|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
![]() byłam dziś w rossie, tylko ja na kremach dla mamusi tłumy![]() Cytat:
![]() Czeko moja sis tez chce iść na kosmetologię, upatrzyła szkołe policealną, byłysmy wczoraj, dobrze wyposażoną, tylko czy ona po tym technika będzie mieć? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tak Hart of dixie oglądałam, po kilka odcinków dziennie, na ile transwer na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ pozwolił ![]() Cytat:
jeszcze scholl stosowałam
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Bunny
![]() Kylie, możesz jeszcze popróbować z kremami, ale powiem Ci, że czasem częstym peelingowaniem/frezowaniem czy wszelkim usuwaniem naskórka można się nieźle załatwić, no chyba, że nie używa się nóg wcale Usuwasz tak, żeby stopy były gładkie- jest miło i pięknie, ale bardzo często robi się szybko skorupa jako reakcja obronna. Nie zawsze warto usuwać ten naskórek, rozmiękczać go intensywnie, gdy potem i tak narażasz stopy na duże obciążenie (Twoja praca). Jestem po kosmetologii, gdzie zawsze zalecało się robić pedicure do ładnej, gładkiej stopy (oczywiście bez przesady!), ale z tego co widzę, czasem warto się trochę "zaniedbać" i zrobić przerwę od tarki czy pumeksu. Zamiast nawilżać i rozmiękczać, bardziej iść w stronę natłuszczania i ochrony np. lanoliną z Ziaii czy Linodermem Plus. Ten krem do rąk też się może nadać, mimo, że będzie trochę bardziej nawilżający (wchłania się) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html Mój pomysł może się wydawać dziwaczny, ale znam przykłady kilku osób z otoczenia, którym pomogło zaprzestanie na jakiś czas pumeksowania itp. gdy mają pracę stojącą. Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-05-23 o 17:43 |
|
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a to zdanie oznacza chyba ze moge po przerwie wziąść: nie później niż w dniu następującym po przerwie w przyjmowaniu poprzednich tabletek (lub po przyjęciu ostatniej nieaktywnej tabletki poprzedniego leku)
ALFAPARF EVOLUTION CUBE 11.21 + utleniacz 12% szampon dermena vitapil odżywianie włosków Edytowane przez Kotka17 Czas edycji: 2013-05-23 o 17:49 |
|||
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie jestem panikarą jak co niektóre na Wizażu, które biorą tabletki i stosują gumy ze stosunkiem przerywanym, ale wprowadzaniem słabszych tabletek czasem warto dmuchać na zimne. Większość młodych, zdrowych kobiet takiego przeskoku nie zauważy, ale szansa na ciążę się zwiększa i nie ma co mówić, że nie. Co do tych wymiotów, jest bardziej prawdopodobne, że to nie od łączenia opakowań, ale od składu Y. (subst. pomocnicze), znam sporo dziewczyn, które miały tak samo na początku, a brały bez łączenia opakowań. Czasem tak się reaguje na nowy lek po prostu. Przy braku przerwy zwykle jak już coś, to boli podbrzusze jak przy okresie, głowa i czasem nogi Skróć chociaż przerwę o dzień czy dwa, będzie bezpieczniej Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-05-23 o 18:19 |
|
|
|
|
#965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście jeśli zda egzamin. Częśc praktyczną i teoretyczną Cytat:
Ulotka jest uniwersalna więc zakłada zmiane z tabletek o mniejszym i większym stężeniu. Tzn że jeśli zmieniasz z większego stężenia to nie później niż po 7-dniowej przerwie, jak z mniejszego to od razu bez przerwy. Taka jest zasada ![]() Producent musi się zabezpieczyc i podac wszystkie opcje. Chodzi o to że po prostu nie możesz wydłużać przerwy przy zmianie - o tym mowa w tym punkcie że nie później niż po 7-dniowej przerwie. A wymioty, biegunki to kwestia źle dobranych tabletek a nie połączenia ich. Nie wiem czego sie tak bać, ja tak robiłam kilka razy, większosc tak robi i nikomu sie krzywda dzieje
|
||
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamietam ze mi jak pracowalam w spozywczym i 10h non stop na nogach to mi puchly jak balony ale zeby stopy nie pekaly to pracowalam latem w klapkach i sie goilo i bylo ok. tylko jakby sanepid wpadl to przypal ale mialam drugie buty w torebce ![]() Cytat:
pumeksem raz na jakis czas... jak juz trzeba naprawde te zgrubienia ciutke zetrzec. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- z mojego spotkania w resto dupa wlascicielka odwolala i przelozylismy na poniedzialek, ech... ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- kylie kupilam szamponik dove do farbowanych bede testowac- ale kiedy to nie wiem ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- dziewczynki pomocy... jaki tort na wesele sie nadaje? jakis jasny tak? a smak? smietankowy? moze byc z owocami ja myslalam o malinach i borowkach??? ![]() chcialabym jakis dobry ale ja lubie tylko czekoladowe torty...
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na wakacje jak jest ciepło fajny jest, taki lekki |
|
|
|
|
#968 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I syniowi na urodziny też zawsze robię śmietanowy z owocami. Nam taki najlepiej smakuje. |
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
to inaczej, ktore torty z tej oferty?
http://babs.com.pl/torty nie wiem morelowy? gruszkowy? bo masa i tak jest smietanowa lub waniliowa a ja wole smaki nei takei oczywiste i owocowe jak myslicie?
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bunny, a polecałaś maskę z Elseve, total repair, a teraz reklamują jakąś nową. Też dobra? |
|
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam czekoladowo-orzechowy
![]() a tych co pokazałaś podoba mi się: brzoskwiniowy z winem musującym, morelowy, ewentualnie pomarańczowy/cytrynowy
|
#973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko mowic o dzieciach Cytat:
probuj.Cytat:
![]() nie wiem jak goscie... w sumie ja to pewnie tego tortu jak i innego zarcia nie tkne beda mdlosci, stres.. wiadomo ![]() nie lubie cytrynowych i pomaranczowych smietanowych tez a zreszta z moimi jelitami to smietanowy moze sie zle skonczyc ![]() i ile tego tortu? babeczka z cukierni sugerowala brac jakies 4kg na 40 osob... nie za malo?
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To bierz morelowy, albo ten jogurtowy
|
|
|
|
|
#975 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pilnuję się, jeszcze nic nie przytyłam na szczęście jem zdrowo, dużo warzyw i owoców, rybek i kurczaka, więc może źle nie będzie ![]() pacuś jest z Sochy, taki typ i jakoś szczególnie nigdy mnie nie zachwycała ale teraz właśnie w ciąży tak Cytat:
takie motto z mojej książki o pysznym i zdrowym odżywianiu w ciąży ![]() sporo piję i się nawilżam, chociaż nie lubię TŻta muszę do tego zatrudnić ![]() Cytat:
![]() już tylko dwa staniki mnie nie cisną ![]() pupkę zawsze miałam okrągłą, mam nadzieję, że nie będzie taka Kardashianowa ![]() Cytat:
jakie nogi szczupłe! Bebzolek jej tylko wyskoczył i buzia jak księżyc w pełni, ale zawsze taką miała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kylie super z grzywką też miałam podobną dwa lata temu i umierałam przez nią na nerwicę
|
|||||||
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
laseczki chodzcie wiecie gdzie
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie myślę nad grzywkę taką na bok...
Bunny 100g na osobę, tak się liczy po co ma Ci zostać? plus 0,5kg możesz wziąć bo to różnie kroją
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny- a może taki tort babeczkowy ?
![]() niektóre są takie cudne sama nad nim myślę, ale przy naszej liczbie gości na wesele to by wyszło sporo drożej niż normalny tort ![]() a kwiaty wiesz jakie będziesz mieć?
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
ex gratuluję zdanego egzaminu
kitka mnie też się Socha teraz podoba W ciąży może być nawet lekko opuchnięta na buzi, ale do przytycia np. Kim Kardashian to jej dalekoooo bunny wszystkie te torty fajnie wyglądają Można wtedy spróbować, co najlepiej smakuje Kiedyś jadłam pyszny wiśniowy tort, nie był słodki, a taki kwaskowaty lekko Kylie fajnie w grzywce Pięta pęka bo jest sucha - w lecie też mam problem, bo mam suche używam kremu Neutrogena i wtedy są super. Frezuję tylko po zimie, a później zwykła tarka raz w tygodniu.A tak w ogóle to: Cześć w ten deszczowy dzień
|
#980 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kochanienkie
![]() od jutra urlop wiec spodziewajcie sie gradobicia, tornada i ataku marsjan, bo Kylie ma wolne ![]() Cytat:
![]() Stopki doprowadzilam jakos wczoraj do ladu, bede strala sie jej dzisiaj w pracy nie obciazac, bo to chyba tez ma znaczenie ![]() Cytat:
![]() wiesz raczej nie mozemy pracowac w klapkach, bo jak nam cos na na noge spadnie to przesrane,a jeszcze jak z nienacka wpadnie kierownik regionalny to w ogole po lbie dostaniemy. Ale bede tak robic, bo ztego co wiem laski w tej pracy tak w tamtym roku robily,tylko tak jak Ty mialy na zmiane buty na zalpeczu ![]() co do tortu to ja jestem fanatykiem ciast czekoladowych wiec...sama rozumiesz, ja jestem za czekoladowym ![]() z orzechami moze rczej nie, bo teraz z tego co slysze to co druga soba ma alergie na orzechy wiec lepiej nie brac nic z orzechami wg mnie ![]() Ja wlasnie specjalnie wczesniej wstalam, bo wlosy jeszcze musze umyc i nie wiem czym myc -JJ -Biovax -Natei -Schauma -Joanna Rzepa -Dove Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tam sie nad nia nie spuszczam, raz po myciu wyprostuje i tak do ns mycia jest ok ![]() Nie no, jak Kim to na pewno nie bedzies wygladc, swoja droga jak sie mozna dopuscic do takiego stanu ![]() A jesli bdziesz dbac o cialo w tym o piersi, to ani rozstepow miec nie bedziesz i pozniej bedzie Ci latwiej wrocic do fajnego i jędrnego cialka ![]() Cytat:
![]() U mnie poki co slonce ale tak jaky sie ochlodzilo ![]() ale ja dzisiaj w pracy wiec... moze i padac, tylko jutro jade do babuni i chcialym zeby byla ladna pogoda to bym sie na lezaczku poopalala
Edytowane przez xXxKYLIExXx Czas edycji: 2013-05-24 o 07:48 |
|||||
|
|
|
#981 | |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() U mnie dzisiaj leje, i zimno. A w niedziele mam komunię u bratanicy ![]() Cytat:
O, to dzięki. Może wezmę sobie tą elseve nową. Tak jak pisała shizaxa, 100g na osobę, plus ok 0,5 kg dodatkowo. xXxKYLIExXx bardzo ładnie ci w grzywce
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w cukierniach to na liczbę osób, a nie na kilogramy. To nawet nie wiem ile to jest 4 kg tortu
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kwiatow raczej nei bedzie- bukietem i tak nei mialabym w kogo rzucac, poza tym bedzie mi przeszkadzal ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co mi powiesz o szamponie joanna rzepa? u mnie zaleznei od gosci bedzie 30-40 osob wiec jakies 3.5-4.5 kg tortu.
|
|
#985 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dla mnie ona zawsze była przepiękna kobietą ma w sobie to "coś" - a brzuszek dodaje jej jeszcze bardziej uroku ![]() Cytat:
mega ci w tej grzywie!! Dodaje ci seksapilu i tak jakoś drapieżniej w niej wyglądasz co do stóp popękanych ja używam tego kremu z oriflame na popękane pięty i mi pomagał ![]() Ja znów chora ;/// jutro miałam isc na urodziny kumpeli ale chyba nie pójde bo strasznie źle sie czuje boli mnie gardło, kości, ucho, glowa....wszystko totalnie. Do tego znowu tracę głos ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
ważne żeby nie był za słodki i żeby każdemu w miarę przypasował ja np. bardzoo nie lubie śmietankowych torcików.... Cytat:
myśle że któryś z tych pasowałby idealnie
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Badania hormonalne robi się wtedy kiedy ktoś ma jakieś zaburzenia już przed braniem tabletek i chce się sprawdzić czy wogóle można je brać, czy nie zaszkodzą, i co przepisać. W momencie kiedy bierzesz tabletki to teraz i tak musisz czekać gdzieś z pół roku. Profil hormonalny nie daje prawie nic jeśli chodzi o dobór. Można też wiedzieć jaki ma kobieta profil po dokładnym wywiadzie. A i tak do jednego profilu hormonalnego pasuje kilka albo nawet kilkanascie rodzajów tabletek. Każdy organizm reaguje inaczej. Dlatego lekarz potem na podstawie skutków ubocznych próbuje dobrac jak najlepsze. Nawet jak zrobisz badania hormonalne nie gwarantuje to tego że bedziesz miała dobrze dobrane tabletki. Nie gwarantuje ani troche. Jest pomocne - tak samo jak dobry wywiad.Bo wtedy sie wie jaki pacjentka ma profil i ogranicza sie grupe z ktorych sie wybiera z 20 tabletek, do np 10 ![]() I to lekarz wybiera, a nie pacjentka wchodzi i mowi, że chce te i te. |
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie nie ma co skracać przerw tylko albo bierz bez przerwy, albo po 7 dniach. Jak bierzesz po 7 dniach to sie chociaz 2 tygodnie zabezpiecz dodatkowo wrazie co i tyle. Ja takiego skracania przerw nie lubie osobiście - ale jak chcesz to możesz. |
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze pomyślę co zrobić
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
Bunny mam do Ciebie jeszcze pytanko: jak myję włosy przed maską, to jest w ogóle sens mycia szamponem z odżywką, żeby zabezpieczyć? no bo w końcu po coś rozchylam te łuski szamponem by maska wchłonęła się...
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

tłumy

wiem, że to może płytkie, ale to moje ciało i boję się tego jak się będzie zmieniało
i nie wiem co teraz 

Usuwasz tak, żeby stopy były gładkie- jest miło i pięknie, ale bardzo często robi się szybko skorupa jako reakcja obronna. Nie zawsze warto usuwać ten naskórek, rozmiękczać go intensywnie, gdy potem i tak narażasz stopy na duże obciążenie (Twoja praca). 

ważne żeby nie był za słodki i żeby każdemu w miarę przypasował