|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
ale mam zamułę... miazga :P
Poszliśmy na spacer wokół bloku, zachodząc do Pepco i biedry. Nic nie kupiłam i leżę znów... Ale jutro obiecalam mężowi, że ruszamy w teren, może Bonarka, albo chociaż Galeria Krakowska, musimy coś mamom kupić na niedziele. Macie może jakieś pomysły na prezenty w jakiejs normalnej cenie? bo ja mam pustke w glowie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- zwykły plyn do mycia naczyn wystarczy. tak mialam na oddziale noworodkowym a później wyparzyćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Za niedużo kasy można naprawdę piękny bukiet zrobić ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- To co pisała Idzia, poparte linkiem ![]() http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...wiadomosc.html |
|
|
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
1 mysle, a 2 nie Cytat:
jak nie masz to moze i lepiej bo bogatsza jestes ![]() Ewusia dzieki za odp. napisz opinie o tych produktach ktore kupilas z motherhood ![]() Wrocilam z rossa, kupilam: -podkład 3w1 l'oreal, - dwa plyny micelarne bourjois - dziewczyny bierzcie chociaz na sprobowanie, dla mnie bomba, a teraz cena 8,39zł za op., na kanałach yt dziewczyny tez go chwala, wg mnie na serio porównywalny z bioderma, a cena duuuzo nizsza - emulsje olay spf 15 na dzien, - pomadke dla mamy, - krem na noc dla mamy, - chusteczki do nosa dostałam w prezencie dla małego ,,czerwonego kapturka" na płycie Zaginelam w rossie, az mama sie martiwla |
||
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
a ja mysle nad butelkami i sterylizatorem.
ktoś coś poleca?? |
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
wracam pomalu do zywych
tzn prawie ![]() nie wiem czy dam rade nadrobic tak lecicie z postami z dobrych wiadomosci: *troszke mi sie udalo przespac *mam wizyte umowiona na poniedzialek na 10:15 ze zlych *bol niestety nie odpuszcza
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() Net mi świruje przez te pogode :/ U mnie 10 stopni,leje,wieje ,Kaukaziek noska z budy nie wychyla i Kłapouch nie chciał rano nawet siku isc.A ja od rana kimam,leze,ucze sie.Teraz czas na przerwe.Tz wroci po 23 bo swietuje Dzien Drukarza
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja "patrze" na Ciebie, jak na rozsadna kobiete, od której bije ciepło i spokój i wielka radosc i miłość do tej Małej Kruszynki, dla ktorej chcesz jak najlepiej. Jakbys była siostra mojego Tż... logika w działaniu, opanowanie i przede wszystkim odrzucanie pesymistycznych mysli ![]() nie podlizuje sie, pisze co czuje
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica no widzisz, staram się dobrze
) hahaha
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sterylizatora raczej nie kupuję.
A butelkę mam Tommy Tippy. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki spokój ma być. Coś widzę, że nerwowe jesteśmy, to oznacza, że się porodu boimy i już wyżywamy się
![]() Domcia kupiłam arbuza i troszkę już zjadłam i jak jadłam to myślałam o Tobie
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
coś mój tz mówi, abyśmy jakiś taki komplet kupili od razu...
sama nie wiem ja nadal chce karmić piersią, także nie wiem jak duży ten komplet miałabym kupic. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
))no ja dzis tez bede jesc arbuza ![]() bo juz mam ochote straszna i nie moge juz przejsc obok |
|
|
|
|
#1242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem badana na kazdej wizycie i ciesze sie z tego chociaz nie jest to przyjemne..... ale wole zeby ginek sprawdził czy nic sie z podwoziem nie dzieje. Cytat:
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedna 150 ml zwykła, druga antykolka 260 ml - obie TT ja od poczatku tommee tippee wybrałam, a potem sie okazało, ze sa nawet polecane przez mamy. sterylizatora nie kupuje... inwestuje w garnek emaliowany ![]() czasem lejesz kubeł zimnej wody i tak trzymaj, bo panika nam tu niepotrzebna
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już zjadłam arbuza
matko jedyna same pierdołki (higieniczne głównie) wyszly mi 200 zł
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
a butelki lepsze AVENT czy TT??
