Rossmann - część XVII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 13:00   #4891
partycypacja
Raczkowanie

Dot.: Rossmann - część XVII

Ale pędzicie
może i ja pochwalę się zakupami, kupiłam krem Nivea Soft, krem Dove, maseczki AA, krem Ziaja Sopot rozświetlający i nawilżający z Soraya, dwufazówka Ziaji;
a z kolorówki cień Maybelline Tattoo w pięknym brązie, tusz do rzęs Wibo Dolls, tusz do rzęs Maybelline, korektor pod oczy Miss Sporty, lakier Lovely UV w czerwonym kolorze.
Dobrze że nie używam podkładu bo wydałabym na pewno dużo więcej.
I tak wydałam ponad stówkę ale dostałam lakier do włosów gratis

Czy są w Rossmanie jakieś godne polecenia lip tinty lub błyszczyki/szminki o podobnych właściwościach które byłyby trwałe i "barwiły" usta (oprócz tych z Maybelline)?
partycypacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:01   #4892
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
kurde bo ja właśnie żadnej recenzji jego znaleźć nie mogę ale ja właśnie wole załowąc ze nie kupiłam, bo jak załuje że kupiłam to dochodzi strata kasy jeszcze ale madrość swoja drogą, a i tak ide kupić zazwyczaj Powstrzymuje mnie fakt że jak dotą zana maskara z loreala sie u mnie nie sprawdziła
żartujesz KWC wie wszystko
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-mascara.html
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:05   #4893
charlotte89
Zakorzenienie

Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez Młoda86 Pokaż wiadomość
Daj znać jakie wyniki poszukiwania mi Ursynów jest bardzo nie po drodze
Mnie tez zupełnie nie, ale poswiecilam sie i pojechałam po rajstopy w sprayu SH Za 32 zł żal mi było ich nie wziąć, bo lata sobie bez nich nie wyobrażam

Do koszyka wpadły jeszcze rzeczy, o których pisałam wcześniej:
- cień L'oreala Forever pink
- blyszczyk L'oreala Juliet (podoba mi sie jeszcze Romy, ale chciałam cos bardziej wyrazistego na juz)
I ponadprogramowo:
- 3 maseczki Ziaji z glinkami na próbę
- 6 maseczek Soraya z serii 10 minut na.. dla mnie i dla mamy. Lubię ich peeling morelowy, mama chwali kremy więc moze warto sprawdzić tez te maseczki
Z rzeczy nieobjetych promocja wzięłam jeszcze serum do biustu Eveline i czarny grzebyk z szerokimi zabkami. Mam szczotke z tej firmy i bardzo ja lubię, a w innych Rossmannach nie widziałam juz od dawna rzeczy tej marki. Ogólnie sporo produktów, których nie ma w moim Rossmanie ani w tych w okolicy Centrum, które znam, jest na Stokłosach więc chyba będę sobie robiła od czasu do czasu taka wycieczkę
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:05   #4894
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
dermaglin do cery trądzikowej, ja mam mieszaną cerę i świetnie matuje na 2 dni, ale łagodzi trądzik również, są dobrze oceniane
na dwa dni?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:08   #4895
tekila901
Zakorzenienie

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;4097142 6]pomóżcie dziewczyny! kupiłam wczoraj w Rossmannie dwa kremy dla mojej siostry, dzisiaj przyjechała i okazało się że nie o te jej chodziło. Mam paragon. Powiedźcie mi czy można te kremy zwrócić, odzyskać pieniądze i kupić to co potrzebuje.[/QUOTE]
możesz spróbować, ale nie wiem czy to wypali, bo w większości sklepów jest taka zasada, że produktów po cenie promocyjnej nie można zwracać.
Stary 2013-05-24, 13:09   #4896
alamirka
Moderator

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;4097142 6]pomóżcie dziewczyny! kupiłam wczoraj w Rossmannie dwa kremy dla mojej siostry, dzisiaj przyjechała i okazało się że nie o te jej chodziło. Mam paragon. Powiedźcie mi czy można te kremy zwrócić, odzyskać pieniądze i kupić to co potrzebuje.[/QUOTE]

Wczoraj jedna dziewczyna pytała o to samo, ale juz od razu przy kasie. To jej kasjerka odrzekła że ew nastepnego dnia z paragonem ma przyjść. I oczywiście z nieotwartym jeszcze produktem,ale to wiadomo.
Natomiast co do kolorówki to się pokłóciły dwie panie kasjerki Bo jedna odpowiedziała że kolorówki zwrot przyjmie z paragonem tego samego dnia, nieotwarte.
Ale druga stanowczo, że kolorówki to absolutnie nie.
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:10   #4897
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Wczoraj jedna dziewczyna pytała o to samo, ale juz od razu przy kasie. To jej kasjerka odrzekła że ew nastepnego dnia z paragonem ma przyjść. I oczywiście z nieotwartym jeszcze produktem,ale to wiadomo.
Natomiast co do kolorówki to się pokłóciły dwie panie kasjerki Bo jedna odpowiedziała że kolorówki zwrot przyjmie z paragonem tego samego dnia, nieotwarte.
Ale druga stanowczo, że kolorówki to absolutnie nie.
Myślę że krem zafoliowany powinny przyjąc,

Lilianka już z nami!
Stary 2013-05-24, 13:11   #4898
charlotte89
Zakorzenienie

Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez partycypacja Pokaż wiadomość
Ale pędzicie
może i ja pochwalę się zakupami, kupiłam krem Nivea Soft, krem Dove, maseczki AA, krem Ziaja Sopot rozświetlający i nawilżający z Soraya, dwufazówka Ziaji;
a z kolorówki cień Maybelline Tattoo w pięknym brązie, tusz do rzęs Wibo Dolls, tusz do rzęs Maybelline, korektor pod oczy Miss Sporty, lakier Lovely UV w czerwonym kolorze.

Czy są w Rossmanie jakieś godne polecenia lip tinty lub błyszczyki/szminki o podobnych właściwościach które byłyby trwałe i "barwiły" usta (oprócz tych z Maybelline)?
A ja wczoraj w jednym Rossie 150 zł, dzisiaj w innym 120 zł i nic nie dostałam

W temacie szminko-blyszczykow, to ja sie wlasnie skusilam na ten L'oreala. Ładnie brawi, daje mokre wykończenie, nie jest suchy przy aplikacji, jak cześć szminek w płynie i sądząc po tym, ze cieżko go zetrzec z reki, to moze bedzie sie niezłe trzymał tez na ustach I całkiem przyjemnie pachnie
Stary 2013-05-24, 13:12   #4899
nelijah
Raczkowanie

Masz 7 dni na zwrot produktu. Jeśli pójdziesz do sklepu z paragonem i na spokojnie wyjaśnisz zaistniałą sytuację to myślę, że nie będzie problemu. Pod warunkiem oczywiście, że kremy te są oryginalnie tzn. bezpiecznie zapakowane. Większość produktów nie można oddać ze względu na bezpieczeństwo a już w szczególności kolorówka. Bo jak ktoś sprawdzi czy np. skład tuszu nie został zmieniony?
nelijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:14   #4900
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Myślę że krem zafoliowany powinny przyjąc,
No też tak myślę
Ja jedyne co zwracałam to szampon, bo się pomyliłam i wzięłam zamiast odżywki. No ale to było w 10 minut po wyjściu ze sklepu Zatem problemu nie było
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:15   #4901
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pędzicie

mnie lakiery do ust z loreala meczą

apokalips jest trwały ale to nie lip tint

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość

kwc kwc ale ja szukałam recenzji takiej ze zdjeciami
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:18   #4902
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:

kwc kwc ale ja szukałam recenzji takiej ze zdjeciami

http://beautyandpomegranate.wordpres...se-lash-wings/
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:20   #4903
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilerkacukierkow Pokaż wiadomość
ja mam starsza wersje jeszcze jako lekki krem i podkład, i też jestem mega zadowolona
słyszałam, że jest to ten sam produkt tylko pod inną nazwą, może ma coś innego w składzie, ale na pewno nie dużo

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
dzięki myślałam, że dostanę tę szminko - pomadkę.
super by było

Cytat:
a z kolorówki cień Maybelline Tattoo w pięknym brązie
też się nad nim zastanawiałam. a ma połyskujące drobinki po aplikacji? bo jak bardzo je widać to rezygnuję z zakupu, choć bardzo mi się podoba ten odcień

Cytat:
na dwa dni?
tak, na 2 dni, przez ten czas moja cera nie świeci się wcale, później problem wraca
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:22   #4904
Rotkohl
Zakorzenienie

oooo to juz wiem że sobie odpuszcze go strasznie posklejane rzęsy

jedna rzecz skreślona
kto mi poopowiada jak bardzo lakier do ust z loreala jest zły??
Stary 2013-05-24, 13:23   #4905
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7
Konto usunięte

dzięki, krem nivea jest zapakowany w kartonik, one nie są foliowane ale ma te sreberko więc okej, drugi krem ziaji też ma sreberko. Ale myślę czy sobie go nie zostawić może używałyście ziaja na dzien i noc z olejkiem z awokado?
Pójdę i zapytam, jeśli nie będzie możliwości zwrotu to zapytam się o wymianę i wezmę coś dla siebie z tej serii i w tej samej cenie. Kupiłam jej krem nivea na dzień a ja kupuje ten sam na noc więc może to tak załatwię ale nie wiem co z tym drugim. :/
b1bd50e8771e4d005ddabfab0757352dcbc0d4f7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:23   #4906
Beata_Batumi
Zadomowienie

Justine- źle przeczytałam, myślałam ze piszesz o dermacolu tym podkładzie, że się malujesz raz na dwa dni

Lilianka już z nami!
Stary 2013-05-24, 13:25   #4907
Rotkohl
Zakorzenienie

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;4097189 8]dzięki, krem nivea jest zapakowany w kartonik, one nie są foliowane ale ma te sreberko więc okej, drugi krem ziaji też ma sreberko. Ale myślę czy sobie go nie zostawić może używałyście ziaja na dzien i noc z olejkiem z awokado?
Pójdę i zapytam, jeśli nie będzie możliwości zwrotu to zapytam się o wymianę i wezmę coś dla siebie z tej serii i w tej samej cenie. Kupiłam jej krem nivea na dzień a ja kupuje ten sam na noc więc może to tak załatwię ale nie wiem co z tym drugim. :/[/QUOTE]

nie używałam tego kremu z zaijii ale patrzac po recenzjach sama mam ochote go kupić
Stary 2013-05-24, 13:26   #4908
noir_angele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lifrete Pokaż wiadomość
Miałam jeden kolor i bardzo mi się spodobał. Dzisiaj dokupiłam mu dwóch kompanów, bo za cenę około 9zł to żal nie wziąć
Chciałam jeden kolor z serii UV, ale pod czytnikiem nie były przecenione i zrezygnowałam :/

Generalnie na pierwszy rzut poszło około 40zł <duma> i to była głównie pielęgnacja i dwa lakiery
ja kupiłam kolor z serii UV i był przeceniony

chciałam dzisiaj jechać i jeszcze coś dokupić, ale tak mi się nie chce ruszać z domu, że kosmos więc przynajmniej zaoszczędzę (pewnie i tak do końca promocji jeszcze zdążę

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:28   #4909
divide
Raczkowanie

Cytat:
kurde bo ja właśnie żadnej recenzji jego znaleźć nie mogę ale ja właśnie wole załowąc ze nie kupiłam, bo jak załuje że kupiłam to dochodzi strata kasy jeszcze ale madrość swoja drogą, a i tak ide kupić zazwyczaj Powstrzymuje mnie fakt że jak dotą zana maskara z loreala sie u mnie nie sprawdziła
http://smyrgotka.blogspot.com/2013/0...tterwings.html pozytywna
http://polandinnorway.blogspot.com/2...-recenzja.html negatywna

Ja i tak zostanę zapewne przy Colossalu, bo w normalnej cenie i tak Loreala nigdy nie kupię, ale jak dają -40% to warto coś droższego wypróbować, bo jak nie na promocji to nigdy. Moja potrzeba chwilowego snobizmu została zaspokojona ;-).

Apocalips Stellar mi się marzył, kolor jest przecudowny, ale się maznęłam u koleżanki i połowa wylądowała na zębach. Znacie jakieś inne produkty w takim malinowym kolorze? ;>

Edytowane przez divide
Czas edycji: 2013-05-24 o 13:35
divide jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:29   #4910
partycypacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
też się nad nim zastanawiałam. a ma połyskujące drobinki po aplikacji? bo jak bardzo je widać to rezygnuję z zakupu, choć bardzo mi się podoba ten odcień
Niestety drobinki są, mienią się na srebrny kolorek, myślałam że cień będzie bardziej złotawy/ beżowy ale do codziennego makijażu pasuje idealnie

Cytat:
mnie lakiery do ust z loreala meczą

apokalips jest trwały ale to nie lip tint
Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj w jednym Rossie 150 zł, dzisiaj w innym 120 zł i nic nie dostałam

W temacie szminko-blyszczykow, to ja sie wlasnie skusilam na ten L'oreala. Ładnie brawi, daje mokre wykończenie, nie jest suchy przy aplikacji, jak cześć szminek w płynie i sądząc po tym, ze cieżko go zetrzec z reki, to moze bedzie sie niezłe trzymał tez na ustach I całkiem przyjemnie pachnie
Dostałam ten gratis pewnie dlatego bo R otworzyli kilka dni temu, nigdy wcześniej nie dawali u mnie gratisów.

A co to za cudo z L'oreala i ile kosztuje ?
partycypacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:30   #4911
Justine1989
Zakorzenienie

jedna warstwa jest ok, ale dalej to jakiś koszmar, uważam tak, jak koleżanka wyżej

[1=b1bd50e8771e4d005ddabfa b0757352dcbc0d4f7;4097189 8] Ale myślę czy sobie go nie zostawić może używałyście ziaja na dzien i noc z olejkiem z awokado?
[/QUOTE]
zostaw, dużo nie stracisz, a możesz zyskać fajny kremik

Cytat:
Justine- źle przeczytałam, myślałam ze piszesz o dermacolu tym podkładzie, że się malujesz raz na dwa dni
co jak co, ale bez demakijażu nie zasnę
wątek tak szybko leci, że można się pomylić
Stary 2013-05-24, 13:32   #4912
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety drobinki są, mienią się na srebrny kolorek, myślałam że cień będzie bardziej złotawy/ beżowy ale do codziennego makijażu pasuje idealnie

Dostałam ten gratis pewnie dlatego bo R otworzyli kilka dni temu, nigdy wcześniej nie dawali u mnie gratisów.

A co to za cudo z L'oreala i ile kosztuje ?
rouge shine carese 24 zł wychodzi na pomocji
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=699

mnie w sumie bardziej opakowanie kusi niż właściwości bo niestety nie ma takiej pigmentacji jak lip tinty

i swatche
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=819

Edytowane przez Rotkohl
Czas edycji: 2013-05-24 o 13:34
Stary 2013-05-24, 13:32   #4913
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
oooo to juz wiem że sobie odpuszcze go strasznie posklejane rzęsy

jedna rzecz skreślona
kto mi poopowiada jak bardzo lakier do ust z loreala jest zły??

tu jeszcze coś znalazłam http://sparklewithlaughter.blogspot....alse-lash.html

Niestety negatywnych zdjęć lakieru do ust nie mam
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:32   #4914
aSHa85
Zadomowienie

ależ pędzicie - dzisiaj na bank powstanie nowy wątek

to i ja napiszę co udało mi się kupić - poszłam tylko po puder w kamieniu a straciłam 85 zł

- puder manhattan 2w1
- tusz collosal smoky eye (czy coś takiego)
- peeling enzymatyczny lirene
- maseczka z tołpy
- krem dax matujący
- woda termalna
- serum pod oczy rival de loop
- bibułki matujące Wibo
Stary 2013-05-24, 13:36   #4915
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
powinna byc baza daxa, przy najmniej na stronie jest wymieniona baza pod cienie, ale wydaje mi sie ze to nie jest ta w słoiczku. koszt po przecenie jakieś 13 zł, miałam jej szukać u siebie ale zapomniałam
dziękuję za odp.
wczoraj szukałam i nie znalazłam, więc albo u mnie nie ma, albo jej nie zauważyłam, rozejrzę się jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
o Jezusie drogi, właśnie wypróbowałam Kate 16 i wygląda na ustach jak różowa landrynka....
no niestety dla mnie ten odcień też jest zdecydowanie za różowy, wszystko zależy od koloru ust jak i ogólnego typu urody
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:36   #4916
majcia2
Raczkowanie

A ja na promocji kupiłam:
2 lakiery wibo,
tusz zielony wibo,
tusz miss sporty pump up booster
eyeliner czarny wibo,
cien miss sporty
pomadkę manhattan (dla mamy na prezent)

z pielęgnacji to:
krem ziaja 30+
płyn micelarny AA nawilżający
żel do mycia twarzy lirene( różowy)
eveline extra soft odżywczy krem do ciała i twarzy( zaskoczona byłam że też promocja obejmuje)

Edytowane przez majcia2
Czas edycji: 2013-05-24 o 13:38
majcia2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 13:37   #4917
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
tu jeszcze coś znalazłam http://sparklewithlaughter.blogspot....alse-lash.html

Niestety negatywnych zdjęć lakieru do ust nie mam

dla mnie sama pigmentacja tego lakieru jest minusem i wogóle mam multum uwag do tego produktu ale opakowanie jest takie cudowne
Stary 2013-05-24, 13:40   #4918
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, to jednak nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez aSHa85 Pokaż wiadomość
to i ja napiszę co udało mi się kupić - poszłam tylko po puder w kamieniu a straciłam 85 zł
wow, to się nazywa nieplanowane szaleństwo
Stary 2013-05-24, 13:40   #4919
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
dziękuję za odp.
wczoraj szukałam i nie znalazłam, więc albo u mnie nie ma, albo jej nie zauważyłam, rozejrzę się jeszcze raz

no niestety dla mnie ten odcień też jest zdecydowanie za różowy, wszystko zależy od koloru ust jak i ogólnego typu urody
http://www.rossnet.pl/Produkt/Dax-CA...ek,288769,3378

to ta

z tym ze wydaje mi sie ze na zdjeciu to nie ona jest
bo jedyna jaka znam to taka
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAw&dur=336

Edytowane przez Rotkohl
Czas edycji: 2013-05-24 o 13:43
Stary 2013-05-24, 13:41   #4920
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie sama pigmentacja tego lakieru jest minusem i wogóle mam multum uwag do tego produktu ale opakowanie jest takie cudowne
To podziel się nimi koniecznie, bo mnie po naoglądaniu się swatchy jeszcze się oprócz Romy, to Milady zachciało Siedzę właśnie z moją Juliet na ustach i po jednej warstwie jestem już całkiem zadowolona z efektu, u mnie jest bardziej różowa niż czerwona, ale jeszcze czymś mocniej różowym bym chyba też nie pogardziła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości