Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 22:57   #1471
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
A co właściwie oznacza może zapchać/ zapycha? Często piszecie o tym, a ja nie wiem, czy dobrze rozumiem

Tak, mam klasyczną wersję. Light miałam chyba jedną próbkę, ale nie pamiętam, jak się sprawdził. Na co dzień nakładam cienką warstwę, a na ważne wyjścia grubszą oczywiście. Jeśli przesadzi się z jego ilością to faktycznie może być zbyt ciężki. Natomiast jego trwałość i krycie tak mi odpowiadają, że najchętniej bym się z nim nie rozstawała Wcześniej długo używałam tego z Maybelline: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...vitamin-e.html mimo że po kliku godzinach po prostu znikał z buzi. Planuję go zakupić jeszcze raz z myślą o stosowaniu w mniej wyjściowe dni, bo nie wiem, jaki inny mogłabym kupić. Plus ciekawa jestem tego podkładu z Clarins.

Też chętnie się dowiem, kogo polecacie w Wa-wie

Czekamy na zdjęcia tego słodziaka

Olcia
jak Twoje rosyjskie kosmetyki? Jak wrażenia?

sandra8859
widziałaś bluzy? Które Ci się podobają? ,naked' pozostaje naszą ulubioną czy wybieramy nowy lepszy napis?
Spray na porost włosów staram się używać regularnie, ale czasem mi nie wychodzi i za krótko używam, żeby coś o nim powiedzieć, ale z tego co widziałam to nie ma w składzie alkoholu wysoko tak jak np.seboradin czy woda brzozowa... nie wiem czy to plus czy minus, ale chyba jednak na plus z serum też na razie jestem zadowolona. Niestety, ale powróciły mi problemy z pryszczami nie zauważyłam też cudownego działania mydła Aleppo
a z zapchaniem to zapewne chodzi o zapchanie porów i wysyp syfków z tym związanych
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 00:29   #1472
catarina11
Rozeznanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Sprzedawczyni w MAC'u odradzała mi go. Chciałam kupić, ale mówiła że będzie bardzo wysuszał i obciążał. Kupiłam DERMABLEND VICHY w sztyfcie jakiś czas temu. Również ponad 90 zł wyrzucone w błoto. Już nie mam siły do tych korektorów
O to ciekawe, że odradziła a zaproponowała inny? Ja mam sińce przez tarczyce, wiele dobrego czytałam o tym korektorze. Też dziewczyny na insta go polecaly oraz jakiś z bobbi brown. Mac mam jakieś 2-3 tygodnie, póki co polecam, mam suchą skórę.
Stary 2013-05-25, 04:33   #1473
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Sprzedawczyni w MAC'u odradzała mi go. Chciałam kupić, ale mówiła że będzie bardzo wysuszał i obciążał. Kupiłam DERMABLEND VICHY w sztyfcie jakiś czas temu. Również ponad 90 zł wyrzucone w błoto. Już nie mam siły do tych korektorów
Ja tez borykam sie z tym problemem, ale chyba jestem obciazona sincami genetycznie (od kiedy pamietam), i wina jest zalegajaca limfa. Na wątku MACa dziewczyny polecaly korektor firmy Bobbi Brown http://www.bobbibrowncosmetics.com/p...S11/index.tmpl i mówiły, żeby lepiej dobrać kolor z konsultantka niż samej przez internet, chyba sie sama na niego zdecyduje, ponieważ mój Mac Mineralize mało kryje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez lakeithia
Czas edycji: 2013-05-25 o 04:36
lakeithia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 06:26   #1474
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:
A co właściwie oznacza może zapchać/ zapycha? Często piszecie o tym, a ja nie wiem, czy dobrze rozumiem

Plus ciekawa jestem tego podkładu z Clarins.

Też chętnie się dowiem, kogo polecacie w Wa-wie
U mnie zapychanie objawia sie podskornymi grudkami na brodzie, przy nosie i na czole. Teraz wlasnie borykam z krostkami na czole (zawsze na czole mialam gladka skore, a teraz czuje sie jak gimnazjalistka) i nie wiem od czego to i jak to zwalczyc. Mam nadzieje, ze to nie od podkladu (teraz uzywam Rimmel Perfect Match w butelce) albo kremu (ahava), bo jestem z nich bardzo zadowolona...
Na podklad z Clarins tez sie czaje, ale najpierw wezme probki, tylko nie mam czasu podjechac do Sephory czy Douglasa.

Ja w Warszawie polecam Milek Design. Bylam tam ponad miesiac temu i do dzis sie zachwycam strzyzeniem, wlosy ukladaja mi sie autentycznie same, a przede wszystkim sa tak pocieniowane, ze naprawde wydaje sie, ze jest ich wiecej. Cennik jest na ich stronie, sa tez sylwetki fryzjerow pracujacych w zakladzie, wiec mozna sobie poczytac kto w czym bryluje i sobie dopasowac kto najlepiej spelnilby nasze wymagania. Ja poszlam w ciemno do p. Kasi na Hozej (mlodsza stylistka) i nie zaluje ani jednej wydanej zlotowki. Na pewno tam wroce, tylko poki co zapuszczam wlosy, wiec na strzyzenie troche poczekam.
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 06:57   #1475
sandra8859
Rozeznanie

Cytat:

sandra8859
widziałaś bluzy? Które Ci się podobają? ,naked' pozostaje naszą ulubioną czy wybieramy nowy lepszy napis?
Widziałam, widziałam Powiem Ci, że zamysł T-shirtów bardziej mi się podobał. Jeśli chodzi o bluzę to wystarczyłaby jedna, na jesień do botków będzie jak znalazł A są w ogóle damskie bluzy z napisem 'naked'? (widziałam tylko męskie- zresztą te dla facetów są super!). Mi podoba się chyba najbardziej 'I have nothing to wear'.

Kumpela dała mi znać, że robi zamówienie z Kaliny i muszę na szybko się zdecydować co bym chciała i teraz jak doszło co do czego to nie mam czego wziąć Prawie wszystko to co chciałam kiedyś zamówić teraz nie mogę stosować ze względu na skład gdyż miałam to keratynowe prostowanie Może to słynne serum zamówie, jednak jak on wpłynie na moją problematyczną cerę?hmm

Edytowane przez sandra8859
Czas edycji: 2013-05-25 o 07:02 Powód: lit.
sandra8859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 08:58   #1476
Forget_me
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Hej!
Ale dziś paskudnie! Oczywiście, mam wolne od szkoły.
Pochwalę się, bo byłam na zakupach i kupiłam fuksjowy kostium ze Zary <3 Boski jest <3

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Psie przedszkole to zajęcia dla szczeniąt, gdzie pod okiem profesjonalnego tresera łączy się zabawę z nauką. Celem takich spotkań jest nauka, ale i obycie psa z innymi zwierzętami, ludźmi oraz sytuacjami typu nieznany dźwięk etc.

Spotkania odbywają się w ustalonych dniach i trwają 1h. Odbywają się na świeżym powietrzu lub w pomieszczeniach. Cykl obejmuje kilka lub kilkanaście spotkań, w zależności od szkoły.

Na pewno podzielę się wrażeniami i zdjęciami. Jest mi naprawdę miło i dziękuję za wszystkie serdeczne gesty oraz zainteresowanie

Życzę Ci żeby marzenie się spełniło. Wybór psa to poważna decyzja. U nas wybór był oczywisty i od razu wiedzieliśmy jakiego psa chcemy mieć Ja widzę ogromne podobieństwo do naszego Starszaka i zachowania typowe dla tej rasy, które wykazywał kiedy był w tym samym wieku.

Koleżanka cóż zachowuje się typowo dla syndromu urażonych vel obrażonych zwróceniem uwagi, odmową itp. sytuacji w miejscu pracy.
Jeszcze nie raz będzie miała okazję do fochowania, jeśli nie wyciągnie wniosków.
Dziękuję Ci za wytłumaczenie bo nie wiedziałam na czym polega takie psie przedszkole. Ba, nawet nie wiedziałam, że cosik takiego istnieje
Czyli Mango będzie jeszcze bystrzejszy :-D Czekam na zdjęcia
Koleżanką się już nie martwię. Za głupotę innych niestety nic nie poradzimy

Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość
Ja nie mam kompletnie pomysłu na prezenty, a to już pojutrze.....
Ja mojej kupiłam bluzeczkę Do tego zarezerwowałam stolik w restauracji i dokupię kwiatki Uważam, że to i tak za mało żeby podziękować mamie za wszystko, co dla nas robi!

Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 09:21   #1477
caarolaaa
Zakorzenienie

Witam się po długiej nieobecności
przede mną ostatnie dwa egzaminy i w środę zaczynam wakacje ! co prawda przede mną jeszcze 3 tygodnie praktyk, ale przynajmniej na uczelnie nie trzeba chodzić
Kupiłam sobie szczotkę Tangle teezer i chyba się na niej zawiodłam jak dla mnie niczym nie różni się od innych szczotek - szarpie, wcale tak szybko nie rozplątuje kołtunów.
W czwartek wybrałam się do h&m i kupiłam spódnicę czarną dresową maksi, mam nadzieję, że będę w niej chodzić
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:21   #1478
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Złośnica, przepraszam, że teraz, ale komputer miałam w naprawie, a ztelefonu niewygodnie się pisze bluzkę kupiłam na wyprzedaży za 29zł, wzięłam M, muszę tylko przerobić ramiączką, bo są za długie, ale spod marynarek nie widać
tak podejrzewałam, trudno dziękuję za informację
Stary 2013-05-25, 15:59   #1479
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonjour_tristesse Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn z Łodzi: możecie polecic jakiegoś zdolnego fryzjera z wyobraźnią? Chodzi mi o cięcie
I ile mniej więcej płacicie za taką usługę (interesuje mnie porównanie ceny takiej usługi w Łodzi i Wa-wie).
sama rzadko jestem zadowolona, dlatego podcinam same końcówki i żadnych zmian wielkich nie robie

ale poczytaj ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42339&page=16

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Witam się po długiej nieobecności
przede mną ostatnie dwa egzaminy i w środę zaczynam wakacje ! co prawda przede mną jeszcze 3 tygodnie praktyk, ale przynajmniej na uczelnie nie trzeba chodzić
Kupiłam sobie szczotkę Tangle teezer i chyba się na niej zawiodłam jak dla mnie niczym nie różni się od innych szczotek - szarpie, wcale tak szybko nie rozplątuje kołtunów.
W czwartek wybrałam się do h&m i kupiłam spódnicę czarną dresową maksi, mam nadzieję, że będę w niej chodzić
zastanawiam się nad jej kupnem, ale nie chciałabym się zawieść

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Złośnica, przepraszam, że teraz, ale komputer miałam w naprawie, a ztelefonu niewygodnie się pisze bluzkę kupiłam na wyprzedaży za 29zł, wzięłam M, muszę tylko przerobić ramiączką, bo są za długie, ale spod marynarek nie widać

Co znalazło się na Twojej liście?
ja dziś też zrobiłam małe zakupy w rossmannie, ale przejrzę KWC dzisiaj czy coś jeszcze by mi się nie przydało jeden krem, płyn micelarny i pomadka (05) dla mamy
jaki masz nr pomadki?
u mnie w rossie te nalepki pozdzierane i ciężko coś dobrać, a ten kolor wydaje się być dobry dla mnie

Żółty tusz z Wibo to mój must have
I korektor z eveline też grosze kosztuje, a jest super

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

Edytowane przez nikisa
Czas edycji: 2013-05-25 o 16:06
nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 16:03   #1480
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Dziewczyny co myślicie o stylizacjach z białymi tenisówkami, np converse? Mowa oczywiście o łączeniu ich z klsycznymi ubraniami, np.: jak na tych zdjęciach. Przyznam, że zachciało mi się takich butów, bo fajnie "łagodzą" klasykę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg black-faux-leather-forever-21-shorts-white-brandy-melville-top_400.jpg (36,8 KB, 136 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ec60ed0844aa647a6e942727c928c910.jpg (44,3 KB, 147 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5705as.jpg (87,4 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7349as1.jpg (81,3 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7382as.jpg (108,4 KB, 137 załadowań)

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 16:05   #1481
nikisa
Zakorzenienie

często tak chodzę, chociaż mam zwykłe białe

Stary 2013-05-25, 16:08   #1482
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
często tak chodzę, chociaż mam zwykłe białe
Właśnie o białych myślę

Stary 2013-05-25, 17:12   #1483
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o stylizacjach z białymi tenisówkami, np converse? Mowa oczywiście o łączeniu ich z klsycznymi ubraniami, np.: jak na tych zdjęciach. Przyznam, że zachciało mi się takich butów, bo fajnie "łagodzą" klasykę.
Bardzo faje stylizacje
Na Conversy raczej w najbliższym czasie się nie zdecyduje, ale na zwykłe tenisówki z H&M owszem.

Bardzo lubię te proste tenisówki z H&M, nie są bardzo zabudowane i wyglądają dość lekko nawet w dużym rozmiarze. Mam jedne panterkowe, a teraz chyba czas na białe, bo poprzednie już się do niczego nie nadają.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 17:34   #1484
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
sama rzadko jestem zadowolona, dlatego podcinam same końcówki i żadnych zmian wielkich nie robie

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

jaki masz nr pomadki?
u mnie w rossie te nalepki pozdzierane i ciężko coś dobrać, a ten kolor wydaje się być dobry dla mnie

Już kiedyś tutaj o tym wspominałam, moja przyjaciółka dostała w prezencie Tangle Teezer i zawiodła się bardzo. Teraz używa tej szczotki do czesania królika, bardzo się sprawdza
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 17:54   #1485
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio nie zakładam innych butów, nie mogę się z nimi rozstać
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-25, 18:29   #1486
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Nie szkodzi. Zapytaj jak będziesz miała okazję
Do dziekanatu będę mogła wybrać się dopiero w poniedziałek. Ten tydzień mam bardzo ciężki, staram się spędzić każdą chwilę nad książkami. Z krótkimi przerwami
To dobrze, że przekonałaś się do mówienia. Pewnie minie trochę czasu i stres minie całkowicie Tym bardziej, że z językiem masz codzienną styczność, znasz coraz więcej słownictwa, zwrotów itp.
W moim przypadku wygląda to tak, że codziennie rozmawiam po angielsku, bo mam znajomych, z którymi mogę dogadać się tylko w ten sposób. Z tymże są to rozmowy na facebooku, smsowe itp. W takim przypadku w ogóle nie odczuwam stresu, wręcz przeciwnie, bardzo lubię pisać po angielsku. W wakacje co roku wyjeżdżam na dwa tygodnie do Tunezji i tam w ogóle nie krępuję się mówić. Może ta świadomość, że ich angielski jest bardzo średni tak na mnie działa. Za to jak w Polsce mam rozmawiać po angielsku to paraliżuje mnie strach. Wydaje mi się, że mam spory zasób słownictwa, gramatykę też znam, a w momencie, kiedy mam mówić to zachowuję się jakbym po raz pierwszy miała styczność z tym językiem Aczkolwiek chcę z tym walczyć! Bardzo lubię ten język, lubię uczyć się nowych słówek, tym bardziej, że prędko wchodzą mi do głowy, a wiadomo, że mowa jest najważniejsza. Chyba pomyślę nad zajęciami, na których będzie kładziony nacisk na mowę, aczkolwiek na początku pewnie umrę ze stresu
Dziękuję za adres biblioteki Mam nadzieję, że od października będę mogła tam zaglądać regularnie

Dziewczęta, jaki balsam do ciała uważacie za godny polecenia? Szukam ideału

A ja uwielbiam mała z TBS. Jestem od nich uzależniona.

Dziewczynki lecę na bal Miłej soboty, postaram odezwać się jutro
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 19:03   #1487
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Już kiedyś tutaj o tym wspominałam, moja przyjaciółka dostała w prezencie Tangle Teezer i zawiodła się bardzo. Teraz używa tej szczotki do czesania królika, bardzo się sprawdza
o ciekawe

chciałam TT, bo na mojej pojawiły się jakieś białe pyłki i nie moge się tego pozbyć a taka z plastiku cała byłaby łatwa w czyszczeniu...

Stary 2013-05-25, 20:02   #1488
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:

W pierwszej chwili zrozumiałam, że Twoja przyjaciółka po zawodzie z TT, zaczęła się czesać szczotką do czesania królika, po czym zauważyłam "tej"i się ocknęłam, że to królik jest czesany TT...
Co się ze mną dzieje?

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Bardzo fajnie takie tenisówki wyglądają, chociaż ja kupuję na Allegro takie primarkowe szare. Moje już się trochę pościerały, więc chyba zamówię tym razem granatowe albo może właśnie białe? Chyba, że te z H&M się niewiele różnią, bo szczerze powiedziawszy te primarkowe mam już sprawdzone...
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 20:30   #1489
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
W pierwszej chwili zrozumiałam, że Twoja przyjaciółka po zawodzie z TT, zaczęła się czesać szczotką do czesania królika, po czym zauważyłam "tej"i się ocknęłam, że to królik jest czesany TT...
Co się ze mną dzieje?

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Bardzo fajnie takie tenisówki wyglądają, chociaż ja kupuję na Allegro takie primarkowe szare. Moje już się trochę pościerały, więc chyba zamówię tym razem granatowe albo może właśnie białe? Chyba, że te z H&M się niewiele różnią, bo szczerze powiedziawszy te primarkowe mam już sprawdzone...
zrozumiałam tak samo

Jak dla mnie to te tenisówki wszędzie takie same... ostatnio kupiłam w housie za 23 zł (%)

Stary 2013-05-25, 20:35   #1490
carpaibex
Zakorzenienie

Hahaha, oczywiście chodziło mi o to, że to królik jest dopieszczany przez Tangle Teezer

Błętkine_niebo, dawno nie było notki
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 20:49   #1491
kobea
Zadomowienie

Cytat:
zrozumiałam tak samo

Jak dla mnie to te tenisówki wszędzie takie same... ostatnio kupiłam w housie za 23 zł (%)

ja też
kobea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 21:00   #1492
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Bardzo faje stylizacje
Na Conversy raczej w najbliższym czasie się nie zdecyduje, ale na zwykłe tenisówki z H&M owszem.

Bardzo lubię te proste tenisówki z H&M, nie są bardzo zabudowane i wyglądają dość lekko nawet w dużym rozmiarze. Mam jedne panterkowe, a teraz chyba czas na białe, bo poprzednie już się do niczego nie nadają.
Też się nad nimi zastanawiam, tylko że to wycięcie ładne, powoduje że mi pięta zaczyna z buta wyskakiwać i się zastanawiam czy sobie wkręcam problem, czy faktycznie będzie to dyskomfortowe w noszeniu...

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 21:04   #1493
Forget_me
Zakorzenienie

Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Lady, udanej zabawy

Migotko, conversy mam i bardzo lubię Uważam, że super się sprawdzają w klasycznych stylizacjach. Do pracy się nie nadają, ale na weekend są idealne

Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 21:38   #1494
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:

jaki masz nr pomadki?

To jest nr 05 dziś dokupiłam 02 i 07. Muszę przyznać, że te pomadki odpowiadają mi dużo bardziej niż te Rimella Kate Moss...
Na zdjęciu to ta środkowa
Cytat:
Ja z pewnością kupię białe niskie conversy jak znajdę w jakiejś promocji jestem na tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00762[1].jpg (62,5 KB, 154 załadowań)
Stary 2013-05-25, 21:40   #1495
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
To jest nr 05 dziś dokupiłam 02 i 07. Muszę przyznać, że te pomadki odpowiadają mi dużo bardziej niż te Rimella Kate Moss...

Ja z pewnością kupię białe niskie conversy jak znajdę w jakiejś promocji jestem na tak

Stary 2013-05-25, 22:01   #1496
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
O to ciekawe, że odradziła a zaproponowała inny? Ja mam sińce przez tarczyce, wiele dobrego czytałam o tym korektorze. Też dziewczyny na insta go polecaly oraz jakiś z bobbi brown. Mac mam jakieś 2-3 tygodnie, póki co polecam, mam suchą skórę.
Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Ja tez borykam sie z tym problemem, ale chyba jestem obciazona sincami genetycznie (od kiedy pamietam), i wina jest zalegajaca limfa. Na wątku MACa dziewczyny polecaly korektor firmy Bobbi Brown http://www.bobbibrowncosmetics.com/p...S11/index.tmpl i mówiły, żeby lepiej dobrać kolor z konsultantka niż samej przez internet, chyba sie sama na niego zdecyduje, ponieważ mój Mac Mineralize mało kryje.

Dzięki za radę dziewczyny, następnym razem kupię Mac,a narazie muszę pokończyć to co mam.

Cytat:
Uwielbiam tego typu połączenia. Praktycznie na tym bazuje mój "styl"

Cytat:

Ja dzisiaj kupiłam 5 szminek WIBO! Są świetne. O wiele lepsze niż np. Caresse z L.oreala, które odradzam, bo efekt mokrych, nawilżonych ust trzyma się ok, 20 min. Z wibo w ogóle nie ma takiego problemu. Kolory są śliczne.
Dzisiaj pięknie popłynęłam w Rossmanie: 2 pokłady Bourjois, 5 szminek, 2 lakiery, tusz chyba z Miss Sporty (Falsies z Maybelline okazał się niewypałem), róż, płyn dwufazowy z Ziaji, waciki...i to chyba tyle. Już drugi raz tak się spłukałam tam i to na dodatek w jednym miesiącu. Mam 5 podkładów w kolekcji, z 3 korektory...szminek chyba z 15.....KONIEC Z KOLORÓWKĄ!: pala:
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 22:08   #1497
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Widzę, że tenisówk mają sporo zwolenniczek. Sama się zastanawiam czy brać conversy czy tańszy odpowiednik.
Jestem zła, bo jutro idziemy na komunię, a pogoda do bani! Wcześniej było pięknie a teraz zimno i pada. Miałam iść w czarnej sukience, później zmieniłam na kwiatowego tulipana z zary (kiecka mamy, ale ładnie leżała i robiła całą stylizację). Generalnie nie lubię kwiatów, ale na imprezę można się pokazać w czymś innym. Mama miała iść w kwiatowej ołówkowej też z zary, ale nic z tego.
Idę w czarnych spodniach, bordowej koszuli i żakiecie z bordowymi koralikami. Może na Boże Ciało pójdziemy w kwiatowych/

Stary 2013-05-25, 22:10   #1498
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Błętkine_niebo, dawno nie było notki
Oj tak, dałam ciała, mam nadzieję że w najbliższych dniach dam radę coś wrzucić.

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Dziewczynki lecę na bal Miłej soboty, postaram odezwać się jutro
Zdaj relację po powrocie

Cytat:
Świetne kolory

Cytat:
Ja dzisiaj kupiłam 5 szminek WIBO! Są świetne. O wiele lepsze niż np. Caresse z L.oreala, które odradzam, bo efekt mokrych, nawilżonych ust trzyma się ok, 20 min. Z wibo w ogóle nie ma takiego problemu. Kolory są śliczne.
Dzisiaj pięknie popłynęłam w Rossmanie: 2 pokłady Bourjois, 5 szminek, 2 lakiery, tusz chyba z Miss Sporty (Falsies z Maybelline okazał się niewypałem), róż, płyn dwufazowy z Ziaji, waciki...i to chyba tyle. Już drugi raz tak się spłukałam tam i to na dodatek w jednym miesiącu. Mam 5 podkładów w kolekcji, z 3 korektory...szminek chyba z 15.....KONIEC Z KOLORÓWKĄ!: pala:
Piękne zakupy Ja z kolei kupiłam 3 szminko-błyszczyki Caresse Shine (to te w złotych opakowaniach) i jestem nimi zachwycona Mają wspaniałą, bardzo lekką i nietłustą konsystencję, w ogóle ich nie czuć na ustach. Ponadto kolor jest niesłychanie intensywny. Trzymają się dość długo, schodzą z ust równomiernie.
Moje kolory to Marylin, Juliet i Milady.

Ponadto kupiłam też w Rossmanie kilka saszetek z płatkami hydrożelowymi pod oczy z Perfekty (tymi naklejanymi). Takie płatki to punkt obowiązkowy w mojej kosmetyczce, zwłaszcza w czasie sesji - ładnie zdejmują opuchliznę i odświeżają spojrzenie. Zwykle preferuję te z L'Biotici, ale po obniżce bardziej opłacało się zakupić Perfektę
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 22:11   #1499
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za radę dziewczyny, następnym razem kupię Mac,a narazie muszę pokończyć to co mam.

Uwielbiam tego typu połączenia. Praktycznie na tym bazuje mój "styl"

A ja jestem zła na lakiery Wibo, które wybrałam, bo są strasznie gęste i praktycznie nie wysychają
ja dzisiaj kupiłam oprócz pomadek dwa eyelinery Wibo (szary i brązowy) i różowy tusz Wibo(też sprawdzony ). Do pielęgnacji twarzy chyba na razie nic już nie potrzebuję, a z kolorówki muszę w końcu, zbieram się już pół roku, kupić paletki Sleek i przypomniałam sobie o kredce Nyx Jumbo w kolorze milk, ale jak na złość ani na allegro ani u lady makeup
Stary 2013-05-25, 22:32   #1500
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
A ja jestem zła na lakiery Wibo, które wybrałam, bo są strasznie gęste i praktycznie nie wysychają
ja dzisiaj kupiłam oprócz pomadek dwa eyelinery Wibo (szary i brązowy) i różowy tusz Wibo(też sprawdzony ). Do pielęgnacji twarzy chyba na razie nic już nie potrzebuję, a z kolorówki muszę w końcu, zbieram się już pół roku, kupić paletki Sleek i przypomniałam sobie o kredce Nyx Jumbo w kolorze milk, ale jak na złość ani na allegro ani u lady makeup
Do Sleeka też się przymierzam, miałam na urodziny dostać, ale dostałam jednak flachę. Przyda się, jak wyjedziemy z TŻ na Boże Ciało Plaża, kocyk, kieliszek i hajda relaks

Ja w Rossmanie też nieźle zaszalałam:
- szminka Maybelline Hydraextreme 210 That's Mauvie- uwielbiam! Cudownie nawilża, ma piękny różowawy, bardzo cielisty i neutralny odcień- podbija mój naturalny. Po latach stosowania do ust kremu oliwkowego Ziaji, mam wysokie wymagania co do szminek, bo mi szybko wysychają i pierzchną- ta szminka spełnia je w 200%!
- szminka Maybelline Color Sensational, Midnight Plum 338- urzekł mnie ten fiolet, na ustach nie wygląda agresywnie, po prostu ciekawy ciemniejszy odcień. I ślicznie pachnie
- tusz do rzęs MaxFactor Masterpiece Max- mój faworyt od 10 lat, żadne Lancome Hypnose, Diorshow mu do pięt nie sięgają- cudne rozdzielenie, podkreślenie i wydłużenie. Zależnie od ilości- subtelne podkreślenie, po bardzo teatralne rzęsy
- khol liner Maybelline Master Drama wreszcie w satysfakcjonującym mnie fiolecie. Łatwo się rysuje, trwały jest wnioskując po próbach starcia z ręki
- eyeliner L'Oreal Super Liner, chciałam wypróbować coś innego niż ukochany wodoodporny Isadory i widzę jedno- mniej wyrazista czerń, mniej wyraźna, lepsza do codziennego, delikatnego makijażu. Sympatyczny pędzelek

I jeszcze dostałam od TŻ komplet bielizny Fuksja niesamowita, aż się zastanawiam do czego nosić będę, żeby kolor nie straszył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0126.jpg (57,4 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0127.jpg (56,3 KB, 77 załadowań)

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"

Edytowane przez Kociaak
Czas edycji: 2013-05-25 o 22:34 Powód: Zapomniałam dodać zdjęć ;)
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości