|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VIII
Laski - umyłam dzisiaj rano moje nędzne cienkie kłaki szamponem z brązowym cukrem Urtekram i nałożyłam odżywkę Manuka Dr. Organic (wydawało mi się, że trochę jej za dużo nawet wzięłam) i nadal mam sypkie, nie przetłuszczone włosy!!!! w szoku jestem
![]() nie maja już może tej objętości z rana i lekki przyklep zaliczyły, ale mimo wszystko szczęśliwa jestem, że hoho ![]() a tak z innej beczki - jaki poza YR szampon do cotygodniowego oczyszczania polecicie (ale raczej nie z ruskich, bo cały czas im nie ufam)? TEN, TEN i TEN mnie zainteresowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Kici kici miau miau
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VIII
jakos nie wierze w te zele do biustu ..
zadne, czy to organic czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj kupiłam ten lakier i jest boski. Mam śliczny różowy kolor, ale taki jakby złamany pomarańczem. Dwie cienkie warstwy ładnie kryją, nie smuży. Nie wiem jak z trwałością. Wobec tego pomarańczowego nie kupię. Czyli chodzi o kolor? Miałam podobnie z lakierami Miss Sporty. Perłowy był super, a pomarańczowy był taki jak opisujesz. Swoją drogą, znacie jakieś lakiery na ten wątek warte zakupu? Edytowane przez mlodziudka85 Czas edycji: 2013-05-24 o 20:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#2706 |
Zakorzenienie
|
#2707 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki Ekologiczne - czy na pewno skuteczne?
Witam,
ostatnio zainteresowały mnie kosmetyki ekologiczne a w szczególności składniki jakie (rzekomo lub rzeczywiście) one zawierają. Nie potrafię "odszyfrowywać" poszczególnych składników kremów stąd nie wiem czy kremy tego typu są skuteczne i warto je kupić. Dwa kremu zwróciły szczególnie moją uwagę i dlatego chciała bym prosić Was o wypowiedz na ich temat. Jest to: 1. SO BIO Aksamitny odżywczy krem z oślim mlekiem o kremie np. na stronie: http://damabio.pl/aksamitny-odzywczy-krem-oslim-mlekiem-p-2222.html sklad: Aqua (Water), Glycerin, Coco-Caprylate/Caprate, Alcohol*, Octyldodecanol, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Cetearyl Alcohol, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Magnesium Aluminum Silicate, Glyceryl Stearate Citrate, Sodium Levulinate, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Squalane, Xanthan Gum, Parfum (Fragrance), Donkey Milk, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Sodium Benzoate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Phytic Acid, Tocopherol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Sodium Hydroxide, Linalool, Benzyl Salicylate. * z rolnictwa ekologicznego 2. Epona Krem nawilżający z mlekiem klaczy do każdego rodzaju o kremie na str.: http://bioekodrogeria.pl/pl/p/Epona-Krem-nawilzajacy-z-mlekiem-klaczy-do-kazdego-rodzaju-cery-50-ml/807 skład: Aqua, Equae Lac, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond Oil), Macadamia Ternifolia Seed Oil, Sorbitan Stearate (and) Sucrose Cocoate, Persea Gratissima (Avocado)Oil, Squalene, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Xanthan Gum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Tocopherol (mixed), Beta-Sitosterol Dziękuję za odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Effa_j, bardzo dziękuję za pomoc ![]()
![]() |
#2709 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki Ekologiczne - czy na pewno skuteczne?
Cytat:
Sama dostałam fioła by nie klasc na buzie chemii, ale wszystko zalezy czego Twoja skóra potrzebuje, w jakim jest stanie, czy chcesz ja nawilzyć czy działać przeciwzmarszczkowo. Pytasz czy sa skuteczne. Z mojego doswiadczenia z cała pewnoscia tak. Tylko , ze to bardzo indywidualne, dla jednej osoby krem jest ok, dla drugiej nie. Poza tym jak dla mnie to świetna zabawa, chociaz i tak wiem, ze kiedys sie pomarszczę ![]() Edytowane przez Lui1234 Czas edycji: 2013-05-24 o 23:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() to jeden z pięciu rossmanów w mojej okolicy, ale zdecydowanie najlepiej zaopatrzony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam się oficjalnie przywitać, podczytuje Was od jakiegoś czasu i czerpie wiedzę ![]() Wczoraj otrzymałam swoje pierwsze zamówienie eco -olej arganowy -masło shea -olej kokosowy -peeling enzymatyczny egzotyczny- skuszona opinią Bleedingsun Czy spodziewacie się jakiś promocji jutro z okazji Dnia Matki np darmowe przesyłki?
![]() |
#2712 | |||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z lakierów na ten temat to kojarzę Korres, Zoya, Inglot i Sante. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2714 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj tam, na co Ci tylna ścianka w szafce ![]() Cytat:
![]() ![]() super oczyszczający jest avalon organics cytrynowy z iherba ![]() ja też ![]() moim zdaniem olej, albo balsam do ciała i lekki masaż robią to samo. Cytat:
![]() przejrzyj parę stron wstecz, dziewczyny chyba podawały kilka sklepów z promocjami. lawendowa szafa pamietam, że była. na naturalnym pięknie jest -13% na wszystko. na mailu znalazłam info o promocji z biomanii: biomania - bio2you -15% do końca maja, 5% rabatu na serie słoneczną eubiony (maj, czerwiec), darmowa wysyłka powyżej 149 w dniach 25-28.05.
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2013-05-25 o 09:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
ja wierzę odkąd zaczęłam używać, wiadome, że nie są to powiększacze, ale faktycznie widzę ich działanie.
nuna_77 już jest dużo różnych promocji, kilka już było... Biomania: Promocje: Bio2You promocja dla Mamy, dla Dziecka, dla Ciebie - wszystkie produkty 15% taniej oraz ciekawe zestawy (do końca maja) Attitude - eco cleaner do łazienki + ecoforce gąbka za 25 zł! (do 09.06.2013) Maj-Czerwiec 5% rabatu na serię słoneczną Eubiony DARMOWA DOSTAWA dla zakupów na kwotę od 149 zł (pobranie +6,50 zł) w dniach 25-28.05.2013 Organic A'lulu Specjalnie dla Was kochane Mamy przygotowalismy 10% RABATU na naturalne kremy do twarzy marki Lavera oraz na kosmetyki do ciała marki Green Baby ![]() Kod rabatowy: DZIENMATKI13 Rabat sumuje się z promocjami. Naturnika: W dniach 21.05.2013 - 05.06.2013 w sklepie Naturnika jest przerwa urlopowa i przerwa w realizacji zamówień. Zamówienia mogą być składane ale zostaną przyjęte do realizacji od 06.06.2013. Dla wszystkich, którzy mogą chwilę poczekać mamy dobrą wiadomość. Wszystkie zamówienia złożone od 21/05/2013 do 05/06/2013 otrzymają dodatkowe 5% rabatu ! 5% rabat sumuje się z rabatem przyznanym dla stałych Klientów. Łączna wartość rabatów wynosi wtedy 10% !!! Rabaty zostaną automatycznie dodane do zamówienia. Poza tym jest zniżka na minerały Lumiere 27$ od zakupów za 10$ i 20% na kosmetyki mineralne Meow plus darmowa wysyłka od 80$. |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Soph mam pytanie odnosnie produktów do biustu.
Czy one działają same w sobie, czy działa masaz piersi? Bo mi się wydaje, że po kupnie specjalnego produktu do biustu zaczynamy robić regularny masaż biustu zaczynając go uzywac i to własnie przynosi efekty, rodzaj wmasowywanego produktu jest raczej mało istotny - liczy się fakt regularnosci, bo z reguły dokąd nie kupi się specjalnego kremu do biustu to raczej tego nie robimy. Jakie masz obserwacje i wnioski w tym zakresie?
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2013-05-25 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki Ekologiczne - czy na pewno skuteczne?
Ten drugi podoba mi się bardziej. Jesteś pewna, że nie masz uczulenia na mleko?
Ja bardzo lubię kosmetyki ekologiczne (i domowe). Mają świetne składy, więc nie szkodzą mojej trądzikowej skórze. I zazwyczaj działają lepiej, niż te drogeryjne (przynajmniej te, które miałam okazję testować do tej pory). Część z nich jest strasznie droga, ale udało mi się upolować kilka niedrogich "perełek". |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
Po jakim czasie zauważyłaś efekty?
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
najpierw używałam nienaturalnego Eveline, po kilku użyciach skóra była już bardziej nawilżona, miękka i po niedługim czasie było delikatne 'wypełnienie'.
teraz mam Love2Mix Organics i widzę tylko nawilżenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
CORELIPS
|
Zastanawiam się między tymi dwoma żelami, mam cerę suchą/mieszaną (dziwne ..)
Chciałabym, żeby nie wysuszał ale i lekko eliminował sebum i zapobiegał wypryskom. Który lepszy? 1. FITOMED, Mydlnica Lekarska, Łagodny żel ziołowy do mycia twarzy do cery tłustej Skład: Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Lactic Acid, Fragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne 2. FITOMED, Mydlnica Lekarska, Łagodny żel ziołowy do mycia twarzy do cery suchejSkład: Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Allantoin, D-Panthenol, Lactic Acid, Fragragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne. Będę bardzo wdzięczna za krótką analizę i poradę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zły wątek.
![]() |
#2723 |
CORELIPS
|
Może nie do końca naturalne... ale świństw chyba nie mają....
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, kosmetyki nie na ten wątek, 3 początkowe składniki ok, a później...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
mają
![]() największe świństwa wymienione są w pierwszym poście wątku, który chyba znasz, bo swojego czasu na naszym wątku się udzielałaś ![]() a poza tym "nie do końca naturalne" oznacza nienaturalne ![]()
#2726 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() uzywasz tylko masla czy tego voluplus tez? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
tak własnie jest!
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() używam tego masła morwa i figa. voluplus nie. zaraz zerknę na biopiękno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzeniona Zmorah
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kusil mnie olejek khadi ale orientana chyba pod wzgledem wyciagow roslinnych bije khadi na leb na szyje? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.