|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
Cytat:
![]() Teraz mój gn ma prywatne pacjentki więc nie chce mu truć... Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
Cytat:
Oby tak dalej
|
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Duze brawa dla ciebie i Tymka!! ![]() Jestes bardzo silna i dzielna osoba i synek ma to raczej po tobie, skoro tak dzielnie sie trzyma
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze całkiem dobrze sie czułam po tej glukozie. Teraz juz 3 h po wypiciu a mnie pot oblewa, w głowie sie kręci i chyba pawia puszcza. Dobrze ze zdążyłam zrobić obiad z przepisu Oliath zawijance z ciasta francuskiego z mozarella, bo by TZ głodny by do pracy poszedł.
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Z wieści bieżących to przywiozłam sobie tutaj nareszcie mój komputer, naprawy prądu już podobno się skończyły, więc uzbrojona w sprzęt i dostęp do internetu mam zamiar częściej zaglądać i się udzielać... o ile moje oczy i głowa mi pozwoli ( ja nadal źle widzę, wszystko się rozmazuje, no i męczą mnie bóle głowy, ale nie ma na to lekarstw ani sposobu muszę czekać, aż się wszsytko samo pogoi i naprawi)
Dzisiaj mój TŻ pojechał do naszego mieszkania razem z teściem rozpocząć malowanie, więc siedzę sobie tutaj w bazie na łóżeczku z moim komputerkiem, czytam Was i słucham Lany del Ray - million dolar man.. jestem wręcz uzależniona od tej piosenki, to mój ciążowy hit ![]() Jeszcze dodam, że niestety nie wiem jeszcze co na obiad, bo ja to na garnuszku u teściowej i co mi zaserwuje to jem, a obiad ma być po 14stej ale cieszę się bardzo z tego bo naprawdę mam tutaj all inclusive, wszystko podane, bardzo o mnie dbają i się opiekują. Rodzice TŻ to wspaniali ludzie, tyle ciepła i troski ile mi serwują, to jestem ogromnie wdzięczna. Jestem ogromną szczęściarą, że mam takiego wspaniałego męża i ma takich wspaniałych rodziców. I jeszcze Wam za chwilkę napiszę o moich postępach wyprawkowych, bo od kąd korzystam z komputera to namiętnie robię zakupy w sieci
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze odebrałam wypis i tam mam napisane "Pacjentka, w 32 tc", a ja dzisiaj wg suwacka mam 30 tc i 3 dzień więc, nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#1058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
A do tego moje łożysko już ma II stopień
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, że tak dobrze dochodzisz do siebie! a bakterie jak Ci wyszły?
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Łożysko II stopnia po 30 tygodniu ciąży to raczej naturalne już jest
))A zresztą jest to tylko i wyłącznie SUBIEKTYWNA opinia lekarza
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
na szczęście już niedługo
nic się nie przejmuj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1064 |
|
Konto usunięte
|
Ewusia - same dobre wieście!!!
madi82 - wsuwaj żurawinę, pij żurawit i zrób badania raz jeszcze. AAA zapomniałam wziąsc eurytox!!!! lece po niego |
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-05-24 o 14:07 |
||
|
|
|
#1066 | |
|
Zadomowienie
|
EN kochana żyj nam sto lat, realizuj swoje marzenia, bądź spełnioną kobietą w każdym calu, wszystkiego naaaaaj!!!!!
![]() ![]() Surka śliczny brzuszek, zgrabniutki [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40967609]no dobra, jedziemy do lekarza, trzymajta kciuki za synka siusiaka !!! ![]() Oliath czasem to sobie myślę, że ja to przed ciążą taka zapracowana i ruchliwa jak Ty w ciąży nie byłam weź się kobieto uspokój ![]() Madi mężowi zmontowałam filmik w Windows Movie Maker (on jest w każdym pakiecie Windowsa w programach). To jest taki 2,5 minutowy teledysk, flesze różnych filmików kręconych podczas różnych okazji z jakimiś przejściami. Wyszukałam takich śmiesznych, gdzie nasza rodzina czy znajomi tańczą albo podrygują, żeby pasowało pod śmieszną muzykę, którą podłożyłam w tle. Nagrałam też siebie z kartkami typu data urodzin, STO LAT, Kocham Cię, też sobie tam podryguję i je wyrzucam po kolei na ziemię jakieś efekty w przyspieszonym i zwolnionym tempie. No fajnie wyszło, a pierwszy raz robiłam ale strasznie chciałam od dawna tylko czasu brakowało zawsze ![]() dzoan ja jestem wciąż w szoku, że lekarz tak dziecko wymacał... eveewe fajne zakupki Cytat:
![]() ![]() sarna współczuję Ci strasznie tych bóli iwona za szyjkę ita jedź do lekarza, ja też proszę ![]() Perse a ja teraz, gdy widzę że jakieś babsko się "lampi" na brzuch czy na mnie ale tak chamsko jak na dziwadło, to równie chamsko patrzę na nią, póki wzroku nie odwróci ![]() lachryma cytowałam Cię na pewno, ale gdzies mi uciekło i już nie wiem co ja Ci chciałam napisać ![]() magolinka super fura! teso ucałuj chorowitka ode mnie krysia, madi moja ginka mówi, że jeśli hgb oscyluje blisko normy to nie ma co się przejmować, bo te normy są przyjęte/uśrednione też dla mężczyzn,. Takie wyniki to bajka jakierka ja też zachodzę w głowę jak to możliwe, żeby nie wiedzieć, że jest się w ciąży Neni to ja się zapytam (chyba sobie poszłaś teraz ale co tam), co to za tusz z Wibo za 5 zł taki dobry?? idzia pstrąg, mniam ![]() Dziekuję za życzenia dla Tż, pewnie żadnego roku tyle nie dostał ![]() Gratuluję tygodni, robi się coraz bardziej gorąco, aż nie wierzę, że niektóre z Was są już tak daleko, a dzidzie już tuż tuż ![]() Jeszcze muszę przejrzeć wózki, które ostatnio Wam poprzychodziły
|
|
|
|
|
#1067 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy razem z Tymusiem za wsparcie i klaski W mojej obecnej sytuacji to naprawdę takie wsparcie i wogóle możliwość wyżalenia się z moich problemów bardzo bardzo dużo daje. Tak że jestem bardzo wdzięczna za to że jesteście Dziewczyny ![]() A ogólnie to zastanawiam się czy Wam też w tych ostatnich tygodniach czas tak szybko leci?? U nas już 35 tydzień i ja cały czas mam wrażenie, że to tak szybko mija i że jestem nieprzygotowana, a tu rozwiązanie zbliża się wielkimi krokami. Z jednej strony cieszę się, że niedługo Tymuś będzie z nami, a z drugiej strony głównie ze względu na mój kiepski stan zdrowia chciałabym jeszcze trochę czasu dla siebie bo narazie nie czuję się na siłach do opieki nad naszym wspaniałym skarbem ![]() A i jeszcze mam pytanie, czy ktoś zamawiał może na allegro jakieś fajne i tanie biustonosze do karmienia bo muszę zakupić i pamiętam, że Neni kiedyś wstawiała link do takich całkiem fajnych aukcji, ale umknęło mi i teraz nie mogę znaleźć niestety. Będę wdzięczna jeśli coś polecicie
|
|
|
#1068 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też już wyszedł II stopień i podobno po 30 tygodniu jest to naturalne i nie ma się czym przejmować. Pytałam gina bo jak mi wpisał II stopień to mnie też to zaskoczyło
|
|
#1071 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wieksza ilosc leuko wyszła przy drozdzycy wiec niekoniecznie to jest stricte z moczu, jezeli nic Ci do tego nei dolega to ja bym poczekała do wizyty chyba ze czujesz jakis dyskomfort
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40971480]Oli my taki ogródek kupowaliśmy prywatnie z ogłoszenia, nie dzierżawiliśmy i nie wiem czy jest taka możliwość, potem wpłacasz do zarządu oczywiście swoją składkę roczną jako członka i użytkownika ogróka, jak któś nie ma papierów rolnika to trzeba jeszcze zaliczyć specjalny kurs , normalnie zarząd ma jakieś ogródki na zbyciu te najbardziej zaniedbane które przejmują, ale zwykle jest dłuuga lista chętnych do tych ogródków i tak od ręki się raczej nie dostanie, no chyba że właśnie z ogłoszenia... a i koniecznie weźcie pod uwagę że Sąd zanegował przepisy o ROD a stąd prosta droga to zabierania przez Gminę terenów ogródków działkowych i sprzedaż ich deweloperom.. to kwestia czasu, pewnie nie najbliższego ale pewnie nastąpi... [/QUOTE]Teso, ja własnie jestem zaskoczona możliwością dzierżawy, bo u nas owszem, ogródki działkowe są (wprawdzie nie "rodzinne"), ale dostać "miejscówkę" to cudem chyba... Ludzie pobudowali małe domki jednorodzinne i teraz za taką działkę chcą 20-40 tys. a praw do tego, co na niej nie zyskujesz żadnych wpłacając tą kaskę. Za ruinę taką porośniętą 2m chwastem gościu w zeszły roku chciał 5tysiaków... Dla mnie to luksus! |
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy na 100 dobrze pobrałam mocz bo przez to że latam do wc w nocy to bałam sie ze rano go będzie mało i w sumie usiusiałam ciupeńkę i pobrałam ..więc to był taki prawie mocz poczatkowy a nie środkowy.. Napisałam do gina smsa jak bedzie miał chwilę między pacjentkami to da znac
|
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I "zużycie" łożyska określa się w stopniach od 0 do 3 chyba ![]() Jak łożysko zbyt wcześnie się starzeje to może nie dostarczać odpowiedniej ilości/jakości składników Dzidziolowi dlatego trzeba kontrolować stopień jego dojrzałości
|
|
#1076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pij duzo wody Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jestes dzielna, super ze wszystko idzie w dobrym kierunku![]() Cytat:
wypij gorzka herbatę Ja gdybym nawet chciała udawac ze nie jestem w ciazy to nie ma szans, w 3 miesiacu było juz widac, a w 4 to juz taki mocno ciazowy był ten brzuszek. Wymioty do 17 tc dzien w dzien i ruchy całego brzucha w 5 miesiacu, widoczne golym okiem ... no chyba ze obcy by mnie atakowal od srodka |
||||
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40972603]Moja też nie. Jak siedzę z tabletem na kolanach i Młody się wypycha, to się czasami boję, że mi zrzuci tablet. Już nie mówiąc o tym, jak wiele się zmieniło we mnie od początku ciąży, począwszy od skóry, przez włosy, apetyt... Rozumiem, że ktoś może słabiej czuć ruchy, ale brzuch rośnie w ciąży tak charakterystycznie...
[/QUOTE] To chyba też indywidualna sprawa ![]() Mam koleżankę (bardzo szczupłą!) która do końca chodziła w spodniach sprzed ciąży i nawet ciążowych nie zakupiła bo jej się nie opłacało Przyrost brzuszka nie był wyjątkowo spektakularny
|
#1078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze kontrole przeprowadza sie podczas badania ginekologicznego. Czyli do konca nie bede wiedziala jaki stopien bedzie mialo moje lozysko.
|
|
|
|
|
#1080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ita idź do innego lekarza koniecznie! Bardzo się martwię o Ciebie
![]() Madi a Ty do swojego zadzwoń Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-mascara.html Cytat:
http://allegro.pl/2szt-biel-czern-bi...222872419.html A słyszałam jeszcze, że super jest stanik Triumph Mamabel Plain. Cieszę się, że dochodzisz do siebie |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Oby tak dalej

W mojej obecnej sytuacji to naprawdę takie wsparcie i wogóle możliwość wyżalenia się z moich problemów bardzo bardzo dużo daje. Tak że jestem bardzo wdzięczna za to że jesteście Dziewczyny 

wypij gorzka herbatę