Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 18:53   #691
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

VIVE TARGI KIELCE - MAMY MISTRZA POLSKI
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 18:53   #692
pani22ka
Zakorzenienie

My po szpitalu... chirurg stwierdził, że przeuklina jest, trzeba się umówić na zabieg/operację... ale doraźnie nic nie poradzą. heh.
tylko sie nerwów najadłam. Ptaszysko, ta lekarka zawsze taka była? niby wszystko dostrzeze (co sie chwali), ale dzis troche mnie wystraszyla (wzniecic panike u Paniki).....

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
z kosmetykami masz do czynienia...powiadasz...
no to proszę o radę- cera mieszana, blada na maksa, wręcz przeźroczysta z tendencją do mega wysuszania- potrzebuję jakiś fajny podkład...
ale nie jestem konsultantka. uwazam, ze szukanie podkladu jest szalenie indywidualne. to metoda prob i bledow.
moze popros w Sephorze o probke Photogenica Lancome i o testerek HD Foundation MUFE a nuz, widelec.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Za to kolczyków mam całą kolekcję Mogłabym garderobę kolczykową założyć
tez kiedys mialam fisia

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
cienie rozne pasujace do brazowych oczu :P
do brazowych wszystkie kolory pasuja (zazdroszcze)

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Mały jak się urodził dostał 10 pkt w skali apgar, pierwsza wizyta u pediatry w 2 tyg życia mam zapisane w książeczce PRAWIDŁOWY ROZWÓJ...
heh. strasznie to ciezkie... mnie zawsze mowia: AKTUALNIE rozwoj prawidlowy. za kazdy razem mrozi.
Kochana, jestescie pod opieka, trzymasz reke na pulsie. musi byc dobrze!

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
i pomadek i błyszczyków z 50 maniaczka ze mnie pod tym względem
a jakie ulubione?!

Cytat:
już ważymy 4350 także jest co raz lepiej

Cytat:
Teraz Krzysio siedzi zafascynowany, buja się i dziwi tym wiszącym zabawkom Czad!
fajnie! (nasz wciaz zlewa bujaczek )

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-05-24 o 18:54
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 18:54   #693
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Pochwalę Wam mojego Filipa - leży sobie w bujaczku i przyciąga łapką grzechotki na sznureczku i pakuje do pyszczka! Bardzo nieporadnie, ale... Teraz już i rączki i zabawki zaczyna mumlać! Jestem z niego dumna!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Z dobtych rzeczy to DRagusia gratuluje wagi Florka, ale chyba Cie przebije;p Kacper waży 7050g. Tyle, że urodził się 3300g;p Lekarka mowila, ze wazy tyle co powinien 4,5 miesieczny chlopiec, a nie 2,5 miesiaca
wow zaszalal Kacperek nie ma to-tamto

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zrobiłam 20 min turbo spalanie i umieram

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja sie chyba pochlastam. karmie Mlodego i jedziemy do szpitala... Mlody ma przepukline mosznowa.... aaa. musi go obejrzec chirurg.
na zabieg dlugo sie czeka ale moja lekarka chce by go jak najszybciej obejrzano....
:kcuki: bd dobrze kochana

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
u nas na początku tak wyglądał, jak jeszcze kikut się trzymał, polozna kazala po odpadnięciu mocniej pampkiem sciskać, kłaść na brzuch- i moja po uśnięciu odłozona na brzuch ze dwie godziny spi. Nam się wchłonęło, a też mówiła o plastrach.
zazdroszcze - u nas nie pomoglo i widac ze sie rozroslo

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
haha 1/3 to odcienie nude
ta - nawet nie wim co to oznacza

a co do pilota - no skor piszem ze do wszytskiego to musi byc do wszytskiego - co sobie zapragniesz

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
kasia
u nas to wygląda tak jak na zdj..
i ta taka kuleczka raz wychodzi raz jest schowana..
myślałam, że z pępkiem będzie ok bo kikut nam odpadł po tygodniu a tu takie coś
wiesz nie kcem cie martwic .. ale naoogladalam sie fotow na necie przepuklin-pepkowych u dzieci - i zdecydowanie widze u Ewy wystajace Jelitko - ta mala kuleczka wlasnie, tylko u was ona sie schowala i wychodzi jak sie naprezy - a u mnie juz od poczatku byla na zewnatrz - no ale lekarz ci doradzi, u was malutkie wiec na pewno ''szybko'' sie pozbedziecie 3mam

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Bylismy u lekarza i rosniemy 5 tygodni i wazymy juz 4810g i mamy 58 cm, - czyli juz 1400g na wadze wiecej i 4 cm na dlugosci

Tylko lekarz wysluchal jakies szmery na serduszku i mamy skierowanie do kardiologa oby to byly tylko jakies nieznaczace szmery (w szpitalu nie bylo zadnych)
za wage i wzrost
i za wizyte i serduszko

i witam sie ponownie - ja juz w domku od 17 ale mlody nie mogl zrobic kupy - w sumie nadal jej nie ma, przeyl sie stekal az w koncu Padl i spi

zalaczam wam fotemcje 1zdjecie Milusia do Paszportu - mam nadzieje ze przejdzie, w sumie u takich malych wazne zeby oczy otwarte buzia zamknieta - moja starsza siostra mowi ze caly praDziadek Janek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1paszport.jpg (35,2 KB, 34 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 19:09   #694
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
My po szpitalu... chirurg stwierdził, że przeuklina jest, trzeba się umówić na zabieg/operację... ale doraźnie nic nie poradzą. heh.
tylko sie nerwów najadłam. Ptaszysko, ta lekarka zawsze taka była? niby wszystko dostrzeze (co sie chwali), ale dzis troche mnie wystraszyla (wzniecic panike u Paniki).....

ale nie jestem konsultantka. uwazam, ze szukanie podkladu jest szalenie indywidualne. to metoda prob i bledow.
moze popros w Sephorze o probke Photogenica Lancome i o testerek HD Foundation MUFE a nuz, widelec.

tez kiedys mialam fisia

heh. strasznie to ciezkie... mnie zawsze mowia: AKTUALNIE rozwoj prawidlowy. za kazdy razem mrozi.

a jakie ulubione?!

ja ja znam tylko z opowiadan siostry.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 19:23   #695
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
A wczoraj mieliśmy dzień łazęgi: o 15 umówiłam się z kolegą i pojechaliśmy na nowe mieszkanie (kolega pomagał mężowi wtaszczyć 700kg płytek podłogowych), potem lekarz (śmialiśmy się, że Fi ma eskortę - dwóch tatusiów i surogatka), potem chłopaki jedli coś w galerii, potem piwko i herbatka w knajpce (Despa, bylismy u sąsiadów - bardzo fajnie), potem znów mieszkanie i wyładunek kolejnej partii (wanna, wc, jakieś tam syfony i inne duperele).. i domek!Wstyd sie przyznać, ale dziecko o 22 kąpaliśmy
dobrze ze dodałaś ze kolega pomagał mężowi bo moja wyobraznia zaczela działac haha

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej
my po 13:00 jedziemy
Więc tak przed 15:00 będziemy na miejscu i wieczorem jadę w teren ale super!
Wracamy w niedzielę wieczorem
3majcie kciuki by Misio był grzeczny i by spał pięknie orzeźwiony górskim powietrzem
to miłego kochana!!!!

Cytat:
aaaaaaaaaaaa!!!!! dziewczyny co odkryłam !!!!!!!!!!
przed chwilką tel. ze mam włączyc tv bo na info cos waznego mówią .
to ja szybko Roszka do łózeczka-włączyłam mu karuzele misie-aby sie nie nudził i skaczę po kanałach szukając odpowiedniego .... i co ?????
Razem z przełączanymi kanałami tv -karuzela się wyłącza !!!ja "pyk" na kanał a karuzela zmienia melodie,ja znowu pyk na kanał a karuzela jedzie nastepną melodie ,ja pyk na kanał a karuzela sie wyłącza !!!!
Czyli misie reagują na pilota od cyfry!!!!
Tym sposobem i tak nic nie wiem z tego info .....
Nagrode poprosze za odkrycie .
haha dobre

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
A dzisiaj po południu jadę na zakupy - coś dla mamy i teściowej ( ) na dzień matki. No i tż powiedział, że sobie też mam coś ładnego kupić z okazji dnia matki. No to poszaleję troszku Już się nie mogę doczekać
he he, kiedyś się po prostu jechało na zakupy i po sprawie, a teraz jak mam jechać, to cały dzień się cieszę jak głupia i tylko czekam, aż tż wróci z pracy
hiehie prezent dla siebie obowiązkowy
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 19:32   #696
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny od razu przepraszam ale nie będę dzisiaj nadrabiać bo nie mam siły..... byłam dzisiaj z Leonkiem na wizycie w Ośrodku Wczesnej Interwencji i po wizycie u pani neurolog ręce mi opadły mały ma bardzo obniżone napięcie mięśniowe jak to powiedziała lekarka nie będę tutaj pani pocieszać ale jest źle badania które musimy wykonać to: USG główki i badanie krwi CPK, LDIt, AIAT, ASPAT I KWAS MLEKOWY) krew musi być pobrana z główki bo w ręce może być jakiś ucisk itd. ( przed chwilką dzwoniłam na oddział dziecięcy a tam mają zepsuty telefon bo non stop przerywało rozmowę). Neurolog powiedziała, że jeśli badani wyjdą źle to czeka nas leczenie szpitalne, dodatkowo małemu ucieka oczko więc wizyta u okulisty.
Później była konsultacja z neurologopedą i wg niej mały jest dobrze rozwinięty tzn wodzi za zabawkami patrzy do lusterka ale ma cofniętą do tyłu żuchwę............. powiem wam, że myślałam że dzisiejsza wizyta będzie tylko potwierdzeniem tego, że mały już ładnie podnosi główkę i że nie jest wymagane żadne leczenie, a po tym co dzisiaj usłyszałam to odechciało mi się wszystkiego. Dopóki Leon nie będzie miał wyników badań nie może być w ogóle szczepiony.
Mały jak się urodził dostał 10 pkt w skali apgar, pierwsza wizyta u pediatry w 2 tyg życia mam zapisane w książeczce PRAWIDŁOWY ROZWÓJ................już sama nie wiem co myśleć chce mi się non stop ryczeć ochh ..................
jejku moze nie będzie az tak zle ... ,czasem lekarze przesadzają ....
za wyniki !
Cytat:
A tak pisałyście o kosmetykach to u mnie wszędzie ich pełno a lakierów mam ładnie ponad 100 i pomadek i błyszczyków z 50 maniaczka ze mnie pod tym względem
no to mnie przebiłas i ostro zaszalałaś !!!!!
za szczepienie -choc nie fajnie ze tak długo kazali ci czekac.....
za wage
Cytat:
Bylismy u lekarza i rosniemy 5 tygodni i wazymy juz 4810g i mamy 58 cm, - czyli juz 1400g na wadze wiecej i 4 cm na dlugosci

Tylko lekarz wysluchal jakies szmery na serduszku i mamy skierowanie do kardiologa oby to byly tylko jakies nieznaczace szmery (w szpitalu nie bylo zadnych)
za "rozrost "
co do szmerów - to aby okazało sie ze samo wszytko sie unormuje -to jednak czesto sie zdarza .
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ta - nawet nie wim co to oznacza

zalaczam wam fotemcje 1zdjecie Milusia do Paszportu - mam nadzieje ze przejdzie, w sumie u takich malych wazne zeby oczy otwarte buzia zamknieta - moja starsza siostra mowi ze caly praDziadek Janek
fotka bardzo powazna

odcien nude to taki cielisty ,nagi cos takiego http://candykiller.pl/lakier-nude-ma...manhattan51t1/

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
dobrze ze dodałaś ze kolega pomagał mężowi bo moja wyobraznia zaczela działac haha
te ale sprytna jestes -ja tego nie wyłapałam
Stary 2013-05-24, 19:34   #697
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

ale wam powiem ze dzis mial spora niespodzianke, za dzwiami pod oknem stoja smieci z jego pokoju - postawil je jak jeszcze moja mama byla ( a nie ma jej juz 3 tyg) - nie wiem co tam mial ale juz zaczelo smierdziec i w koncu ptaki sie dzis za to zabraly i wszytsko lezalo na ganku - nie powiem smieszne to jest hahah.

haha ale masakra z niego co za brudas

co do przelewania to też Miska ma i to dosc często.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Mój syn ma strasznie dziwne zachowania. Otóż (przeważnie jak śpi) przeciąga się, macha nogami, robi się czerwony i krzyczy jakby się złościł, ale wciąż śpi. Tak ma dużo razy w ciągu jednego spania 3-4 godzinnego. Myślałam, że może to coś z brzuszkiem, no ale kupy są ok, brzuszek miękki, aż się zaczynam martwić, że coś z nim nie tak
Misi też się tak zdarza. Dziś w nocy tak miała i o 24 musialam ją wziąc i przytulić i nie chciala do łożeczka więc wzięłam ją do siebie i po następnym karmieniu dopiero odłożyłam do łożeczka. Moze cos sie sni wtedy zlego nie wiem...

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcia próbne z sesji Michałkowej
aaaaa cudny!!!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Udanych zakupow, ja sie wybieram musze dokupic kosmetyki i buty jakies.. na wesele cos wyszukalam juz.Kupilam biala sukienke i cytrynowa marynarke na chrzest, bedzie pasowalo na slub?? hmmm no i nie wiem jakie buty, a i mam chrapke na torenke z etorebka
u nas w regionie biała sukienka zarezerwowana tylko dla Pani Młodej i nie wypada by ktos też miał ten kolor.

Cytat:
zrobiłam 20 min turbo spalanie i umieram
a ja w 20 minut zjadłam czekoladki i też umieram ale z przejedzenia no ale brawo brawo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 19:35   #698
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
W Biedronce byłam ok 17 i już nie było promocyjnych pampersów. Pan powiedział, że o 10 rano już się skończyły.
my byliśmy wczoraj o 19stej to było jeszcze sporo 4 i 5... Ale 2 i 3 niestety juz nie było A ja chciałam własnie te
Cytat:
to ja szybko Roszka do łózeczka-włączyłam mu karuzele misie-aby sie nie nudził i skaczę po kanałach szukając odpowiedniego .... i co ?????
Razem z przełączanymi kanałami tv -karuzela się wyłącza !!!ja "pyk" na kanał a karuzela zmienia melodie,ja znowu pyk na kanał a karuzela jedzie nastepną melodie ,ja pyk na kanał a karuzela sie wyłącza !!!!

Cytat:

wczoraj przed kąpielą zdejmuję stanik a z lewej wkładki wyciskam mleko. w szoku byłam. nawet nie wiem kiedy tak mi wyciekało
to u mnie zawsze - niezależnie od tego czy mam pełno pokarmu czy prawie flaczki - gdy karmię jedną piersią to z drugiej zawsze przez jakis czas leci mleko. To jest takie dziwne uczucie - jakies 20 sekund po tym jak mały zacznie ssać zaczynam odczuwac taki dziwny ból (silniejszy w akurat nie używanej piersi i słabszy w tej która mały ssie) i w tym momencie zaczyna mocniej leciec mleko (az mały wokól usteczek ma biało bo nie wyrabia z przełykanim, no a z drugiej własnie samo leci)
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny widzę ze temat nie poruszony na forum słyszałyście o tym dzieciątku które udusiło sie przedwczoraj podczas porodu w kanale rodnym bo miało 5,5 kg ?? niby na usg 9 dni wcześniej miało 3,5 kg wg lekarza prowadzacego
wczoraj jakis lekarz w tv wypowiadał sie ze co 3 porod to cesarka i to na zyczenie i ze ludzie bzdury gadaja ze lekarze nie robia cesarek.

mała karmie wiec przepraszam za błędy.
słyszałam... straszne
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A czy ktoś jeszcze nie używa wkładek laktacyjnych ? ja szczerze mówiąc nawet na wyjścia nie używam... nigdy mi samej nic nie wyciekło z cycków... chyba że w nocy jak karmiłam jednym a z drugiego ciekło... A tak to nie przydatne to dla mnie wcale, a wcale ..
ja w sumie normalnie mogłabym nie używać - potrzebuję w sumie na czas karmienia
Cytat:

aaa i mam pytanie - slyszycie u waszych szkrabow przelewanie w brzuszku ... u mojego to prawie co jedzenie slysze takie bulgotki ... ehh no i nie wiem, zaczynac sie martwic czy co
u naszego co karmienie
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mój syn ma strasznie dziwne zachowania. Otóż (przeważnie jak śpi) przeciąga się, macha nogami, robi się czerwony i krzyczy jakby się złościł, ale wciąż śpi. Tak ma dużo razy w ciągu jednego spania 3-4 godzinnego. Myślałam, że może to coś z brzuszkiem, no ale kupy są ok, brzuszek miękki, aż się zaczynam martwić, że coś z nim nie tak
a ja jednak myślę, że to problemy brzuszkowe. Nasz też robi normalne kupy ale problemy z wzdęciami ma. I brzuszka nie ma twardego przez cały czas - tylko własnie wtedy gdy go zaboli i sie napina
Cytat:
oki doki ja sie zbieram .. ew podczytam was na tele - jestem na 21 stronie :P

aa despa przy okazji ost pisalas ze Emi tez ma podobny pepuszek do mojego ..?? a czy ma taki duzy juz - zalaczam foty zrobione przy okazji ost zmianmy pampka wiec sa dzisiejsze ... - mam nadzieje ze ten glupi lekarz cos zaradzi - no ale podobno nie boli
biedulek
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Mówią, ze nieszczęscia chodza parami...U nas chodza stadami! KAcper chpry-najprowdopodobniej zatruł sie sałata, któa jadłam, a właściwie chemią, którą ta sałata pewnie była spryskana....Zaczeło sie od zielonej kupy ze sluzem, potem kilka wodnistych więc pędem do lekarza-niby nieodwodniony,ale skierowanie do szpitala w razie pogorszenia i dużo dopajać, w nocy w maire , kupy zielone ale geste dzis rano nie dosc, ze znow rzadka kupsko to zaropiałe całe oczy....nów dolekarza, dostał krople do oczu, antybiotyk do oczu i Floridral-przeciw odwosnieniu. MAMy obserwowac w razie wymiotów, braku apetytu lub znów biegunki jechac juz do szpitala...wiec podajemy leki i obserwujemy...;/
Ze spraw podatkowej Pani naczelnik 3ma sie swojej wersji, ale mowi, ze nas rozumie i skonsultuje to z Izba skarbową jeszcze przedtawi nasza wersje i jej i niech oni decydują, co smieszniejsze, dzwonilismy znow na infilinie podatkowo i Oni dalej twierdza, ze mamy racje, na stronie ministerstwa finansow tez są info ktore my interpretujemy jako korzystne dla naszej wersji...ehhh zopbaczymy

Z dobtych rzeczy to DRagusia gratuluje wagi Florka, ale chyba Cie przebije;p Kacper waży 7050g. Tyle, że urodził się 3300g;p Lekarka mowila, ze wazy tyle co powinien 4,5 miesieczny chlopiec, a nie 2,5 miesiaca
kurcze... no to oby się obeszło bez szpitala... Aż się nie chce wierzyć że to od sałaty mogłoby być
Cytat:
Och pochwale wam sie - wlasnie dostalam List od mamy a tam Kartka z Okazji Dnia Matki od Emilianka (pisana reka babci) az sie wzruszylam ;-)
kochana mama

Mamusie a jak po szczepieniach z kupkami u Waszych maluszków? Bo u nas coś kiepskawo... szczepienie było we wtorek w południe - kupka dopiero w czwartek nad ranem No i od wczoraj rana znowu nic - a widzę że mały się strasznie męczy. Przez to z jedzeniem też jest problem, bo pociągnie 4 minutki i ból brzucha. A brzuch ma strasznie twardy. Biedaczysko Espumisan dostaje co karmienie ale chyba jeszcze sab simplex mu podam przed kolejnym, bo już nie mogę patrzec jak sie męczy... przez to strasznie dzis płaczliwy i spać za bardzo nie chce - w sumie to takie czuwanie cały czas. A do tego jeszcze co chwilę woła o jedzenie (no bo nie dojedzony przez to krotkie ssanie), ale jak go przystawiam to znowu boli... i tak w kółko Macieju

A tak z miłych rzeczy to sie pochwalę że za urodzenie Leośka i łącznie prawie miesiąc pobytu w szpitalu (przez całą ciążę, bo leżałam 3razy) dostałam z ING 3350zł
Stary 2013-05-24, 19:37   #699
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

tez kiedys mialam fisia

a jakie ulubione?!

i kiwsy Wam zasugerowała ten zabieg?

ja sie domyślam,ze nie konsultantka, ale napisałas ze masz do czynienia w pracy
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 19:48   #700
bmma
Zadomowienie

Cytat:

tak pomyślałam, że do dowodu osobistego, śliczny młodzieniec

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 19:49   #701
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki dziubek zrobił
Kasia... Miluś wyglada troszkę jak mały terrorysta

Cytat:
:brzyda l: no pięknie bym ochrzciła nowe mieszkanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
A tak z miłych rzeczy to sie pochwalę że za urodzenie Leośka i łącznie prawie miesiąc pobytu w szpitalu (przez całą ciążę, bo leżałam 3razy) dostałam z ING 3350zł
poproszę z tysiaka

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 19:49   #702
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
odcien nude to taki cielisty ,nagi cos takiego
aaaaaaaa skorowy - i wszytsko Jasne

Cytat:
za pieniazki - beda wspaniale prezenty na dzien Mamusi i Dziecka

LiwkaO - ano brudas - lepsza akcja, wchodze po nim (jak skonczyl sie myc) - skorzystac z wc - nie dosc ze Klapa otwarta - raz napisalam mu kartke na kafelka przykleilam zeby zamykal - paczam a tam 4 patyczki do uszu plywaja - - wychodze mowie - ze co one tam robia, ze sie odplyw moze zablokowac - a on ze odpoczatku tak robi, i sie jeszcze nie zablokowalo nic - to ja sie pytam - po jaka olere mam kosz na smieci zaraz przy kiblu - on ze nie wie bo nie korzysta z niego - i wez tu badz madra haha

Stary 2013-05-24, 19:50   #703
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

O kurcze, mój jak mu daje butle to je ze 130ml a miesiąc młodszy.. eh nie dziwne że mi cyca nie starcza
Oj ale Twój Kamilek to duży chłop i musi dużo jeść

Cytat:
Hej dziewczyny od razu przepraszam ale nie będę dzisiaj nadrabiać bo nie mam siły..... byłam dzisiaj z Leonkiem na wizycie w Ośrodku Wczesnej Interwencji i po wizycie u pani neurolog ręce mi opadły mały ma bardzo obniżone napięcie mięśniowe jak to powiedziała lekarka nie będę tutaj pani pocieszać ale jest źle badania które musimy wykonać to: USG główki i badanie krwi CPK, LDIt, AIAT, ASPAT I KWAS MLEKOWY) krew musi być pobrana z główki bo w ręce może być jakiś ucisk itd. ( przed chwilką dzwoniłam na oddział dziecięcy a tam mają zepsuty telefon bo non stop przerywało rozmowę). Neurolog powiedziała, że jeśli badani wyjdą źle to czeka nas leczenie szpitalne, dodatkowo małemu ucieka oczko więc wizyta u okulisty.
Później była konsultacja z neurologopedą i wg niej mały jest dobrze rozwinięty tzn wodzi za zabawkami patrzy do lusterka ale ma cofniętą do tyłu żuchwę............. powiem wam, że myślałam że dzisiejsza wizyta będzie tylko potwierdzeniem tego, że mały już ładnie podnosi główkę i że nie jest wymagane żadne leczenie, a po tym co dzisiaj usłyszałam to odechciało mi się wszystkiego. Dopóki Leon nie będzie miał wyników badań nie może być w ogóle szczepiony.
Mały jak się urodził dostał 10 pkt w skali apgar, pierwsza wizyta u pediatry w 2 tyg życia mam zapisane w książeczce PRAWIDŁOWY ROZWÓJ................już sama nie wiem co myśleć chce mi się non stop ryczeć ochh ..................
trzymamy kciuki by wszystkie badania wyszły w normie!!!!

Cytat:

A tak pisałyście o kosmetykach to u mnie wszędzie ich pełno a lakierów mam ładnie ponad 100 i pomadek i błyszczyków z 50 maniaczka ze mnie pod tym względem
Mam pytanie jak pomóc dziecku jak nie może kupy zrobić? Pruka i pręży się wydając odgłosy a kupy nie ma
100 lakierów?? i 50 błyszczyków??? co do kupki to może nóżki do brzuszka? jakiś masażyk? troszkę wody przegotowanej można dać a w skarajnych przypadkach gdy nie ma kupy dość długo to czopek glicerynowy.

Cytat:

wow! i co sobie kupisz?

Klementynka - zdrówka dla Kacperka!!!!

JolanT - Ewa jest piękna!

----------------------------------
uffff nadrobiłam!!!!

Pochwale się czymś Misia jak leży na pleckach i trzymam ją za rączki i pociągnę troszkę do góry to się podnosi aż do siadu!! a wczoraj jeszcze tylko główkę podnosiła tak do 45 stopni a dziś już do siadu))

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:

LiwkaO - ano brudas - lepsza akcja, wchodze po nim (jak skonczyl sie myc) - skorzystac z wc - nie dosc ze Klapa otwarta - raz napisalam mu kartke na kafelka przykleilam zeby zamykal - paczam a tam 4 patyczki do uszu plywaja - - wychodze mowie - ze co one tam robia, ze sie odplyw moze zablokowac - a on ze odpoczatku tak robi, i sie jeszcze nie zablokowalo nic - to ja sie pytam - po jaka olere mam kosz na smieci zaraz przy kiblu - on ze nie wie bo nie korzysta z niego - i wez tu badz madra haha
ojaaaaaaaa skąd Ty go wytrzasnęłaś

Stary 2013-05-24, 19:51   #704
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
jaki dziubek zrobił
hahaha - no przeciez od razu widac ze pol-krwi Arabskiej (po tatusiu)

Stary 2013-05-24, 20:00   #705
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
haha ale masakra z niego co za brudas

co do przelewania to też Miska ma i to dosc często.

Misi też się tak zdarza. Dziś w nocy tak miała i o 24 musialam ją wziąc i przytulić i nie chciala do łożeczka więc wzięłam ją do siebie i po następnym karmieniu dopiero odłożyłam do łożeczka. Moze cos sie sni wtedy zlego nie wiem...

aaaaa cudny!!!

u nas w regionie biała sukienka zarezerwowana tylko dla Pani Młodej i nie wypada by ktos też miał ten kolor.

a ja w 20 minut zjadłam czekoladki i też umieram ale z przejedzenia
no ale brawo brawo

Cytat:
jaki dziubek zrobił

:brzyda l: no pięknie bym ochrzciła nowe mieszkanie

poproszę z tysiaka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 20:05   #706
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Kochana trzymam kciuki aby bylo dobrze **
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 20:10   #707
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dam nagrody bo wyczailam to juz miesiac temu tz tak narzekal ze karuzela zepsuta co chwile sie przelacza i wyszlo szydl z worka haha a ile smiechu bylo! Tylko ze ja mam rybki ale tez z fp i u mnie dziala pilot do tv

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny widzę ze temat nie poruszony na forum słyszałyście o tym dzieciątku które udusiło sie przedwczoraj podczas porodu w kanale rodnym bo miało 5,5 kg ?? niby na usg 9 dni wcześniej miało 3,5 kg wg lekarza prowadzacego
wczoraj jakis lekarz w tv wypowiadał sie ze co 3 porod to cesarka i to na zyczenie i ze ludzie bzdury gadaja ze lekarze nie robia cesarek.

mała karmie wiec przepraszam za błędy.
Mi na szczescie zrobili... ale przec kazali 2godziny, nawet nie chce sobie myslec co by bylo jakby maly zszedl do kanalu rodnego...

Cytat:
A odnośnie odparzeń
to zrezygnuj z chusteczek do mycia pupy - woda i bawełniane płatki. I sprawdź czy nie uczulają któreś z pieluch. Możliwe też że skoro nawracają to doszło do nadkażenia bakteryjnego wymaga to wizyty u lekarza i przeleczenia, wyszukaj sobie w googlach o nadkażeniach bakteryjnych

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

strippi Michałek na pewno będzie spał jak suseł. A Karpacz i okolica jest super !! Właśnie mnie natchnęłaś że może zabierzemy młodego, nosidło i pojedziemy w wakacje ! Wyodpoczywaj się za nas wszystkie

A czy ktoś jeszcze nie używa wkładek laktacyjnych ? ja szczerze mówiąc nawet na wyjścia nie używam... nigdy mi samej nic nie wyciekło z cycków... chyba że w nocy jak karmiłam jednym a z drugiego ciekło... A tak to nie przydatne to dla mnie wcale, a wcale ..
Ja nic nie cieknie, jedynie tylko w nocy w sytuacji takiej jak opisalas

Dziewczyny od porodu mnie bolalo biodro,. A teraz mam ciagle jakby kosc przekrecona i bardzo to nieprzyjemne. Najgorzej jak sie zasiedze bo boli a jak musze w nocy wstac do malego to wariuje z bolu, dzis o 5 rano sie naciagalam itp bo inaczej bym nie usnela. Zna ktos taki przypadek/wypadek? Czym moge sobie pomoc?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 20:11   #708
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwale się czymś Misia jak leży na pleckach i trzymam ją za rączki i pociągnę troszkę do góry to się podnosi aż do siadu!! a wczoraj jeszcze tylko główkę podnosiła tak do 45 stopni a dziś już do siadu

ojaaaaaaaa skąd Ty go wytrzasnęłaś
dla Miski

skad go wytrzasnelam, od kolezanki - juz jej zapowiedzialam ze ost raz jej przysluge robie jesl chodzi o pomoc z mieszkaniem

- a to jeszcze wam napisze - moze mi ulzy - jego kobita tydzien temu leciala do PL - nagotowala sosu z pieczarkami i miesem i rosol z makaronem - we czwartek na wieczor. caly piatek jej nie bylo bo w pracy, on siedzial w domu, bo akurat padalo ( a jak pada to nie naprawia samochodow na parkingu pod domem ) - jedzenie stalo cala NOC - ok zjedli razem - ale cos tam zostalo - w sobote mialam tego grilla, dojadl troche, ale dalej stalo na kuchence - w koncu jak w niedziele wstalam to juz Je.b.a.lo w calym domu - a go nie bylo bo kajs polazl do znajomcyh wrocil po 17 jak ja juz umylam - zaznacze ze Makaron stal caly czas nie przykryty na blacie kolo kuchenki - wiec sobie mozecie wyobrazic - az musialam uzyc zmywarki by garnki odkazic - ogolnie jak robia sobie jedzenie notabene zawsze okolo 22-24 tluka sie i uzywaja WSZYTSKICH jakie maja pod reka, gorzej z umyciem ehh - no i mi ulzylo haha. nie wiem czemu wlasnie Ten Plemnik musial wygrac

Stary 2013-05-24, 20:25   #709
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem czy dam rade do wrzesnia z tym debilem wytrzymac
ale wam powiem ze dzis mial spora niespodzianke, za dzwiami pod oknem stoja smieci z jego pokoju - postawil je jak jeszcze moja mama byla ( a nie ma jej juz 3 tyg) - nie wiem co tam mial ale juz zaczelo smierdziec i w koncu ptaki sie dzis za to zabraly i wszytsko lezalo na ganku - nie powiem smieszne to jest hahah.
Co za wstrętne brudasy , skąd ich wynalazłaś ?

Cytat:

a i OC - współczuje wybierania niani .... ja taka wredna i zaborcza ...

Noo mi bardziej wredność przeszkadza niż zaborczość

Cytat:

co do przelewania- to ja czasami słyszałam ale to w sumie na początku ,teraz od dawna nie było tego.
Ja też tylko na początku

Cytat:
do tej pory nic małemu się nie działo jakoś szczególnie więc sobie pofolgowałam A ilości zjadłam naprawdę spore (nawet jak na mnie) i bombonierki... więc combo jak się patrzy
Ja to dopiero wyrodna!
Ciekawa jestem co to znaczy ilości naprawdę spore

Cytat:

Pochwalę Wam mojego Filipa - leży sobie w bujaczku i przyciąga łapką grzechotki na sznureczku i pakuje do pyszczka! Bardzo nieporadnie, ale... Teraz już i rączki i zabawki zaczyna mumlać! Jestem z niego dumna!
wow

Cytat:

a ja sie chyba pochlastam. karmie Mlodego i jedziemy do szpitala... Mlody ma przepukline mosznowa.... aaa. musi go obejrzec chirurg.
na zabieg dlugo sie czeka ale moja lekarka chce by go jak najszybciej obejrzano....
i za czujność dla Mamy

Cytat:
może jakaś druga opinia ? A skąd w ogóle wizyta w poradni ?

Cytat:

Cytat:
Ale to synka boli ? czy coś... kiedy możliwa operacja zabieg ?

Pani a odnośnie niani bo coś mi nie zacytowało wcześniejszych rzeczy, a miałam zaznaczone, to wcześnie szukam, bo za radą przyjaciółek wiem że dobre nianie kończą jedne dziecko we wrześniu / przedszkole i wchodzą w następne..więc te co konkretniejsze i lepsze trzeba rezerwować sobie już w czerwcu...póki co dwie polecone.. jedna przyszła po prostu nie umyta, z brudem za pazurami...i w trakcie rozmowy poszła zapalić na balkon mina moja i chłopa bezcenna. Nasza opinia o polecającym - wiadomo A druga w zasadzie jest super... ale chce 2,5 tysiąca czyli przekroczyłabym swój budżet o jakiś tysiak - 800 zł No nic szukamy dalej.... po weekendzie kolejne spotkania

za zdjęcia i inne.. kurde coś mam wrażenie, że połowy mi nie pocytowało...

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

aaa wiem co chciałam napisać klementyna oby się obyło bez szpitala !

Kasia doczytałam.. haha co za ludzie

A i kupiłam tego oballa dziś, co despa pisała - dzięki - myślę że naprawdę może być to super zabawka do ćwiczenia - polecam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 20:42   #710
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2013-05-24, 20:44   #711
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Pani a odnośnie niani bo coś mi nie zacytowało wcześniejszych rzeczy, a miałam zaznaczone, to wcześnie szukam, bo za radą przyjaciółek wiem że dobre nianie kończą jedne dziecko we wrześniu / przedszkole i wchodzą w następne..więc te co konkretniejsze i lepsze trzeba rezerwować sobie już w czerwcu...póki co dwie polecone.. jedna przyszła po prostu nie umyta, z brudem za pazurami...i w trakcie rozmowy poszła zapalić na balkon mina moja i chłopa bezcenna. Nasza opinia o polecającym - wiadomo A druga w zasadzie jest super... ale chce 2,5 tysiąca czyli przekroczyłabym swój budżet o jakiś tysiak - 800 zł No nic szukamy dalej.... po weekendzie kolejne spotkania

A i kupiłam tego oballa dziś, co despa pisała - dzięki - myślę że naprawdę może być to super zabawka do ćwiczenia - polecam
trzymam kciuki, żebyście znaleźli fajną a nie musieli długo szukać.

nie ma za co
Stary 2013-05-24, 20:46   #712
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a ja w 20 minut zjadłam czekoladki i też umieram ale z przejedzenia no ale brawo brawo

co do koloru sukienki na ślub/wesele to chyba to norma ze biel zarezerwowany jest dla panny młodej
Cytat:
Mamusie a jak po szczepieniach z kupkami u Waszych maluszków? Bo u nas coś kiepskawo... szczepienie było we wtorek w południe - kupka dopiero w czwartek nad ranem No i od wczoraj rana znowu nic - a widzę że mały się strasznie męczy. Przez to z jedzeniem też jest problem, bo pociągnie 4 minutki i ból brzucha. A brzuch ma strasznie twardy. Biedaczysko Espumisan dostaje co karmienie ale chyba jeszcze sab simplex mu podam przed kolejnym, bo już nie mogę patrzec jak sie męczy... przez to strasznie dzis płaczliwy i spać za bardzo nie chce - w sumie to takie czuwanie cały czas. A do tego jeszcze co chwilę woła o jedzenie (no bo nie dojedzony przez to krotkie ssanie), ale jak go przystawiam to znowu boli... i tak w kółko Macieju

za kase
co do kupy to nie pomoge ,Roszek nigdy problemu nie miał chocpo szczepieniu tez nie robił ale to trwało do wieczora tylko .
moze czopek gliceryn.
Cytat:

Cytat:
Pochwale się czymś Misia jak leży na pleckach i trzymam ją za rączki i pociągnę troszkę do góry to się podnosi aż do siadu!! a wczoraj jeszcze tylko główkę podnosiła tak do 45 stopni a dziś już do siadu))
szybciutko jej idzie , Kuba tez tak zaczynał -chwytał mnie za ręce i sam się podciągał -efekt od 4 mies zaczął siadac ....
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Nie dam nagrody bo wyczailam to juz miesiac temu tz tak narzekal ze karuzela zepsuta co chwile sie przelacza i wyszlo szydl z worka haha a ile smiechu bylo! Tylko ze ja mam rybki ale tez z fp i u mnie dziala pilot do tv
eeeeeee tam ja to pierwsza ogłosiłam (poza tym karuzela najwyzej 5 raz dopiero włączona .... )

z biodrem niestety nie pomoge , nie mam pojecia co to takiego .......
moze od materaca ?
Cytat:
- a to jeszcze wam napisze - moze mi ulzy - jego kobita tydzien temu leciala do PL - nagotowala sosu z pieczarkami i miesem i rosol z makaronem - we czwartek na wieczor. caly piatek jej nie bylo bo w pracy, on siedzial w domu, bo akurat padalo ( a jak pada to nie naprawia samochodow na parkingu pod domem ) - jedzenie stalo cala NOC - ok zjedli razem - ale cos tam zostalo - w sobote mialam tego grilla, dojadl troche, ale dalej stalo na kuchence - w koncu jak w niedziele wstalam to juz Je.b.a.lo w calym domu - a go nie bylo bo kajs polazl do znajomcyh wrocil po 17 jak ja juz umylam - zaznacze ze Makaron stal caly czas nie przykryty na blacie kolo kuchenki - wiec sobie mozecie wyobrazic - az musialam uzyc zmywarki by garnki odkazic - ogolnie jak robia sobie jedzenie notabene zawsze okolo 22-24 tluka sie i uzywaja WSZYTSKICH jakie maja pod reka, gorzej z umyciem ehh - no i mi ulzylo haha. nie wiem czemu wlasnie Ten Plemnik musial wygrac
ojezu , ale bym awanture zrobiła .obrzydlistwo
Cytat:
Stary 2013-05-24, 20:46   #713
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki dziubek zrobił
aż się wodą zachłysnęłam
Stary 2013-05-24, 20:52   #714
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no nie wiem z czego sie tak smiejsze :P brzuch ci peknie zaraz - takie rzeczy tylko ja mogem napisac
a kolor skorowy wziol sie z tego - jak chcialam sobie za malolata kupic rajstopy i zamiast cieliste powiedzialam wlasnie skorowe

sorce - moja pociazowa parodontoza - cie NIE LUBI zjadlam cala czekolade cos a'la Nusbiser - ale pyszniejsza i wieksza

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
aż się wodą zachłysnęłam
mam juz leciec na ratunek - dyplom z ukonczenia kursu1 pomocy Mam

oc - wtf z ta opiekunka - masakra ahaha - polecilabym ci moja mame - no ale za daleko mieszkacie

nestelle - no powiedzialam dosc dobitnie jak wrocil, akurat wracal jak ''skarzylam'' sie Agacie co on wymodzil z tym jedzeniem - eh, masakra wam mowie - NIGDY wiecej

Stary 2013-05-24, 20:53   #715
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
, ,
Cytat:
jaki dziubek zrobił
hahaha a ja grzecznie napisałam ze wyszedł powaznie (a to samo pomyslałam)
Cytat:
hahaha - dopiero teraz do mnie doszło co to jest skorowy ...
Stary 2013-05-24, 20:57   #716
anika_s
Wtajemniczenie

a propos brzucha - kolega polecił mi fajne ćwiczenie: RZYGAJĄCY KOT
wrzucam linka z opisem ćwiczenia nr 2
https://www.facebook.com/jachudne/posts/204754129638511
już jestem po
Stary 2013-05-24, 20:57   #717
klementyna1
Zakorzenienie

[Q
Cytat:
acha

ja jem sałate ale swoją z działki rzodkiewkę, pomidora też jem nas nie uczula i ogórki świeże papryke surową też jem
zresztą ja jem już wszystko oprócz czekolady
JA się ciesze z deszczu, bo mi sałata i rzodkiewka w ogródku podrosnie

Cytat:
A brałaś no-spe w ciazy?Ja łykałam masakryczne ilosci i bałam sie włąsnie tego obnizonego napiecia...Bo podobno to po no-spie moze byc. Leonikowa spokojnie, to wstepne diagnozy najwazniejsze, ze jestescie w dobrych rekach!

My bylismy na IP bo Kacper nie chciał wcale jesc po południu iznow byla wodnista kupa...Na szczescie nie ejst odwodniony, leki dalej mamy brac i lekarka zgodzila sie na powrot do domu (chociaz ilegniarki Go juz na odział zapisały) Wrócilismy zjadł troche cycka i traz spi, ale nerwowy jest...Nie sądZIłam, ze bede marzyc o zóltej, jajecznicowej kuoce małego...Na raxzie same trawiaste, limonkowe lub zgnitozielone)...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 20:59   #718
anika_s
Wtajemniczenie

[QUOTE=kasia86bgo;40981119
mam juz leciec na ratunek - dyplom z ukonczenia kursu1 pomocy [/QUOTE]
nie trzeba - chłop mi w plecy przywalił
Stary 2013-05-24, 21:16   #719
Leonikowa
Rozeznanie

Nie to nie jest mój dzień odp. i przez przypadek to skasowałam
u nas wyglądało to tak, że w trakcie wizyty na której Leon miał być zaszczepiony zgłosiłam lekarce, że wg mnie mały za słabo podnosi główkę. Lekarka po badaniu stwierdziła, że dobrze by było, żeby zobaczył go specjalista i w razie czego skierował na rehabilitację. Leon momentalnie został wycofany ze szczepień i od wyjścia ze szpitala ma na razie zrobione tylko szczepienie tylko na wzw.

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 21:16   #720
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Leonikowa - oby bylo dobrze

Moderna - my tez mamy skierowanie do kardiologa.

Luna - gdzie mozns kupic sab? Wam chyba ktos przywozi ale moze wiesz?
I
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nam przywozi rodzina ale kolezanka mi ostatnio mowila ze juz bywa w polskich aptekach

Cytat:
Wrzucaj wrzucaj
To my chyba to samo, przynajmniej tak wnioskuję z Twojego opisu; z dwojga złego dobrze, że trądzik

Co do pomidorów - mi powiedziano, że za dużo chemii; jak ktoś ma swoje, to prędzej; poza tym uczulają podobno...
Słodycze też jem na potęgę W ciąży żarłam tony, teraz też sporo (bez czekolady, kremów itp., głównie biszkopty, herbatniki i jakieś żelki), a chudnę od porodu cały czas

Oj... żeby było ok! A czym to grozi? I jak się objawia?

za wagę i wzrost/długość
A szmery w serduszku osobiście miałam, jak się urodziłam - niedomknięcie przegrody międzykomorowej - i to samo zarasta w zdecydowanej większości przypadków, spokojnie!
Ciekawa jestem co z moim bo dokladnie to mu wyszlo na usg ale w szpitalu i pediatra nic nie wspominali wiec wnioskuje ze sie domknela... jeju jak sobie przypomne ten stres...

Leonikowa mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Pani kurcze szkoda ze to trzeba operacyjnie

Tajgusia sluzu nie pomylisz, tez mialam watpliwosci jak wyglada do puki go nie zobaczylam. Nie jest to sluz jak kurze bialko tylko jak smarki, grube tak sie ciagnie, ble

Zazdroszcze wam jedzenia wszystkiego. Moj maly caly wysypany a mi juz glowa peka czy to alergia na bialko krowie czy nietolerancja laktazy czy moze skaza bialkowa... objawy wszedzie podobne, swira mozna dostac...

Nestelle niech Ci bedzie bylas pierwsza u mnie karuzela bardzo czeto chodzi bo maly uwielbia rybki, a ja uwielbiam pilota jak o 6 rano tylko nacisne palcm i moge spac dalej
Biodro boli raczej nie od materaca bo to takie uczucie jakby mi koscbwyskoczyla czy sie przekrecila i nie chciala wejsc na swoje miejsce

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości