|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja tak się wbiłam z 2 postami, bez przedstawienia się.
OM 25.04, testy pozytywne: 19.05 i 22.05. Mimo tak wczesnej ciąży już wczoraj byłam na pierwszej wizycie (psychicznie nie dałabym rady czekac dłuzej), na razie mam wpisane: "podejrzenie ciąży". Z powodów poprzedniej ciąży ta będzie prowadzona bardzo dokładnie, wręcz "na wyrost".
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-24 o 12:08 |
|
|
|
#692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiadomo, ze odzywianie sie tylko jednym typem pozywienia albo picie tylko jednego rodzaju napoju zaszkodzi nawet jak sie nie jest w ciazy. Wiec grunt to nie przesadzac, wsluchac sie w swoj organizm (bo on najszybciej powie, ze cos jest nie tak) i trzymac sie zdrowego rozsadku. Przynajmniej tak sobie powtarzam bo inaczej zwariuje :P |
|
|
|
|
#693 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
nawet mąż zerka z zainteresowaniem :-D tak samo lubię wszelkie programy na tlc o zabójcach i katastrofach :pKsiążki to w ogóle odrębną historia. Czytam wszystko co mi w ręce wpadnie. Też zastanawiałam się nad czytnikidm i nie wiem czy się w końcu nie skuszę. Fakt, nie ma to jak tradycyjna książka ale taka nie zawsze jest dostępna z pozycji domu a chce się bardzo ja mieć ![]() Ja dopiero się budzę. W nocy spac nie moglam. W podbrzusze wszedł mi taki tępy ból, że ani się ruszyć. Promieniował aż na biodra. Więc pewnie za dwie trzy godzinki znowu będę walczyć z sennościa albo się poddam :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Właściwości zielonej herbaty stanową wskazanie do jej częstego picia przez kobiety w ciąży, gdyż zwalczają wolne rodniki, które mogą uszkodzić płód." http://parenting.pl/portal/zielona-herbata-w-ciazy
|
|
#696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zielona herbata ma to do siebie, ze częściowo blokuje wchłanianie witamin i minerałów (no ale to też nie jest do końca stwierdzone i zbadane) ![]() ja piję zieloną herbatę, nawet lepiej się po niej czuję ![]() kogo boli kręgosłup na dole ? bo mnie dzisiaj bardzo ehhh
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie odrzuciło mnie od warzyw, owoców i wody mineralnej - dopiero po ok 2 miesiącach przeszło. Teraz jem i piję póki jeszcze mogę, niemal na zapas Nie powiedziane, że teraz bedzie tak samo, ale tak na wszelki wypadek.
|
|
#698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cola w ciązy raczej nie wskazana ze względu na fosforan no chyba, że żęłądek boli to można łatwo tym sposobem zablokować wchłanianie toksyn, jak już to cola zwykła czerwona a nie light albo zero z aspartamem ostatnio do wszystkiego dodaję musztardę, pycha
|
|
|
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się działo w poprzedniej ciąży? ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|
#700 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I ciężko mi sobie wyobrazić odstawianie jej tym bardziej, że dobrze się po niej czuję.Dziewczyny a co sądzicie o herbatach ziołowych, typu melisa, rumianek itp? Ja melisę piję dość często i w sumie myślę, że chyba nie ma co do tego przeciwwskazań, ale dobrze byłoby usłyszeć opinię od innych. |
|
|
|
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzeba tylko uważać, żeby za dużo soku z malin nie pić bo powoduje skurcze (moja kolezanka piła ogromne ilości na wywołanie porodu i poskutkowało plus wiesiołek), nie pić takich zioł np. jak niepokalanek bo zmiejsza prolaktynę a nam musi teraz rosnąć ![]() ziele przywrotnika ponoc działa na zwiększenie progesteronu w organizmie ale tutaj musiałabym się jeszcze skonsultować i potwierdzić ![]() ja pije rumianek od czasu do czasu |
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciąża wzorowa, wyniki badań świetne, zero krwawień, skurczy ... I co z tego, skoro w 32 tygodniu zamiast szykować powoli pokój dla dziecko rodziłam martwe dziecko i myślałam, jak przetrwam pogrzeb. Do tej pory przyczyna nie jest znana ... 6.12.12 urodziłam, miałam odczekać pół roku, ale zaszłam w ciąże po 5 miesiącach, w 1 cyklu starań. Jak tylko potwierdziłam wcześniejszy test od razu umówiłam się gina, który zajmował się mną w szpitalu i u którego byłam 2 razy po szpitalu. Wiem, że jestem pod dobrą opieką, przedstawił mi wizję prowadzenia ciąży. Przedwczoraj w dzień spodziewanego okresu miałam lekkie brudzenie - profilaktycznie przepisał mi luteinę, bo stwierdził, że może to być normalne w związku z terminem miesiączki, ale też może nie być normalne, więc lepiej nie ryzykować. Strasznie się boję, tym bardziej, że to jest dokładnie ten sam okres w roku, udzielałam się wątku styczniowo-lutowym 2013. W tamtym roku ostatni okres miałam 26.04, teraz 25.04, jeśli ciąża prawidłowo się rozwinie (bo na tak wczesnym etapie to różnie może być) to termin porodu będzie taki sam ... Zwariuję, jak zacznie zbliżać się 32 tydzień, zwłaszcza, że dobre samopoczucie i świetne wyniki nie będą dla mnie żadną gwarancją, ze jest dobrze
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-24 o 13:16 |
|
|
|
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje się, że po 12 tygodniu już mało może się wydarzyć, a takie rzeczy się zdarzają. Do tego bez ewidentnej przyczyny typu węzeł na pępowinie ![]() Na Twoim miejscu też bym wariowała i była co chwilę u lekarza.
|
|
#704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też jestem w drugiej ciąży, w pierwszej miałam pusty pęcherzyk płodowy o którym dowiedziałam się w 10 tc i to był dla mnie szok i płacz, przyczyna niby tez nie znana, każdy lekarz mówił "no zdarza się tak" teraz jak dowiedziałam się o ciąży to była panika, na szczęście maluszek jest i serduszko działa ale tez się boję jak będzie dalej bo do końca nie wiadomo, na razie ciąża wzorcowa ale do końca jeszcze daleko ja będę spokojna jak już urodzę |
|
|
|
|
#705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Hosenka bardz współczuje tym bardziej ze wszytko pojdzie dokładnie jak rok temu. |
||
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#707 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mnie dość często i czasem brzuch pobolewa,a poza tym to nic zupełnie. Cytat:
To prawda,ale jest zalecana do picia kilka tygodni przed rozwiązaniem. Ja piłam ją w poprzedniej ciąży.
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja dalej w szpitalu.
Dzisiaj mnie bardzo postraszyli, wczoraj mowili ze wyniki ok (te same wyniki a skrajne opinie), dzisiaj niestety wcale tak dobrze nie jest. Beta rosnie za malo - jest 39000 a powinno przynajmniej dwa razy tyle. Doczekalam sie na usg, serce bije ale zarodek sie nie rozwija jak powinien na ten czas. Jutro mam miec dodatkowe badania, bete powtorza. Trzymajcie kciuki by bylo dobrze... teraz na sali jestem z dziewczyna ktora czeka na zabieg usuniecia, bo serce przestalo bic w 8 tyg Gazety i ksiazki maz mi podrzucil wiec nie jest tak zle. Boj sie bardzo,.niestety zostalo czekanie do poniedzialku.
|
#709 |
|
Gang Iren
|
Maruda
![]()
|
#710 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze. |
|||
|
|
|
#711 |
|
Gang Iren
|
Zapisałam się do gina na Usg. Do polskiego gina
Za trzy tyg,bo był to najwcześniejszy termin. Już nie mogę się doczekać.
|
#712 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypomnę się z pomysłem za jakieś półtora roku ![]() Cytat:
![]() co do rumianku - jest OK, mi pomaga np. na bóle brzucha. Melisa ponoć nie jest wskazana, dlaczego? Tego nie wiem, ale taki przekleję cytat z artykułu, który niedawno czytałam. Mięta w nim też nie jest zalecana, ale też ją popijam, z 1 - 2 razy w tygodniu, z uwagi na kłopoty z brzuchem i zaparciami. "Złe ziółka... Istnieją zioła, których stosowanie podczas ciąży może spowodować skurcze i przekrwienie macicy oraz przedwczesny poród, krwotok po porodzie, wady płodu, odwodnienie – a nawet poronienie. Kobieta w ciąży powinna zdecydowanie unikać szałwii, jemioły, piołunu, krwawnika, jałowca, melisy, bylicy zwyczajnej, przestępu, wrotycza, bagna zwyczajnego, sasanki, marzanny, przylaszczki, muszkatołowca, ruty, angeliki, aloesu, mięty polnej, senesu, kruszyny i wielu innych." źródło: http://www.ciazowy.pl/artykul,stosow...zy,1179,1.html Musi być dobrze ![]() Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy, tak twierdziła Szymborska. Jesteś silną kobietą Wszystkie musimy myśleć pozytywnie, to naprawdę działa.Cytat:
Powiedz fasolce, że "ciocie" z wizazu ją bardzo ładnie proszą, żeby się nie leniła, tylko ładnie rosła jak przystało na silną fasolkę. Dobrze, że opinie są skrajne. Ci co mówią, że jest dobrze - dają nadzieję, a Ci co mówią, że mogłoby być lepiej - popracują nad tym, żeby było. I będzie.
Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-05-24 o 14:43 Powód: Błąd w cytowaniu |
|||
|
|
|
#713 |
|
Gang Iren
|
Maruda ja tylko pocieszę tym,że pomiary Usg nie są tak bardzo dokładne. Eryk całą ciążę był za mały,a urodził się mając 3270 więc wcale nie okruszek
|
#714 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A on znów powie: "Pani Patrycjo nie dajmy się zwariować"
|
|
|
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
Marudo Kochana bądź przede wszystkim dobrej myśli
Wiele dzieciaczków jest mniejszych niż OM, a później gonią termin jak szalone. Mój na pierwszym usg był kilka dni młodszy, a na ostatnim o 6 dni starszy niż OM! Więc wszystko może ulec zmianie ![]() Hosenko bardzo mi przykro Strata Maleństwa w I trymestrze boli cholernie, a co dopiero pod koniec, kiedy już czuje się kopniaki... A poznałaś przyczynę tego, dlaczego Dzieciątko nie przeżyło? Niedawno była na innym wątku taka sytuacja, tyle że dziewczyna chyba była już w 37 i po prostu dziecko przestało się ruszać. Winą śmierci Maleństwa był węzeł na pępowinie i nie dostawało tlenu.. U Ciebie przeprowadzili sekcję? Czy nie znasz przyczyny?Dokładnie jak dziewczyny napisały- limit cierpienia już wyczerpałaś, więc teraz będzie już tylko lepiej ![]() Zjadłam spaghetti ze smakiem, ale co z tego jak mam taki kwas w buzi, że zaraz oszaleję, Ślinę mam tak, że jak ziewam to mi woda wycieka z buzi, bo tyle jej jest Czytałam, że któraś z Was ma żelazo powyżej normy, mi też przedwczoraj wyszło, norma jest do 26, a ja mam 31 Lekarz kazał się nie przejmować tym, bo twierdzi że to nie jest duże przekroczenie, a pewnie na dalszym etapie zacznie mi spadać, polecił tylko nie stosować witamin w II trymestrze z dużą ilością żelaza, jestem ciekawa co inny lekarz na to...
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Azelia: jak pisałam, przyczyna nie jest poznana. Sekcja dziecka nie była robiona. Ale w zasadzie też mogłaby nic nie wykazać, bo dziecko rosło prawidłowo, urodziło się w prawidłową masą jak na 32 tydzień (45 cm, 1700g, rodziłam sn i dlatego wczoraj gin powiedział, że będzie mnie przekonywał do cesarki ze względów psychicznych) i 2 tygodnie wcześniej miałam robione usg.
Badania pępowiny i łożyska nie wykazały żadnych nieprawidłowości.
|
#717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie w rodzinie ciocia byla w ciazy z blizniakami. Lekarz za pózno połapal sie ze maja tzw. zepsół podjadania. Z krakowa wyłał ja do Gdanska. Tam zrobili 3 operacje i miało byc oki. Przez ten zespół jedna byla troszke wieksza druga troszke mniejsza. Potem zaczelo sie kickac i lekarze powiedzieli ze jak juz to pzrezyja ta wieksza. Miesiac przed terminem zaczeły sie skurcze i musieli robic cesarke. Okazało sie ze ta wieksza od razu umarla a ta mniejsza żyła. Niestety po badaniach po wszytkim mała umarła. MIały obie nie dorozwiniete płuca i wady serca co lekarze nie dokonca dooperowali bo zaczeły sie za wczesnie rodzic. Mialo byc oki a jednk nasza medycyna jest jeszcze uboga. Lakearze chcieli by ale ciagle za mało wiedza. |
||
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
maruda trzymam kciuki bardzo mocno. Oby wszystko sie ułożyło.
hosenka bedzie dobrze, nie ma innej opcji. Limit nieszczęść wyczerpałas na dziesięciolecia.
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Hosenka i Maruda - wszystko bedzie dobrze. Ja i wszystkie dziewczyny trzymamy kciuki i jesteśmy z Wami.
Trzeba myśleć pozytywnie choćby się waliło i paliło, bo to połowa sukcesu. Ja mam jeszcze pytanie - masc majerankowa - można czy nie ? Bo na opakowaniu pisze że brak danych i należy skontaktować z lekarzem. Myślę, że powinno być bez problemu, ale może któraś z Was wie coś więcej. Dzisiaj zrobilam sos czosnkowy i tak go ciapie. Nie wiem czy po takim posiłku będę mogla wyjść do ludzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Miło, ze o mnie pamiętasz
Zdawałam wczoraj późnym wieczorem relację na listopadowo-grudniowym wątku. Wykleję ten sam tekst i zdjęcie ![]() No więc tak Junior goni OM, wg OM byłby teraz 15 tydzień już, Mały wg. pierwszego pomiaru (wg którego mam suwaczek) dzisiaj 10 tygodni 1 dzień a według USG dzisiaj 11 tygodni 0 dni, co przesuwa mój TP na 12.12.13 (fajna data ale pewnie jeszcze będzie gonił). Słyszeliśmy serduszko ![]() Do tego wyniki mi wyszły bardzo dobre *chyba nigdy w życiu takich nie miałam), toksoplazmoza ujemny, no i grupa krwi się potwierdziła mam rh + wiec nie ma konfliktu Dzisiaj pobrane kolejne próbki. Wkurzyłam się na ta położną, bo ja nigdy nie lubię kłucia w prawą rękę bo mam takie złe doświadczenia i daję lewą. ostatnim razem się zachwycała widocznością moich żył, a ja mówię ze u mnie to rożnie z tym bywa no i dzisiaj na lewej ręce nie było widać żyły ale ona ją wymacała i tak na czuja się wkuła. I nic to nie dało bo krew nie poleciała Dołączamy zdjęcia ![]() Cytat:
ruch wskazany żeby wzmacniać mięśnie do porodu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

tez lubię trillery medyczne, kryminalne. Bardzo lubię oglądać w TV Dr. G a jak byłam mała to chciałam być patologiem 

uwielbiam oglądać operacje