|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Tak, jesteś w trakcie 13 tyg. Kończy się on kiedy masz 13t0d. Natamiast 13t1d to już początek 14 tyg
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na usg z nfz. I nie wiem nadal czy wszystko dobrze, usg robił mi aż 30 min
i milczał, a ja juz wiedziałam, że jest coś nie tak. Po badaniu powiedział, że nie daje 100 procent, ale chyba jest zgrubienie na przeziernosci karkowej, ale powiedzial, że mam się nie martwić, bo jego zdaniem tego zgrubienia może nie być, bo jego usg jest słabej rozdzielczości, ale dla pewności mam zrobić usg prywatnie gdzie mają lepsze usg. I pójdę wizytę mam na wt o 13. I kurdę jak tu się nie martwic? przeirnośc ma 1,2 mm to w normie?
|
#2823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40967922]Cześć dziewczyny. Ja dziś mam do Was pytanie. Wiem wiem mam jakieś schizy w tej ciąży ;p Ale muszę się upewnić. Pisałam Wam, że mam ogromny brzuch jak na ten etap ciąży (teraz 14tc), ale ostatnio mam mniejszy i już mam jakieś obawy dlaczego???? Mam podejrzenie, że może przeszło mi gazowanie w brzuchu i dlatego, poza tym się już tak nie objadam- wcześniej miałam straszny apatyt, teraz już normalnie, ale już sama nie wiem.
2 kwestia to pewnie część z Was czuła taką twardą kulkę w brzuchu?? Ja miałam bardzo twardą po lewej stronie, a teraz już nie mam. Mam okrągły brzuch ale kulki nie ma wyczuwalnej. Kurcze, dlaczego???? Czy to może być coś złego? Nic mi więcej nie jest, w ogóle dużo lepiej się czuję, ale te 2 kwestie mnie męczą i cały czas marzę żeby poczuć już ruchy i się uspokoić...[/QUOTE] Pierwsza rzecz to według mnie jelita , kwestia tego co jesz I jak duzo .. Ja do dzis tak nam ze brzuch choc duzy po sniadaniu jest wiekszy .. A co do Kulki to ja tak mialam w 16 t - uczucie pomaranczy. Pojechalam do gin , z dzidzia wszystko w porzadku , macica sie stawiala - nic groznego , biore magnez I przeszło .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślisz, że mogę wrócić do tych tabletek?
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
magalska bardzo ładna sukienka,
aaby Nina bardziej mi się podoba ![]() współczuję
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to bylo stawianie sie macicy , caly brzuch nie byl jakos twardy specjalnie .. Mialam uczucie jakbym w brzuchu miala twarda kulke wielkosci pomaranczy ! Brałam magnez I duphaston przez 7 dni - teraz mi sie przypomnialo .. A moze to dzieciaczek sie rozpycha tak jak pisala dzidzia ? )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Magalska sukienka ślicznaaa...
Cytat:
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, mianowicie które z Was są na L4 i co robicie z wolnym czasem żeby nie zwariować ? I czy będziecie na zwolnieniach do końca ciąży?
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-05-24 o 12:41 |
|
|
|
|
#2831 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To Wam psikusa zrobił maluszek, ale może zawsze być Wiktorią ![]() Ok ok doczytałam że pod żadnym pozorem Cytat:
Cytat:
Cytat:
to moja bardzo bliska kuzynka i jeżeli będę się dobrze czuła to zależy im żebym była świadkową ponieważ jestem chrzestną ich synusia, mamy też wesele 29 września i 19 października ale dwa ostatnie raczej odpadają.Cytat:
|
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, przyjmniecie mnie do siebie, troszkę was ostatnio podczytuję. Mam termin na 11.12, to moja 3 ciaża. Mam juz dwóch chłopaczków i mamy nadzieję że tym razem będzie dziewczynka.
|
|
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojni epoczkeaj do wtorku igwarantuje ci że wszystko będzie ok. A ci do przezierności... to cytuję "Jest to badanie najbardziej miarodajne między 11 a 14 tygodniem ciąży. Jego norma jest uzależniona od wymiaru CRL, jednak nie powinna przekraczać 2,5 mm. " |
|
|
|
|
#2835 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
Jestem ze Śląska. Mam 33 latek, jeden synuś ma 9 drugi 4 więc będę miała dzieci co 5 lat. Ta ciąża była niezupełnie planowana ale juz powoli się oswajam z myślą że bedzie maleństwo. Moje samopoczucie juz się powoli poprawia, choć do tej pory rano jeszcze wymiotuję ale już jest znacznie lepiej. Dodatkowo senność powoli mija. We wtorek widziałam na usg maluszka ma ok 4cm i tak uroczo ssał paluszek.
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- A to super nie jestem sama z większą gromadką |
|
|
|
#2837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super że wszystko ok Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna nowa mamuska
|
