|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
a brzuszek twardy? może spróbuj jej pogrzać brzuszek suszarką? małej przyjaciółki pomagało bardzo
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis lepiej niz wczoraj.. obym nie zapeszyla.. jest minuta krzyku na 2 min spokoju ![]() przetestuje potem suszare... poki co spokojniej.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Wtajemniczenie
|
hej Marchewka
![]() ![]() Axella a podajesz herbatkę koperkową? wiem że na chwilę obecną to niewiele da ale może regularne podawanie pomoże na brzuszek? biedny Zuziak i biedna Ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Wtajemniczenie
|
hej ..jestem trochę ..ile wysiedze na główce małego
![]() ciągle nisko w kroku.... na początku..serdecznie pogratuluję nowym wspaniałym mamusiom!!! JUSTII..MARCHEWKA..DIABLI ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz idę Was poczytac... a jeśli były jakieś pytanka do mnie to proszę powtórzyc..bo raczej nie doczytam wszystkiego z racji tego iż nie bardzo mogę wysiedziec..tak mnie boli tam wszystkto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) Dużo jest laktatorów użytych kilka razy. Zanim mi salviae wrzuciła link do tego, który wczoraj kupiłam, to miałam kupić od gościa z tablicy.pl z miasta obok za 50 zł użyty kilka razy w naprawdę super stanie. A co do butelki, to jeśli wyjdzie nam laktacja, to będę chciała uczyć po jakimś czasie butli żeby móc czasem wyjść na dłużej, niż 3h, albo po prostu po to, żeby tatuś czasem pokarmił. ![]() 3) Nie słyszałam, żeby ktoś z moich znajomych zbierał paragony. ![]() Poprasowałam i dopakowałam znowu trochę torbę. Zostało mi już niewiele rzeczy do dołożenia. Gin wczoraj mnie zapytał jak często spina mi się brzuch. Trudno mi było odpowiedzieć, ale dzisiaj przyobserwowałam i jest to spokojnie około 10. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Motylku, bardzo Ci współczuję, najgorsze, że musisz przez weekend uzbroić się w siłę i cierpliwość i doczekać poniedziałku. Musisz być silna dla Matyldki, mocno trzymam kciuki, żeby wyniki wyszły jednak lepsze. Niedobrze, że nie jesz, ale stres robi swoje i jak się nie możesz zmusić to chyba pozostaje przeczekać...
![]() |
#4209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra do 3mc miala kolki..pytam mame co jej dawala...wtedy nic nie bylo ![]() masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
Kurde blacha... Mam włączone radio zet i teraz grają jakieś fajne kawałki... Nigdy nie chodziłam na żadne mega imprezy, tylko piwo ze znajomymi, jakieś kręgle... Mam ochotę iść na imprezę.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 | ||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
A jeżeli chodzi o Wojtusia to jest przekochanym skrzyżowaniem pszczółki z rybką ![]() Ja leże na 3 osobowej sali, ale jedna babka poszła do domu, druga babka wzięła salę 1 osobową więc ja mam 3 osobową tylko dla siebie.. pewnie to chwila czasu i mi kogoś dokoptuja ale jak na razie jest idealnie ![]() Chyba też się trochę uspokoiło.. Wczoraj po porodzie trafiłam na korytarz.. Razem z innymi 5 babkami.. I to w takim przejściu leżałyśmy między oddziałami albo czym.. Non stop jeździli z jakimiś wózkami ze śmieciami, odpadami, ludzie przechodzili między naszymi łóżkami.. ruch jak na lotnisku.. Ale na szczęście po 3 godzinach się zwolniło i nas przenieśli.. Dzisiaj już nikt nie leży na korytarzu i tak jak mówie, ja mam nawet pustą salę.. Coś mi Wojtuś skrzeczy.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- http://allegro.pl/lennylamb-chusta-t...275367366.html Może któraś ma ochotę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Justi, też myślę, że do spania niedrapki nie zaszkodzą
![]() Cytat:
![]() ![]() zauważyłam, że już-mamusie borykają się z tymi samymi problemami. niemoc, płaczące dziecko... kurczaki! strasznie przykro, nie wiadomo co doradzić...
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
A nie a to akurat było świadome
![]() ![]() ![]() Było coś o niedrapkach nie wiem co.. U mnie wszpitalu najpierw kazali wziąść niedrapki a potem jak ubierali malucha to mi oddali powiedzieli, żę oni nie zakładają.. Wojtuś bez niedrapek.. trochę się podrapał w międzyczasie, ale dzisiaj mi męzu przywiózł nożyczki i mu obciełam pazurki i teraz ma króciutkie ![]() Kryzys zarzegnany chyba kupa szła i bolało.. ale przeszło ![]() Kurcze nie mogę się teraz zbytnio smiac bo czuje ze mi szwy rozrywa.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-24 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
jak sobie teraz myśle to kurna, biedny chomik
![]() kurna moje szwy, zaraz mnie rozerwie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do mleczka ..nawet jakbyś jadła chleb ze smalcem i popijała wodą..to i tak nie zmieni składu ani ilości mleczka( nie po dwóch dniach diety nawet dwóch tygodni)...organizm nasz zabierze nam wszystko co potrzebne i przetworzy w mleko coby małe wykarmic pełno wartościowym pokarmem... to że uważasz że zanika Ci mleczko ..to raczej Twój stres..Twoje obawy o małą..to może byc powód tego zaniku... ![]() Cytat:
wygląda mi to na nietolerancje laktozy.... spróbuj z kropelkami o nazwie delikol...one są z enzymem którego pewnie brakuje małej Z.. warto spróbowac... z Wikulką miałam dokładnie to samo....przeszło po dwóch dniach podawania delikolu(chyba nie pomyliłam nazwy) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
A i dzięki wszystkim za kciuki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Widzę, że też był temat chusteczkowy ![]() Stąd pytanie, dużo Wam tych chusteczek idzie przy kupce? Bo mi jakoś mega.. tylko u mnie na razie smółka poszła, a to cięko "schodzi".. W sumie to 30 zuzyłam na 4 kupki.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
spi..padla..
modle sie by juz bez kolki przed nami byla spokojna noc... ![]() klade sie poki spi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spoko,tż zuzyl pol paczki na jedna kupke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspieram..tule...zasnela. .. poki co proboje z colinoxem..z pro czy prebiotykiem.. jest lepiej niz wczoraj(obym nie zapeszyla ![]() ![]() mleko tez ma teraz antykolkowe o obnizonej laktozie... ide spac! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
A i temat karmienia.. No to pytanko.. Czy przy poprawnym przystawieniu powinno się czuć jak dziecko ssie? Bo jak mały złapie cyca to tak ciągnie jakby mi ktoś suta złapał, scisnął i przekręcał.. Ogólnie suty nie bolą jak puści, tylko oczywiście chwile muszą dojśc do siebie..Nie są poranione..
A i ogólnie karmię swoim, mleko mam, tzn myślałam, że nie mam, ale mały nie płakał, coś tam ciamkał więc mu cyca z braku laku dawałam.. Piłam strasznie dużo wody.. I dzisiaj położna sprawdzała cyce, nacisnęła i coś wycieka.. Samo się nie leje. ale jak przydusi się porządnie to widać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja najwięcej na kupę zużyłam 4, ale raz ![]() może jak jest karmienie tylko mm to jakoś lepiej to wygląda ![]() trzymam kciuki za przespaną nockę !!! też się kładę, Młody padł po całym dniu ... w sumie przysypiał parę razy ale się wybudzał. aaa i byłam dziś na kontroli u gin .... wszystko ok, w środku ładnie pogojone, zrobiła mi usg piersi bo jestem w dużej grupie ryzyka i wszystko też jest ok, dostałam receptę na anty ... pozytywnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
W Krakowie do roku od otrzymania becikowego trzeba mieć paragony potwierdzające zakup rzeczy dla młodego
![]() |
#4229 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Dziewczyny byłam wczoraj na usg i od tego momentu co chwila poplakuje:'( podobno Mały jest bardzo mały, 36tc a waży tylko 2200. Po weekendzie ide na wizytę, może mi wtedy coś więcej powie:-( ja coprawda tez się malutka urodziłam, ale potwornie się martwię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
co do szynki to mi o mało szwy nie poszły..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.