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje TT |
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poczatek wystarczy 150 ml. a jak bym piersia nie karmila to dokupie 260 ml. Ja TT mam.
|
|
#1248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie u nas to nie taki duzy koszt, takze jak juz tak sie boi to kupimy. (u nas teraz 12 funtow kosztuje sterylizator z aventu ) i wlasnie mysle jakie te butelki ale chyba tez TT wezmiemy |
|
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
a wogóle, co sadzicie o otulaczkach np. motherhood?
zbedne czy potrzebne? ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Idzia i mowisz, ze flanelki motherhood dobre jakosciowo, milutkie? |
|
|
|
#1252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
poza tym jak goście przyjadą i będą chcieli Fi na ręce, to w rożku bezpieczniej i wygodniej dla niego, głowka bardziej stabilna niż w otulaczkuWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40971359]
A i ja mam ostateczną propozycję napisu na koszulkę dla ciężarnych: ZAMIAST SIĘ NA MNIE GAPIĆ, USTĄP MI MIEJSCA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40971480]no i po wizycie, niestety ma zapalenie napletka i mam smarować mu w środku maścią i przemywać, a że go to boli to straaaasznie płacze dodatkowo ma zaczerwienione gardło, kaszle i ma gluty, więc dzisiaj juz wyciągałam je fridą bo inaczej się nie da ;( (uwieżcie że Frida w takich przypadkach to zbawienie)... tak czy siak będziemy kurować się przez weekend, dzięki wielkie za ksiuki!!! ekstra bryka!!! fajna, duża !!!! Oli my taki ogródek kupowaliśmy prywatnie z ogłoszenia, nie dzierżawiliśmy i nie wiem czy jest taka możliwość, potem wpłacasz do zarządu oczywiście swoją składkę roczną jako członka i użytkownika ogróka, jak któś nie ma papierów rolnika to trzeba jeszcze zaliczyć specjalny kurs , normalnie zarząd ma jakieś ogródki na zbyciu te najbardziej zaniedbane które przejmują, ale zwykle jest dłuuga lista chętnych do tych ogródków i tak od ręki się raczej nie dostanie, no chyba że właśnie z ogłoszenia... a i koniecznie weźcie pod uwagę że Sąd zanegował przepisy o ROD a stąd prosta droga to zabierania przez Gminę terenów ogródków działkowych i sprzedaż ich deweloperom.. to kwestia czasu, pewnie nie najbliższego ale pewnie nastąpi... co do dnia matki to daję prezent tylko mamie En - wszystkiego naj naj naj !!!! aaa i ustąpiono mi miejsce w kolejce do lab !!! bardzo to miłe [/QUOTE]Zdrówka dla synusia ![]() proponuje zadzwonic i zapytac co robic ![]() Cytat:
Moje 3 ale nic w szpitalu nie mowili,moj ginek tez ale mam 29 wizyte wiec zapytam....
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Ja kupiłam otulaczek używany. Wczoraj położna mowila, zeby otulac ciasno bejbika, w rozku tak sie nie da. Najlepiej kocykiem albo flanelką
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o taki: ale nie mam zdania. kupilam w zastępstwie dla rożka. glownie z myslą o siostrzenicach mojego tz. gdyby baly sie takiej małej Sary wziąć na ręce. a jak będzie tak opatulona to chyba łątwiej takie zawiniątko trzymać. |
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałam dobre opinie i o avent i o TT i o nuku, i też mam dylemat
ale rpawdopodobnei kupie jedna butelke TT i jedna avent tylko dwie wielkości (nei wiem czy dobrze robie) a dziewczyny jeżeli pisze butelka+ smoczek to znaczy smoczek w butelce a nie taki smoczek do ćumkania?? |
|
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba fajnie odrazu kupic caly zestaw, zawsze wychodzi taniej. Ja osobiscie nie zastanawialam sie nad sterylizatorem, zaczne po prostu odparzac, ewentualnie dokupie pozniej. Domcia kupiłam arbuza i troszkę już zjadłam i jak jadłam to myślałam o Tobie [/QUOTE] Kusicie tym arbuzem Wysylam swojego TZ na poszukiwania, puki co sie nie daje namowic, ale licze na to, ze cos jednak upoluje pozniej
|
|
|
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obie. ![]() Ja nie kupuję. Będe myła płynem i wyparzała. ![]() My kupiliśmy TT. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spokój w pracy, jedynie coś ksero sie psuje i ja z tym brzuchem nurkuje i naprawiam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

a później wyparzyć

coz taki moj urok 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
12.06.2010
W ogóle moja teściowa....jeżeli chodzę wkur....na to jest 50% szans, że to przez nią