#2840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za koleżankę! zeby i z jej maluszkiem było wszystko ok!! A ciuszki śliczne ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Babku- aaaaaaaaaa, dziewczynka to CI niespodzianka gratuluję!! wpisywać na 1 stronę? ;> I gratuluję 5 miesiąca ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
głowa do góry!! A JA wróciłam i od lekarza i z zakupków ![]() u lekarza.. no cóz dostałam sinupret 3x2 tab. :/ mam nadzieję, że pomoże już mam dość, wszystko przez tą pogodę :/ A co do zakupów, kupiłam rózowy sweterek i bluzkę w kwiaty, później wrzucę, dla maluszka niestety nic, ale dostawa była i nie miałam siły bo jeszcze nie poukładane. I KISIEL frugo sobie kupiłam i witam się w 20 tygodniu ! ( wg USG, 21:P ) ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Sorki że tak oddzielnie, ale musiałam odpisać po kolei, bo PRZEŁADOWANIE GRAFIKI haha :P Witam nową mamuśkę Ja też ze śląska :P to trzymamy mocno kciuki żeby była dziewuszka
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ktosiula Proszę
http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...iewczynka.aspx W dolnej części strony jest zdjęcie. Bardzo ciekawe zresztą i dokładny opis. POLECAM Agnieszka taka przezierność jest w normie. Ale z tego co napisałaś prędzej brzmi to jakby była torbiel a nie zła przeziernosc. Koniecznie wizyta u specjalisty z dobrą aparaturą. Będzie foto jak Ł. wróci z pracy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2843 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2844 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Trele odwrotnie! Prędzej z dziewczynki zrobi sie chłopiec! Bardzo rzadko stwierdzony chłopak rodzi sie dziewczynka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To też Twoja pierwsza ciąża ?Jakbyśmy mieszkały blisko to można by się było spotkać i razem coś na ten problem dużej ilości wolnego czasu poradzić
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE
Myślę, że wszystko będzie dobrze. Tylko jak się tam zapisywałaś prywatnie to mówiłaś, że chodzi o USG prenatalne I trymestru? Do wtorku już niedaleko i mam nadzieję, że lekarz ukoi Twoje skołatane nerwy [/QUOTE]tak mówiłam że chce prenetalne
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie się właśnie humor całkiem schrzanił. We wtorek mam USG połówkowe, oczywiście mąż miał iść ze mną bo przynajmniej w ten sposób dociera do niego że w brzuchu naprawdę jest nasz mały bąbel, na ostatnim USG buzia to mu się tak cieszyła. A wczoraj mi oznajmił że na 99 % nie pójdzie ze mną bo ma jakiś montaż
(montuje klime)!!!!! Jestem tak wkurzona. Zwłaszcza że on pracuje z moim tatą i o tym USG wiedział już od ostatniej wizyty u gina,mógł mu normalnie powiedzieć zanim umówił się z klientem, a montaż ustalał wczoraj!!!!!
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 20![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
teraz miałam co robic, bo codziennie coś - a to kolezanka wpadala na kawe, a to do rodzicow szlam się poopalać,a to zakupy... mam tez wyszywankę z muliny i xboxa,wiec czas umiałam sobie zapelnic ![]() a o 15 wraca mąż, wiec później to już razem ![]() szczerze, to ciesze się,ze wracam do pracy - plamienia ustąpily. popracuje 1,5 miesiąca, potem przeszlo miesiąc urlopu i pewnie wroce we wrześniu do pracy...albo i nie![]() ale nie ukrywam,ze chciałam tlyko odpocząć od stresu w pracy (bo prace mam mega stresującą), więc już nabrałam sil i mogę wracac
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-05-24 o 13:24 |
|||
|
|
|
#2850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chętnie bym się z kimś spotkała bo niestety w mojej okolicy to nie ma takich młodych z którymi możnaby spotkac sie przy soczku :P a do mojej przyjaciółki mam kawałek drogi i też sie z nią rzadko widzę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

już bym chciała podejrzeć malucha
byle do 13 czerwca
w co ja się wtedy ubiorę?? na tym pierwszym muszę naprawdę dobrze wyglądać i na weselu i na poprawinach bo to moja najbliższa kuzynka, prawie jak siostra (nie wspominając że na weselu będzie calutka moja rodzinka) 

i milczał, a ja juz wiedziałam, że jest coś nie tak. Po badaniu powiedział, że nie daje 100 procent, ale chyba jest zgrubienie na przeziernosci karkowej, ale powiedzial, że mam się nie martwić, bo jego zdaniem tego zgrubienia może nie być, bo jego usg jest słabej rozdzielczości, ale dla pewności mam zrobić usg prywatnie gdzie mają lepsze usg. I pójdę wizytę mam na wt o 13. I kurdę jak tu się nie martwic? przeirnośc ma 1,2 mm to w normie?

Ślub 25.08.2012
KCIUKI DLA ANI