Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 11:43   #2821
jezzka
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
też Kochana, pomimo że teraz kończy mi się 19 tydzień to we wtorek też byłam zestresowana.. a dziś mam wrażenie że ta wizyta była taaaaaak dawno już bym chciała podejrzeć malucha byle do 13 czerwca

Nina.. przepięknie

ja mam w sierpniu dwa wesela będę w 31 i 33 tygodniu w co ja się wtedy ubiorę?? na tym pierwszym muszę naprawdę dobrze wyglądać i na weselu i na poprawinach bo to moja najbliższa kuzynka, prawie jak siostra (nie wspominając że na weselu będzie calutka moja rodzinka)

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

co dziewczyny myślicie np o takiej http://allegro.pl/amanda-slub-wesele...260370403.html
Śliczna, tylko pierwsze na co zwróciłam uwagę to czy ten 'pas' nie jest za nisko? - nie będzie nachodził na brzuszek?

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

hm, tzn jak ja mam dziś 12t3d to jestem w trakcie 13
Tak, jesteś w trakcie 13 tyg. Kończy się on kiedy masz 13t0d. Natamiast 13t1d to już początek 14 tyg
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:44   #2822
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Byłam na usg z nfz. I nie wiem nadal czy wszystko dobrze, usg robił mi aż 30 min i milczał, a ja juz wiedziałam, że jest coś nie tak. Po badaniu powiedział, że nie daje 100 procent, ale chyba jest zgrubienie na przeziernosci karkowej, ale powiedzial, że mam się nie martwić, bo jego zdaniem tego zgrubienia może nie być, bo jego usg jest słabej rozdzielczości, ale dla pewności mam zrobić usg prywatnie gdzie mają lepsze usg. I pójdę wizytę mam na wt o 13. I kurdę jak tu się nie martwic? przeirnośc ma 1,2 mm to w normie?
Stary 2013-05-24, 11:47   #2823
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
śliczne cuda

hm, tzn jak ja mam dziś 12t3d to jestem w trakcie 13

fajny brzusio

nie wyspałam się i głowa mnie boli

i koniec leniuchowania, jutro idę do pracy
tak dokładnie 13
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Znajdzie oj znajdzie. Mysle ze jestesmy skazane na zamartwianie juz do konca zycia majac dziecko ja chcialam dotrwam do 12t bo wczesniej tak nie wiele brakowało .. Jak sie udalo to Byle do 20t - do usg połòwkowego. Teraz juz czuje dziecko wyraznie ale czasem rusza sie mniej czasem wiecej ;D kolejny powod do zmartwien teraz mam etap na porod przedwczesny wiec marze o 30t najlepiej o porodzie a pozniej to juz niech tylko skonczy 18 lat

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Śliczna, tylko pierwsze na co zwróciłam uwagę to czy ten 'pas' nie jest za nisko? - nie będzie nachodził na brzuszek?

Tak, jesteś w trakcie 13 tyg. Kończy się on kiedy masz 13t0d. Natamiast 13t1d to już początek 14 tyg
no właśnie tak myślałam żeby ten pas węższy zrobić

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 11:57   #2824
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40967922]Cześć dziewczyny. Ja dziś mam do Was pytanie. Wiem wiem mam jakieś schizy w tej ciąży ;p Ale muszę się upewnić. Pisałam Wam, że mam ogromny brzuch jak na ten etap ciąży (teraz 14tc), ale ostatnio mam mniejszy i już mam jakieś obawy dlaczego???? Mam podejrzenie, że może przeszło mi gazowanie w brzuchu i dlatego, poza tym się już tak nie objadam- wcześniej miałam straszny apatyt, teraz już normalnie, ale już sama nie wiem.

2 kwestia to pewnie część z Was czuła taką twardą kulkę w brzuchu?? Ja miałam bardzo twardą po lewej stronie, a teraz już nie mam. Mam okrągły brzuch ale kulki nie ma wyczuwalnej. Kurcze, dlaczego???? Czy to może być coś złego?

Nic mi więcej nie jest, w ogóle dużo lepiej się czuję, ale te 2 kwestie mnie męczą i cały czas marzę żeby poczuć już ruchy i się uspokoić...[/QUOTE]

Pierwsza rzecz to według mnie jelita , kwestia tego co jesz I jak duzo .. Ja do dzis tak nam ze brzuch choc duzy po sniadaniu jest wiekszy .. A co do Kulki to ja tak mialam w 16 t - uczucie pomaranczy. Pojechalam do gin , z dzidzia wszystko w porzadku , macica sie stawiala - nic groznego , biore magnez I przeszło ..

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
też Kochana, pomimo że teraz kończy mi się 19 tydzień to we wtorek też byłam zestresowana.. a dziś mam wrażenie że ta wizyta była taaaaaak dawno już bym chciała podejrzeć malucha byle do 13 czerwca

Nina.. przepięknie

ja mam w sierpniu dwa wesela będę w 31 i 33 tygodniu w co ja się wtedy ubiorę?? na tym pierwszym muszę naprawdę dobrze wyglądać i na weselu i na poprawinach bo to moja najbliższa kuzynka, prawie jak siostra (nie wspominając że na weselu będzie calutka moja rodzinka)

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

co dziewczyny myślicie np o takiej http://allegro.pl/amanda-slub-wesele...260370403.html
Ta kiecka jest cudna jakby jeszcze była w niebieskim

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Byłam na usg z nfz. I nie wiem nadal czy wszystko dobrze, usg robił mi aż 30 min i milczał, a ja juz wiedziałam, że jest coś nie tak. Po badaniu powiedział, że nie daje 100 procent, ale chyba jest zgrubienie na przeziernosci karkowej, ale powiedzial, że mam się nie martwić, bo jego zdaniem tego zgrubienia może nie być, bo jego usg jest słabej rozdzielczości, ale dla pewności mam zrobić usg prywatnie gdzie mają lepsze usg. I pójdę wizytę mam na wt o 13. I kurdę jak tu się nie martwic? przeirnośc ma 1,2 mm to w normie?
Co za barany z tych lekarzy. Jak mozna powiedziec chyba ?? Idz na ta wizyte I zobaczysz odetchniesz ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:01   #2825
jezzka
Raczkowanie

Cytat:
Pierwsza rzecz to według mnie jelita , kwestia tego co jesz I jak duzo .. Ja do dzis tak nam ze brzuch choc duzy po sniadaniu jest wiekszy .. A co do Kulki to ja tak mialam w 16 t - uczucie pomaranczy. Pojechalam do gin , z dzidzia wszystko w porzadku , macica sie stawiala - nic groznego , biore magnez I przeszło ..
To jest to stawianie się macicy? Mimo tego, że jak dotykałam brzuch to wydawał się miękki? Trochę mnie przestraszyłaś... Ale rzeczywiście u mnie mogło się tak dziać przez niedobór magnezu bo ostatnio zaczęła mi już powieka drgać. Tylko u mnie to kwestia raczej odstawienia tabletek z dużą ilością magnezu które brałam przed ciąża a odstawiłam jak się dowiedziałam, że w niej jestem. Wizytę mam dopiero we wtorek a ta powieka strasznie mnie irytuje Myślisz, że mogę wrócić do tych tabletek?
Stary 2013-05-24, 12:05   #2826
metkaa
Zakorzenienie

magalska bardzo ładna sukienka,

aaby Nina bardziej mi się podoba

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Ale się dziś fatalnie czuję głowa mi pęka i wciąż mi niedobrze....
współczuję
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:15   #2827
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
To jest to stawianie się macicy? Mimo tego, że jak dotykałam brzuch to wydawał się miękki? Trochę mnie przestraszyłaś... Ale rzeczywiście u mnie mogło się tak dziać przez niedobór magnezu bo ostatnio zaczęła mi już powieka drgać. Tylko u mnie to kwestia raczej odstawienia tabletek z dużą ilością magnezu które brałam przed ciąża a odstawiłam jak się dowiedziałam, że w niej jestem. Wizytę mam dopiero we wtorek a ta powieka strasznie mnie irytuje Myślisz, że mogę wrócić do tych tabletek?
Wiesz co ja nie jestem lekarzem .. u mnie to bylo stawianie sie macicy , caly brzuch nie byl jakos twardy specjalnie .. Mialam uczucie jakbym w brzuchu miala twarda kulke wielkosci pomaranczy ! Brałam magnez I duphaston przez 7 dni - teraz mi sie przypomnialo .. A moze to dzieciaczek sie rozpycha tak jak pisala dzidzia ? )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-24, 12:24   #2828
jezzka
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co ja nie jestem lekarzem .. u mnie to bylo stawianie sie macicy , caly brzuch nie byl jakos twardy specjalnie .. Mialam uczucie jakbym w brzuchu miala twarda kulke wielkosci pomaranczy ! Brałam magnez I duphaston przez 7 dni - teraz mi sie przypomnialo .. A moze to dzieciaczek sie rozpycha tak jak pisala dzidzia ? )

Przez chwilę spanikowała bo się ostatnio za dużo naczytałam o konsekwencjach stawiania się macicy a ja myślałam, ze to uczucie pomarańczy to normalne, że po prostu dziecko czuje i powiększoną macicę ale zapytam na wszelki wypadek mojego lekarza we wtorek. Na zapas się nie stresuję bo to mi nie służy
Stary 2013-05-24, 12:29   #2829
ktosiula
Wtajemniczenie

Magalska sukienka ślicznaaa...

Cytat:
1,2 to jest ok wg mnie. Chyba by Cię nie straszył przy takiej przezierności. Tak Ci powiedział, że tyle jest? A kość nosowa była? I jak przepływy przez zastawkę trójdzielną? Obwody brzuszka, główki? Mówił coś?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:39   #2830
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Aguś nie martw się ! Sam powiedział że ma kiepską rozdzielczość w USG. Zobaczysz, pójdziesz we wtorek i wszystko będzie dobrze

Dziewczyny mam pytanie, mianowicie które z Was są na L4 i co robicie z wolnym czasem żeby nie zwariować ? I czy będziecie na zwolnieniach do końca ciąży?

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-05-24 o 12:41
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:41   #2831
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
babku - jaki brzuszek! Ja już powoli też do takiego dobijam
budowniczka - odpukać z pęcherzem w ciąży problemów nie mam (a kiedyś miałam permanentne ), ale polecam duuużo wody, najlepiej z cytryną, i dużo żurawiny, czy to suszonej, czy sok z żurawiny, czy herbatki żurawinowe
ktosiula - pozdrawiamy długą nogę!
nemosek -
za 15tc
budowniczka - ja taki brzuch to może w podstawówce miałam! Przy Tobie jestem co najmniej w 78tc
Anoula - cieszę się, że na wizycie wszystko dobrze
agnieszka, Mya, paulinaizabela - za dzisiejsze wizyty

Melduję się po wczorajszej wizycie
Badanie było szybkie - bardziej pod kątem sprawdzenia, skąd mogło być krwawienie. W tej chwili jest wszystko ok, więc tak naprawdę przyczyna krwawienia nieznana... Ważne, że teraz wszystko dobrze
USG mega szybkie, najpierw dowcipne, szybko szybko i... "Chyba mamy dziewczynkę"
Potem przez brzuch, chciał się dopatrzyć, ale małe tak się ułożyło pupą do dołu, że nic a nic nie było widać.
Dowiemy się więc pewnie na połówkowym, za 4 tygodnie.
I co? I co? I Wiktorek przez kilka tygodni był Wiktorkiem, a teraz zostało to zburzone Teraz to dopiero umieram z ciekawości
I chwilowo mi ciut przykro, że Wiktorek może nie być Wiktorkiem

Ważne, że rozwija się dobrze
No ale pomiarów żadnych nie robił, więc nic więcej nie wiem.

A poza tym witamy się w 18tc, czyli w piątym miesiącu!

Gratuluję 5 miesiąca To Wam psikusa zrobił maluszek, ale może zawsze być Wiktorią
Ok ok doczytałam że pod żadnym pozorem

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Genetyczne możesz zrobić do 13 tyg i 6 dnia ciąży. Potem nie robią bo dziecko musi mieć odpowiednie rozmiary - z tego co pamiętam między 4,5 a chyba 6,5 cm.

Jaki maluteńki brzuszek, jak mój - tylko ja w 13 tyg Kiedy masz ślub?

Ja też tak wstaję, a potem po każdym siusiu nie mogę zasnąć. Choć dziś pobiłam ciążowy rekord- obudziłam się dopiero o 5 rano! Jupi!

Anoula gratuluję udanej wizyty!Wg OM powinnaś mieć 15 tydzień? To duża rozbieżność. Ale miałaś nieregularne cykle?

Abby gratuluję! A skąd się wziął Wiktorek?Lekarz wcześniej sugerował chłopca czy tak czułaś?

coralady piękny brzusio! Malutki i zgrabniutki!

za dzisiejsze wizyty!
Chyba dzidziolek może być większy bo mój miał 6,67 i nic lekarz nie mówił, a jeszcze wychodziło że jest ciut mniejszy niż wg OM

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

matko za duzo piszecie

babku super brzusio rosnie,

dziewczyny dostalam skierowanie na badania i wieczorem dopiero zobaczylam ze mam zaznaczona glukoze, myslicie ze to jest ta glukoza co po wypiciu siedzi sie ze 2 godz? bo w poprzedniej ciazy mialam glukoze wlasnie taka ale to bylo duzo po 20 tyg a teraz jestem w 11,
To zwykła glukoza z krwi nei z obciążeniem jak już dziewczyny wcześniej pisały.

Cytat:

Nina.. przepięknie

My mamy wesele 13 lipca, 14 września - UWAGA UWAGA na tym weselu mam być świadkową to moja bardzo bliska kuzynka i jeżeli będę się dobrze czuła to zależy im żebym była świadkową ponieważ jestem chrzestną ich synusia, mamy też wesele 29 września i 19 października ale dwa ostatnie raczej odpadają.

Cytat:
Tak Ci powiedział że ma 1,2 mm?? To jest raczej w normie. Wszystko zależy od wielkości maluszka ale u mnie chyba było więcej, już nie pamiętam ale lekarz powiedział że wszystko jest jak najbardziej w porządku

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:44   #2832
NEWTREND
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, przyjmniecie mnie do siebie, troszkę was ostatnio podczytuję. Mam termin na 11.12, to moja 3 ciaża. Mam juz dwóch chłopaczków i mamy nadzieję że tym razem będzie dziewczynka.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:46   #2833
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przyjmniecie mnie do siebie, troszkę was ostatnio podczytuję. Mam termin na 11.12, to moja 3 ciaża. Mam juz dwóch chłopaczków i mamy nadzieję że tym razem będzie dziewczynka.
Witamy Skąd jesteś ? Jak samopoczucie w ciąży?
Stary 2013-05-24, 12:47   #2834
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Lekarz kretyn... tyle mogę o nim powiedzieć... jak tak można mówić na "chyba"...
Spokojni epoczkeaj do wtorku igwarantuje ci że wszystko będzie ok.

A ci do przezierności... to cytuję
"Jest to badanie najbardziej miarodajne między 11 a 14 tygodniem ciąży.
Jego norma jest uzależniona od wymiaru CRL, jednak nie powinna przekraczać 2,5 mm. "
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:52   #2835
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Magalska sukienka ślicznaaa...

1,2 to jest ok wg mnie. Chyba by Cię nie straszył przy takiej przezierności. Tak Ci powiedział, że tyle jest? A kość nosowa była? I jak przepływy przez zastawkę trójdzielną? Obwody brzuszka, główki? Mówił coś?
niczego takiego nie badał, tylko skupił się na przezierności, i sprawdził czy serduszko bije i czy dziecko ma mózg, a tak po za tym nic mi nie powiedzial. Wiecie co idę prywatnie i tyle, tam zapłacę, ale jest lepszy sprzęt i lekarz bardziej kompententny, nie ma co iśc na usg z nfz, sma lekarz przyznal ze ma kiepski sprzęt.... dzidzia ma 6,11 cm, przez tydz urosła ponad 1 cm

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Lekarz kretyn... tyle mogę o nim powiedzieć... jak tak można mówić na "chyba"...
Spokojni epoczkeaj do wtorku igwarantuje ci że wszystko będzie ok.

A ci do przezierności... to cytuję
"Jest to badanie najbardziej miarodajne między 11 a 14 tygodniem ciąży.
Jego norma jest uzależniona od wymiaru CRL, jednak nie powinna przekraczać 2,5 mm. "
dokładnie lekarz idiota, tylko mnie straszy i to jego milczenie w trakcie tego długiego usg

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
a moja 4 ciąża witaj
Stary 2013-05-24, 12:55   #2836
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Witamy Skąd jesteś ? Jak samopoczucie w ciąży?
Jestem ze Śląska. Mam 33 latek, jeden synuś ma 9 drugi 4 więc będę miała dzieci co 5 lat. Ta ciąża była niezupełnie planowana ale juz powoli się oswajam z myślą że bedzie maleństwo. Moje samopoczucie juz się powoli poprawia, choć do tej pory rano jeszcze wymiotuję ale już jest znacznie lepiej. Dodatkowo senność powoli mija. We wtorek widziałam na usg maluszka ma ok 4cm i tak uroczo ssał paluszek.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:

a moja 4 ciąża witaj
A to super nie jestem sama z większą gromadką
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:56   #2837
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Gratuluję kolejnej ciąży i życzę córeczki!

Cytat:
niczego takiego nie badał, tylko skupił się na przezierności, i sprawdził czy serduszko bije i czy dziecko ma mózg, a tak po za tym nic mi nie powiedzial. Wiecie co idę prywatnie i tyle, tam zapłacę, ale jest lepszy sprzęt i lekarz bardziej kompententny, nie ma co iśc na usg z nfz, sma lekarz przyznal ze ma kiepski sprzęt.... dzidzia ma 6,11 cm, przez tydz urosła ponad 1 cm

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

dokładnie lekarz idiota, tylko mnie straszy i to jego milczenie w trakcie tego długiego usg

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

a moja 4 ciąża witaj
Myślę, że wszystko będzie dobrze. Tylko jak się tam zapisywałaś prywatnie to mówiłaś, że chodzi o USG prenatalne I trymestru? Do wtorku już niedaleko i mam nadzieję, że lekarz ukoi Twoje skołatane nerwy

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:57   #2838
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
ja może w weekend sie wybiore go Gemini
dam, dam znać
No ta guleczka, kochana moja
Wlasnie mi sie skonczyl sok z zurawiny :/ musze jutro kupić

Ryba

nie jadłaś pierozków, ale Twoje magiczne kokosowe prince polo, sprawiło coś wspaniałego, co ja jeszcze nie zaznałam
Po południu wrzucę fotki, kupiłam bluzkę w kwiatki i swterek- dla siebie, dla maluszka nic

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Witamy Dzidziusia

Masz brzuszek jak ja w 6 albo 7 ale już widać faktycznie

Już się melduję, trochę mnie zeszło bo oczywiście dziadkowie (tj moi rodzice) chcieli mieć zdaną relację z wizyty i z oglądania mieszkania i mnie trochę pomęczyli.
No więc tak Junior goni OM, wg OM byłby teraz 15 tydzień już, Mały wg. pierwszego pomiaru (wg którego mam suwaczek) dzisiaj 10 tygodni 1 dzień a według USG dzisiaj 11 tygodni 0 dni, co przesuwa mój TP na 12.12.13 (fajna data ale pewnie jeszcze będzie gonił). Słyszeliśmy serduszko pan doktor zrobił przemeblowanie w gabinecie więc nie widziałam miny TŻ ale mnie łzy poleciały. USG miałam przez brzuch co mnie zaszokowało bardzo, ale było wszystko dokładnie widać. Mały momentami się intensywnie ruszał, a momentami spał wiec dał się ładnie zmierzyć 4,12 cm . Widzieliśmy też obraz 3D naszego słodziaczka ja jestem w nim już bezwzględnie zakochana tak uroczo dzisiaj wyglądał. Pan doktor mówi do niego "pomachaj mamie i tacie" i co prawda nie zareagował od razu ale zdarzyło mi się pomachać rączką. Pan doktor zajrzał też między nóżki, mówi że coś tam dynda ale to może być pępowina więc żeby się na razie do tego nie przywiązywać. Wiec Ryba na razie mi nie wpisuj chłopaka
Do tego wyniki mi wyszły bardzo dobre *chyba nigdy w życiu takich nie miałam), toksoplazmoza ujemny, no i grupa krwi się potwierdziła mam rh + wiec nie ma konfliktu Dzisiaj pobrane kolejne próbki. Wkurzyłam się na ta położną, bo ja nigdy nie lubię kłucia w prawą rękę bo mam takie złe doświadczenia i daję lewą. ostatnim razem się zachwycała widocznością moich żył, a ja mówię ze u mnie to rożnie z tym bywa no i dzisiaj na lewej ręce nie było widać żyły ale ona ją wymacała i tak na czuja się wkuła. I nic to nie dało bo krew nie poleciała musiała mnie kłuć jeszcze raz tym razem w prawą rękę.
Dołączamy zdjęcia
Śliczny maluszek super że wszystko ok a położną
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć z rana, ja już po stypie, dzisiaj praca do 17, jak mi się nie chce. Poza tym mam wrażenie, że znowu walczę z jakimś zmartwieniem, z całych sił staram się o tym nie myśleć a jednak to się wpycha każdą dziurą do mojej głowy.

Martwię się, że jestem w 16 tygodniu, a w niedzielę zacznę 17 i mój brzuszek to taki jakiś niepozorny jest, jakiś taki malusieńki ( ja jestem bardzo chudą osobą) i zawsze myślałam, że to od razu mi urośnie brzuch....i to powoduje, że martwię się czy maleństwo rośnie prawidłowo i czy wszystko jest ok.

Jak bum cyk kucyk zwariować idzie w tej ciąży...
w pierwszej ciąży brzuszek nie od razu się pokazuje, a jak jesteś baaaardzo szczupła to i brzuszek mniejszy będzie. Ja mam pierwszą ciąże, brzuszek troche mam, ale ja jestem " przy sobie" trochę więc i brzuszek większy. Nie ma się co martwić

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja dziś pierwszy dzień 17 tygodnia wg usg. (Lekarz sie zaparl i powiedział ze nim będziemy sie sugerować a to tylko kilka dni różnicy).

I w sumie to żal mi trochę, boje się ze przez mój dystans i sceptycyzm ten maluszek będzie pokrzywdzony

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Dziewczyny czy Peggy sie odzywala jakoś?

NO wlaśnie nie odzywała się. Mam nadzieję, że u nich wszystko ok!!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Ta pogoda źle na mnie wpływa, robię od rana referaty do szkoły i sama nie wiem co pisze
Dziewczyny wiem że były już tego typu pytania nie raz ale jestem tak zakręcona że się pogubiłam. Wczoraj miałam 16t6d, dziś mam 17t, a jutro będę miała 17t1d czyli kiedy zaczynam ten 18 tydzień dziś kiedy mam równe 17t czy jutro kiedy będzie 17t1d ?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
tak, jak jest 17t1d to liczy się rozpoczęty 18 tydzień
Stary 2013-05-24, 12:57   #2839
Trele_Morele
Zakorzenienie

Kolejna nowa mamuska Ja teraz sprawdzilam przyziernosc mojej małej I mam wypisane 1.1 przy normie do 2.5 !

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-24, 13:02   #2840
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Ale się dzisiaj fatalnie czuje,od wczorajszego wieczora strasznie boli mnie brzuch-ciągnie i kłuje.Normalnie zaczełam się martwić Zaraz nospę wezmę i zobaczymy!

Moja koleżanka z pracy strała się w ciąże zajść od dłuzszego czasu.Ja się dowiedziała o mojej to pogratulowała i powiedziała,ze zazdrości.Kazałam się jej wyluzować i przesłałam fluzidki ciązowe.Wczoraj powiedziała mi,ze jest w ciążyAle niestety plami od kilku dni,bierze progesteron.Oby wszystko było dobrze!

Piękny Dzidziuś!

Ja też w lumpku upolowałam ostatnio te cuda w załączniku.Jeżeli będzie 2 córa to jej bodziaka zostawię,ą letnie rampersy dla córki mojej szefowej wzięłam.Potem upchnę na alle

Piękny Maluszek!
za koleżankę! zeby i z jej maluszkiem było wszystko ok!!
A ciuszki śliczne

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Babku-
aaaaaaaaaa, dziewczynka No pięknie to CI niespodzianka
gratuluję!! wpisywać na 1 stronę? ;>
I gratuluję 5 miesiąca

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Ślub mamy 15 czerwca a poniżej link do mojej sukni
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6116.html
i do niej będę mieć długi welon

Hehe nic nie widać najważniejsze, że dzidzia zdrowa, a brzuszek mały bo taką figurę masz - tylko pozazdrościć ale z każdym dniem będzie rósł

Gratulację za udaną wizytę

Witam z rana
U nas masakryczna pogoda :/ a zimno strasznie :/ oczywiście katar mam od wczoraj :/
Byłam wczoraj w Lidlu i też nabyłam czarne legginsy 36/38, ale nawet ich nie mierzyłam - z czasem na pewno się przydadzą

Życzę Wam dziewuszki miłego dnia i nie piszcie za wiele Ja będę wieczorem, więc będę nadrabiać lekturę
Piękna suknia

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

matko za duzo piszecie

babku super brzusio rosnie,

dziewczyny dostalam skierowanie na badania i wieczorem dopiero zobaczylam ze mam zaznaczona glukoze, myslicie ze to jest ta glukoza co po wypiciu siedzi sie ze 2 godz? bo w poprzedniej ciazy mialam glukoze wlasnie taka ale to bylo duzo po 20 tyg a teraz jestem w 11,
glukoza zwykła
Cytat:
Ja poszłabym prywatnie, ale myslę że wszystko ok, choć lekarzem nie jestem głowa do góry!!

A JA wróciłam i od lekarza i z zakupków

u lekarza.. no cóz dostałam sinupret 3x2 tab. :/ mam nadzieję, że pomoże już mam dość, wszystko przez tą pogodę :/

A co do zakupów, kupiłam rózowy sweterek i bluzkę w kwiaty, później wrzucę, dla maluszka niestety nic, ale dostawa była i nie miałam siły bo jeszcze nie poukładane. I KISIEL frugo sobie kupiłam

i witam się w 20 tygodniu ! ( wg USG, 21:P )

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Sorki że tak oddzielnie, ale musiałam odpisać po kolei, bo PRZEŁADOWANIE GRAFIKI haha :P

Witam nową mamuśkę Ja też ze śląska :P
to trzymamy mocno kciuki żeby była dziewuszka
Stary 2013-05-24, 13:06   #2841
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Ktosiula Proszę

http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...iewczynka.aspx

W dolnej części strony jest zdjęcie. Bardzo ciekawe zresztą i dokładny opis. POLECAM

Agnieszka taka przezierność jest w normie. Ale z tego co napisałaś prędzej brzmi to jakby była torbiel a nie zła przeziernosc. Koniecznie wizyta u specjalisty z dobrą aparaturą.

Będzie foto jak Ł. wróci z pracy.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:11   #2842
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ktosiula Proszę

http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...iewczynka.aspx

W dolnej części strony jest zdjęcie. Bardzo ciekawe zresztą i dokładny opis. POLECAM

Agnieszka taka przezierność jest w normie. Ale z tego co napisałaś prędzej brzmi to jakby była torbiel a nie zła przeziernosc. Koniecznie wizyta u specjalisty z dobrą aparaturą.

Będzie foto jak Ł. wróci z pracy.

Widziałam to kiedys gdzies wlasnie. Wygladaja identyko .. Czytalam tez ze podobno czesciej zdarzaja sie pomylic ze z chlopaczek a robi sie dziewczynka niz odwrotnie

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-24, 13:12   #2843
jezzka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

i witam się w 20 tygodniu ! ( wg USG, 21:P )[COLOR="Silver"]
Gratuluję To już połowę ciąży masz za sobą! Zazdroszczę!
Stary 2013-05-24, 13:13   #2844
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
napewno wszystko jest dobrze a lekarza za to "chyba" to normalnie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, mianowicie które z Was są na L4 i co robicie z wolnym czasem żeby nie zwariować ? I czy będziecie na zwolnieniach do końca ciąży?
ja jestem na L4 i tez juz mi zaczyna brakowac pomysłów co robic z taka ilościa wolnego czasu.... chętnie skorzystam z jakichs rad :P

Cytat:
witamy i zapraszamy

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:13   #2845
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Trele odwrotnie! Prędzej z dziewczynki zrobi sie chłopiec! Bardzo rzadko stwierdzony chłopak rodzi sie dziewczynka

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:17   #2846
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość

ja jestem na L4 i tez juz mi zaczyna brakowac pomysłów co robic z taka ilościa wolnego czasu.... chętnie skorzystam z jakichs rad :P
Widzę Niunia że jesteśmy w tym samym wieku To też Twoja pierwsza ciąża ?

Jakbyśmy mieszkały blisko to można by się było spotkać i razem coś na ten problem dużej ilości wolnego czasu poradzić
Stary 2013-05-24, 13:19   #2847
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

[QUOTE

Myślę, że wszystko będzie dobrze. Tylko jak się tam zapisywałaś prywatnie to mówiłaś, że chodzi o USG prenatalne I trymestru? Do wtorku już niedaleko i mam nadzieję, że lekarz ukoi Twoje skołatane nerwy [/QUOTE]
tak mówiłam że chce prenetalne mam nadzieje ze jest dobrze lakarze to niepotrzbenie czasem straszą
Stary 2013-05-24, 13:22   #2848
maomami
Wtajemniczenie

A mnie się właśnie humor całkiem schrzanił. We wtorek mam USG połówkowe, oczywiście mąż miał iść ze mną bo przynajmniej w ten sposób dociera do niego że w brzuchu naprawdę jest nasz mały bąbel, na ostatnim USG buzia to mu się tak cieszyła. A wczoraj mi oznajmił że na 99 % nie pójdzie ze mną bo ma jakiś montaż
(montuje klime)!!!!! Jestem tak wkurzona. Zwłaszcza że on pracuje z moim tatą i o tym USG wiedział już od ostatniej wizyty u gina,mógł mu normalnie powiedzieć zanim umówił się z klientem, a montaż ustalał wczoraj!!!!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:23   #2849
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
za koleżankę! zeby i z jej maluszkiem było wszystko ok!!
A ciuszki śliczne

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Babku-
aaaaaaaaaa, dziewczynka No pięknie to CI niespodzianka
gratuluję!! wpisywać na 1 stronę? ;>
I gratuluję 5 miesiąca

Piękna suknia

glukoza zwykła

Ja poszłabym prywatnie, ale myslę że wszystko ok, choć lekarzem nie jestem głowa do góry!!

A JA wróciłam i od lekarza i z zakupków

u lekarza.. no cóz dostałam sinupret 3x2 tab. :/ mam nadzieję, że pomoże już mam dość, wszystko przez tą pogodę :/

A co do zakupów, kupiłam rózowy sweterek i bluzkę w kwiaty, później wrzucę, dla maluszka niestety nic, ale dostawa była i nie miałam siły bo jeszcze nie poukładane. I KISIEL frugo sobie kupiłam

i witam się w 20 tygodniu ! ( wg USG, 21:P )

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Sorki że tak oddzielnie, ale musiałam odpisać po kolei, bo PRZEŁADOWANIE GRAFIKI haha :P

Witam nową mamuśkę Ja też ze śląska :P
to trzymamy mocno kciuki żeby była dziewuszka
za 20

Cytat:
Jestem ze Śląska. Mam 33 latek, jeden synuś ma 9 drugi 4 więc będę miała dzieci co 5 lat. Ta ciąża była niezupełnie planowana ale juz powoli się oswajam z myślą że bedzie maleństwo. Moje samopoczucie juz się powoli poprawia, choć do tej pory rano jeszcze wymiotuję ale już jest znacznie lepiej. Dodatkowo senność powoli mija. We wtorek widziałam na usg maluszka ma ok 4cm i tak uroczo ssał paluszek.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

A to super nie jestem sama z większą gromadką
hej
gratulacje
Cytat:
Aguś nie martw się ! Sam powiedział że ma kiepską rozdzielczość w USG. Zobaczysz, pójdziesz we wtorek i wszystko będzie dobrze

ja wlasnie L4 koncze - bylam 1,5 tygodnia na nim i na dluzsza metę nie chciałabym
teraz miałam co robic, bo codziennie coś - a to kolezanka wpadala na kawe, a to do rodzicow szlam się poopalać,a to zakupy...
mam tez wyszywankę z muliny i xboxa,wiec czas umiałam sobie zapelnic
a o 15 wraca mąż, wiec później to już razem

szczerze, to ciesze się,ze wracam do pracy - plamienia ustąpily. popracuje 1,5 miesiąca, potem przeszlo miesiąc urlopu i pewnie wroce we wrześniu do pracy...albo i nie

ale nie ukrywam,ze chciałam tlyko odpocząć od stresu w pracy (bo prace mam mega stresującą), więc już nabrałam sil i mogę wracac

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2013-05-24 o 13:24
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:25   #2850
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Widzę Niunia że jesteśmy w tym samym wieku To też Twoja pierwsza ciąża ?

Jakbyśmy mieszkały blisko to można by się było spotkać i razem coś na ten problem dużej ilości wolnego czasu poradzić
tak to moja pierwsza i długoooooo wyczekiwana ciąża

a chętnie bym się z kimś spotkała bo niestety w mojej okolicy to nie ma takich młodych z którymi możnaby spotkac sie przy soczku :P
a do mojej przyjaciółki mam kawałek drogi i też sie z nią rzadko widzę

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości