|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
wydaje mi sie ze taki smok do butelki
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
slyszalam wlasnie, ze otulaczki dobre bo ciasno zawijasz i dziecko czuje jakby te maciczna ciasnote a przez to poczucie bezpieczenstwa. szybciej sie dziecko uspakaja. hmmm pomysle jeszcze
|
|
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
Sa dobre dla tych maluszkow, ktore uwielbiaja byc tulone i czuja sie spokojniej gdy sie je opatuli, ale to juz zalezy od temperamentu dziecka. Czy sam otulacz jest niezbedny, raczej nie, bo przeciez zwykla pieluszka lub kocyk moze pelnic dokladnie te sama funkcje.
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- budyniu czeko bym zjadla |
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przekaze,mam nadzieje ze wroci w miare przytomny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znowu podobnie jak Wy
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() ale jak ja kupowalam moj otulaczek to byly dwa do wyboru. taki na zime, grubszy i taki na lato, z bawelny, delikatny jak pieluszka. no ale i tak pewnie niezaleznie co wybierzemy trzeba kontrolowac i sprawdzac szyje dziecka, czy nie jest mu za goraco. |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Laura uparcie maltretuje moje żebra i ciezko mi sie siedzi.Ide sie chyba legnąc ale najpierw zahacze do sąsiadki na pogaduchy
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
skonczy sie na tym ze zapakuje Synka w bawełniany cienki kocyk, pozapinam bezpiecznymi agrafkami i bedzie po problemie
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam zestaw laktator TT z butelką 150 ml i czyms tam jeszcze
Więc u mnie butelki TT. A do pazurków też chyba kupię zestaw nożyczki i obcinaczki z TT choć na wizażu w dziecięcym babki polecają nożyczki Canpol bodajże. I się jeszcze zastanowię. |
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica albo kokardkę zawiążesz na tym kocyku haha
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
my też mamy rozek z wkłądem kokosowym, wiem, ze sie dobrze u mnei sprawdzi. Sama jak miałam 12-14 lat i moje kuzynki maleńkie sie urodizły to wiem, ze bez problemu i bez strachu ja je nosiłam a i matka dziecka była spokojna
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się też wydaje, że ten rożek i otulaczki to bardziej tak na początek, zanim się nie przyzwyczaimy nosić niemowlaka, abyśmy się same czuły pewniej haha
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam. Poprzednio kupiłam i długo stał, ale w rezultacie przydał się jak Małgosia zaczęła pić coś więcej niż cyca. Poza tym smoczek czy łyżeczki sylikonowe wyparzałam (mam takie fajne którymi wygodnie mi się karmiło małą). Mieszkam na wsi i mimo, że są moskitiery to i tak zawsze jakaś mucha czy komar wpadnie, a te wszędzie wlezą więc w sumie sterylizowałam, zostawiałam i czekało do następnego razu. Nie musiałam nad tym stać i czekać (jak np przy wyparzaniu w garnku).
Butelkę mam Avent (jeszcze z czasów Małgosi nie odpakowaną). TT Małgosia nie chciała ssać mimo, że była cycowa i smoczek podobny do cyca. Cytat:
Zdrzemnęłam się i taka głodna jestem. Zjadłam kanapkę z salami z pieprzem (szkoda, że był tylko 1 kawałek salami) i teraz myślę co by tu jeszcze zjeść. O losie przypomniało mi się! W zamrażalce mam mozzarellę w panierce z Lidla!
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Domcia, niby w rożku też dziecko może się spocić, ale otulaczek chyba ściślej się wiąże, a rożek można lżej i maluch ma większe luzy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zestaw ktory sie nazywa ,,pieluszki bawełniane", jest w nim 5 szt. dwie flanelki kolorowe (bombowe, extra), dwie terty białe, jedna terta kolorowa (taki sam desen jak we falanelkach). Same flanelki 3szt. kosztuja tyle samo co ten zestaw o którym piszę i dlatego stwierdziłam ze wole miec 2 flanelki i 3 tetry za cene 3 flanelek. Na produkty motherhood jest dobra promocja w smyku, wychodzi albo tak samo jak w tym sklepie motherhood internetowym, a czesc nawet taniej niz tam. Z okazji dnia dziecka jest promocja na wysylke, jezeli kupisz za 149zł masz za free. A i pieluszki pampers sa tansze, np. 2, jesli wezmiesz 2 opakowania to za jedne placisz 100% a za drugie za 80%. Za jedna pieluszkę wychodzi 0,47zł (dobra cena jak na pampersa). http://www.smyk.com/szukaj/produkt?s...type=basicForm A no i jesli ktoras mysli nad takim lezaczkiem tiny love, pokazywala ktoras kiedys, to w smyku jest taniej niz na allegro. Tylko wiadomo, że jak ktos chce uzywany to na all moze uda sie dorwac, chociaz zadko sa. W smyku 319zł: http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p P.S. ja to cały czas wyszukuje promocji ![]() Tym sposobem mam juz ponad 200zł w kieszeni na tych zakupach promocyjnych
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-24 o 17:47 |
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
to zależy jak ściśniesz ten otulaczek. on (ten mój przynajmniej) jest na takie rzepy, ale to ode mnie będzie zależeć jak bardzo dziecko "ścisnę". wydaje mi się że i rożek i otulaczek działaja na podobnej zasadzie. |
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka widze Cie
Jak sie czujesz??? Moze Cie juz takie pytania wkurzają ale jestes juz tak bliskooo a ciąża Margosi przebiega bezobjawowo ze pytam Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Aaaa i byłabym zapomniała: Surka dla brzuszka Ewusia śliczne te Twoje zakupki ![]() Enleeve sto lat żabeczko ![]() ![]()
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn. ja sie przymierzam do samych flanelek, bo tetry mam a flanelke tylko jedna. podobaja mi sie te w samochodziki. pampki juz tez mam. |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam żabki do sąsiadki.Bd moze pozniej
![]()
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia, nad bujaczkiem tez mysle i to bardzo powaznie bo mnie by sie przydal jak pracuje, dziecko stawiam obok, widzi mnie a ja jego
![]() bujne i pracuje dalej. ale to zostawiam na "po" |
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Rożek tak się nie ściśnie mocno jak otulaczek. Ja miałam rożek i po pierwszym dniu usztywnienie poszło do kosza. No okrutnie wkurzało i przeszkadzało. Poza tym rożek świetnie się sprawdzał przez dłuższy czas jako kołderka (Małgosia zimowe dziecko więc trzeba było przykrywać). Otulaczka nigdy nie miałam, ale może kupię bo fajnie taki kokonik zrobić. Choć nie wiem czy pieluchą flanelową nie da się tak samo otulić?
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z motherhood otulaczki w smyku sa tansze niz w sklepie motherhod, gdybys chciala rozek to w smyku ten z wkladem kokosowym jest tanszy niz na all i wsklepie motherhood miekki. A z tego z wkladem mozesz wyjac wklad i masz wtedy miekki, czyli 2w1 za niższą cenę. Mam jeszcze podkład pod przescieradło, sa 4 rodzaje, kazdy wychodzi taniej niz najtanszy na allegro, a roznica moze wynosic nawet 20zł na jednym, zalezy ktory. |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
A monitory oddechu kupijecie?
Mój brat ma i podobno już raz budził małego bo alarm wył. Ja chcę kupić właśnie po to, żeby nie latać co chwila do dziecka i sprawdzać czy oddycha. Przy Małgosi myślałam, że osiwieję!
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz wypiek mi nie wyszedł
![]() połowa drożdżowca mi opadła połowiczny zakalec i miało być tak pięknie.
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
podkład pod prześcieradło
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem niepotrzebne dziewczyny dajcie linka do tego rożka bambusowego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

Więc u mnie butelki TT. 

dla brzuszka 

połowiczny zakalec