|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co z tego, że on np. po pracy? Ty też z takim małym dzieckiem to jakbyś była w pracy i to nie 8h, a 24h. A jak piszecie o tym obniżonym napięciu to mi się przypomniało, że kiedyś czytałam, że jak mama bierze w ciąży dużo no spy to się zdarza...ale nie wiem czy to prawda.
![]() |
#4174 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() _________________________ ________________________ ![]() My dzisiaj zaczynamy 38 tydzień ![]() ![]() Też już jesteśmy po wizycie. Jaś waży ok. 3 kg. Lekarz liczy mi termin porodu na 21 czerwca (wg USG), a ja na 14 czerwca (wg OM). Więc według niego, "dziecko będzie duże". Jakoś nie chce mi się wierzyć, że urodzę 21. Łożysko II stopień, wód "duuuużo". Ostatnio moja szyjka miała 44 mm. Rozmowa przy badaniu na samolocie: Lekarz: nooooo, tu szyjka jest OK, krążka już nie będziemy zakładać Ja: ![]() L: nawet, jakby się skróciła, to przecież ciąża już donoszona, więc można rodzić Ja: ![]() ![]() ![]() No i nawet jej nie zmierzył... Generalnie stwierdził, że wszystko OK. Kolejna wizyta 10.06. Jenny, dopisz proszę. Jeśli nie urodzę do 20, to 20.06 kolejna wizyta i wtedy ma mi ustalić termin hospitalizacji. No i zaczęłam się bać... Moja mama, jak usłyszała, co powiedział na temat szyjki, wpadła w panikę, bo ona "jeszzce nie umyla mi okien, nie poprała firan i ogólnie bajzel w chałupie". No i dostałam zakaz dźwigania, kichania, kaszlenia, porządnego smarkania (mam katar) i wszelakich czynności powodujących wysiłek ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym, jutro mamy jechać do teściów... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak tam u ciebie? rozgrzewasz zakwasy na schodach? ![]() Cytat:
![]() niestety żelazo z roślinek bardzo kiepsko się wchłania, więc na wegetarianizm niekażdy może sobie pozwolić. ty w razie czego możesz, ale po co ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam wieczny katar i o ile smarkanie jakoś jeszcze idzie, tak kichanie z zaskoczenia jest mało fajne ![]() ![]()
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My jutro do znajomych na mecz jedziemy a w niedziele do teściowej na dzień matki ( dość leżenia, w pon kończmy 38tc wiec mała jak bardzo się bedzie upierać to może wychodzić. )
![]() |
#4177 |
Zadomowienie
|
No i naszła mnie ochota na kiełbaskę z grilla, chlebek z masełkiem czosnkowych i sałata ze śmietanką
![]() ![]()
#4178 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Pawie my mamy skierowanie do tej poradni bo wczesniaki i oni mają taki standard że umawiają wizytę w okolicach tp. Także to napięcie to tylko jedna z przyczyn.
Cytat:
![]() Pokłady - mam i używam. Leży rozłożony na przewijaku. Jak się zasyfi to biorę nowy. Nakladki - mam aventu. Trochę niby pomogły przy nauce ciagania ale że zrezygnowałam z tego to teraz leżą nieuzywane. Ale były ok. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też po powrocie ze szpitala przerzuciłam się na zwykły ![]() Cytat:
Kurde ale miałam stresa. Ala zwymiotowala całość polarmu który zjadła. Aż jej nosem poszło i się zakrztusila...musiałam ją przewrócić na plecy i popukac...serio się wystraszylam... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie dziwie, ja się strasznie takich sytuacji boję. Że właśnie dziecko się zakrztusi czy coś, a ja nie będę wiedziała co zrobić albo będę to robiła źle
#4180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4181 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do nauki chustowania to podpisuję się pod tym, co napisałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie kupuję Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A z kichaniem mam dokładnie tak samo... Brzuch bardzo się spina... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-05-24 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj nie idę na schody, ostatnio nic mi to chyba nie dało.. tyle tylko że już drugi dzień mm zakwasy na nogach ![]() Ale dzisiaj robiłam przysiady ( w rozkroku, z kolanami na zewnątrz) położna mi poradziła to ćwiczenie + kołysanie, zataczanie kółek biodrami. Tak jakbyśmy kręciły hula hop ![]() zaraz może jeszcze troszkę pokręcę, ale wątpię żebym coś przyśpieszyła tymi zabiegami ![]() trzeba chyba cierpliwie czekać ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
jakies 4h do powrotu tż, za mna 1,5h spacer z mama i małą..
boje sie ze znow ja bedzie bolec ![]() ma krople i mleko mm antykolkowe..a cos marudzi ![]() boje sie wieczoru,nocy.tego ze tz wroci o 23 a musi wstac o 4 i tyle go zobacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zadomowienie
|
Jussti- gratuluję siły i szczęśliwego rozwiązania! szkoda, że tak się namęczyłaś
![]() nadrabianie idzie mi jak krew z nosa, córa jest coraz bardziej absorbująca, zrobiła się rączkowa, jak zaśnie przy piersi to już nie daje się odłożyć, od razu się wybudza, więc duuuuuużo czasu spędzmy przytulone, a to uniemożliwia pisanie i inne czynności.. mamy problem dalej ze wzdęciami, mała bidulka tak się pręży, że serce mi pęka. dajemy Biogaię i dołączyłam też Esputicon..po tym drugim mi się wydaje, że jest gorzej, ale muszę przyobserwować, bo dopiero raz wzięła wczoraj, a dziś dwa razy. Bije też rekordy w ulewaniu, natychmiastowo po odłożeniu po karmieniu, a czasem nawet i przy jedzeniu ![]() ![]() trochę się odniosę do tego, co pamiętam Sharp- pytałaś o nick do chusty, to była aukcja prywatnej osoby, wystawiła kup teraz za 130 zł i miała tylko jedną. ale za to cenę myślę, że spokojnie Nati wylicytujesz na allegro. Ja obserwuję jeszcze tę- edit: właśnie mi się skończyła aukcja, przespałam i jestem zła, taniutko poszła, a przeładna!!! http://allegro.pl/chusta-do-noszenia...239583135.html smoczek- oj, się zapierałam, że damy radę bez, a tu buba ( anoxee, kradnę to określenie ![]() podkłady do przewijania- mamy przewijak, który poszedł do szafy wraz z wanienką i jest używany tylko do kąpieli. wcześniej stał na łóżeczku, ale po dwóch próbach przewijania na nim zarówno mój jak i męża kręgosłup był mocno zdewastowany i podziękowaliśmy. podkłady kładę na łóżko w sypialni i na sofie, gdzie większość czasu jest Helenka. Średnio jeden dziennie zapaskudzi. Na początku używałam tych na łóżko szpitalne, zostały mi ze szpitala. Potem kupiłam takie same tylko małe, w aptece. A teraz kupiliśmy te Biedronkowe. Wychodzi 1 zł za sztukę. Nie wyobrażam sobie bez. laktator- kupuję ręczny Aventu, widzę, że są pytania o niego i powiem szczerze, że w obliczu opinii w internecie (90% pozytywnych?) dziwię się, że ktoś się zastanawia ![]() ![]() co tam jeszcze? wkładki laktacyjne- obchodziłam się bez, codziennie albo 2 x dziennie zmieniając bluzki, bo mnie wykańczały te plamy. żal mi było 20 zł na coś co nie wydawało mi się niezbędne. kupiłam jednak pudełko na aktualnej promocji w Biedronce (4, 99 chyba?!) i jestem przeszczęśliwa ![]() ![]() ![]() nożyczki- mam Tommee Tippee, z zaokrągloną końcówką. położna jak zobaczyła to powiedziała, że do niczego się to nie nadaje i mogę dać dziecku do zabawy za pół roku. a to dlatego, że mają bardzo grube te ostrza i niemożliwe wsunąć to, jej zdaniem, pod paznokieć. Poleciła kupić nożyczki....do skórek ![]() Co tam jeszcze- USG bioderek. Nie ma teraz refundacji z NFZ, ale jest opcja o której już ktoś pisał- Trzeba wziąć od pediatry skierowanie do poradni preluksacyjnej lub ortopedy i tam robią konsultację. I dopiero taki specjalista zleca lub nie USG bioderek. Pediatra nie ma już uprawnień do wypisania skierowania, odebrali im. Podobno szpital rutynowo zleca, a według mojej pani doktor jest to zupełnie bez sensu, chyba że jest na początku konieczność, tzn coś już zauważą. A tak ona uważa, że to USG na tym etapie nic nie pokazuje, dopiero mogą coś wykryć ok 4 lub 6 miesiąca (tego nie pamiętam dokładnie). W każdym razie wypisała mi to skierowanie i zarejestrowałam nas na wizytę do ortopedy. Szczepienia- dzięki za informację, że dzieciaczki do 2500 g mają pneumo refundowane ![]() ![]() ![]() Becikowe- jedno pytanie- czy trzeba przedstawiać jakieś paragony za dziecięce artykuły?
![]() |
#4186 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj wlasnie ma ataki i tak juz chyba 4 godzina wojny tulenia itp,... ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
colinox mleko teraz bebiko na kolki.wczesniej emfamil nic te krople nie daja ![]() ![]() nic nie pomaga.jest ciagly wrzask.caly czas..nie moge jej pomoc ![]() nie dam rady.chce wyjsc...blgam.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do samych paznokietków, to podobno przez przedwczesne, nieumiejętne obcinanie można uszkodzić łożysko paznokcia... no ale jak są już długie i nie takie miękkie, żeby się łamały, to obciąć chyba trzeba - skoro już odpowiednią twardość mają, to znaczy, że są już "dojrzałe" według mnie. tylko obcinać trzeba podobno w miarę na prosto - znaczy się tak prosto, ale żeby nie było ostrych boków. no zobaczymy, jak to się będzie udawało... ![]() Cytat:
![]() ![]() a to ćwiczenie, co opisałaś, to widziałam w jakimś zestawie ćwiczeń dla ciężarnych - tyle że kołysania różne - na boki albo przód/tył (praca miednicą) - wszystko właśnie tak z rozwalonymi nogami, na zgiętych kolanach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4189 | |
Wtajemniczenie
|
ja na szybciora
![]() widzę temat szczepień - my chyba będziemy szczepić skojarzonymi, musimy się umówić na przyszły tydzień na szczepienia. i nie chodzi o ilość ukłuć - pediatra nam mówiła że lepiej skojarzonymi bo jest jakaś lepsza szczepionka na krztusiec tam - nie pamiętam o co dokładnie chodziło - w każdym razie w tych zwykłych szczepionkach jest coś co czasami (bardzo rzadko) może powodować powikłania typu dziecięce porażenie mózgowe itp. wiadomo, ryzyko jest małe, ale jest, a jeśli to ma być koszt np. 150 zł za szczepienia to wolę wydać te pieniądze i być spokojna. na rotawirusy, pneumokoki itp nie szczepimy. i nie można łączyć szczepionek - jak raz się da zwykłe to do końca trzeba zwykłe podawać. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
Lonely, Kamciatka, Innocence, Cloche, Atena- cierpliwości życzę w oczekiwaniu
![]() kogo pominęłam- wybaczcie.. Axella- też czuję mały baby blues, jestem sfrustrowaną mamą. U mnie to zmęczenie... Smutne jest to, że jak wraca mąż to nie zastaje mnie roztańczonej i w skowronkach, tylko zazwyczaj ze skwaszoną miną i wywracającą oczyma ![]() ![]()
#4191 |
Zakorzenienie
|
Axella - kropelek nie znam a pryka po nich? Ja daje sab simolex - xuagle pyrk na nich ale i tak sie prezy , tez walczymy, masuje go na brzuszku kolanka dociskam do brzuszka troszke pomoga... Miejmy nadzieje ze minie to im a mleko moze trzeba dluzej podawac i wtedy zadziala... Damy rade
#4192 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Banka, dziękuję za odpowiedź odnośnie odbijania. O tym sposobie przez kolano opowiadał i demonstrował Zawitkowski, ale na większym dziecku i myślałam, że na noworodkach nie jest to bezpieczne. Przez ramię jak próbuję przerzucić to mi się zsuwa... Dziewczyny- a jak odróżnić kolkę od wzdęć lub zaparć (ok, o zaparciach chyba nie może być mowy, jak po długich, bo długich stękaniach, ale robi ładnie i często kupki) ?
![]() |
#4193 |
Zakorzenienie
|
jestem załamana ;( wyniki małej do dupy, w poniedziałek powtarzamy ;(
w moczu leukocyty, erytrocyty a w krwi płytki krwi ![]() nie chce jesc tego nutramigenu, sra tak samo jak srała, dupa jest tak zaogniona, że już nie wiem co mam robić z nią, tż pokłócił się z moją mamą, ja nic nie jem od 2 dni bo boję się, że małej zaszkodzę i jedyne co zjadłam to jakaś ryżanka i takim o to sposobem zanika mi mleko... ![]() Aaś moja się krztusi 3 razy podczas jednego karmienia, więc wiem co przeżywasz... J
#4194 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
musi być specjalny formularz od lekarza prowadzącego ciążę ... ![]() mieliśmy NUK ale draństwo się skończyło chyba w 3 dni ![]() kupiłam płyn do mycia naczyń Biały Jeleń i w tym myjemy. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedrapek nie używamy bo to zaburza zmysł dotyku ale chyba do spania będę dawała... Cytat:
![]() Boje sie tego obcinania ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i od godziny mam cyrk... przysypia miedzy seriami krzykow.. juz niewiem co robic.preciez noe poloze az jej minie ale tez na niewiele sie zdaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Cześć dzieczynki wróciłam, tęskniłyscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja ciocia jak urodziła to mała sie też darła dzień i nco ze juz chodzili wszyscy z zapałkami w oczach ze zmęczenia. I wtedy cycek poszedł w odstawke i dali podójną porcje mleka i to pomagało, po prsotu potrzebowała wiecej niz statystyczny Kowalski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
halo
![]() rano byłam na ktg, pełne obłożenie na ginekologii, więc czekałam 2h, potem młody nie współpracował i trzeba było powtarzać zapis, ale koniec końców wszytsko super, skurczy zero ![]() byłam w tesco, nakupiłam młodemu ciuchów w f&f za 150 zł, super ta promocja -30% na wsyztsko, jutro wrzucę foty ![]() teraz lecę grać z małżem w carcassone ![]()
![]() |
#4200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie załamuj sie, próbuj wszystkiego co sie da, po prostu musicie sie nauczyc siebie, szkoda, ze dziecko nie rodzi się z instrukcją obsługi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.