiu dobrym i w porządku, tyle.
Spanie z żonatym facetem jest złe w każdym aspekcie, już może nie tyle ludzkim, moralnym, ile w stosunku do siebie samej - oznacza brak szacunku dla swojego czasu, uczuć itp. Jeśli ma się okrutną chuć na wysokiego bruneta w niebieskiej koszuli, to niekoniecznie trzeba wybierać takiego żonatego, jest ogrom wolnych facetow przecież.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2013-05-24 o 07:20
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 07:20   #318
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
[/B]
1. Ano właśnie tak to działa - dopóki takie golgie będą uważały, że mają prawo tak pisać - ja mam prawo wyrażać swoją opinię i będę.
2. Twoje zasady i kręgosłup moralny pozwalają ci wyzywać innych , bo ich nie przestrzegają. A ja mam w d...twoje zasady i w jednej i w drugiej sprawie. I kręgosłup moralny pozwala mi zrozumieć kobietę, którą ty nazywasz szmatą. Tak - dlatego, że mam takie doswiadczenia za sobą, jestem więc taka samą dziwką i szmatą i wiem, jak to wygląda od drugiej strony.

No a mój kręgosłup moralny ni pozwala mi zrozumieć takich kobiet.
A jak to wygląda z drugiej strony doskonale wiem, tylko tej drugiej niż Ty i autorka
Stary 2013-05-24, 07:22   #319
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
A jaką to robi różnicę? Przecież to nie on założył wątek tylko ona.
.
ciekawi mnie dobór słów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 07:23   #320
Hultaj
BAN stały

każdy taki wątek to moralizowanie Kalinci, osobiście uważam sporą różnicę w ''rozbijaniu'' rodziny, gdzie dzieci są dorosle, z żoną mąż nie ma żadnej więzi (a tyle już Kalincia napisala lektury, że trudno mówić, by była ), jest tylko jakieś jego wygodnictwo i jej pogląd na zycie; a między rozbijaniem 6letniego raptem małżenstwa, gdzie dzieci są małe, gdzie żona być może nie byłaby tak tolerancyjna dla zdrad jak była rywalka Kalinci i gdzie facet jeszcze bezczelnie rzuca kochance hasłami, że żonę kocha.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2013-05-24 o 07:24
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 07:27   #321
pavett
Zadomowienie

GG do pavett

Cytat:
a on jest kim?

Dla mnie taki facet jest nikim, zero kompletne, emocjonalny bubel, szuja i mam trochę jeszcze epitetów ale daruję sobie przytaczanie sobie ich
Stary 2013-05-24, 07:57   #322
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
jesli mam oceniac kto jest winny rozpadowi małżeństwa to wystawiłabym główną ocenę zdradzającemu.
to on zdradził i on jest winny.
pewnie doszukiwałabym się tez winy żony,ale to juz inna rozmowa
Tak, wszyscy winni, tylko nie kochanka. Poważnie?

Cytat:
życie jest brutalne,a zasady łamie się nie tylko w związkach,ale i w pracy,szkole, w ogólnych relacjach...
To, że ludzie są tak podli i że "wszędzie łamie się zasady" to znaczy, że my też musimy? Ja zawsze myślałam, że poziom trzeba zawyżać, a nie, jak to się potocznie mówi "równać w dół". Ludzie są podli, więc ja też będę. Ludzie się zdradzają, więc ja też będę. No bo jak to: żyć według swoich zasad? Niewyobrażalne. Niewykonalne dla człowieka XXI w.
Gadanie, że "wszyscy tak robią" nie jest ŻADNYM usprawiedliwieniem czegokolwiek. Nie musimy podążać za tłumem ludzi, który postępuje źle. Tylko, że tak jest wygodniej.

Cytat:
jeśli przyłożysz rękę do plotek będziesz współwinna,a jeśli nie zrobisz nic nie będziesz wina.
A ona nie przykłada ręki?

Cytat:
Napisane przez kalincia
Dodam, że nikt nie musi być moralnym za drugą osobę. On zdecydował, że zdradza. Czemu ona ma go od tego odwodzić, skoro chce być z nim?
Bo jest dorosłą osobą, a nie bezwolną laleczką? Bo powinna mieć resztki honoru i moralności?Chyba, że dla niektórych osób te słowa to już przebrzmiałe, staromodne archaizmy.

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko
Ja tam uważam, że najwięcej winy jest jednak niewiernego męża, bo okłamuje żonę, zdradza, jest dwulicowy. Ma mózg, powinien wiedzieć, że może okrutnie zranić swoich bliskich i chyba może też zapanować nad pożądaniem.
A kochanka nie ma?

Ja się zgadzam jak najbardziej z tym, że winny jest PRZEDE wszystkim facet. To nie podlega wątpliwościom. Ale winna jest również kochanka. Do Pań, które tak zażarcie bronią kochanek, pisząc o ich rzekomej "niewinności" : traktujecie kobiety jak bezwolne marionetki, które nie mają zasad, kręgosłupa moralnego i myślą tylko jedną częścią ciała. Albo jak naiwne, nierozważne dzieci, które bez chwili rozwagi robią to, na co mają ochotę, bez względu na konsekwencje.

Czy to nie jest dla tych kobiet uwłaczające?

verumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:09   #323
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
a on jest kim?
Zwykłym kur....em i palantem, ot co.

Cytat:
[/B]
Mam jednak nadzieję, że więcej jest ,,takich golgie" z kręgosłupem moralnym,nawet w tym wątku widzę, że jednak jest więcej-na szczęście

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

I mało tego, gdybym kiedyś sama miała taką sytuację (chyba by się świat musiał skończyć),że byłabym zdradzana, to nie tylko facet ale i panna miałaby spore problemy ze mną.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:17   #324
_ema_
Zakorzenienie

Ojej, to takie słodkie, mała dziewczynka chce cukierka więc bierze, nie wolno nam jej obwiniać! Ona chce tylko swojego szczęscia!
Zasmucę Was, to nie jest tak, że facet jest jedynym winnym. On jest sk*rwysynem, który myśli penisem, a ona k*rwą, która myśli waginą. Siebie są warci. A Wasze wywody na temat, że ona nie robi nic złego, bo to facet decyduje czy zdradza - załosne.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:40   #325
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verumka Pokaż wiadomość
Tak, wszyscy winni, tylko nie kochanka. Poważnie?
ona jest tylko narzędziem,bo jak facet chce zdradzic to zdradzi.nie będzie ta to bedzie inna.
Stary 2013-05-24, 08:40   #326
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
no więc jeszcze raz.
(...)
Widzisz, mimo, że ja z zasady patrzę na ten temat na czarno-biało, to z i z twoim wyjaśnieniem nie sposób się nie zgodzić.

I w tym widzę jeden haczyk: mianowicie kochanica może wykazać wolę "nie przykładania ręki do dziadostwa", że tak to określę. Mimo, że nie jest za kogoś odpowiedzialna - to i tak może nie chcieć obcej osobie robić krzywdy.
Mówisz o tym, że ścigałabys swojego partnera za zdradę, a nie kochanicę - i dlatego piszesz, że nie ma potrzeby rozciągać na nią winy, bo sama z jej strony krzywdy byś nie odczuwała.
Ja mówię o drugiej stronie tego samego; to jest coś jak w paserstwie: nie ty kradniesz, ty tylko kolportujesz ukradzioną rzecz.
Bierzesz udział, ale nikomu nic złego nie robiąc - niby jest wina, a jej nie ma. A może właśnie winy nie ma, ale jakby jednak była: niby coś się dzieje złego, ale nie powodujesz, że ktoś jest poszkodowany: ktoś inny wyrządził szkodę, nie ty.
Czy to powoduje, że paserstwo jest neutralnym działaniem? Nie.

Ewentualnie: wiedziałabyś, że ktoś bije swojego dzieciaka do neiprzytomności. Wiesz, nie robisz nic, a jednocześnie danemu rodzicowi przynosisz pas, który znalazłaś na targu: "mówiłeś, że potrzebujesz pas; jest świetny, gruba skóra, ciężka sprzączka - trzymaj".
Nie robisz nic złego - robiąc coś złego. Dziwna taka sprawa. Jest wina, a może jej nie ma? Przecież ty na nikogo ręki nie podnosisz...

I to samo z kochanicą: ona niczego złego komuś bezpośrednio nie robi. Bo i jak obcemu krzywdę robić, jak człowiek nawet go na oczy mógł nie widzieć? Bierzesz udział - ale to nie ty komuś krzywdę robisz, tylko mąż. Znowu dziwna taka sytuacja: jest a może nie ma winy?

Bierzesz udział - więc wina jest. Nie krzywdzisz kogoś bezpośrednio - wiec winy nie ma.
Jeśli na takie pierdaty nie zwraca się uwagi, to można uznać, ze człowiek sam nic złego nie robi, jest w tej sprawie neutralny - bo kogoś nie zna.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-05-24 o 08:52
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:45   #327
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
ona jest tylko narzędziem,
To rzeczywiście miło porównywać kobietę do narzędzia. Cóż, tym gorzej dla niej, jeśli jest bezmyślnym narzędziem, a nie rozsądnym człowiekiem. Wcale to nie umniejsza jej winy.

Cytat:
bo jak facet chce zdradzic to zdradzi.nie będzie ta to bedzie inna.
Owszem, ale przynajmniej ona miałaby czyste sumienie. Dla mnie sytuacja zawsze była, jest i będzie jasna: facet zajęty = nie ruszać. Jak chce to niech zdradza, proszę bardzo, ale nie ze mną! Ja nie chcę się przyczyniać do rozpadu rodziny. Najwyżej zrobi to kto inny, ale nie ja.

verumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:53   #328
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
Widzisz, mimo, że ja z zasady patrzę na ten temat na czarno-biało, to z i z twoim wyjaśnieniem nie sposób się nie zgodzić.

I w tym widzę jeden haczyk: mianowicie kochanica może wykazać wolę "nie przykładania ręki do dziadostwa", że tak to określę. Mimo, że nie jest za kogoś odpowiedzialna - to i tak może nie chcieć obcej osobie robić krzywdy.
Mówisz o tym, że ścigałabys swojego partnera za zdradę, a nie kochanicę - i dlatego piszesz, że nie ma potrzeby rozciągać na nią winy, bo sama z jej strony krzywdy byś nie odczuwała.
Ja mówię o drugiej stronie tego samego; to jest coś jak w paserstwie: nie ty kradniesz, ty tylko kolportujesz ukradzioną rzecz.
Bierzesz udział, ale nikomu nic złego nie robiąc - niby jest wina, a jej nie ma. A może właśnie wina jest, ale jakby jej nie było: niby coś się dzieje złego, ale nie powodujesz, że ktoś jest poszkodowany: ktoś inny wyrządził szkodę, nie ty.
Czy to powoduje, że paserstwo jest neutralnym działaniem? Nie.

Ewentualnie: wiedziałabyś, że ktoś bije swojego dzieciaka do neiprzytomności. Wiesz, nie robisz nic, a jednocześnie danemu rodzicowi przynosisz pas, który znalazłaś na targu: "mówiłeś, że potrzebujesz pas; jest świetny, gruba skóra, ciężka sprzączka - trzymaj".
Nie robisz nic złego - robiąc coś złego. Dziwna taka sprawa. Jest wina, a może jej nie ma? Przecież ty na nikogo ręki nie podnosisz...

I to samo z kochanicą: ona niczego złego komuś bezpośrednio nie robi. Bo i jak obcemu krzywdę robić, jak człowiek nawet go na oczy mógł nie widzieć? Bierzesz udział - ale to nie ty komuś krzywdę robisz, tylko mąż. Znowu dziwna taka sytuacja: jest a może nie ma winy?

Bierzesz udział - więc wina jest. Nie krzywdzisz kogoś bezpośrednio - wiec winy nie ma.
Jeśli na takie pierdaty nie zwraca się uwagi, to można uznać, ze człowiek sam nic złego nie robi, jest w tej sprawie neutralny - bo kogoś nie zna.
a ja to widze inaczej.

ofiara gwałtu nigdy nie jest winna temu co się jej stało,ale mogła nie iść przez park...
ofiara kradzieży auta nie jest winna ,ale mogła nie kusic zostawiając kluczyki w stacyjce
ofiara kradzieży portfela mogła lepiej ukryć swój skarb,a nie wystawiac go na widok publiczny...
kazda z tych przykładów pokazuje,że winny jest złoczyńca jednak można sie czasem uchronić przed problemami,ale nie zawsze
tak samo jest ze związkiem.jesli facet szuka szczęścia na boku to zawsze go znajdzie i dlatego to on jest głównym winowajcom rozpadu związku.
kochanica ma inny rodzaj winy.
Stary 2013-05-24, 08:57   #329
JanePanzram
Zakorzenienie

mi nie chodzi o to, żeby cię przekonać, że oprócz męża powinnaś w razie zdrady ścigać i kochankę
nie, zresztą i po co

sama też miałabym kochankę w zadku - całą winę bym widziała w mężu
całą, 100% winy, a nie część, nie rozwodniałabym tego na niego i kochankę
i tak jak ty: winę bym dzieliła tylko w przypadku romansu partnera z przyjaciółką

ja sprawę przedstawiam nie z twojego punktu widzenia (bo wtedy postu nie musiałabym pisać, ty sama to świetnie przedstawiłaś) tylko kochanki: jesli ona jest przeświadczona, że nikomu nic bezposrednio nie robi złego - więc jest w porządku
to piszę, że to nie do końca tak jest

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-05-24 o 09:00
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 08:58   #330
_ema_
Zakorzenienie

Tłumaczenie 'facet jak chce to i tak zdradzi', to jak tłumaczenie kradzieży:
leżał portfel to wzięłam, i tak by ktoś go zabrał, gdybym ja tego nie zrobiła.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości