Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 14:53   #1141
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziekuje, kochana jestes Ja z natury jestem panikara i duzo sie zamartwiam, ale czasami mniejsza wiedza dziala na nasza korzysc. Ja osobiscie wierze w teorie placebo i samowmawiania sobie, wiec postaram sie myslec tylko pozytywnie
i mnie do tego pozytywnego myslenia motywuj bo też jestem panikara, ale mocno nad tym pracuję
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:54   #1142
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dostałam od męża Co prawda zbierane rękami teściowej, ale na jego prośbę

A cóż on taki romantyczny? Pewnie coś chce
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:55   #1143
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
może już nie potrzebuje snu w dzień
Ale byś miała Meksyk
no wlasnie zaczynam sie tego bac, bo jak tak bedzie, to bede miala wesolo diablica mala.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:57   #1144
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Dziekuje, kochana jestes Ja z natury jestem panikara i duzo sie zamartwiam, ale czasami mniejsza wiedza dziala na nasza korzysc. Ja osobiscie wierze w teorie placebo i samowmawiania sobie, wiec postaram sie myslec tylko pozytywnie
posłuchaj, teraz najważniejszy jest Twój kręgosłup.
i tak jak wcześniej Ci pisałyśmy musisz poszukać specjalisty od kręgosłupa, kręglarza, rehabilitanta. szukaj gdzie się da i idź nawet prywatnie jeśli Twój GP nie da Ci skierowania.
kogoś kto w tym temacie się zna.
no i L4 koniecznie, abyś mogła odpocząć.

reszta się sama ułoży i wyjaśni.
zobaczysz, że będzie dobrze i pamiętaj strach ma wielkie oczy)

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-24 o 16:45
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:58   #1145
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
oki spr czy maja te z sercami
nawet nie chodzi o to żeby były te z sercami. Z tej firmy są bardzo podobne jak te z jadrew:

http://allegro.pl/lozeczko-bukowe-rz...255552110.html

ogólnie zobacz jak ich wykonanie, żeby jakies porównanie było

to co ci podałam jest droższe bo bukowe a nie sosnowe, ale wiem ze tez sosnowe sa z tej firmy
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:58   #1146
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
a co to za okazja? o czyms nie wiemy?
bez okazji.. tak mu stękałam przez ostatnie dni, że chciałabym kwiatki -konwalie albo bzy- że mi przywiózł będąc u swojej mamy

baaardzo intensywnie pachną

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 14:59   #1147
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
i mnie do tego pozytywnego myslenia motywuj bo też jestem panikara, ale mocno nad tym pracuję
Pozytywnie nastraja czekolaaada Dla ciebie, specialna dla osob z cukrzyca
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:00   #1148
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

A cóż on taki romantyczny? Pewnie coś chce
ja coś chciałam wczoraj wieczorem, to mi nie dał

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:00   #1149
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
a wi9ec już byłam u lekarza przepisała nospe i furagin mam kilka kamyczków i zastój niewielki na nerkach dlatego boli.
biedulko

En, z okazji imienin przesyłam Ci rafaello - jeszcze nie udekorowane migdałami bo czekam aż TZ przywiezie, ale mam nadzieję, że ten drobiazg mi wybaczysz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0038.jpg (50,7 KB, 24 załadowań)

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:00   #1150
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dostałam od męża Co prawda zbierane rękami teściowej, ale na jego prośbę
o jejku, jakie piękne i jaki ładny gest))
fajny taki mąż

Cytat:
Jakierka, co do łożyska:
ja mam problem z cukrem, ale nie cukrzycę i po info tutaj o stopniach łożyska, jak byłam u gina od usg (pisałąm kiedyś ze chodzę do naprawdę dobrego i znanego specjalisty) wywaliłąm mu tekst: a jak z łożyskiem, jaki stopień?
a on: nie bawię się w stopnie tylko to co widzę na usg (sprzęt super), łozysko młode i to wystarczy. Proszę się nie nakręcać stopniami bo to bez sensu. Dla jednego II będzie już bardzo stara a dla drugiego ok.
napisałąm Ci o problemie cukru, bo cukrzyca powoduje szybsze starzenie się łożyska, więc jesli cos by u Ciebie było nie halo z wynikami to by podejrzewali ze cos sięmoże dziać i z łozyskiem
wiec tylko spokój może na uratować
no dokładnie, nie ma się co nakręcać.
jeśli będzie się coś działo nie tak, będziesz wiedzieć, że coś jest nie tak.
a zdrowe dziecko ma siłę i wole życia i da radę, jesli tylko matka panikara da mu spokój i komfort w rozwoju, a nie same stresy!

Cytat:
no ja się staram myślec pozytywnie, bo co innego mogę zorbić.
nie zmienię rzeczy, które nie zależą ode mnie, ale mogę zmienić moje nastawienie.
i to robię)

Stary 2013-05-24, 15:01   #1151
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
nawet nie chodzi o to żeby były te z sercami. Z tej firmy są bardzo podobne jak te z jadrew:

http://allegro.pl/lozeczko-bukowe-rz...255552110.html

ogólnie zobacz jak ich wykonanie, żeby jakies porównanie było

to co ci podałam jest droższe bo bukowe a nie sosnowe, ale wiem ze tez sosnowe sa z tej firmy
ok mi też zalezy na tym by było solidne więc będziemy analizować i pytac

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:01   #1152
sammi24
Zadomowienie

Ewusia super wyprawka i wspaniale, że zajrzałaś i lepiej ze zdrówkiem
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:02   #1153
cynamon_owa
Zadomowienie

czarownica-
jako jedyna dostrzegłaś mój wysiłego skanowania - dziękuję
en- wszystkiego najlepszego Kochana Żyj nam sto lat i zakładaj tak pięknie nowe wątki jak do tej pory
kubuś puchatek- za wózek
ita- Bidulo... współczuję Ci tego bólu kręgosłupa. Ale tak jak domi pisze- próbowałaś jakiś ćwiczeń rozciągających?
samii- najlepszego dla TŻ
Oliath- Ty to chyba będziesz musiała męczyć się z tą nogą dopóki Lilo nie pojawi się na świecie
za plany ogródkowe
eve- za świetne zakupy
Oliath- śliczne te Lilowe sukieneczki- chyba po Adasiu zaczniemy się starać o Małą Adasiową
tesco- za 34tc i ogromne za zdrowie synka
Anulka- za 35tc Trochę szalejecie- nie sądzisz A rozmowa z mężem-załatwiłaś to po mistrzowsku
dzoan- to się biedna nastresowałaś tym pająkiem...
Perse- zęby przeszły Twoje problemy jelitowe
sarna- jej... coraz więcej z nas ma problemy zdrowotne- żeby wszystko było już ok
karolajn- dobra zgaga nie jest zła - ja mam każdej nocy a teraz już nawet zdarza się i w dzień
surka- śliczny brzuszek - ja taki lata świetlne temu miałam
roxi- żeby jednak pogoda się poprawiła i festyn się odbył- pewnie dzieciaki się już napaliły a tu teraz przekra niespodzianka
dotkaaa- jak ja bym poszła na grilla Jakaś karkówka i dobra sałatka- oooo.... My planujemy Adasiowe pierwsze urodziny zrobić w Polsce- i właśnie jakiegoś grilla
jakierka- mnie też nie sprawdzali szyjki- sama podczas usg w 20tc poprosiłam bo naścieminiałam, że mojej mamie puściła szyjka w ciąży i pani na usg stwierdziła, że moja szyjka ma ok 25-27mm ale tak na prawdę to ona sie nie zna do końca... ale według niej to bardzo dobry wynik jest Po czym w Polsce, kilka tygodni później ginekolog sprawdził mi jeszcze raz i wyszło, że mam 37mm- więc o potłuc ich sprawdzanie

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:03   #1154
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Pozytywnie nastraja czekolaaada Dla ciebie, specialna dla osob z cukrzyca
no to tak jak pisałąm na poprzedniej stronie o łozysku: się nie przejmujemy i czekoladę wsuwamy (ależ ja bym zjadła takiej pysznej prawdziwej czekolady)
a tymczasem ide stąd bo muszę wyjść z domu na tę paskudną pogodę
do tego mam doła, jestem niewyspana, i dręczy-męczy mnie zgaga
Stary 2013-05-24, 15:03   #1155
cynamon_owa
Zadomowienie

Myszolka- skoro nie miałaś do tej pory żadnego badania ginekologicznego a mieszkasz w Polsce to ja bym się głęboko zastanowiła nad zmianą lekarza...
Gusia- za 30tc
misiaczka- za glukozę i za jej wyniki
małaczarnakejt- za 31tc ,piękną wagę i super, że udało się załatwić sprawy z ZUSem
magolina- mnie też dupsko bolało przez pewnien okres- to wina naszych Adasiów- przejdzie Ci
za wózek i fotelik
Neni- żeby Was TŻ nie zaraził
krysia- mnie się wydaje, że śledzi w ciąży nie można jeść ale nie dam sobie ręki uciąć
Marionette- za 32tc
czerwony balonik- super, że choroba mija- niestety na kogoś musiała przejść i trafiło na mnie
iwona- za wizytę
madi, Neni- mogę się wprosić do Was na obiad? A do Ciebie baloniku na pierogi?
fiazo- nie denerwuj się

Stary 2013-05-24, 15:03   #1156
cynamon_owa
Zadomowienie

malinka- u Ciebie to już kewstia dni- dasz radę
eve- przyszalałaś z praniem i prasowaniem- szacunek
madi- gratulacje dla koleżanki... ale to tylko potwierdza, że nie znamy dnia ani godziny
Zadzwoń do lekarza i zapytaj co masz robić no i oczywiście żeby wyniki się poprawiły
lachryma- da się nie zauważyć ciąży przez 8 miesiący- mój mąż zna taką babkę- miała ponad 40 lat i problemy z jelitami- i to na jelita zwalała wszystko, nie przytyła nic i dowiedziała się po upadku z konia, że za 3 tygodnie rodzi
Ewusia- trzymajcie się dzielnie
jakierka- my nie bedziemy wiedziały w jakim stanie są nasze łożyska- w UK łożyska się nie starzeją- nie wiedziałaś?
domciątko- u mnie np na ostatniej wizycie brzuch wyszedł większy o 3-4 tygodnie i położna powiedziała, że wszyyystko jest ok- to ja się pytam po co sprawdzają mi rozmair brzucha?
Ewusia- za wyprawkę dla Tymka
lachryma- rozwaliły mnie te potwory mieszkające w naszych domach
domciątko- po to jest wątek żeby dziewczyny pisały o swoich obawach i nie uważam, że ktoś tu kogoś zastrasza Ja nie jestem zachwycona tutejszą opieką w ciąży- w końcówce 36tc będę po 4 spotkaniach z położną i po 2 spotkaniach z GP- trochę mało mi się to wydaje... Walczyłam, prosiłam o więcej spotkań bo to teoretycznie moja pierwsza ciąża ale nic nie udało mi się zyskać. I uwierz to nie jest tak, że nie potrafię przekazać tego co myślę w języku angielskim i, że jestem cichą myszką, która tylko przytakuje położnej.
W końcu się wkurzyłam i na początku czerwca mam zabukowane usg w prywatnej klinice- może to mnie uspokoi trochę...
Nie wiem jeszcze jak tylko sprawdzić obecność paciorkowca- bo tutaj też oczywiście leją na takową wiedzę z góry
No i na koniec- wybacz ale Twoje odpowiedzi wydają mi się sarkastyczne- jeśli ktoś skrytykuje służbę zdrowia w UK Fajnie, że Ty jesteś zadowolona i pełna wiary w tutejsze metody ale nie każdy tak niestety ma- np ja
dzoan- ślicnze konwalie

Nadrobiłam- chyba pierwszy raz tak dokładnie
Ja przejęłam chorobę po baloniku- wstałam z bólem głowy i gardła- super Leczę się miodem, cytryną póki co a na gardło woda+sól+woda utleniona+soda oczyszczona. Oby przeszło
Na obiad zjadłam talerz grochówki- albo Młodemu tak posmakowało albo bidulek takich gazów dostał bo zaczął tak fikać, że aż zaczęło boleć

Witamy się w 33tc

Stary 2013-05-24, 15:03   #1157
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
posłuchaj, teraz najważniejszy jest Twój kręgosłup.
bo takie faszerowanie się paracetamolami nie służy ani Tobie, ani dziecku, i to nie jest rozwiązanie.
i tak jak wcześniej Ci pisałyśmy musisz poszukać specjalisty od kręgosłupa, kręglarza, rehabilitanta. szukaj gdzie się da i idź nawet prywatnie jeśli Twój GP nie da Ci skierowania.
kogoś kto w tym temacie się zna.
no i L4 koniecznie, abyś mogła odpocząć.

reszta się sama ułoży i wyjaśni.
zobaczysz, że będzie dobrze i pamiętaj strach ma wielkie oczy)
Domi, ja juz otrzymalam skierowanie do szpitala do fizjoterapeuty. Wyproisilam to u swojej poloznej i tam u nich juz bede sie pytala o zwolnienie. Zauwazylam, ze teraz po kilku dniach siedzenia w domu kregoslup prawie wcale nie dokucza. Ja akurat dzialam Moze pomylilas mnie z kims innym. A paracetamolu w ogole nie lykam, bo jestem przeciwnikiem lekow, po prostu wiem, ze tu na kazda chorobe paracetamol jest cudownym lekiem
Dziekuje mimo wszystko za porady, jakos tak razniej sie robi, bo moj TZ uwaza mnie za jedno chodzace narzekanie
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:05   #1158
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Ja się wczoraj poryczałam na "Lekarzach" jak się dziecko urodziło A ja taki twardziel- nigdy mnie jeszcze film ani serial nie doprowadził do łez
o to widzę, że nie ja jedna
Co prawda ja po obejrzeniu poszlam do męża, siadłam mu na kolanach, powiedzialam, ze go kocham i w ryk ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:06   #1159
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

czarownica-
jako jedyna dostrzegłaś mój wysiłego skanowania - dziękuję

p:
ja też o tym poczytałam, ale że nie mam zwierzaków to nic nie pisałam
Dobra robota:P

PS. fajnie zdrobniłas nick TESO, tak czule TESCO

28.07.2013r.
Stary 2013-05-24, 15:06   #1160
czarownica1
Zakorzenienie

Cynamonku, bo ja w temacie trochę siedzę pod opieką behawiorystki
ważny to dla mnie temat. Mam dość problematyczną kotke, z którą muszę popracować w temacie dziecka bo się boję, że jej zazdrość o mnie wykoncza ja a przy okazji mnie (jestem w niej zakochana po uszy, może dlatego, że tyle lat walczę o jej zdrowie? bo zawsze była przy mnie w ciezkich chwilach, gdy przyjaciół zabrakło?)
Stary 2013-05-24, 15:06   #1161
sarna405
Zadomowienie

cynamonowa zebyć wiedziala ze coraz więcej z nas ma problemy i mówią że ciaża nie choroba jak ja w tej ciazy łapie chyba wszystko co mozliwe-w 1 tak nie miałam
tu zgaga, wymioty , nerki aj!!! i jak tu nie narzekać
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:07   #1162
idzia111
Zakorzenienie

Idę do rossmana, mam jakieś 300m od domu, przejdę przez parking i już ross - to moja zguba jest
Stary 2013-05-24, 15:08   #1163
Neni1984
Zakorzenienie

Cynamonowa Jestem pełna podziwu Każdemu masz coś do powiedzenia - nawet mi

Sammi 100 lat dla TŻ
Stary 2013-05-24, 15:08   #1164
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Myszolka- skoro nie miałaś do tej pory żadnego badania ginekologicznego a mieszkasz w Polsce to ja bym się głęboko zastanowiła nad zmianą lekarza...
k:
Myszolka mieszka w Niemczech...
A na obiad zapraszam, dokupilam szparag wiec nie braknie

Ty skubana jesteś i tak wszystkie zapamiętałas co i jak? Czy osobno gdzies robłaś co której odpowiedziec.WOW

28.07.2013r.
Stary 2013-05-24, 15:09   #1165
czarownica1
Zakorzenienie

dobra idę, bo wszystko mnie dziś rozczula i wypłuczę wszystką wodę z organizmu
paaaa
Stary 2013-05-24, 15:09   #1166
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

cynamonowa czemu nie idzisz prywatnie??

a moje wypowiedzi nie byly sarkastyczne, tylko probowalam uspokoic jakierkę.
i tak jak napisałaś forum jest po to aby pisac o swoich odczuciach i obawach to pisze, a co mi tam.
każdemu wolno tylko nie mnie?

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-24 o 15:10
Stary 2013-05-24, 15:09   #1167
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Sammi 100 lat dla TŻ
SammJa też dołączam się do życzeń dla tż-ta

Idę, pa pa

P.S> będę tęsknić
Stary 2013-05-24, 15:10   #1168
lachryma
Zakorzenienie

kurcze, nie mam w domu papieru do pieczenia, a zaraz muszę wylać ciasto na drożdżowca na blaszkę. wystarczy po prostu wysmarować blachę tłuszczem?
Stary 2013-05-24, 15:11   #1169
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

cynamonowa pelen szacun za nadrobienie i odniesienie sie do wiekszosci postow. Powiedz mi robilas w PL w koncu to USG?

Jej jakbym cos zjadla - sama nie wiem, kalafiora, brokula. Cos z warzyw a w lodowce tylko swiatlozjadlam fasolke po bretonsku, tesciowa ma przyniesc ziemniaki z kotletem. ehhh

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-24, 15:11   #1170
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
o to widzę, że nie ja jedna
Co prawda ja po obejrzeniu poszlam do męża, siadłam mu na kolanach, powiedzialam, ze go kocham i w ryk ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To już poleciałaś po bandzie

Co myślicie o:
1. Muszli laktacyjnej
2. Katerterze retykalnym
Zastanawiam się poważnie nad zakupem powyższych "urządzeń"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości