Rossmann - część XVII - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 13:45   #4921
malutka100
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez Koko Szanelll Pokaż wiadomość
jejaaaaa, kupiłam dzisiaj cień Bourjois Pastel Lumiere- mega jasny odcień i cudownie sprawdza się, jako rozświetlacz , chyba pójdę po drugi na zapas...

lakiery Lovely żelowe z drobinkami też są MEGA, kupiłam zielony, czerowny i granatowy, ale chyba pójdę jeszcze po ten mieniący się czarny
a możesz proszę napisać jaki nr tego cienia zakupiłaś? właśnie poszukuję takiego jasnego
Albo Dziewczyny wy mogłybyście polecić jakiś fajny, jasny cień, który ładnie rozświetli powiekę?

Cytat:
Napisane przez monia1748 Pokaż wiadomość
Teraz jeszcze dopracować listę
Jadę do większego Rossmanna. Co polecacie z Tołpy?

Póki co moje pewniki:
-korektor miss sporty w sztyfcie
-wibo eliksir pomadki (mam już 5 i 8) jakie polecacie jeszcze? Chcę coś mocnego
-ziaja tonik ogórkowy
-bibułki matujące
krem isana med https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...me-5-urea.html
-tusz do rzęs wibo na zapas

iiii?
Bardzo lubię tę firmę, więc jak dla mnie wiele rzeczy jest fajnych
Ale jeśli bym miała polecić jakoś szczególnie to:
- maseczki w saszetkach ( szczególnie maska-kompres nawilżająca oraz peeelng enzymatyczny)
- tonik nawilżający
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:46   #4922
partycypacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość

Niestety negatywnych zdjęć lakieru do ust nie mam
Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
rouge shine carese 24 zł wychodzi na pomocji
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=699

mnie w sumie bardziej opakowanie kusi niż właściwości bo niestety nie ma takiej pigmentacji jak lip tinty

i swatche
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=819
numer 103 będę musiała obadać
partycypacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:48   #4923
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
To podziel się nimi koniecznie, bo mnie po naoglądaniu się swatchy jeszcze się oprócz Romy, to Milady zachciało Siedzę właśnie z moją Juliet na ustach i po jednej warstwie jestem już całkiem zadowolona z efektu, u mnie jest bardziej różowa niż czerwona, ale jeszcze czymś mocniej różowym bym chyba też nie pogardziła

mimo tej pozytywnej recenzji
http://all-about-elle.blogspot.com/2...esse-romy.html
efekt na ustach mi sie wogóle nie podoba, strasznie mokry( co dla wielu bedzie plusem ja nie nawidze wręcz błyszczyków bo nie lubie takiego mokrego efektu), poza tym strasznie transparentne te jasne kolory mi sie wydaja, wiec sensowne jest kupowanie jedynie ciemnych mocnych odcieni. Ale i tak pewnie kupie i tak
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:52   #4924
sylwiaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez greenlemon Pokaż wiadomość
1. ile zaplacilas za te produkty?
2. peeling odradzam, totalne rozczarowanie, w srodku nie ma prawie drobinek, a zapach jest slabo wyczuwalny (ja liczylam na cos orzezwiającego i swiezego).
zapłaciłam 89.68 zł. Tylko że u mnie była taka sytuacja. Miałam w portfelu 100 zł a koleżanka chciała kupić sobie pomadkę z nivea która kosztowała ok 5 zł. Przy kasie wyszło do zapłaty 105 zł z groszami. Niestety nie miałam tych 5 zł i mówię do kasjerki czy może wycofać tą pomadkę nivea,powiedziała że tak. Ogólnie to chyba jakaś nowa babka. Poprosiła koleżankę żeby wycofała ta pomadkę i wyszło że do zapłaty jest 89.68 (a pomadka przecież kosztowała ok 5 zł) po wyjściu z R. okazało się że babeczka wycofała eyeliner z Rimmel za 14.39

edit: chyba teraz się skapnęłam o co chodzi. Eyeliner z Rimmel kosztował 14.39 tak jak napisałam wyżej a puder Rimmel Stay Matte 14.99

Edytowane przez sylwiaxx
Czas edycji: 2013-05-24 o 13:55
sylwiaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:56   #4925
kula_jka
Raczkowanie

Dziewczyny może polecicie mi jakiś dobry piling enzymatyczny?
Do tej pory byłam zadowolona z wyciągu z ananasa (z zsk) teraz mi się kończy i chcę wypróbować coś nowego ;-)
Zastanawiam się nad lirene ale ma dość kontrowersyjne opinie..
kula_jka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:00   #4926
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kula_jka Pokaż wiadomość
Do tej pory byłam zadowolona z wyciągu z ananasa (z zsk) teraz mi się kończy i chcę wypróbować coś nowego ;-)
Dziewczyny polecały chyba Tołpę, ale nie jestem pewna

Martolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:05   #4927
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
oooo to juz wiem że sobie odpuszcze go strasznie posklejane rzęsy
Opinie są podzielone tak jak i przy wszystkim. Wszystko zależy jakie się ma rzęsy i czy dobrze operuje się tą szczoteczką, a ona nie jest zbyt standardowa . Czekam na inne testy, bo dla mnie zakup Wingsa nadal stoi pod znakiem zapytania (Przepraszam jeżeli już, któryś raz piszę o tym tuszu, ale to mój największy dylemat )

Ja wróciłam własnie z uczelni i zaraz lecę na zakupy do rosska
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:08   #4928
sylwiaxx
Zadomowienie

Cytat:
*maybelline collor tattoo taupe (mam nadzieje ze sie sprawdzi na brwi)
od razu jak zobaczyłam, że napisałaś o brwiach wpisałam w google i już wiem że jutro podczas komunii muszę się wymknąć na chwilę i pędzić szybko do R. po ten cień
Stary 2013-05-24, 14:09   #4929
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Opinie są podzielone tak jak i przy wszystkim. Wszystko zależy jakie się ma rzęsy i czy dobrze operuje się tą szczoteczką, a ona nie jest zbyt standardowa . Czekam na inne testy, bo dla mnie zakup Wingsa nadal stoi pod znakiem zapytania (Przepraszam jeżeli już, któryś raz piszę o tym tuszu, ale to mój największy dylemat )

ja mam zamiar wypróbować ten tusz jutro, zdam relację, może wrzucę tez i foto jak uda mi się dobrze sfotografować rzęsy
kupiłam ten tusz spontanicznie tak na próbę, gdyby nie promocja to bym się pewnie nie skusiła
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:11   #4930
fejs
Wtajemniczenie

Ktoś tu wspominał o jakiejś Ziai z olejkami. Czy moge wiedzieć co to jest?

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:12   #4931
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Wybrałam się jeszcze do jednego Rossmanna bo chciałam dokupić podkład Bourjois. I znowu byłam zdziwiona bo było puściutko a szafy pełne. Jakoś w tym roku ta akcja jest słabo rozreklamowana.
w tamtym roku na początku też mało osób wiedziało, przez pierwsze dwa dni tez mało osób było w R. i spokojnie można było wybierać - za to lubię to forum
Stary 2013-05-24, 14:14   #4932
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:

mój też i jeszcze rouge shine carese (chyba nawet wiekszy dylemat) ale tusz sobie chyba odpuszcze jednak, bo zanim by przyszła jego kolej używania to nowa promocja będzie w rosmanie

Cytat:
Napisane przez sylwiaxx Pokaż wiadomość
od razu jak zobaczyłam, że napisałaś o brwiach wpisałam w google i już wiem że jutro podczas komunii muszę się wymknąć na chwilę i pędzić szybko do R. po ten cień
ja musze go zaraz właśnie przetestować na brwiach wogóle

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
ja mam zamiar wypróbować ten tusz jutro, zdam relację, może wrzucę tez i foto jak uda mi się dobrze sfotografować rzęsy
kupiłam ten tusz spontanicznie tak na próbę, gdyby nie promocja to bym się pewnie nie skusiła
to tak jak wiekszość chyba naszych obecnych zakupów idziemy na promocje po jedna rzecz wracamy z wszystkim
Stary 2013-05-24, 14:15   #4933
pannamima
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
Ja jak pójdę do ross to maznę się testerem i zobaczę jak moje rzęsy mu się poddają. Ogólnie z natury masz gęste rzęsy i dość długie, ale tusz to moja ulubiona pozycja w kosmetyczce, bez niego ani rusz .
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:15   #4934
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
przypuszczam ze to
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do.html&next=1
Stary 2013-05-24, 14:16   #4935
aguu_s
Przyczajenie

Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez kula_jka Pokaż wiadomość
Dla mnie świetny jest peeling dotleniający z Bielendy. Polecam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
aguu_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:16   #4936
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak pójdę do ross to maznę się testerem i zobaczę jak moje rzęsy mu się poddają. Ogólnie z natury masz gęste rzęsy i dość długie, ale tusz to moja ulubiona pozycja w kosmetyczce, bez niego ani rusz .
a jest z niego tester? kurde u mnie wogóle nie ma testerów z tuszy tylko szczoteczki wystawione
Stary 2013-05-24, 14:16   #4937
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Dax-CA...ek,288769,3378

to ta

z tym ze wydaje mi sie ze na zdjeciu to nie ona jest
bo jedyna jaka znam to taka
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAw&dur=336
no właśnie ja tylko z tą drugą bazą się spotkałam, w rossmanie jej nie widziałam, a chciałam skorzystać z promocji, ale chyba skończy się na zakupach w douglasie albo na all.
Stary 2013-05-24, 14:17   #4938
monicar
Zakorzenienie

Dobrze, ze tu zaglądnęłam bo chciałam zdradzić mojego fioletowego Max Factor False Lash Effect Fusion Volumne and Length na ten Loreal efekt motyla

Swoją drogą mam ochotę na jakiś inny tusz..

Stary 2013-05-24, 14:18   #4939
czuprynka
Zakorzenienie

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;4097189 8]dzięki, krem nivea jest zapakowany w kartonik, one nie są foliowane ale ma te sreberko więc okej, drugi krem ziaji też ma sreberko. Ale myślę czy sobie go nie zostawić może używałyście ziaja na dzien i noc z olejkiem z awokado?
Pójdę i zapytam, jeśli nie będzie możliwości zwrotu to zapytam się o wymianę i wezmę coś dla siebie z tej serii i w tej samej cenie. Kupiłam jej krem nivea na dzień a ja kupuje ten sam na noc więc może to tak załatwię ale nie wiem co z tym drugim. :/[/QUOTE]

Zużyłam już jakieś 4-5 opakowań i w sezonie letnim przeszłam na alterrę dla wrażliwców, jednak na sezon jesienno- zimowy sprawdzał się idealnie. Ładnie utrzymywał nawilżenie skóry, dodatkowo lekko natłuszczał naskórek, tak że moja sucha buzia pięknie się regenerowała podczas nocy (ale na dzień, nałożony pod makijaż również dawał sobie radę). Ja szczerze polecam Za to inne z tej serii już nie są takie fajne- mają niestety w składzie trójglicerydy, które robią mi na buzi jesień średniowiecza
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:19   #4940
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
a jest z niego tester? kurde u mnie wogóle nie ma testerów z tuszy tylko szczoteczki wystawione
Cytat:
u mnie był tester i widziałam, że się dziewczyny malowały, ale ja miałam makijaż, więc nawet jakbym chciała to nie miałam jak wypróbować
mi zresztą tusz przeważnie zaczyna pasować dopiero po kilku dniach, nie lubie jak jest taki mokry i świeży
Stary 2013-05-24, 14:20   #4941
czuprynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość

Chyba chodziło o serię ziajowych kremów do twarzy- są z olejkiem z awokado, z pestek winogron i arganowym.
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:24   #4942
sylwiaxx
Zadomowienie

Rotkohl od razu daj szybciutko znać jak się spisał

Dziewczyny czy u was w R. jest krem z bielendy z awokado? Bo u siebie widziałam tylko peeling.

I jeszcze jedno mam pytanko. Chciałabym kupić jakiś podkład póki jest te promocja. Mam bardzo suchą cerę, na policzkach jest często zaczerwieniona, podejrzewam że mam cerę naczynkową. Mam podkład bourjois HM ale i tak wysusza mi cerę. Możecie coś polecić? Jeśli macie też do polecenia jakiś dobry krem pod podkład to również chętnie poczytam
Stary 2013-05-24, 14:24   #4943
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
mimo tej pozytywnej recenzji
http://all-about-elle.blogspot.com/2...esse-romy.html
efekt na ustach mi sie wogóle nie podoba, strasznie mokry( co dla wielu bedzie plusem ja nie nawidze wręcz błyszczyków bo nie lubie takiego mokrego efektu), poza tym strasznie transparentne te jasne kolory mi sie wydaja, wiec sensowne jest kupowanie jedynie ciemnych mocnych odcieni. Ale i tak pewnie kupie i tak
A widzisz, ja akurat lubię takie mokre wykończenie, także faktycznie kwestia gustu Mnie jeszcze kusi zwłaszcza Romy, bo mógłby fajnie, delikatnie podbijać mój naturalny kolor ust. Za te 21 zł (bo chyba jakoś tak wychodzi), to chyba się jeszcze skuszę

Cytat:

Też się zastanawiam intensywnie nad tym tuszem, ale nie wiem, czy ryzykować, chociaż chętnie kupiłabym jeszcze jakiś tusz na zapas Ostatnio jakoś krótko mi tusze służą. Najlepiej maluje się takim zupełnie mokrym, jak zaczyna trochę gęstnieć, to od razu albo bardziej skleja rzęsy albo tworzy grudni, a nie o taki efekt mi chodzi
Może możecie polecić jakiś inny najlepiej z silikonową szczoteczką?
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:26   #4944
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czuprynka Pokaż wiadomość
Zużyłam już jakieś 4-5 opakowań i w sezonie letnim przeszłam na alterrę dla wrażliwców, jednak na sezon jesienno- zimowy sprawdzał się idealnie. Ładnie utrzymywał nawilżenie skóry, dodatkowo lekko natłuszczał naskórek, tak że moja sucha buzia pięknie się regenerowała podczas nocy (ale na dzień, nałożony pod makijaż również dawał sobie radę). Ja szczerze polecam Za to inne z tej serii już nie są takie fajne- mają niestety w składzie trójglicerydy, które robią mi na buzi jesień średniowiecza
Ja używałam tego kremu na noc i odratował mi skórę po problemach z trądzikiem. Wspomógł gojenie się, ale jedna próbka 5ml starczała mi na 2 dni niecałe.

Poza tym w manufakturze zostawiłam dziś kasy sporo, ale mam już prawie wszystko co chciałam. Kupiłam:

krem flos lek
krem dla mamy loreala
top manhattan
odżywka 8w1
puder eveline

Zapomniałam o chusteczkach dla dzieci i plastrach, więc kolejna wizyta nieunikniona
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:26   #4945
Stace
Zakorzenienie

Wiecie może z jakiej firmy dostanę taki kolor lakieru ? Poza Wibo, bo nie cierpię lakierów z tej firmy.
http://img.zszywka.pl/0/0077/w_2100/...o-gel-like.jpg

A co do Wingsa, to ja jeszcze go nie używałam, bo stwierdziłam że wolę dobić zielonego Wibo, ale podejrzewam że efekt będzie fajny, bo na moich rzęsach w sumie wszystkie tusze wyglądają fajnie, tylko potrzebuję mocnego rozdzielenia, bo większość tuszy skleja
A na tych negatywnych zdjęciach, to jak one sobie kitoszą 4 warstwy, to co się dziwić

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:28   #4946
e_myszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Może możecie polecić jakiś inny najlepiej z silikonową szczoteczką?
ja po analizie KWC kupiłam one by one i wydaje mi się, że się polubimy Może Tobie też się spodoba
Stary 2013-05-24, 14:30   #4947
201703241651
Konto usunięte

Świeżo po zrobionym makijażu nowymi nabytkami
Strasznie dziwnie mi się malowało, wszystko inne.
L'Oreal Lash Wings - potwornie wodnisty, ale mnie to akurat odpowiada... Szczoteczka bardzo delikatna, lekko sunęła po rzęsach. Same rzęsy po pomalowaniu są takie miłe i miękkie w dotyku Spektakularnego efektu na razie brak, ogólnie, jak na moje rzęsy, spisał się całkiem nieźle. Szczoteczka ciekawa i nie wiem czy dobrze się nią posługuję... Dziewczyny, możecie opisać jak Wy malujecie rzęsy Lash Wings?
Po pierwszym użyciu mogę powiedzieć, że maskara przyjemna, ale w praniu się okaże, czy warta swojej ceny. Jeśli szybko zaschnie, to będę zła
Rimmel Glam Eyes - przez tyle lat używałam eyelinera z Lovley i ciężko jest mi się przestawić nagle na dwa razy dłuższy pędzelek... Serio, on jest za długi Dość fajnie się nim maluje, ale zauważyłam, że ma problem z pokryciem za pierwszym razem, trzeba poprawiać
Maybelline Affinitone - po sprawdzeniu w internecie okazało się, że wzięłam najciemniejszy możliwy odcień Troszkę za ciemny, no i okropna woda, wcześniej używałam podkładów z AA i one są dość gęste i cały czas się zapominam, przez co wszystko brudzę. Zobaczymy jak się sprawdzi, wymieszałam go z podkładem AA.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:32   #4948
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Wiecie może z jakiej firmy dostanę taki kolor lakieru ? Poza Wibo, bo nie cierpię lakierów z tej firmy.
http://img.zszywka.pl/0/0077/w_2100/...o-gel-like.jpg

A co do Wingsa, to ja jeszcze go nie używałam, bo stwierdziłam że wolę dobić zielonego Wibo, ale podejrzewam że efekt będzie fajny, bo na moich rzęsach w sumie wszystkie tusze wyglądają fajnie, tylko potrzebuję mocnego rozdzielenia, bo większość tuszy skleja
A na tych negatywnych zdjęciach, to jak one sobie kitoszą 4 warstwy, to co się dziwić
Widziałam podobny kolor wśród lakierów Wibo i wydaje mi się, że ten na zdjęciu to jest właśnie Wibo
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:33   #4949
fejs
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba chodziło o serię ziajowych kremów do twarzy- są z olejkiem z awokado, z pestek winogron i arganowym.
Cytat:
Napisane przez KatiaM Pokaż wiadomość
Ja używałam tego kremu na noc i odratował mi skórę po problemach z trądzikiem. Wspomógł gojenie się, ale jedna próbka 5ml starczała mi na 2 dni niecałe.

Poza tym w manufakturze zostawiłam dziś kasy sporo, ale mam już prawie wszystko co chciałam. Kupiłam:

krem flos lek
krem dla mamy loreala
top manhattan
odżywka 8w1
puder eveline

Zapomniałam o chusteczkach dla dzieci i plastrach, więc kolejna wizyta nieunikniona
Dzięki wielkie. W takim razie kupię, bo widzę, że ma dobre recenzje na KWC, a cena na promocji jest zachęcająca.

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:33   #4950
Bellitudoo
Zakorzenienie

Poza Wibo

Moze Golden Rose?

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości