![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Witajcie!! Wiem, wiem wieki się nie odzywałam. Ale o Was nie zapomniałam
![]() Bycie mamusią tak mnie pochłonęło że na internet/forum czasu zabrakło. Staram się Was podczytywać, ale przyznaję się bez bicia, na bieżąco nie jestem, gdyż ciężko za Wami nadążyć. Przeglądnęłam Odchowalnię i wszystkie zdjęcia dzieciaczków - śliczne są, każde jedno, te minki, pozy, uśmieszki, w każdym się można zakochać ![]() U mnie, a w zasadzie u nas wszystko w najlepszym porządku. Ksawery rośnie zdrowo. Kolki pożegnaliśmy już jakiś czas temu, także teraz płacze tylko wtedy jak jest głodny, śpiący, albo po prostu chce zwrócić na siebie uwagę bo mu się nudzi ![]() Napady płaczu z nieznanych nam powodów też się zdarzają, ale rzadko, więc nie ma o czym mówić. Jak jest pogodnie, to całe dnie spędzamy albo na spacerach albo u mamy na wsi, czasem wyjeżdżamy tam na kilka dni. Teraz ze względu na niekorzystną aurę i brak spacerów, znalazłam czas na forum. A jak cały dzień spędzam w biegu, to spacer, to zakupy, to coś tam, więc wieczorem albo padam "na pysk" albo prasuje lub sprzątam. Czas mi tak szybko leci, że jak sobie pomyślę że we wrześniu wracam do pracy to wierzyć się nie chce. Nadal karmię piersią, butelka zdarza się tylko w wyjątkowych sytuacjach, jak muszę gdzieś wyjść, nie mam czasu na odciąganie, a mały mamie lub teściowej zgłodnieje podczas mojej nieobecności. Tak się zastanawiam...ile z Was karmi jeszcze piersią? Wszystkie? Większość? hmm.. W przyszłą niedzielę mamy chrzciny Ksawerego ![]() Ja nadal walczę o figurę sprzed ciąży, na zumbe niestety czasu nie mam, ale już 5 razy byłam na vacuwell i zauważyłam 3 cm mniej w tali, także uważam to za swego rodzaju sukces, przy mojej nieregularności i podjadaniu to naprawdę wielki sukces. Leonikowa czytałam Twój post, współczuję, ale nie denerwuj się za wczasu, trzymam kciuki oby wszystkie badania wyszły w normie. Pozdrawiam Was serdecznie, nie obiecam że będę tu regularnie pisać, ale podczytywać Was napewno będe ![]() W załączeniu zdjęcia Ksawerego, pierwsze zrobione jakieś dwa tyg temu, drugie z wczoraj.
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dziękuje wszystkim za opinie, rady i pocieszenie ![]() Mały śpi, niestety okazało się, że zaczęły się kolki ![]() Tak na szybko, bom dziś padnięta... misiulka piękna sesja! ![]() Klementyna ![]() ![]() Leonikowa ![]() Moderna u nas też jak Kubuś był jeszcze w szpitalu, wyszły nieprawidłowości w biciu serduszka, ale następnego dnia było już ok! Także nie martw się na zapas, będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad 2 - ![]() uf bo juz zem myslala ze bd miala cie na sumieniu. Mlody spi jak usnol o 20 - ale coraz czesciej dzwieki wydobywa wiec pewnie zaraz sie obudzi u mnie Jasno Jasno - nawet przez ta rolete - az mi sie spac nie chce ![]() a czlek zmeczony ciut |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#725 | |||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmie. W tej chwili nawet.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wcinam sobie serniczek z jagodami i popijam herbatkę ![]() na zakupach wczoraj nie poszalalm, bo tż ze mna pojechał ![]() Nikoś dzisiaj ładnie przespal całą noc, obudził się dopiero o 5 rano. Nakarmiłam go i dalej sobie kima. Cytat:
![]() ooo ja też ![]() chociaż lakierów też mam niemało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasia ale masz przeboje z tymi brudasami ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |||
Zakorzenienie
|
powazny Milus
![]() ![]() ![]() co to kiwsy? lekarka rodzinna to zasugerowala i dwoch chirurgow w Prokocimiu (straszne miejsce nota bene...) potwierdzilo. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kilka razy w zyciu rekrutowalam - zawsze sie taka perelka trafi ![]() ![]() no i na oballa mnie namowilyscie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a macie jeszcze isc do jakis specow?! czy dopiero po tych badaniach wszelakich?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Hej - czesc czolem
Ale mialam przeboje dzis w nocy ledwo co na oczy patrzam - nakarmilam Milusia okolo 22-45 ... Poszedl spac, o 23-30 ja sie zbieram do spania (opd mamie na lista) przypomnialam sobie zeby dolozyc pampki do torby wozkowej - podchodze do szafki ( mam zaraz kolo lozeczka) a on - 3 razy tak ciezko wzdechnol po czym PUSCIL pawia ze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to super ze Wam się układa ,mały prześliczny ![]() wiem ,wiem nalezy mi się ......... ![]() ![]() ![]() ehhhh dziewczyny dzisiaj mi mega ciężko ,bardzo .... moge pomarudzic?
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Moj syn zrobił dzisiaj mężowi pikusa, codziennie wstawal po 6stej, więc mąż nie nastawiał budzika do pracy, a tu mały dziś smacznie spał do 8 :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#733 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdzie, jeśli nie tutaj ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- I mąż też spał do 8? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
w jakim kraju dziewczyno mieszkasz ???????????
![]() ![]() no od rana smaka robisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny przydał by mi się jakis magiczny napój albo sok z gumijagód... powaznie ..... ledwo wstałam a juz mam ochotę się połozyc i zniknąć .... niby do pracy nie chodzę a jednak mam kilka etatów chyba ..... cały tydzień podobny ... i tak np.wczoraj dzieci do szkoły na rano ,o 11 kuba kończy , zakupy ,i do domu bo lekcje - mnóstwo -skończylismy przed 15 i obiad potem na angielski po nine do przedszkola i ona tez na ang. po 18 w domu , kąpanie dzieci ,i zad.z anglika dodatkowego . kolacja , czytanie i dzieci śpią . a ja zajmuje się Roszkiem i przygotowuje materiały na jutrzejszy konkurs. Dzisiaj wstajemy -kuba musi czytac kilka stron (bo trzeba wpisywac codziennie do dzienniczka ze dziecko codziennie czytało ile i co i jak długo-jak nie to dostanie minus),śniadanie , robie obiad od rana bo na po 11 kuba bierze udział w turnieju piłkarskim ,po nim pędem do domu umyć(on) się zjesc bo o 14 zaczyna się festyn rodzinny w szkole -obowiązkowy , trwa do 18 i do tego konkurs obowiązkowy z rodzicem ... wiecie jak wygląda festyn w szkole ? trzeba najpierw złozyc się po 20 zł kazdy ,zgłosić się do sprzedawania na stoisku(14-18 zmianowo )zrobionych przez siebie ciast ,albo hot-dogów ,przyniesc swoje sprzety jak mikrowela itp. , komu sprzedajemy ?własnym dzieciom -tzn samej sobie ... i zostac jeszcze po 18 aby posprzatac .... festyn na boisku szkolnym ... a u nas 10 stopni i leje ..... ![]() na samą myśl umieram .... po prostu siły brak ,jest weekend a ja chwili dla siebie nie mam ,a jeszcze ten mecz dzisiaj - kuba ma obiecane ze oglada czyli siedzimy z dziecmi do 22 albo po a potem ide spac ... i tyle . tz ze mna lata a do tego w miedzy czasie budowa - własnie kładziemy dach ,rynny itp i juz "penerki " niby spacerkiem przechodzą i łypią -więc trzeba co chwile jezdzic i pilnowac aby niczego nie zwędzili . na szczęście deszcz się przydaje bo podlewa beton na ogrodzenie ..-więc my tego nie musimy robic . Jedyne to ze mam tak kochane dzieci ,i Roszka teraz karmie a on z cycem sie smieje do mnie .... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#737 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
nie zrozumcie mnie żle .... po prostu dzisiaj tak mi sie nazbierało i to ze za oknem tak fatalnie .......
nic zbieramy sie bo trzeba jeszcze dojechac na ten turniej kawałek drogi .... ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
mam wrazenie ze wiecej
![]() ![]() ![]() hehe a ja glowkuje, by znow nie wyjsc na kalafiora ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#741 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Dziewczyny, głowa mi pęka. Kiedy ta moja niunia prześpi całą noc? Ech. Od tego wyrywania ze snu ciągłego głowa mnie coraz częściej boli. Kinga miała wczoraj dzień marudy, a wieczorem było najgorzej. Ale czytam, że Wasze dzieciaki też takie marudne i mało śpiące były. To chyba ta pogoda... Cytat:
Nestelle: podziwaim Cię, nie wiem jak Ty to ogarniasz. Przesyłam moc telepatycznie ![]() Leonikowa: Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze... ![]() Kasia: Biedny Emilianek, no a zasięg to ma niezły... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuje Ci moja droga ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Mąż też spał do 8smej, ale się zerwał przed synem, no tempo miał z rana jak nigdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
a gdzie fota tych pyszności
![]() daj se chociaz popatrzeć ![]()
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Ale tu puchy dzisiaj, w sumie jak w każdy weekend
![]() nestelle uszy do góry. Każdy ma czasem gorszy dzień, a zwłaszcza jak ma się tyle na głowie, co Ty. Masz prawo sobie ponarzekać ![]() Korzystając z okazji, że młody zasnął, wzięłam się za sprzątanie kuchni. Trzeba w końcu ten bałagan odgruzować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
jolanT nie martw się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Nestelle - możesz mieć gorszy dzień ale przyznasz, że to dziwne Ty i gorszy dzień??
![]() ![]() Cytat:
![]() a drugaaa no no ładnie się ceni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
uffff to dobrze, że puścili do domku Was!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ------------------------------- a propo dawno nie odzywających się.... corka_rosy??? i kwiatuszka też dawno nie było u nas!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nio zasieg mlody ma porzadny - ale coz zrobic, przeciez nie bd krzyczala - raczej przzytulilam powiedzialam ze nic sie nie stalo i ze kocham - ![]() a teraz lece do sklepu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Nestelle piękne te Twoje dzieciaczki a Ninka jaka pannica śliczna
![]() jolanT Ewunia ![]() anika_s o twojej córci nie wspominam prześliczna ![]() Poza tym Wszystkie dzieciaczki są MEGA SŁODZIAKI ![]() ![]() Moje dziecko ![]() ale ma wysypkę i teraz nie wiem czy to trądzik niemowlęcy czy skaza ![]() ![]() Póki co spróbuję ją pokąpać w siemieniu lnianym albo krochmalu. Bo wczoraj na tej wizycie lekarz stwierdził od razu że to skaza i mam wszystko wyeliminować z jedzenia w sumie jej nie oglądał bo robił badanie bioderek więc ta jego opinia o kant d... rozbić tak częściowo bo wykluczyć nie można. Dziękujemy za kciuki z bioderkami wszystko dobrze tak więc kolejna wizyta w 4 po 4 miesiącu ![]() ![]() ![]() Idę nadrabiać i odpisywać jak mi się uda choć pewnie zaraz Anielka się na jedzonko obudzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Nyaa A tak w ogóle to jak wyszedł bo ja przepisałam przepis na kartkę i mam zamiar go wypróbować ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.