|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() Pierogi z kapustą i pieczarkami, a na drugie danie kalafior z posypką z masła i bułki tartej
|
|
#992 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i dobre wiadomości no i za ,,czyste" siuśki
|
|||||
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
arabiatta: u mnie składam jednej i drugiej. mam dobre kontakty, i chociaż ma się matkę tylko jedną, to tesciowa stara się trakktować mnie jak córkę, co doceniam składając jej życzenia.
magolina: noooo fajna bryka fajna kolorystyka
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
jak to podajesz? pieczarki i ser do środka czy ser na wierzch? zapiekane, czy tak? Proszę o instruktaż
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- musza byc pyszne. W ogole Wasze obiadki sprawiaja u mnie slinotok jak nie ziemniaczki pieczone, to karkówka i cos jeszcze.U mnie na obiad danio i moze jeszcze kanapeczka ze sniadania
|
|
|
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobre wynikiCytat:
Cytat:
![]() pamiętasz jakiej firmy były te pyszne ciastka co jadłyśmy na warsztatach ? ja dziś miałam wnerwa że aż mi cukier skoczył wrrr zły dzień dziś mam jak nic ja też dziś nowy tydzień zaraz zobaczę który ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- ja dziś 30tc wszystkim za tc tym co trzeba no i EN wszystkiego naj naj naj i czego tam sobie jeszcze życzysz |
|||
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
ja na obiad mam ziemniaczki młode, pstrąga smażonego, sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i oliwa z oliwek
tylko ja ziemniaczki moze ze dwa zjem, zeby mi cukier nie skakał, ale i tak pycha |
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
Enlevee z okazji imienin wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, samych dobrych i radosnych chwil w życiu, lekkiego porodu i zdrowiutkiego różowiutkiego maluszka
![]() Surka cieszę się, że już jesteś w domku kochana Miałam dziś ciężką noc Tak mnie brzuch przytłaczał, że nie miałam siły się na drugi bok przekręcić. A jak już podjęłam taką próbę to tak się nastękałam przy tym i umęczyłam, że szok. Ja nie wiem ile to moje dziecko już waży, że mi tak ciężko Oby w granicach rozsądku ![]() Idę nadrabiać dalej bo mi przemknęło, że sporo wózków wczoraj do Was dotarło, więc muszę obejrzeć jeżeli są jakieś zdjęcia
|
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Iwonka- super!
Bylam w 3 biedronkach i nigdzie nie bylo nawet pol pieluchy. ..
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Być może ja, ja w ogóle uważam Belle za najlepsze podpaski, są naturalne i nie kleją się jak Alwaysy i nie śmierdzą rumiankiem jak Naturelle. I dla mnie właśnie taka kolejność: najpierw te gignanty, potem nocne Belle, a potem już zwykłe Belle. Cytat:
Nooo też nie wiem, jak można.... Jak mnie Młody kopnie w jelito, to muszę przystanąć, schylić się z bólu i czasami aż mi się wyda jakiś dźwięk.. Albo jak wciśnie nogę pod żebra, to momentalnie się prostuję. A nie jestem najszczuplejsza... Nie wiem, naprawdę nie wiem, jak to jest możliwe. Cytat:
U mnie wtedy, jak mnie babka wpuściła w swoje miejsce w laboratorium, to momentalnie w całej kolejce zaległa cisza i wszyscy się na nas patrzyli. No tak, w końcu to jest zjawisko w Polsce, ustąpić komuś miejsca. A i ja mam ostateczną propozycję napisu na koszulkę dla ciężarnych: ZAMIAST SIĘ NA MNIE GAPIĆ, USTĄP MI MIEJSCA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]
A i ja mam ostateczną propozycję napisu na koszulkę dla ciężarnych: ZAMIAST SIĘ NA MNIE GAPIĆ, USTĄP MI MIEJSCA [/QUOTE] to może być nasz kolejny tytuł wątku
|
#1003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kolorki fajowejaki sweetasny brzusio A ja pekam z dumy, ogarnelam prasowanie i zobaczcie efekt
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-06-03 o 22:47 |
||||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]Być może ja, ja w ogóle uważam Belle za najlepsze podpaski, są naturalne i nie kleją się jak Alwaysy i nie śmierdzą rumiankiem jak Naturelle.
I dla mnie właśnie taka kolejność: najpierw te gignanty, potem nocne Belle, a potem już zwykłe Belle. Nooo też nie wiem, jak można.... Jak mnie Młody kopnie w jelito, to muszę przystanąć, schylić się z bólu i czasami aż mi się wyda jakiś dźwięk.. Albo jak wciśnie nogę pod żebra, to momentalnie się prostuję. A nie jestem najszczuplejsza... Nie wiem, naprawdę nie wiem, jak to jest możliwe. Ale mnie wnerwiają takie sytuacje... Ja też czasami przepuszczam kogoś w kolejce do gina, np. jak jest babka w ciąży i mówi, że plami. Sory, ale sama bym była chyba po*rana ze strachu, jakbym jeszcze musiała w takiej sytuacji czekać... U mnie wtedy, jak mnie babka wpuściła w swoje miejsce w laboratorium, to momentalnie w całej kolejce zaległa cisza i wszyscy się na nas patrzyli. No tak, w końcu to jest zjawisko w Polsce, ustąpić komuś miejsca. A i ja mam ostateczną propozycję napisu na koszulkę dla ciężarnych: ZAMIAST SIĘ NA MNIE GAPIĆ, USTĄP MI MIEJSCA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] obre haslo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki w leku na przeziębienie Ferwex i Ferwex junior sa zanieczyszczenia, beda usuwane z aptek te leki
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-24 o 13:04 |
|
|
|
#1006 | |
|
Konto usunięte
|
no i po wizycie, niestety ma zapalenie napletka i mam smarować mu w środku maścią i przemywać, a że go to boli to straaaasznie płacze
dodatkowo ma zaczerwienione gardło, kaszle i ma gluty, więc dzisiaj juz wyciągałam je fridą bo inaczej się nie da ;( (uwieżcie że Frida w takich przypadkach to zbawienie)... tak czy siak będziemy kurować się przez weekend, dzięki wielkie za ksiuki!!! ekstra bryka!!! fajna, duża !!!! Cytat:
, normalnie zarząd ma jakieś ogródki na zbyciu te najbardziej zaniedbane które przejmują, ale zwykle jest dłuuga lista chętnych do tych ogródków i tak od ręki się raczej nie dostanie, no chyba że właśnie z ogłoszenia... a i koniecznie weźcie pod uwagę że Sąd zanegował przepisy o ROD a stąd prosta droga to zabierania przez Gminę terenów ogródków działkowych i sprzedaż ich deweloperom.. to kwestia czasu, pewnie nie najbliższego ale pewnie nastąpi... co do dnia matki to daję prezent tylko mamie En - wszystkiego naj naj naj !!!! aaa i ustąpiono mi miejsce w kolejce do lab !!! bardzo to miłe
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-24 o 13:06 |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]a i ja mam ostateczną propozycję napisu na koszulkę dla ciężarnych: Zamiast się na mnie gapić, ustąp mi miejsca[/quote]
tak, tak, tak :d :d :d |
|
|
|
#1008 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powalilas mnie nazwa salatki chyba zaczne uzywac tego okreslenia jesli pozwolisz
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]Być może ja, ja w ogóle uważam Belle za najlepsze podpaski, są naturalne i nie kleją się jak Alwaysy i nie śmierdzą rumiankiem jak Naturelle.
I dla mnie właśnie taka kolejność: najpierw te gignanty, potem nocne Belle, a potem już zwykłe Belle. [/QUOTE] Perse jak dobrze, że do mnie zagadałaś, bo już myślałam, że jakąś karę mam i się do mnie nie odzywacie ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Zmykam |
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]
Nooo też nie wiem, jak można.... Jak mnie Młody kopnie w jelito, to muszę przystanąć, schylić się z bólu i czasami aż mi się wyda jakiś dźwięk.. Albo jak wciśnie nogę pod żebra, to momentalnie się prostuję. A nie jestem najszczuplejsza... Nie wiem, naprawdę nie wiem, jak to jest możliwe. [/QUOTE] Ja tam wiem! ![]() Przy częstotliwości ruchów Gluciątka uwierzcie, że można się nie zorientować Nigdy mi pod żadne żebro nie wlazło to moje dziecko, nigdy nie odczułam żadnego bólu ani nawet dyskomfortu
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40971480]no i po wizycie, niestety ma zapalenie napletka i mam smarować mu w środku maścią i przemywać, a że go to boli to straaaasznie płacze
dodatkowo ma zaczerwienione gardło, kaszle i ma gluty, więc dzisiaj juz wyciągałam je fridą bo inaczej się nie da ;( (uwieżcie że Frida w takich przypadkach to zbawienie)... tak czy siak będziemy kurować się przez weekend, dzięki wielkie za ksiuki!!! aaa i ustąpiono mi miejsce w kolejce do lab !!! bardzo to miłe [/QUOTE]biedny Ignaś musi się nacierpieć:/ i jeszcze grypsko:/ ZDRÓWKA ZYCZE! Neni hello:P
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40971480]no i po wizycie, niestety ma zapalenie napletka i mam smarować mu w środku maścią i przemywać, a że go to boli to straaaasznie płacze
dodatkowo ma zaczerwienione gardło, kaszle i ma gluty, więc dzisiaj juz wyciągałam je fridą bo inaczej się nie da ;( (uwieżcie że Frida w takich przypadkach to zbawienie)... tak czy siak będziemy kurować się przez weekend, dzięki wielkie za ksiuki!!! [/QUOTE] biedaczek, oby szybciutko przeszlo [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]Być może ja, ja w ogóle uważam Belle za najlepsze podpaski, są naturalne i nie kleją się jak Alwaysy i nie śmierdzą rumiankiem jak Naturelle. I dla mnie właśnie taka kolejność: najpierw te gignanty, potem nocne Belle, a potem już zwykłe Belle. .[/QUOTE] a ja tych bella wlasnie nie lubie, sa dla mnie niekomfortowe, wole always. Wiec nie wiem, jak ja wytrzymam w tych wielkich gigantach ale bratowa podrzucila mi kilka hatrmana. Jakos bede musiala dac rade. wszystko pieknie, ladnie poukładane
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dowiedziala ze 8 tygodni przed porodem. myslala ze ma gazy i problemy z trawieniem. a brzuch jej urosł od mc donalda i piwa )urodzila piekna zdrowa corke rok temu )
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Ja się zrzekam praw autorskich, możecie wykorzystywać
Naprawdę to jest okropne. Ja zawsze marzyłam o tym, żeby chodzić w ciąży latem w pięknych sukienkach i dumnie paradować z brzuszkiem. A tu same nieprzyjazne spojrzenia... W miły sposób patrzą się na mnie tylko młode babki, jeszcze najlepiej z wózkami, ale takie 50-60 to odwracam głowę natychmiast, żeby nie widzieć tego wzroku. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedziałam, że znajoma któa miała termn na 10 czerwca..wczoraj urodziła
![]() Zaczęłą plamić pojechali do szpit. i zrobili jej cesarkę(cesara i tak miała byc ale 10)..i się wystraszyłam, bo tak się mówi, jeszcze tyle czasu a tu z dnia na dzień mozemy miec dzidzie....AAAA no i badania pokazywały, że dziecko ma 3kg a urodziło się 2600...tak, ze nie wiem od czego to zalezy.... Ja odebrałam wyniki i mam takie se...Leukocyty 20-25 wpw:/ musze chyba zurawinke pić... ??? w morfo HGB 11.7 czyli ciut za nisko...skończyły się dobre wyniki badań:/ zaczynam się sypać:/ |
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
zrobiłam masę do rafaello, teraz czekam aż wystygnie i na blachę
![]() Co do obiadu - my dziś mamy rybkę z sosem brokułowym do piekarnika (kupiliśmy takie cudo w biedrze, sprawdzimy czy jadalne) i fryteczki
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to też wytłumaczyła sobie problemami z trawieniem ![]() a ruchy dziecka? frytki jej tak szalały w brzuchu?
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971738]Ja się zrzekam praw autorskich, możecie wykorzystywać
Naprawdę to jest okropne. Ja zawsze marzyłam o tym, żeby chodzić w ciąży latem w pięknych sukienkach i dumnie paradować z brzuszkiem. A tu same nieprzyjazne spojrzenia... W miły sposób patrzą się na mnie tylko młode babki, jeszcze najlepiej z wózkami, ale takie 50-60 to odwracam głowę natychmiast, żeby nie widzieć tego wzroku. Też tak miałam niedawno :P Ale ja myślałam, że moje posty się nie wyświetlają.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] staruszki pewnie patrzą..gapią się..i myślą....znów będzie chciałą bez kolejki...one są takie wredne...ja wczoraj byłam w lab i też nikt nawet nie zagadał, zebym usiadła, czy przepuścił...echh życie.. |
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
ojejku jak fajnie
)ja jestem w tracie, jak skoncze to tez wrzuce foto. ale juz mnie nogi bola od stania i sobie rpzerwe zrobilam od prasowania na chwile. Cytat:
a moze jakis przepis? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

wiec juz mówie mojej wadze Stop! 

?
robiłam jeszcze raz toxo
oby wyniki były prawidłowe.....trzymajcie kciuki dziewczyny

bo ona sie śpieszy do pracy, i jak ja moge takie coś robić 

Tak mnie brzuch przytłaczał, że nie miałam siły się na drugi bok przekręcić. A jak już podjęłam taką próbę to tak się nastękałam przy tym i umęczyłam, że szok. Ja nie wiem ile to moje dziecko już waży, że mi tak ciężko
Oby w granicach rozsądku