|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Tak czuję ))Ale tamten Dzidziuś urodził się z wagą 3600, więc jakby poczekał do terminu to pewnie by 5 kg przekroczył to może lepiej dla nich, że się już urodził
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzień dobry
jednak usiadłam do Was, nie mogłam się oprzeć pokusie brzydko u mnie dziś, zimno i mokro, ciekawa jestem czy ludzie na rynku będą co do ciuszków to ja nic nie kupiłam jeszcze więc ciężko mi się wypowiadać |
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
U nas się chyba słonko przebija
Więc tragedii nie ma ![]() A z łóżka mnie wygonili bo tam zwierzyniec, pies, kot i TŻ ![]() To nie towarzystwo dla mnie
|
#1474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie wbije sie w dzien, na ktory jest termin.---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałam dziś sen, że urodziłam synka włochatego, zajęło mi to jakieś 12h, mama odbierała poród i było to u niej w domu, dzidzia szybko rosła i szybko duża była, mało jeść z piersi chciała- szok jakie to realistyczne wszystko było
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwale sie wygrana kurteczka, na teraz jeszcze za duza, ale za 10zł, zal bylo nie licytowac
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-27 o 09:29 |
|
|
|
|
#1477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to dzidzia by mogła po terminie się urodzić-później do pracy wrócę może do tego czasu sytuacja w firmie się uspokoi ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Margosia dziś mój cukier na czczo to Twoja ulubiona liczba 69 |
|
|
|
|
#1479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1480 | ||||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Hej!
Czy tylko mi wczoraj wizaż nie działał? Bo nie umiałam wejść, a dzisiaj od pół godziny już nadrabiam... Byłam w Rossmannie wczoraj Kupiłam 2 pudry Synergen, po 5,50 każdy (a więc za 11 zł mam zapas pudru na jakieś 1,5 roku ), 2 pomadki z Nivei wiśniowe, moje ulubione, których już nigdzie nie można dostać - za 8 zł żel pod prysznic, żel do twarzy i jakieś tam duperele. Potem załatwiliśmy sprawy z TŻem i wróciliśmy. Zimno jest u nas jak w listopadzie :/ Strasznie zmarzłam. Dzisiaj jedziemy po meble - szafkę do dużego pokoju, żeby przetransportować część rzeczy z małego i... półkę do małego, na rzeczy dla Artusia... Co do otulaczków - ja nie wiem, jaka jest różnica między rożkiem a otulaczkiem. Ja na pewno kupię 2 rożki, bez usztywnienia - zresztą u mnie w szpitalu chyba wymagają rożka. A położne na SR mówiły, że bez usztywnienia jest lepszy. Cytat:
Tak, kupuję na pewno, choć będę spać w pokoju Synka. Gdybym nie miała takich doświadczeń, jakie mam - nie wiem jednak, czy bym kupowała. Cytat:
Sory, bo to tak naprawdę smutne, ale tekst świetny ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja nie cierpię jajek na miękko ani w ogóle takich niedogotowanych :P Jestem mega dziwadłem, ale gotuję jajka na twardo 11-12 minut, a jajecznica musi być mega ścięta u mnie :P [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40981051]a ja przed chwilą zajrzałam na moje wyniki z laboratorium i mam niezły misz masz... mam w moczu obecne erytrocyty i kryształu szczawiany wapnia??? !!! nie mówiąc już o podwyższonej tyroksynie całkowitej a hemoglobina 12,1... hematokryt 36... podwyższone leukocyty i neutrofile... limfocyty obniżone i eozynofile... nic nie kumam i nawet się nie denerwuję bo się nie znam ;( cos przeczytałam że szczawiany w moczu to coś z nerkami... i obecne erytrocyty tez... ![]() któraś się zna i pomoże!!!???? PLEASE !!!![/QUOTE] Hmm erytrocyty to białe krwinki, nie? To też je miewam w moczu, ale zwykle w tej najmniejszej ilości, chyba 1-3 wpw, więc gin nic nie mówi. Szczawiany wapnia pojedyncze też mi się ze 2 razy trafiły i również nic nie mówił. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1481 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
może to od tego że ostatnio zajadam się chłodnikiem, a tam botwinka, buraki... które mają podobne działanie ... w poniedziałek idę do gin to się dowiem szczegółów
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Witam
Wstawiłam pierwsze różowe ciuszki i piorą się w Loveli. Musze poodkurzać i jadę do babci. Tam mam się zajść 2 - miesięcznym bratankiem bo bratowa potrzebuje iść na zakupy jakieś większe, a nie chce młodego brać do marketu jeszcze. Wcześniej chcę jechać do CH bo podobno zamykają Mothercare (czy jakoś tak) i można 7 szt bodziaków za 15 zł kupić! A ponieważ nie macie litości dla nieobecnych na forum to nie proszę was o niepisanie aż tak dużej ilości postów bo to i tak nic nie da!
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
zbieram się na ryneczek, ciekawe czy wrócę z jakimiś łowami
---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Cytat:
![]() mi na dzis zostala ostatnia porcja do prasowania )co sądzisz o zapachu loveli?? |
|
|
|
|
#1485 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
A i oczywiście zapomniałam - witamy się w 33 tc i czekamy na En i na Neni
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Poprzednio stosowałam tylko lovele i nie narzekałam. Teraz nie wąchałam nawet.
O prasowaniu nawet nie myślę bo mnie przeraża!
|
#1487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hmm erytrocyty to białe krwinki, nie? To też je miewam w moczu, ale zwykle w tej najmniejszej ilości, chyba 1-3 wpw, więc gin nic nie mówi. Szczawiany wapnia pojedyncze też mi się ze 2 razy trafiły i również nic nie mówił. [/QUOTE] dzięki Kochane Perse - erytrocyty to czerwone krwinki. Witam się w weekend, mam dziś w planach prace ogródkowe i odkurzenie domu ..zobaczymy co z tego wyjdzie
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-25 o 08:17 |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie znosze prasować, ale takie maleństwa to rzeczywiście sama przyjemnośc. |
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
dla cukruPrzeczytałam opis porodu Majowej Marchewki i wiecie co? Zmieniłam zdanie... Ciąża to taki fajny stan
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
MArgosia fajny ten opis
))
|
|
|
|
#1491 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40984146]dzięki Kochane
Perse - erytrocyty to czerwone krwinki. Witam się w weekend, mam dziś w planach prace ogródkowe i odkurzenie domu ..zobaczymy co z tego wyjdzie [/QUOTE]A to czerwone też miałam :P Też chyba 1-3 i też nic nie mówił Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki,
Od razu przepraszam za zniknięcie, ale miałam awarię netu. Zdaję szybko relację. We wtorek byłam na tym usg III trymestru. Antonio ważył (bo pewnie już coś przytył od wtorku) 2400 g i był idealnie w normie. Poza tym wymiary też idealnie w normie więc się bardzo ucieszyłam. Oczywiście nadal jest pupą w dół więc już sie pogodziłam z cc. Zdjęcia nie mam nawet pół bo nawet przez sekundę moje krnąbrne syniątko nie chciało pokazać facjatki tylko bezczelnie zasłaniało łapkami buźkę ![]() Torby do szpitala gotowe spakowane, wyprawka też już zakończona. Pokój małego też już prawie jeszcze tylko skręcić łóżeczko i pomalować, ale to po remocnie podłogi na tarasie który mam nadzieję odbędzie się lada dzień. Z pracą TŻ nadal doopa ciągle jest wszystko w trakcie a czy coś z tego wyjdzie ale modlę się o cud A tytuł nowego wątku jest rewelka |
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale wy gonicie.... szalone kobiety Wstawilam wlasnie pranko z moimi koszulami do spzitala - i teraz juz wiem ze to coraz blizej. Ponadto przyjrzalam sie mojemy "ryjkowi" i widze, ze juz robia mi sie plamy, wiec to naprawde juz niedlugo ![]() TZ poszedl dzis 1 dzien po 100dniowym zwolnieniu do pracy - a mnie dziwnie bez niego. nie przypuszczalam, ze to kiedys powiem. Bo ogoleni jak nie ma go w domu, jestem bardziej zorganizowana niz jak on jest.Marysia wstala o 8 - a myslalam, ze pospi do 10 no ale coz, nadzieja matkla glupich.Co do monitorow oddechu - nie kupuje. Maly bedzie spal w lozeczku obok naszego loza. Rozki mam dwa, bez usztywnienia. Jakby ktoras chciala rozowy rozek - NOWY za 13 zl plus wysylka dawac znac, odsprzedam, zostal mi jeden nie rozpakowany po Marysi. Tak samo recznik z kapturkiem 80x80 za 20 zl rozowy tez opchne. Wynalazlam co nieco nieuzywanych skarbow. ale tak sie konczy, jak sie mowi wielu osobom, czego brakuje, a pozniej dostaje sie tego wiele. sterilizatorow nie kupuje, nie uzywalam a teraz w zmywarce mam taka funkcje, moze skorzystam, choc watpie Pogoda sie robi, wiec za niedlugo trzeba pranie wywiesic.
|
#1494 | ||
|
Zakorzenienie
|
WITAM SIE
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A za pracę nadal kciuki trzymam!!! |
||
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się ze śniadankiem w pochmurny dzień. Już dwie czkawki Michaś od rana zaliczył. Cytat:
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzień dobry!
Małgosia-nie narzekasz co do dolegliwości to chociaż sobie pomarudz o porodzie :p Ja po dzisiejszej nocy już jestem tak zdesperowana, ze moge isc rodzic. Zaraz, juz. Tak mnie bolal brzuch i w krzyżu, ze szok. A na dodatek chodzilam sikac co 1, 5h. I to nie, ze trochę. . Malo pije a nie wiem skad to sie bierze :banghead: Tż dziś do 21 w pracy a mi smutno. .
|
|
#1497 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40984134]A i oczywiście zapomniałam - witamy się w 33 tc i czekamy na En i na Neni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ledwie wstałam pomyślałam- ooo, dzisiaj Perse, jutro ja, a pojutrze Neni ![]() Cytat:
dla Antka i dalsze dla Tżta !Antoś ma już słuszną wagę, a przekręcić się jeszcze może więc może akurat ![]() WITAMY SIĘ ! Na początku chciałam udusić krysię, ponieważ wczoraj stwierdziłam, że ja po prostu MUSZĘ zrobić ciasto rafaello..no i co? i się dzisiaj zabieram do roboty
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
ja wczoraj nawet się nie pożegnałam, bo spędzałam z mężem urodziny i nie było jak odpisywać u nas też zimno, pochmurno, do tego wstałam z zapchanym nosem ![]() Margos to już TYLKO 29.06, wyobraź sobie czekać miesiąc dłużej ![]() Perse za tygodnie i za zakupy i meblowanie też Zazdroszczę, bo my mieliśmy dzisiaj jechać z Tż pooglądać/wybrać meble do małego pokoju, zobaczyć wózki, a musiał iść do pracy fiazo to udanych zakupów ![]() ona przesłodka i bombaśna kurteczka, super zakup ![]() domciatko obym i ja mogła powiedzieć, że prasowanie tych ubranek to nawet fajna sprawa, bo prasowanie to jedyna czynność domowa, której nie cierpię i tak je zabieram do domu i mama z siostrą mi pomogą ale potem to już się sama będę z nimi bujać także strasznie gratuluję i prania i prasowania Ghia brawa dla charakternego Antonia ![]() i cały czas trzymamy kciuki za pracę Tżta Co do rożków - nie wydaje się Wam, że one są mega grube i ciepłe czy tylko ja mam taki model
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-05-25 o 09:09 |
|
|
|
#1499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie babeczki,
Spałam dzisiaj znowu super, co się budziłam to ćwiczyłam stopami i zero skurczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aż wierzyć mi się nie chce, że tak tanio sprzedają. Jakbyś widziała chłopięce w tej cenie to weź dla mnie rozm. 62 lub 68 Oczywiscie jeśli to nie sprawi Ci problemu. Jakby co to potem dogadamy się na pw o wysyłce![]() Cytat:
za wizytę i spakowane torby (inne babeczki się ociągają )
|
|||
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
Ghia- ale charakterny ten Twoj maluszek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Tak czuję 

ale modlę się o cud 
12.06.2010
dalsze dla Tżta !
Aż wierzyć mi się nie chce, że tak tanio sprzedają. Jakbyś widziała chłopięce w tej cenie to weź dla mnie rozm. 62 lub 68
Oczywiscie jeśli to nie sprawi Ci problemu. Jakby co to potem dogadamy się na pw o wysyłce