![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
moni_ka.g to trzymam kciuki a najlepiej dokarmic na noc wtedy najedzony bedzie ladnie spał tak mysle. Trzymam kciuki za serduszko
![]() Pisze jedna ręka nie z wiadomych wzgledów małej nie karmie laktator na cycu trzymam przez to ze mała w nocy raz wstała rano dostała cyca a drugi peka wiec ściągam a na 11 wizyta z bioderkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Maria fajnie, że sie ogarniacie w mieszkanku. I brawo za wage Rózaczka
![]() a co do pogody to u nas dziś pięknie ![]()
![]() |
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki!
Cytat:
uf uf uf. ja tak samo, a chlop mnie skrzyczal, ze za lekko ubralam juniora (mial bodziaka z dlugim rekawem i welurowego pajaca z kapturem + kocyk). hehe to tyz wariatka ![]() ![]() ![]() piekna waga! przez zwiekszajaca sie wage Torresa wciaz mam wrazenie, ze nosze go coraz nizej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do szmeru to u nas tez raz slychac raz nie. wiec napewno to nic groznego bo przeciez wczesniej by slyszeli ![]() powiedzialabym co u nas jest nie tak ale tak mi to lekarka zapisala ze nawet pediatra nie umie rozczytac. najpierw mielismy przegrode jakas pogrubiona ale juz sie unormowala a teraz cos tam innego jeszcze zostalo ale nie mam pojecia co ![]() Cytat:
![]() a my dzis na usg glowki, prosimy o kciuki ![]() a ja odrazu na krew. a podkladow mam tylko 2 plus 1 kulki brązujące ![]() kiedys bylam wielbicielka tuszów i cieni ale juz stwierdzilam ze po co mi tyle ![]()
![]() |
![]() |
#575 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#576 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() no co ty ?! jak juz to za pare lat .... Cytat:
![]() Cytat:
no a teraz z podkładów uwielbiam db light, diora nude sypki(musze sie obkupic bo wycofywany), ysl touche eclat(na dzien boski a'la no make up tylko ja musze korektor dokładac bo wyszły mi przebarwienia na czole ).... a w sumie lubie testowac ale i tak zawsze wracam do db (zalezy od pory roku czy zwykły czy light).teraz sie napalam na cc clinique -ale musze przetestowac .... kredki,eylinery i cienie to ja raczej na spokojnie - mam w klasycznych kolorkach + odcienie niebiesk/granat. i fiolet. raczej zadnych wyskoków bo duzo wydałam (nie uzywałam i staaaały). za to ogrom błyszczyków -wszystkie podobne -bez,róz albo bezo-róz ![]() Mogłabym zamieszkac w sephorze ![]() A Ty jaki cc nabyłas ??? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#577 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() jasne! to pierwsze USG czy mieliscie w szpitalu? Cytat:
i wszystkie, ktore wiedzialam ze nigdy nie uzyje, rozdalam i wciaz mam za duzo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Ja byłam
![]() ![]() I kupiłam pieluchy Babydream są w promocji po 25,99 a z kartą Rossnę wyszło mi po 24,95 normalna ich cena to 28,99 W Biedronce byłam ok 17 i już nie było promocyjnych pampersów. Pan powiedział, że o 10 rano już się skończyły. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() choc ostatnio wyskoczyłam po kube do szkoły i tak nas zlało ze i Roszek był troche mokry .
![]() |
![]() |
#581 | ||
Zakorzenienie
|
marzymy o podobnym mieszkaniu
![]() no kupilam CC Clinique. a mamie BB Estee, wiec sobie w weekend testowalam (ale dwa odcienie nie moje ![]() a cienie tez preferuje fiolety (tylko w nich widac dziurke po pedzlu ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() a ja sie uspokoilam z lakierami (15... ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja nie mam auta ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#583 |
Raczkowanie
|
OLIWKA mam ten sam problem, mały na jednym cycu a drugi pęka! Jak mały nie daje rady obrobić dwóch to zaraz po karmieniu lecę do laktatora jak szalona. Zaczęłam rozumieć dlaczego niedojone krowy tak muuuczą a potem z taką ulgą dają się podłączyć pod dojarkę
![]() Dziewczyny macie jakiś sposób na wieczne problemy z małą odparzoną dupkę. Mój synek ma wciąż nawroty odparzeń. Próbowaliśmy wszystkiego sudokremu, benapantenu, kąpieli w nadmanganianie, mąki ziemniaczanej a nawet jakieś maśtyki od pediatry. Ta maść pomaga szybko ale po kilku dniach pupka znowu czerwona a czasem nawet ma takie jakieś małe ranki ![]()
![]() |
#584 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Mokka, Eluska - ślicznie chłopcy!!! Cytat:
Brawo dla córci!!! ![]() A ja dziękuję za Wasze kciuki... Pani doktor (młodziutka jakaś, ale bardzo dobre wrażenie zrobiła na nas) stwierdziła, że to łagodne (ŁAGODNE? dla mnie to masakra skórna) zmiany pokarmowe. Kąpiel w emolientach + maść robiona +dietka mamusi. Muszę wystopować z jedzeniem wszystkiego i wrócić do "dietki mamy karmiącej"... przyznałam się do czekolady (większej ilości) i to chyba strzał w 10. Za tydzień kontrola... A wczoraj mieliśmy dzień łazęgi: o 15 umówiłam się z kolegą i pojechaliśmy na nowe mieszkanie (kolega pomagał mężowi wtaszczyć 700kg płytek podłogowych), potem lekarz (śmialiśmy się, że Fi ma eskortę - dwóch tatusiów i surogatka), potem chłopaki jedli coś w galerii, potem piwko i herbatka w knajpce (Despa, bylismy u sąsiadów - bardzo fajnie), potem znów mieszkanie i wyładunek kolejnej partii (wanna, wc, jakieś tam syfony i inne duperele).. i domek!Wstyd sie przyznać, ale dziecko o 22 kąpaliśmy ![]() Zbieram dupusię do apteki po maść, potem Rossmann - narobiłyście bestie ochoity na kosmetyki (a na koncie mamy kasę zrzuconą z oszczędności na wykończenie mieszkania więc mąż nie zauważy jak poszaleję :P)... tylko ta psia pogoda! fu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak te cc? kryjący ? fajny? co do bb estee to bardzo lekki -podobny w sumie do bb z diora ... co do cieni to ja czasem fiolet lub granat/niebies. ale to w formie dodatku raczej -dolna lub górna kreska .a tak to beze,brązy,łosoś .... a w sumie to i tak nieczęsto bo przez przedłuzane rzesy to spory problem..... co do lakierów to ja te same ![]()
![]() |
![]() |
#586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jaką miałaś maść robioną, ale kuzynka farmaceutka mi napisała przepis i w razie jakiegoś ataku odparzenia polecę do apteki. Choć lepiej najpierw do lekarza po receptę - wychodzi 4x taniej. A oto skład (nie gwarantuję, że dobrze napisałam): eurecuni 13,0 lanolini anhydrici 26,0 1% sol acidi borici 38,0 parffini liqidi 15,0 m.f.ung (wiem, że to znaczy zmieszać, żeby powstała maść :P) Ja nie musiałam jeszcze próbować, ale mam w zanadrzu przepis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wykorzystaj od razu połozną -i zapytaj co ona poleca na te odparzenia Cytat:
![]() ![]() współczuje zmian pokar. ![]()
![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() my po 13:00 jedziemy ![]() Więc tak przed 15:00 będziemy na miejscu i wieczorem jadę w teren ![]() Wracamy w niedzielę wieczorem ![]() 3majcie kciuki by Misio był grzeczny i by spał pięknie orzeźwiony górskim powietrzem ![]()
![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaa!!!!! dziewczyny co odkryłam !!!!!!!!!!
przed chwilką tel. ze mam włączyc tv bo na info cos waznego mówią . to ja szybko Roszka do łózeczka-włączyłam mu karuzele misie-aby sie nie nudził i skaczę po kanałach szukając odpowiedniego .... i co ????? Razem z przełączanymi kanałami tv -karuzela się wyłącza !!!ja "pyk" na kanał a karuzela zmienia melodie,ja znowu pyk na kanał a karuzela jedzie nastepną melodie ,ja pyk na kanał a karuzela sie wyłącza !!!! Czyli misie reagują na pilota od cyfry!!!! ![]() ![]() ![]() Tym sposobem i tak nic nie wiem z tego info ![]() Nagrode poprosze za odkrycie ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-05-24 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wczoraj przed kąpielą zdejmuję stanik a z lewej wkładki wyciskam mleko. w szoku byłam. nawet nie wiem kiedy tak mi wyciekało ![]() ale to etap ![]() ![]() Cytat:
![]() ile to "większa ilość"? aaaa... ależ dużo!!!! Ci sami co na Kazimierzu?! uwielbiam ich żurek.. tylko 12 zł za zupę, to dla mnie ciut przegięcie ![]() ![]() Cytat:
hehe a ja tak faktycznie to poszłam po krem tonujący Estee, ale nie było. a nie chciałam ryzykować obudzeniem Młodego i wzięłam ten CC ![]() w kwestii lakierów Chanel - to jest jedyny punkt gdzie się nie zgadzamy (moja recenzja, na starym koncie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...#review-274373). choć w sumie próbowałam tylko jeden, ale za bardzo się rozczarowałam by kupić kolejny... Essie odkryłam dopiero 2 lata temu. wcześniej OPI i Orly królowały.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Pawełka, żeby mocno nie płakał na szczepieniu. Faktycznie wielkolud z tego Twojego synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za serduszko ![]() Ja mm dokarmiam prawie od samego początku i coś tam jeszcze mam pokarmu. Zawsze najpierw daję cyca, potem dokarmiam mm, jeśli jeszcze jest głodny. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja na codzień mam tę o wolnym, z szybkim zabieram tylko jak gdzieś jedziemy z małym, żeby szybko go nakarmić ( np. na zakupy ). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nikoś też dzisiaj ładnie spał. Po obowiązkowym wieczornym marudzeniu( tym razem nie było tragedii ) zasnłą ok. 21 i obudził się o 2 dopiero. Szybko zjadł ( 15 min ) i dalej lulu. Ok. 5 zaczał popłakiwać, ale widziałąm, że chce mu się spać, bo nawet oczek nie otworzył, to go pogłaskałam, polożyłam na drugi boczek i spał jeszcze godzinkę ![]() A dzisiaj po południu jadę na zakupy - coś dla mamy i teściowej ( ![]() ![]() ![]() he he, kiedyś się po prostu jechało na zakupy i po sprawie, a teraz jak mam jechać, to cały dzień się cieszę jak głupia i tylko czekam, aż tż wróci z pracy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Twojej recenzji - nick super wypas !!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widzę ze temat nie poruszony na forum słyszałyście o tym dzieciątku które udusiło sie przedwczoraj podczas porodu w kanale rodnym bo miało 5,5 kg ?? niby na usg 9 dni wcześniej miało 3,5 kg wg lekarza prowadzacego
![]() wczoraj jakis lekarz w tv wypowiadał sie ze co 3 porod to cesarka i to na zyczenie i ze ludzie bzdury gadaja ze lekarze nie robia cesarek. mała karmie wiec przepraszam za błędy.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-05-24 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
Boże dziewczyny właśnie ogladałam Pytanie na śniadanie
I opowiadał ojciec dziecka które udusiło się w kanale rodnym bo ważyło 5 kg i nie chcieli zrobić cesarki ![]()
![]() |
#596 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja od rodziców dostałam... pędzel - na dzień matki i dziecka ![]() ![]() ![]() Cytat:
uwielbiam krowy. tj. ikonograficzny motyw krowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja czekam aż Królewicz raczy wstać. dzień śpiocha, dzień trzeci ![]() ![]() jak wstanie i zje to zbieramy się do lekarki, bo wodniaczek na jąderku mi się nie podoba (niby ma się wchłonąć a od dwóch dni jakiś bardziej widoczny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 | ||
Wtajemniczenie
|
Bry !
Już myślałam, że nie będę się mogła wypowiedzieć w temacie kosmetyków bo praktycznie nie używam kolorówki na codzień, a tu się okazało że używam tego samego podkładu co nestell i pani ![]() ![]() A lakieru nie mam w domu ani jednego... bo od 4 lat nie pomalowałam sobie sama paznokci ani u rąk ani u rąk - łażę na pazury sama za bardzo się wkurzam, bo mam dwie lewe ręce. Cytat:
ja też wyrodna w deszcz nie chodzę, pocieszam się że doktorek mi powiedział że w deszcz pyły nisko i nic z tego zdrowego ![]() Cytat:
No i orzechy. Może z orzechami jadłaś ? A poza tym rozpoczęłam poszukiwania niani, oj jestem po dwóch spotkaniach, coś czuję że to będzie ciężka przeprawa... ![]()
![]() |
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
ufff to mnie usprawiedliwiłaś hihi
![]() |
![]() |
#599 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam ze hurtowo ale gratuluje skonczonych tyg, zdjecia dzieciaczkow sliczne
![]() wytrwalosci w karmieniu piersia a jak trzeba mm to trzeba i sie nie smutac ![]() kciuki za badania glowki (dragusia) my idziemy w pn ![]() co do kosmetykow- ja sie nie maluje a jak sie pomalowalam na slub to uslyszalam ze mam sie zaczac malowac!!! hehe za leniwa jestem na to poza tym biegamy na kontrole ostatnio bylo badanie retinopatii ale sie moja uplakala i udarla ehh trzeba sie uodparniac bo badania musza robic ![]()
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Wtajemniczenie
|
A odnośnie odparzeń to zrezygnuj z chusteczek do mycia pupy - woda i bawełniane płatki. I sprawdź czy nie uczulają któreś z pieluch. Możliwe też że skoro nawracają to doszło do nadkażenia bakteryjnego wymaga to wizyty u lekarza i przeleczenia, wyszukaj sobie w googlach o nadkażeniach bakteryjnych
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- strippi Michałek na pewno będzie spał jak suseł. A Karpacz i okolica jest super !! Właśnie mnie natchnęłaś że może zabierzemy młodego, nosidło i pojedziemy w wakacje ! Wyodpoczywaj się za nas wszystkie ![]() A czy ktoś jeszcze nie używa wkładek laktacyjnych ? ja szczerze mówiąc nawet na wyjścia nie używam... nigdy mi samej nic nie wyciekło z cycków... chyba że w nocy jak karmiłam jednym a z drugiego ciekło... A tak to nie przydatne to dla mnie wcale, a wcale ..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.