Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 12:31   #991
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Szyjka trzyma sie i nie skraca i to podstawowa wiadomosc i najważniejsza dla mnie.
Twardnienie brzucha i skurcze mam uważać już teraz jako coś normalnego, bo to juz neidługo poród, chyba ze pojawiają sie co 10 minut to mam sie zaniepokoić. I mam odłożyć magnez bo podobno niepotrzebnie nas zapycha, wiec jak macie problem z 2 to weźcie to pod uwage, tylko 2tyg. miałam brać go.
Przytyłam 2 kg w 2 tygodnie wiec juz mówie mojej wadze Stop!

Położna nie mogła mi zmierzyć cisnienia bo nic nie wyczuwała, hehe smieszne to troche było ale co tam. A serducho Zuzi waliło jak szalone, rytmicznie i na całym korytarzu było słychac- uwielbiam ten dzwiek.

En wpisz mi następną wizte 12.06 (z USG) i to chyba ostatnia wizyta będzie. pierwszy raz lekarz mi powiedział, że planuje usg, wiec pójde na wizyte w podskokach
no i wszystko wskazuje na to, ze poród bedzie naturalny ale ten temat poruszymy nastepnym razem wg lekarza.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
CO DZIS NA OBIAD?
Pierogi z kapustą i pieczarkami, a na drugie danie kalafior z posypką z masła i bułki tartej
Stary 2013-05-24, 12:31   #992
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Magolina - też zastanawiam się nad wózkiem z tej firmy…powiedz mi bo jeszcze nie miałąm okazji go obejrzeć na żywo , co myślisz o gondoli? Jest duża ?
Jest bardzo duża przejechałam sie nim kawalątek i fakt - ciężki jest ale prowadzi sie go dobrze, jest stabilny. Dla mnie świetny. Od początku chciałam Roana ze względu na klasyczny wygląd i tą dużą gondolę.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zbieram sie do labo na pobranie krwi znowu. Ciekawe po jakim czasie bedą wyniki robiłam jeszcze raz toxo oby wyniki były prawidłowe.....trzymajcie kciuki dziewczyny

Cytat:
\
Magolina: świetny wózek, bardzo ładny kolor. Powiedz mi czy u Ciebie też budka tak głośno i cieżko sie składa??
Nie przynajmniej nie zauważyłam tego, żeby jakoś głośno i ciężko się składała. Może dlatego, że to używany i już jest wyrobiony....

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry Choróbsko już mi przechodzi i z każdym dniem coraz lepiej się czuje Odzyskałam siły, ale narazie profilaktycznie siedze jeszcze w domku, bo w taką pogodę jak u nas od kilku dni (deszcz, zimno) nie ma co ryzykować ponownego zaziębienia. Gratulacje nowych tygodni Enlevee wszystkiego dobrego w dniu imienin
Super, że już lepiej się czujesz

Cytat:
Szyjka trzyma sie i nie skraca i to podstawowa wiadomosc i najważniejsza dla mnie.
Twardnienie brzucha i skurcze mam uważać już teraz jako coś normalnego, bo to juz neidługo poród, chyba ze pojawiają sie co 10 minut to mam sie zaniepokoić. I mam odłożyć magnez bo podobno niepotrzebnie nas zapycha, wiec jak macie problem z 2 to weźcie to pod uwage, tylko 2tyg. miałam brać go.
Przytyłam 2 kg w 2 tygodnie wiec juz mówie mojej wadze Stop!

Położna nie mogła mi zmierzyć cisnienia bo nic nie wyczuwała, hehe smieszne to troche było ale co tam. A serducho Zuzi waliło jak szalone, rytmicznie i na całym korytarzu było słychac- uwielbiam ten dzwiek.

En wpisz mi następną wizte 12.06 (z USG) i to chyba ostatnia wizyta będzie. pierwszy raz lekarz mi powiedział, że planuje usg, wiec pójde na wizyte w podskokach
no i wszystko wskazuje na to, ze poród bedzie naturalny ale ten temat poruszymy nastepnym razem wg lekarza.
za wizytę i dobre wiadomości no i za ,,czyste" siuśki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:33   #993
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

arabiatta: u mnie składam jednej i drugiej. mam dobre kontakty, i chociaż ma się matkę tylko jedną, to tesciowa stara się trakktować mnie jak córkę, co doceniam składając jej życzenia.

magolina: noooo fajna bryka fajna kolorystyka

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:34   #994
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
jak to podajesz? pieczarki i ser do środka czy ser na wierzch? zapiekane, czy tak? Proszę o instruktaż

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:38   #995
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Wam jeszcze, ze tak mnie wkurzyła jedna baba w poczekalni, że myślałam, że ją udusze albo powiem coś niemiłego, ale jednak ciąża sprawia, że jestem łagodna i potulna jak baranek- miała szczęście!

Przyszła taka staruszka do lekarza, dobrze po 80, i widać było, że już zdrowie nie te, jej mąż też staruszek czekał na nią za drzwiami, ledwo kustykali oboje, a dla takich staruszek wiadomo zę wizyta u gina to wogóle jest kosmos (porównuje ze swoimi babciami).
Wiec jak przyszła moja kolej to mówie, żeby weszła przede mną, bo zanim mnie położna zbada to ona już będzie gotowa ( i tak było)
a kobieta, która była w kolejce za mna myślałam, że mnie pożre żywcem bo ona sie śpieszy do pracy, i jak ja moge takie coś robić zero wyczucia, juz jej chciałam powiedziec, że mi podnosi ciśnienie tą gadką . Ale powiedziałam tylko, ze ta kobieta już swoje w kolejkach odstała.
A jak przyszła inna kobieta i położna mówi, że jeśli byłby ktoś taki miły żeby ją przepuscić bo ona jest karmiaca (świeżo po porodzie była) to tez jej nie puściły dwie kobity przed nią. Normalnie aż nie chce się wierzyć, że kobiety sa dla siebie takie nietaktowne
kobieta kobiete potrafiłaby w lyzce wody utopic. Według mnie niektóre osoby mysla, ze im sie wszystko nalezy i nie patrza na innych. Taka znieczulica.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

U mnie naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
musza byc pyszne.

W ogole Wasze obiadki sprawiaja u mnie slinotok jak nie ziemniaczki pieczone, to karkówka i cos jeszcze.

U mnie na obiad danio i moze jeszcze kanapeczka ze sniadania

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:41   #996
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Jestem po glukozie ale 2h u mnie wybije o 12:30 dopiero bo późno wstalam dzisiaj....
Pani pozwoliła mi jechać do domu i siedzieć w fotelu nie było to takie złe dziadostwo. Glodna jestem
za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny, w niedzielę dzień mamusi, w związku z tym mam pytanie: skłądacie życzenia waszym teściowym? Ja w tamtym roku składałam, nawet prezent dałam ale w tym moja teściowa mnie tak skutecznie zniechęciła do siebie, że już zapowiedziałam mężowi, żeby sam jechał do mamusi, a ja w tym czasie pojadę do swojej. I oczywiście co, wielki oburzenie teściowe, kiedy jej to powtórzył: No jak to?! Sam przyjedziesz? Przecież to nie wypada Będzie mi mówić, co mi wypada, a co nie W ogóle moja teściowa....jeżeli chodzę wkur....na to jest 50% szans, że to przez nią Babsko mi tak działa na nerwy, że szok.
Jest jakaś impreza, jej imieniny, urodziny czy dzień czarownicy to do niej trzeba jechać z kwiatami, życzeniami i fanfarami, a jak miałam urodziny w tamtym roku to sobie łaskawie przypomniała o 21 wieczorem i z fochem zadzwoniła....skończyłam się z nią cackać, najwyżej foch będzie. Poza tym składałam jej życzenia na dzień teściowej, a moja mamusia to nie jest i nigdy nie będzie.
my jedziemy do obu, jakieś czekoladki damy i tyle

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry Choróbsko już mi przechodzi i z każdym dniem coraz lepiej się czuje Odzyskałam siły, ale narazie profilaktycznie siedze jeszcze w domku, bo w taką pogodę jak u nas od kilku dni (deszcz, zimno) nie ma co ryzykować ponownego zaziębienia. Gratulacje nowych tygodni Enlevee wszystkiego dobrego w dniu imienin
super że wracasz do zdrowia
pamiętasz jakiej firmy były te pyszne ciastka co jadłyśmy na warsztatach ?

ja dziś miałam wnerwa że aż mi cukier skoczył wrrr
zły dzień dziś mam jak nic

ja też dziś nowy tydzień zaraz zobaczę który

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

ja dziś 30tc

wszystkim za tc
tym co trzeba

no i EN wszystkiego naj naj naj i czego tam sobie jeszcze życzysz

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:42   #997
idzia111
Zakorzenienie

ja na obiad mam ziemniaczki młode, pstrąga smażonego, sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i oliwa z oliwek

tylko ja ziemniaczki moze ze dwa zjem, zeby mi cukier nie skakał, ale i tak pycha
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:43   #998
malinka0525
Zadomowienie

Enlevee z okazji imienin wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, samych dobrych i radosnych chwil w życiu, lekkiego porodu i zdrowiutkiego różowiutkiego maluszka

Surka cieszę się, że już jesteś w domku kochana Śliczny brzusio i jaki malusi

Miałam dziś ciężką noc Tak mnie brzuch przytłaczał, że nie miałam siły się na drugi bok przekręcić. A jak już podjęłam taką próbę to tak się nastękałam przy tym i umęczyłam, że szok. Ja nie wiem ile to moje dziecko już waży, że mi tak ciężko Oby w granicach rozsądku

Idę nadrabiać dalej bo mi przemknęło, że sporo wózków wczoraj do Was dotarło, więc muszę obejrzeć jeżeli są jakieś zdjęcia

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:52   #999
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Iwonka- super!

Bylam w 3 biedronkach i nigdzie nie bylo nawet pol pieluchy. ..
Stary 2013-05-24, 12:55   #1000
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Iwonka- super!

Bylam w 3 biedronkach i nigdzie nie bylo nawet pol pieluchy. ..
No jakbyś znalazła pół pieluchy to bym się zdziwiła
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:57   #1001
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A w Lidlu upolowałam spodenki niemowlęce niebieskie i w niebiesko-białe paseczki-ostatnia paczka Kupiłam też podpaski Bella Nova Maxi ze skrzydełkami- gdzieś ktoś bardzo polecał jako najlepsze zaraz po tym jak nie trzeba będzie tych wielkich podkładów Bella

Poza tym nic ciekawego u mnie

Być może ja, ja w ogóle uważam Belle za najlepsze podpaski, są naturalne i nie kleją się jak Alwaysy i nie śmierdzą rumiankiem jak Naturelle.
I dla mnie właśnie taka kolejność: najpierw te gignanty, potem nocne Belle, a potem już zwykłe Belle.

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
O matko!!
Zawsze dziwia mnie opowiesci o kobietach, ktore nie wiedzialy, ze mogly byc w ciazy. Przeciez odczuwanie ruchow malucha jest tak oczywista sprawa, nie da sie tego zwalic na ruchy jelitowe. A slyszalam o takich historiach gdzie matki przykladowo juz mialy kiedys dzieci i myslaly, ze juz dawno maja menopauze a tu niespodzianka. Przeciez nie da sie tego z niczym pomylic

Nooo też nie wiem, jak można....
Jak mnie Młody kopnie w jelito, to muszę przystanąć, schylić się z bólu i czasami aż mi się wyda jakiś dźwięk.. Albo jak wciśnie nogę pod żebra, to momentalnie się prostuję. A nie jestem najszczuplejsza... Nie wiem, naprawdę nie wiem, jak to jest możliwe.

Cytat:
powiem Wam jeszcze, ze tak mnie wkurzyła jedna baba w poczekalni, że myślałam, że ją udusze albo powiem coś niemiłego, ale jednak ciąża sprawia, że jestem łagodna i potulna jak baranek- miała szczęście!

Przyszła taka staruszka do lekarza, dobrze po 80, i widać było, że już zdrowie nie te, jej mąż też staruszek czekał na nią za drzwiami, ledwo kustykali oboje, a dla takich staruszek wiadomo zę wizyta u gina to wogóle jest kosmos (porównuje ze swoimi babciami).
Wiec jak przyszła moja kolej to mówie, żeby weszła przede mną, bo zanim mnie położna zbada to ona już będzie gotowa ( i tak było)
a kobieta, która była w kolejce za mna myślałam, że mnie pożre żywcem bo ona sie śpieszy do pracy, i jak ja moge takie coś robić zero wyczucia, juz jej chciałam powiedziec, że mi podnosi ciśnienie tą gadką . Ale powiedziałam tylko, ze ta kobieta już swoje w kolejkach odstała.
A jak przyszła inna kobieta i położna mówi, że jeśli byłby ktoś taki miły żeby ją przepuscić bo ona jest karmiaca (świeżo po porodzie była) to tez jej nie puściły dwie kobity przed nią. Normalnie aż nie chce się wierzyć, że kobiety sa dla siebie takie nietaktowne
Ale mnie wnerwiają takie sytuacje... Ja też czasami przepuszczam kogoś w kolejce do gina, np. jak jest babka w ciąży i mówi, że plami. Sory, ale sama bym była chyba po*rana ze strachu, jakbym jeszcze musiała w takiej sytuacji czekać...

U mnie wtedy, jak mnie babka wpuściła w swoje miejsce w laboratorium, to momentalnie w całej kolejce zaległa cisza i wszyscy się na nas patrzyli. No tak, w końcu to jest zjawisko w Polsce, ustąpić komuś miejsca.

A i ja mam ostateczną propozycję napisu na koszulkę dla ciężarnych: ZAMIAST SIĘ NA MNIE GAPIĆ, USTĄP MI MIEJSCA

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 12:59   #1002
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]
A i ja mam ostateczną propozycję napisu na koszulkę dla ciężarnych: ZAMIAST SIĘ NA MNIE GAPIĆ, USTĄP MI MIEJSCA
[/QUOTE]
to może być nasz kolejny tytuł wątku
Stary 2013-05-24, 13:02   #1003
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
o jezuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!! mamy taki nabytek w domu, Marysia dostala w tym roku pod choinke. O ile projektor bajka - fajny, to jak wlaczy te chinskie melodyjki i pojdzie, mam ochote tym chol.... rzucic o sciane.
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
karolajn tak to te,mama poszla przed praca o 7 do biedry bo miala byc dostawa(w innej niz wczoraj)a baba do niej mowi ze jakies auto z zaopatrzeniem ma przyjechac ale ona nie wie czy z pieluchami itp..a w drugiej biedronce pani powiedziala ze oni dobrze wiedza co zamawiaja...eh co za baby!!!!
u nas to smao bylo wczoraj, w mojej ulubionej biedronce, pani powiedziala, abym przyszla z samego rana to beda paczki z pieluchami, a jak pojechalysmy do drugiej, pani powiedziala, ze peiluchy byly rano i oni towaru nie zamawiaja i nie wie czy bedzie jutro. idiotka!

Cytat:
Oliath i Eveewe - piekne lowy!! Sukienusie - cudo! Nie wiem dlaczego, ale uwielbiam polspiochy, wydaja mi sie takie milusie
ja tez uwielbiam polspiochy dla takiego malucha i temu kupilam 2 pary, bo w domu mam tylko 3, bo rozowosci po Marysi nie zaloze.
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Wklejam obiecane foty Adasiowego Roana i fotelika
Foty kiepskie bo robione na szybko w garażu
no prosze jaka piekna fura kolorki fajowe

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
I jeszcze mały miksik
jaki sweetasny brzusio rosnie rosnie

A ja pekam z dumy, ogarnelam prasowanie i zobaczcie efekt

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-06-03 o 22:47
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:02   #1004
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]Być może ja, ja w ogóle uważam Belle za najlepsze podpaski, są naturalne i nie kleją się jak Alwaysy i nie śmierdzą rumiankiem jak Naturelle.
I dla mnie właśnie taka kolejność: najpierw te gignanty, potem nocne Belle, a potem już zwykłe Belle.

Jak mnie Młody kopnie w jelito, to muszę przystanąć, schylić się z bólu i czasami aż mi się wyda jakiś dźwięk.. Albo jak wciśnie nogę pod żebra, to momentalnie się prostuję. A nie jestem najszczuplejsza... Nie wiem, naprawdę nie wiem, jak to jest możliwe.

Ale mnie wnerwiają takie sytuacje... Ja też czasami przepuszczam kogoś w kolejce do gina, np. jak jest babka w ciąży i mówi, że plami. Sory, ale sama bym była chyba po*rana ze strachu, jakbym jeszcze musiała w takiej sytuacji czekać...

U mnie wtedy, jak mnie babka wpuściła w swoje miejsce w laboratorium, to momentalnie w całej kolejce zaległa cisza i wszyscy się na nas patrzyli. No tak, w końcu to jest zjawisko w Polsce, ustąpić komuś miejsca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

obre haslo

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:02   #1005
idzia111
Zakorzenienie

Kobitki w leku na przeziębienie Ferwex i Ferwex junior sa zanieczyszczenia, beda usuwane z aptek te leki

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-24 o 13:04
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:02   #1006
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

no i po wizycie, niestety ma zapalenie napletka i mam smarować mu w środku maścią i przemywać, a że go to boli to straaaasznie płacze
dodatkowo ma zaczerwienione gardło, kaszle i ma gluty, więc dzisiaj juz wyciągałam je fridą bo inaczej się nie da ;( (uwieżcie że Frida w takich przypadkach to zbawienie)... tak czy siak będziemy kurować się przez weekend, dzięki wielkie za ksiuki!!!

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane foty Adasiowego Roana i fotelika
ekstra bryka!!! fajna, duża !!!!

Cytat:
ROXI, to sa Rodzinne Ogrodki Dzialkowe, dzierzawisz na lata, placisz w zaleznosci od metrazu 100-200 PLN rocznie, wiec tanio jak barszcz u Was tez to musi byc, wszedzie w Pl funkcjonuje
Oli my taki ogródek kupowaliśmy prywatnie z ogłoszenia, nie dzierżawiliśmy i nie wiem czy jest taka możliwość, potem wpłacasz do zarządu oczywiście swoją składkę roczną jako członka i użytkownika ogróka, jak któś nie ma papierów rolnika to trzeba jeszcze zaliczyć specjalny kurs , normalnie zarząd ma jakieś ogródki na zbyciu te najbardziej zaniedbane które przejmują, ale zwykle jest dłuuga lista chętnych do tych ogródków i tak od ręki się raczej nie dostanie, no chyba że właśnie z ogłoszenia... a i koniecznie weźcie pod uwagę że Sąd zanegował przepisy o ROD a stąd prosta droga to zabierania przez Gminę terenów ogródków działkowych i sprzedaż ich deweloperom.. to kwestia czasu, pewnie nie najbliższego ale pewnie nastąpi...

co do dnia matki to daję prezent tylko mamie teściowa ją nie jest i nawet do niej nie dzwonię bo dlaczego?

En - wszystkiego naj naj naj !!!!

aaa i ustąpiono mi miejsce w kolejce do lab !!! bardzo to miłe

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-24 o 13:06
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:02   #1007
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]a i ja mam ostateczną propozycję napisu na koszulkę dla ciężarnych: Zamiast się na mnie gapić, ustąp mi miejsca[/quote]

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tak, tak, tak :d :d :d

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:04   #1008
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
W UK ciaze prowadza dyplomowane polozne. Sprawdzaja wage, zlecaja analize krwi i moczu, mierza brzuch, sluchaja serduszka. USG (w szpitalu, na dobrym sprzecie) rowniez przeprowadza sie dwa razy (10-13tc i 20tc). Polozne moga zlecic dalsze badania u specjalisty lub naznaczyc dodatkowe usg jezeli zachodzi taka potrzeba. Dlatego nalezy zglaszac wszystkie objawy poloznej. Mozna tez osobno udac sie do lekarza ogolnego, ktory moze zlecic dalsze badania i ewentualnie dac zwolnienie lekarskie. Im bardziej zaawansowana ciaza, tym czestsze wizyty u poloznej i prawdopodobnie wiecej badan. Tak to wyglada u mnie
A zapomnialam napisac, u nas tez sa wizyty u poloznej. Sprawdza tetno maluszka i mierzy brzuch. Poza tym mozna jej zadawac wszelkie pytania no i w razie problemow do niej dzowonic

Cytat:

CO DZIS NA OBIAD?

Ja poszalalam z wyobraznia i folgowaniem zachciankom: PIECZONE ZIEMNIACZKI, masło czosnkowe, sos pieczarkowy na gęsto, dip salsa, dip serowy, surówka na winie ("co się nawinie, to do michy" ),
U mnie dorsz zapiekany z brokulami w sosie smietanowym i ryz
Powalilas mnie nazwa salatki chyba zaczne uzywac tego okreslenia jesli pozwolisz

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:10   #1009
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]Być może ja, ja w ogóle uważam Belle za najlepsze podpaski, są naturalne i nie kleją się jak Alwaysy i nie śmierdzą rumiankiem jak Naturelle.

[/QUOTE]
Perse jak dobrze, że do mnie zagadałaś, bo już myślałam, że jakąś karę mam i się do mnie nie odzywacie
Cytat:

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Zmykam
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:11   #1010
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]
[/QUOTE]

Ja tam wiem!

Przy częstotliwości ruchów Gluciątka uwierzcie, że można się nie zorientować
Nigdy mi pod żadne żebro nie wlazło to moje dziecko, nigdy nie odczułam żadnego bólu ani nawet dyskomfortu I łożysko mam na tylnej ścianie, więc podejrzewam, że jak ktoś ma tak aktywne dziecko jak moje i łożysko na przedniej to jest w stenie to sobie w inny sposób wytłumaczyć

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:12   #1011
madi82
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40971480]no i po wizycie, niestety ma zapalenie napletka i mam smarować mu w środku maścią i przemywać, a że go to boli to straaaasznie płacze
dodatkowo ma zaczerwienione gardło, kaszle i ma gluty, więc dzisiaj juz wyciągałam je fridą bo inaczej się nie da ;( (uwieżcie że Frida w takich przypadkach to zbawienie)... tak czy siak będziemy kurować się przez weekend, dzięki wielkie za ksiuki!!!

aaa i ustąpiono mi miejsce w kolejce do lab !!! bardzo to miłe [/QUOTE]

biedny Ignaś musi się nacierpieć:/
i jeszcze grypsko:/

ZDRÓWKA ZYCZE!

Neni hello:P

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:15   #1012
ona8686
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40971480]no i po wizycie, niestety ma zapalenie napletka i mam smarować mu w środku maścią i przemywać, a że go to boli to straaaasznie płacze
[/QUOTE]

biedaczek, oby szybciutko przeszlo

.[/QUOTE]

a ja tych bella wlasnie nie lubie, sa dla mnie niekomfortowe, wole always. Wiec nie wiem, jak ja wytrzymam w tych wielkich gigantach ale bratowa podrzucila mi kilka hatrmana. Jakos bede musiala dac rade.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

wszystko pieknie, ladnie poukładane

Franuś
Stary 2013-05-24, 13:15   #1013
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
O matko!!
Zawsze dziwia mnie opowiesci o kobietach, ktore nie wiedzialy, ze mogly byc w ciazy. Przeciez odczuwanie ruchow malucha jest tak oczywista sprawa, nie da sie tego zwalic na ruchy jelitowe. A slyszalam o takich historiach gdzie matki przykladowo juz mialy kiedys dzieci i myslaly, ze juz dawno maja menopauze a tu niespodzianka. Przeciez nie da sie tego z niczym pomylic
ja mialam kolezanke w pracy, lat 18, nie wiedziala ze jest w ciazy do 8 miesiaca.
dowiedziala ze 8 tygodni przed porodem.

myslala ze ma gazy i problemy z trawieniem. a brzuch jej urosł od mc donalda i piwa)

urodzila piekna zdrowa corke rok temu)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:16   #1014
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V

Cytat:
Ja się zrzekam praw autorskich, możecie wykorzystywać

Naprawdę to jest okropne. Ja zawsze marzyłam o tym, żeby chodzić w ciąży latem w pięknych sukienkach i dumnie paradować z brzuszkiem. A tu same nieprzyjazne spojrzenia... W miły sposób patrzą się na mnie tylko młode babki, jeszcze najlepiej z wózkami, ale takie 50-60 to odwracam głowę natychmiast, żeby nie widzieć tego wzroku.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Perse jak dobrze, że do mnie zagadałaś, bo już myślałam, że jakąś karę mam i się do mnie nie odzywacie
Też tak miałam niedawno :P Ale ja myślałam, że moje posty się nie wyświetlają..

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:16   #1015
madi82
Zakorzenienie

Właśnie się dowiedziałam, że znajoma któa miała termn na 10 czerwca..wczoraj urodziła

Zaczęłą plamić pojechali do szpit. i zrobili jej cesarkę(cesara i tak miała byc ale 10)..i się wystraszyłam, bo tak się mówi, jeszcze tyle czasu a tu z dnia na dzień mozemy miec dzidzie....AAAA no i badania pokazywały, że dziecko ma 3kg a urodziło się 2600...tak, ze nie wiem od czego to zalezy....

Ja odebrałam wyniki i mam takie se...Leukocyty 20-25 wpw:/ musze chyba zurawinke pić... ???

w morfo HGB 11.7 czyli ciut za nisko...skończyły się dobre wyniki badań:/ zaczynam się sypać:/

28.07.2013r.
Stary 2013-05-24, 13:16   #1016
krysiaa2608
Raczkowanie

zrobiłam masę do rafaello, teraz czekam aż wystygnie i na blachę

Co do obiadu - my dziś mamy rybkę z sosem brokułowym do piekarnika (kupiliśmy takie cudo w biedrze, sprawdzimy czy jadalne) i fryteczki

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:17   #1017
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja tam wiem!

Przy częstotliwości ruchów Gluciątka uwierzcie, że można się nie zorientować
Nigdy mi pod żadne żebro nie wlazło to moje dziecko, nigdy nie odczułam żadnego bólu ani nawet dyskomfortu I łożysko mam na tylnej ścianie, więc podejrzewam, że jak ktoś ma tak aktywne dziecko jak moje i łożysko na przedniej to jest w stenie to sobie w inny sposób wytłumaczyć
o wlasnie a do tego ta dziewczyna byla dość duza, 3 lekarzy jej powiedzialo, ze dzieci miec nie moze, nie czula zadnych dolegliwosci, waga tez sie sporo nie zmienila, wiec po prostu nie wiedziala. Chociaz dla mnie to szokujace.

Franuś
Stary 2013-05-24, 13:17   #1018
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja mialam kolezanke w pracy, lat 18, nie wiedziala ze jest w ciazy do 8 miesiaca.
dowiedziala ze 8 tygodni przed porodem.

myslala ze ma gazy i problemy z trawieniem. a brzuch jej urosł od mc donalda i piwa)

urodzila piekna zdrowa corke rok temu)
i nie zauważyła, ze nie ma @ przez 8 miesięcy? czy to też wytłumaczyła sobie problemami z trawieniem

a ruchy dziecka? frytki jej tak szalały w brzuchu?
Stary 2013-05-24, 13:19   #1019
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971738]Ja się zrzekam praw autorskich, możecie wykorzystywać

Naprawdę to jest okropne. Ja zawsze marzyłam o tym, żeby chodzić w ciąży latem w pięknych sukienkach i dumnie paradować z brzuszkiem. A tu same nieprzyjazne spojrzenia... W miły sposób patrzą się na mnie tylko młode babki, jeszcze najlepiej z wózkami, ale takie 50-60 to odwracam głowę natychmiast, żeby nie widzieć tego wzroku.

Też tak miałam niedawno :P Ale ja myślałam, że moje posty się nie wyświetlają..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
staruszki pewnie patrzą..gapią się..i myślą....znów będzie chciałą bez kolejki...one są takie wredne...ja wczoraj byłam w lab i też nikt nawet nie zagadał, zebym usiadła, czy przepuścił...echh życie..

28.07.2013r.
Stary 2013-05-24, 13:19   #1020
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ojejku jak fajnie)
ja jestem w tracie, jak skoncze to tez wrzuce foto.

ale juz mnie nogi bola od stania i sobie rpzerwe zrobilam od prasowania na chwile.

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
zrobiłam masę do rafaello, teraz czekam aż wystygnie i na blachę

Co do obiadu - my dziś mamy rybkę z sosem brokułowym do piekarnika (kupiliśmy takie cudo w biedrze, sprawdzimy czy jadalne) i fryteczki
o jejku ale bym zjadla rafaello, grrr..
a moze jakis przepis?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości