|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie natury egzystencjalnej - czy jest sens nakładać olej na pół godziny - godzinę czy szkoda oleju?
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jutro tam jadę!!!!!!!!!!!! Cytat:
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej, czemu mi się ubzdurało, że żółta Naturia to proteinowa jest? chyba, że cytryna jest proteiną, a ja o tym nie wiem
|
|
#4147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hah, to super tylko w końcu o swoich nie zapomnij idź, tylko pilnuj cm ![]() nie ma sensu zniszczonych trzymać
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może po niedzieli pójdę
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem warto- efekt na ostatnich zdjęciach ( tych wcześniejszych, z falami) uzyskałam właśnie dzięki niej. Też mam je ochotę kupić. Powstrzymuję się ostatkiem sił.
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4151 |
|
Konto usunięte
|
Któraś z was pytała jak mi poszło testowanie maski z bingo spa z błotem karneliowym. Testowałam wczoraj również oliwkę dla mam bdfm.
Co do efektów. Niby mam miękkie włosy, ale wydają się być obciążone . Dzisiaj wieczorem znowu mnie czeka mycie włosów.
|
|
|
|
#4153 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mam GHD po masce love2mix z pomarańczą i chilli
ona ma taki specyficzny zapach, ale bardzo mi się podoba.i w końcu pierwszy dzień, kiedy włosy już nie pachną amlą zapach utrzymywał się przez 3 dni ( a codziennie i tak włosy były myte )
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy po prostu Cię znudził ten zapach?
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Konto usunięte
|
Say- hello
miałam Ci już dawno powiedzieć, że bardzo podoba mi się Twój blog. Prawdę mówiąc lubię czytać Twoje wpisy. Jest w nich coś co potrafi mnie zainteresować. Czasami widzę blogi dziewczyn. Czytam notkę i coś mi nie pasuje... Sama nie wiem co. Fajnie by było jakbyś dodała wpis :,,Moje ulubione maski do włosów'' Ok. Teraz pytanie jakie oleje mogę dostać w Almie w miarę przystępnej cenie?
|
|
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale leń ze mnie i nie chce mi się robić dziś zaszaleję ![]() Kurcze może skuszę się na tą maskę, ale nieee nie mogę, muszę coś wykończyć, bo za dużo już mi się nazbierało, a jakoś te bingacze bardziej mnie kuszą ![]() Ja tyż ostatkiem sił się powstrzymuję, ale jak się sprawdzi na pazurkach to polecę po dwa jeszcze ![]() Cytat:
![]() Też kiedyś obfocę zbiory włosowe i lakierowe ale jak mama zobaczy ile tego mam to mnie chyba wydziedziczy Kas mówisz, że liner dobry korci mnie, ale boję się, że nie będę umiała się nim pomalować, bo zawsze miałam z tą szerszą i twardszą końcówką :/ pokaż oczko jak pomalujesz kreski
|
|
#4159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie na poczatek krótkie trasy a potem to już się rozchodzisz, swoją drogą widziałam troszkę podobne buty do woich i chyba sobie kupię Cytat:
![]() ale grzywki nie robię ![]() Cytat:
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2013-05-24 o 13:57 |
|||
|
|
|
#4160 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze jedno pytanie. Kupiłam maskę z bingo spa z błotem karneliowym. Nie mam łupieżu, ale chciałam mieć jakąś maskę emolientową. A niestety nie było tej z masłej shea i 5-ma algami. Myślicie, że jest sens nakładać tą maskę na skórę głowy skoro nie mam łupieżu?
|
|
|
|
#4161 |
|
Konto usunięte
|
Mam idiotyczną zagwozdkę
Zrobiłam dzisiaj z włosami praktycznie to samo, co zwykle (olej z orzechów włoskich, Bingacz z Ghassoul po myciu, jedwab na końce, pianka Isany + żel męski z Isany, chłodny nawiew + dyfuzor). Pominęłam jedynie nałożenie balsamu prostującego z Nivei (żeby nie było, że mnie porąbało - po silikonach moje włosy kręcą się jak durne, ale uznałam, że ilość silikonów w tym balsamie prostuje mi skręt). I faktycznie, włosy pokręciły się wiele ładniej z przodu, tył pozostaje milczeniem a ja się zastanawiam, czy to faktycznie zasługa odstawienia tego balsamu, czy raczej reguła "z każdym myciem coraz lepiej"
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że odżywki po coś tam robią, ale o miękkości włosów decyduje jednak ten olej nakładany przed myciem. Próbowałam 3 razy babuszki propolisowej (chyba brzozową mam), 2 razy włosy były takie gładkie, ale sztywne dosyć i szorstkie/suchawe. Ostatnio nałożyłam bhringraj na parę godzin, mycie Love2mic z papryką i nałożyłam "grubo" i dużo tej odżywki propolisowej i włosy wyszły super miękkie (oczywiście obciążone na 2 dzień ) ale fajne i w dotyku i na oko
|
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- To i ja Was się o coś zapytam. Jak wiecie, albo nie wiecie byłam ostatnio u fryzjerki, która spartoliła robotę. Nie dość, że ścięła za dużo i krzywo, to mi je jeszcze degażowała. ![]() I teraz pytanie do was: jest sens je iść teraz ściąć na prosto, pozbywając się 3 cm włosów, czy na razie pozwolić im rosnąć, a dopiero za jakieś 10 cm zejść z tego posiepanego czegoś ? |
|
|
|
|
#4165 | |
|
Konto usunięte
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40972767]Mam idiotyczną zagwozdkę
Zrobiłam dzisiaj z włosami praktycznie to samo, co zwykle (olej z orzechów włoskich, Bingacz z Ghassoul po myciu, jedwab na końce, pianka Isany + żel męski z Isany, chłodny nawiew + dyfuzor). Pominęłam jedynie nałożenie balsamu prostującego z Nivei (żeby nie było, że mnie porąbało - po silikonach moje włosy kręcą się jak durne, ale uznałam, że ilość silikonów w tym balsamie prostuje mi skręt). I faktycznie, włosy pokręciły się wiele ładniej z przodu, tył pozostaje milczeniem a ja się zastanawiam, czy to faktycznie zasługa odstawienia tego balsamu, czy raczej reguła "z każdym myciem coraz lepiej" [/QUOTE]Wydaje mi się, że z każdym myciem coraz lepiej. Swoją drogą chciałabym żeby moje włosy znów zaczęły się delikatnie kręcić, a one wolą być proste Swoją drogą tak dla porównania: falowane: https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=154883 Proste: https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=156878 Zdjęcie robione w grudniu . Jeszcze przed ścięciem ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
. Niech sobie rosną. Z czasem wyrównasz. Tak na pocieszenie . Koleżanka mi wycięła 2lata temu dziurę. Wyglądało to tak:https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=154923
|
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam tam raz w życiu, bo uciułałam na awokado. Za rok wybieram się po macadamię. Cytat:
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-05-24 o 14:30 |
||
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
EdizA jak ja bym była niezadowolona z cięcia i w dodatku z cieniowania ( w moim przypadku pocieniowane włosy nie układają się wcale bez prostowania ) to poszłabym i podcięła je na prosto
no i jak masz się lepiej czuć w podciętych na prosto to lepiej to zrobić, bo aż odrosną to trochę czekania będzie. No chyba, że przyzwyczaiłaś się do tych to nie obcinaj, a czekaj
|
#4168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałabym kupić jakiś olej za jakiś czas. A Alma jest niedaleko domu mojego TŻ, dlatego pytam .Piotr i Paweł też powala cenami. Ostatnio widziałam wodę za 4zł . 5 plasterków kiełbasy kosztowało 5zł. Jakbym miała taki sklep obok domu to bym zbankrutowała .
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zawsze problem z namalowaniem kreski linerem
Linerem jedno oko mi wychodzi, a drugie ni uja i muszę zmywać A może dostanę w Rossmanie linera w pisaku??
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś kupiłam tam to samo pesto co w tesco a było tańsze w almie
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

tylko w końcu o swoich nie zapomnij 

. Dzisiaj wieczorem znowu mnie czeka mycie włosów.